duminică, 27 octombrie 2019

Barele, portarii și filozofii de ocazii pierdute

Rar se întâmplă ca într-un meci terminat cu goluri multe, 10-9 sau prin zonă, oricum, un gol diferență, primii evidențiați să fie chiar portarii. Nelu a prestat, ca de obicei, la limita ireproșabilului, fiind nevoie de câteva bare-gol pentru ca adversarii să pună și ei piciorul în joc. Dincolo, Găbiță a fost victima începutului fulminant de meci al lui Ely, Specialistu Graur a propriei lipse de concentrare (dacă e să fie campion la ceva, este la goluri primite din terenul advers!) dar Gaby, ajutat și de o doză de șansă, a închis poarta pe final. Rezultatul: o întoarcere de scor oarecum neașteptată și pe undeva nemeritată, având în vedere că Ely&co. au condus în permanență (!!!) , au avut 7-5 și câteva ocazii monumentale de mărit diferența, dar n-a fost să fie. Echipele:
Rațele(9): Nelu, Bebe, Stelică, Bogdan, Tavi, Andrei, Ely
Vânătorii(10): Gaby, Răzvan, Specialistu Graur, Mitică, Hercule, Găbiță, Alex
De la învinși au marcat Ely, multe, frații Giumbușluc Tavi și Bogdan (ambii datori la subsemnatul), probabil și Andrei, Stelică ne-a făcut de multe ori viață grea, mai ales la încercările de lansare în adâncime.
 Dincoace, greul a fost dus de Găbiță și Alex, chiar dacă ultimul a jucat, atunci când a făcut-o, cu mingea lui. Mitică a prins una din acele zile mai grele pentru fete (plângându-se și de dureri mari de genunchi) , Hercule, util, dar dezordonat în atac, Specialistu rătăcit(or) as usual, apărarea cu bune și cu rele: pase la adversar și autogolul lui Moa. Așadar, încă o dată, păcat de Ely și de ceea ce reușește pe teren, egalul ar fi fost mai aproape de adevăr.

PS: Fiind adeptul dialogului, îi răspund pe această cale și reprezentantului de la Numărul 9, foarte supărat pe viață și pe arbitrajul video. Domnia-sa (vorba vine) aduce în discuție faza de la goul anulat al Ajaxului, din partida cu Chelsea, o chestiune de milimetri, care l-a supărat rău de tot pe antrenorul gazdelor.  Trist, într-adevăr, dac-o fi fost așa, dar nici pe departe asemănător cu drama englejilor după golul încasat de la mâna lu Maradona, fază ușor de corectat cu var-ul. Chiar, antrenorul lor ce-o fi zis? Probabil "Bravo, șarlatane, fii ticălos în continuare"...

PS2: Ultima propoziție își găsește destinatar și în ziua de azi.

21 de comentarii:

  1. dat fiind faptul că mi s-a promis o cantitate uriașă de bere dacă dinamo bate viitorul, nu-mi rămâne decât să strig Hai cățelușii!!! și să mă rog ca respectivul să nu fie frate de soră cu chiftelaru sau mai cine știu eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. De multe ori ma intreb daca unii oameni sunt prosti cu adevarat sau se prefac.In cazul pisoiasului m-am edificat,e corect, el nu se preface.Nu pentru el fac această precizare, el, sărac cu duhul,oricum nu poate mai mult.Face eforturi sa tina pasul dar in zadar.Problema in discutie nu a fost daca trei oameni care vizioneaza o faza de joc de mai multe ori, din diferite unghiuri, sunt mai putin precisi decât un arbitrul care e obligat să ia o decizie intr-o fracțiune de secundă.Am afirmat că sa fii arbitru de top e la fel de greu ca pentru orice sportiv care vrea sa ajunga in frunte.Am luat apărarea arbitrilor care greseau si erau acuzați că fac asta intenționat si intuiam ca si var va fi contestat, ceea ce s-a și întâmplat,mai devreme decat m-am așteptat.Asta înseamnă să vezi mai departe de lungul nasului, să poți fi imparțial,vizionar,destept.Asa-i pisoiaș,acum ai inteles ? Dacă nu,te rog nu te sforta, să nu ți se rupa ceva in creier.Nu-ti e frică ? Cred ca ai dreptate, tie n-are ce sa ti se întâmple,oricine intelege de ce.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pt cronica si mai ales pt. faptul ca echipa ta a castigat, dar nu este de mirare avandu-l pe Specialistu Graur in echipa!
    Mai usor cu berea ca ingrasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai si cu un banc!

    Un barbat suna la o agentie de turism:

    -Faceti excursii in Egipt?, intreaba el

    -Da, desigur, raspunde secretara.

    -Spuneti-mi va rog, ce statiuni sunt acolo?

    -Sharm el Sheikh, Hurgada, Taba, Nuvelba...

    -Stop...Nuvelba. Nuvelba e bine!


    -Cand doriti sa plecati?

    -A, nu, nu plecam. Noi doar rezolvam integrame.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pacat de Fernandel, c-a plecat trist si cu tramvaiul.Data viitoare o sa vin cu o minge special pentru el,una de 13,40 il aranjeaza cel mai bine,sa nu mai planga mititelul.Si generos cum ma stiti,ii fac cinste si cu un tuns!

    RăspundețiȘtergere
  6. -am șters, din greșeală, un comentariu semnat L. îl rog pe proprietar să revină.
    - specialistu graur de la nr.9 a ajuns sa se impiedice în propria sa (lipsă de) logică. să-i lăsăm o pauză, poate-și mai revine
    - băiatul care a promis berile este, desigur, cățeluș. n-are chiar un palmares imaculat, dar e mult mai de încredere ca personaje precum chiftelaru sau alți băeți care vor să mă cinstească când steaua e pe primul loc. adică vreo trei ani nu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hai Viitorul cu egalarea!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Steaua e numai una28 oct. 2019, 11:02:00

    Asta da gol;https://www.gsp.ro/fotbal/liga-2/csm-resita-uta-arad-2-3-foto-video-astra-o-sa-il-vrea-inapoi-romario-moise-a-inscris-golul-anului-in-liga-2-581216.html

    RăspundețiȘtergere
  9. BANC!

    Doua prietene discuta la o cafea:

    - Fata, logodnicul meu le spune tuturor ca se va casatori cu cea mai frumoasa femeie din lume!

    - Vai de mine, nenorocitul! In cazul asta, pe tine de ce te mai tine incurcata?

    RăspundețiȘtergere
  10. Am crezut ca viteza in plus si forta loviturilor, dublate de un curaj tupeistic, vor asigura victoria Biancai Andreescu in fata Simonei Halep, dar se pare ca m-am inselat si tenacitatea acesteia a invins in cele din urma.
    Bravo Simona! Totusi ceva din tupeul curajos al Biancai ai putea sa imprumuti.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cotă 4,85 pentru Simona-Bianca 2-1, adjudecată! :)

    Dar apropo de VAR și contestarea sa: nimeni nu-i împiedică pe antrenori sau pe jucători să spună bălării, mai ales când decizia e în defavoarea lor. La ofsaidul de la golul lui Ajax a apărut chiar și o perpendiculară coborâtă de la umărul atacantului în planul gazonului, trasată cu linie roșie punctată, pentru a se face departajarea cu piciorul fundașului. Așa ceva nu poate fi contestat, e ca și cum ai contesta finișul la fotografie. Ce spuneau ăia de la Ajax era că nu se vedea mingea în acel cadru, dar era vorba de un zoom pentru detaliu, adică practica uzuală. Unde într-adevăr poate fi contestat VAR-ul e la chestiunile care rămân subiective, adică faulturi și hențuri. De exemplu, nimeni de la Ajax n-a suflat vreun cuvânt de hențul lui Tagliafico, cum de nu l-a văzut nimeni?
    Oricum, chiar și așa, marja de a trece neobservată o infracțiune a scăzut considerabil, sunt încă două filtre, adică două perechi de ochi care au reluări la dispoziție. Că până și așa se mai dă chix nu înseamnă că trebuie revenit la singura pereche de ochi a centralului, care trebuie să ia decizii numai în direct.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.goal.com/en/news/roma-officials-admitted-smalling-penalty-was-a-mistake/14d82vy9n991j1ntxdzskl9u7m

      Roma revealed the match officials admitted they made a mistake in awarding an extremely controversial last-gasp penalty in the Europa League draw with Borussia Monchengladbach.

      Monchengladbach benefited from a refereeing howler as Lars Stindl stepped up to convert a 95th-minute spot-kick and earn the visitors a 1-1 draw Thursday.

      With Roma looking poised to claim all three points following Nicolo Zaniolo's opener, a long ball into the box struck defender Chris Smalling in the face, but referee Willie Collum pointed to the spot, ruling the defender – on loan from Manchester United – had handled in the area.
      știu că specialistu e academician în limbi vitane, deci cele de mai sus îi sună străin. ca să nu se facă de râs, în caz că întreabă cineva, este vorba despre un penalti dat și transformat împotriva romei în ultimul minut, astfel că scorul în loc de 1-0 a ajuns 1-1. inutil de spus că hențul respectiv a fost de fapt o minge în cap, de la mică distanță. dacă era var...

      ps: feriți portofelele. mâna lu maradona încă-i pe felie.

      Ștergere
  12. era să uit. simt că voi deveni fan-cățeluși! deocamdată n-au venit berile de la victoria cu viitorul (ce emoții am avut!!!), dar mi s-au promis încă pe atâtea dacă batem la craiova. oricum m-aș bucura să-i mai iasă fumurile din cap îngâmfatului de pițurcă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia-l si pe Mitica in galerie!TU si cu Sarsaila ati fi in stare sa tineti si cu tramvaiul 34 daca va pica ceva de acolo.

      Ștergere
  13. Mamaaaa,s-a dat miorlaitul la engleză,mânca-mi-ar ! Asta nu stie nici românește si pretinde că stie limba lui Newton.Stai jos,potaie !Cand vei invata sa scrii in limba mamei tale(ai vazut ce politicos vorbesc) atunci sa pretinzi mai mult.Pana atunci treci la bețișoare si ia-l pe colegul tau de clasa l bis,pe care n-ati putut-o absolvi nici pana-n ziua de azi.

    RăspundețiȘtergere
  14. BANCUL ZILEI!

    - Haideti, domnule instalator, chiar nu se mai poate repara?

    - Daca imi dati o hartie, e ca si reparata doamna!

    - Da? Ce hartie?

    - Una de 100 de lei ar fi perfect!

    RăspundețiȘtergere
  15. https://www.youtube.com/watch?v=82aQemzX4Ec

    super-meci, super-goluri, scor de curtea școlii, mulțumiri și-o bere crainicului vasilică ilie dobre.

    ps: deștept vine de la treaz, probabil. da nici atât...

    RăspundețiȘtergere
  16. Banc!

    - Cat costa taxiul pana la gara?, intreaba un scotian taximetristul.

    - O lira, domnule.

    - Si bagajele?

    - Bineinteles, gratis!

    - Bine, atunci duceti-mi bagajele la gara. Eu vin pe jos...

    RăspundețiȘtergere
  17. aproape că regret că nu-i rândul meu la cronică, aveam un titlu așa bun că nu mai conta conținutul: "Triumf! Egalul ni l-a adus ely, iar victoria marinică"

    RăspundețiȘtergere