sâmbătă, 18 iunie 2011

Adio, dar n-as ramane cu tine !

Dragii mei, vineri 17.06.2011, fila de cronica consemneaza, inca la cald, cele ce urmeaza. Zi foarte frumoasa, prima de acest fel dupa o lunga perioada cu incertitudini provocate de instabilitatea vremii si cheremul ploilor de primavera-vara. 32gradeC, soare plin si un teren cu parcele intinse de iarba netunsa ajunsa la maturitate, precum lanul de grau in prag de seceris.
Echipele :
Pinguinii – Lucian, Motanu, Bebe, Stelică, Gabi, Mitica, Gabita si Vasea ,
Pelicanii – Sortulet, Virgil, Balaurul, Traian, Popicu, Cristy, neaCorea, LuciMessi, TVR-Tudor .
Intalnirea prevestea o confruntare apriga deoarece pelicanii trebuiau sa intrerupa sirul victoriilor pinguine, care se contabilizau neintrerupt de ceva timp. Cu siguranta existau motive pentru pelicani pentru a justifica acest ascendent nesperat al pinguinilor, dar statistica intrecerii consemneaza, cum e normal pana la urma, doar rezultatul final si nu detaliile.
Asadar spectacolul mult asteptat a inceput in nota clara de dominare a pelicanilor si nu peste muit timp se deschide si scorul. Tudor recupereaza un balon undeva la mijlocul terenului, în partea stanga, face din miscare un adversar si aruncă mingea in zona centrala a apararii pinguine. Cristi deviaza la Popicu, acesta ii retrimite, iar Cristi, din intoarcere, plaseaza mingea elegant in coltul lung al portii lui Lucian. 1-0 . Jocul nu se schimba ca aspect, dominare la sange a pelicanilor, ocaziile curg si pe rand Cristi, LuciMessi, Popicu si chiar nea Corea rateaza cateva ocazii clare. Dar golul doi vine dintr-o faza neobisnuita, careia, fara sa exageram, nu am reusit sa-i gasim un precedent. Imaginati-va, Traian preia o minge în stanga liniei de fund pelicane, face cativa pasi si, in loc sa degajeze sau sa paseze cum parea firesc, porneste instantaneu intr-un galop felin pe diagonala terenului, catre o tinta numai de el vazuta, in timp ce noi, colegii din aparare, ne reprimam instinctual inceputul unor reprosuri amicale, presimtind intr-o clipa ca vom asista la ceva cu totul iesit din comun. Nici Gabita, nici Mitica si nici imensa iarba care-l incurca si-l gadila de la talpica pana la p...ca nu au reusit sa-l opreasca. Dupa parcursul de ghepard, ajuns avansat in partea dreapta a terenului advers, centreaza perfect din alergare la Tudor, iar starul rubricilor sportive de la TVR preia frumos si-l executa rapid pe Lucian cu un sut fara replica. 2-0. Satisfactie imensa. Pelicanii conduceau dupa nu stiu cat timp cu doua goluri si jucau splendid. Pe acest fond de usoara relaxare Gabita, absent din joc pana in acel moment (se pare ca nu-si revenise inca din starea de emotie generala dupa gala premiilor la care a participat in calitate de tatic cu baiat premiant si decorat cu medalie de merit) profita si, la o respingere din fata portii lor, preia balonul la mijlocul terenului, il arunca pe langa Sortulet si din fuleu suteaza la vinclu. Balaurul face hent intentionat , penalty si acelasi parinte fericit, transforma lejer. 2-1. Jocul se echilibreaza, pinguinii dorind sa profite intr-un fel de aceasta nesperata reducere de scor. Numai ca iesirea in atac creeaza mai multe spatii de manevra pentru pelicani, situatie care favorizeza marcarea unui nou gol de exceptie in dreptul acestora. Acelasi Tudor, preia o minge la milocul terenului, paseaza in dreapta catre LuciMessi si acesta, fara nici o ezitare catapulteaza minge de la circa 20m cu o executie scurta, fara pregatire, langa bara din stanga nefericitului Lucian, caruia, fie vorba intre noi, nu prea i se poate imputa ceva in aceasta privinta. Asadar 3-1. Pinguinii nu cedeaza si la o faza de contraatac Gabita puncteaza cu piciorul, frumos, din alergare, la o centrare venita de pe partea dreapta . Scor 3-2. Ca de obicei Tudor pleaca si din acest moment, dragii mei, incepe sa se deruleze un alt film. Horror.
Obosit de atata stat la soare in fata portii pinguine, Popicu coboara gales in aparare, la pas de bulevardist in prag de pensionare si incepe metodic sa zapaceasca, cu indolenta si prostie, tot sistemul apararii pelicane. Poate nu asta e fondul lui, dar aici pe teren , fara cel mai elementar spirit de angajament la efort, cu vorbe idioate si nu de putine ori jignitoare spuse colegilor, acuzandu-i de verzi si uscate dupa ce tocmai el a gresit decisiv in mod repetat, a contribuit in totalitate la naruirea starii de lupta si de concentrare a tuturora si a favorizat, evident, intoarcerea rezultatului prin marcarea a inca trei goluri de catre nevinovatii pinguini. Vasea, din nou Gabita si posibil Mitica, au punctat pentru 5-3. Imi este o ciuda ingrozitoare, pentru ca dupa atata risipa de vointa si energie si avand 3-1 pe fondul unui joc extraordinar de inchegat si eficient, cum de mult nu am mai vazut la pelicani, sa pierzi totul in 15 minute, mi se pare inacceptabil. Vreau sa fiu si mai exact in ceea ce doresc sa spun. Pana la urma nu atat faptul ca am pierdut conteaza cel mai mult. Se poate intampla oricui sa greseasca in joc, dar sa nu te poti controla si pe fondul propriilor greseli sa-ti bati joc (a cata oara?) de colegii de echipa cu asemenea limbaj e deja prea mult. In fine.
Ce ciudata zi. Astazi m-am vazut cu 3 din marile vedete pelicane, care din diferite motive nu mai joaca. La plecarea de la slujba ma desparteam de Cata, la sosire in Agronomie ma intalneam cu MS, iar la finalul jocului ...cu Eugen. Pacat, dar asta e, mergem mai departe. Avem si acum valori, Cristi, Tudor, LuciMessi, dar ce pacat ca nu joaca meci de meci impreuna, iar atunci cand o fac, se poate intampla ca astazi.
Popicule, pentru linistea noastra, macar o perioada de timp, procedeaza precum sotia din bancul de mai jos :

” - Doctore, aţi recomandat soţiei mele să se ducă la băi. E bolnavă ?
- Posibil, dar dvs. sigur aveţi nevoie de linişte ! ”

95 de comentarii:

  1. Mai matinal decât prevede legea, într-o zi de sâmbătă în care n-am nici o treabă, am parte de o surpriză de proporţii cu această cronică a lui Tavi. Se vede treaba că s-a scris aproape de la sine.
    Aduc şi eu unele completări. Nu neapărat ca mare ratare, fiindcă era unghi destul de închis, dar ca execuţie, merită amintită foarfeca laterală a lui Cristi. Pe contraatac am avut şi noi destule şanse, mi-a rămas în minte una dublă a mea, cu o reluare cu capul, tare (se vede virgula, da? :), de pe picioare, în Virgil, imediat voleu, tot tare, tot în Virgil.
    Aş dori să reiau o frază a lui Tavi, referitoare la marcatorii ultimelor 3 goluri: "Vasea, din nou Gabita si posibil Mitica"... Corect era Vasea, Găbiţă şi imposibil Mitică! :) Fiindcă ultimul gol a venit în urma acelei pase inutile a lui Popicu pentru Paul, pe care am interceptat-o şi m-am dus până în poartă.
    Am vorbit şi eu cu Eugen, s-a mutat departe cu serviciul şi sunt şanse mici să mai vină. Îl aşteptăm măcar în concediu.

    RăspundețiȘtergere
  2. A, şi încă o chestie... Deşi se poate deduce din componenţa echipelor, trebuie spus şi în clar că dominarea voastră a fost şi pe fondul superiorităţii numerice. După ce a plecat Tudor jocul s-a cam mutat la voi în teren (drept e că ne obliga şi scorul).

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuze, încă una şi mă duc! La o nouă lectură, încă o corectură...:) La golul 3 pelican, lui Luci chiar că n-am avea ce să-i reproşăm, pentru simplul fapt că nu mai era el în poartă! În schimb, lui Vasea... o, da!

    RăspundețiȘtergere
  4. 1.cu familia Matei&Găbiţă nu mai am ce discuta.
    2.Tavi, spune-mi şi mie care e colţul lung al porţii, stângul sau dreptul? între timp, ştiu că eşti băiat deştept (nu ca alţii) şi poţi rezolva problema următoare:"o găină şi jumătate face într-o zi şi jumătate un ou şi jumătate. în cât timp face o găină două ouă?"
    3. Popicule, ieşi cu tricoul promis şi mai stăm de vorbă. ştii că mi-e drag să te văd jucând la adversari...

    RăspundețiȘtergere
  5. ce înseamnă să dormi pe preş... la şase dimineaţa se scoală şi pixu'...

    RăspundețiȘtergere
  6. Tavi, moldovene, cea mai fericita zi din viata va fi cind nu voi mai juca cu tine in echipa. Pentru motanul tractorist de la ceapeu cel mult o poezie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hei,motanele,am gasit rezolvarea problemei cu gaina,raspunsul este:3 zile.

    RăspundețiȘtergere
  8. pt. Motanu, ca să facă banu':
    Raonic-Fognini 1,20
    Penneta-Begu 1,20
    Mai rămâne să găseşti şi tu un 1,05, care e pe alese. Eu aş opta pentru Wozniacki-Parra Santoja!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sile (exMilito)si-a rascumparat cu brio golul primit cu un altul marcat, dupa ce l-a mai ridiculuzat de cateva ori pe bulevardistul (de)tractor-tot vorbeste acesta din urma de tractorul motanului.
    - Apropo motane, ne dai de lucru in zile de odihna(lui Matei si mie). Ia creionul si noteaza: -mediatoarea segmentului cuprins intre barele portii este locul geometric de unde poti sa consideri simplu...si "coltul stang/drept al portii" sau, pe directia ei, centrul portii. In restul situatiilor, cand atacantul se afla in stanga sau in dreapta mediatoarei, colturilor portii li se pot asocia si adjective gen lung/scurt functie de lungimea laturilor unghiului ce are ca varf (intersectia laturilor)pozitia atacantului si radacinile barelor. In cazul golului dat de Cristi, mingea s-a dus in coltul lung din stanga lui Lucian. Aici dl Somnorila chiar nu a avut vreo vina. Papagalii de pinguini, care trebuiau sa-l protejeze, iar se transformasera in balize bine fixate in iarba grasa de acasa.
    -La chestia cu gaina si oul, nu pot decat sa merg pe mana lui Matei. O sa-ti trimit pe mail problemuta cu broscutele (e animata).

    RăspundețiȘtergere
  10. bEBE bineintentionatul, dar ce folos,19 iun. 2011, 14:34:00

    Mai Tavi ce Razvin e inginer ca noi sa stie d e mediane mediatoare si alte intermediare de astea?

    RăspundețiȘtergere
  11. V-a toropit caldura si pe mess de nu aveti activitate ca de obicei?

    RăspundețiȘtergere
  12. S-au sunteti sub efectul halucinogenelor?

    RăspundețiȘtergere
  13. Data viitoare facem control antidoping.

    RăspundețiȘtergere
  14. BEBE FOR EVER GREEN peace or tea19 iun. 2011, 14:39:00

    Etnobotanicilor ce sunteti.

    RăspundețiȘtergere
  15. Unii domni de aici poseda o gramatica de maidan.

    RăspundețiȘtergere
  16. As avea o intrebare,
    Sa raspunda fiecare,
    Doar daca va fi in stare.
    Tu,atunci cand mergi la meci,
    Cu cine-ai vrea sa te-ntreci?
    Cu unul de varsta ta,
    Pentru a arata ceva,
    Sau cu unul mai batran
    Ca sa pari si tu mai bun?
    O a doua intrebare
    Vrei sa joci cu fotbalisti,
    Cu adevarati artisti,
    Sau cu niste ageamii
    Pe care deja ii stii ,
    Care vin doar in plimbare
    Cum pleaca baba la mare.
    O a treia intrebare
    Pentru cel ce habar n-are
    Sa controleze balonul,
    S-aprecieze gazonul,
    El, de fapt, pentru ce vine?
    Sa invinga, nu-I rusine
    Sa te bucuri c-ai batut,
    Chiar de nimic n-ai facut?
    Sa stai pe teren degeaba,
    Sa iti faca altu treaba ?
    Sunt curios ce-mi raspundeti,
    Desi n-o sa ma surprindeti.
    Va stiu deja cum ganditi
    Nu pe toti, pe cei faliti.

    RăspundețiȘtergere
  17. @Tavi: scumpete mica, am retinut (de fapt n-am retinut, dar incerc sa par politicos...) teoria ta cu coltul lung, tot ce incerc sa-ti spun e ca la primul gol Stelica a deviat mingea sutata de Cristi in dreapta lui Somnorila si cum actiunea s-a petrecut mai degraba pe stanga atacului vostru, golul a fost la coltul scurt, iti poate confirma si Somnorila, cand se trezeste. cu problema, astept rezolvarea scrisa, nu sa te iei dupa copii.

    un baiat inteligent, manierat si respectuos (pe deasupra si cu ceva cunostinte de fotbal) mi-a promis cadou un tricou. e lumea amarata, il primesc, totul e sa mi-l ofere.
    ps: respectivul e si poet...

    RăspundețiȘtergere
  18. poezia domnului chibrit nu-i rea, dar ar mai trebui finisata. cred insa ca am prins ideea pe care doreste sa o transmita.

    RăspundețiȘtergere
  19. Motănele, relaxează-te. Eşti puţin încordat şi nu prea înteleg de ce. Mai vorbim.

    RăspundețiȘtergere
  20. De ce crede-acel chibiţ
    Mă doare direct în şpiţ,
    Îi dau 'nainte cu şpriţul,
    Oricum nu şutez cu şpiţul.
    Când te bagi în horă, joacă
    Cu-n frumos, cu-n slut la moacă,
    Sau deştept, sau mai puţin,
    Poate-un dur, altul mai fin...

    Aşa că, te rog, reţine:
    Eu joc cu oricine vine,
    Bun de tot sau slab ca tine.

    RăspundețiȘtergere
  21. Între timp, cotele alea de la Wimbledon s-au cam vărsat.
    Raonic merge luat şi la 1,15, iar la femei Pironkova are cotă bună-rău: 1.30!

    RăspundețiȘtergere
  22. Lui Gabita
    Ce inseamna "cu-n" ? N-am intalnit asa ceva.Fii mai clar, sau mai corect.

    RăspundețiȘtergere
  23. Popică, hai să nu ne căutăm la de-astea, că nu ieşi în avantaj. Şi nu mă refer doar la greşeli de tastare. Ai mai scris tu de cineva că mănâncă litere şi zeul tastaturii ţi-a dat una peste bot. La ora la care am scris, nu îmi permiteam altă lumină decât cea a monitorului. Sau chiar crezi că era ceva foarte complicat gramatical?

    RăspundețiȘtergere
  24. motanu citadin (adica de la/din oras)20 iun. 2011, 10:28:00

    interesant dialogul literar dintre "varfurile culturale" ale celor doua echipe...

    vad ca lui Somnorila i-a stat ceasul, sa-l trezeasca cineva!

    RăspundețiȘtergere
  25. Motane, vezi ca e un post liber de pazitor la oi, dar se da concurs. Poti sa-l iei si pe Tavi, e in mediul lui natural.

    RăspundețiȘtergere
  26. Tavi, felicitari pentru taria de caracter de care ai dat dovada scriind cronica de la "a" la"zet" ! La golul trei al vostru,eu eram in poarta,mea culpa...,dar nici asa,cum sugereaza Gabita...Cat despre P.,o tine pe-a lui,precum gaia, ata.

    RăspundețiȘtergere
  27. La ce plictiseala de joc am facut vineri, ce sa mai spun?
    Ce-i cu Gica?

    RăspundețiȘtergere
  28. O agentie de turism20 iun. 2011, 12:50:00

    Am citit pe blog si venim in sprijinul dvs. cu urmatoarea Super Oferta pentru dl Popicu:
    -Bilet de odihna si tratament in statiunea balneara Amara, 18zile, cu reducere 100% si regim "all inclusive". In baza noastra de tratament se fac sedinte de electro si fizioterapie, infasurari la cap si picioare cu namol de calitate, bine dospit, terapie prin curenti diadinamici pentru accelerarea particolelor anormal de lente din organism si purjarea celor afectate definitiv, care in principiu contribuie negativ la starea comportamentala generala (de 3 ori/zi). Va stam la dispozitie cu orice alta informatie sau detalii referitoare la oferta. Va multumim !

    RăspundețiȘtergere
  29. Pour monsieur Poppicú: Deux ans de vacances!

    RăspundețiȘtergere
  30. Sa vedem ce scofeala fac babele pinguine fara Gabita.N-o fi el mare jucator, cum nu le prea are nici cu gramatica, dar fara el sunteti o adunatura de ghiorlani cu Mitica si Motanu in frunte. Bine ca l-ati luat si pe Obositu daca il mai culegeti si pe Tavi dupa craca jucam la orice ora.

    RăspundețiȘtergere
  31. Aceeasi firma de turism balnear20 iun. 2011, 13:53:00

    Extindem Super Oferta si pentru dl Chibit.
    In plus, in baza noastra de tratament de la Amara se au in vedere si activitati sportive. Pentru pasionati, cum se pare ca sunt cei doi domni, organizam antrenamente si jocuri cu mingea medicinala (tinutul mingii in aer cu piciorul sau cu capul), meciuri de fotbal cu aceeasi minge medicinala intre echipe de mosi vanjosi si babe suple in faze terminale de tratament, concursuri de table, tintar si multe, multe altele. Va asteptam.

    RăspundețiȘtergere
  32. Bai balnearule, ai facut tratamentul pe tine si a inceput sa-ti miste ceva in pantaloni?

    RăspundețiȘtergere
  33. Chiar nu stiu de ce mai vorbesc cu pensionarii.

    RăspundețiȘtergere
  34. Acum mi-a sarit in ochi o alta gogomanie a lui Tavi.Auzi, "stare de lupta". asta nu stie nici sa numere oile!

    RăspundețiȘtergere
  35. Popicule, gramatica ta într-adevăr n-o prea ştiu. Aia cu "după cracă" e similară cu formularea că tu eşti cel mai bun "după teren", nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  36. Deşi i s-a schimbat adversarul în ultimul moment, canadianul Raonic a câştigat lejer. Merita insistat împotriva Soranei Cârstea, asta e în stare să se bată şi singură! Acum a luat-o cu 6-1, 6-3 de la o franţuzoaică obscură care avea cota 2,20 la victorie!
    Motanul nu m-a ascultat cu Raonic, a pus pe Pironkova şi împotriva unei alte românce, Begu! Teoretic e bine şi-aşa. Să vedem practic...

    RăspundețiȘtergere
  37. Popicule, de starea de...betie, prostie, nebunie, asediu, buimaceala, fapt, etc. ai auzit? Sigur esti cel mai tolomac personaj si dupa blog.

    RăspundețiȘtergere
  38. motanu inţelept20 iun. 2011, 20:34:00

    se pare ca s-a pus de-o conspiraţie împotriva celui mai puţin deştept dintre pământeni. o merita efortul?

    RăspundețiȘtergere
  39. Ce mai faci motanele? Sa stii ca nu te-am uitat, dar inca mai trag la jug. Hai pa!

    RăspundețiȘtergere
  40. bEBE bineintentionatul, dar ce folos,20 iun. 2011, 22:08:00

    Acest comentariu este dedicat cu multa stima si consideratiune
    celui mai primum inter pares dintre noi, toti il stiu.
    In primul rand o chestie de ortografie si nu de gramatica asa
    cum sustine eronat in alte cazuri superdoctul atoatecunoscator:
    scofala nu se scrie cu ea „scofeala”.
    C-un este forma contrasa a lui „cu un” asa ca Gabita nu a comis
    nici o crima gramaticala.
    O sugestie pentru agentia de turism sa incerce sa contacteze
    si statiunile Sapoca-BZ si Balaceanca-IF care ofera conditii de-
    osebite de odihna, tratament si recuperare pentru cei care au
    impresia ca sunt buricul pamantului, ca fotbal ca ei nu joaca nici
    Messi si Ronaldo la un loc, si ca ceilalti nu li se ridica nici la de-
    getul mic de la piciorul stang. O tempora! Locurile sugerate de
    mine au si avantajul ca ofera sejururi gratuite, pe perioade mari,
    care ne-ar da ocazia sa regretam sincer ca suntem vaduviti in
    conditii samavolnice de asa o valoare.

    RăspundețiȘtergere
  41. Firma de turism balnear20 iun. 2011, 22:36:00

    Stimate dl bEBE bineintentionatul, va rog mult, nu va bagati in fata, noi am facut primii oferta si daca vreti sa stiti, avem conditii mult mai bune la Amara decat acolo...nu stiu unde spuneti dvs. In plus, uite...oferim si transport gratis.

    RăspundețiȘtergere
  42. Bebe iar se baga in vorba, ca musca in...calului.Ma omule, inainte de a scrie pe blog ia o pauza, intreaba-te ce vrei sa spui, scrie pe o ciorna, corecteaza-te, cenzureaza-te sa eviti prostiile pe care le spui. Esti sigur c-ai inteles ce greseala a comis Gabita? Chiar crezi ca are nevoie de ajutorul tau? Sunt convins ca a comis-o din viteza, dar sa vii tu si sa ma aburesti ca n-am dreptate... Bebe , lasa-ne si du-te!

    RăspundețiȘtergere
  43. Ii sunt dator un raspuns fotbalistului de geniu Tavi,care in urma cronicii ultimului meci a creat impresia falsa ca eu as fi principalul vinovat al infrangerii. Am si eu partea mea de vina, o recunosc, dar il intreb pe stimabilul el cu ce a contribuit la evitarea esecului? Nu e convins ca e veriga slaba a echipei? Vasea a inteles ca nu poate face fata in echipa pinguinilor si s-a inregimentat intr-o echipa unde pretentiile sunt mai mici, unde nu se cere performa.Mi-as dori ca Tavi sa inteleaga mesajul. E dorinta intregii echipe.

    RăspundețiȘtergere
  44. E adevărat că Vasea nu face faţă în echipa pinguinilor, nu dă decât cu un gol pe meci mai mult decât Mitică (de obicei, unul!). Cât despre dorinţa întregii echipe, s-ar putea ca marele popă de pică să aibă mari surprize. Într-o bună zi, s-ar putea ca majoritatea pelicanilor să se ceară la noi. Tocmai pentru că la noi nu "se cere performa"!

    RăspundețiȘtergere
  45. POPICA,ai grija tata ca ai incurcat echipele,pelicanii cu pinguinii,dar ce mai conteaza pe langa toate celelalte gafe !?!

    RăspundețiȘtergere
  46. Unii aburisti de meserie(ii recunosc pe vechii agitatori din partid), bat campii ( si nu-i ala de la Agronomie) cu tot felul de timpenii gen performanta, valoare, etc. Prostii!
    Baieti,daca nu stiti, va spun un secret: vinerea este prilej de intalniri bucuroase ( pentru unii), de refulare pentru altii, de o mica caterinca printre cativa pasi impleticiti, de a savura o executie mai pretentioasa ( luati exemplul lui Bebe), de a mai ironiza ( dar in sarje amicale) si invers, de a va pregati pentru hidratarea ( marea udatura) de dupa, de la nea Nicu,etc.
    Deci bucurati-va de ce avem, ca nu multi au asa ceva si in principal este vorba despre voi/noi, cei care venim de cativa ani buni.
    Ca sa parafrazez : " ma misc, deci exist".

    RăspundețiȘtergere
  47. De emotie ca si-a facut autocritica in primul comentariu(destul de...foarte subtire, dar e un progres)si probabil crezand ca a dat dovada de slabiciune, Popicu a inceput sa incurce lucrurile si sa manance litere in comentariul doi. Nu e bai, Popicule esti pe drumul bun. Motiv pentru care am uitat imprejurarile in care pelicanii au incasat golul 4. A recunoaste cand gresesti, sau cand nu stii ceva, dovedeste un caracter mult mai puternic decat atunci cand incerci la smecherie, sa acuzi pe altii sau sa aburesti, numai pentru a-ti ascunde prostiile sau ignoranta. Cine e om, nici macar foarte destept, apreciaza acest aspect. Asadar, ramane golul 5. Aici e "povestea vorbei". Vom vedea. Sincer, succes .
    PS-Retine si ce a scris mai sus dl.L. Are dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  48. cristi il certati degeba pe popicu nu orcine da doua pase de gol

    RăspundețiȘtergere
  49. Cand vad cum v-ati aliat impotriva mea, imi apare in minte imaginea unui urs care trece agale, fara a-i baga in seama pe maidanezii care-l latra de la distanta.. Ma distreaza disputa asta dintre voi si mine.Prefer sa va am in fata, decat sa va simt langa mine.Nu-mi plac lingaii si multi dintre voi asta sunteti.Faceti parada de cultura voastra fara a putea justifica cu ceva infatuarea de care dati dovada. Sunteti, in viata de toate zilele, o prelungire a umbrelor de pe terenul de joc.

    RăspundețiȘtergere
  50. Cristi, ai ramas acelas baiat cu bun simt. Nici nu era frumos sa te dezici de Popicu. Prima pasa e consemnata de cronica, a 2a cred ca e aia de la golul 5. Cristi, stii vorba aia: gura bate c...u. Asta e problema. Uita-te la comentariul lui de mai sus. De ce nu s-o fi ducand el la Amara, macar in perioada de arsita, sa se racoreasca jucand fotbal adevarat cu niste babe suple, dornice si ele sa se joace cu popicu.

    RăspundețiȘtergere
  51. BEBE fan chibitu'21 iun. 2011, 19:56:00

    Remarc si eu sinteticul si pertinentul comentariu al lui Cristi si ma
    raliez lui 101%. Cu o persoana cu care incerci sa injghebi o po-
    lemica de idei si bun simt si el de regula iti replica „mai lasa-ma/ne
    nu prea ai ce discuta, doar daca vrei sa-ti pierzi timpul inutil.
    Ce e demn de remarcat la el ca s-a recunoscut in personajul
    descris de mine si a reactionat ca atare devoalindu-se. Ca in
    lumea noastra se vorbeste mai elevat folosindu-se insultele si
    si invectivele mai rar sau de loc e mai greu de inteles daca nu
    ai un nivel care sa-ti permita aspiratia spirituala spre acea lume,
    fata de care tu vei ramane un paria etern. Il inteleg ca se ener-
    veaza ca eu nu ripostez in maniera lui, ca sa poata sa ma bala-
    careasca pe limba lui. Apreciez la el ca are un rudiment de bun
    simt si nu ma ataca la fel ca pe ceilalti care intra in jocul lui, fa-
    candu-i pe plac, dandu-i satisfactie. Acestea fiind zise va las ra-
    gaz de meditatie la cele afirmate de mine mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  52. CRISTI A FOST LA AMARA DAR ERA POSTAT SUS UN AFIS LA INTRARE PE CARE SCRIA INTERZIS OAMENILOR CARE AU CEVA CU CAPUL PROBABIL AIA NU JUCAU FOTBAL ASA CA A ALES O STATIUNE IN JURUL BUCURESTULUI AM UITAT CUM ISE SPUNE CEVA CU B ORICUM SEJURUL ESTE MAI ATRACTIV ADICA PE UN AN INTRAREA ESTE PE BAZA DE CAP DE ASTA I SA FACUT OFERTA ASTA

    RăspundețiȘtergere
  53. CRISTI AM GRESIT IMI CER SCUZE INCEPUTUL INCEPE CU CRISTI IN LOC DE ANONIM SI JOS CU A FOST

    RăspundețiȘtergere
  54. Sper ca astia sa fie seriosi, adica odata intrat clientul, biletul de iesire sa nu fie dat mai devreme de un an.

    RăspundețiȘtergere
  55. motanu tractoristo-ceapist către Great Popo21 iun. 2011, 21:40:00

    se pare că sunt printre puţinii pe care doar îi amuzi, văd că băieţii te cam iau în serios şi vor să te scoată la pensie. într-un fel, ar fi păcat, nu de alta, dar m-am obişnuit cu tine pe postul de sparring-partner...

    şi încă ceva. spre marea mea uimire (de fapt, nu prea, c-am cam citit personajul), Luci pare cel mai inteligent băiat de prin zonă, mai tare chiar decât înţeleptul Mitică.

    RăspundețiȘtergere
  56. Ca să nu ne mai învârtim în jurul cozii, hai s-o spunem pe-a dreaptă. Cineva din afară ar crede că, la câte valuri face pe blog, Popicu e vreo sculă la jocul de fotbal.
    Vorba cântecului: Şi de fapt eşti amintire / Tu şi glezna ta subţire / Şutul pân' la poartă-ţi moare / Şi pe tine nu te doare / Hei, şutezi ca un ghei / Pe lângă porţi, direct în ziduri / Laşi în urmă numai riduri...

    RăspundețiȘtergere
  57. Ce vă mai place sa dați din gură și s-o luați pe arătură! Mai bine vă ascuțiți dinții, unghiile si tot ce aveți voi mai incisiv, că vineri se va băga jugulară călugărească ( sau popească?) proaspătă. Pregătiți-vă!

    RăspundețiȘtergere
  58. Pentru BeBelu : tu ai dreptate, dar nici să lași testiculatura calculatorului să ruginească nu-i bine. E?

    RăspundețiȘtergere
  59. agentia de voiaj22 iun. 2011, 09:49:00

    Domnilor, m-ati cam pacalit.Mi-ati spus ca dl. Popicu este cel putin urs si cand colo nu e mai mult de o gaina.Pentru oratanii nu facem discont.

    RăspundețiȘtergere
  60. PR - H office Balaceanca22 iun. 2011, 11:50:00

    Draga agentie de voiaj, domnul Popicu a dat deja testul cu gaina si jumatate la noi. Nu se stie inca raspunsul, probabil verdictul se va face cunoscut abia vineri seara. In caz de reusita, are la noi totul gratis, timp de un an de zile.

    RăspundețiȘtergere
  61. Am sa va raspund la balariile pe care le-ati scris, desi stiu ca e pierdere de timp.Lui Behehe poti sa-i spui orice, ca el o ia pe aratura.Am ajuns la parerea ca nu reuseste sa inteleaga ce citeste, asa ca Behehe, lasa-ma cu ironiile tale ca m-ai plictisit.Sa-i raspund lui Nessie..., lasati-l sa se creada fotbalist.Bravo maestre, esti cel mai tare!Lui Tavi, acelasi comentariu ca pentru Behehe.Lui Motanu ii spun ca pensionarii nu-i pot scoate la pensie pe cei valizi. Aluia cu Balaceanca ce sa-i transmit decat ca vorbeste ca unul care a trecut pe acolo dar caruia nu i-a folosit tratamentul.Pentru ca tot stie locul ar fi pacat sa nu continue, poate cine stie are noroc. Si cu asta gata ca am afaceri, nu vreau sa ajung milog ca voi.

    RăspundețiȘtergere
  62. N-am condamnat niciodata pe cei loviti de soartă. Am pentru ei numai compasiune. Din păcate asta le e soarta și nu-i pot ajuta ( deocamdata).

    RăspundețiȘtergere
  63. Poate reușesc să-i conving pe băieți să înființăm o instituție caritabilă, cu bază medicală. Sunt sigur că toți vor contribui ( sunt camarazi). Oricum, nu dispera prea tare; medicina a făcut în ultimul timp progrese remarcabile; cine știe, poate ai totuși șansa ta.

    RăspundețiȘtergere
  64. Daca o gaina-jumate face un ou-jumate intr-o zi-jumate,atunci o gaina face un ou intr-o zi.

    RăspundețiȘtergere
  65. Dar daca gaina face un ou in 1,5zile si jumatatea de gaina face simultan cu prima gaina juma de ou tot in 1,5zile, mi se pare ca rezultatul este altul.

    RăspundețiȘtergere
  66. Comisia de la H Balaceanca22 iun. 2011, 15:18:00

    Rezultatul testului ramane pentru vineri seara. Unul din cei doi candidati (Cocosul sau Penes Curcanul) va ramane la noi pentru un an. Insanatosire garantata 100 la 100.

    RăspundețiȘtergere
  67. Lucifer, n-ai nicio sansa sa te vindeci.Nu mai spera la progresele medicinei.Nu-i crede pe cei care-ti promit ca te fac sa intelegi ce vorbesc oamenii destepti. Prostia ta n-are leac. Nu te mai vindeca decat pamantul. Dar daca stai langa Behehe si Tavi nici nu se cunoaste ca esti asa talamb.Impaca-te cu soarta. Asta e, nu pot fi toti perfecti ca mine.

    RăspundețiȘtergere
  68. N-am vazut decat un comentariu la ultima mea poezie si ala de la un falit.Asteptam mai multe reactii, dar voi nu intelegeti nici daca va scriu in proza, asa ca in versuri slaba speranta sa fi inteles ceva. Parca va vad intrebandu-va "ce a vrut ala sa spuna".Behehe nici nu stie ce dicton latin s-ar potrivi, cauta prin carti dar, neintelegand sensul poeziei, a renuntat.Daca doriti, va traduc in limbajul vostru popular ceea ce am vrut sa transmit.

    RăspundețiȘtergere
  69. Great Pope, vindeti cumva piei de closca?Daca vreti va pot da si eu una cu guler.

    RăspundețiȘtergere
  70. Daca s-ar face un campionat de nerozie pura intre Cocosul, Penes,intrebatorul si Mitica nu stiu cine l-ar castiga. Tavi, Lucian si cu Behehe nu au drept de participare deoarece fac parte din categoria Maestri.

    RăspundețiȘtergere
  71. Tradu-ne, Luminatia Ta, GP (Gaina Pirlita) ce ai vrut sa ne spui in poezie.Chiar te rugam in genunchi.

    RăspundețiȘtergere
  72. Great Pope,hai,fa un efort si traduce-le muritorilor de rand ce-ai vrut sa le transmiti in pretioasa-ti "poezie".

    RăspundețiȘtergere
  73. Ceasul de la Universitate22 iun. 2011, 17:18:00

    Tic-tac , tic-tac, tic-tac ....

    RăspundețiȘtergere
  74. Ceasul de la Universitate22 iun. 2011, 18:09:00

    Tic-tac , tic-tac , tic - tac ....

    RăspundețiȘtergere
  75. Lui Zeus:

    Misto,misto, dar pune mana si invata putina gramatica, ca te faci de ras.

    Celor care administreaza blogul:
    Nu-i mai lasati pe toti analfabetii sa-si dea cu parerea, pana nu invata sa scrie corect romaneste.
    Mistocarilor amatori:
    Si mie imi place caterinca, dar sa fie de calitate.Mistoul vostru e pueril, jenant la varsta voastra.

    RăspundețiȘtergere
  76. Greu, chinuitor chiar, dar Motanu s-a scos la pariuri! Tocmai românca Begu era să i-o facă, dar până la urmă s-a terminat cum trebuia: a făcut două duble greşeli! Meciul a fost pe Digi, l-aţi văzut careva?

    RăspundețiȘtergere
  77. N-am vazut nimic Gabita, insa dimineata am auzit ca Hanescu abia l-a batut pe un ceh, dupa ce la intreruperea meciului avea un avantaj clar. Papagal. Inteleg ca voi sunteti cu cotele, bafta.
    Great Prostovan P, vad ca ti-ai revenit foarte repede. Te-am slăbit cateva ore din stransoare si gata, ti s-a ingrosat glasul. Ai si uitat ce-ai facut vineri. Te pomenesti ca poimaine vrei sa joci?

    RăspundețiȘtergere
  78. el motano (gattopardo) vincitore22 iun. 2011, 21:33:00

    incerc sentimente contradictorii. sunt deja dator la ala mic si sper sa ma achit cat de curand. restul lumii are de-un suc si-o prajitura cand se intoarce gabita din periplu. fara alcool, ca se lasa cu nabadai...

    Great Pope tălâmbel: iubirea mea, tu-mi luminezi ziua! ca noaptea, bineinteles.

    RăspundețiȘtergere
  79. Nici cand ii atragi atentia nu se poate dezbara de sablonul,
    stereotipul, lasa-ma/ne, asta denotand o ingustime a gandirii
    lui, pe care si-o crede infailibila, nedemna pentru o plebe
    pe care o crede nedemna de pana lui (de unde si sintagma
    „ce pana mea”). Lui Pupincu din toata inima.

    RăspundețiȘtergere
  80. Am vorbit cu Mitică, era total nemulţumit de reflectarea lui în presa de pe blog. Păi dacă vrei să dai bine pe sticlă, ieşi la înaintare, Mitică! Ia uite Popicu de la pagina 5 ce valuri face!

    RăspundețiȘtergere
  81. E o blasfemie sa comparati un geniu cu martafoiul de Mitica.Behehe si Tavi macar mai stiu ceva carte.

    RăspundețiȘtergere
  82. Preaumilul meu preopinent, ai revenit la conditia ta de baza. Deci nu sunt sanse de salvare; esti iremediabil patologic terminat. Pacat!
    Dar vezi ca, in chinul tau de a te preaslavi permanent , ai deranjat nobilele vietuitoare: Asociatia ursului brun carpatin si-a exprimat cu vehementa indignarea de a te fi comparat cu ei. Chiar si ursuletii panda sunt revoltati; toti sustin ca acele calitati pe care le invidiezi la ei si la care visezi in cele mai emotionante( pentru tine) si erotice vise ale tale , le apartin lor si numai lor. Tu nu vei ajunge nici la nivelul excrementelor lor ( asa sustin), chiar de-ai face o mie de tratamente si alte interventii anatomo-bio-botano-geologice.
    Napastuitule, refulatule, extropiatule, mi-e mila de tine, dar nu vreau sa fac greseala ta - prostul moare de grija altora ( vad ca tu te-ngrijesti de toti). Adio!
    P.S. Am avut dovada prostiei tale fara margini: dintre toti care au citit comentariul meu, tu ai fost singurul care ai pus botu; vorba aceea : " chelu'si pune mana-n cap"( ma bucur ca am reusit sa te descriu in asa fel incat pana si tu sa te recunosti - asta da performanta!).

    RăspundețiȘtergere
  83. motanu imperator23 iun. 2011, 09:54:00

    bonjur, popor! va rog frumos să nu vă mai legaţi de protejatul meu. şi-a uitat pastilele pe pian în bucătărie, aşa că nu răspund pentru el.
    la fel şi cu Mitica. nu profitaţi de faptul că nu prea ştie să scrie.

    RăspundețiȘtergere
  84. @Luci: la mine la ţară se spune ESTROPIAT, iar explicaţia cuvântului te trimite, evident, la un personaj cunoscut.

    RăspundețiȘtergere
  85. Motane,termenul corect ( care i se potriveste perfect) este extropiat.
    De altfel, sa stii ca are dreptate : este perfect! Este intruchiparea perfecta a perfectiunii prostiei.

    RăspundețiȘtergere
  86. Lucifer, ai facut spume la gura? Citesc si rad cu lacrimi de starea ta de exaltare. E semn ca ce-ti spun te afecteaza si asta e bine.Daca te intalneam mai devreme poate te vindecam.Acum nu pot garanta ca am sa scot ceva din tine, dar eu mai insist.Pentru ridicarea nivelului tau cultural, incearca in fiecare dimineata, sa faci exercitii de citire din abecedar, apoi vezi sa nu repeti greselile lui Behehe, de a citi din cartile pentru oamenii mari, ca vezi ce a patit el.Se crede Cicero,Spinoza,Kant si mai nou, primarul care este.Important este sa eviti sa vorbesti in public ca te dai in vileag. Afla lumea ce-ti poate capul si esti pierdut.Cu compasiune si speranta,doctorul tau Great Pope !

    RăspundețiȘtergere
  87. Bai, Mare Prostovan, baga-ti capul si picioarele la rece, in frapiera, ai inceput sa delirezi. Poate uiti sa mai vii maine.

    RăspundețiȘtergere
  88. Tavi, poti sa vii, sa te uiti la mine. Poate "furi" ceva de la mandelu, desi daca n-ai facut-o pana acum... numai bubele se mai prind de tine.Vad ca tragi la pinguini ca mustele la ...Daca scap si de tine, sunt un fericit.Fa-mi si mie placerea si LASA-NE. Ce zici Behehe, am zis bine? Luati-l pe handicapatul de Tavi la voi, sa dam drumul la joc.Cu el in echipa, jucam cu frana trasa.

    RăspundețiȘtergere
  89. motanu, de pe margine23 iun. 2011, 16:56:00

    căldură mare, mon şer... bine că unora nu le poate afecta intelectu'.

    RăspundețiȘtergere
  90. Cine sa te ia in seama Prostovane, cand ti-ai batut joc de munca unei intregi echipe. Rad pinguinii de tine incurajandu-te sa vii la meci , asa de rau ai ajuns. Nu mai pierde vremea, infunda capul si mai vartos in frapiera doldora de gheta, pana la toamna cand incepe RADETul incalzirea. Paranoia se trateaza la rece. Cu prostia e mai greu.

    RăspundețiȘtergere
  91. Si totusi Tavi il respecta pe Popiloi: scrie "prostovane" cu majuscula.

    RăspundețiȘtergere
  92. Gicanio, da un semn de viata ( vineri te-am sunat si n-ai raspuns).

    RăspundețiȘtergere
  93. ONT Balacenaca, ai dreptate. Am remarcat si eu. Maine o sa-i spuna : prostioara mica, glumita mica a naturii, o micuta greseala a naturii. Ce simpatici....!

    RăspundețiȘtergere
  94. Vreau sa ajung la un compromis cu voi. M-am scarbit de atata dusmanie, asa ca vreau sa traiesc cu voi in pace si intelegere. Pot exista in lume si buni si rai, totul e sa ai intelegere.Asa ca sunt dispus sa va trec cu vederea defectele,sa va accept asa cum sunteti, in schimb, voi va trebui sa-mi recunoasteti superioritatea, care oricum exista. Sper ca-mi veti aprecia marinimia si cum azi e o zi sfanta, ma rog Domnului sa va dea sanatate,iertarea pacatelor,sa va dea capacitatea de a deosebi binele de rau si valoarea de nonvaloare.Acceptarea acestei oferte ar fi un semn ca D-zeu v-a deschis mintile si eu promit sa va ajut sa iesiti din intunericul in care va zbateti.

    RăspundețiȘtergere
  95. Armistitiu propus de pe pozitie inacceptabila pentru ceilalti. Mai bine verificati ca aveti postare noua, de sarbatoare. Ala ar trebui sa fie spiritul just.

    RăspundețiȘtergere