duminică, 9 octombrie 2011

Emoţii ... doar la început

Titlul este extrem de sugestiv, pentru că vineri 07.10.2011 stările emotive s-au acumulat şi epuizat în bună parte încă înainte de începerea partidei. De ce? Pentru că un alt administrator al terenului şi-a început mandatul cu câteva iniţiative, să le zicem bune, de curăţire a zonelor mărginaşe terenului de joc şi de refacere a gazonului şi, asemenea predecesorilor lui, a lansat un hotărât "aici nu se mai joacă" către fanii de ziua cincea care începuseră să se adune pentru meci. Cu chiu, cu vai, o echipă de negociatori (Motanu, Popicu şi pe final VIP-ul nostru comun TVR-Tudor) a reuşit să obţină dezlegarea pentru joc. Emoţii mari pentru că inegalabilul artizan al discuţiuilor de acest gen, evident ne referim la Mitică, a întârziat şi în acest mod se putea compromite continuitatea etapelor de fotbal. Oricum, el se poate revanşa vinerea viitoare când ar trebui să convingă respectivul factor de decizie să accepte prezenţa noastră acolo. Mi se pare puţin aiurea ca ditamai celebrităţile ca noi, să depindem de un ....cetăţean admistrator, ca el.
Aşadar, pe o vreme atât de plăcută şi reconfortantă pentru acest început de octombrie(30gradeC), s-au aliniat următoarele formaţii :
  • Pinguinii: Lucian, Bebe, Motanu, Stelică, Gabi, Mitică, Găbiţă (Virgil), Gică, Vasea
  • Pelicanii: Cătălin, CristiBiciclistu, Balaurul, Şorţuleţ, Traian-cel-Mare (Radu-cel-Micuţ), văru' Dănuţ, Tudor TVR, LuciMessi, Popicu.
Ca niciodată, în tribunele fără scaune, a luat loc şi o puternică galerie pelicană (Cristi cel Blând, MeSe şi mai târziu, după ce au ieşit de pe teren...Traian şi Balaurul) care şi-a susţinut şi încurajat în permanenţă echipa favorită cu scandări, urale şi ovaţii într-o înlănţuire de neimaginat. Bravo lor, adevărat spectacol de sunet şi mişcare.
Idolii lor nu au întârziat să le răspundă şi după numai un sfert de oră de joc scorul era deja 2-0. Şorţulet a deschis scorul cu o minge care s-a vrut pasată către Popicu,aflat în faţa porţii. Acesta din urmă, simţind pe Lucian în spate, realizeză că dacă opreşte balonul nu are prea mari şanse de a face ceva şi ridică elegant piciorul, lăsând mingea să treacă. În atare situaţie doamna beşică îşi vede de drum şi sare galeş dincolo de linia porţii. Simplu şi eficient. Al doilea gol îl are ca autor pe Tudor. Acesta a recidivat prinzând un nou şut de chinogramă de la circa 14-15m, care l-a lăsat fără replică pe Lucian. La această fază, o parte de vină are şi apărarea pinguină care, ştiind cât de periculos şutează de la distanţă Tudor, l-a lăsat să-şi facă toate mişcările pregătitoare fără să-l blocheze.
În locul lui Traian care se accidentează reintră după o lungă perioadă de absenţă Radu Cel Micuţ care între timp a mai pus ceva pe el, ajungând la 160kg.
La acest scor pinguinii au şi ei câte o ocazie prin Găbiţă şi Gigi, dar marcajul foarte strâns la Vasea face ca randamentul atacului alb-negrilor să sufere în claritate şi eficienţă. Pe fond meciul continuă să fie dominat de pelicani, care obţin o lovitură de pedeapsă , ratată de Dan. Acesta îşi ia revanşa puţin mai târziu, când marchează cu un şut sec pentru 3-0 după o lovitură liberă executată rapid şi dibaci de câtre Popicu şi care a surprins nepregătită apărarea pinguină. Meciul era jucat. Emoţiile sportive dispăruseră, rămăsese doar mişcarea, ca formă de întreţinere a sănătăţii (desigur glumim ). În acest sens, exemplul cel mai bun este galopul de sănătate pe care Vitezistu l-a făcut imediat după cele descrise mai sus. Astfel, luând-o el pe diagonala mare a jumătăţii pelicane a trecut precum acceleratul pe lângă Şorţuleţ şi a centrat perfect la Gigel, care nu a iartat şi a marcat primul său gol după revenirea în Agronomie. 3-1. După această faptă, Găbiţă pleacă, cu siguranţă datorită unor probleme f.f. importante şi în locul lui intră Virgil, aflat pe tuşă ca urmare a întârzierii de la startul întâlnirii. În atare situaţie turnura partidei nu mai putea fi ameninţată şi cu atât mai puţin schimbată. Pelicanii mai înscriu de două ori prin acelaşi Dănuţ, care în felul acesta realizează primul lui hat-trick . Menţionăm că la golul 4, pasa decisivă a fost dată de Radu, după ce îşi încercase şi el în câteva rânduri şansa şutând de fiecare dată imprecis. Între timp, din diverse motive, au mai părăsit terenul Balaurul şi Gabi.
Aşadar 5-1 şi meciul se încheie în vuietul de fericire al galeriei pelicane. Pe când şi o galerie pinguină ?

51 de comentarii:

  1. Uite că a venit şi vremea care te îmbie să stai la tastatură şi să scrii cronici şi comentarii... Eu o să spulber un pic imaginea asta idilică a meciului, specifică lui Tavi. Pur şi simplu nu înţeleg de unde vine ura asta prostească a câtorva pleicani care nu vor numai să ne vadă învinşi, ci să ne şi zvârcolim în chinuri. Îl las deoparte pe Popică, dar dacă Paul îşi imaginează că el este un fel replică la cerbicia lui Gabi, se înşeală. A ajuns atât de departe încât i-a pierdut şi pe cei moderaţi din tabăra pinguinilor. Dacă o să mai continuăm în felul ăsta, spirala gesturilor de rahat ne va strica jocul. Nu eram prea conectat la joc când Paul nu m-a lăsat să bat acel corner, urma oricum să plec în vreo 10 minute, nu mai aveam aşteptări de la meci, deci un gest de o răutate gratuită, o sfidare care m-ar putea face să mă înham şi eu la acea spirală şi data viitoare să bateţi cornerele numai cu pasă în spate. O fi bine?

    RăspundețiȘtergere
  2. părerile sunt împărţite, unii, mai ales de la noi, au insistat să nu jucăm mai mult de 8 la 8. personal, îmi este jenă să le spun unora să nu joace, aşa că aici îl înţeleg pe Paul. să vedem ce o fi la iarnă...

    s-ar putea să lipsesc toată săptămâna din oraş, aşa că vă las telefonul celui care se ocupă mai nou de bază, în ideea să îl sunaţi cel târziu până miercuri 0785624732. dacă nu merge, există şi varianta la metrou, luaţi legătura cu Paul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred că Bebe a zis-o foarte bine! Sincer nu am văzut faza cu cornerul. Poate mă uitam spre colţul terenului, dar atenţia imi era aţintită către Sile, "clientul meu" în acea perioadă de joc. Încerc să fiu direct şi bine intenţionat, nicidecum să mă războiesc cu cineva. Vă spun ce simt şi eu, nu de puţine ori. Voi pinguinii, desigur nu ma refer la toti, acceptaţi cu greu înfrâgerile. De regulă, după două înfrângeri consecutive, începeţi să motivaţi rezultatele cu diverse acuze la adresa noastră. Sau, acelaşi lucru spus invers, dacă noi avem rezultate pozitive, nu de puţine ori le comentaţi. Dacă e nevoie dau şi exemple, dar nu cred că este cazul. Nu uitaţi că noi pelicanii am pierdut în primăvară 9,10 meciuri consecutive când era evident că nu aveam lot. Nu am comentat şi nici nu v-am acuzat de nimic. Am acceptat situaţia. La un moment dat unii dintre noi au dorit alegeri. Atât şi nimic mai mult. Vă întreb, pentru că sincer nu înţeleg: cu ce vă deranjează un joc de 10-10? Dacă câştigaţi voi era bine? Dacă pierdeam noi credeţi că am fi adus argumente de genul asta? Hai să fim serioşi. Ce atâta iritare la situaţii din astea care nu dau regula, ele fiind excepţii conjuncturale. Veţi vedea.
    Găbiţă, eu zic să joci la fel de frumos şi eficient (aici am avut o mică ezitare) şi să nu dai frâu liber nervilor, care sunt şi ei conjuncturali şi trecători. Eu ştiu nenumărate situaţii când tu ai dat dovadă de mult fair-play şi ai fost reţinut şi echilibrat şi atunci când echipa ta ieşea în pierdere.
    Motănele, aşa... pe mircuri, joi, să încerci să trimiţi norii la plimbare de prin zona Agronomiei, spre Bărăganul agricol, acolo unde este nevoie de apă mai multă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu mă regăsesc în ce spune Tavi. Accept şi explic:

    - să joc 10-10 sau câţi om fi (s-a jucat o dată şi 11-11). Chiar dacă asta face meciul îmbâcsit, dacă vine lumea n-avem ce face, bine că vine. Problema este alta, legată tocmai de componenţă, la care o să revin într-un alt comentariu.

    - accept şi înfrângerile. De exemplu, ultima. Îmi era clar că pierdem, nici nu puteam sta până la sfârşit, aveaţi echipa pe care o aveaţi etc.. Tot ce-mi doream era să nu fie la zero. A, dacă te referi că uneori susţinem că am luat-o nemeritat, că a ţinut de noroc/ghinion, asta e altceva, o mai faceţi şi voi. Păi când spun, ca acum o lună, că am pierdut fiindcă eu am dat 3 bare, ceilalţi încă 2, înseamnă că dau vina pe voi? Nicidecum! În forul meu interior sunt liber să nu accept înfrângerea pentru că ştiu că am fost mai bun. Nu văd unde sunt acuzele alea! Mai degrabă acuze pot fi între noi, ai văzut cum i-ai luat mingea lui Mitică la primul gol, ca unui copil, pur şi simplu n-a avut reacţie. Sau golul din lovitura liberă executată repede, nimeni nu s-a dus să stea în faţa mingii (când Gică a dat gol la fel, pe la începutul anului, ne-aţi pus să repetăm, remember?).

    RăspundețiȘtergere
  5. Aşa, hai că acum e dimineaţă şi se poate gândi mai bine. O să dărâm mitul ăsta adus iar de Tavi în discuţie, al componenţei, al lotului, al expresiei favorite a lui Popică, "nu vedeţi, bă, ce echipă aveţi!", dar care o să se întoarcă mintenaş împotriva voastră.

    Ţinând cont şi că am ajucat vreo 6 luni fără Gică, ai putea tu, Tavi, să completezi pe linia punctată cine m-a ajutat pe mine în atac în tot timpul ăsta? Uite aici linia punctată:.......................................................................................
    E cam mare doar pentru Mitică şi Vasea, nu? Dacă ar fi ei decisivi, de ce de fiecare dată când am lipsit eu (şi am lipsit ceva, am fost şi plecat, mi-am luat şi pauză autoimpusă) meciurile s-au pierdut aproape invariabil, cu o excepţie, atunci când, ca nişte fraieri, l-aţi dat pe Mese la noi?

    Bun, să continuăm... Mai jos o să fac lista cu jucătorii care au împrospătat lotul nostru în ultimul timp (veţi vedea cât de elastic este acest ultim timp):

    - eu, acum vreo 10 ani, adus de Gabi.

    - Mihai Tenismanul, acum vreo 6-7 ani, adus de soartă. Cu două precizări majore: vine, la propriu, din an (nou) în Paşte, şi be, de o grămadă de ori a jucat la voi, chiar şi în acest an aveţi vreo două victorii cu el în teren, de una îmi aduc aminte fără să mai consult arhiva, e faza aia celebră cu caloriferul

    - ... (pauză lungă, publicul se îndreaptă spre ieşire)... Staţi un pic şi nu mânaţi, am mai găsit unul: Tudor TVR, adus tot de Gabi! Publicul e-n delir, da' tace... Aşadar încă unul care evoluează pentru voi!

    - hai să mai trec încă unul, Robert, adus de mine. Cu o excepţie, cred, a jucat tot la voi.

    Şi gata lista. Uite încă o listă punctată, pentru a completa cine rămâne de pe această listă: ...... (e scurtă, ar doar 6 spaţii!).

    Şi acum (tobele!) lista voastră.... Fiindcă e muuult mai lungă, permiteţi-mi să trec la comentariul următor...

    RăspundețiȘtergere
  6. Fără introducere, că oricum e destul de muncă:

    - Cătălin, adus de Tavi, acum vreo 5(?) ani (Tavi a mai adus câţiva băieţi, dar au fost pasageri, nu-i trecem)

    - Lucică Messi, adus de Paul, acum vreo... ics ani

    - Dan, vărul lui Cătălin, adus anul ăsta

    - Băiatul cu tricoul cu Makaay, tot anul ăsta, luat de pe margine

    Toţi cei de mai sus sunt băieţi tineri, dar lista continuă şi cu unii mai purii:

    - Cristi, adus de Popică, anul ăsta (deocamdată nu joacă, dar mai devreme sau mai târziu o va face şi va înclina şi mai mult balanţa)

    - Biciclistu, venit de unul singur anul ăsta.

    E posibil să fi scăpat pe cineva, dar şi aşa e suficient. Următoarea întrebare, deşi oarecum comică, e de multe puncte: ce se va întâmpla cu pelicanii "senatori", când toţi cei enumeraţi mai sus (adăugaţi-l şi pe Tudor la socoteală) se vor prezenta la teren? Parcă văd că Popică şi Tavi or să vrea să se dea unul pe altul la pinguini! :)) Altfel o să se întâmple ca data trecută, să aveţi şi rezerve, şi... galerie!

    Lăsând gluma la o parte, cred că dacă mai există puţină decenţă printre pelicani, ar trebui ca în cazuri de-astea să revină la noi măcar Tudor. Culmea, vineri Popică se certa cu Gabi tocmai pe tema asta, dar eu, ştiind că o să plec cam odată cu Tudor, şi ca să nu rămână fără doi jucători în acelaşi timp, i-am zis lui Gabi să nu mai insiste. Cu viitoarea ocazie, însă... E adevărat, între timp s-a întors Gică, dar pelicanii opun 2-3 jucători!

    Acum, după ce văd cât am scris, îmi pare rău că nu am făcut un post în sine, era o problemă de dezbătut.

    RăspundețiȘtergere
  7. nea tavi sa nu uitam ca pinguini ne-au batut vreo 2luni la rand si cu scoruri celebre fara sa castigam un meci mai avem de recuperat

    RăspundețiȘtergere
  8. Zi încărcată şi obositoare lunea.
    Faci bine Găbiţă că nu te-ai recunoscut în cele comentate de mine. Încerc să-ţi răspund plecănd de la stări generale, păstrând exemplele şi detaliile doar la final, unde consider că este cazul.
    S-o luăm pe rând.
    * Nu v-a reproşat nimeni când ne-aţi spus că am câştigat cu noroc (atunci când am făcut-o),cel mult ne-am uitat la voi ca şi cum am fi grăit: "ce să-i faceţi băi pinguinilor, ce vină avem noi,asta e situaţia, veniţi data viitoare şi îndreptaţi lucrurile...dacă puteţi, binenţeles".
    * Şi noi am avut ghinion de atâtea ori. Au existat destule meciuri în care am fost peste voi, dar am pierdut. Atunci am avut parte şi noi de aceleaşi priviri dinspre voi.Chestia cu ghinionul/norocul ţine de jocul în sine, nu de vina pinguinilor sau a pelicanilor.
    * Lămurirea problemei cu executarea loviturilor libere am susţinut-o chiar eu. Dacă-ţi aminteşti, am readus pe tapet această problemă în unul din comentariile post publicării în revista Pronostic Sportiv a articolului despre arbitrajul unei asemenea situaţii. Atunci am rugat pe toţi să citească textul articolului, în condiţiile în care chiar tu uitaseşi de chestiune, pentru a se lămurii problema odată pentru totdeauna .

    - vezi continuarea -

    RăspundețiȘtergere
  9. * Problema componenţei loturilor. În primul rând Găbiţă nu cred că există cineva care şă-ţi conteste talentul şi valoarea, plăcerea de a juca fotbal şi mai ales ceea ce însemni tu pentru pinguini...şi nu numai.
    Cât priveşte componenţa loturilor, aşa este, la pelicani s-au perindat numai de la lansarea blogului o armată de voinici. Dar te întreb: nucleul de durată al echipei noastre, ei l-au format? Sau poate Balaurul, Virgil, Traian, Popicu, Vasea, MihaiS, eu. Cată şi MeSe au fost singurii care au avut cât de cât o prezentă mai consistentă, dar şi ei cu problemele cunoscute. În rest, azi venea Eugen şi lipsea Tudor, mâine venea Tudor şi lipsea LuciMessi, peste 3luni apare şi MihaiT şi dispare încă 3, apoi vine Cristi cel Blând-MeSe dă cu bâta-n baltă, se reface puţin Cătă-Cristi îşi luxează piciorul, apare Robert-Vasea trece la voi, reapare Eugen, dispare LuciMessi. Şi tot aşa. Pe când la voi 85% grup compact. În meciurile în care aveam şi noi 3-4 voinici care vorbeau aceeaşi limbă, v-am bătut măr. Din cauza fluctuaţiei mari, nici cei buni nu mai jucau eficient pentru echipă, pentru că nu aveau un stil integrat, exersat în timp între aceeaşi componenţi ai echipei. La voi nu a prea existat problema asta, şi s-a cunoscut. Ce vreau să spun este că pledoaria ta Găbiţă cu întinerirea lotului este puţin valabilă,dacă nu ai şi continuitatea grupului. Vezi, de curând a venit Macaay. A venit la noi întâmplător. Tot aşa de bine putea să joace la voi, dar nu a avut loc. A jucat bine, a câşticat, a dispărut. A venit de curând vărul-Dănuţ. Sper din tot sufletul să rămână. Vom vedea.

    - continuarea mâine -

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut! Ne reîntalnim deseara!

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca Popicu nu e..


    Cand il privesc pe Popicu
    Imi apare-n minte Gicu
    Cum care, Gicu Dobrin
    Altul mai bun nu prea stim.
    Seamana cu el la fente,
    Doi insi, cu doua talente
    Cum nu prea mai intalnesti
    Privindu-i ii indragesti.

    RăspundețiȘtergere
  12. Vasea, am un cod pt tine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Tare ciudate şi dificile au fost ultimele trei zile. Inclusiv pe blog. În fine.
    Găbiţă faci bine că nu te recunoşti în textul comentariului meu. Am să încerc să-ţi răspund la modul de ansamblu al problemelor, lăsând detaliile doar pentru cazul când o să le consider necesare.
    S-o luăm pe rând.
    - Nu cred că cineva de la noi s-a supărat când aţi mai comentat despre unele rezultate defavorabile vouă, pe motiv că aţi avut ghinion. Cel mult vi s-au aruncat priviri care exprimau ceva de genul: "ce să-i faceţi băieţi, aşa e viaţa, revanşaţi-vă în meciul următor, evident dacă puteţi". Ţii minte că şi noi am fost de nenumărate ori "peste voi" şi am pierdut. Atunci am avut parte de aceleaşi priviri din partea voastră. Ghinionul sau norocul ţin de jocul în sine, nicidecum de vina cuiva, fie pinguin sau pelican.

    - urmează -

    RăspundețiȘtergere
  14. - Problema executării loviturilor libere s-a lămurit odata cu articolul din Pronostic Sportiv, solicitat de tine şi scris de un arbitru autentic. A fost un text cu dedicaţie, având în vedere discuţiile de după cele două execuţii ale lui Gică la meciul acela de pomină. Dacă îţi aminteşti,în unul din comentariile mele de după apariţia articolului, când şi tu uitaseşi de chestiune, eu i-am rugat pe toţi să citească în ziar tocmai pentru a pune punct oricăror discuţii contradictorii pe tema asta.

    - urmează -

    RăspundețiȘtergere
  15. Încerc să scriu mult mai fragmentat deoarece luni seara am mai răspuns odată în două episoade comentate, care s-au pierdut. Motivul? Textul prea lung. Deşi ştiam despre "comportamentul" sistemului privind comentariile, cred că am depăşit cu foarte puţin maximul de text permis. Culmea este că primul comentariu mi-a apărut ca fiind postat. Sunt aproape sigur de chestia asta pentru că l-am citit după postare. Apoi am scris şi încercat să postez al doilea text. Era ora 24(spre marţi) şi, satisfăcut fiind că terminasem şi îi replicasem lui Găbiţă, dau clik pe "postaţi comentariul" şi în loc să-mi văd operele pe blog, ce constat? Ultimul comentariu postat era cel al lui Vasea, "comentaţi, comentaţi ...". Nu ştiu dacă am dormit 3 ore în noaptea aia. Problema este că cel care scrie şi e luat de val (chiar dacă ştie regulile), ar trebui avertizat într-un fel că i se termină disponibilul de spaţiu. Si nici nu se salvează undeva textul. Sper să n-o păţesc iar.

    - urmează -

    RăspundețiȘtergere
  16. Încerc să scriu mult mai fragmentat deoarece luni seara am mai răspuns odată în două episoade comentate, care s-au pierdut. Motivul? Textul prea lung. Deşi ştiam despre "comportamentul" sistemului privind comentariile, cred că am depăşit cu foarte puţin maximul de text permis. Culmea este că primul comentariu mi-a apărut ca fiind postat. Sunt aproape sigur de chestia asta pentru că l-am citit după postare. Apoi am scris şi încercat să postez al doilea text. Era ora 24(spre marţi) şi, satisfăcut fiind că terminasem şi îi replicasem lui Găbiţă, dau clik pe "postaţi comentariul" şi în loc să-mi văd operele pe blog, ce constat? Ultimul comentariu postat era cel al lui Vasea, "comentaţi, comentaţi ...". Nu ştiu dacă am dormit 3 ore în noaptea aia.

    RăspundețiȘtergere
  17. Încerc să scriu mult mai fragmentat deoarece luni seara am mai răspuns odată în două episoade comentate, care s-au pierdut. Motivul? Textul prea lung. Deşi ştiam despre "comportamentul" sistemului privind comentariile, cred că am depăşit cu foarte puţin maximul de text permis. Culmea este că primul comentariu mi-a apărut ca fiind postat. Sunt aproape sigur de chestia asta pentru că l-am citit după postare. Apoi am scris şi încercat să postez al doilea text. Era ora 24(spre marţi) şi, satisfăcut fiind că terminasem şi îi replicasem lui Găbiţă, dau clik pe "postaţi comentariul" şi în loc să-mi văd operele pe blog, ce constat?

    - urmează -

    RăspundețiȘtergere
  18. Ultimul comentariu postat era cel al lui Vasea, "comentaţi, comentaţi ...". Nu ştiu dacă am dormit 3 ore în noaptea aia. Problema este că cel care scrie şi e luat de val (chiar dacă ştie regulile), ar trebui avertizat într-un fel că i se termină disponibilul de spaţiu. Si nici nu se salvează undeva textul.
    - urmează -

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest text se citeste inaintea comentariului de sus.
    - Încerc să scriu mult mai fragmentat deoarece luni seara am mai răspuns odată în două episoade comentate, care s-au pierdut. Motivul? Textul prea lung. Deşi ştiam despre "comportamentul" sistemului privind comentariile, cred că am depăşit cu foarte puţin maximul de text permis. Culmea este că primul comentariu mi-a apărut ca fiind postat.
    ..........( aici mai urmează comentariul de mai jos, după care se continuă cu....Ultinul comentariu....)

    RăspundețiȘtergere
  20. (Acest text se citeşte înaintea celui de mai sus). Luni seara am mai răspuns odată în două episoade comentate, care s-au pierdut. Motivul? Textul prea lung. Deşi ştiam despre "comportamentul" sistemului privind comentariile, cred că am depăşit cu foarte puţin maximul de text permis. Culmea este că primul comentariu mi-a apărut ca fiind postat. Sunt aproape sigur de chestia asta pentru că l-am citit după postare. (Mai urmează ceva şi apoi...Ultimul comentariu...)

    RăspundețiȘtergere
  21. Acest text se citeşte înaintea comentariului de mai sus.
    Fac o paranteză. Luni seara am mai răspuns odată în două episoade comentate, care s-au pierdut. Motivul? Textul prea lung. Deşi ştiam despre "comportamentul" sistemului privind comentariile, cred că am depăşit cu foarte puţin maximul de text permis. Culmea este că primul comentariu mi-a apărut ca fiind postat. Sunt aproape sigur de chestia asta pentru că l-am citit după postare. Apoi am scris şi încercat să postez al doilea text. Era ora 24 şi, satisfăcut fiind că terminasem şi îi replicasem lui Găbiţă, dau clik pe "postaţi comentariul" şi în loc să-mi văd operele pe blog, ce constat?

    RăspundețiȘtergere
  22. (Acest text se citeşte înaintea comentariului de mai sus).
    Luni seara am mai răspuns odată în două episoade comentate, care s-au pierdut. Motivul? Textul prea lung. Deşi ştiam despre "comportamentul" sistemului privind comentariile, cred că am depăşit cu foarte puţin maximul de text permis. Culmea este că primul comentariu mi-a apărut ca fiind postat. Sunt aproape sigur de chestia asta pentru că l-am citit după postare. Apoi am scris şi încercat să postez al doilea text. Era ora 24(spre marţi) şi, satisfăcut fiind că terminasem şi îi replicasem lui Găbiţă, dau clik pe "postaţi comentariul" şi în loc să-mi văd operele pe blog, ce constat? ......

    - măine, continuarea raspunsului către Găbiţă - se vede treaba că am probleme cu internetul .

    RăspundețiȘtergere
  23. Dragii mei imi cer scuze, dar am probleme cu postarea comentariilor .

    RăspundețiȘtergere
  24. Uau, în sfârşit se poate posta iarăşi din Internet Explorer, chiar dacă trebuie să dai clic de 2-3 ori!

    Tavi, normal că ştiu ce zici tu cu lovitura liberă, eu nu la problema de fond m-am referit. Că ar fi trebuit s-o ştie şi ai noştri, sau să n-o uite, e altă poveste. Referirile mele la meciul trecut au fost periferice, chestiunea aici e una de ansamblu. Măi oameni buni, pelicani buni, trebuie să acceptaţi că în acest moment aveţi o problemă de CANTITATE, pe lângă care s-a strecurat şi destulă calitate. Asta din urmă e subiectivă, dar când vine vorba de numărat, n-aveţi cum să mai escamotaţi realitatea.

    RăspundețiȘtergere
  25. Eu îmi dau seama că ăia 7 enumeraţi mai sus nu prea vin toţi odată, se mai rotesc, dacă sunt prezenţi 3-4 deja sunteţi pe val, dar uite că vineri au fost toţi 7 la teren şi au jucat 5! Ceilalţi doi sunt Cristi, e clar de ce, şi Makkay fiindcă pur şi simplu nu mai avea unde! Şi, dacă nu mă înşel, cred că mai adusese un june, care probabil trebuia să joace tot la voi!

    RăspundețiȘtergere
  26. Ca să închei, eu chiar m-aş băga la un meci împotriva ăstora 7, cărora le-am opune nucleul obişnuit al pinguinilor, deci şi fără Mihai. Deşi e clar că aţi avea prima şansă, ar fi interesant, mi-ar plăcea să mă iau la fugă cu noua generaţie de pelicani. Dar în momentul în care mai dau şi peste un Virgil, un Paul, un Tavi, un Popică, un Traian, atunci haideţi mai bine să jucăm la metrou, la oră de vârf!

    RăspundețiȘtergere
  27. Gabita, te-a scutit internetul de partea finala a raspunsului meu, cea cu asa zisul numar mare de noi pelicani. Esti in mare, mare eroare. Sper ca dupa amiaza sau deseara , cand am ceva mai mult timp liber, sa pot incheia raspusul.
    Comentariul meu care incepe cu ”Ultimul....” este partea mediana a unui text de care aseara mecanismele internetului, pur si simplu, si-a batut joc.

    RăspundețiȘtergere
  28. Sa inteleg ca Gabita vrea alegeri? Paulica a invins.Acum, fraier o fi daca ar accepta.

    RăspundețiȘtergere
  29. Ma bucur s-aud de fani,
    Ii stiam doar pe dusmani,
    De ei ma feresc cat pot,
    Le dau una peste bot,
    Cum fac mereu cu Motanu.
    Nu l-as mai vedea... tot anu
    Nici pe el, nici pe Mitica,
    Pe Bebe sau pe Lucica.
    Sa-i vad doar pe pelicani,
    Tantosi ca niste curcani,
    Dand in cap la pinguini
    Si band o sticla de vin.

    RăspundețiȘtergere
  30. Sunt chiar curios să văd cât o să-i dea lui Tavi operaţiunea 1+1!
    Cât despre alegeri, pentru mine n-au contat niciodată: de câte ori s-au făcut, am cîştigat! Despre alegeri v-ar putea spune mai multe Motanu, că el a scris într-o cronică din vară că alegerile nu sunt agreate nici de unii, nici de alţii, atunci când li se pare că au echipă! ;)

    RăspundețiȘtergere
  31. A mai fost omis un "pelican" : Coreea, care ,cu toate ca ma cunoaste numai pe mine , a jucat la ei.
    Lui Popi :ma mir ca ne vezi, avand in vedere ca tu "joci" cu ochii inchisi.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  32. Motanele fa ceva si trage norii mai la câmp. Inca mai e timp.
    Afurisit mai e Lucian asta.
    La pelicani au mai jucat si Valy, Mircea, Cristy Bleaotu, Politistu, Silviu, PaulGuvern, Finu-Moise, prietenul lui Robert (cel cu durerile la șale), JuniorVasea, studentul de acum 4 sau 5 etape (cel f. tehnic), Liviu (prietenul lui JrVasea)si cu siguranta mai sunt. Daca va mai amintiti, va rog sa-i consemnati pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  33. @Luci & Tavi: mi l-am amintit şi pe Coreea, dar nu l-am trecut pe listă fiindcă nu poate fi decisiv în meci, motiv din care nu l-am amintit nici pe Vasea jr, de exemplu, care pe deasupra mai este şi "transfrontalier". Ca şi alţii dintre cei amintiţi de Tavi (ex. Paul Guvern). Cât despre ceilalţi, nu contează dacă n-au mai rămas, nu te face că nu pricepi, Tavi. Eu mă refer la prezent, nu zic că aveţi echipă tare fiindcă joacă la voi CristiRadio sau Moise. E ca şi cum l-am trece la noi pe Chiftelaru. Nu e cazul.

    RăspundețiȘtergere
  34. tra-la-la catre fan Popicu13 oct. 2011, 21:10:00

    Prietene, superba poezia si plina de adevar.O singura observatie, inlocuieste indragesti cu boresti si vei fi mai aproape de adevar.

    RăspundețiȘtergere
  35. Găbiţă, voi pinguinii sunteţi din nou în mare criză. Aţi găsit explicaţia ultimelor voastre eşecuri în numărul mare de pelicani, care nu vor să migreze şi vin la joc sau să facă galerie. Ce să le facem?, dar pe teren suntem tot egali numeric. Dacă suntem, pentru că nu de mult, spre exemplu în cele două etape cu "Sile şi jocul lui", noi am jucat un meci întreg cu un om mai puţin iar în celălalt doar jumătate. În fine, de fapt nu asta e problema.

    - urmează -

    RăspundețiȘtergere
  36. Este foarte adevărat că de-a lungul timpului, la pelicani s-au perindat mult mai mulţi jucători decât la pinguini. Te întreb Găbiţă: din cine era, şi în bună măsură mai este şi acum, format nucleul echipei? Cumva din tinerii de care vorbeşti sau din "experimentaţii" Paul, Virgil, Popicu, MihaiS, Vasea şi Şorţuleţ? Era să-l uit pe Nicu. Ei au condica de prezenţă cea mai voluminoasă. Apoi au urmat Eugen , Cătă, MeSe, Tudor, LuciMessi, MihaiT, mai de curând Cristi. Restul au fost "pasageri". Faptul că s-au perindat atâţia nu a reprezentat întotdeauna un avantaj. Din cei buni foarte puţini au avut continuitate. Cand era Eugen-nu venea MeSe, cănd erau Cătă cu Tudor-lipsea Eugen, MihaiT juca 1-2 meciuri după care juca tenis 4luni, era Cătă în super formă-s-a accidentat, a venit Cristi-MeSe a dat cu bâta-n baltă, de fiecare dată Tudor pleacă la jumătatea meciului la datorie, s-a mai refăcut Cătă-Cristi şi-a pus piciorul în ghips. Ce vreau să spun este că neavând continuitate cu nici un nucleu alcătuit din aceeaşi 3-4 “buni”, echipa a avut de multe ori de suferit. Nu mai vorbim de situaţia când erau mai puţini. Dar şi aşa v-am bătut măr ori de câte ori am avut ocazia. Uite, în perioada asta se întâmplă chiar aşa. Nucleul echipei voastre este neschimbat aproape în totalitate de câţiva ani. Iată-l : Lucian, Bebe, Stelică, Motanu, Gaby, Mitică, Gigi şi bine înţeles tu Găbiţă. Ăsta e un mare avantaj, pentru că cel puţin 3 sunt foarte buni, iar dacă te mai adog şi pe tine, ce vrei să mai comentăm? Şi atunci, ce aveţi fraţilor? V-am bătut la 10-10 şi 11-11. E şi? E o chestie trecătoare, ce vă agăţaţi de situaţia asta. Asta e un exemplu că voi NU PREA ŞTIŢI SĂ PIERDEŢI. Asta e problema voastra! Repet ce am mai scris : “Am pierdut în primăvară 9,10 meciuri consecutive când era evident că nu aveam lot. Nu am comentat şi nici nu v-am acuzat de nimic. Am acceptat situaţia. La un moment dat unii dintre noi au dorit alegeri. Atât şi nimic mai mult.” Asta e diferenţa care uneori ne mai deranjeajă la voi, dar oricum rămâneţi cei mai buni prieteni ai noştrii. Sunt convins că şi reciproca este valabilă.
    Să vedem ce vom face mâine cu vremea asta atât de ciudată. În motănel ne e speranţa.
    - Final de foileton -

    RăspundețiȘtergere
  37. Deci ce faci tu, Tavi, în acest foileton? Afirmi exact ce spuneam şi eu, că de obicei, din cei enumeraţi, nu vin decât jumate. OK, baţi la porţi deschise. Dar în ultimul timp tendinţa e să vină majoritatea (apropo, Cristi şi-a scos deja piciorul din gips). Însă hai să vorbim pe şleau şi despre nucleul pinguinilor, cel "neschimbat de câţiva ani". Prietene, în acest nucleu nu există om care să joace mai bine ca acum 3 ani! Toţi am scăzut nivelul. Ba chiar ştiu pe cineva care nu mai joacă nici măcar ca acum un an! Deci ajungem la chestiunea aia, de fapt un clişeu, că noi am avea 3 foarte buni. Da, suntem buni pentru vârsta noastră. Când suntem contracaraţi cu puşti a căror vârstă se scrie cu 2 în faţă, greu mai putem face... faţă. Putem să acceptăm că acesta e mersul lucrurilor, dar hai să ne înnoim cu toţii, nu numai voi.

    Informare: din 2012, nici un pinguin care frecventează în mod obişnuit fotbalul de ziua 5 nu se va mai încadra în club 30. De club 20 nici nu poate fi vorba.

    RăspundețiȘtergere
  38. Catre,Tra-la-la... la cap.Oficos esti!!!Te roade invidia.Demonstreaza-mi ca esti bun si devin fanul tau.

    RăspundețiȘtergere
  39. Gabita, nu va opreste nimeni să va remaniati. Cu siguranta si Tudor este in grupa cu 3 sau chiar 4 la categoria de varsta, deci nu ar trebui sa il revendicati, conform logicii tale. Si mai e ceva. De ce doriti trecerea lui la voi abia acum, când va da regulat goluri de generic. Atunci cand nu era in actuala forma de gratie, de ce nu va interesa transferul lui? Vezi, SMECHERIA pe seama pelicanilor este a doua voastra problema.

    RăspundețiȘtergere
  40. @Gabita&Tavi:va rog sa puneti STOP disputei voastre sterile;mai bine bucurati-va de faptul ca soarele este cu noi astazi!

    RăspundețiȘtergere
  41. E mare MOTANU !!! Norii sunt in delegatie pe campia Baraganului. Acum va trebui sa intre in rol marele negociator Mitica.Știm cu totii miza. Ii tinem pumnii.

    Apropo, o veste buna pentru pinguni. Varul Danut nu vine astazi.

    RăspundețiȘtergere
  42. N-are nici o legătură cu ce goluri ne-a dat Tudor şi nici cu vreo şmecherie. Dar dacă asta s-a înţeles...
    Am şi eu o veste bună pentru pelicani: azi o să stau în poartă fiindcă aseară m-am procopsit cu o întindere. Deşi s-ar putea să fie o veste proastă.

    RăspundețiȘtergere
  43. motanu, fan tra-la-la14 oct. 2011, 13:16:00

    se pare că spiritele adânci se întâlnesc pe undeva. Popi, goriloiu lu tata, cred că azi te voi umple de admiraţie. la borcan, bineînţeles...

    RăspundețiȘtergere
  44. Repede ii uitati pe cei ce au facut istorie pe terenurile de fotbal de la Tineretului si mai apoi de pe Agronomie !!!Nu am vazut mentionat numele lui Gelu, cel din cauza caruia i se inmuiau genunchii capitanului pinguin.Ati amintit de toti meteoritii, dar nu ati zis nimic de Vasile, celalalt corsican, care-si dadea sufletul pe teren, accidentat de atatea ori, dar care nu a faultat niciodata, pentru ca nu stia s-o faca.Alaturi de ei puteam juca contra oricui si inca o mai putem face daca vom considera ca adversarul merita aceasta onoare.

    RăspundețiȘtergere
  45. Vivat Motanelul! Un meteorolog pentru ...Nobel !

    Nicule, evident nu sunt uitați nici Gelu și nici Vasile. Cum s-ar putea întâmpla așa ceva? Dar contextul nominalizarilor era orientat catre o alta idee care se dezbatea. Pe tine te-am trecut pentru ca inca mai combati alaturi de noi. Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
  46. Nicule, ăla e alt capitol, pe care să-l scrie cine-l cunoaşte. Eu, de exemplu, pe Vasile nici nu l-am prins. Dezbaterea noastră era legată strict de prezent, de "pepiniera" pelicană.

    RăspundețiȘtergere