luni, 29 noiembrie 2010

Pe fuga

O noua vinere maro pentru tristii pelicani. Dupa o saptamana intreaga de gungureli voioase sau de tacere superioara (vezi cazul PilitoV), micutele zburatoare s-au prezentat pline de incredere la locul faptei, aducand cu ele si un nou recrut, pe LuciS, ginerele lui Silviu. Numai ca socoteala din cotet nu s-a potrivit cu cea de pe balta si prima lovitura au incasat-o cand Animal Paul a decis sa-si paraseasca cuibul de ocazie pentru a juca alaturi de cel mai bun prieten al sau de pe teren, Gabi. Restul a fost poezie, pinguinii au castigat la pas, fara a se omori cu firea, ca dovada ca l-au lasat pe Gigel sa dea si el doua goluri ca sa-si mai aminteasca gustul "plasei". Singura rusine pinguina a patit-o Motanu, care a intrat in Clubul Bucatareselor cu Sortulet, servit fiind chiar de Popicu, pentru ca rusinea sa fie cu atat mai mare. "Omul" a vrut chiar sa se sinucida, dar mi-a marturisit ca a uitat pe moment motivul, asa ca deocamdata a scapat cu viata si ne va putea enerva in continuare.
Iata-i pe actori:
Pinguini: Luci, Stelica, Razvan, Paul, Gabi, Mitica, Gabita, Gigel
Pelicani: Silviu, Eugen, Tavi, Vasea, Popicu, Virgil, CatalinN, LuciS

In alta ordine de idei, exista o dezamagire in ceea ce priveste "prestatia" sfintilor in afara terenului. Daca Sfantul Gheorghe si Sfantii Petru si Pavel (prin Paulica) si chiar Sfanta Maria Popica s-au prezentat cat de cat corespunzator, marea deziluzie sunt arhanghelii Mihai si Gavril... Evident, urmeaza Sfantul Vasile, dar acesta si-a ales ziua in asa fel incat sa si-o petreaca cu doamna soacra.
Iar ca povestea sa fie si mai rotunda, exista personaje care isi declama in avans ziua de nastere, ca apoi sa-si tina telefonul inchis, pentru a fi feriti de ispite. Lor le dedic o poezie, compusa in metrou, intre statiile Basarab si Crangasi:
La multi ani (si bani...), baiete
Am uitat si cum te cheama
M-a pocnit acum o sete
Poate dai si tu o zeama...

PS: Mi-a venit o inspiratie cum ca Barca-Real va fi egal, cu putine goluri. Daca am timp, bag cate doua sute vechi (lume saraca...) pe 0-0 si 1-1. Ura si la Nea Nicu!

10 comentarii:

  1. Dupa ultima ta isprava, dragul meu Motan,cand m-ai botezat "PILITO",gata,m-am hotarat-nu mai beau si nu mai fumez(marca ALTORA).In privinta Sfintilor,sa stii ca eu sunt de acord ca sa petrecem impreuna de Sf.Vasile cu actuala mea soacra si cu fosta ta socrela.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce uşor la vine unora să vorbească de sfinţi, când îi cheamă Răzvan! Mai bine roagă-te să mă ţină norocul la pariuri, că deja am ajuns cu noul sistem la 500 ron! Teoretic, duminică ar trebui să-mi iasă de un salariu, că şi-aşa nu mai ştiu ce e ăla de astă iarnă... Azi vroiam să mizez că înscrie Barcelona, cotă 1,16, dar m-ai influenţat nefast cu viziunea ta. Mă mai gândesc.
    Apropo de sfinţi, amân pentru sfântul Nicolae cadoul pe care l-am promis pt blog.

    PS Chiar pe fugă, n-ai voie să-l omiţi pe omul cu pasele de gol. Dar ce pretenţii să am de la unul care confundă demarcarea cu alergatul în cerc?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Motanu a fost insurat? Cred ca l-a lasat repede!

    RăspundețiȘtergere
  4. @vasea: de acord, facem si schimb de poze cu doamnele?
    @gabita: macar ti-a placut poezia? daca da, iti cedez drepturile de autor. n-ar fi pentru prima data... cat despre demarcari, putem vorbi, cu conditia ca pasele sa nu fie varza.
    @popi: daca poti sa fii sincer, zi repede: stanga sau dreapta?

    RăspundețiȘtergere
  5. M-ai postati,va rog,filmulete cu voi in roluri de fotbalisti. Cand sunt suparat, vazandu-va, ma apuca asa un ras, de nu ma mai opresc.Acum vorbind serios, ce va apucat sa va aratati talentele in public? Sau nu stiti ca netul e un spatiu la care are acces multa lume?

    RăspundețiȘtergere
  6. Razvane spune-i motanului sa nu fie suparat, clubul bucatareselor este ceva select, frecventat si de multi galactici madrileni, ai vazut aseara, inclusiv extraterestrul nostru Popicu e cotizant de mult timp.Ca nou membru si de bucurie ca ai venit printre noi Sortulet o sa-ti dea un vin bun dupa care impreuna la polonic si facalet, adica la munca in aparare, acolo e locul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  7. Răzvane, in loc să ciripeşti de scor mic puteai să faci ciocul mic. A nu se pleca urechea la părerile amatorilor, ar trebui să fie regulă scrisă.
    Cu anonimii nu ne băgăm în zeamă!

    RăspundețiȘtergere
  8. @anonim: prietene (si iti spun asa cu simpatie), nu tin minte ca vreunul dintre noi, "jucatorii" sa fi avut pretentii de mare fotbalist. e pur si simplu placerea unor insi bine trecuti de prima sau a doua tinerete si un mijloc de socializare. daca nu iti convine "mancarea gazdei", poti servi orice meniu in alta parte, cu sau fara invitatie.
    in alta ordine de idei, din putinul pe care-l stiu, ma ofer benevol sa-ti "upgradez" un pic gramatica. cred ca in doi-trei ani putem trece cu succes de despartirea in silabe...
    @tavi:tu chiar esti baiat bun!
    @gabita: "simtamantul" meu cu barca-real a fost mai mult rodul cotelor dintr-o revista colorata, unde 0-0 se premia de aproape 20 de ori, iar 1-1 cam de 10.

    RăspundețiȘtergere
  9. luni va face cinste Nicu. a-ti vrea voi.

    RăspundețiȘtergere
  10. pelican pesimist2 dec. 2010, 19:07:00

    nu prea vad unde ne bagam maine...

    RăspundețiȘtergere