vineri, 19 aprilie 2024

Protejatu' meu, Adiță


 Cronica o s-o scrie Găbiță, așa că-mi as fi mai greu să postez o imagine. Aveți aici echipa națională din 1978-1979, să vedem cum vă descurcați cu recunoașterea. Vasea, nu-l mai ajuta pe colonel!!!



Mai întâi de toate, o imagine de arhivă și un fel de test pentru puținii cititori din zonă. Cine nu știe minim 9 dintre jucătorii de mai sus mai bine ne lasă. Se angajează la Tavi, cu program prelungit, își face vinerea program de dus la teatru sau de primit mobilă ori renovat apartamente, că n-are rost să ne păcălim singuri.

Despre meciul de azi, puține de zis. G3, purtătorul de drapel al noi generații și singura speranță reală că fenomenul de ziuacincea nu se pierde în neant, a încercat să fie bandit și a sfârșit, ca de multe alte ori, prin a fi domn. Doi jucători pe care și-a dorit la prima strigare au sfârșit la adversari și chiar dacă unul dintre ei, Tombi, a fost gingaș și suav precum o fetiță în zilele ei delicate, diferența realizată la un moment dat n-a mai putut fi remontată. Echipele: 

Real Madrid Dăbuleni (7): Găbiță, Adiță, Tudorică, R1, Doctoru, Mitică, Tombi

Manchester Pătârlagele(6): G3, Alexu, Marinuș, Salah, Bogdan, Țolea, Andrei3

Doi dintre jucătorii de bază, Adiță și Țolea, au început ca portari, iar Realul s-a descurcat mai bine. Mitică, încurajat de coechipieri cu tot felul epitete, a fost omul primei reprize, cu trei goluri, dintre care unul de mare efect, șut în vinclu cu exteriorul și o pasă de gol. Găbiță cu o bucată și Doctoru (pasă Marinuș, la mare derută) au contribuit și ei la scorul pauzei, 5-1.

La acest scor, Pătârlagele au schimbat liniile, Țolea a ieșit în câmp, cu mare folos chiar, cele patru goluri ale sale ducând proporțiile scorului la adevărata realitate de pe teren. Realul, cu toată pleiada de vedete, a terminat meciul în genunchi și doar paradele lui Adi, super-super inspirat în poartă, ne-au menținut în joc. Altfel, eram mulțumiți dacă pupam și-un egal.

Așadar, omul meciului: Adi. Pe post de găină: Tombi. Cel mai fericit dintre pământeni: Mitică, goleador și învingător. Din greșeală, desigur...


PS: Mențiune onorabilă și Premiul Parizerul se acordă lui Marinuș, ca de obicei, pentru merite deosebite.


27 de comentarii:

  1. Multumesc!
    Jucătorii care se 𝗽𝗿𝗼𝘁𝗲𝗷𝗲𝗮𝘇𝗮 reciproc își pot îmbunătăți șansele de a câștiga și pot contribui la crearea unui 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂 𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗶𝘃 si 𝗱𝗲 𝘀𝘂𝗰𝗰𝗲𝘀 în echipă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Referitor la 𝗿𝗲𝗰𝘂𝗻𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗿𝗲𝗮 jucătorilor, mă pot mândri că am trecut testul.
    Dar de ce oare, nu-l văd și pe 𝗠𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮?

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim de cronica lui R1 care in stilu-i caracteristic,nu se lasa pana nu se ia si de cei care nu sunt prezenti din varii motive,pe care el le stie mai bine decat cei in cauza,urechindu-i ,poate asa scapa definitiv de prezenta lor...
    Testul l-am trecut,recunoscandu-i pe toti,dar ce folos...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ție ți-ar conveni să-l suni pe unu și să nu-ți răspundă la telefon? ok, poate e plecat cu serviciu în străinătate, poate n-are minute, da când treaba se repetă deja miroase a altceva. Da poate omu are boală pe Bebe.
      Cei ce lipsesc o fac din propria voință. Dacă nu-și pot aranja 3 ore libere pe săptămână e strict treaba lor, nu vin pentru mine și nu-mi fac vreun favor. Spre deosebire de tine, care taci și rabzi, sunt mai slobod la gură și sătul de minciunile mele ca să mai bag botul și la altele.
      Încerci (și chiar reușești) să fii antipatic. Numără-i pe ăia de te-au căutat să te întrebe de sănătate în ultimii douăzeci de ani și vezi ce-ți iese. După aia, poți vorbi și despre mine.

      ps: e valabil pentru toți. nu trăiți cu impresia că sunteți SINGURII cu probleme în viață.

      Ștergere
  4. La comentariul anterior raspund cu Bancul Zilei: Ce minuni se mai întâmplă

    La intrarea într-o mănăstire, din mulțime, se aude un strigăt:- Fraților, merg! Eu merg din nou pe picioarele mele!- Spune, cum s-a produs minunea?- Mi-au furat mașina!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hm, cam drastică afirmația cu ”să ne lase”! Poate doar dacă vrei să rămână în fenomen doar pensionarii... Pun pariu că nici Mitică nu știe 9, până și Dinu e greu de recunoscut. Eu am identificat doar 5, aș mai putea numi vreo câțiva din cultura generală, dar fără a-i asocia cu fețele. Explicabil, probabil că poza e de dinainte să mă fi născut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei 11 din fotografie sunt: Rica Raducanu,Satmareanu1,Bujor Halmageanu,Dan Coe, Cornel Dinu,Deleanu,Gergely,Radu Nunwailler,Dobrin Dumitrache,Lucescu.
      Poza cred ca este facuta inainte de calificarea la Mondialul din Mexic,1970.

      Ștergere
    2. Nunweiller vi,este vorba de al saselea frate...

      Ștergere
    3. S-a grăbit vasea, că vroiam să-l văd pe colonel ce știe. am scris oarecum la mișto, să mai înviorez blogu ăsta leșinat, la care cineva ține foarte mult, iar alții deloc.
      nici eu nu bungheam clar nouă inși. cei cinci sunt clari, îi știam și pe sătmăreanu I și pe deleanu. ajută și poziționarea în poză, în ordinea posturilor. pe dan coe și pe radu nunweiller i-am găsit cu netul, ăilalți doi nu-mi spuneau nimic.

      Ștergere
    4. Deci doar încă 2 i-aș fi nimerit după nume. O parte din ceilalți n-au prins Mexico 70.

      Ștergere
  6. Bancul Zilei: Ce s-a întâmplat la o înmormântare

    O nevastă își plângea soțul, în drum spre cimitir:- De ce-ai plecat Gogule? Unde te duci Goguleee?Gogu se ridică nervos din sicriu și îi zice:- Unde te duci, unde ťe duci? Nici mort nu mă lași, femeie?

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar, de Tavi mai știe cineva ceva?

    RăspundețiȘtergere
  8. Bancul Zilei: De ce vrea să se spovedească o femeie
    - Părinte, vreau să mă spovedesc.- Fiica mea, te-ai spovedit azi dimineață.- Părinte, între timp a apărut o actualizare de date...

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce mai plâng piticii de grădină! Două bătăi intr- o săptămână nici la școală de corecție nu se dau.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ați văzut ce 𝗳𝘂𝗿𝗮𝗰𝗶𝘂𝗻𝗲 𝘇𝗱𝗿𝗼𝗯𝗶𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲 a fost la meciul de ieri, 𝗘𝘃𝗲𝗿𝘁𝗼𝗻-𝗡 𝗙𝗼𝗿𝗲𝘀𝘁?
    Atât 𝗮𝗿𝗯𝗶𝘁𝗿𝘂𝗹 din teren cât și 𝗩𝗔𝗥-𝘂𝗹, nu au observat în mod voit, 3 𝘱𝘦𝘯𝘢𝘭𝘵𝘪-𝘶𝘳𝘪 î𝘯 𝘮𝘦𝘤𝘪, 𝘵𝘰𝘢𝘵𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘕 𝘍𝘰𝘳𝘦𝘴𝘵.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o să mă uit. arbitrii englezi sunt mai proști ca ai noștri, iar publicul larg înjură VAR-ul!!!

      uite fazele: 1. rashford, in offside
      https://www.youtube.com/watch?v=pkhyP0TZdEQ

      2. fault pickford la van dijk, nu se dă nimic
      https://www.youtube.com/watch?v=SZjyGxR5mWw

      3. henț grealish în careu,nu se dă nici corner!!!
      https://www.youtube.com/watch?v=c7c_LHJKEOU

      Ștergere
  11. Văd că de furaciunea wecesebeului nu pomenește nimeni. Vă place telemeaua,oilor!

    RăspundețiȘtergere
  12. Bancul Zilei: Ce simte un soldat când vede steagul țării sale

    Sergentul îl întreabă pe recrut:- Ce simti cand vezi fluturând steagul țării tale?- Curent, dom’ sergent!

    RăspundețiȘtergere
  13. https://www.gsp.ro/opinii/editorial-ionut-iordache-de-ce-nu-sunt-de-acord-cu-radu-naum-739502.html

    Băiatu ăsta scrie cam sofisticat pentru mintea mea, da oricine-i dă clanță lu naum e preten cu mine!

    RăspundețiȘtergere
  14. Bancul Zilei: De ce e sunată o bază militară

    De ce e sunată o bază militară:- Alo, Baza? Vă sun în privința casei.- Mă scuzați, aici e Baza de Rachete Antiaeriene, nu ați nimerit unde trebuie.- Nu, nu, voi nu ați nimerit unde trebuie!

    RăspundețiȘtergere
  15. https://www.gsp.ro/international/campionate/prima-tara-reticenta-la-folosirea-var-suedia-739882.html

    Și în țările civilizate sunt mulți idioți!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Bancul Zilei: De ce este dezamagită o femeie

    Soțul se trezeste neașteptat din comă.Nevastă-sa își dă jos hainele de doliu și zice:- Pe tine nu m-am putut baza niciodată!

    RăspundețiȘtergere
  17. La insistentele lui Motanu', mi-am aruncat o privire pe cea de-a doua poza si pot spune ca lejer i-am recunoscut pe 𝗩𝗶𝗴𝘂, 𝗕𝗼𝗹𝗼𝗻𝗶, 𝗕𝗮𝗹𝗮𝗰𝗶, 𝗖𝗿𝗶𝘀𝗮𝗻, 𝗗𝘂𝗱𝘂 𝗚, 𝗦𝘁𝗲𝗳𝗮𝗻𝗲𝘀𝗰𝘂.
    In poza s-ar putea sa mai fie 𝘾𝙤𝙢𝙖𝙣, 𝙕𝙖𝙢𝙛𝙞𝙧, 𝘿𝙪𝙢𝙞𝙩𝙧𝙪.
    Sper sa nu ma fi inselat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motanu a vrut să-ți dea șansa să te afirmi. Dintre ăia lejeri ai ratat unu, la fel și din ceilalți trei. Vasea a mers șnur cu primii (de fapt ultimii ) șapte după care a avut ezitări. Din păcate, io am citit, fără să vreau, soluția așa c-aș fi subiectiv. Cel puțin doi n-aș fi bunghit oricum, iar la unii mergeam pe ghici. Un prieten, nu din grup, mi-a spus că l-a recunoscut pe Iordănescu că era păros!!!

      Ștergere
    2. E mai ușor să-l recunoști pe Iordănescu cu spatele, decât în poza asta! :))

      Ștergere
  18. Bancul Zilei: Cum s-a dat de gol un bărbat că s-a îmbătat

    Azi dimineață m-a trezit nevastă-mea:- Te-ai cam îmbătat aseară.- Termină cu prostiile că nu eram beat, abia dacă am băut 3 beri i-am zis…- Bine.. zice, dacă spui tu. Acum rostogolește-te din fața garajului că trebuie să plec la serviciu.

    RăspundețiȘtergere