sâmbătă, 13 august 2011

Şi totuşi, destul de greu...

Mama-Natură a ţinut încă o dată cu amatorii de fotbal, programând ploile în cu totul alte zile decât cea de vineri, astfel încât şirul partidelor jucate neîntrerupt se mai lungeşte cu o unitate, spre un record ce va fi greu de depăşit. Terenul, mai bun ca de obicei, soarele, darnic şi milos în acelaşi timp, distribuţiile aproape de cele standard, totul a condus spre un meci ce promitea.
Prima parte, deosebit de echilibrată, a consemnat ratări la ambele porţi, mai multe de partea pingunilor (beneficiari în această rundă şi de aportul lui Mihai Tenismanul), ceva mai clare de partea somnoroşilor, cu un penalti scos şi ratat de Mese şi o bară a aceluiaşi, mai cuminte ca alte dăţi, obicei care sperăm să îl ţină. Golul a venit în poarta pelicană în urma unei învălmăşeli, marcator Mitică, evident de pe linia porţii, iar după aceea lucrurile s-au mai schimbat. Obligaţi să atace şi aflaţi într-o superioritate numerică dar nu şi calitativă, triştii şi-au arătat limitele şi s-au lăsat descoperiţi în apărare. Urmarea, un gol de efect al lui Găbiţă, cu bara, unde preluarea a făcut mai mult de jumătate şi încă unul pe final, al lui Mihai, până atunci ratangiul de serviciu. Foarte bun aportul lui Stelică, în creştere de la meci la meci, restul învingătorilor în nota obişnuită, îl aşteptăm pe Cătălin să fie pe deplin refăcut pentru noi provocări.

Pinguinii: Bebe, Stelică, Răzvan, Gabi, MihaiT, Mitică, Găbiţă
Pelicanii: Tavi, Cătălin, Traian, Virgil, Mese, Popicu, Vasea, Răzvan Junior

Discuţiile s-au prelungit la terasă, unde lumea este ceva mai conciliantă ca pe teren şi dispar certurile între coechipieri. Acestea rămân însă unul dintre subiectele de discuţie, iar fiecare este invitat să-şi dea cu părerea.

PS: Aşteptăm revenirea prietenului Gică, mulţi dintre noi considerându-l drept un vârf ceva mai dotat decât celebrul mercenar Silică, spaima frunzelor ce pică.

26 de comentarii:

  1. Salut! Sunt convins ca daca MeSe marca la penalty, meciul ar fi decurs in cu totul alte coordonate, iar rezultatul final nu sunt sigur ca ar fi avantajat pe pinguini. MeSe a bravat în vuiet de vuvuzele inainte de vreme si a ratat de putin. Invatatura de minte. Apoi "golul" imens lasat in aparare de absenta neanuntata a Balaurului Paulica si evident lipsa omului forte din fata, ma refer la Cristi, au creeat unele slăbiciuni in cele doua compartimente de joc. Chiar daca Vasea a fost mai putin inspirat, ocazii au existat si asa, dar nu a fost sa fie. Una peste alta, un egal sau o infrangere la cel mult un gol ar fi fost mult mai aproape fata de ce s-a jucat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mai e ceva. Dle, este vorba de Stelica. Desi nu are un joc care sa atraga atentia printr-o tehnica grozava sau fineturi placute vederii, ba din contra as putea ca sa zic, are pe ansamblu, un ranadment extraordinar de bun pentru echipa. Incurca adversarul cand acesta vrea sa construiasca ceva, fundas excelent, vine si in fata la combinatie, face pressing la mijlocul terernului, etc. Colac peste pupaza, ieri a fost si un "portar de milioane" (l-a suplinit pe Lucian, care in felul acesta poate sa-si petreaca in liniste concediul)scotand vreo 3-4 suturi de gol, retineti, la scorul de 0-0. Intr-un anume fel, cred ca si prestatia lui a contribuit, in conjunctura respectiva, la infragerea noastra. Bravo lui.

    RăspundețiȘtergere
  3. Inca ceva si gata. De remarcat regruparea extraordinara de forte, inainte de inceperea meciului,ca urmare a "tavalelilor" la care au fost supusi pinguinii in ultimele saptamani. E pentru prima data in ultimele luni, cand Gabita ( ne bucura revenirea lui si chiar ne-a placut golusorul dat), Tatucul si MihaiT, toti trei suparaciosi de prima mana, vin si joaca grupati in jurul lui Stelica, pentru indreptarea imaginii sifonate a acestui team, imagine construita chiar de ei prin abandonarea echipei in diversele momente dificile prin care aceasta a trecut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Este adevarat ca daca MESE ar fi marcat din penalti, ar fi inceput tiki-taka pe aratura si noua ne-ar fi fost mai greu sa marcam.Insa pinguinii au marcat primii si jocul a ramas deschis, iar faptul ca scorul a fost mic pentru mult timp, se datoreaza ratarilor si inghesuielii din fata portii pelicanilor.Oricum scorul reflecta dominarea totala a pinguinilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca bunica avea roate era tramvai.

    RăspundețiȘtergere
  6. Oricum ca solutie de avarie avand in vedere ca e
    perioada concediilor, zic eu ca s-a jucat bine si de o parte si de alta.

    RăspundețiȘtergere
  7. PelicanRaduTanase14 aug. 2011, 15:48:00

    Sefu, performanta mare! Ati reusit sa-l scoateti din barlog pe dl Tatucu. Meserie, nu alta! Iu, huuu...

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca vine si Gica puteti sa va faceti linistiti alt program vinerea.

    RăspundețiȘtergere
  9. A-ti vazut ca daca nu mai vine Paul nu mai iese scandal?

    RăspundețiȘtergere
  10. Iniţial nu observasem cine e autorul cronicii şi credeam că Tavi rămâne fără metafore la înfrângere! :)
    După care a intervenit şi Tavi şi ne-a arătat că încă aude voci. Penalty la 0-0 am ratat şi eu acum vreo lună şi am pierdut meciul. Deci se poate. Pe urmă, despre ocazii... De bara mea văd că n-a pomenit nici Motanu, deşi a fost mai aproape de gol decât a lui Mese, care a dat bară plină. Iar majoritatea ocaziilor voastre au fost ratate mai ales din lipsa voastră de inspiraţie, pe când la ale noastre de cele mai multe ori v-a scos Cătălin, care este, probabil, cel mai bun portar dintre fotbaliştii de ziua 5. Nu degeaba Mihai a înscris pt 3-1 imediat ce a ieşit el din poartă. Când o să joace iar în câmp, o să daţi goluri, dar o să începeţi să şi luaţi.

    RăspundețiȘtergere
  11. * 3-0, scuze! Scuze şi pt Bebe, i le datorez.

    RăspundețiȘtergere
  12. toate cele bune lui Marinică Freşparu de ziua lui de nume! ador să am adversari ca el.

    plin de curajoşi anonimi pe aici. sper ca lui Paul să-i treacă şi să ne onoreze cu prezenţa.

    Găbiţă, te sun mâine dacă vin în oraş. între timp, am mai pierdut câţiva euro la real-barca: sub 2,5 goluri, aut sau aut de poartă la ultima acţiune din prima repriză (evident, a fost gol, iar cota era pe la 25!), minutele de prelungire pentru meci, unde am fost lacom şi am luat 2 în loc de 3. am câştigat în schimb la cornere, under 11,5, deşi în min. 75 erau deja 11.
    azi am mai pus opt pariuri, a câte 1 euro, şi am ieşit în pierdere cu 0,2 euro. ghiceşti cum?

    RăspundețiȘtergere
  13. N-am cum, eşti impredictibil.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am aflat între timp... cică era vorba despre volei pe plajă: cine are fesele mai frumoase?!

    RăspundețiȘtergere
  15. Care-i problema cu Paul? Să înţeleg că l-a supărat ceva anume legat de noi şi de aceea nu a mai venit vineri? Ştie cineva care e situaţia? Motănele?
    Iar tu anonimule, dacă te află Balaurul cine eşti fi sigur că te sparge, aşa cum ai făcut tu cu A-ŢI.

    RăspundețiȘtergere
  16. Găbiţă scrie la ziar (cu poză!), o să apară şi la radio, urmează să-l mai dea şi la televizor. ştiu deja şi emisiunea: "părinţii fac lucruri trăznite". nu-i aşa, Matei?

    @Tavi: nu ştiu.

    RăspundețiȘtergere
  17. De Paul cred că ştiu eu... s-a supărat că timp de o lună, cât n-am mai venit eu, n-a mai avut pe cine să faulteze! Cică Mitică a fost atât de rapid că n-a putut să-l prindă! :)

    @Motanu: la televizor m-a dat deja, dar nu vreau să-mi amintesc...

    RăspundețiȘtergere
  18. Un fan pelican din redactie18 aug. 2011, 10:30:00

    "Clientii" Gabita si Mitica, cred ca Balaurul s-a sensibilizat din pricina lor. As. El probabil e la soare, isi bronzeaza burtica si da la peste. Fie ca e scobar, fie ca e clean, el vede in carfig numai pinguini, inclusiv din aia cu slip negru, mulat sau cu capul descoperit. Chestia o face respectand legea si regulamentele (ca si pe teren), nefiind sezon prohibitiv. Multi e pismosi pe succesele lui.

    RăspundețiȘtergere
  19. Oare cat ar fi fost scorul daca Mihai T ar fi jucat la pelicani, iar Popicu, Traian si Razvan Junior la pinguini? Poate ma ajuta Tatucu! Sau, de ce nu, Gabita!Daca ei nu vor putea, cu siguranta Mitica nu ma va lasa in intuneric.

    RăspundețiȘtergere
  20. Din partea mea, poţi rămâne în întuneric. Nu ştiu ceilalţi invocaţi dacă vor dori să te lumineze. Dacă nu, poţi citi al doilea comentariu al lui Bebe, e un fel de iluminare "avant la lettre"! ;)

    RăspundețiȘtergere
  21. Unde o fi papagalul vopsit care ne distreaza pe teren?

    RăspundețiȘtergere
  22. Curios edificat19 aug. 2011, 09:38:00

    Lui Gabita

    Daca erai istet,obiectiv, nu arogant, impulsiv, ceea ce denota grave carente de comportament, ai fi recunoscut ca prezenta lui Mihai T a facut diferenta.Fara el ati fi repetat prestatia din ultimul meci cand ati parasit terenul neputinciosi.Puteai sa taci si erai filozof. Asa...,esti doar tafnos.

    RăspundețiȘtergere
  23. Unui edificat/codificat: probabil că nu sunt cum ai fi vrut tu să fiu, dar măcar eu mă semnez. Dacă vrei să discutăm concret şi să fii într-adevăr edificat, asumă-ţi identitatea, nu profita de anonimat ca să mă jigneşti! Deocamdată, nu eşti decât unul care bagă strâmbe. Totuşi, dacă ai fi citit ultimele comentarii de la postul precedent, poate că nu te-ai mai fi ţinut nici de strâmbe: spusesem acolo că Tenismanul ar fi jucat la voi dacă era penurie de vedete. Dacă era cazul, fii sigur că se cerea el singur la voi. Şi apropo, vine şi azi. Tu vii?

    RăspundețiȘtergere
  24. Din ce spui tu reiese ca Mihai T a intrat in echipa mai slaba, pentru a o echilibra valoric.Corect? Asta doream sa scot in evidenta. Multumesc, m-ai lamurit.

    RăspundețiȘtergere
  25. Te-ai lămurit, zici? Dacă problema e greşită, soluţia cum o fi? Fiindcă tu din start ai pus problema greşit: care ar fi fost scorul cu Mihai la voi? Eu sunt convins că tu nu ai jucat niciodată împotriva lui Mese şi Mihai, concomitent. Mie mi s-a întâmplat o dată sau de două ori, dar atunci eram cu Gică, mi se pare şi cu Eugen.
    Uite, ca să nu zici că mă ascund după degete, îţi spun deschis că dacă nu venea Mihai, echipele erau relativ echilibrate. Dar dacă a venit, de ce v-am da vouă omul nostru, adică ambele echipe fiind cam la acelaşi nivel, noi să vă întărim pe voi?! Ca să se întâmple ca atunci când vi l-am dat pe Gică, ne-a dat vreo 3 goluri şi ne-aţi mai luat şi la mişto? Iţi repet, dacă echipele erau într-adevăr dezechilibrate nu începeam aşa. Dacă numai dacă nu era Mese intra Mihai la voi, altfel trecea altcineva.

    RăspundețiȘtergere