sâmbătă, 16 decembrie 2023

Șase - șase, poartă-n casă SAU șase - șase, vine poliția?






Echipele de start:

Botswana Meat Commission Bronson - Mitică, Hercule, Sică, Țolea, Doctoru’.








Portman Kunis UniteAdi Colonelu’ - Bebe, Răzvan Motanu’, Gabi 3, Gabi 4, Dan Pizzaru’.










Partida în sine, a început greu! Începutul de meci s-a lăsat așteptat din cauza participanților la fenomen. Cred că unii s-au oprit pe la Nostalgia, în treacăt….aveau ăia o ofertă bună, 2+1!

La orele 15.10, eram doar vreo 8 combatanți.

UȘOR, UȘOr, UȘor, Ușor, ușor, am ajuns la numărul magic de 12 jucători. Și acum “naica belea”, au început discuțiile pe ultimii doi jucători sosiți, nea’ Bebe și Dan Pizzaru’. La cine joacă unul și la cine joacă celalalt, în condițiile în care nea’ Bebe dorea să joace numai în echipa Portman Kunis Unite, în a cărui componență se regăsea în primă fază și Mitică.

Dar Mitică, ori a fost păcălit ori din proprie inițaitivă, prin impresarul său secret, a reziliat contractul cu echipa Portman Kunis Unite și a încheiat un contract mai avantajos cu echipa Botswana Meat Commission, alegere care ulterior s-a dovedit a fi una GREȘITĂ!

Meciul de fotbal 6 contra 6, a început într-un final și a fost o explozie de energie și abilitate, unde fiecare echipă a jonglat cu mingea într-un dans captivant….Mare Vrăjeală…v-ați prins, cred.

Ce dans captivant…? 😂 😂 😂, la acest tip de poartă, de dimensiuni 120/80/52 cm (L/H/A)?

Totuși, meciul în sine, a avut driblinguri rapide cu pase precise într-un spațiu restrâns, unde jucătorii au demonstrat controlul, aproape deplin asupra balonului.

Atmosfera a fost incendiară de răcoroasă, iar disputa a fost pe măsură, cu fiecare echipă luptând pentru fiecare centimetru pe teren. O partidă incitantă, plină de trucuri și strategii, care au făcut din acest meci o experiență memorabilă pentru toți cei implicați și pentru privitori - în persoana lui Gigs, care se delecta pe margine cu ceva licoare!

Ritmul meciului a fost unul demn de o finală de minifotbal, cu atacuri furioase presărate cu multe șuturi sol-aer și apărări eroice, la nivelul gleznelor.

În primele minute, Botswana Meat Commission, a deschis scorul, dar Portman Kunis Unite, nu a rămas datoare și a egalat rapid.

Lupta s-a intensificat, dar într-un mod plăcut nu altfel, iar cercul dungat după care jucătorii tot alergau, a călătorit spre surprinderea unora de la o poartă la alta, vrăjită parcă de luminițele albe sărăcite din interiorul balonului, scorul fiind unul strâns, după cum urmează:

Botswana Meat Commission - Portman Kunis Unite,  1-0,  1-1,  2-1,  2-2,  3-2,  4-2,  4-3,  4-4,  4-5 și  4-6 - scor final.

La scorul de 3-2, pentru Botswana Meat Commission, Portman Kunis Unite, aplică o mișcare strategică, prin care Adi Colonelu’, părăsește buturile, pentru a participa la atac, lăsându-i loc veteranului nea’ Bebe pentru a asigura apărarea.

Situația scorului - a dus la aplicarea acestei stratageme, care i-a luat pe cei din echipa Botswana Meat Commission, prin surprindere, schimbarea rolurilor jucătorilor în teren a celor de la Portman Kunis Unite, s-a dovedit într-un final, ca fiind una câștigătoare, pentru cei din urmă.

Fazele pe final de meci, aveau un itinerariu identic la ambele echipe, mingea în sine pleca de la fundaș, era pasată rapid între jucători și încheiată ulterior cu șut înspre poarta echipei adverse, șuturi nefinalizate. 

Concluzia FRF

Un meci de fotbal încheiat cu un scor de 6-4, în care echipa învingătoare a fost inițial condusă cu scorul de 4-2, indică o revenire remarcabilă a echipei învingătoare.

Acest tip de partidă adaugă un element de dramă și suspans, iar echipele care reușesc să revină de la un scor defavorabil sunt adesea laudate pentru determinare și abilități.

Revenirea de la 2-4 la 6-4, ar putea indica o schimbare semnificativă în dinamica jocului și poate fi rezultatul strategiilor bine puse la punct, a schimbărilor în echipă sau a unor momente cheie în timpul meciului. Este întotdeauna interesant să vezi cum se desfășoară astfel de partide și cum echipele gestionează situațiile dificile.

MITICĂ, schimbă impresarul! Te-a fentat, la contract.

Autorii golurilor

Botswana Meat Commission Hercule - 2, Doctoru’- 1, Țolea‘ - 1.

Portman Kunis Unite Adi Colonelu’ - 2, Gabi 4 - 2, Gabi 3 - 1, Bronson - 1 (autogol) 

SCOR FINAL

Botswana Meat Commission - Portman Kunis Unite  4 - 6

36 de comentarii:

  1. Super-cronică!

    meciul a fost făcut practic de bebe, care, venit târziu, a refuzat pur și simplu să joace la adversari, măcar o repriză. ca să deblochez situația și să nu facem din nou alegeri mi-a dat prin cap să-i propun lui țolea un om, ca bebe și danpizzaru să rămână la noi. practic, am ales dintre mitică și mine și toți adversarii (minus doctoru!!!) au fost de acord.
    meciul a fost frumos și super-echilibrat. Botswanezii au combinat mai bine și au condus pe merit, până adi a făcut rocada cu bebe și s-a întors norocu, colonelu cu golurile revenirii și bebe cu bulan în poartă.

    apropo, botswanezii în ce monedă și-au primit prima de joc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 𝗥𝗮𝘇𝘃𝗮𝗻, ți-aș spune dar am un 𝗹𝗮𝗽𝘀𝘂𝘀. Și nici internetul nu funcționează la parametrii normali.
      Să ne zică nea' 𝗩𝗮𝘀𝗲𝗮, despre ce monedă este vorba.

      Ștergere
    2. Cum,in ce moneda? In moneda lor,cu care multi dintre noi romanii stam cu ea in gura...
      Inca o cronica de pus in rama,felicitari don'Colonel!

      Ștergere
    3. Mulțumesc!
      𝗜𝗻𝘁𝗲𝗹𝗲𝗽𝘁 ca întotdeuna, 𝗻𝗲𝗮' 𝗩𝗮𝘀𝗲𝗮!
      𝗖𝗮𝘁𝗲𝗴𝗼𝗿𝗶𝗰, ai dreptate!

      Ștergere
  2. Veneam si eu, dar am avut bilete la opera. Nu- I nimic, mai ia Mitică bătaie și altă dată

    RăspundețiȘtergere
  3. Talent de cronicar sportiv consacrat. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  4. 𝗠𝘂𝗹𝘁𝘂𝗺𝗲𝘀𝗰!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce înseamnă să fii puturos! Mi-a fost lene să ies și să pariez că nu-i bate liverpuțulică pe ciumeții lu vasea și a lu pigs. Cotă 6!!!!!!!!! la egal, sau măcar mergeam pe xpsf. Așa proștii mei au avut 12-0 la cornere, 70% posesie, peste 30 de șuturi și au luat-o-n palmă în meciul cel mai important al anului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi ce nea' Vasea, ține cu 𝗠𝗮𝗻𝗰𝗵𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗨𝗻𝗶𝘁𝗲𝗱?
      Știam că ține cu 𝗙𝗖𝗦𝗕.

      Ștergere
    2. Cu amandoua si cu multe altele de pe mapamond...

      Ștergere
    3. 𝗣𝘂𝘁𝘂𝗿𝗼𝘀𝘂' 𝗿𝗼𝗮𝗱𝗲 𝗼𝘀𝘂!

      Ștergere
    4. fa ti cont pe internet ce mai stai si nu mai iesi din casa si faci cozonaci

      Ștergere
  6. Anul asta țăranii ia campionatul. Sa moara Talpan....................................

    RăspundețiȘtergere
  7. Bancul Zilei: Bubulina îl sună nervoasă pe Bulă

    Nervoasă, Bubulina îl sună pe Bulă:– Pe unde umbli, golanule?!– Draga mea, ştii magazinul ăla de bijuterii unde ai văzut inelul ăla imens cu diamant? Mi-ai zis că te-ai îndrăgostit de el, iar eu ți-am zis că într-o zi o să ți-l cumpăr. Bubulina, cu un glas moale:- Off, iubitul meu, da, bineînțeles că îmi amintesc.– Ei, Bubulino, află că eu sunt la barul de lângă.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cronica m-a făcut să regret și mai mult că nu am putut veni, sacrificând (inutil!) fotbalul pentru aspecte ce țin de design interior... Când meșterul vrea să lucreze în continuare e dificil să-l expediezi, așa că am decis să continuăm, numai că... la final nu a ieșit ceea ce trebuia, proiectul se va schimba pe ici, pe colo, prin părțile esențiale, așa că am rămas și nejucat și cu banii luați! :)
    Totuși, chiar dacă veneam, mai bine jucam afară decât miuță în 12-13 inși!

    RăspundețiȘtergere
  9. În altă ordine de idei, mi se pare atât de clar ce s-a întâmplat... Păi chiar dacă era destul de bine mobilată, Botswana avea 0 fundași! O fi Țolea box-to-box, dar nu e și ubicuu, adică atunci când e în atac nu e în apărare. Dar cum se face că echipa asta a condus și era bine plasată chiar pentru victorie? Dacă mi-l amintesc bine pe Gabi4, de la Portman, e un tip rafinat tehnic, însă lent. Singurul din echipa asta adecvat pentru atac în condiții de miuță, rapid și predispus la combinații, era în poartă! Când Colonelul a ieșit în câmp, hop și golurile. Că nu s-a primit cu Bebe în poartă, asta ține de apărare, cu Motanu, cu maratonistul Dan Pizzaru, sigur și cu Gabi 3 tot prin zonă. Pe unde să dai?
    În concluzie, deși fotbalul nu prea depinde de logică, de data asta a respectat-o.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS Nu am înțeles de ce nu a vrut Bebe să joace la prima echipă. Dacă s-au făcut alegeri și a fost o simplă hachiță, nu prea e în regulă.

      Ștergere
    2. 𝗚𝗮𝗯𝗶𝘁𝗮, 𝗻𝗲𝗮' 𝗕𝗲𝗯𝗲 s-a încăpățânat să joace la 𝗕𝗼𝘁𝘀𝘄𝗮𝗻𝗮 𝗠𝗲𝗮𝘁 𝗖𝗼𝗺𝗺𝗶𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻, la fel ca Gigs acum ceva timp, adoptând aceeași atitudine similară ca el.
      O fi și 𝗻𝗲𝗮' 𝗕𝗲𝗯𝗲, rapidist?

      Ștergere
  10. simțea Bebe ceva. ii mirosea a înfrângere la botswana

    RăspundețiȘtergere
  11. Numai băieți frumosi în pozele astea, ce-or fi băut ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa mai si radem...
    *Intr-o zi,Bula este intrebat de catre profesoara de limba romana;
    -Bula,care este viitorul pentru "a fura"?
    -Puscaria,doamna profesoara!

    *-Daca o sa-ti placa sa inveti,cand te vei face mare,vei deveni profesor,doctor sau inginer.
    -Si daca nu o sa-mi placa?
    -Vei deveni seful lor!

    RăspundețiȘtergere
  13. @găbiță: bebe și danpițaru au apărut cam în același timp, când începusem să jucăm pe bune, după ce l-am așteptat și pe nelu. bebe s-a pus pe picioarele din spate și n-a vrut să intre la botswanezi (la rocadă cu dp) așa că soluția cea mai logică era să le dăm un om. am avut noroc și am ales bine, altfel mi-era și rușine să mă autopropun, cu excepția portarilor (cei din final) eram cel mai bătrân din teren. și așa, ne-au avut în mână, au dat cel mai frumos gol din combinație, da s-au păcălit pe final.

    ps: apropo de bebe, am două beri la tine, da dacă merge cefereu la fel de bine (să dea Domnul!!!) probabil c-o să ai tu opt.

    RăspundețiȘtergere
  14. Felicitari pentru cronica....superrrrr

    RăspundețiȘtergere
  15. Din pozele alea cel mai tare este doctoru...zici ca este de la circ....

    RăspundețiȘtergere
  16. Căpitanu nu a negociat bine transferul iar colonelul mai mare in grad l a taxat

    RăspundețiȘtergere
  17. Bancul Zilei: Bulă ajunge la urgențe după ce e bătut de nevastă

    Bulă ajunge la urgențe, după ce e bătut de nevastă. După ce îl examinează, doctorul îi spune:– Domnule Bulă, am o veste bună și una proastă. Cu care să încep?– Cu vestea bună, domnule doctor.– Vestea bună este că am numărat și ies toate oasele la număr.– Buun! Și vestea rea?– Vestea rea este că sunt aranjate diferit.

    RăspundețiȘtergere
  18. Bancul Zilei: Bulă are 5.000 de lei

    – Bulă, să zicem că ai 5.000 de lei.– Sună frumos!– Da, și să zicem că te sună fosta iubită să îți ceară 2.000 de lei. Apoi te sună actuala iubită să îți ceară 3.000 de lei. Cu câți bani rămâi?– Cu 5.000 de lei și două apeluri pierdute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dibaci, Bulă! 👏👏 👏

      Ștergere
    2. Colonelu e de la Circulație, dar la Vasea aveam pretenții. Cum sa pierzi un apel la care ai răspuns,?

      Ștergere
    3. "Sa zicem ca ai 5.000 de lei",dar nu-i ai mai Popica,asa ca lasa bancu ...si mai bine scrie cronica ca vad ca te duce mintea si in plus le-ai face o mare si placuta surpriza colegilor de la meciul de vineri,succes!

      Ștergere
  19. 𝗜𝗻 𝗮𝘁𝗲𝗻𝘁𝗶𝗮 celui ce va dori să purceada la scrierea cronicii.
    - să 𝗺𝗲𝗻ț𝗶𝗼𝗻𝗲𝘇𝗲 sprijinul galeriei din tribune...și cu bune și cu rele...
    Adică cei doi - 𝗔𝗱𝗶 𝗖𝗼𝗹𝗼𝗻𝗲𝗹𝘂 ș𝗶 𝗚𝗶𝗴𝘀!
    𝘔𝘶𝘭ț𝘶𝘮𝘪𝘮!

    RăspundețiȘtergere
  20. Fie ca 𝗡𝗮𝘀𝘁𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗗𝗼𝗺𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶, să vă lumineze sufletele şi casa, să aveţi parte de *sănătate, belşug şi fericire*!”
    𝗦𝗮𝗿𝗯𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶 𝗰𝘂 𝗯𝗶𝗻𝗲!

    RăspundețiȘtergere