sâmbătă, 4 decembrie 2021

Un meci cu sacrificii

           Daca vinerea trecuta am jucat 4 la 4, de data asta mobilizarea a fost peste asteptari si ne-am trezit cu 16 oameni in balonul mic,chiar 17 cu prichindelul  insotit de baiatul inalt si chiar a jucat si el la rugamintea sa.La inceput am crezut ca era fetita avand parul lung legat intr-o codita...

          Gabita si Ely au ales cele doua echipe.

          EG: Nelu-Bronson,Motanu,Tudor,Mihaita,Andrei,Doctoru-Petru, Gabita,Vasea+prichindelul.

          EE: Luci,Gaby,Tavi,Ely,Popica,Gabitrei,Cel robust,Baiatul inalt si subtire.

          Se observa revenirea Motanului la ganduri mai bune,de data asta alegand sa joace,facand-o chiar bine in postura de fundas de sacrificiu;a mai avut cateva urlete si la adversari si la coechipieri,dar de mai mica intensitate...Echipele erau echilibrate cu un mic plus pentru EE.Se pare ca am reusit sa incepem la 15,30 si la putin timp Andrei demareaza din centru pe partea stanga si de aproape de linia de fund il surprinde pe Luci cu un sut printre portar si bara,deschizand astfel scorul.EG leaga mai bine jocul care decurge in favoarea sa si prin cateva combinatii reusite,driblinguri(Gabita,Andrei) sau suturi de la distanta(Mihaita) se desprinde pana la 5-1,5-2. EE incearca sa remonteze,preseaza si reduce scorul pana la 6-4.Mai pe la inceputul meciului Gabita are un contact cu un adversar(parca cu cel inalt) si cade pe mana la care era lovit mai demult,dar isi revine.Ely este cam nervos ca nu le iese jocul,mult timp sta in aparare si lanseaza mingi lungi in careul advers,cam cum procedeaza Motanu la ceilalti.Bronson se dovedeste acelasi aparator vajnic de buturi,scoate 2-3 mingi de gol,mentinand avantajul echipei sale.Unde mai pui ca Ely rateaza un penalty tragand pe langa.Vasea n-a dat gol nici de data asta,dar a contribuit aproape decisiv la marcarea a trei goluri prin devieri subtile catre Gabita si Andrei.A primit o pasa buna (la care nu se astepta)de la Andrei,ratand inscrierea golului;au mai fost suturi,mai ales ale lui Mihaita pe care a incercat sa le devieze,de preferat era o pasa.La scorul de 6-4,la ora 16,17 are loc o ciocnire intre Gabita si Tavi pe care eu n-am vazut-o,eram cu spatele la faza;cand m-am intors l-am vazut pe Gabita cazut,crezand ca s-a lovit iar la mana.Din descrierile celorlalti am inteles ca a fost un duel la cap din care Gabita s-a ales cu nasul spart si Tavi cu o taietura la arcada.Din spusele lor,Gabita a simtit ceva tare(arcada lui T) si Tavi a simtit ceva moale(nasul lui G).Oricum s-a lasat cu sange,mai ales la Gabita;e bine cand e un medic printre jucatori,Petru a fugit la masina si a luat niste servetele si cu o sticla cu apa a curatat rana,incercand sa opreasca hemoragia, oricum se apropia ora de final, asa ca meciul s-a terminat cu victoria echipei lui Gabita cu 6-4.Pacat ca s-a intamplat asa,vorba stim noi cine,a fost nevoie de sacrificii...M-am dus cu Gabita cu masina,si-a pus masca,nu mai sangera,sper sa se "repare" cat mai repede,la fel si Tavi.

          Pentru echipa invingatoare au marcat Gabita,Andrei si Mihaita,fiecare cate 2 goluri,iar pentru invinsi,Gabitrei si cel robust cu cate 1-2g si baiatul inalt 1gol,sper ca n-am gresit.

          Cum-necum EG a condus da capo al fine.Sa ne revedem cu bine vinerea urmatoare.

29 de comentarii:

  1. A fost pe bază de invidie. Abia ce mă ferchezuisem și eu ca să arat ca la 40, că Tavi și-a simțit încălcat teritoriul de divă. Nici nu vreau să-mi imaginez ce se întâmpla dacă venea Bogdan, cred că mă alerga cu poșeta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,eram impreuna in masina spre casa si la un moment dat Gabita imi arata fata,ma holbez spre nasu lui,spre masca si zic,e in regula,arata bine ,nu mai sangereaza,da el insista si cand ridic privirea spre par observ o schimbare,vopsit,ferchezuit,da, cam la 40.Mare sugubat,Gabita al nostru!
      Inteleg ca esti spre bine,asteptam vesti bune de la tine si Tavi.Sanatate deplina!

      Ștergere
    2. Atenție la arcada poșetei8 dec. 2021, 15:12:00

      Cu poșeta niciun caz, e mare și grea, poate cauza leziuni nazale și nu am chef să mă caute Matei prin tot județul, mai ales că nu pot alerga, în schimb da, poate, posibil cu poșetica lui Harap-Alb (o piesă de teatru demențială cu Cludiu Bleontz și Dumitru Furdui).

      Ștergere
  2. Doru,ziceai aseara ca astepti cronica sa citesti intamplarile de la meci,da nu vad nicio reactie...

    RăspundețiȘtergere
  3. B.

    Doi poliţişti intră cu maşina într-un copac.

    Primul:

    – Bă, uite în ce fel e maşina, e zob!

    Al doilea:

    – Da bă, dar priveşte partea bună.

    Primul:

    – Care?

    Al doilea:

    – O să fim promovaţi de şefi că suntem primii la accident.

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci, a lu Tavi e mai tare,c-a simtit Gabita tare, si-a lu Gabi e mai moale c-a simtit-o Tavi mai moale?Vasea, m-ai pus in incurcatura.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-am exprimat și eu,ca omul,dezgustul față de cât de "corecte" pot fi clasamentele făcute pe baza voturilor unor așa ziși specialiști.Era vorba de râvnitul trofeu balonul de aur, care a ajuns balonul de săpun.Ar fi trebuit să nu mai am așteptări, pentru că nu e nici primul și nu va fi nici ultimul trofeu dat nașpa.Ce m-a făcut sa reiau subiectul e reacția unui alt "specialist" care,doct,mi-a explicat ca trofeul a fost acordat în urmă votului unui număr de 180 ziariști și vezi doamne,părerea lor e mai presus de orice dubiu.
    Ce să mai zic,e ca și cum dacă vanghelie a ajuns primar de 4 ori asta e, nu ai voie să mai zici nimic pentru ca a fost votat de mulți și înseamnă că e bun.
    Nu-i dau numele celui care are răspunsuri la toate intrebarile, îl știe toată lumea. Atât mai vreau să-i spun:când iei trofeul de cel mai bun fotbalist al lumii și apoi iei nota 4 intr-un meci cu o echipă modestă, înseamnă că alegerea lui fost cel puțin dubioasă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era cât pe ce să-ți dau replica lui Cocoșilă, dar hai să încerc încă să fiu politicos, deși e greu cu un pseudonim. Dacă asta e capacitatea ta de înțelegere, dacă tragi atari concluzii din niște explicații care nu duc acolo, poate că atâta poți.
      Uite, încerc să nu te forțez, fac o paralelă ușurică: nota aia dintr-un meci n-a dat-o tot un ziarist, tot un ”specialist”? :)
      Și mai departe: ce are sula cu prefectura, premianții nu mai pot rămâne ulterior corigenți? Câte turnee, dar ce zic eu turnee, în câte faze avansate ale unor turnee a ajuns Emma Răducanu după ce a câștigat US Open fără set pierdut?
      Și încă o chestie: aici nu suntem la grădiniță. Te tolerez cu pseudonim cu condiția să fii fair-play. Deci tu nu ți-ai exprimat dezgustul despre clasamentele făcute pe baza voturilor unor așa ziși specialiști, ai scris ”i-au acordat”. De-aia am făcut precizarea despre voturi, după care am pus punct. Adică a fost o informație, atâta tot, deci continuarea aia cu ”mai presus de orice dubiu” îți aparține. Orice vot are doza lui de subiectivism, n-are cum să fie adevăr absolut, știu și eu prea bine asta. Așa că atenție cu divagațiile alea, doar ți-ai imaginat că am vrut eu să-ți transmit ceva și te-ai ambalat. În loc de asta, eu am încercat să înțeleg și să explic situația votului din multe puncte de vedere, vezi link-ul din dreapta sus.

      Ștergere
    2. Gabita,nu-ti mai bate capu ca n-ai nicio sansa cu "Cocosila"al nostru!

      Ștergere
  6. Lovitura incasata in arcada dreapta mi-a activat materia din spatele ei si dupa mai bine de 11 ani mi-am amintit ca veteranii de astazi ai fenomenului nu au primit un raspun. Iata despre ce este vorba.
    Pe 24.11.2010, Gabita ne-a postat pe blog un film de generic intitulat “A te ascunde dupa deget” si a pus o intrebare : “a cui e partitura muzicala?”.
    https://www.youtube.com/watch?v=Sc7VHF-tnHs
    Nineni n-a stiut sa raspunda, dar nici el nu ne-a mai spus. Asa ca acum, dupa impactul de vineri poate isi aminteste si primim in fine un raspuns. Si asta nu e tot (ca in reclama aia cu reduceri de pret daca suni acum la . . .). Actiunea filmului atinge apogeui incepand cu min. 10+52sec. Atunci s-a intamplat ceva nasol cum spune Chirila fata nume . Ceva asemanator cu ceea ce s-a petrecut vineri. Intrebare: cine erau actorii ? 😏

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Come on, Gershwin, Rhapsody in Blue! :)

      Uitasem de faza aia, cred că am avut degetul fisurat. Dar atât a trecut de atunci, de la meciul lui Vasea?! Ce bine eram toți fizic și ce aiurea sărea mingea din teren! Acum e invers, terenul e bun, mingea sare din noi... :)

      Ștergere
    2. Da, multumesc Gabita, m-am linistit!😊 In film e o distributie ce are multi corifei ai fenomenului, cativa dintre ei cu inca 20-25 ani vechime la acea data. Poate pentru prietenii nostri mai tineri e bine uneori sa mai tina cont pe teren si de acest film si de faptul ca fenomenul si personajele incaruntite in prezent functionau pe gazon cand ei nici nu se nascusera.
      Hai pa, ma duc sa-mi pun castile si sa ascult Rhapsody in Blue!

      Ștergere
    3. Știu ce zici. Ai dreptate.

      Ștergere
  7. B.

    Patru IT-iști se întâlnesc la o bere. Unul începe să povestească:

    - Am agățat aseară o tipă beton. Am dus-o acasa. Eu încins, ea încinsă. Ne-am apucat să ne dezbrăcăm chiar din momentul în care am intrat pe ușă. Am pus-o în picioare, rezemați de perete... Ne-am căutat o nouă poziție și am așezat-o pe birou, chiar pe tastatura noului meu calculator...

    Este brusc întrerupt de ceilalți, în cor:

    - Ce calculator ți-ai luat?


    RăspundețiȘtergere
  8. Vasea, felicitari pentru cronica, urari, logistica (stii tu la ce ma refer) si nu in ultimul rand pentru acea pagina de aur din istoria fenomenului "scrisa pe teren" in celebra etapa din 19.11.2010 !!

    RăspundețiȘtergere
  9. Dialogul cu un cult
    Mă bine dispune mult.
    Dialogul cu un prost
    Mă irită fără rost.
    Prostul e persoana care,
    În orice împrejurare,
    Îți dă sfaturi și socoate
    Că are mereu dreptate.

    De ce folosesc pseudonimul ?
    La fel ca G.Enescu, nu vreau să mă laud.

    RăspundețiȘtergere
  10. Au trecut 11 ani de la "meciul lui Vasea" cum s-a exprimat Gabita sau de la "pagina de aur din istoria fenomenului scrisa pe teren"cum a zis Tavi,aproape ca am uitat,evident ca ma bucur la rememorarea acelui meci,dar ca si atunci prefer sa nu comentez mai mult.Acel 2-0 din filmulet spune totul sau cum spune un proverb,"nu-i pentru cine se pregateste,ci pentru cine se nimereste."
    Sa fim noi sanatosi si sa mai jucam fotbal sau ce mai putem!

    RăspundețiȘtergere
  11. B.

    - Ce e mai rău decât să fii cu un bărbat care stă cu mă-sa în casă?

    - Să fii cu unul care stă cu nevastă-sa.


    RăspundețiȘtergere
  12. Apropo de cele scrise de Gabita pe whatsApp referitor la faptul ca mi-a zis de mai multe ori Bronson in loc de Vasea in masina in drumul spre casa.Nu cred ca era oarecum ametit in urma impactului cu Tavi(cu toate ca Luci mi-a facut semn sa fiu atent la el pe drum),ci pur si simplu se gandea la tuica lui Bronson.Asta este ca intamplarea dintr-o sedinta inainte de 1989.Printre altii,Bucurestiul a avut doi primari numiti Gh.Cioara(1972-1976)si Gh.Pana(1979-1986).Un vorbitor zice:asa cum a spus tov.Cioara...Cineva sopteste:Pana...Vorbitorul:Da,Cioara am zis,Pana am gandit.

    RăspundețiȘtergere
  13. Gabita, felicitari pentru excelentul articol "Controversa din jurul Balonului de Aur 2021."
    "Cocosila" al nostru l-o fi parcurs cu privirea?

    RăspundețiȘtergere
  14. Comentariul lui Doru-Bete

    Anonim8 dec. 2021, 15:23:00
    În noaptea nunţii soţul îi mângâie soţiei burta şi apoi îi zice duios:

    – Acesta este domeniul meu, aici am să “sădesc cartofi”.

    Şi a adormit… A doua noapte la fel o mângâie şi îi spune mieros:

    – Aici voi “pune varză”.

    Şi iar adoarme. În a treia noapte, înainte ca soţul să spună orice, soţia zice :

    – Auzi mă, agronomule, dacă în seara asta nu plantezi un “morcov”, să ştii că eu dau “câmpul” în arendă!
    Doru

    RăspundețiȘtergere

    RăspundețiȘtergere
  15. B.
    McGregor moare.

    Văduva ridică o piatră funerară cu inscripția "Odihnește-te în pace!".

    Apoi află că decedatul și-a lăsat toată averea bisericii.

    Drept pentru care pune să se graveze înca un rand: "Până vin la tine!".

    RăspundețiȘtergere
  16. Bancul zilei: Educație ca la carte

    Un student din Caracal îi scrie tatălui său:

    - Nu mai am bani de chirie... sunt în stradă.

    Răspunsul nu întârzie:

    - Ferește-te de mașini!

    RăspundețiȘtergere
  17. Jalnic a ajuns barca! De fapt nu mai e o barca, e o plută în derivă.Trist să te uiți la suporterii ei acum.Si-au băgat capu-ntre urechi și nu mai recunoaște niciunul că ar fi ținut vreodată cu ei,ha,ha ha !

    RăspundețiȘtergere
  18. Realistule,nu te mai bucura de raul altora.In viata fiecarei echipe sunt si perioade mai slabe,acum la Barca se produce un schimb de generatii,s-a incheieat un ciclu...Am tinut si voi tine in continuare cu ei,indiferent de rezultatele mai slabe din prezent,nu este usor sa-l inlocuiesti pe "piticul"de neegalat.

    RăspundețiȘtergere
  19. B.
    Un om merge la medic să vadă cum stă cu analizele.

    Doctorul:

    - Domnule, am 2 vești: una bună, alta rea. Cea rea e că ți s-au micșorat plămânii de la fumat. Iar cea bună, acum are loc ficatul

    RăspundețiȘtergere
  20. Ați scăpat ușor cu 3-0.Cu piticul de neegalat ați luat 8-0.Bine ca ați scăpat de el !

    RăspundețiȘtergere