sâmbătă, 10 februarie 2024

Prima si primul in 2024...

             O zi aproape ideala pentru fotbal cu aproape 20 de grade,prezenta ideala,arbitru,ce mai ,tot tacamul,terenul din dreapta spate;Mitica si Tolea fac alegeri.

            Pinguinii profitori: Gaby,Razvan-M,Alex,Gabi4-Dop(3g),Tudor-Tv,Mitica(1g),Gabita(3g).

            Pelicanii risipitori: Ionut,Popica,Tolea,Yasin(1g),Hercule(3g),Doctoru,Vasea(1g).

            Descurcaretul de Mitica a facut in asa fel incat in echipa lui Tolea sa se regaseasca toti trei cei mai slabi cotati jucatori,adica Vasea,Doctoru si Popica...In aceste conditii,Hercule si Popica au incercat sa boicoteze inceperea meciului,insa au cedat la promisiunea ca Bronson va fi in echipa lor cand va sosi,dar din pacate acesta a ajuns la teren dupa terminarea partidei,direct la "concluziile" de pe pajiste.Tentativa lui Adi'colonelu de a arbitra a esuat repede,Tudor vociferand la o decizie a sa,asa ca a renuntat;Venise omul si cu Var-ul dupa el,adica cu Giggs si Dan-pitaru,asa ca s-au transformat in spectatori de lux,la care li s-a alaturat si Cristi de dincolo de gard,ajutandu-ne sa recuperam mingile sarite afara.

            Astea fiind spuse,sa trecem la meciul propriu-zis.Contrar asteptarilor,Pelicanii risipitori au inceput mai bine si practic au dominat prima repriza,conducand in permanenta,este adevarat,profitand si de ratarile adversarilor;au marcat Hercule 2g,Yasin 1g si Vasea 1g,iar pt. ceilalti,Gabi4 si Gabita,castigand prima repriza cu 4-2,chiar daca Tolea a ratat si un penalti.S-au schimbat portile,echipa in avantaj a continuat sa atace,ratand dublu fata de echipa lui Mitica in prima repriza,au fost faze cand erau cate 3-4 jucatori care puteau inscrie,dar degeaba,Gaby parca a inchis poarta...La un moment dat am si zis cu voce tare,"o sa se razbune ratarile astea" la care Motanu a replicat,"doamne da sa fie asa"si ceea ce trebuia sa se intample s-a intamplat.Pinguinii profitori au revenit in ultimele minute si au castigat.Daca Popica ramanea in poarta sau in aparare,daca Tolea nu se avanta in atac cand si Popica era deja acolo daca,daca si cu parca...Ce s-o mai lungim,meciul s-a incheiat cu scorul de 7-5 pentru profitorii de pinguini.Au fost si cateva faze hilare cu rutinatul de Motan in prim plan:la un duel cu Hercule se zvarcolea pe jos ca a fost "ciupit"de acesta..La o minge care venea pe sus catre el si adversar a strigat fault pana a ajunge mingea la ei,da, preventiv,putea sa ma loveasca,radea si el dupa meci,haios Motanelul nostru...

            Dupa meci,pe pajiste,Popica a facut cinste la cei 66 de ani,La multi ani si multumim pentru tratatie!

            Semnificatia titlului cronicii: prima prezenta a lui Gaby dupa o lunga perioada de lipsa la apel si primul gol reusit de Vasea in acest an.Referitor la Gaby,el a fost cel care l-a adus pa Gabita in grupul nostru,cam prin 2002 si de regula ei au jucat in aceeasi echipa,adica la Pinguini,asa cum erau botezate echipele intr'o anumita perioada(2010-2012) in blogul creat de Gabita,dar niste imagini sunt mai concludente...

Gabi (cel) Mare, la război ca la război...
Gabi şi Găbiţă

Comentati,comentati ca sa completati cronica!

19 comentarii:

  1. Grigore Dupăureche10 feb. 2024, 11:22:00

    Un meci spectaculos, decis de orgoliul lui Țolea, care a părut că are ceva de demonstrat cuiva. O victorie meritată, muncită și foarte norocoasă. Motanul merită măcar o nominalizare la Oscar, dar cred că se mulțumește si cu Mura de Aur. Felicitări câștigătorilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super-cronică, culmea, mă pregătisem s-o scriu eu. Aveam și titlul pregătit, Marțafoi, șase-șase.
    Vezi că la golul tău din bucată io ți-am pasat. Mă bazam pe tine că ratezi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana la avalansa de comentarii,hai sa mai si radem...
    # -Nicusor,ce este tatal tau?
    -Parlamentar.
    -Dar mama?
    -Nici ea nu lucreaza.
    # -Iubitule,ti-am facut clatite si am lovit putin masina.
    -Ce-ai facut?!
    Clatite.
    # -Domnule,regret,dar nu va pot lasa sa intrati in caznou fara cravata.
    -Cum asa,dar domnul acela care este in pielea goala?
    -Da,dar el iese!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bancul Zilei: Cum se scuză un angajat leneș

    Șeful îşi apostrofează un angajat:– Ești cam leneș…– Șefu’, nu e vina mea. Când eram copil, aveam un ochi leneş. Afecţiunea nu a fost tratată la timp şi s-a răspândit în tot corpul!

    RăspundețiȘtergere
  5. https://www.flashscore.ro/stiri/video-aceasta-este-cea-mai-uluitoare-ratare-eroarea-unui-jucator-din-australia-a-devenit-virala/6Dx1fs1S/

    Ghiciți jucătorul. Aveți patru variante la alegere.

    a. Mitică
    b. Motanu
    c. Doctoru
    d. Vasilică

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As putea sa revendic marele trofeu,dar am concurenta puternica din partea celor trei,sa mai voteze si alti cititori...

      Ștergere
  6. Bancul Zilei: Un șofer se scufundă cu mașina în apă

    Un șofer ajunge cu mașina pe malul unui râu și îl întreabă pe un polițist care pescuia dacă apa este adâncă. Acesta îi răspunde că nu, iar șoferul decide să intre cu mașina în râu. Cu toate acestea, mașina se scufundă, iar șoferul, neputând să-și salveze vehiculul, reușește cu greu să iasă din apă.Furios, începe să țipe la polițist:- Ai spus că apa este mică, și uite că era să mă înec!- Pe onoarea mea, acum 10 minute era mică; au trecut niște rațe, și apa abia le ajungea până la piept!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mersi, Vasea, pentru aducerea aminte, m-a apucat și nostalgia, așa că o să te cinstesc la Nostalgia! :)

    Altfel... băi, ce meci! Nu sunt de acord cu clasificarea aia cu ”cei mai slab cotați”, de către cine?! Sau chiar dacă aș accepta, să nu uităm că aveați oameni de combinație mai tineri și... mai mulți, căci și mai tomnatecul Ionuț știa bine jocul, dar nu a fost valorificat cum trebuie. Dincoace era Gabi4, corect, eu - care veneam după 3 seturi de tenis, ceea ce s-a văzut, cu Tudor și Mitică locotenenți, deși ultimul e căpitan! :) E drept, aveam apărare forte, cu Motanu și Alex, plus Gabi care în repriza a doua a apărat dumnezeiește, luând un singur gol, și acela târziu, când aveam două în față.

    Eu am fost fără zvâc, noroc că m-am scos în prima repriză cu golul ăla cu capul, că la picior eram cam... ciubotă! Chiar am zis la golul lui Vasea, frumos - din unghi, cu bara, că eu nu-l dădeam! În fine, în a doua am fost mai ok, daaar... nu datorită golurilor! Am dat încă o pasă de gol, de data asta lui Mitică (în prima fusese un contraatac școală, cu recuperare și lansare Gabi4), iar penalty-ul a fost obținut la o centrare șutată pe jos. Aici trebuie să amintesc că dacă aveam arbitraj în continuare, nu cred că se dădea, atât de discret, și oricum fără intenție, a fost hențul lui Țolea.

    În fine, factorul primordial al victoriei noastre a fost Norocul, scris chiar așa, cu majusculă! Ultimele două goluri ale noastre se văd o dată la câțiva ani, poate nici atât:
    - voleu Gabi 4 din fața careului nostru, care a ciupit transversala și s-a dus în plasă!!!
    - eu m-am dus la contră pe o degajare a portarului (Popică!), de unde a rezultat o lumânare care a căzut în vinclu, paralel cu bara verticală!

    Și uite așa am făcut și eu o cronică dodoloață... Am și un regret, acela că nu am putut accepta să jucăm la fluier, ceea ce arată că mulți dintre noi n-au disciplină, nu știu ce e aia competiție. Trebuie să accepți că un arbitru nu fluieră decât chestii evidente, că n-are cum să vadă tot (am dat exemplul cu penalty-ul la Țolea), pe de altă parte nici faulturile sau hențurile cerute aiurea nu s-ar acorda. Dar dacă nouă așa ne place...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 𝗔𝗱𝗲𝘃𝗮𝗿𝗮𝘁 𝗮𝗶 𝗴𝗿𝗮𝗶𝘁!

      Ștergere
    2. Cam la tot ce s-a referit Gabita aveam de gand sa revin,dar cine descrie mai bine decat el fazele si golurile la care a fost autor,dar si pe altele?!
      -La voleul lui G4 trebuie remarcat faptul ca a preluat mingea cu fata la propria poarta,a jonglat-o de cateva ori si din intoarcere a reusit acel voleu miraculos...Si la faza primului gol al sau,patrunderea si sutul,minunate.
      -"Risipitorii"ar fi trebuit sa profite mai mult de potentialul tinerilor Hercule si Yasin,golurile primului cu reluari precise cu latu sunt elocvente.
      -Multumesc pentru aprecierea executiei la golul meu,Gaby mi-a zis ca a crezut ca o sa centrez,a iesit putin si ...Fara falsa modestie,cred ca daca as fi primit macar cateva pase,poate o mai bagam macar o data in poarta...
      -Oricum,meciul a facut toti banii,cum se spune!

      Ștergere
    3. Vasea, dacă tot ai adus în discuție, vreau să spun că am auzit discuții între coechipierii tăi, de genul ”nu-i mai da, că e prea bătrân”... Adică, vezi bine, se irosesc pasele! Voiam să le zice că ei sunt invitații noștri, nu invers... Pe de altă parte, ai dat un gol pe care nici eu nu-l dădeam, după cum am scris mai sus. Dar cine să înțeleagă asta?!

      Ștergere
    4. Si n-aveau dreptate acei "coechipieri"? Da, sunt prea batran,ceea ce le doresc si lor sa fie peste timp.Chestia cu "invitatii nostri" devine,se transforma,odata cu trecerea timpului in "stapanii nostri"!

      Ștergere
  8. O dată în viață mă uit și eu la Super Bowl (până la 6 dimineață, cu ațipeli intrmitente) și se întâmplă următoarele:

    - se depășește de două ori recordul de distanță de la care se trimite mingea cu piciorul printre buturi (succesiv, de fiecare echipă)!
    - abia a doua finală cu prelungiri
    - abia a doua oară când un pasator devine și marcator!

    Altfel, nu cred că m-aș băga la un fotbalamericandeziua5... :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Bancul Zilei: Bărbat oprit de poliție, pe stradă

    Un bărbat e oprit de poliție, pe stradă. Poliţistul se apropie şi îi spune:- Aţi putea vă rog să ma însoţiţi la secţie?- De ce, domnule poliţist? N-am făcut nimic.- Ştiu, zice, dar mi-e frică noaptea singur în Ferentari.

    RăspundețiȘtergere
  10. Asta e banc cu colonelul?

    RăspundețiȘtergere
  11. Bancul Zilei: Cum își demonstrează un bărbat iubirea

    – Iubitule, mă iubeşti?– Desigur!– Demonstrează-mi!– Ce ai vrea să fac?– Nu ştiu, luptă-te cu un leu!?– Ce tâmpenii zici acolo, nu vreau să mor, cere-mi altceva…– Ok, atunci vreau parola ta de facebook.– Hmm, ia arată-mi o poza cu leul, sa văd cât de mare e?

    RăspundețiȘtergere
  12. Bancul Zilei: Bulă își declară dragostea

    – Bulă, fii romantic, descrie ce simți pentru mine!– Bubulino, dragostea mea pentru tine e ca și cum aș număra stelele…– Wow, ce romantic ești! Adică dragostea ta e infinită?– Nuuu, Bubulino! Adică este pierdere de timp.

    RăspundețiȘtergere
  13. Bancul Zilei: Un oltean merge la doctor

    Domnule doctor, mă doare capul de nu mai pot, se plânge un oltean la o vizită medicală.- Dumneata suferi de o boala rară. Eşti prea deştept şi din cauza asta ai scoarţa creierului prea încreţită. Ca să-ţi treacă durerile trebuie să te operez, ca să ţi-o întind. Cum o vrei, întinsa complet?- Netedă ca-n palmă, numa' să nu mă mai doară!Zis şi făcut. La 2 săptămâni după operaţie, medicul îl întreabă:- Cum te simţi?- No, fain!

    RăspundețiȘtergere