duminică, 22 iulie 2018

Un meci cu multe faze de poarta.

Vinerea aceasta s-au strans 19 combatanti, desi termomentru arata mult peste 30 de grade.Am fost asa multi deoarece Gabi3 si Ely au adus dupa ei inca 3 baieti.
In urma alegerilor au rezultat urmatoarele echipe:
Echipa 1: Bete - Paul, Popica, Bogdan - Ely, Gabita, Hercule - Vasea, Matei2.
Echipa 2: Nelu - Razvan, Gaby, Stelica, Tavi - Gabi3, Alexandru, Mitica, Tudor.
Al treilea baiat adus de Gabi3 si Ely a intrat la schimb cu altul din echipa1.
Desi jocul a suferit din cauza aglomeratiei, au aparut multe ocazii de gol la ambele porti, dar mult mai solicitat a fost Nelu (eroul meciului, dupa opinia mea)
Echipa 1 a fost  mult mai combinativa datorita cuplului Gabita-Ely, la care mai aparea si Hercule.
Ocaziile de gol au aparut mai ales la poarta lui Nelu, dar acesta a fost intr-o zi de gratie cum rar am vazut.Nu trebuie subestimat nici aportul defensiv al trioului Razvan, Gaby si Stelica, care de multe ori s-au aparat la sacrificiu.
In prima repriza scorul a fost 2-1 pt.E1 (Ely, Hercule,respectiv Razvan).Dupa schimbarea terenului, tot E1 a dominat, dar pe contraatac E2 a reusit sa rastoarne rezultatul 5-2 prin golurile lui Tudor 2, Alexandru si Mitica.
Singura faza litigioasa a fost la 2-1, cand Popica a facut un hent involuntar in careu, iar Gabi3 si Alexandru au insistat pt. penalty( transformat de Alexandru).
Pt. alte consideratii sunt invitati combatantii sa comenteze.

29 de comentarii:

  1. Si n-ati gasit var la depozitele de materiale sa rezolvați problema ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am ratat 2 ocazii la inceput si nu prea am mai fost jucat. Am o amintire neplacuta din acest meci si anume m-am ales cu degetul mic de la mana dreapta umflat si innegrit, sper sa nu fie fracturat, fisurat. Culmea este ca mi se trage de la coechipierul Hercule care a tras la poarta violent si m-a nimerit pe mine care eram in afara cadrului portii si de abia am apucat sa pun mana la ochi si degetul meu a avut de suferit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, a apărat Nelu din toate pozițiile, șuturi tari sau plasate, ”capete” din apropiere sau mai de departe (la devierea mea a plonjat cu mâna jos, lângă bară, la firul ierbii!), a luat și o ”freză” de i-a zburat șapca de pe cap, suficient cât să se ducă mingea în corner, dar cel mai ciudă mi-e când am scăpat singur cu el și am ales să-i pasez lui Vasea în fața porții, minge interceptată de Bronson din alunecare!!!
    Plec la munte să-mi revin...

    RăspundețiȘtergere
  4. Bk.:
    Inaintea meciului cu Astra, de la Giurgiu, antrenorul FCSB, Nicolae Dica, intra in vestiar si incearca sa isi imbarbateze jucatorii.

    Dupa discurs, Dica apeleaza si la partea emotionala a elevilor sai.

    - Baieti, astazi implinesc un an de cand sunt la FCSB. Vreau sa-mi faceti o bucurie si sa castigati meciul asta pentru mine!

    Jucatorii, putin incurcati, isi arunca priviri pierdute, iar capitanul ia cuvantul:

    - Scuze, Nic, dar ti-am luat deja o cravata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dupa penalty-ul egalizator(cu cantec)si golul trei primit de Bete in conditii cam caudate, echilibrul partidei s-a rupt si ce a urmat aproape ca n-a mai contat.

    RăspundețiȘtergere
  6. și totuși, eroul partidei e mitică. pe lângă golul superb (o să vorbesc cu el, să și-l descrie) are cea mai mare contribuție la victorie, încă înainte să înceapă meciul: a reparat păcăleala luată de gabi3 de la ely!!! și l-a repatriat pe nepotul alexandru. cu el la adversari o luam rău de tot.
    despre penalti: chiar în momentul acordării, am avut aceeași părere cu gaby, că n-a prea fost, iar dacă am fi avut NOI un gol avans cred că m-aș fi băgat să nu-l batem. așa însă, nici adversarii n-au protestat, și cam de aici s-a întors meciul, chestie pe care n-aș fi crezut-o, mai ales după ocazii și dominare. bare am avut și noi, dar câteva rachete ale lui ely n-au intrat de puțin.

    RăspundețiȘtergere
  7. nelu, la cât de meseriaș e, are un palmares subțire. pornind din ianuarie 2015, a adunat, în 129 de meciuri, 54 de victorii, 14 egaluri și 61 de înfrângeri. de curiozitate, l-am investigat și pe luci în aceeași perioadă, deși, bolnăvior fiind, a lipsit între 16 ianuarie 2015 și 30 septembrie 2016. 61 de meciuri jucate, palmares echilibrat 26v-9e-26î.

    doritorilor le pot face istoricul, după caiet, câteva meciuri nefigurând în cronici. pentru băieți valabili, taxă modică, pentru milogi mocca.

    RăspundețiȘtergere
  8. Carcotasul de serviciu24 iul. 2018, 10:29:00

    "Nelu,la cât de meseriaș e,are un palmares subtire". Corect era asa:Nelu, la cat de meseriaș e, nu a putut evita înfrîngerile in 61 de meciuri datorită celor cu care juca.In formularea motanului reiese ca Nelu e vinovat de infrangerile suferite si nu e corect.
    Cât despre penalty,dacă ai vazut ca nu e, de ce ai tacut,motanel ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Dumnezeu, dupa ce a facut barbatul si femeia, isi admira opera. Intai ii cade privirea asupra barbatului:

    - Ce minunatie, ce opera reusita, cata frumusete!

    Apoi se uita si la femeie:

    - Eh... Tu va trebui sa te machiezi putin...

    RăspundețiȘtergere
  10. Băbăieți, știți că în principiu consider faulturile ca făcând parte din joc, eu fiind probabil omul căruia i s-au cerut cele mai multe scuze de-a lungul timpului pentru diferite intrări. N-am vrut să amintesc de ce mi s-a întâmplat vineri, dar iată că sunt nevoit. Se pare că agresiunea, că fault e puțin spus, la care am fost supus vineri de către Tudor, care a tăcut apoi ca un pește, a lăsat urme mai grave decât anticipam. Deși mă plângeam de dureri imediat după meci, iar Doru Bețe mi-a dat un gel pentru mușchi, am sperat ca acestea să treacă în timp, ceea ce nu s-a întâmplat. Dimpotrivă, la efort mediu devine din surdă acută, uneori manifestându-se și în repaus dacă țin piciorul prea mult în aceeași poziție, deci inclusiv în somn! Cum nu există o zonă dureroasă la palpare, am eliminat leziunea musculară, iar despre ligamente nu poate fi vorba, durerea manifestându-se la gambă. Plauzibil, având în vedere că a fost vorba de o forfecare din spate, ar fi să suspectez peroneul. Pauza de săptămâna asta e deci binevenită, oricum n-aș fi putut să joc. Dacă lucrurile nu se ameliorează până mă întorc din vacanță, dau un leu pentru peroneu, adică mă programez la radiografie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😔 am vazut personal faza, intrarea a fost intr-adevar urata si fara rost(dupa parerea mea)

      Ștergere
    2. Păi da, eram la mijlocul terenului și, ca să-l evit, o luasem și de-a latul.

      Ștergere
  11. Baieti, vineri aduc si eu un june. Daca ramane loc si pt el sa intre ok, daca nu, cu alta ocazie. Baiatul a zis ca joaca pe orice post, dar prefera apararea.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai copii, dar voi nu puteti juca intre voi ? Nu inteleg de ce vreti sa jucați cu unii mai mari ca voi cu 30-50 ani ? Când eram de vârstă voastra nici prin gand nu-mi trecea sa joc contra unora de vârsta tatălui meu.Din cauza voastra am ajuns să jucăm aglomerați.Nu aveti valoare sa va masurati fortele cu cei de seama voastra si va bucurați ca sunteti chiori in tara orbilor ? Unde o sa ajungem daca in fiecare vineri o sa vina alti puștani ? O sa jucați voi si noi ne vom uita la voi.Acolo se va ajunge.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inteleg ca esti revoltat de situatia creeata saptamana trecuta, nici nu te invinuiesc pentru asta, ai tot dreptul. Nu consider insa ca trebuia sa imi ti mie aceasta pledoarie(si mai multe nu comentez aici)
      Am respectat si respect in continuare acest grup si apreciez din tot sufletul faptul ca am fost primit sa joc aici! Departe de mine gandul de a dori sa umilesc sau sa joc eu mai mult decat altii!
      Tocmai pentru ca jocul sa nu sufere modificari majore am propus UN singur baiat.
      Totodata de aceea am si recurs la a intreba daca este ok sa vina si, daca citesti in mesaj am si spus ca "daca mai ramane loc" eventual sa joace. Asa am procedat de fiecare data cand am adus pe cineva, am intrebat inainte daca poate veni.
      In fine, mesajul a fost receptionat, voi anunta baiatul sa stea acasa.

      Ștergere
    2. N-ai de ce sa te superi asa de tare, ca cand i-am cunoscut eu, erau o gaschca teribil de exclusivista;abia daca-ti raspundeau la buna ziua, si asta nu din cauza educatieii, ci pentru ca asa erau ei: ca si cum , intr-un meci barca-real sa-l primeasca si pe Cicaldau, sau Tucudean, etc. Aveau orgoliile lor si nu te-ar fi inclus, indiferent de cu ce erai incaltat. Tin mine ca era unu umil, cu fesu-n mana si se ruga: "Nea Mitica, nea Gaby, nea Vasea, Razvan, domnu' inginer Tavi, ma lasati pe mine sa va aduc mingiile care ies afara?" Ii zicea Marin, acu' l-a luat Motanu de nepot-ii zice Marinus.
      Acu' s-au mai perpelit si ei, au devenit mai permisivi (uneori prea, in anumite privinte, parerea mea), asa ca bucura-te de moment si nu te agita.

      Ștergere
  13. Seara in familie, sotul, sotia si copilul stau linistiti uitandu-se la TV. La un moment dat, cel mic se intoarce catre tatal sau si il intreaba:

    - Tata, de ce te-ai casatorit cu mama?

    Sotul se intoarce catre sotie si replica:

    - Vezi? Pana si copilul se mira!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. maistre, "datorită" și "din cauza" acoperă aceeași plajă de conotații cauzal-negative.

      Ștergere
  14. nenea revoltat, ai dreptate doar parțial, în zona în care găbiță mi-a spus că și eu le-am ținut teorie băieților aduși vineri de ely. sunt însă și amendamente:
    - atunci am fost puși în fața faptului împlinit
    - vinerea asta lipsesc cel puțin trei titulari: bețișor, mitică, găbiță, mai scazi din cei nou-veniți, tudor e imprevizibil și te trezești că nu se face cvorumul de 10.
    - cel mai important e că în ultimii zece ani s-au retras, din diverse motive: nicu, gică, traian, mese, sudoru, chiftelaru, cătălin, văru, cristi-gaze, cristi-radio, biciclistu, practic și mihai sau eugen. au venit în schimb ely, gabi3, bețișor, matei2, deci mult mai puțini. m-aș bucura ca peste alți câțiva ani să jucăm tot aceiași, dar mi-e teamă că nu se poate, treptat n-o să ne mai lase vârsta, așa că dacă nu vine nimeni din urmă la un moment dat o să ne rărim cam mult
    - teoria că nu joci cu tata e și ea discutabilă. conform ei, găbiță, cătălin și mihai n-ar fi avut ce căuta printre noi acum 10-15 ani, nelu și vasilică ne-ar fi dat afară pe mine și mitică și-ar mai fi rămas doar câțiva care să îndeplinească condițiile
    - soluția cu trei echipe nu mi se pare de acceptat, ar mai fi limitarea numărului de jucători, practicată pe vremuri și cu oamenii de bază (eram destul de nou în formula asta, nu mult după 2000, când întârziat fiind față de ora 14:30 de atunci am schimbat pase câteva ore cu sile și tavi, neprimiți nici ei) la un 7 la 7 sau 8 la 8, dar câteodată parcă nu-ți vine să-i lași pe unii pe margine.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am postat un comentariu;nu a fost "aprobat"?

    RăspundețiȘtergere
  16. Ai dat si tu ceva sa-ti apară comentariul sau vrei moca ? Oi fi si tu vreun Mitica ? Nu va mai săturati de pomeni.

    RăspundețiȘtergere
  17. Motane, vezi că nen-tu Paraschivescu are altă părere:
    https://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/cultura/pastila-de-limba-cand-folosim-datorita-cand-din-cauza-sansa-de-a-cauta-in-dictionare-ne-poate-oferi-raspunsul-279451

    RăspundețiȘtergere
  18. fiecare cu limbile lui, inclusiv maistru radu, cu pastila-i de sub limbă. doar o vorbă s-ăți/săț-i mai spun, așa că citește până la final:

    DATORÍT, -Ă, datoriți, -te, adj. 1. (Despre o sumă de bani sau un bun) Care trebuie plătit, restituit cuiva. ♦ Cuvenit. 2. Provenit din sau de la..., cauzat, pricinuit de... ♦ (Cu valoare de prepoziție, în forma datorită) Mulțumită, grație; din cauza, din pricina. [Var.: datorát, -ă adj.] – V. datori.

    sursa: DEX '98 (1998)

    hai să-ți dau și diferite exemple:
    - marinuș e ales ultimul, datorită faptului că-i slab la fotbal și gândește încet
    - tu și cu mitică nu jucați azi datorită unor conjuncturi
    - eli s-ar putea să piardă din nou, datorită venirii anunțate a lui mihai
    - vasea ar putea ieși golgeter, datorită faptului că joacă împotriva mea. bine, asta e erotică.

    RăspundețiȘtergere
  19. revin cu o informație recentă. s-ar putea ca marinuș să nu ne onoreze azi, pe motiv că-l cam caută englejii cu miliția:
    https://www.stiridiaspora.ro/britanica-de-86-de-ani-lasata-insarcinata-si-falita-de-un-gigolo-roman_3181.html

    cred că luci suferă.

    RăspundețiȘtergere
  20. Carcotasul de serviciu27 iul. 2018, 11:48:00

    Ce bine ar fi ca,datorită bunului simt, motanu sa stea acasa ! N-aveti voi norocul asta, asa ca inarmati-va cu răbdare sa-l suportati si azi.

    RăspundețiȘtergere
  21. Corect, fiecare cu limba lui, chiar dacă e scoasă din uz. Că așa ar fi scris dacă citai din dex-ul din 2009! :)))

    În privința exemplelor, sunt de acord că la mine și la Mitică ar merge ”datorită”, deoarece conjunctura ar putea fi favorabilă:

    Mitică și Găbiță nu joacă azi datorită faptului că au fost solicitați să antreneze la CFR Cluj! (Bine, destui ar considera că asta s-ar putea să nu fie mai plăcut decât fotbalul de ziua 5... :) )

    RăspundețiȘtergere