sâmbătă, 25 iunie 2011

Penguin Drim Tim

Destinul se arăta a fi trist cu campionii pinguini. Găbiţă plecase în turneu cu artiştii fotbalişti (sau fotbaliştii artişti, contează mai puţin, sfatul nostru prietenesc este să lase deoparte orice ocupaţie energofagă şi să se concentreze în a-l impresaria pe tânărul Matei), Gabi avea un angajament prestabilit şi însuşi căpitanul Mitică îşi planificase o vizită (strategică, spun unii...) la dentist.
Din nefericire pentru ciripoii de câmpie, specie protejată anti-goluri şi scutită de talent, conjunctura s-a întors şi de această dată împotriva lor. Şi aceasta datorită maşinaţiunilor diabolice ale mirobolantului geniu întunecat al combinaţiilor, Mitică al Primulea, cel mai mare impresar din Bărăgan, Drumul Taberei şi Agronomie. Geniul său combinatoric l-a făcut să evite negocierile cu cei doi duri de la Pelicani, Animal Paulică şi Tavi, abordându-l în schimb pe Greatest Pope PuLiGistu şi jucând rolul său de compoziţie numărul 13, cel de milog semi-interesat, care-l prinde într-atât de bine. Cert este că a reuşit astfel înregimentarea temporară a lui Mese, integrat foarte uşor într-o echipă pinguină de 6 stele, cu un joc halucinanto-năucitor pentru bietele oiţe nevinovate, surprinse de lupi la păscut ilegal.
Măria Sa Somnorilă, cu zero şuturi apărate şi un henţ de mâna dreaptă (nu se ştie exact dacă taman îşi extrăsese organul din nas sau ridicase lăbuţa pentru pişu), Bebilă, stăpânul tarlalei drepte, Motanu tractorist, intrat pe pile în echipă, jolly-jockerul Stelică (cu gol la activ) au contribuit din plin la umilinţa necuvântătoarelor, un 6-1 tenisistic, dar meritul cel mare îi revine, fără îndoială, lui Trahanache Hodorogea, ultima achiziţie pinguină, autor a patru goluri, care de care mai nevinovate şi toate, evident, din apropierea liniei porţii. Salutăm şi pe această cale intrarea sa în clubul select al golgeterilor adevăraţi care au reuşit această performanţă (din câte ne amintim, din club fac parte Gică, Mese, Motanu, Tavi şi nu ştim dacă am mai uitat pe cineva) şi aşteptăm să onoreze masa cum se cuvine, pentru a profita apoi şi a-l scoate pe lista de transferuri, acum cât timp se poate obţine un preţ bun. Pentru doritori, oferim primele cifre ale telefonului la care putem fi contactaţi: 08989....
Până săptămâna viitoare, când am înţeles că la dorinţa expresă a lui Paulică se vor face alegeri, vă urăm numai de bine.

62 de comentarii:

  1. Regret incidentul cu Tavi dar tot vreu sa nu mai joc cu moldoveanul in echipa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Great Great Pope25 iun. 2011, 18:04:00

    Degeaba te dai mare Motane, ca esti anititalent convins!Tu si panarama de Mitica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aflam noutati Pitestiul e in Moldova, Republica?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cimilitura

    Cinel, cinel
    Cine este el?
    Nu stie decat sa behehaie
    Asta e limbajul lui
    Face panarama agresiva
    Fara argumente, invectiva.
    E dus cu capul
    Ca nu-si ia hapul.

    Observati ca nu am nominalizat
    pe nimeni sa vad cine se simte,
    astept provincia.
    In alta ordine de idei ma raliez parerii lui
    L. Pavarotti ca am dat prea multa atentie
    unui personaj insignifiant, obscur,drept
    pentru care in mod voluntar,unilateral
    am hotarat sa ingrop de acum baltagul de
    razboi mediatic cu Marin, alias chibitu’.
    Doamne ocroteste-i pe romani.
    Observati ca nu am nominalizat
    pe nimeni sa vad cine se simte,
    astept provincia.
    In alta ordine de idei ma raliez parerii lui
    L. Pavarotti ca am dat prea multa atentie
    unui personaj insignifiant, obscur,drept
    pentru care in mod voluntar,unilateral
    am hotarat sa ingrop de acum baltagul de
    razboi mediatic cu Marin, alias chibitu’.
    Doamne ocroteste-i pe romani.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bineîţeles, tânărul cu cronica e cu juma' de normă şi pe teren, şi pe blog. Nu-mi rămâne decât să-mi imaginez că la pelicani au jucat Lucică Messi, Eugen şi Cătălin! Altfel nu există explicaţie logică pentru cedarea lui Mese la pinguini. Am dreptate?

    RăspundețiȘtergere
  6. răspunsul este nu. pentru amănunte nesemnificative, pardon, tehnice, există domnii numărători de cornere.

    RăspundețiȘtergere
  7. La noi a jucat Mese iar la ei Cristi si Tudor partial, pana a plecat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Interesant. Ar fi putut sa joace Tudor si dupa ce a plecat?

    RăspundețiȘtergere
  9. Adică pelicanii au avut echipă mai slabă decât data trecută, când îl aveau şi pe Lucică Messi, şi cu toate astea l-au dat pe Mese?!?!?! Degeaba îşi făcea iluzii Tavi când am plecat, dacă Mitică vă hipnotizează în halul ăsta! Nu i-ar fi greu să vă convingă să-i faceţi donaţie de apartamente ca să vă îngrijească la bătrâneţe! :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Dupa un week end relaxant, revenim yavaş-yavaş în direct. Cum e şi nornal, începem cu felicitările binemeritate pentru prestaţia de vineri a celor doi expelicani, Milio şi MS. Împreună au fost sarea şi piperul întregului joc şi, în plus, au reusit să facă dintr-o echipa stresată şi cenuşie, precum cea a pinguinilor, o echipă de vis. Cu ale sale 4 goluri, din care 3 capodopere de finalizare, din reflex, cu devieri fulgerătoare şi năucitoare, Sile a demonstrat, a câta oară, că este cel mai bun atacant de gura porţii din toate timpurile. De ce au reuşit cei doi ex. să marcheze 5 din cele 6 goluri în poarta ...pelicanilor, aceasta este o altă poveste.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bai fratilor,se cunoaste ca a venit canicula si v-a lovit in moalele capului:mancati litere cu toptanul!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Sile, tu ai citit comentariul de mai sus? Esti cel mai bun...din toate timpurile.

    RăspundețiȘtergere
  13. Este o degringolada in echipa pelicanilor...Nu conteaza pe cine au in fata, ei stiu ca trebuie sa piarda.Parca o fac special, dar n-am inteles ce urmaresc, ce vor sa demonstreze si mai ales cui? E clar ca nu se mai suporta impreuna si daca nu intervine o schimbare, lucrurile n-au cum sa se indrepte.Poate s-o gasi un cap limpede printre ei care va rezolva criza.Dar cine-i ala?

    RăspundețiȘtergere
  14. De ce nu spui c-ai sărit fals ( ca de obicei) și m-ai indus in eroare ( m-ai inclus in oroare)?

    RăspundețiȘtergere
  15. unul dintre domnii numaratori de cornere27 iun. 2011, 17:06:00

    Echipele:
    Pelicanii:Paul,Tavi,Virgil,Dan Cocoru,Cristi,Tudor TVR,Mihai Sudoru si unicul,chiar inegalabilul Popicu;
    Pinguinii:Lucian,Bebe,Razvan,Stelica,Mese,Mitica si Vasea.

    RăspundețiȘtergere
  16. Merci domnule anonim pentru nominalizarea componentilor celor doua echipe. Mi-ai luat-o inainte,desi nu cred ca sunt suficiente superlativele pentru Popicu.
    Chibitule, nici la pelicani si nici la pinguini nu se hotaraste ceva de unul singur. Cu atat mai mult daca este vorba de ceva care ne priveste pe toti. Recunosc ca exista unele pareri referitoare la stabilirea echipelor pe baza de alegeri. Nici o problema, vineri chestiunea se poate supune la vot si asta este. Ma opresc aici, deoarece cred ca pentru o discutie serioasa , cu atat mai mult pe blog, este musai ca participantii sa se identifice, nu asa la smecherie, chestie de respect. In felul asta se pot comenta mult mai multe aspecte si probleme. Tacerea de pe blog, este un semn ca ceva exista. Hai sa vedem despre ce e vorba. Va invit la discutii.

    RăspundețiȘtergere
  17. problema este ca Paul vrea neaparat alegeri si Mitica incearca tot felul de smecherii. teoria lui Tavi cu supunerea la vot e interesanta, dar probabil ca si ea va fi supusa la vot...

    RăspundețiȘtergere
  18. Și dacă faceți alegeri, ce?! Vă alege Mitică pe toți! ;)

    RăspundețiȘtergere
  19. Tandemul M.S. - Vasea a functionat mult timp si la pelicani, dar nu cred ca a avut vreo data atata eficacitate. Plus ca vineri au jucat cu multa placere,fara stres. De ce oare? Sa spuna ei...

    RăspundețiȘtergere
  20. Constat ca nivelul discutiilor e unul foarte redus, la fel ca la fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  21. motanu cumpatat28 iun. 2011, 18:40:00

    nasoala treaba si cu pariurile astea. daca intr-un turneu ca wimbledonul (din care am mancat ceva painica) ies trei favorite dintr-un foc, surorile williams si wozniaki, si daca pierzi si o cota de 1,17 la volei data ca sigura, chiar nu stii cum sa te mai bagi. noroc (dar un noroc mic...)ca m-am prins de pariurile la baschet feminin.

    RăspundețiȘtergere
  22. mai stiti ceva de Gigi Viteazul?

    RăspundețiȘtergere
  23. Motănele, anul ăsta nu mai miza pe Caroline w. e amorezată rău de tot de Nole D.A fost eliminată de timpuriu la Roland Garros, si aici, şi în viitorul mai mult sau mai puţin îndepărtat. Mai bine mizează pe pinguinii realeşi, sau pe pelicanii reconfirmaţi, e acelaşi lucru. Cu mici modificări , se acceptă .

    RăspundețiȘtergere
  24. @motanu campătat: adevărul e că te şi pricepi la femei ca să pariezi pe ele!

    RăspundețiȘtergere
  25. Motane,cat se mai plateste ziua la ceapeu?

    RăspundețiȘtergere
  26. Paule, la mulți ani!
    La fel și celorlalți Paulici, Paveli, Petrici.

    RăspundețiȘtergere
  27. motanu în relaş29 iun. 2011, 09:41:00

    @Găbiţă:poate că e invers, cu cât te pricepi mai mult la femei, cu atât pariezi mai puţin pe ele.
    @Tavi: ce spunea lumea, că eşti moldovean?
    @GP: 50 de lei pe zi, eventual cu masă şi ţigări. te interesează?

    RăspundețiȘtergere
  28. Ofer eu 60 de lei pe zi la taraba, sambata si duminica 100 si dau si un mic din partea casei.Vreau insa oameni de incredere.

    RăspundețiȘtergere
  29. Dar Sfantul Lucian cand o fi, sa ma rog pentru talentul lui?

    RăspundețiȘtergere
  30. Există numai sfanta Lucia, dar o să dau o bere admiratorilor mei, cînd o să am timp.

    RăspundețiȘtergere
  31. Cand o ajunge si dl Popicu sfant? Deja se inalta la ceruri.

    RăspundețiȘtergere
  32. Daca vineri dădeam gol și nu bară, mă trecea și pe mine Motanul la marcatori, mîncaiași talentul lui de narator, cu nara lui cu tot!

    RăspundețiȘtergere
  33. motanu învingător la table29 iun. 2011, 18:37:00

    Luci, mânca-ţi-aş pensia (nu toată, numai jumate), gramatica pe care o posezi câteodată mă face să cred că ai fost coleg de bancă cu eruditul Popi.

    RăspundețiȘtergere
  34. cristi un calduros la multi ani pt nea paul despre meci pot sa zic ca nu am avut faze deloc a ba da dar era de k1 care ar trebui sa dispara pentru ca avem o minge care sa dat bani pe ea si trebuie jucata cat timp nu ne dau la ziar la tv sa ne ridice an slavi sau sa ne judece nu vad ce cauta cearta venim de placere trebuie felicitati anvigatori dar si ei trebuie sa aplaude anvinsi bine ultima idee este cam aiurea de cand am venit nu am batut niciodata si sa-r putea sai doara mainile de atatea aplauze

    RăspundețiȘtergere
  35. Vad ca Tavi nu mai are entuziasmul de asta primavara.

    RăspundețiȘtergere
  36. Motane, esti liber sambata? Te iau in targ sa vezi si tu lumea.

    RăspundețiȘtergere
  37. Cristi, tu nu te intrebi de ce pierdem tot timpul de cand ai venit?

    RăspundețiȘtergere
  38. Tavi către G, îi29 iun. 2011, 22:29:00

    Am mari emoţii, ca la bac. Aştept alegerile de vineri. În mod cert, aş dorii să joc fără Popicu, într-o echipă care să-i aibă pe Cristi, Virgil, Balaurul, ghepardul Traian, MihaiS, Cocorul, Milito, Tudor şi...Gigi,dacă s-ar putea. Fără glumă, Gigi şi Cristi cred că ar face un supercuplu. Amândoi gândesc şi joacă un fotbal valoros şi eficient, vorbesc cât trebuie şi fac treabă cât 10. După ei şi noi. Ce-a fost aiurea între ei, se poate şterge cu o strângere de mană. Aici pe teren ne-am legat amiciţiile, nu la cârciumă. Cine ştie, poate citeşte şi Gigi comentariul meu şi apare. S-ar bucura destui.

    RăspundețiȘtergere
  39. Bai Tavi, fasole cu carnati,astia pe care ii vrei tu in echipa sunt deja noua, ce sa mai faca cu un papagal in plus?
    Cu bacul sa nu ai emotii.Am trecut si eu pe la Ostrov si nu am patit nimic.

    RăspundețiȘtergere
  40. Băi, ce vreme de rahat am prins! Mai bine veneam în vacanţă la capitală. Cu puţin noroc, mă lua Tavi la el în echipă...

    RăspundețiȘtergere
  41. Motane, da' ce-o bunghesti pe gramatica. M-ai spart! Fa-te profesor, sa mai scoti un ban.

    RăspundețiȘtergere
  42. el profesore motanu30 iun. 2011, 09:26:00

    @Lulu: chiar m-am gândit la treaba asta. pentru tine şi alţi băieţi la fel de dotaţi aş fi înfiinţat o clasă specială de repetenţi.

    RăspundețiȘtergere
  43. Tavi catre Popicu the Goofy ii30 iun. 2011, 09:53:00

    Oricum n-ai priceput nimic, se vede că ai luat bacul de ora 12 din Ostrov si l-ai pierdut pe cel de dupa a 12a.

    RăspundețiȘtergere
  44. Hai ca am de produs si nu-mi pierd vremea cu toti papa-lapte. Ultima oferta pentru Tavi si Motanu: 80 de lei o zi la taraba in targ.

    RăspundețiȘtergere
  45. motanu interesat30 iun. 2011, 17:50:00

    gata GP, batem palma, juma din bani înainte.

    RăspundețiȘtergere
  46. Apel catre toti pinguinii: miine mai bine stati acasa!

    RăspundețiȘtergere
  47. Eu maine plec in concediu, la o nunta in
    Bulgaria, iar pe 10.07.11 la mare, asa ca
    eu maine lipsesc, spre regretul unanim,
    sper. Daca sfatul Prevenitorului se inde-
    plineste Pelicanii ar pleca neinvinsi. Daca
    cumva Doamne fereste se fac alegeri
    anticipate vineri sa va ganditi cum intitulati
    echipele si cum purtati tricourile, rezultand
    din alegeri doua echipe baltate. Sugestii:
    Pelinguinii, Pingulicanii, etc.
    Avand in vedere ca Tudor e ubicuu putea
    juca si dupa ce a plecat. conform afirmati-
    ei de la inceputul frazei. Nu va bucurati prea
    tare ca vinerea viitoare sunt inBucuresti si sper
    sa va onorez cu prezenta, daca sunteti cuminti
    si va faceti lectiile. si-i bateti pe P... Dixit Io.

    RăspundețiȘtergere
  48. prevenitorule, daca esti asa destept, spune-ne si noua in ce zi a saptamanii cade joia viitoare.

    silica, luci, am auzit ca azi se da spor de ploaie la pensionari...

    RăspundețiȘtergere
  49. Daca vreti sa faceti alegeri, as avea o recomandare care sper sa fie tentanta.In fiecare vineri, sa faca alegere cate o pereche, astfel ca fiecaruia sa-i vina randul sa-si aleaga colegii de echipa, alaturi de care vrea sa joace.A face alegeri si a-l lasa doar pe Mitica sa-si faca echipa n-ar schimba mare lucru.Varianta pe care v-o propun e mai haioasa si-i responsabilizeaza pe cei care aleg.In felul asta fiecare se va simti important si se vor elimina, asa sper eu, tensiunile existente intre cele doua echipe. Daca nu se produce o schimbare, atmosfera va continua sa se degradeze.
    Vreau sa le raspund celor care considera ca a scrie sub anonimat ar fi o lasitate, ceva nedemn de luat in seama. Nu sunt de acord cu ei.Important e ce scrii, nu cine esti. Daca aduci o invinuire cuiva, sunt de acord ca trebuie sa-ti asumi responsabilitatea celor afirmate, dar daca iti dai doar cu parerea despre ceva, nu vad de ce ar trebui sa te iscalesti.Poate gresesc, dar eu asa vad lucrurile.
    Referitor la Gica,trebuie vazut care e situatia cu el.Poate i s-a intamplat ceva.Nu pot sa cred ca daca s-a suparat, nu i-a trecut pana acum. Poate se simte vinovat sau ne considera vinovati pe noi. Oricum trebuie asigurat ca multi dintre noi simtim lipsa si vrem explicatii.V-am plictisit, asa ca va las.

    RăspundețiȘtergere
  50. Motane, sunt destept si iti raspund la intrebarea ta. Joia viitoare care in a 4 a zi din saptamana, in situatia calendarului in care lunea e prima zi din saptamana.In calendarul in care prima zi din saptamana e duminica, atunci joia va cadea in a 5 a zi. Multumit de raspuns, atotstiitorule ?

    RăspundețiȘtergere
  51. Nu stiu cum se face ca vad greselile abia cand deja nu le mai pot corecta.Asa ca, te rog citeste "joia viitoare cade in a 4 a zi", in loc de "joia viitoare care in a 4 a zi." Daca zici ceva, te halesc!

    RăspundețiȘtergere
  52. motanu detectiv1 iul. 2011, 10:48:00

    am luat legîtura cu agenţia naţională de investigaţii şi am aflat următoarele despre dl. Chibiţ:
    -are peste 50 de ani, dar se ţine bine
    -in tinereţe a fost brunet
    -are legături cu viaţa la ţară
    vom reveni.

    ps: conţinutul mesajului e super-ok.

    RăspundețiȘtergere
  53. motanu pedagogu'1 iul. 2011, 10:52:00

    @prevenitoru: mulţumit, chiar dacă nu sunt atotŞTIUTOR. fiecare cu greşelile lui, am şi eu destule.

    RăspundețiȘtergere
  54. Ți-am făcut loc in bancă(pupitru).

    RăspundețiȘtergere
  55. Chemati-l repede pe Gabita, ca lipseste Bebe si tata-mare nu vine ca ploua.

    RăspundețiȘtergere
  56. Surse de incredere dau ca sigura si absenta lui Mitik, care are programare la ginecolog.

    RăspundețiȘtergere
  57. Domnilor, de data asta chiar sunt hotarat: am venit cu marunt la mine sa-l achizitionez pe dl. Vasea.

    RăspundețiȘtergere
  58. Ultima ora! Popi, fara misto, da fuga la chiosc si ia-ti ziarul Adevarul; pe prima pagina ti-au publicat poza,sub titlul : " macacul negru motat"!
    Leit!

    RăspundețiȘtergere