sâmbătă, 1 octombrie 2011

Wake me up when September ends

Titlul vine de la o melodie mişto (http://www.youtube.com/watch?v=GKLntE2Y9dQ). Ca şi această lună septembrie, frumoasă ca femeia la 30 de ani. Tot 30 a fost şi vineri, fotbaliştii de ziua 5 fiind cruţaţi şi de data asta de ploaie. Pentru cât timp încă?

Pinguinii: Luci, Nelu Armeanu, Bebe, Motanu, Stelică, Gabi, Mitică, Eugen, Găbiţă, Gică.
Pelicanii: Cătălin, Virgil, Paul, familia Vasea, Tavi, Makaay, văru' Dănuţ, Tudor TVR, Popică.

Inflaţia de jucători crea impresia că va fi iarăşi un 0-0 de rahat, adică un fel de derby între L'anus şi Colon, două echipe care aproape există. Numai că n-a fost deloc aşa. Profitând de întârzierea lui Eugen, pelicanii îl condamnă în contumacie să joace la adversari şi până să-şi execute "Cuirasatul" pedeapsa scorul era deja 2-0 pentru guşaţi. Primul gol a fost reuşit de Dan, la un corner la care era luat în marcaj de Gabi, dar care nu vine cu el la scurt, unde încearcă să-l blocheze cel care ţinea bara, probabil Motanu, poate ar fi şi reuşit dacă lui Dan îi ieşea şutul în forţă, numai că nu loveşte în plin şi mingea se strecoară cumva spre colţul lung, bară-gol. Al doilea gol e de referinţă. Tudor îşi potriveşte mingea pentru şut undeva, aproape la centrul terenului, dar nimeni nu-l ia în seamă, mai şutase din poziţii mai clare mult peste poartă. Ei bine, de data asta prinde un şut splendid care coboară surprinzător înspre vinclu, un fel de folha-seca. Surprins şi el de traiectorie, Luci încearcă să scoată cu mâna, dar era prea târziu.
Pinguinii încearcă şi ei să reacţioneze, intră şi Eugen, dar nu la mijloc unde ar fi fost mai util, ci mai degrabă extremă. Pelicanii încep deja să nu mai joace nimic, se aglomerează în zona porţii, masivul Makaay se retrage în apărare de unde respinge tot ce zboară, de două ori cu nişte urlete de cavernă (dacă erau de tavernă, le toleram). Mitică începe să mişte şi el, dar n-ar fi trebuit să conştientizeze, fiindcă atunci când i se întâmplă asta trage şi când nu trebuie. Combinaţiile nu prea se leagă, lui Eugen nu-i iese ultima pasă, în schimb pe partea cealaltă Mitică îmi întoarce o minge pe centru, singur cu portarul, dar mă pripesc şi trag tare în portar. Din fericire, compensez cu o acţiune personală pe stânga, finalizată din viteză cu şut imparabil la colţul lung. La pelicani se mişcă iar trupele, iese Tudor mai mult din cauza unei probleme la inghinali decât pentru că-l chema datoria, dar intră Dan Cocoru, proaspăt coafat. Am fi continuat la paritate, numai că Popică trebuia să îşi facă numărul, se ia aiurea de Vasea jr, care se supără şi iese. De fapt, Popică s-a înjurat cu jumate din echipa proprie şi cu jumate din a noastră. Dar, după cum se va vedea, aşa funcţionează el, ca Meme, cu multă carne în gură...
În această perioadă de joc nu reţin vreo mare ocazie de gol a pelicanilor, poate doar un şut respins de Nelu în corner, dar care e posibil să nu fi prins oricum poarta. În schimb, pinguinii se străduiesc şi câteodată şi reuşesc. Mitică trage de două ori binişor, pe jos, dar nu are noroc să prindă poarta, la un corner Eugen dă un cap de unde vine mingea, tot puţin lângă, Gică, dornic să spargă gheaţa, protejează o minge şi finalizează din imediata apropiere a porţii, dar Cătălin nu desface picioarele. Cade şi golul egalizator, la un aut mă duc să primesc în centru şi, uitând de bunele maniere, îi arăt cu degetul lui Mitică unde trebuie să se demarce, în spatele apărării. Acolo îi şi lobez mingea, lovitură de cap frumoasă, de pe picioare, în vinclul opus. Imediat, Cătălin iese din poartă şi intră Cocorul. Aici ar fi trebuit să închidem meciul şi chiar am fi avut prilejul s-o facem. Eugen mă găseşte cu o pasă în centru, fac preluare directă pentru voleu, dar mă precipit şi şutez prea de sus şi deci prea sus. Primind o minge în unghi, Gică pivotează pe lângă Paul pe partea închisă, dar Cocorul închide bine la scurt, coafura rezistă.
Urmează faza la care se joacă meciul. Gabi (sau Luci) recuperează o minge în apărare, pe dreapta, primesc în tuşă cu Cătălin în spate şi întorc mingea în centru către Eugen care venea cu faţa, lansat. Prea lansat! Mingea îi vine puţin în spate, nu se întoarce după ea în speranţa că vine Gabi, dar care era prea departe, iar Cătălin interceptează lejer şi aruncă o minge plouată înspre poarta noastră, acolo unde Popică stătea la pomană în faţa lui Nelu, pe care-l maschează în săritură şi mingea cade în poartă. I-aş fi pus golul lui Cătătlin, dar Popică zicea că a şters-o. Direct la bere ai şters-o, perverso!

37 de comentarii:

  1. Aflu de la Motanu că tot nu se pot posta comentarii din Internet Explorer. Cine pe cine o sabota, Google pe Microsoft sau invers?!

    Dacă n-aveţi Mozilla Firefox sau Google Chrome, iată ce puteţi face...

    - pagina de Google scrieţi google chrome
    - primul link găsit se intitulează sugestiv Descarcă Google Chrome
    - intraţi, descărcaţi (e gratis) şi apoi intraţi pe internet folosind acest program
    - în câmpul de adrese scrieţi adresa blogului, www.fotbaldeziuacincea.blogspot.com
    - comentaţi?!

    RăspundețiȘtergere
  2. era evident că, superinteligent fiind, voi găsi o metodă mai simplă pt. comentarii.
    remarc unii băieţi scrişi cu roşu şi mă întreb dacă erau la ciclu, dar bănui că nu, altfel tolomacu' era trecut cu maro, culoarea lui naturală.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te-ai logat, dar asta e o soluţie individuală, cu asta nu salvezi omenirea! Apropo de omenire, dacă vreţi să vedeţi de ce a fost în stare, tocmai am adăugat link pentru melodia care a dat titlul cronicii...

    RăspundețiȘtergere
  4. bai nene, il omor pe asta mic pentru ca m-a injectat cu boala pariurilor. vreau si eu sa ma bag la bordo-monpelier (scriere fonetica) in min. 85 ca nu s-ar mai da goluri, dar renunt din motive de cota mica. pana atunci, bordo, in 10 oameni din prima repriza conducea cu 2-0 iar ailalti raman si ei in 10 in min. 80. evident, scorul final e 2-2!!!, cu 5 egaluri din 7 meciuri la francezi, pe care, evident, nu le-am jucat...

    RăspundețiȘtergere
  5. bEBE bineintentionatul, dar ce folos,2 oct. 2011, 15:33:00

    Apropo d escrisii cu rosu or fi sarbatoritii, eu stiu ca sarbatorile se scriu cu rosu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am schimbat coloana sonoră la clipul cu Mihai Tenismanul şi nu mai există problema aia cu drepturi de autor. Daţi clic sus, la Aşa-i în tenis!

    RăspundețiȘtergere
  7. Final de concurs, Vasea pe 3, Stelică pe 4, la doar 0,2 puncte distanţă! Oricum, Stelică are un premiu de etapă.

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, frumos final de septembrie pe blogul nostru. O cronică obiectivă,scrisă frumos şi novatoare. Citind-o şi ascultând melodia, energică şi cu îndemn de revanşă, mi-am amintit cu plăcere şi satisfacţie de meciul de vineri şi, de ce nu, de bilanţul primei luni de toamnă. Pănă la cele câteva comentarii necesare, îi rog pe toţi pelicanii să caute pe google sau YouTube şi să se delecteze audiind melodia "Try to remember"....by september, cântată de Nana M. şi Harry B. Pentru ceea ce ne aşteaptă, trebuie şi noi să avem imboldul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  9. La primul gol, Neluțu aproape că m-a luat în brațe pe linia porții și n-am mai putut para șutul care a venit la colțul lung.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai bine mai Gabita sa nu pomenesti tu ca autorul
    pasei,la primul gol al pelicanilor,am fost eu?!?

    RăspundețiȘtergere
  11. @Gabita:si,de asemenea,sa nu amintesti nimic de faza din final cand am reluat cu capul si m-a bruscat violent Nelu(ar fi fost gol)?!? Se poate?

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt multumit cu locul 3 obtinut la concursul de pronosticuri si ma autofelicit!

    RăspundețiȘtergere
  13. @Vasea: că tu ai executat cornerul? OK, spun acum, tu ai executat cornerul! Faza cealaltă nu mi-o amintesc, pe tine putea să te ierte şi să-l fi "bruscat violent" pe Popică.
    Şi să ştii că de-aia nu ne mai calificăm pe la turneele finale, că unii se mulţumesc cu locul 3, care nu duce nici măcar la baraj...

    RăspundețiȘtergere
  14. Asa este Gabita,ai perfecta dreptate;pe viitor o sa tintesc locul unu(vorba lui nea Nicu-raposatu).

    RăspundețiȘtergere
  15. Gazeta ”Pelicanul Sportiv”3 oct. 2011, 18:56:00

    Dupa ce ”Sile n-a jucat”, ”Sile a jucat” , iar vineri ”Sile i-a parasit”. In toate cele trei ipostaze soarta pinguinilor a depins de el. Maestrul le-a mai pus la dispozitie inca o dovada a autoritatii lui totale asupra performantelor temului pinguin. Pasa data de Sile la primul gol pelican a insemnat, in fapt, inceputul sfarsitului pentru bietii pinguini. Dupa aceea el a fost discret si la locul lui, lasand celorlalti pelicani placerea de a desavarsii rezultatul final. El este pentru alb-negrii ”El lider maximo”. Chiar daca a fost bruscat pe final de meci de unii elevi din clasa la care este diriginte si profesor, Sile ramane un vasnic iubitor de pinguini.

    RăspundețiȘtergere
  16. Incerc să nu mă las copleşit de importanţa randurilor de mai sus. Si asta pentru că vineri au fost şi alţi actori care si-au pus amprenta asupra disputei dintre cele două celebre echipe.
    De la învingători, alături de Sile, l-aş evidenţia în primul rand pe Cătălin. Asumându-şi riscul de a recidiva cu genunchiul, el a ieşit din poartă, la bătaie cum se spune, într-un moment când pinguinii reuşiseră să egaleze la 2 şi aveau ascendent în jocul de ansamblu. Cătă a pus ordine în rândul echipei, a alergat pe tot terenul şi ce e mai important, cu flerul său de mare jucător, a aruncat acea minge căştigătoare spre poarta pinguină, care a dus la înscrierea golului victoriei.Evident şi Popicu are meritul de a fi gâdilat mingea atât cât să-l ocolească pe Neluţu.

    RăspundețiȘtergere
  17. Apoi sunt ceilalţi doi marcatori, Dan şi Tudor, acesta din urmă autorul unui eurogol, cum nici el nu a comentat vreodată la TVR. "Guşa" lui TudorPelicanul este la apogeu. Tot înainte VIP-ule!
    Foarte bine s-au comportat greii din apărare, Balaurul-Paulică, Makaay şi Virgil.
    Căt despre dl Cocor ce să mai spunem...decăt că a purtat noroc echipei, şi de pe margine, atunci când pelicanii au marcat primele două goluri, dar mai ales la 2-2 când, în poartă fiind, a salvat un gol ce putea fi decisiv pentru soarta meciului. Te aşteptăm să vii cât mai des amice!
    De asemenea,pelicanii au avut şi galerie prin Cristi cel Blând care de câteva ori l-a încurajat pe Şorţuleţ după fiecare ratare. Ce mult contează o vorbă bună în atare situaţie !

    RăspundețiȘtergere
  18. În fine, de la pinguini, care fie vorba între noi promit rezultate ceva mai bune după începerea facultăţilor şi plecarea lui Makaay, evidenţiem în primul rând golul Vitezistului după un slalom ameţitor, într-un moment când preţ de câteva clipe şi-a adus aminte cât de odihnit a venit la teren.
    Ceilalţi, în frunte cu Mitică au dovedit că pot forma o echipă solidă, bine aşezată în teren, combativă şi nu în ultimul rând capabilă să demonstreze că 2-0 pentru adversar poate fi un scor extrem de periculos pentru acesta. Se vede treba că există întotdeauna echipe mari care nu ţin cont de aceste reguli. Desigur mă refer la învingători.

    RăspundețiȘtergere
  19. @Tavi: o fi bună şi autoexaltarea asta la ceva! De fapt, adevărul este că vouă, indiferent în ce componenţă, vă cresc şansele numai la grămadă, când se joacă 10-10. Atunci lipsa de spaţii nivelează jocul, se poate câştiga prin noroc sau prin execuţii individuale rare, cum a fost şutul lui Tudor sau cum a fost lovitura mea de cap de acum vreo două săptămâni. Când nu apar de-astea sau greşeli flagrante se poate termina şi 0-0, cum s-a întâmplat de curând. Dar imediat ce am rămas 8 la 8, aţi şi furat-o pe sub codiţă. Nostim mi se pare că vrei să-l faci pe băiatul ăla masiv cheia succesului vostru, consecinţa fiind înfrângerea în lipsa lui. N-ai văzut când am jucat mai puţini că întorcea ca tirul? Inflaţia asta de jucători care vă avantajează este cauzată de vremea frumoasă, că mulţi nu servesc vara, pe caniculă, sau iarna, pe răcoare. Mai vedem, mai încolo...

    RăspundețiȘtergere
  20. sa sti ca sant suparat pe tine Tavi,cum sa nu-l scoti tu in evidenta pe Mitica cu golul lui superb pt care a fost nevoit sa renunte la basmaluta lui norocoasa ? rusinica,tocmai pe Mitica ?

    RăspundețiȘtergere
  21. Atentie pinguini! Tavi a inceput pregatirea meciului de vineri cu vrajeala la greu la adresa pinguinilor(echipa solida, bine asezata, ...etc.) Nu va lasati anesteziati!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  22. Adevarul este ca ati jucat foarte bine. La 2-2 se putea intampla ca la meciul de acum doua saptamani pare-mi-se, cand s-a mers cap la cap, la 0-0, foarte mult timp si pe final cine dadea golul castiga. Atunci ati reusit voi, acum.... supercampionii si-au luat revansa si la acest capitol.
    Makaay nu a fost decisiv, dar a adus un plus de vigoare si forta. El este un baiat ambitios si luptator, cel putin pe terenul de joc.

    RăspundețiȘtergere
  23. Bai acestia, am inceput vraj..ăăă comentariul de mai sus la ora 10 si din diverse motive l-am lasat pe ecran aproape 2ore. Luciane, ia sa te curtez putin. Dragii mei, Șorțuleț nu a reușit nici macar o data sa treaca de pinguinul de pe postul de fundaș dreapta. Daca o facea pelicanii bifau masiv si la golaveraj.
    Mitica e unic, cu sau fara batic. Nu se stie cum e fara tricou. Junele studente, abia sosite in Agronomie, s-ar topi dupa el si cine stie poate-l vedem jucand si in slip. Ar fi o nebunie generala.
    Pe Gigel il mai lasam o etapa pentru acomodare, dupa care il mai lasam una... si inca una, poate nu ne mai da gol. Apoi vine la noi cu chef de razbunare. E bine?

    RăspundețiȘtergere
  24. Lipsesc 2a zile. Incepand de dupa-amiaza.

    RăspundețiȘtergere
  25. Atata vrăjeală mi-a anesteziat ochiul drept și piciorul stang... Să nu mă mai lăsați singur cu Tavi!
    Și dacă tot nu e stimabilul la microfon, ia să-l ,,decurtez,, puțin pe Dl. Tavi: se vede de la o poștă școala de partid a lui Copos.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  26. Sa-mi stric stilul cu baietii astia, sa nu mi-l stric?

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu stiu de ce nu ati intitulat comentariul "Cand Popicu joaca, pinguinii pot pleca acasa".Ar fi fost suficient de sugestiv.Un fotbalist ca Popicu face cinste oricarei echipe.Pelicanii trebuie sa se simta mandri ca pot juca alaturi de el, iar pinguinii sa se teama de cel care poate oricand decide soarta partidei."Galagia" pe care o face este semnul ca nu se face inteles de coechipieri.Cand vede ca efortul lui de a ordona jocul echipei este zadarnic, ia mingea de toarte ca un magician si o baga-n ate.Este ce a facut el ultima oara.De ce nu o face mai des? Nu vrea sa-i demobilizeze pe pinguini care usor, usor, ar cauta alte meleaguri.Urmariti-l cu camera de filmat, "furati-i" din artificiile cu care desface orice aparare, atunci cand vrea.Pot continua cu elogierea singurului fotbalist adevarat care a evoluat pe Agronomie, dar el nu are nevoie de laudele mele,iar jocul sau este cea mai buna dovada a valorii sale.Puteti sa nu fiti de acord cu mine si va inteleg. Invidia este cea care ne impiedica sa vedem la altii calitatile pe care am dori sa le avem noi.Eu am depasit faza asta si ma bucur sincer ori de cate ori descopar valoarea adevarata.

    RăspundețiȘtergere
  28. Super ! Super adevarat !

    RăspundețiȘtergere
  29. Până la urmă, tot v-aţi stricat stilul. Toţi trei!

    RăspundețiȘtergere
  30. Phane Popa are un stil pistil.

    RăspundețiȘtergere
  31. Aseară, deşi cu o echipă decimată, am repurtat o frumoasă victorie pe sintetic, la care şi-au adus aportul şi Gabi, şi Mese, şi Cătălin al nostru (al vostru!), dar şi Cătălin Spania! În disperare de cauză, fiindcă nu prea aveam cu cine să intrăm în teren, l-am sunat cu juma' de oră înainte de meci şi... a venit, a văzut, a învins (a dat un gol frumos de tot, bară la vinclu din unghi închis). Poate primi şi felicitările voastre fiindcă de o săptămână e tătic!

    RăspundețiȘtergere
  32. A, am uitat ce era mai important! Fiindcă nu ne-a venit nici portarul, pelicanul Cătălin a jucat în poartă şi a scos tot ce era de scos plus încă pe atâta! :)

    RăspundețiȘtergere
  33. PelicanRaduTanase7 oct. 2011, 11:34:00

    Sefu, inteleg ca dl. Vitezist n-o sa poate ridica treapta de viteza mai sus de a 3-a. Se da obosit de data asta. Simpt un pericol ascuns. Spuneti-le voinicilor nostrii sa fie vigilenti. Ni se sugereaza ca astazi vor juca cu 8 fundasi, fata de cei 7 cati au fost vinerea trecuta. Cred ca nici acestia nu o sa le fie suficienti, la ce atac avem. Poate doar grupati pe linia portii, plus inca doi in spate cu sarcini de contravantuire la stavilarul de pe linia portii.

    RăspundețiȘtergere
  34. Când câştigi, oboseala dispare. N-o să vă fac din gleznă, o să vă fac din moral! :)

    RăspundețiȘtergere
  35. PelicanRaduTanase7 oct. 2011, 12:07:00

    Domnul Balaur Paulicaaa !!! Ati citit mai sus? Sunt sigur ca veti avea varianta de raspuns. Vreau sa raman cu moralul ridicat in week-end.

    RăspundețiȘtergere