joi, 18 noiembrie 2010

Procesul etapei

Nevoit de blazarea cronicarilor consacraţi, încerc să ofer eu câteva elemente de atmosferă, pentru altceva mai concret, gen echipe sau scor, nefiind pregătit. Da, chiar şi scorul m-a surprins, eu fiind convins că nu s-a pus golul lui Mitică din contra cu Tavi. Ghinion, aşa am rămas concentrat şi v-am dat şi eu două! ;)
Dar înainte de atmosferă, o dezvăluire. Intrând adineauri prin măruntaiele blogului, găsesc o mulţime de postări nefinalizate (!) ale lui Tavi, printre care una de acum mai bine de o lună, în care a încercat să posteze un filmuleţ cu o melodie pe care cică mi-o dedicase mie!! Hai Tavi, nu mai fi timid, bea ceva şi scoate-mă la o discotecă...

- înainte de meci, cititori înveteraţi ai blogului îmi dădeau târcoale pentru a se lămuri de ce scrisesem pe blog că voi fi fanul lui Mitică şi că acest lucru se va vedea. Neobservând ei nimic deosebit, am făcut şi eu pe misteriosul, iar după ce a dat Mitică golurile alea de kinogramă (sau de chinogramă, că s-a chinuit ceva luni până le-a ouat), am profitat şi am spus că iată, acum se vede de ce! Abia la cârciumă am dezvăluit că era vorba de o banală podoabă facială, eram şi eu ca Mitică... ciocoflender.

- după vreo juma' de oră de meci simţeam aşa, un uşor disconfort. Când l-am văzut pe Vasea cu tricoul în mână, am înţeles. Era prea cald şi uite aşa s-a putut juca la bustul gol în mijlocul lui noiembrie. November Rain nu mai e de actualitate. Ba chiar se pare că şi mâine se pune de vreme frumoasă, vreo 20 de grade, unghi ascuţit.

- la faza penalty-ului, la care pe bune dacă-mi mai amintesc care a fost infracţiunea, Gabi v-a făcut din vorbe, negociind cu voi cine să bată!!! Aţi dat-o-n bară? Aţi.

- supranumele de Şorţuleţ al lui Tavi ar trebui completat cu Sombrero, pentru că, la o fază pe metru pătrat, i-am survolat uşor freza, şi lui, şi unui alt coleg pelican. Lasă că revine Silviu şi vă creşte media de înălţime, caz în care revenim la operaţiunile terestre ;)

- faza cu terenul mai prost la poarta voastră nu e vrăjeală, după ce Gică a schimbat echipele a prins nişte şuturi adevărate, la unul din ele cred că a fost bară-bară!

- şi încă una mişto... la o fază, în timp ce eram urmărit din spate de Eugen, mă întâmpină Tavi. Schimbare de direcţie bruscă spre stânga şi cei doi se ciocnesc ca pelicanii, Tavi fiind pus în fund de "cuirasatul King (Kong) Eugen"! Ce m-a distrat a fost că Tavi n-a halit scuzele lui Eugen :)))

Şi acum nu închideţi blogul, urmează un comunicat important pentru ţară: pentru mâine am tocmit un nene, care făcea poze pe la cealaltă competiţie, să vină şi filmeze meciul! Nu neapărat cu scule profesioniste, dar cu trepied, cu zoom, cu cablu de descărcare, ca să putem face apoi procesul etapei la nea Nicu. Poate pentru unii va funcţiona şi autocenzura, ca să nu fie suspendaţi pentru injurii pe baza probei video...

8 comentarii:

  1. Mai Personajul colectiv alias Gabita cu barbison model Mitica,de ce nu pomenesti nimic si despre realizaril(i)altora,ca de exemlu ale mele:faza cu infiltrarea de pe stanga cu depasirea prin dribling a lui Bebe si Gaby mare, urmata de o pasa precisa la Eugen,finalizata cu gol si mai apoi,de golul reusit de moi.Referitor la observatia "Observatorului"de la comentariile cronicii anterioare,intr'adevar eram la coafor cand voi jucati fotbal si mi-a ars parul cu ondulatorul de am ramas aproape chel(e adevarat ca nu chiar ca Mitica,etalonul nostru).

    RăspundețiȘtergere
  2. @Vasea - foarte bine că le pomeneşti tu, fiindcă la aproape o săptămână distanţă fiecare le mai ştie doar pe-ale lui! Eu nu mai ştiam nici măcar cine a dat golurile voastre, darmite şi cum! Asta ar fi fost treaba celor doi cronicari după ureche, dacă ştiam ce urmează aş fi urmărit meciul cu alţi ochi. Chiar, tu cum ai dat golul, s-a lovit de tine? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Gabita,nu s-a lovit golul de mine,ci eu am lovit(palit)mingea(balonul rotund)din care a rezultat golul...

    RăspundețiȘtergere
  4. A rezultat golul (gaura neagră)... ţi-am completat eu paranteza lipsă!

    RăspundețiȘtergere
  5. bine ca stiu ca se filmeaza, maine dimineata ma duc si eu la coafor. intre timp, dati cu banu' cine ma cinsteste maine...

    RăspundețiȘtergere
  6. In primul rand ma bucur pentru debutul la rubrica "cronici-procese" a lui Gabita.Mai respiram si noi, cronicarii consacrati. Apoi initiativa cu filmarea o socot la fel de valabila ca si cea cu blogul.As merge si mai departe propunandu-i sa introduca in ziarul sau de pariuri sportive si disputa noastra saptamanala. E posibil ca revistei sa-i creasca tirajul, cel putin pe Agronomiei.
    Referitor la continutul debutului sunt multe de comentat.Toate la timpul lor Ii sugerez sa ramana totusi un personaj colectiv, sa nu se transforme in unul ultracentral. In rest numai de bine si sa nu tocmeasca cameramanul pentru trucaje in defavoarea pelicanilor.
    -Azi vine si Catalin al meu.Oricum voia sa faca gestul inainte de anuntul pentru tara. Ne vedem la locul faptei.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Tavi: voi, leneşii cronicari după ureche, m-aţi obligat să-mi depăşesc condiţia de postac!
    @ Cătălin, "viclean copil de casă, ce umple sticlele cu vin, mesenilor la masă..."
    A se înţelege că nu trebuie să se mărginească doar la teren, poate să profite de procesul etapei pentru a da şi el un vin veteranilor, în cinstea revenirii ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. E si pacat pentru strut sa stea tot timpul cu capul in nisip. Noua cronicarilor ne plac lucrurile frumoase si talantate in intregul lor. Ajutam si noi cum putem in sensul asta.

    RăspundețiȘtergere