marți, 16 noiembrie 2010

In asteptarea vinului pierdut

Cum slaba inspiratie din ultima vreme m-a facut sa pariez contra Stelei chiar in putinele meciuri in care a facut vreo isprava, fiind astfel dator nenumarate sticle de vin, profit de dorinta lui Gabita de a afla ultimul meci cu el pe teren incheiat 0-0. Evident, cautatul in arhiva imi solicita vederea (si nu numai...), asa ca o recompensa este binevenita.
Iata ce actori gasim, coborand pe firul apei, pana pe data de 10 august 2007:
-Bebe, Razvan, Gabi, Eugen, Chiftelaru, Mitica, Mihai, Gabita
-Paul, Nicu, Gelu, Vali, Tavi, Radu, Dan Berbecaru, Mihai-sudoru
Dupa cum se vede, majoritatea talentelor se mai reproduc si in ziua de astazi, pierderile fiind Dan Berbecaru (retras fara meci de adio, masa si dans...), Vali si Radu (ucenicii lui Tavi, plecati dupa castig mai mare), Nicu, doborat de tarifele "enorme" pentru teren, si fratele Gelu, dedicat pescuitului. Cat despre chiftelar, e cam ultima data cand mai am cerneala si pentru el.
Ca o parere de nespecialist, imi dau si eu cu presupusul ca lipsa golurilor se datoreaza, in buna parte, si absentei celor doi atacanti de temut, Vasea si Popicu, retinuti probabil de sotii pentru treburi gospodaresti...

Trecand spre zilele noastre, Pinguinii au invins meritat, cu 5-3, cu doua goluri cum n-a mai dat demult Mitica, ceea ce ne face si mai mult sa-i regretam iminenta retragere.
Pinguini: Nelu Armeanu, Bebe, Razvan, Cocoru, Mitica, Gigi, Gabi, Gabita
Pelicani: Paul, Popicu, Tavi, Vasea, Traian, Eugen, Luci, Virgil
Despre atmosfera de la meci, henturi, careuri, povesti si povestiri ramane sa ocupe maistrul Tavi, responsabilul cu coarda sensibila...

16 comentarii:

  1. Ce echipe ţepene! Pentru ei ai găsit explicaţia (cred că şi Vasea, şi Popicu erau accidentaţi în perioada aia), dar n-ai remarcat lipsa lui Gică de la noi? Hai, mai fă un ultim efort şi găseşte un 0-0 cu Gică şi cu mine în teren. Aşa mă convingi că meriţi vinul...

    RăspundețiȘtergere
  2. Din informatiile noastre, dl. Vasea avea ora la coafor, iar Popicu n-a ratat ocazia sa bata si el pe cineva, adica covoarele vecinilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. uneori se cam intrece masura pe teren, doi se cearta de mama focului iar ceilalti stau si se uita, sau mai rau, se baga si ei, in loc sa-i desparta. cateodata chiar nu aveti minte!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multe din observatiile lui Solomon, ca si pildele lui, sunt destul de adevarate.Poate-mi vor servi ca tema la viitoarea cronica. Mai vedem ce se va intampla si vineri.
    Altfel Razvane , daca in inventarul tau vei gasi 0-0 si cu Gigi se va constata ca lipseste Mitica si tot asa. Ramai fara vin. Dau eu un vin daca gasesti Ping-0-Peli-7 cu Gigi in teren.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tavi, să înţelegem că tragi chiulul la cronica de vinerea trecută?!

    RăspundețiȘtergere
  6. Saptamana asta beau si eu un pelin...in liniste ...dupa program si contemplu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai, ca nişte buni gestionari ce sunteţi, ar trebui să nu vă luaţi conced în acelaşi timp!
    Dă şi tu juma' de coniac pt Mitică şi mă bag eu la scris săptămâna asta, că şi aşa am un anunţ important pentru ţară...

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu ma gandeam sa va dau vineri la toti pinguinii macar un gol.Pentru ce a facut, Mitica merita de la voi una-ntrega de coniac. In rest ai si tu dreptate, se mai intampla. Oricum este si aici o parte buna, aflam si noi ce e important pentru tara.

    RăspundețiȘtergere
  9. Amintindu-mi Motanu de baietii care veneau odata,Nicu,Gelu si Vasile(fratele),m'apuca nostalgia de meciurile de alta data!Erau dispute cu scandal si scantei,dar se juca fotbal frate...Acum a ramas numai sucaru(crescendo si inutil)iar fotbalul...usoare urme,mai mult realizari individuale(aferim Mitica!).Poate vinerea viitoare?

    RăspundețiȘtergere
  10. cavalerul dreptatii17 nov. 2010, 17:35:00

    Mi se pare incorect sa-i tot luati la misto pe Vasea si pe Popicu si sa-l ridicati in slavi pe Mitica. dar daca tot o faceti, mai contribuiti si la fondul Mitica50, ca n-ati mai facut-o de mult.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dane am retinut si opinia ta cu disputele si fotbalul din anii trecuti. Se vede treaba ca Solomon nu este singur.
    Cat priveste pe Mitica el a fost, este si va fi eternul Capitan pinguin, in vecii vecilor. Avea fotbalul in sange inainte de a se naste si va parasi Agronomia doar cu "picioarele naite" peste alti 50-60 de ani de acum incolo.

    RăspundețiȘtergere
  12. @tavi: multumesc ca m-ai luminat cu vinul lui gabita. ai fost si ramai un domn, asa ca accept oferta ta si saptamana viitoare esti programat la vin: cred ca am gasit EXACT ce iti doreai, cu gica si cu tine printre combatanti. cat depre mitica, spuneti-i careva ca-l laudati, ca, din cate stiu eu, nu frecventeaza blogul.
    @gabita: poate ca figura mea nu emana neaparat inteligenta, dar inca nu mi-a crescut ciunga in par. "osteneala" mea isi merita rasplata, asta daca nu vrei sa ne jucam de-a Popicu...

    RăspundețiȘtergere
  13. domnu Tavi, Mitica are mai mult coniac in sange decat fotbal. daca va place asa mult de el, intrati printre cotizanti la Fond, ca nu va pot sfatui sa-l luati acasa, s-ar speria vecinii.

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca nu ma inseala memoria in maestrul si margareta a lui bulgagov exista un motan cat un vitel, negru si urat, cu numele belzebut. Nu cred ca este vorba de acelasi personaj. Ala era malefic si ii placea coniacul si nu se adresa niciodata cu dle. Sunt convins ca Mitica apreciaza mai mult Fondul de cuvinte pe care i l-am facut cadou pe merit decat cel de monetar ca ochiul dracului de perfid.

    RăspundețiȘtergere
  15. @tavi: sunt mare (nu cat un vitel, totusi...), nu sunt negru decat vara, cat despre uratenie, e relativa. relativ la mitica, banuiesc ca respectivul se referea la fondul Mitica50, unde admiratorii personajului cotizeaza in coniac. daca nu ma insel, vinerea trecuta mi-a venit randul chiar mie, iar lista ramane deschisa.

    RăspundețiȘtergere
  16. Razvan sa stii ca nu la motanul tau ma refeream, el este frumos si artagos cum spunea poetul in comentariile de acum cateva saptamani. Era o replica la motanul din naintea raspunsului meu(coincidenta). Oricum ai un vin de la mine.

    RăspundețiȘtergere