vineri, 23 februarie 2024

Șase-șase, dat la pace...

 


O reverență pentru fotbalul ca artă,  acum putem încerca să vorbim despre meci.

De obicei, egalul mă bucură suficient de mult încât să nu-mi dorit cu tot dinadinsul victoria. E drept, cei ce vin din urmă savurează mai mult pacea de la final, ceea ce este o chestiune de bun-simț. Că unii se arată șmecheri după ce au fost conduși la patru goluri și au beneficiat de multe goluri ieftine, e treaba lor. Cum treaba lor e și că uită cine a fost domn cu ei, când scorul era nedecis, de unde nu e, e bine să nici nu ceri.

Rău îmi pare însă pentru Gabi3, care a prins cel mai bun meci al lui din ultimul timp (plus dovada de altruism la pasa către Kono) și de Kono însuși, obișnuit, ca monedă (forte) de schimb, să pleca acasă cu două victorii, azi a luat tramvaiul cu două înfrângeri la bord. Rapid, că tot par porumbeii-n formă, echipele: 

Bucătarii: Gaby, Bogdan, Țolea(C), Ionuț, Hercule, Ely, Doctoru, Mitică, Kono

Clienții: Găbiță, Răzvan M, Cristi, Marean, Tudor, Gabi4, Salah, Gabi3

Clienții, primii veniți, primii care s-au servit, au deschis scorul repede, printr-un gol dat cu mâna(?!?) de portarul advers (Găbiță, care servise tenis înainte, n-a ieșit în teren, ceea ce a dezechilibrat practic echilibrul în câmp), inițial contestat, apoi, cum bun-simțul a prevalat, validat. Doctoru egalează, cu ceva noroc, G3 luptă și înscrie, la 2-1 se schimbă terenul. Repede, repede, se ajunge la 5-1, apoi la 6-2, moment în care norocul se întoarce, iar arbitrul Tomby, indisponibil încă pentru câteva săptămâni, ca și bravul Neluțu, pune capăt disputei. 

Dacă e să mă întrebați pe mine, Gabi4, pentru care am o slăbiciune, fiind un strângaci de finețe și de travaliu, a prins cea mai proastă zi a sa de când îl știu. Penalti poate rata oricine (nu și oricum), dar, la cât de montat era G3, omul meciului, trebuia lăsat el să bată. Problema mare apare însă atunci când, ca lider de echipă, gândești PROST  fazele. Ce cauți tu să degajezi (apropo, probabil e primul meci în care n-am repus VREODATĂ  mingea!!!) când practic te scoți singur din jocul combinativ? Și n-ar fi nimic, dar majoritatea paselor s-au dus în plopi. De ce bați tu toate auturile? De ce te bagi în clinciuri, încercând să treci prin adversari, când poți pasa la omul liber,  indiferent de cât de proști ți se par coechipierii? I-am spus pe teren, i-o repet de câte ori vrea să audă, CU MINE ARE CE VORBI DESPRE FOTBAL. 

Asta e, s-am mai dus o vinere, putea fi mai bine, dar și mult mai rău. Vreme frumoasă, prezență arhi-suficientă, hidratare pe pajiște cu oamenii legii. Așteptăm, cu drag, primăvara. Și pe colonel la treabă...

21 de comentarii:

  1. Bravo cronicare,te-ai miscat asa de iute cu scrisu, total opus deplasarii din teren!
    Pe "Kono"?!? nu l-ai mentionat si la "Clienti"...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bancul Zilei: Dragoste la școală

    - Tată, te-ai îndrăgostit vreodată de o profesoară?- Da.- Și ce-ai făcut?- Păi, nimic, s-a enervat mă-ta și te-a mutat la altă școală.

    RăspundețiȘtergere
  3. Steaua e numai una24 feb. 2024, 22:36:00

    Mare valoare avem pe Agronomie. Nu o fi motanu mai bun ca Săpunaru dar Mitică e sigur peste Burmaz.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai dau și io pe lângă minge, ca maistru Săpun, da Mitică, și la vârsta lui, e peste bolovanu ăla de căzu când să dea-n minge.

      Ștergere
  4. JOC și GROAZĂ!

    New: LAW CHANGES 2019/20 ⚽️

    Goalkeepers cannot score by throwing the ball directly into the opponents’ goal – if they do, a goal kick is awarded to the opposing team.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci dacă până acum câțiva ani portarul putea înscrie cu mâna în poarta adversă, pe principiul că e permis tot ce nu e interzis, când s-a decis că nu se va mai valida niciun gol înscris cu mâna de jucătorii de câmp, nici măcar alea fără intenție, s-a introdus și precizarea referitoate la portar. PAM-PAM!
      Asta înseamnă că vineri am deschis scorul printr-un gol neregulamentar. Începe să-mi pară cam nedrept egalul... Scuze la ”bucătari”! :)

      Ștergere
    2. Interesant cum această execuție a fost mutată de la cele care produc consecințe simetrice (gen aut lateral) la cele care produc consecințe asimetrice (gen aut de poartă). Adică:

      - dai din aut lateral mingea în poarta adversă, NU E GOL, se bate aut de poartă
      - dai din aut lateral mingea în poarta proprie, NU E AUTOGOL, se bate corner

      - dai din aut de poartă în poarta adversă, E GOL (atenție deci, cu piciorul încă se poate înscrie din degajare, da? - măcar atât!)
      - dai din aut de poartă în poarta proprie, NU E AUTOGOL, se bate... corner!

      Așa și la degajarea cu mâna, am tot văzut aruncări caraghioase a portarilor în propria poartă, AUTOGOLURI VALABILE, în schimb iată de câțiva ani încoace s-a stipulat special că dacă o aruncă în poarta adversă nu mai e gol valabil, e aut de poartă...

      Ștergere
    3. Idioate schimbări. La fotbalul mare e greu să dea portarul gol cu mâna, dar pe teren mic sigur se putea.
      Asta că din degajare și din aut bătut de tine nu poți să dai autogol e de noaptea minții, prostia ar trebui pedepsită oricând. O să fac schema cu degajarea, să văd cum reacționează adversarii!

      Ștergere
    4. Stai, stai că trebuie neapărat ”dezambiguizare”! :)
      Zici tu ”din degajare și aut bătut de tine nu poți să dai autogol”. Hai s-o luăm metodic:

      - din ce fel de degajare? cu mâna poți să dau autogol, o scapi în poartă, cum am făcut chiar eu vineri; cu piciorul înseamnă aut de poartă, iar dacă ți-o dai în poarta proprie, regulamentul actual zice că e corner (cred că la schema asta te refereai ca să vezi cum reacționează adversarii)

      - aut bătut de tine ce înseamnă? că dacă e aut de poartă, deja l-ai cuprins în degajarea cu piciorul, iar dacă e aut lateral mi se pare logic să fie corner dacă trimiți mingea în propria poartă.

      Ștergere
    5. Da, o să simulez că dau o pasă la portar și o să degajez în poartă, sper să n-o atingă. mitică sigur să ceară gol!

      O altă mare tâmpenie e aia cu barele, care nu se consideră șuturi pe poartă. da e doar constatativă, nu schimbă din ideea jocului.

      Ștergere
  5. Altfel joc interesant, cu multă calitate în teren, dar cu toate astea multe goluri hilare. Nu aveam de gând să rămân în poartă tot meciul, doar să mă menajez puțin, însă dacă am văzut că merge jocul așa, n-am vrut să stric fengșuiu... Apoi, la egal am vrut să ies iarăși, dar eram în șalupele de tenis, nu prea am simțit mingea la degajările cu piciorul și mi-a fost frică să nu cumva mai rău să stric.
    Asta e. Data viitoare probabil o să fiu plecat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa mai si zambim...
    * Inculpatul catre avocatul sau:
    -Daca scap cu sase luni,primiti de la mine 20.000 de euro.
    Avocatul dupa terminarea procesului:
    -Sa stii ca a fost ceva de munca,judecatorii voiau sa te achite.

    * De unde vii asa de fericit?
    -De la dentist!
    -Pai...nu inteleg...de ce te bucuri asa tare?
    -E plecat in concediu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Gata,a fost lansat!
    https://ziare.com/nationala/film-generatia-de-aur-whatsapp-1855486#:~:text=A%20fost%20lansat,la%20acea%20vreme.

    RăspundețiȘtergere
  8. Atentie!
    Bancul Zilei: Mitică se duce băut acasă

    - Să-ți fie rușine Mitică, zice nevasta, iar ai venit beat acasă!- Ca să respectăm adevărul, nu eu am venit, m-au adus niște prieteni.

    RăspundețiȘtergere
  9. De la "a fost gol" pana la "n-a fost gol"...
    Vineri mi s-a parut putin ciudat sa se acorde gol la degajarea portarului cu mana pana in poarta adversa fara ca mingea sa mai fie atinsa de cineva,totusi jucam fotbal si nu handbal...Am vrut sa zic ceva,dar cum s-a sarit cu gura ca este gol valabil am lasat-o asa...Intre timp Gabita a mai studiat regulamentele(schimbarile) si a revenit cu precizarea ca golul a fost neregulamentar,cinste lui!



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine că nu te-ai mirat acu câțiva ani, când golul (așa cum mi se pare normal) era valabil. Oare portarul de handbal o putea să dea gol cu piciorul, fie el și din respingere?

      Ștergere
    2. Pana la urma,important este ce prevede regulamentul,chiar daca anumite "chestiuni"nu ni se par normale sau logice...

      Ștergere
  10. Steaua e numai una29 feb. 2024, 17:56:00

    Scapa Dinamo, că si- au completat lotul cu vre o cinci arbitri

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa să fie, poate beau și eu ceva!

      Ștergere
    2. Bancul Zilei: Un hoț ajunge a cincea oară în fața judecătorului

      Judecătorul vede la proces pentru a cincea oară un hoţ de buzunare.- Ultima dată ţi-am spus că nu vreau să te mai văd în banca acuzaţilor!- Asta le-am spus şi eu poliţiştilor, dar nu au vrut să mă creadă...

      Ștergere