sâmbătă, 15 august 2020

Cronica de Sfanta Maria Mare

                Iata ca dupa o luna si ceva cronicarul revine pe teren si incearca sa reia obiceiul ca dupa un meci sa apara si o cronica si cum etapa a fost in preziua marii sarbatori, am intitulat cronica in consecinta. Din motive de canicula si teama de coronavirus am facut o asa mare pauza; sa speram ca totul va fi bine! Ieri n-a mai fost asa mare canicula, am inceput joaca la 32 de grade si am incheiat-o la 33, dar jucand pe terenul mic din fata numai in soare, a fost totusi destul de cald. Ne-am strans 10 insi, 6 din grupul de baza, 2 tineri, plus Ely cu fratine-su mic.Gabita si Ely au purces la alegeri.S-a jucat pe tot terenul la portile obisnuite, cu portari de conjunctura.
            Echipa 1: Motanu, Mitica, Andrei, Ely, Vasea.
           Echipa 2: Popica, Tavi, Matei, Fabian, Gabita.
           Prima echipa a deschis scorul prin Andrei cu un sut la vinclul scurt de pe dr, Gabita a egalat, apoi s-a mers cap la cap mult timp. La un moment dat apare pe margine Eugen si Mitica profita sa paraseasca terenul acuzand o intindere. Scorul se face 9-7 pentru prima echipa, se ia o pauza care se cam lungeste, intre timp a aparut si Cristi-frizerul, Motanu prinde momentul propice sa paraseasca si el arena in calitate de invingator, dupa ceva parlamentari se refac echipele dupa noi alegeri intre aceiasi Gabita si Ely. Asadar, scor 9-7 cu 3 goluri marcate de Vasea, dar si cu sumedenie de ratari, Ely si Andrei cu cate 2g fiecare, Mitica si Eugen cate un gol pentru invingatori, iar pentru ceilalti au marcat Gabita, maoritatea, urmat de Fabian.
            Mai erau vreo 20 de minute de jucat si a inceput al doilea meci cu echipele:
            Tavi, Eugen, Cristi, Ely, Vasea.
            Popica, Matei, Gabita, Fabian,Andrei.
            Ely incepe in poarta si cu un sut puternic il surprinde pe celelalt portar, Popica, iesit putin si mingea se duce-n gol sub bara. Dupa aceea, Ely a mai incercat de vreo 5-6 ori aceeasi schema, dar degeaba, mai de graba parea ca se distreaza. Se egaleaza repede si Gabita si ai lui conduc in permananta, cam cu doua goluri; cand ne apropiam si noi, imediat Eugen pasa la un adversar si luam urgent gol; cred ca faza asta a repetat-o "maestrul" Eugen de vreo trei ori. Cel de-al doilea meci s-a incheiat pana la urma cu scorul de 13-8 pentru sarbatoritul Matei. Au marcat Gabita-multe, Fabian-numai lui Tavi i-a dat vreo trei la paianjen, Andrei, Popica; pentru ceilalti, a mai dat Vasea 4g,dar a si ratat, Ely si Cristi, dar si ei au ratat  mult, Ely a luat la tinta si bara stanga si bara dreapta etc.Am remarcat un lucru: daca la fiecare ratare a lui Vasea, imediat sareau cu gura Motanu din poarta sau Mitica si din teren si de pe margine cu reprosuri si critici, cand Vasea marca un gol(totusi a dat 7g) nimeni nu zicea nimic.
           Per total a fost o miscare reusita, poate saptamana viitoare va fi mai putin cald si ne vom aduna mai multi.
          Evident ca a urmat si repriza treia in care a fost sarbatorit majoratul lui MATEI, La multi ani cu sanatate si realizari! si normal ca tatal-Gabita ne-a facut cinste. Multumim!

           

30 de comentarii:

  1. LA MULTI ANI! tuturor cu prenumele de Maria sau Marin cu toate derivatele lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Feriti-va de nemti!"Aceasta zicere s-a mai adeverit o data in fotbal aseara in meciul din sferturile CL dintre Bayern si Barca.Daca te prind descoperit iti dau cate goluri pot. 8-2 e un scor istoric, din 1946(inainte cu 1 an de a ma naste eu)n-a mai primit Barca atatea goluri.
    Sa ne amintim si de camp. mondial din 2014 din Brazilia care a fost invinsa in semifinale de "mannschaft"-ul german cu un uluitor 7-1; din 1920 nu mai primise Brazilia atatea goluri intr'un meci.
    Si totusi asemenea scoruri sunt raritati la un asa nivel.

    RăspundețiȘtergere
  3. B.

    Instructorul nostru de zbor isi face mereu timp sa raspunda la intrebarile stupide ale incepatorilor. Un tip intreaba, "Daca parasuta nu se deschide si nici cea de rezerva nu se deschide, cat timp mai avem pana sa lovim pamantul?". Instructorul se uita la el si ii raspunde "Tot restul vietii."

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca tot a fost ziua recordurilor vineri, vezi Bayern, am stabilit si eu unul, fiind de departe decanul de varsta al disputelor de ieri, cu 73 de ani si 4 luni, cu peste 10 ani mai "puriu" decat urmatorul, Popica, care a trecut cu putin borna celor 60 de ani.De abia astept sa-mi vina intariri din partea celor peste 70 de "primaveri", Nelu-Bronson, Gabi-mare si Bebe.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dupa o semifinala romaneasca Halep-Begu, iat-o pe Simona in finala de la Praga cu Mertens, sa fie cu noroc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Iata inca o mare surpriza in Liga Campionilor, Lyon o elimina pe City si uite cum au intrat in semifinale cate 2 echipe din Franta si Germania.Unde esti tu Spania care aveai acum cativa ani 3 echipe in semifinale, unde este Anglia, Italia?!?

    RăspundețiȘtergere
  7. B.

    Un grup de pescari se pregateau sa mearga la balta.
    Unul dintre ei le spune:
    - Azi, fiind duminica, a trebuit sa dau cu banul daca sa vin cu voi sau sa stau cu nevasta-mea.
    - Ai avut noroc ca ti-a picat sa mergi cui noi.
    - Asa e, dar a trebuit sa dau de sase ori cu banul

    RăspundețiȘtergere
  8. Perseverenta si tenacitatea i-au adus Simonei al 21-lea titlu din cariera; 6-2, 7-5 cu Mertens in finala de la Praga.
    Felicitari si la mai multe titluri!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai dreptate, ne-am dezobișnuit de cronică, abia după două zile m-am prins că a apărut una nouă! :)
    Mulțumim, Vasea, că ții steagul sus și pe teren, și pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  10. De barca,nimic ? Dacă batea erati toti specialisti.Acum nimic, ce s-a intamplat ? Fiti obiectivi si recunoasteti ca ati gresit si a trebuit sa vină Bayern să vă facă demonstratia.

    RăspundețiȘtergere
  11. B.


    Un ardelean la carciuma:
    - Un litru de palinca, va rog!
    - Aveti recipient?
    - Da' io ce's?

    RăspundețiȘtergere
  12. antreprenor bufon17 aug. 2020, 16:18:00

    La mulți ani Matei ! Sănătate și multe bucurii alături de cei dragi. Să sucești capul fetelor, numai și numai la figurat, să te iubească toate fetele frumoase și tu pe ele, să fi fericit.
    Vasea, nu vreau să fac o mare gafă, așa că află tu de pe surse dacă DuDu Georgescu mai trăiește, dacă mai joacă fotbal și dacă mai are șanse să-ți sufle ghetuțele cu aur.
    Anonimule, lasă vrăjeala și treci pe teren că mai e puțin și încep arăturile de toamnă, tare îmi e că nu o să mai ai în hambar nici pic de sămânță.
    Pt. vineri treceți la treabă și amenajați câteva fâșii de umbră, plantați niște palmieri semiînalți, faceți niște umbrare sau măcar colorați gazonul cu carioca neagră, tare aș vrea să vin și eu, cu sifon sau fără.

    RăspundețiȘtergere
  13. Bravo VASEA ,pentru cronica, a cita oara iti faci datoria si salvezi cronica . Chiar a fost un meci misto vineri, cu multe goluri dar si cu multe ratari de ambele parti . Imi pare rau ca nu am putut termina meciul ,din cauza unei intinderi, echipa noastra chiar juca bine am avut multe ocazii de gol . Referitor la reprosuri cu scuze iti zic ca nu au fost jigniri ,injuraturi ,tipete cum se practica au fost doar niste enervari de la ratarile numeroase .Este o mare diferenta intre repros si jigniri, stii ca MOTANU ,a fost lovit ca la box iar noi ratam ocazii foarte bune. Si eu mi am furat 0 de multe ori de la GABITA ,la cite o ratare sau 2 stii asta .Nu uita ca GABITA ,i-a reprosat elegant lui FABIAN ,ca rateaza cam mult si alea sunt mingi de gol .Deci una peste alta conteaza ca ai marcat destule goluri, si te ai scos sa o tii tot asa. Ce sa mai zicem de VASEA , cind STERLING ,de la CITY ,a ratat incredibil la poarta de 7 m frate e greu de acolo sa ratezi … asa,deci VASEA E MAI BUN . Sper vineri sa vina mai multi oameni ca nu mai este asa cald

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai turbat ? Nu-ți mai ajung puțini și buni, vrei mai mulți, vrei răcoare la 34 de grade, vrei să zădărnicești golurile lui Vasea și truda întregului popor ? Nu fi inconștient, întinde-te acasă și fă nene umbrare, fâșii de umbră, plantează palmieri pe balcon, fi ca nenea Agaton.

      Ștergere
  14. Hai că am pus și poză. Căpitanu se vedea că e cam accidentat...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca a fost pentru prima data cand toti participantii la etapa de vineri au fost prezenti si la repriza treia pe pajiste sa-l sarbatoreasca pe deja majorul Matei. Pacat ca din poza lipsesc Tavi(venit mai tarziu) si Gabita(fotograful).

      Ștergere
  15. B.

    Google este femeie sau barbat?
    Femeie, pentru ca nu te lasa sa termini o propozitie pana sa faca o sugestie.

    RăspundețiȘtergere
  16. B.

    Doua blonde asteapta autobuzul in statie.
    - Ce numar de autobuz astepti? intreaba o blonda.
    - 9, raspunde cealalta.
    - Eu astept numarul 3, spune prima blonda.
    La un moment dat in statie apare autobuzul 39.
    - Ce bine, mergem impreuna acasa! spune prima blonda.

    RăspundețiȘtergere
  17. B.

    - Mihai, cand sunt cu tine, uit tot!
    - Ma cheama Andrei!
    - Ei, vezi.

    RăspundețiȘtergere
  18. B.

    Doi ardeleni, blocati in lift. Dupa 3 zile, unul din ei:
    - Mi se pare mie sau ne miscam cam incet?

    RăspundețiȘtergere
  19. Bancul zilei: Politistul meloman

    Un polițist stă într-o intersecție din capitală. Apare un șofer și trece pe roșu. Polițistul nimic. Acelasi șofer parchează lângă el neregulamentar. Polițistul nimic. Șoferul se dă jos din mașină și scuipă în direcția polițistului. Nimic.

    Șoferul se plictisește și pleacă fluierând.

    Polițistul fuge după el, îi trage o mamă de bătaie și îi zice: - Ai trecut pe roșu, n-am zis nimic. Ai parcat aiurea, te-am lasat în pace.

    Te-ai făcut că mă scuipi, m-am făcut că n-am văzut. Dar nu concep sa fluieri fals din Holograf.

    RăspundețiȘtergere
  20. Stelist, nu wcsb-ist22 aug. 2020, 20:32:00

    Bă,baieti,l-a vandut Jiji pe Man ? Cerea pe el jde milioane,cum a rămas,că se impute marfa ?

    RăspundețiȘtergere
  21. B.

    Atunci cand Alexander Bell a inventat telefonul avea trei apeluri nepreluate de la Chuck Norris.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Când a jucat Vasea atacant prima dată în viața lui, eu deja stăteam la pomană de câțiva ani!

      Ștergere
  22. B.

    Mama isi intreaba fiica:
    - De ce te tot invarti in jurul mesei cu cana aceea in mana?
    - Imi iau pastilele!
    - Pai si nu poti sa stai locului?
    - Nu, pentru ca asa mi-a zis doamna farmacista... Una inainte de masa, una dupa masa.

    RăspundețiȘtergere
  23. B.

    Un betiv se duce la un politist si zice:
    - Sefu, vreau sa iti spun un banc politic.
    - Nu vezi ca sunt politist?
    - Nu-i nimic, ti-l spun pana il pricepi.

    RăspundețiȘtergere
  24. Cred ca o sa tin cu Barca.De cand a inceput olandezul sa facă curățenie la echipă imi umple sufletul de bucurie.Le-a cerut unora sa părăsească barca că a intrat la apă, dar tot nu-i de ajuns.Dupa dintosul Suarez,urmează fitosul Pique.Mai stă un an cel mult si Messi si sa vezi echipă!

    RăspundețiȘtergere
  25. Play The Real Money Slot Machines - Trick-Taking Game - Trick-Taking
    How to Play. Play The Real 메리트 카지노 도메인 Money Slot Machine. If you are searching for a 우리카지노octcasino fun, exciting 1xbet korean game to play online, we 출장안마 have you covered. 먹튀 검증 업체

    RăspundețiȘtergere