luni, 14 octombrie 2019

Tavi cel frumos și Bogdan cel deștept (sau poate invers)

N-aș vrea să ajung să cred în teoria conspirației, precum amicul Mitică, dar în ultima vreme prea multe lucruri se leagă pe invers ca să nu intru la bănuieli.  Să mă explic.
Fotbalul de ziuacincea, mai mult sau mai puțin o șezătoare (dez)organizată de urmărire a mingii în scopuri de multe ori necunoscute își are actorii săi. Toți ne mișcăm în matricea propriei putirințe, mai mult sau mult mai puțin îndemânatici, loc pentru surprize nu prea este, fiecare știind despre sine și despre ceilalți la ce să se aștepte. Există însă și excepții, și culmea că toate-s triste pentru subsemnatul.
Tavi, o bomboană de băiat, n-ar supăra pe nimeni, mai ales când joacă vârf; și totuși amintirile mele cele mai triste se leagă de un 0-12 cu el pe post de capocanonier, NOUĂ bucăți la purtător, porția sa pe un an jumate, toate deșertate într-un meci. De atunci omul pare să se mai fi cumințit, nici mușterii nu mai sunt aceiași, dar asta nu-l împiedică să dea vineri un gol de pe linia de corner, când din 10 inși 9 ar fi pasat iar ultimul, adică el, ar fi trimis obiectul muncii-n plopi, pe calea ferată.
Bogdănel, alt bombonel, te uiți la el cum mângâie mingiuca, atent ca nu cumva s-o doară când suav el o atinge. Acu vreo două săptămâni, când ardea pe noi cămașa, are balonul la picior, singur-singurel, la juma de metru de poartă, central cu patru camere și vedere la stradă și dă pe lângă, că cică Luci-i mare și l-a speriat. Vineri, dintr-un unghi de șaptișpe ori mai greu, se uită la Paulică, vede că-i mai mic decât Lucică și-i plasează o bucată lângă bară, la colțul lung, de ne frecăm la ochi.
Paulică, altă bombonică (mare domn, nu poți să-i reproșezi ceva, dacă s-a oferit să stea în poartă) acu vreo două luni l-a făcut pe Nelu să plângă de ciudă, apărând cu fața, cu spatele, cu lateralul, orice, oricui, oricând, de ne-am minunat cu toții. Vineri, nu pot să zici decât c-a fost băiat bun, mai bun cu adversarii decât cu ai lui.
Tudorică, fără de frică, am jucat cu el în echipă, bont, James Bont, nema travaliu, nema dorință, somn la mal. S-a întâmplat să-l am și adversar, vă las să ghiciți cine a dat gol(urile) victoriei. Iar lista ar putea continua.

Așa că mare noroc să o dăm la pace (vorba vine) cu un 5-5 muncit, după ce campionii au condus în cele mai repetate rânduri.
F.C. Campionii: Paulică, Răzvan, Stelică, Cristi, Dostoievski, Mitică,  Gabi3, Găbiță
A. S. Speranța: Nelu, Bebe, Gaby, Bețișor, Bogdan, Andrei, Ely, Tavi

Vom reveni, poate, de la fața locului.

15 comentarii:

  1. Cu Mitica cel Pletos nu aveti nimic?

    RăspundețiȘtergere
  2. Comunistii, iar ati bagat cenzura?

    RăspundețiȘtergere
  3. Destept si frumos15 oct. 2019, 11:27:00

    Frumos și destept mi se potrivesc doar mie. De ce umblati cu minciuni.

    RăspundețiȘtergere
  4. Steaua e numai una15 oct. 2019, 12:34:00

    Radoi ne-a aratat ce poate,sa-l vedem diseara si pe Contra, desi mari steptari nu sint.

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. ai dreptul la trei încercări. nu încerca însă cu deștept și frumos, că nu-i cazul la el.

      Ștergere
  6. Ba,ce seamănă Mitica cu Mitrita 🤣.Asta chel,ala fara par.Asta tuciuriu,ala rroman.Asta pirpiriu,ala piticot.Asta scaloi,ala slăbănog.Cam atat la asemănări.Acum deosebiri:Asta de-l cunosc, de nu l-aș mai cunoaște, sărăcie,"dă-mi si mie o bere,trăiască ma-ta",ala bogatan.Ala de-l cunosc,de nu l-as mai cunoaște,chiftelar,ala fotbalist cu glezna fina,etc.
    Gata, va las ca am oameni de condus,care la sfarsit de luna vor bani de salarii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vă urez succesuri mâine, eu joc în deplasare.

    Banc:
    - Cum e serviciul lui Luci la tenis?
    - Lucigător! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Tavi,ti s-a urcat la cap c-a facut Miorlaila misto de tine si nu mai dai pe la munca?Vezi ca ai preaviz trei zile si te dau afara.E deja coada la usa, se bate Bebe cu Bogdan pe un loc de camerista.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. andone, două goluri, dintre care unul din penalti, pentru galata. nu-i rău.
      ps: și azi plecă pe jos, după ce-o fură...

      Ștergere
  9. Cireasa de pe tort18 oct. 2019, 14:43:00

    Ai dreptate majordoame. Tie ti se potrivesc, noi suntem. Daca in milostivenia ta ne iei kkmeriste, noi nu vrem nici un ban, vrem doar sa ne spui unde putem sa ti o potrivim mai bine in timpul programului.

    RăspundețiȘtergere