duminică, 16 octombrie 2011

Silică, tată eroin (evident, de albine...)

Mai bine mai târziu decât deloc, bravii pinguini au realizat că o echipă de păcălici cu pene nu poate fi învinsă decât cu propriile sale arme. Ce fotbalişti, ce joc elaborat, percutant şi în viteză, bazat pe tehnică şi clarviziune, guguştiucii nu pot fi înfrânţi decât de unii de ai lor. Zis şi făcut în sfânta zi de vineri 14 octombrie, campionii şi-au păstrat fotbaliştii adevăraţi, Găbiţă, Gabi şi Motanu în linia de apărare (Somnorilă şi cu Bebe intră deja la categoria seniori) şi au trimis în atac desenele animate, Mitică, Silică şi Gigel.
Tactica a fost excepţională şi până s-au trezit păsăroii scorul ajunsese la un neverosimil 3-0. Silică a marcat primul gol printr-un şut de excepţie de la 30 de metri (de fapt, centimetri, dar contează mai puţin), execuţie datorată în mare parte unei vietăţi zburătoare care îi dădea târcoale şi golgeterul a dat din picioruş ca să nu fie înţepat şi cel de al doilea, o capodoperă a genului, voleu-oleu cu spatele spre poarta pelicană pe când se lega la şireturi. Următorul la cuvânt s-a înscris Gigel, scăpat din marcajul necruţător dar blând (?!?!?) al lui Paulică, după care noul goleador Şorţulet îi readuce pe fazani în joc cu o lovitură de cap după o fază în care s-a văzut că pinguinii sunt descoperiţi pe flancul stâng, la fel ca la al doilea gol guguştiuc, când Cătălin reia din prima pe lângă Somnorilă,ieşit aiurea, din dorinţa de a îndrepta gafele în lanţ ale altor trei fundaşi ai campionilor.
Tolomacii forţează, au şi ceva galerie (mai slăbuţă, probabil n-au sărit cu darul la Mese...), dar iese la rampă Măria-Sa Mitică, coautor-cantautor la autogolul păsăroilor. Cuţitul în brânză e răsucit de ăla mic, ieşit din poartă să zburde la 3-1, cu un un gol frumos, cu exteriorul, din alergare, după care lumea se răspândeşte, care cum poate, pe la bere, deocamdată pe bisericuţe, dar vine sezonul rece şi transhumanţa spre nea Nicu. Iată echipele:
Pinguni: Somnorilă, Bebe, Motanu, Gabi, Stelică, Mitică, Găbiţă, Gigel, Silică
Pelicani: Paul, Sudoru, Tavi, Nicu, Eugen, Biciclistu, Popicu, Virgil, Cătălin

PS: Tălâmbu, ajuns între timp în poartă (părerea noastră este că Tavi este un atacant central cu trei clase şi jumătate peste el), tot dă cu lăboanţele jegoase pe balon. Prima dată, înţelegem, a ridicat din copan pentru că îi curgea ceva maro (culoarea sa naturală) din nas, dar după aia?

PS2: L-am avertizat pe Sile că o încurcă dacă Steaua face la Vaslui altceva decât egal. Culmea, se pare că are o variantă unde aşteaptă şi el taman x-ul...

33 de comentarii:

  1. Pentru că Motanu are boala asta de a fi eliptic (n-am înţeles-o pe-aia din titlu, cu albinele), ar trebui să ne simţim datori cu lămuriri ce pot fi utile inclusiv pentru noi, când o să citim aici peste 10 ani.
    Cel mai clar lucru care trebuie spus e că Vasea a dat golul doi cu fundul, la un corner pe care Gică i l-a înfipt ca pe polidin! Iar la primul gol are meritul de a relua cadrat, din unghi, mingea respinsă după o excelentă lovitură de cap a lui Stelică.
    Eu n-am stat în apărare ci de-a dreptul în poartă, unde din păcate n-am rezistat până la sfârşit, aşa că săptămâna asta am emoţii inghinale. La autogolul lor (foarte important fiindcă începuseră să ne călărească de când ieşise Cătălin din poartă) am şi eu un oarecare merit, pentru că am blocat degajarea portarului (Sudoru) şi succesiv a unui fundaş (posibil Paul) şi aşa a ajuns mingea la Mitică, şut-carambol-autogol.

    RăspundețiȘtergere
  2. daca am stat pana tarziu sa numar bobocii, hai sa lansez un concurs cu premiu o juma de bere. cum se numeste tatal albinelor?

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci tu vroiai să sugerezi că Vasea n-a muncit? Răutăcisme...

    RăspundețiȘtergere
  4. Un extras din gazeta ”Pelicanul Sportiv”17 oct. 2011, 11:36:00

    Sponsorizati de pelicani, pentru a depasii varful de criza de personalitate pricinuit de lipsa rezultatelor, teamul pinguin a roit in jurul eternului lor salvator, padre Sile. In atare conditii, expelicanul Sile si-a dovedit inca odata forta sportiva (in oglinda are doar 26 de ani) si dragostea parinteasca pentru bebelusii pinguini. A dat cu biberonul din mierea lui paterna atat cat sa-i lanseze pe drumul victoriei. Dupa ce a marcat doua goluri fulgeratoare, maestrul a lasat tinerei ”generatii de bondari” alb-negrii placerea de a definitiva rezultatul final.

    RăspundețiȘtergere
  5. Golul 2 a fost marcat de Cristi Lefter(biciclistul).Asta pentru exactitatea statisticilor. Trebuie sa mai scad un pic din pretentiile pe care le am de la unii dintre coechipieri; sunt oameni si ei.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  6. Semicorect extrasul din gazeta subenţionată inclusiv de contribuabili pinguini. S-a combinat bafta pinguină de la golul cu dosul şi autogolul tip comedie bufă cu lipsa la apel a unora dintre cei enumeraţi pe lista de săptămâna trecută. Pelicanii s-au mai cârpit cu veteranii Nicu şi Eugen, probabil că încă unul dintre Lucică Messi, Tudor TVR, văru Dănuţ sau pelicanul mecanic (Makaay) era suficient ca să fie peste noi. Nu mai zic de doi-trei...

    RăspundețiȘtergere
  7. La 3-2, Lucian, în poartă fiind, a salvat meciul. Atunci pelicanii au avut 3 suturi de gol , două prin Şorţuleţ şi unul Eugen. Fie întâmplarea, fie plasamentul de exceptie, au făcut ca scorul să nu se modifice, mingea fiind respinsă de fiecare dată de acest pinguin cu ţinută de pelican (nu de puţine ori stă într-un picior, iar cu celălalt adus într-o poziţie de îţi aminteşte de cifra 4).
    În schimb golul 4 pinguin, care de fapt a decis meciul, a fost stupid şi venit într-un moment cheie al jocului, atunci când în nod normal valoarea unei echipe trebuie să tranşeje un meci. În loc ca pelicanii să egaleze şi cum era normal să şi câştige, a picat dumnealui, culmea, taman acolo unde nu era firesc să se întâmple aşa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  8. Golul lui Cătălin o fost o bijuterie colectivă. Mingea a circulat în mare viteză şi cu o precizie remarcabilă de la Cătă, la Şorţuleţ, la Biciclistu şi iar la Cătălin, care a şi finalizat extraordinar de frumos, cu o fentă din corp şi un şut fără preluare. La fel de spectaculos a fost golul Vitezistului. Il consemnăm ca pe o realizare personală caracteristică : preluare, accelerare, slalom, inclusiv printre furnici, urmat de şut puternic din alergare. Din păcate nu s-a găsit nicio furnică feroce, care să-l culce în iarbă. A dat el gol, dar a şi încasat unul , aşa ca pentru colecţia personală în postura de ultim apărător.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu ştiu dacă citeşte pe blog, dar aş dorii să-i atrag atenţia amical lui Cristi Biciclistu, că prin felul lui de a se comporta în timpul jocului, vociferând şi criticând continuu, va obţine exact contrariul decât poate îşi doreşte. Adică ne va zăpăcii pe toţi. Vineri el a reuşit chestia asta doar cu unii dintre noi. Când tace este extraordinar de bun. S-a văzut chestia asta după ce a părăsit rolul de "coordonator al apărării" şi a urcat în atac. Aici a combinat foarte frumos şi eficient, fiind şi coautor la golul lui Cată, aşa cum am arătat mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  10. Aş dorii să mai punctez meteahna lui Eugen, care apare din când în când, precum răceala. Reproşul prelungit către colegi, după ce faza s-a terminat şi adversarul e în plin atac. La ce fotbalist e el, a naibii răceala asta! Şi atât de nefolositoare.
    Mai e ceva. Nicu a reuşit să joace un meci fără să se accidenteze. Destul de rară situaţia asta la el în ultima perioadă. Sperăm să-l ţină cât mai mult. Echipa are nevoie de el.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Gabita,Motanel si Tavi:cam asa este,Motanul prin stilul lui cam eliptic si putin(mai mult)rautacios imi scade din "merite";golul doi l-am marcat cu fesa(ca sa nu zic-buca)stanga,care ma doare si acum dupa centrarea in forta a lui Gica;varsta mea in oglinda este 46.

    RăspundețiȘtergere
  12. motanu de la ceapeu18 oct. 2011, 21:53:00

    @silica: oglinda in care te uiti e de unica folosinta?
    @luci: unii dorm atat de bine incat nici nu stiu de la cine iau gol
    @tavi: v-am propus schimbul sile+mitica contra popicu si va mai dam ceva. n-ati vrut, uite cine va bate!
    @popi: proasta mica (de fapt, mare) ai ramas cu mana in pantaloni si nu mai poti sa scrii?

    RăspundețiȘtergere
  13. Dacă pariam pe cornere la Oţelul cu Manchester o dădeam în bară. Vă vine să credeţi că o echipă englezească, şi nu una oarecare, a avut doat un corner tot meciul?! Oţelul a avut 1-0 la pauză şi 2-1 la final!

    RăspundețiȘtergere
  14. @Vasea: te apropii de momentul în care oglinda nu mai poate minţi şi va arăta realitatea (din teren :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Vasea, peste 7 ani vei fi si mai bun. Citesc in oglinda 17 ani. Vai de noi, pelicanii!

    RăspundețiȘtergere
  16. Înseamnă că de-aia a fost aşa greu la mine anii aştia din urmă! Dar nu mai e mult şi oglinda mă va întineri brusc... prea brusc!

    RăspundețiȘtergere
  17. ...... spuse bebelusul-baietel de numai 04 anisori , numit pinguinul Vitezist.
    Ce grozavi suntem! Intinerim sau imbatranim intr-un an cat altii in 10 ! !

    RăspundețiȘtergere
  18. Mă mai prindeţi câteva săptămâni la 93, ar trebui să profitaţi că încă nu sunt refăcut şi întorc precum acelaşi troilebuz la gară.

    RăspundețiȘtergere
  19. Pelicanilor, sunati goarna ca maine serveste si Mihai Tenismanu. Si asta serveste bine cu primul! ;)

    RăspundețiȘtergere
  20. Pai nu joaca la noi? V-il dam pe Biciclistu, care, mi se pare, ca a si zis ca vrea la voi.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ni-l puteţi da şi pe Biciclist, dar poate faceţi asta când e inflaţie la voi, nu la schimb cu unul de-ai noştri.

    RăspundețiȘtergere
  22. o veste buna si una proasta pentru talambi: nu vine paul si nu vin nici eu. acum care o fi aia buna...

    RăspundețiȘtergere
  23. iubitor de tractoristi20 oct. 2011, 23:02:00

    ATATA AM AVUT DE SPUS!

    RăspundețiȘtergere
  24. Aseară am stat rezervă ca să nu mă rup la recidivă! :) În schimb, titularul Mese a reuşit să doboare un record: până ieri nu luasem nici un roşu în toată istoria participării noastre la competiţii!

    RăspundețiȘtergere
  25. Ce sa facem, Lucica,jucam...,dar fiecare ce stie!

    RăspundețiȘtergere
  26. Desteptarea, adica trezirea, dragi pelicani si pinguini! Azi e frumos afara si e vineri !

    RăspundețiȘtergere
  27. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  28. Opinia publica2 nov. 2011, 09:05:00

    E clar ca administratorul care sterge mesajele stie ceva ce noi nu stim.Daca e asa, de ce nu ne spune ce stie si de cine se teme?

    RăspundețiȘtergere
  29. E atât de simplu! Fiecare avem simpatii şi antipatii, dar nu vii să înjuri pe blog, nu asta e menirea lui. A, dacă te-ai semna, ai mai avea o şansă!

    RăspundețiȘtergere
  30. Alo , alo ! Astazi 04.11.2011, nu uitati, se vine la teren mai devreme. Ora de incepere a partidei este 14 3/4.

    RăspundețiȘtergere
  31. Merge cu bicicleta
    O face pe duru.
    Gandeste cu ….( nu spun cu ce, ca ma cenzureaza Gabita)
    Vorbeste ca prostu
    Dar desi un monstru
    Tacem, suportam
    Sa nu-l …suparam.
    Unii asa gandesc
    Stiu ca e grotesc
    Dar asa-s romanii
    Si atunci cand unii
    Zic ceva de noi,
    Cand dau cu noroi,
    Ne dispretuiesc,
    Pare a fi…firesc.
    N-avem demnitate.
    Cepe degerate !

    RăspundețiȘtergere