sâmbătă, 24 august 2024

CÂND FOTBALUL DEVINE TEATRU!

       

Agronomie, 23 august 2024, 38 grade ..Lovitura de stat de la 23 august 1944

Meciul mult așteptat dintre Îmbrăcații alias "Leii Fără Dinți" și Dezbrăcații alias "Rățuștele Șchioape", promite să fie unul dintre cele mai intense dueluri ale stagiunii de vară.

Îmbrăcații alias "Leii Fără Dinți", vine după o serie impresionantă de victorii, cu un atac care a marcat goluri pe bandă rulantă și o apărare ce a lăsat puține ocazii adversarilor.

De cealaltă parte, Dezbrăcații alias "Rățuștele Șchioape" și-a regăsit ritmul după un început ezitant de sezon, acumulând puncte prețioase în ultimele meciuri. Cu un stil de joc bazat pe posesie și combinații rapide, Dezbrăcații alias "Rățuștele Șchioape", va încerca să impună un ritm care să destabilizeze apărarea solidă a adversarilor.

Din punct de vedere tactic, echipa care va controla mijlocul terenului are șanse mari să-și creeze numeroase ocazii de gol.

Confruntarea dintre jucătorii cheie, ale celor două echipe, va fi esențială pentru deznodământul final. De asemenea, finalizările în fața porții vor juca un rol decisiv, iar atacanții sunt pregătiți să profite de orice eroare a apărării adverse.

Cu miza ridicată și presiunea acumulată în jurul acestui duel, spectatorul Bețe, se poate aștepta la un meci tensionat, plin de dramatism și cu răsturnări de situație.

Va fi o bătălie nu doar a talentului individual, dar și a strategiilor bine gândite.

Mihai T și Sică, au purces la alegeri.

Echipele de start!

Îmbrăcații alias "Leii Fără Dinți" ►Bronson - Ciprian, Mihai T, Dan Pizzaru’, Mitică, Adi Colonelu, Doctoru’, Vasea.

Dezbrăcații alias "Rățuștele Șchioape" Gabi – Popică, Tavi, Țolea, Răzvan M, Sică, Mese, Găbiță.

P.S. Adi Colonelu’, Găbiță și Dan Pizzaru’, au venit să participe la această bătălie, după un nr de 120 de minute jucate în arena "Roland Garos".

Pe terenul de minifotbal "Speranța Deșartă", s-a desfășurat un spectacol fotbalistic demn de Cupa Satelor.

Echipa "Leii Fără Dinți", a întâlnit formația "Rățuștele Șchioape", într-un meci care va rămâne în analele sportului ca exemplu perfect de... cum să nu joci fotbal.      

            












Meciul a început sub auspicii promițătoare pentru "Rățuștele Șchioape".

Au reușit să țină mingea în posesie timp de aproape vreo 10 minute, înainte să marcheze primul gol al partidei prin Popică, care accidental a reușit să marcheze un gol adversarilor, gol pe care, chiar coechipierul lui Găbiță, l-a blamat.

Din acest moment "Leii Fără Dinți", a schimbat planul și a aplicat varianta "Dama cu Camelii" - ”Sufletul cunoaste refugii bizare”, demonstrând că, pot devora o echipă întreagă în doar 20 de minute, servind "Rățuștelor Șchioape", o porție de 7 goluri.

Tactica "Leilor Fără Dinți" a fost simplă dar eficientă: să dea mingea spre poarta adversă și să aștepte ca apărarea "Rățuștelor" să facă restul.

Această strategie a dat roade de șapte ori.

Primul gol a venit de la Adi Colonelu’, care a expediat o recomandată de la vreo 12 metri către buturile echipei adverse, Doctoru’ fiind și el în zonă în caz de ajutor.

La numai 30 de secunde, Adi Colonelu’, îl servește impecabil pe Vasea, care fără ezitare printr-o mică deviere îl pacălește pe portarul advers, ducând-și echipa în avantaj.

Și uite tot așa, au urmat rând pe rând la cârmă, Doctoru’, Mihai T, Mitică, Vasea și iar Mihai T, ultimul ducând scorul la un neverosimil 7-1.

De menționat că, în poarta echipei "Rățuștele Șchioape", pe final de primă repriză a intrat și Popică.

"Leii Fără Dinți", a demonstrat o foame de gol demnă de numele lor, mușcând nemilos din apărarea adversă.

În schimb, "Rățuștele Șchioape" a excelat în arta de a se bălăci prin propriul careu, ratând ocazii care păreau mai ușor de marcat decât de ratat.

Scorul final de 7-1 reflectă perfect diferența de clasă între cele două echipe - una juca fotbal, cealaltă părea să joace șotron pe un teren greșit.

Punctul culminant al partidei a fost spre sfârșitul primei reprize, momentul în care, la scorul de 7-1, Mese și Sică de la "Rățuștele Șchioape", au decis că au văzut destul fotbal pentru o viață întreagă și au început să solicite în gura mare "Hent! Hent!" sau "Fault! Fault!", deși mâinile adversarilor erau lipite de corp respectiv picioarele la locul lor, doar, doar o ține cu vrăjeala…

Careul propriu devenise pentru cei doi, un fel de zonă sacră, unde orice contact era interpretat ca un fault grosolan sau chiar henț.

Pe lângă abilitățile lor fotbalistice "impresionante", respectivii jucători de la "Rățuștele Șchioape" au demonstrat o vocație aparte pentru teatru și pantomimă.

Cu fiecare atac al "Leilor Fără Dinți", terenul se transforma într-o scenă demnă de un festival de dramă.

Mese, nemulțumit de atitudinea tutror participanților la acest fenomen, a aplicat o variantă nesportivă, dându-și drumul la vocabular, adresînd cuvinte mai dure, unul dintre ele fiind acela de "proștilor", părăsind atăt terenul cât și baza sportivă.

Sică - duetul lui Mese, a rămas în continuare pe teren pentru repriza a doua, fiind foarte agitat și iritat de rezultatul primei reprize, manifestând ușor și el un comportament nesportiv.

Pauza a fost pentru echipa "Rățuștele Șchioape", o mare terapie.

Locul lui Mese, a fost luat de Bețe, iar locul din poartă a lui Popică a fost luat de Găbiță.

Ce-a fost în a doua repriză? Scurta agonie!

Cu moralul refăcut și o nouă strategie "Rățuștele", au intrat optimiste pe teren.

Surprinzător, au rezistat eroic timp de 15 minute fără să primească gol, asta și datorită lui Găbiță, care a fost imbatabil în poartă.

În minutul 16, al celei de-a doua reprize, la o fază confuză între Bețe și Adi Colonelu’, în care primul declara că a faultat iar cel de-al doilea ca nu a fost faultat, Adi Colonelu’, a executat iute către Mitică un aut de margine, acesta marcând în poarta aproape liberă, moment în care au început iarăși nemulțumirile.

Adi Colonelu’, a acceptat varianta adversarilor și printr-un gest nesportiv a executat așa zisul fault, lovind mingea cu forță peste gardul împrejmuitor!

De aici a început tot scandalul, care a ulterior a și pus capătul unui meci și așa tensionat.

În concluzie, a fost un meci de neuitat pentru "Leii Fără Dinți" și unul pe care "Rățuștele Șchioape" vor încerca din răsputeri să-l uite.

Următorul lor obiectiv? Să găsească un sport în care să exceleze. Poate șah?

Arbitrul, vizibil ușurat că poate să-și termine tura mai devreme, a fluierat sfârșitul meciului, declarând victoria "Leilor" prin neprezentarea adversarilor în a doua jumătate a reprizei secunde.

În timp ce "Leii Fără Dinți" savurau victoria cu înghițituri mari de licoare și zâmbete largi, tabăra "Rățuștelor Șchioape" era scufundată într-un scandal apăsător, prin nimeni altul decât Sică, care vocifera și țipa ca o focă, găsind tot felul de scuze pentru neputința echipei lui și cu ochii injectați de frustare și-a îndreptat privirea acuzatoare spre învingători, că nu a primit un penalty, unul mic, acolo, de pomană, nici măcar atât!

Din surse se pare că, "Rățuștele", au plănuit deja o petiție către federație pentru introducerea "penalty-ului de consolare" în regulamentul oficial…😭 😭 😭.

Această cronică rămâne un testament al faptului că în fotbal, ca și în viață, uneori cea mai mare victorie este să accepți cu demnitate înfrângerea.

Sau, în cazul "Rățuștelor Șchioape", să o accepți pur și simplu, demnitatea fiind opțională.

După meci, Adi Colonelu’ și Mihai T, cunoscuți ca și suporteri ai lui Dinamo, l-au consolat pe Răzvan M (Motanu), pe pajiștea consacrată consumând licoarea vieții pe timp de vară!

Și neneaMotanu, care nu părea supărat de aceste derapări ale unor coechipieri, a declarat pe un zâmbet ironic, „Așa cum am promis, beau azi cu cățelușii!”, cuvinte rostite într-o tentă jucăușă.

În continuare, atmosfera s-a mutat de pe teren la terasa restaurantului Nostalgia, dar nu s-a mai simțit deloc aceeași camaraderie.

Unii dintre jucători, încă marcați de înfrângerea suferită, au ales să se așeze la mese separate, evitând privirile celor care sărbătoreau victoria zdrobitoare.

Sau cel puțin așa s-a înțeles.

Poate că timpul va estompa supărarea, dar pentru acea seară, diferența dintre victorie și înfrângere a fost clar resimțită, chiar și la terasa în cauză.

SCOR FINAL

Îmbrăcații alias "Leii Fără Dinți"                       7

Dezbrăcații alias "Rățuștele Șchioape"               1

Autorii golurilor

Îmbrăcații alias "Leii Fără Dinți"- Vasea-2, Mihai T-2, Adi Colonelu’-1, Mitică-1, Doctoru’-1

Dezbrăcații alias "Rățuștele Șchioape" -  Popică-1  

MVP-ul meciului - Greu de ales....🙆‍♂️.

Vă las pe dvs. sa votați! 

"Fotbalul este ca șahul, dar cu zaruri."

44 de comentarii:

  1. 𝗮𝗰𝘁𝗮 𝗻𝗼𝗻 𝘃𝗲𝗿𝗯𝗮!

    RăspundețiȘtergere
  2. A luat nastere cronica dodoloata,grande felicitari cronicarului!
    Citind componenta celor doua teamuri,mai sa crezi ca "dezbracatii" ar fi fost mai valorosi,cel putin dupa rezonanta numelor...Gabita,Sica,Mese,Tolea. La "imbracati",primii patru ar fi Mihai-T,Adi'Colonelu,Dan-Pizzaru,Ciprian sau Mitica...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 𝗠𝘂𝗹ț𝘂𝗺𝗲𝘀𝗰 𝗻𝗲𝗮' 𝗩𝗮𝘀𝗲𝗮!

      Ștergere
    2. Ce contează numele dacă nu exista o chimie în joc...

      Ștergere
    3. Dezbracatii nu era toti dezbracati. imbracatii i a macelarit bai nene...i a rupt. pai cum sa nu te superi cind ie asa mare bataie

      Ștergere
  3. Citind cronica e ca și cum aș fi văzut meciul! Bravo cronicarului și tuturor participanților. Voi ajunge și eu cat de curând!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine esti tu,anonimule?!? Cred ca unul de-al nostru,hai deconspira-te!

      Ștergere
    2. Are masca nu doreste deconspirarea

      Ștergere
  4. Cronică bună de pare originală .
    Are gust de muscat...

    RăspundețiȘtergere
  5. Adiță, învățăcelu meu, bravo la amândoi!!! Cred că-l duc și la fete.

    https://www.flashscore.ro/meci/zuzbQnCF/#/sumar-meci/sumar-meci
    Incredibil, Leverkusen iar bate în prelungiri, acu-n minutu 101!?!
    În schimb, mu e o fură în minutu 95;))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Colonele ești tare... ce mai Si de unde găsești numele la echipe frate ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai din cate vad aici Mese si cu Sica au stricat si mai rau moara. Si asa scirtia ea cu astia doi sa rupt.............

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa mai si radem...
    * -Si de cand v-a disparut sotul?
    - De patru zile.
    - Si avea vreun semn distinctiv?
    - Nu.Dar,dupa ce se va intoarce acasa,va avea!

    * Stomatologul intreaba o pacienta:
    - De cand au inceput sa va cada dintii?
    - Imediat dupa nunta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Teoharie Coca Cozma25 aug. 2024, 07:35:00

    Felicitări cronicarului felicitări participantilor.
    Pe o asa caldura sa va străngeti atatia este ceva nemaipomenit.
    Chiar daca jocul a lasat de dorit din cauza unora nu este o noutate.
    Cred ca mvp la acest meci a.fost exhipa castigatoare

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt tare curios cind o sa mai jucați tot timpul...

    RăspundețiȘtergere
  11. Ehe, câtă deosebire între cum arăta echipa noastră pe hârtie și cum a arătat pe teren! Mese desculț pe sintetic, la 35 de grade... eu, cel mai afectat dintre tenismani, fiind și în perioada de ambrozie, trebuia să stau în poartă... Nu am fi câștigat, dar nici nu o lua scorul la vale în halul ăsta.
    Data viitoare posibil să nu ajung, mă refugiez la munte, să mai respir și eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 𝗚𝗮𝗯𝗶𝘁𝗮 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝗱𝗲 𝗮𝗰𝗼𝗿𝗱 întru totul cu tine.
      Dar totuși ce te-a oprit să stai în poartă 𝗱𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗶𝗺𝘂𝗹 𝗺𝗶𝗻𝘂𝘁?

      Ștergere
  12. Bancul zilei: Ion și Maria discută în pat

    Ion şi cu Maria erau în pat seara pe la ora zece:La un moment dat Maria care nu avea somn îl întreabă pe Ion:– Ioane, dormi?– Nu!– Ioane, mă iubeşti?– Dorm!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu pot să cred, cefereu avea cotă 1.85 la victorie și io am dormit ca prostu!

    golu lui man ca golu, îl dădea și marinuș, da e o fază mai încolo cu pase din prima, ca pe play-station:
    https://www.flashscore.ro/meci/8x0Cb1B6/#/video/894579!!




    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 𝗡𝘂-𝗺𝗶 𝘃𝗶𝗻𝗲 𝘀𝗮 𝗰𝗿𝗲𝗱, 𝗥𝗮𝘇𝘃𝗮𝗻.
      𝗔𝗶 𝗱𝗼𝗿𝗺𝗶𝘁 î𝗻 𝗽𝗮𝗽𝘂𝗰𝗶, 𝘀ă 𝗽𝗮𝗿𝗲.

      Ștergere
  14. Bai nene iar au furat o fcsbistii. Puscarie curata nene

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e...au luat iar bătaie țăranii...ii rupe nea Gigi...

      Ștergere
    2. Daca "ne ajuta"azi Gloria Buzau,vom fi iarasi pe primul loc,dar din coada,o campioana pe invers...ha,ha,ha!?!

      Ștergere
    3. De unde norocul asta....

      Ștergere
  15. Bancul zilei: Ce mâncare mai fac femeile

    - Iubito, foarte delicioși dovleceii în oțet.- Nu sunt în oțet, sunt de marțea trecută.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Soţul vine acasă de la fotbal:
      - Am înscris de două ori azi la meci!
      Soţia întrebă:
      - Şi cât a fost scorul final?
      Soţul: 1 la 1.

      Ștergere
  16. Opinia publică27 aug. 2024, 14:39:00

    Daca n ar fi Vasea cu bancurile ar muri ediția săptămânală...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e, blogul e mai mult terenul lui de joacă.

      În legătură cu presupusul penalti la scorul de 7-1 am avut o singură opinie, DUPĂ meci. Am spus că la scorul respectiv băeții își puteau permite să fie domni. Imediat a sărit cineva de pe scaun, cum că la fel de intransigent am fost și eu, nu demult, când n-am vrut să acord un gol adversarilor. Respect persoana respectivă, dar i-am spus de pe atunci că nu are dreptate. Meciul respectiv este cel din 21 iunie, iar la scorul de 9-7, pe linia porții fiind, am văzut că o minge nu a intrat în poartă și n-am vrut să pun gol pentru adversari. Ori, pomana de 9-7 (deci 2 diferență, nu cum greșit reținuse ...) nu se compară cu pomana de 7-1, după cum un penalti e mai puțin ca un gol.
      În rest înfrângere meritată, eu am jucat prost.

      Ștergere
    2. Teoharie Coca Cozma28 aug. 2024, 09:17:00

      Pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești.

      Ștergere
  17. Bancul zilei: Motivul pentru care un bărbat vrea să divorțeze

    Soțul:- Vreau să divorțez de soție.Judecătorul:- Aveți motive întemeiate?Soțul:- În fiecare noapte colindă toate barurile...Judecătorul:- E alcoolică sau ce???Soțul:- Nu.Judecătorul:- Atunci?Soțul:- Păi, mă caută pe mine!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Și totuși Sică, a organizat 𝗼 𝗰𝗼𝗻𝗳𝗲𝗿𝗶𝗻ț𝗮 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗲𝘀𝗮 urgentă pentru a-și 𝗿𝗲𝗰𝘂𝗻𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗴𝗿𝗲𝘀𝗲𝗮𝗹𝗮.

    "Scz pt ziua de asta și voi lua o pauză .Mulțumesc pt găzduire și nu este corect din partea mea să am asemenea ieșiri într-un grup unde am fost acceptat .Sanatate și seară bună vă doresc .


    Cred ca nu am jignit pe nimeni și dacă am făcut-o îmi cer scz

    Nu dar sincer nu este corect să țip dar nu am jignit pe nimeni într-un grup unde am fost acceptat de seniori și deaceia respect și admirație pt ei ca vin la mișcare .De bătut nu mă bat decât din vb și nu jignesc dar mai tip și azi chiar am exagerat ."

    𝗙𝗿𝘂𝗺𝗼𝘀 𝗱𝗶𝗻 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗲𝗮 𝗹𝘂𝗶 𝗦𝗶𝗰𝗮.
    𝗦𝗮 𝗻𝘂 𝘀𝗲 𝗺𝗮𝗶 𝗶𝗻𝘁𝗮𝗺𝗽𝗹𝗲.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teoharie Coca Cozma29 aug. 2024, 13:04:00

      Lupul isi schimba parul dar naravul ba....

      Ștergere
    2. Sica zis tomberon ha ha ha

      Ștergere
  19. Bancul zilei: De ce a întârziat un bărbat

    – Ce faci? Ești bine? De 2 ore încerc să dau de tine.– Eram pe stradă, veneam la tine, s-a auzit o împușcătură și toată lumea a început să alerge. După 3 ore și o medalie de aur, mi-am dat seama că era un maraton.

    RăspundețiȘtergere
  20. Momentul adevarului....se califica sau nu taranii ?

    RăspundețiȘtergere
  21. Na ca s au calificat fcsbistii

    RăspundețiȘtergere
  22. Prune cu iaurt i a rezolvat pe CFR iști in out....iar tăranii merg mai departe....

    RăspundețiȘtergere
  23. Ce suceala dracu în liga campionilor...

    RăspundețiȘtergere
  24. astept imagini video de la etapa. imagini directe

    RăspundețiȘtergere
  25. Echipele minutul si scorul...

    RăspundețiȘtergere
  26. Ce liniște azi la fotbal.

    RăspundețiȘtergere