duminică, 27 noiembrie 2011

Cronică neterminată pentru flaşnetă mecanică

Vineri, spre bucuria lui prostovanu, ceapeu s-a mutat în Agronomie. Noii patroni(?) au idei măreţe şi s-au apucat să are terenul, urmând să-l şi însămânţeze. Aceasta ar fi partea bună, partea rea, cel puţin pentru fotbaliştii amatori, este că variante ar fi pe sintetic sau în altă parte. Prima nu este cea mai nimerită, ca "scoruri" şi ca aglomeraţie, în contextul în care lumea pare hotărâtă să servească şi în sezonul rece. Rămâne de văzut...
Până atunci, salutăm trecerea tălâmbului cel mic (pe numele lui de alint, Găbiţă) în rândul persoanelor mature, îi urăm cât mai multe scheme reuşite, în viaţă şi în fotbal, că la alte sporturi chiar nu se pricepe şi ne manifestăm simpatia faţă de unul dintre personajele principale ale fenomenului "deziuacincea". Îl vom considera, ca şi până acum, unul dintre sponsorii principali ai "emisiunii" şi, în semn de aleasă prietenie, vom vorbi cu Mitică, să-l mai lase să bată din când în când.
Despre meci, telegrafic. Ăla mic a cinstit masa cu terenul, iniţial s-au aliniat 11 băieţi, mai mult sau mai puţin destoinici, ca mai apoi să apară şi Virgil, urmat de toanta familiei, marioneta prea mult-vorbitoare, care ne-a privit prin gard până ne-a înduioşat de i-am făcut loc. Asta conform zicalei cu facerea de bine...
Echipele şi scorul vă vor fi aduse la cunoştinţă de noua mea secretară, tanti Vasilica, doamnă sau domnişoară, presupun prima variantă, c-am auzit că e măritată. Până atunci, vă salut cu respect, vă informez că am plecat cu un egal preţios (nemeritat de mine, dar asta e...) şi vă aştept, ca şi vineri, la Nea Nicu.

40 de comentarii:

  1. Cand incepe insamantarea pe agronomie? Vineri unde ne vedem?

    RăspundețiȘtergere
  2. Motanu e pierdut pentru societate si nu se mai poate face nimic pentru el. Daca b.b. e si el interesat de agricultura mai sunt locuri libere la ceape.

    RăspundețiȘtergere
  3. de cand vanez sa scot si eu un ban dupa Federer, dar are numai cote sub 1,15. nu-i nimic, ma bag la 1,70 ca ia tie-breakul din setul 2, are fraierul avantaj, minge de meci si pierde.
    nu mai spun de barcelona, dar acolo am ciupit ceva, ca prostanacii de la casa de pariuri tot insistau cu cine da urmatorul corner, cota peste 1,5 la barca.

    ps: GM s.p...

    RăspundețiȘtergere
  4. Motane, nu te grăbi cu urările, mai am vreo oră timp să copilăresc!
    Despre meci să spun că s-au făcut alegeri, eu vs. Mitică, scor vreo 10-8. Joc foarte intens şi disputat, nu ştiu cum vă simteţi voi, dar eu a doua zi eram cam deşelat. Motanu ne-a ţinut foarte puţin companie, s-a simţit chemarea pământului, mai ales că era proaspăt arat.
    Data viitoare trebuie să facem un contract, o să dau eu avans şi cei care vor veni săptămână de săptămână îmi vor plăti mie. Mă gândesc să vorbim pentru terenul sintetic ăla mare, ca să avem loc şi când venim mai mulţi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sau nu, 10-8 pentru Mitică a fost când a intrat Gabi în poartă, n-am mai luat nici un gol până la sfârşit, adică vreo 20 de minute, poate şi mai mult, în schimb noi am marcat de 4 ori.

    RăspundețiȘtergere
  6. Apropo de pariuri, am pus-o de un câştig consistent chiar de ziua mea, ultimul meci era Zaragoza-Sevilla, care s-a terminat acum un sfert de oră, scor 0-1. Sevilla nu avea victorie în deplasare, dar 5 egaluri, trebuia să spargă gheaţa, nu?

    RăspundețiȘtergere
  7. Gabita,felicitari pentru intrarea in randul "maturilor"!Iti urez un sincer si calduros
    "La multi ani!"si cat mai multe goluri in poarta
    partenerilor de intrecere sportiva si sa joci fotbal cel putin pana la varsta mea...
    In alta ordine de idei(putine,dar fixe),ne-ai criticat si iata ca m-am intarit si uite roadele:
    sunt integralist si Gabi este pe locul trei la
    concursul de pronosticuri sportive.
    Referitor la disputa foarte frumoasa si intensa
    de vineri 25 nov.de pe sintetic,tanti Vasilica va
    ofera urmatoarele informatii:echipa invingatoare
    a combatut in componenta:Lucica,Virgil(venit mai tarziu),Paul,Gabi,Gabita,Gica,iar echipa invinsa(greu)a fost formata din:Catalin,Razvan,(care a plecat de pe teren destul de devreme,numai el stiind motivul...),Stelica,Tavi,Mitica(cel fara frica),Vasea si Popicu(venit mai tarziu).
    In privinta scorului,eu cred ca a fost 8 la 6,dar are mai putina importanta...
    @Bebe:ne intalnim tot in Agronomie,dar pe sintetic.
    @Razvan:Motane,ce ai zis ca face GM....?

    RăspundețiȘtergere
  8. Aoleu, lui Mitica n-o sa-i convina varianta cu contractul la terem, ca n-o sa mai stringa el banii!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Vasea: 8-6 a fost scorul la goluri date pe merit, 12-10 cu tot cu alea făcute cadou! :) Deşi cred că voi n-aţi făcut prea multe. Apropo, mai ştii când te-am luat la ţintă?

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Vasea. Tu ai inteles bine nu ca altii care au implicat insamantarile de pe Agromonie in agricultura.

    RăspundețiȘtergere
  11. Colectivul gazetei PELICANUL SPORTIV-aflat in CO28 nov. 2011, 20:29:00

    Colectivul redactiei, ureaza cu toata simpatia, celui mai promovat pinguin din cronicile noastre (fortati de neindoielnicul sau talent in ale sportului rege, cat si de exasperanta sa eficacitate ca marcator), cu ocazia implinirii unei minunate varste rotunde, LA MULTI ANI cu sanatate si nenumarate impliniri si bucurii pe toate fronturile.
    - continuare -

    RăspundețiȘtergere
  12. acelas colectiv28 nov. 2011, 20:31:00

    Datorita lui, Fenomenul de ziua 5a s-a scuturat de monotonia dintre etape, s-a modernizat in practicile sale, contribuind prin mijloacele puse la dispozitie (blog,film-19nov2010-vai ce minunate amintiri!-revista,concursuri si iata...initiativele de mai sus) la afirmarea noastra nu numai pe terenul de joc. Si ce revelatii am avut de atatea ori unii despre altii, cand am reusit sa patrundem mai adanc in intimitatea personalitatii fiecaruia dintre noi! Vorba lui: ”nu e asa ca este extraordinar?!”.
    Daca continua asa, are toate sansele sa-l depaseasca pe ...inegalabilul, unicul si necontestatul Senior Sile, cel care, cu memoria sa de elefant, a reusit sa retina si sa consemneze echipele care si-au disputat vineri etapa.
    Semneaza:
    Sefu,
    PelicanRaduTanase si
    CatalinN-apropiat al redactiei noastre

    RăspundețiȘtergere
  13. @tălâmbu mic:dacă tot ţi-am purtat atâta noroc cu urarea să-ţi iasă schemele, poţi să devii şi tu membru cotizant for ever la fondul Mitică50.

    @Vasea: Gm poate să ne s... p... la toată lumea, adică să ne Spună Poveşti ce mare e el şi ce modele noi de şlapi şi papuci vinde la tarabă.

    RăspundețiȘtergere
  14. Decat sa ma laude unul ca Tavi, mai bine ma critica un barbat adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  15. PelicanRaduTanase28 nov. 2011, 22:19:00

    Sefu, domnul GP nu a reactionat deloc la fermecatoarele vorbe ale domnului Motan, a ramas pasiv in fata acestuia!

    RăspundețiȘtergere
  16. Aoleu, bine că se termină ziua asta, că unii au dat-o în ode! :) Am primit o minge cadou, replica ăleia cu care se joacă în Liga Europa, e nemaipomenită, greutate, aderenţă la picior, unde o dai acolo se duce! Abia aştept să-i facem proba.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ieri am baut, la Buftea , un Pepsi cu Messi. Mi-a facut rau. Ce-or pune astia in Pepsi? Cred ca numai porcarii... Va sfatuiesc sa nu beti Pepsi.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  18. Tataie, incearca sa scoti vodca din Pepsi inainte sa-l bei si poate nu o sa ti se mai faca rau.

    RăspundețiȘtergere
  19. Acum o vad si pe Mamaie Vasilica ca se baga la vorba. Mai bine ai ramane vinerea la cratita cu Tavi la un loc pe care sa-l trimiti dupa zarzavat. O sa vina cu mana goala crezand ca te referi la el.

    RăspundețiȘtergere
  20. cred ca GM a reusit o performanta iesita din comun: e mai prost decat el insusi!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Vad ca se string tot felul de pigmei care sa atace o VALOARE adevarata!

    RăspundețiȘtergere
  22. un barbat adevarat din redactia pelicanilor30 nov. 2011, 11:37:00

    Cu mingea cea noua, cine-l va alege pe marele GM, are sanse certe sa castige vineri. Ea are greutate, precum Bolovanul, aderanta la Cisma si unde i-o dai, acolo se duce!

    RăspundețiȘtergere
  23. Lui gm:Puștiule, dacă scot vodca, precis mă otrăvesc.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  24. Ce rol va avea Mitica pe noul teren ? Nu mai e nevoie sa stranga banii, sa care portile si atunci ganditi-va ce sarcini sa-i dam.E pacat sa-l lasam neinsarcinat.Cine se ofera?
    Referitor la teren, nu cred ca existe multe terenuri cu covorul mai prost ca cel din Agronomie si mai scump ca pret.Singurul argument al pastrarii locatiei este traditia si speranta revenirii pe iarba ca altcumva...

    RăspundețiȘtergere
  25. CAPITANU ZICEA

    Ce cretin poate sa fie un anonim.

    RăspundețiȘtergere
  26. :))) Căpitane, vezi că tu ai postat tot ca anonim!

    RăspundețiȘtergere
  27. Mitica cu Motanu in echipa contra Tataie Vasea si Pacalici Tavi. Pariez pe ultimii!

    RăspundețiȘtergere
  28. anunt important pentru tara:

    DL. Mitica va aduce la cunostinta ca partida de fotbal dintre papagali si pacalici va avea loc in ziua obisnuita de Vineri. pot veni mai devreme, eventual cu o zi, Dl, Vasea ca sa-si exerseze sutul, Prostovanu sa dea mustele afara de pe teren si Somnorila ca sa nu intarzie a doua zi.

    RăspundețiȘtergere
  29. Aseară, echipa lui Iftodi şi Pădureţ ne-au dat scor în prima repriză, când am jucat cu un om mai puţin. După ce ne-am completat efectivul, la pauză, a fost alt joc, chiar am câştigat a doua repriză!

    RăspundețiȘtergere
  30. Astazi doar am privit cum altii defileaza, maine ne vine noua randul pe noul gazon sintetic din Agronomie. La asa regulament, nici nu stiu pe cine sa pariez. Tandarica-GGM, sigla de la gogomanul-srl, viseaza echipe, pariaza, dar se exclude pe el, pe buna dreptate. A facut progrese. Maine-poimaine il vad fierband tuica pe marginea terenului pentru ceilalti care joaca, asa, ca sa faca si el totusi ceva util.

    RăspundețiȘtergere
  31. Era sa uit un fapt inedit petrecut in timpul meciului de vineri. Inegalabilul Vasea, desi nu si-a etalat intreaga paleta tehnica din cauza gogomanului, care mai mult l-a incurcat in atac, si-a pus totusi amprenta unica la o faza scoala. In plin atac al echipei sale, cand toti tinteau pe rand poarta, dar torpilele se loveau de barajul apararii, Sile a gosit o solutie geniala! Pur si simplu a deviat o ghiulea in corpul Tatucului si mingea a gasit, fulgerator si extrem de precis, drumul spre gol. A fost bucurie mare, numai ca Tatucu, cu experienta sa remarcabila, a inteles ca pentru a-si rascumpara ”pacatul devierii” trebuie sa intre in poarta. Ce a urmat s-a vazut. De la doua goluri + in dreptul nostru, meciul s-a terminat cu doua + pentru ceilalti. Asta dovedeste ca veteranii nostrii sunt foarte, foarte valabili. Bravo lor!

    RăspundețiȘtergere
  32. Tavi de la utc a ramas tot laudator. Numai pe el nu-l lauda nimeni!

    RăspundețiȘtergere
  33. Gabita, gramatica!De la tine aveam pretentii.

    RăspundețiȘtergere
  34. MGM, alta gaselnita traznita a lui Tandarica. Parca vad un pisoi care si-a prins nasul in spitele rotii Biciclistului, mieunind (de durere) ca un leu , dupa care incepe spectacolul (filmul) de ras al privitorilor scenei.

    RăspundețiȘtergere
  35. sunt pe punctul sa ma curete Real Madrid la pariuri...

    RăspundețiȘtergere
  36. Popică, tot stupid ai rămas! Ai încurcat defilarea cu defularea.
    Motane, la ce sport?

    RăspundețiȘtergere
  37. Hai, gata cu relas-ul si lenea dupa ziua de ieri si perspectiva celor 2 care urmeaza. Azi este etapa !!! Ne vedem la 14-30. Inclusiv cu Tandarica. Are ocazia, daca mai este necesar, sa arate ce poate. Mira-m-as de surprize!

    RăspundețiȘtergere
  38. Tavi ce-ar fi sa intarzii tu vreo cateva ore, ca-ti tin eu loc in echipa.

    RăspundețiȘtergere