sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Alegeţi: cu sau fără alegeri

Vreme mohorâtă vineri şi un frig de-i clănţăneau ciorapii lui Tembelicus Popicus. Bineînţeles, ăia reşapaţi, unul maro şi celălalt galben, după culorile tradiţionale. Fraieretele avea însă să se bucure la final, deoarece, pe bază de şpagă credem noi, avea să se lipească la echipa câştigătoare. Care echipă, precum şi cea merituos învinsă, vă vor fi prezentate de unul dintre adjuncţii mei, brav numărător de cornere. Rezultatul, 3-1, după un meci disputat până aproape de final, în ciuda unui dezechibru destul de clar între cele două formaţii, cu scorul deschis de Gică, şut frumos la colţul lung, din alergare şi revenire a învingătorilor, gol văru' Dan cu capul după o centrare a lui Gabi, gol Gabi din penalti, după un henţ al lui Cătălin la lovitura de cap a aceluiaşi (bănuiala e că mingea se ducea cel mult în bară, dar nu mai contează) şi încă unul la spartul târgului.
Partea cea mai interesantă a avut loc însă, ca de multe alte ori, în prelungiri la Nea Nicu. Mitică, aflat într-o vervă deosebită (cu totul altceva decât pe teren, unde el şi cu Tavi, doi jucători de moral, trebuie bine montaţi ca să dea randament, ceea ce nu m-am priceput şi de aceea îmi cer scuze faţă de ei) l-a demascat pe Găbiţă cum că este trădător. După două coniace, mici sau mari, oricum binevenite, Împăratul a declarat că de acum înainte îl va da pe Găbiţă la adversari şi va juca cu el cu spatele. Ăla mic bineînţeles că a plâns, şi-a cerut iertare şi i-a pupat mâna în semn de respect şi împăcare. Bineînţeles, acum s-ar putea să nu-şi mai amintească, dar există martori.
Martori care au atacat încă o dată subiectul cel mai dezbătut din ultima vreme, dacă să se facă sau nu alegeri. Gabi şi cu Găbiţă sunt pentru, Stelică, Bebe şi în general Mitică (spun în general, pentru că hoţomanu le mai întoarce...) nu, dintre absenţi Tavi este total împotrivă, Paul vrea alegeri de mult, Luci şi Silică nu s-au exprimat, poate şi pentru că sexul lor, fotbalistic cel puţin, e cam incert. Ceilalţi sunt aşteptaţi să-şi dea cu părerea, dacă nu pe blog, cu prima ocazie la teren.

Ca să nu ziceţi că mă eschivez, părerea mea este că e preferabil să jucăm cât de cât pe osaturile vechilor echipe, eventual cu grija să nu fie prea mulţi puşti într-o singură parte. Motivul, unul cu totul personal, este că, eu cel puţin şi nu sunt singurul, joc cu mai multă încrâncenare dacă se fac alegeri şi nu cred că acesta este scopul. Venim doar să ne relaxăm, nu-i aşa?

38 de comentarii:

  1. Cel mai mult imi place sa joc contra lui motanu si a lui Tavi, cele mai plouate curci pe care le+am intalnit vreodata. pe Mitica il accept in echipa dar sa vina sa imi faca pantofii inainte de meci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Care echipe dezechilibrate, mă, că de data asta am făcut alegeri cu Cătălin?! Singura chestie e că el a stat în poartă, ia fă un efort şi imaginează-ţi cum ar fi arătat aceleaşi echipe cu mine în poartă şi Cătălin în câmp. Eu cred că un quartet format din Cătălin-Claudiu-Mitică-Gică ne-ar fi încălecat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cât despre Mitică, s-o lăsăm aşa, a fost distractiv!

    RăspundețiȘtergere
  4. democratia srl.13 nov. 2011, 11:50:00

    Noi vem alegeri!

    RăspundețiȘtergere
  5. PelicanRaduTanase13 nov. 2011, 19:34:00

    Tare mişto titlul cronicii! Şefu, eu sunt solidar cu dvs. si la intrebarea domnului Motan, eu raspund că votez să fie cu fară alegeri. Nu ştiu dacă contează părerea mea, dar asta simt şi mi se pare că era mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Şefu, încă ceva. Nu vedeţi că şi srl-ul ăla, de îşi zice "democratie", îi termură degetele pe taste când vine vorba de alegeri. Ha, ha, ha ....

    RăspundețiȘtergere
  7. lui Tavi

    Ocolit e de talent
    Si cumva ma plictiseste
    Voi fi insa mai atent
    In tot ceea ce-l priveste
    Sa-i mai dau si lui o pasa
    Si sa-l vad impiedicat
    Miorlaind ca n-a marcat
    Poate asa ne mai si lasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. PelicanRaduTanase13 nov. 2011, 21:05:00

    Şefu, ce simpatic e dl."el grande". Cred că va termina curand un întreg volum de poezie dedicat exclusiv dvs. Aşa de talentat este încât sunt sigur că e în stare să-şi exprime părerea şi în versuri, privind răspunsul la întrebarea din titlul cronicii. Să-l vedem. Abia aştept, şefu.

    RăspundețiȘtergere
  9. always el grande13 nov. 2011, 21:37:00

    Aceluiasi

    Fotbalul e-o chinuiala
    Pentru gusterul cel bleg
    Rateaza cu poarta goala
    Dar mi-e mila si-l aleg

    RăspundețiȘtergere
  10. Una si Lui Motanu

    Foaie verde si-un jujeu
    Zi de plata la colhoz
    Motanu imbracat in roz
    Nu primeste nici un leu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Hai si lui Mitica

    Fizicu-i e pirpiriu
    Dupa port e nasparliu
    Dupa minte e zurliu
    Ce sa-i faci, nascut tarziu!

    RăspundețiȘtergere
  12. Sefu, v-am spus ca e simpatic şi va termina curând volumul pentru dvs. Văd că a început şi la volumele 2 şi 3. Cred că a tras şi din ibricul cu ţuică fiartă să nu-l prindă răceala după meciul de vineri.

    RăspundețiȘtergere
  13. Furt pe fata la alegeri. Tradare, de trei ori tradare, se stie cine. La aceleasi echipe facute de MITICA iesea ca echipele au fost IARASI dezechilibrate asa au fost valide ca de ..... au fost facute de alcineva. Cataline, nu am nimic fotbalistic sa-ti reprosez dar la alegeri te-a facut varza GABITA. Nu mai face alegeri! Ca tactica am gresit: la 1-1 trebuia sa te scot din poarta, TAVI sa-ti ia locul, iar tu sa joci linga MOTANU, si erau mari sanse sa iasa macar egal. Restul a fost o zi pierduta pentru mine, dar le multumesc lui MOTANU SI lui GABITA, si ma bucur pentru GABITA ca a cistigat. Referitor la EL GRANDE: e un cretin! Sa fie multumit ca-l acceptam sa joace. Sper ca GABITA sa nu-si bage IARASI MAREA P.....

    RăspundețiȘtergere
  14. Mitică, ai prea multe idei pentru a fi exprimate în câteva rânduri. Deschide un jurnal pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am orbit? Scrie cumva Mitica? Evident, dupa dictare!

    RăspundețiȘtergere
  16. Motanu e puturos sau/si face pe nebunul. Si totusi, stie cineva echipele de vineri?

    RăspundețiȘtergere
  17. poate il iau pe grandissimo la o tura de poezii.
    cat despre echipe, cred ca Vasea si le aminteste. daca vrea sa le spuna...

    RăspundețiȘtergere
  18. si totusi, chiar ne-a onorat Mitica?!?

    RăspundețiȘtergere
  19. Din genul "recunoasteti personajul"

    O maimuta cleptomana
    Cu chelie in loc de pene
    Care vara, iarna, toamna
    Poarta pemparsi si izmene
    Da din coate, da din gura
    E milog la bautura.

    RăspundețiȘtergere
  20. 5 dimineaţa?! O oră perfectă pentru culcare! :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Dupa cum imi dau seama,apelati la memoria mea de elefant!Hai sa va ajut cu teamurile combatante de vineri;echipa invingatoare:Lucica(vigilentul,nu somnorila),Paul,Stelica,Gabi,varu'Dan,Tudor,Gabita si inexistentul Popica;echipa invinsa,dar greu:
    Catalin,Bebe,Razvan,Tavi,tanarul,Mitica,Gica si(aproape la fel ca la Popica)Vasea.

    RăspundețiȘtergere
  22. Dupa minte, e Popicu
    Singur isi zice "taticu"
    La fotbal n-are egal
    Mai mereu e… papagal.

    RăspundețiȘtergere
  23. Câtă imaginaţie, cât verb! Cel mai convingător îşi va cîştiga dreptul de a fi apelat Nea Talent.

    RăspundețiȘtergere
  24. PelicanRaduTanase16 nov. 2011, 15:50:00

    Bravo, dle Capitan! Deşi consideraţi că Şefu meu trebuia să stea în poartă(??), eu vă apreciez încercarea literară şi curajul de a debuta pe blog. Să vadă şi ceilalţi versificatori că dvs. va ridicati la nivelul lor şi la scris, că la fotbal ce să mai vorbim,....le daţi clasă. Bis!

    RăspundețiȘtergere
  25. Ceea ce era de demonstrat, chelul si-a pus singur mana in cap!

    RăspundețiȘtergere
  26. Vasea,tie si lui Tavi va iau maine bilete la teatrul de marionete,sa va vedeti si voi fratii!

    RăspundețiȘtergere
  27. Uitasem, in piesa joaca fratele vostru Mitica in rol de clovn si motanu in rolul lui,adica miorlaie pe acoperis. Zat de aici!

    RăspundețiȘtergere
  28. vad ca ghiorlanu' e in forma, da' nu cred ca-l tine pana maine dupa-masa.

    RăspundețiȘtergere
  29. Am luat bilete la Oţelul-Basel, s-au ieftinit considerabil, mai au puţin şi îţi dau bani ca să te duci pe stadion!

    RăspundețiȘtergere
  30. Popica,daca azi nu te prezinti la teren cu biletele luate la teatru pt.mine si Tavi,NU JOCI!
    Sa fie clar;trebuie sa-ti respecti cuvantul dat,promisiunea facuta.

    RăspundețiȘtergere
  31. Da, da, Vasea are dreptate! Papusarul sa ne ia bilete si să-si puna vata in urechi. E frig afara si sa nu auda ce o sa-i zicem daca nu se tine de cuvant.

    RăspundețiȘtergere
  32. grandissssssssssssssssssimo!!!18 nov. 2011, 11:32:00

    Tavi si Vasea, duceti-va voi la teatrul Tandarica si nu aveti nevoie de bilete, ca faceti parte din distributie. Tavi e valet, ca tot se pricepe sa-mi faca pantofii, iar Vasea e Mos Ion Roata de rezerva. Hai, prietenii vostri Mitica si Motanu va asteapta deja. Pa!

    RăspundețiȘtergere
  33. Iar o dai cotita, ca pe teren, spui una(tu gresesti) si ne lasi fara bilet ( si altu-i de vina). Lasa ca ne vedem noi la teren si... poate mai jucam si impreuna . Vezi tu .

    RăspundețiȘtergere
  34. Ma uit pe fereastra si ma prinde un gand : mare e dle MeteoMotanelul! MM-ul nostru.
    Asadar, hai cu totii la teren !!! Totusi nu prea multi, sa fie asa .... cam 12-12, poate 11-11.

    RăspundețiȘtergere
  35. Te rog, nu! Totusi imi esti tare simpatic.
    Luci..., numai bine!

    RăspundețiȘtergere