duminică, 10 decembrie 2023

Tinerețea bate Experiența (by Găbiță)

 Deși ne-am strâns 10 combatanți la ultima etapă, a trebuit să optăm pentru miuță pe lat în balonul mare, din cauza zloatei de afară și a faptului că balonul mic era în plin proces de umflare. De umflat, a umflat potul Gabi3, ba încă de la alegeri:

Tinerețea: Bronson, Gabi3, Tudor, Doctoru, Salah
Experiența: Motanu, Nicu, Bogdan, Mitică, Găbiță

De ce l-oi fi lăsat eu pe Gabi3 să aleagă primul, nu știu, dar oricum am ales aiurea și după aia. Nu vă uitați că Tinerețea începe cu Bronson, el chiar e bazat (și) la porți mici. M-am bazat pe experiența lui Nicu, la revenire după mulți ani, dar el evident că nu mai era același jucător, m-am bazat și pe Mitică, fâșneț când juca miuță cu veteranii, dar cu două viteze în spatele celor de vineri, mai mult sau mai puțin tineri. Cât despre Bogdan, care jucase atât de bine etapa trecută, speram să stea în poartă, dar n-a înțeles că la construcție, mai ales pe spații mici, e puțin spus deficitar. Astfel, nici n-am stat bine în teren, Motanu intrând în poartă, deși era singurul care mai putea face față în apărare. Așa că, după ce am încasat 3 goluri relativ repede (Doctoru - un gol la vinclu de departe, precursor al lui Papeau cu Voluntari!), timp în care noi n-am legat nimic (dar nimic-nimic!), mă bântuia gândul îngrijorător că s-ar putea să nu dăm niciun gol, ceea ce e mai mult unic decât rar... Așa că atunci când Doctoru a cerut un corner inexistent, întrerupându-ne unul din rarele contraatacuri din care putea să iasă acel unic gol, m-am simțit foarte revoltat. Bine, nu atât de revoltat ca Motanu, care atât aștepta, un motiv ca să se extragă dintr-o înfrângere clară. După un îndelung scandal, Motanu a plecat, Tudor a decis și el că nu mai are rost să piardă vremea, astfel că am continuat 4 la 4. Interesant, asta a însemnat mai puțini oameni de driblat pentru mine (înainte reușisem o singură dată, dar a scos Bronson), așa că am înscris totuși 2 goluri. E drept, nu ne-a ajutat cu mare lucru în tabloul de ansamblu, fiindcă în timpul ăsta, Tinerețea a dat 4... Ca exemplu de inadecvare, să spunem că unul din ele a fost un autogol în care fundașii noștri, în încercarea de a respinge, au atins mingea de 3 ori înainte ca ea să intre în poartă! 👀

În fine, Experiența și-a lins oarecum rănile la Nostalgia, consolați de Bronson de la Tinerețe și de Stelică de la tinerețe fără bătrânețe.

20 de comentarii:

  1. Bravo tineretea+experienta,ati mai bifat o etapa,v-ati miscat,asta este cel mai important...
    Pacat ca unii au dat bir cu fugitii!:))

    RăspundețiȘtergere
  2. https://ziare.com/coltescu/emil-gradinescu-coltescu-gaman-gainar-corupt-acuzatii-1840901#:~:text=%22Un%20g%C4%83inar%20%C8%99i,pe%20%C2%A0Google%20News

    RăspundețiȘtergere
  3. Așa, am și ceva cu dedicație pentru Doctoru, în prelungirea discuției de pe teren. O fac în comentarii, ca să fim pe picior de egalitate (adică să dea replica, deci loc de potențial dialog).

    Când tu vrei corner, dar adversarul repune mingea, poți să nu-l crezi din start de la pesede, deci nu-l iei ca pe uațapu tău (știi ce zic), că în cele mai multe cazuri nu e chitit să te fure. Iar Motanu o fi el ofticos, dar nu fură. Pornind de la asta, cel mai bine e să nu consideri că ai laser în privire, deci te poți înșela. ”Nu e corner?” - ”Nu, a fost bară.” - ”Mi se păruse că ai atins-o.”... Iată un dialog perfect plauzibil care nu întrerupea faza, deci nu lăsa loc de scandal.

    Iar acum să punem lucrurile în context. E vorba de puțină psihologie, deci tot ”corpul” omenesc, ca și ortopedia, dar pentru care oamenii pot avea chemare nativă. Empatie gen. Era 3-0, cu potențial de rușinare. Atunci și dacă ești sigur că adversarul te ciupește, poți lăsa de la tine! Fiindcă nimeni nu vine la fotbal să fie carne de tun. De exemplu, Paulică. Nu l-a prins Doctoru. Era pe vremea când Mitică era oarece sculă, dar își făcea și echipă-sculă. Iar Paulică de la adversari, când se făcea 0-3... pleca! Nu făcea urât ca Motanu, zicea politicos ”La Revedere” și pleca. La un moment dat ajunsesem să nu mai caut desprinderea, să mă bucur chiar de un gol al adversarilor. La fel și acum, nu sunt ”neamț”, să dau multe, dacă identific discrepanță mare în favoarea echipei mele dau pase în loc să finalizez, încerc chestii fanteziste, de-astea. Sper că m-am făcut cât de cât înțeles. Dacă nu, nu.

    RăspundețiȘtergere
  4. E o chestie de mare.finețe ceea ce spui tu. Dar pentru o "petardă" ca mine, sa prind o zi ca cea de vineri, in care mi-a intrat aproape tot... e mai rară decât ce spusăși cu bătaia la zero.
    In altă ordine de idei, dacă până acum nu ați înțeles că nu fur, nu păcălesc, sunt cât se poate de fair-play, dar nici nu accept sa fiu păcălit si nu prea las de la mine... mai are sens sa mai vin sa fiu facut nesimțit pentru ceva am vazut si crezut? Au fost meciuri in care tu fiindu-mi adversar, ne-ați bătut la diferență de 8-10-12 goluri. De ce aș trece cu vederea un corner(pe care eu așa l-am văzut) la scorul de 3-0? Doar o data au fost reveniri de la 3,4 -0?
    Atitudinea voastră la adresa mea a fost cel puțin incorectă. Nici mie nu-mi place sa pierd. Deloc! Mai joc si prost, deci rar câștig. De ce sa fiu făcut albie de porci aiurea? Credeam că ne intalnim sa facem mișcare, amical, relaxat. Mai lăsați orgoliile pentru ca fiecare poate avea o zi mai bună sau mai proastă.(ale mele sunt mai mult proaste, iar daca sunt decente sau bunicele, trebuie sa fie stricate de astfel de manifestări)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Constat că nu prea suntem pe aceeași lungime de undă. Nu te mai da petardă, cel puțin nu când joci cu veterani în toată puterea cuvântului. Zici tu (ba chiar scrii!) că eu, fiindu-ți adversar, te-am bătut cu 8-10-12 goluri? Hm...
      Fii atent: Motanu e tare pe statistică, la un moment dat ne furniza niște date din caietul lui (perioada ante-blog) care ne uimeau pe toți. Dacă îl cinstești, poate îți face bilanțul pe anul ăsta, ca să îți crească și ție stima de sine (și să vă și împăcați). :)

      Eu își zic așa:
      - n-am meci câștigat cu +12 anul ăsta, poate niciodată
      - cu 10 diferență ar putea fi unul, dar ești sigur că erai în echipa adversă?
      - cu +8 s-a mai întâmplat, nu zic nu, dar din nou: ești sigur că nu erai cu mine?
      - nu cumva e chiar invers? :)) uite, eu nu prea îmi aduc aminte scoruri, mai degrabă faze: eu, șchiop în poartă, ies cu mingea la picior, mă ataci din lateral, nu rezist fizic și înscrii în poarta goală... A fost meciul ăla cu Țolea Superman, dând gol după gol cu șpițul la vinclu. Ce zici, atunci mi-ai dat 8 sau 10? :)

      Ștergere
  5. Iata ca dialogul a inceput...,continuati,va rog!

    RăspundețiȘtergere
  6. „Ce nu trebuie să mâncăm în post părinte?” „Unii pe alții fiule!”, a fost mesajul Cristinei Neagu.

    RăspundețiȘtergere
  7. @vasea: fiecare are un anumit temperament. unora le e frică să vină la teren, alții se feresc să reacționeze prea nasol, ceea ce, evident, n-ar fi bine pentru nimeni. și atunci pleacă. dacă te duce mintea o poți considera ca pe un fel de autopedeapsă. oricum, scena balconului n-a durat mai mult de 2 minute.

    banalizăm expresia cu datul birului cu fugiții, puteai fi mai inspirat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e,pe mine nu prea ma duce mintea ca pe tine si nu prea sunt inspirat,esti mai tanar si mai destept,ce mai...:))

      Ștergere
  8. @doctoru: ți-am mai spus și îți repet, te consider unul dintre băieții cei mai educați și cu bun simț din zonă. dar, vorbind strict despre fotbal (poate ai văzut, mie-mi trece repede, până la bere deja am uitat) te voi face nesimțit de fiecare dată când, implicit sau nu, mă vei face ciorditor, hoț sau mincinos. poate ai uitat săptămâna trecută: Mitică îmi prinde un șut sănătos (mai mult a usturat decât a durut) din doi metri, exact în piept. spre cinstea lui, nu numai că-și cere scuze (nici n-ar fi trebuit) dar strigă el că N-A FOST HENȚ. ghici cine e singurul de la echipa adversă care o ține langa că-i henț, nu tace nici când vin și îi arât urma balonului și face gestul ăla tâmpit și idiot cu aruncatul mâinii în sus și datul ochilor peste cap? adică, bă proștilor, eu am dreptate. ei bine, n-ai , cum n-ai avut nici vineri, inclusiv la un aut banal cu bogdan. iar după aceea ești, iar, singurul care se trezește cu reproșuri la o fază clară.
    ți-a scris găbiță, foarte frumos, despre empatie. când vezi că adversarul e vai de capul lui îi mai lași și lui de-o mică bucurie , că doar n-a venit să-ți facă ție p...a mare și atât. nici argumentul că s-au mai văzut reveniri nu ține, vineri era așa mare diferența între echipe că singura întrebare era dacă reușim și noi să dăm vreun gol.

    RăspundețiȘtergere
  9. @găbiță: foarte frumos scris, dovedești încă o dată că ești practic exponentul acestui grup, am o singură, previzibil de altfel, observație.
    ȘTIU SĂ PIERD. știu să fiu și domn, chiar mai mult decât majoritatea de aici. urăsc însă să fiu luat de prost sau umilit. întotdeauna am o vorbă de laudă pentru învingători și de-a lungul timpului cam toți au fost eroi în cronicile mele, și am făcut-o cu plăcere: Sfântul Gabriel cade într-o vineri (gaby), Ziua lui Virgil, Bețișor v-aduce vouă, Gabi3 de 4 ori, Cine te-a făcut pe tine, Tudorițo, lele, Nelu, Nelu, Nelu, Mașina de goluri (vasea), Neabătut Găină, Doctorilă-i pentru noi și cât altele.
    nu m-am ofticat nici când am furat-o cu 12-0, am aici comentariul original


    "motanu13 oct. 2015, 19:49:00
    pentru primul domn de la ora 14: nu s-a înjurat, nu s-a faultat, (probabil și din perplexitate) la bere au rămas nouă inși. paulică e prea serios pentru a consuma la volan, bețișor avea oră la teatru și silică la coafor.
    dacă e strict după mine, când îi văd pe adversari că se chinuie, încerc să-i mai ajut și eu cum pot, să nu plece prea amărâți. dar, fiecare cu propriul simț al umorului, al ridicolului și înaltele aspirații..."

    ba, mai mult, l-am umflat pe tavi mai mult decât ar fi făcut-o chiar el.

    ps: anul ăsta ai fost domn pe teren de cel puțin trei ori, o dată ai și pierdut pe treaba asta, dar nu cred că regreți.




    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fair enough. Scuze, cred că am fost cel mai neinspirat EVER la alegeri! Iată: Nicu 70+ (nu?), restul de trei 60+ (nu?), deci eu eram cel mai tânăr din echipă, la 50+! :)

      Ștergere
    2. PS. Uită-te la ce i-am răspuns lu' Doctoru, poate te bagi.

      Ștergere
  10. @motanu așa cum la faza cu urma de pe piept am văzut henț(din unghiul in care eram), iar dovada rosie mi-a demonstrat că nu a fost, la fel puteați face si la faza cu cornerul... pe care eu l-am văzut corner(salah la fel.. dar trecem peste ca sa nu mai continuam aiurea). Scoate statisticile alea in care Găbiță mă bate la diferență mare de tot(poate nu 10-12 goluri, dar oarecum umilitoare... si nu mai am plecat de pe teren ca sa nu fiu "umilit"). Cât despre corectitudine, in același meci cu urma de pe piept m-ai calcat pe gleznă(apoi si Andrei) in careu. Am cerut doar fault, nu penalty... l-am primit? Nu am primit nimic, cum nu primesc mai nimic din ceea ce cer.... poate pentru că nu mă tăvălesc ca domnișoarele de pension după fiecare atingere.
    Mi-am cerut scuze,si atunci, si acum. Probabil nu am văzut noi bine. Dar nu mă face nesimțit... că nu sunt. Si repet: nu fur, nu trișez, nu cer ce nu cred ca mi se cuvine.... NICIODATĂ, LA NICI UN JOC, DE NICI UN FEL!!!
    @GĂBIȚĂ petardă sunt si nici nu mai sunt la vărsta la care sa mai sper a invăța pentru a-mi depăși condiția.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ”Doctoru e Messi pe lângă voi!” - Tenismanu către persoane neidentificate, cândva anul ăsta... :))

      Ștergere
    2. imi amintesc acel comentariu. Nu m-am simtit complimentat... tinand cont despre ce persoane neidentificate era vorba.

      Ștergere
    3. @doctoru: dacă s-ar face un concurs gen băiatu naiv și cumsecade, pe tine te-aș vota cu ambele mâini, și asta fără nici un fel de mișto. totuși, vinerea trecută n-ai fost chiar așa convins că n-a fost henț, chiar după ce ți-am arătat. iar la corner nu se punea problema neapărat de explicații, ci de faptul că practic ne-ai privat de o posibil unică ocazie de gol. la faulturi, cere și ți se va da, nu chiar tot, dar ți se va da.

      Ștergere
  11. Bancul Zilei: Cerere în căsătorie eșuată

    Un tânăr se întoarce acasă foarte trist, după ce plecase să ceară mâna prietenei sale.Văzându-l așa, tatăl său îl întreabă.-Ce s-a întâmplat? Te-a refuzat?-Da, mi-a tras și o palmă!-Cum așa? Nu i-ai spus cum te-am învățat eu? ”Draga mea, timpul se oprește în loc pentru mine când privesc în ochii tăi!”-Vai!! Asta era?! Am greșit formula…I-am spus:-”Ai o față de-mi stă ceasul!”

    RăspundețiȘtergere
  12. Hai sa mai si radem!
    https://ziare.com/actori-romani/mari-actori-romani-surprinsi-ipostaze-neasteptate-recatii-ras-filmare-virala-1841155#:~:text=Mari%20actori%20ai,depresia%20cu%20voi%22.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dacă Doctoru e Messi, Mitică e Ronaldo

    RăspundețiȘtergere