vineri, 6 aprilie 2018

Vinerea mare pe terenul mare

           Prima cronica scrisa de Matei2.Sincere felicitari!
"VINEREA MARE PE TERENUL MARE"
Mare nu a fost numai aceasta zi de Vineri ci si numarul combatantilor prezenti. Astfel ca s-a luat decizia colectiva de a juca in Balonul Cel Mare!
In urma alegerilor traditionale care de aceasta data, surprinzator, s-au desfasurat fara incidente (tipete,urelte sau alte moduri de manifestare a nemultumirii) au rezultat urmatoarele echipe:
E1:Bronson, Stelica, Bete, Bebe, Ely, Matei, Bogdan, Gabita, Vasea, Eugen
E2:Popica, Tavi, Gabi, Motanu', Gabi3, Alex, Tudor, Subsemnatul (Matei2)
Meciul a inceput echilibrat, ambele echipe incercand sa isi creeze ocazii de poarta prin faze tehnice, de creatie ale celor mai tehnici jucatori:Ely si Gabita pentru E1 si de Gabi3 si Alex pentru E2. Chiar si cand au inceput sa vina si golurile a fost echilibru deoarece E1 desi a deschis scorul printr-un sut bun prins de Ely, s-a vazut imediat egalata prin replica data de Mitica tot printr-un sut de la distanta. Echilibrul s-a rupt cand, la scorul de 6-3 pentru E2, Gabita s-a considerat nedreptatit, optand astfel sa plece mai repede la vestiar.
Absenta lui Gabita a fost critica pentru E1, scorul luand proportii si astfel am pus capat partidei cu scorul final de 10-6 pentru E2.
Caseta tehnica a meciului arata in felul urmator: Pentru E2 Alex a fost de departe in mare zi de gol, semnand 5 reusite; Mitica a contribuit si el la victorie cu 2 goluri, Motanu' a punctat si el printr-un sut plasat in urma unei centrari din corner si in cele din urma , eu am reluat in plasa un sut respins initial de Bronson, cu un demivoleu.
Pentru E1 si-au trecut numele pe lista marcatorilor urmatorii jucatori: Ely, cu 3 reusite foarte spectaculoase de la distanta, una fiind direct din lovitura libera. Gabita desi s-a concentrat mai mult pe constructia fazelor si mai putin pe jocul la poarta, a inscris si un gol. Eugen a bagat-o si el in ate printr-o lovitura puternica de cap, iar Vasea a deviat decisiv o minge pasata de un coechipier.
O surpriza foarte placuta este evolutia tanarului Matei! Au fost momente cand a dus greul apararii echipei sale, alaturi de Stelica. Odata cu trecerea timpului si aparitia oboselii in randul majoritatii jucatorilor, a profitat de ocazie si s-a remarcat si la cateva faze ofensive, dand dovada atat de tehnica cat si de viteza.

66 de comentarii:

  1. Matei2, inca o data felicitari pentru debutul tau in calitate de cronicar, vad ca ai talent si sunt convins ca vom citi multe cronici ale tale de aici incolo. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. bravo, matei, nu faci decât să adeverești zicerea cu primii-n sport, primii la învățătură. o fi înțeles și marinuș ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect Motane! Importanti sunt si cei ce cara pianul, nu doar cei ce canta la el.

      Ștergere
  3. Matei, jos pălăria, ești un băiat educat, un real câștig pentru fenomenul nostru. Sper să te țină și să nu te iei după noi. Totodată, cred că ești conștient că te-ai ales cu sarcină semipermanentă! :)

    Și acum să explic de ce m-am simțit nedreptățit. Am mai folosit expresia ”henț a la Hațegan”, pentru cei care nu știu la ce mă refer, e vorba de asta:

    This Referee is Terrible. Never a Penalty. 12 Man Switzerland Beat Northern Ireland 1-0

    Ăștia sunt profesioniști, în fișa postului scrie că trebuie să suporte mizeriile arbitrului. La Bronson a fost și mai gogonată, el era deja cu spatele, nu știa unde vine mingea! Să ceri vehement penalty la așa ceva, și la avantaj de 3 goluri, când vii abia a doua oară la fotbaldeziua5, deci practic ești tolerat de niște oameni și cu 50 de ani mai în vârstă, mi se pare penibil! Eu, unul, n-am de gând să mă las încălecat de orice nou venit care face pe fotbalistul cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un preot zbura cu avionul. La un moment dat cheama stewardesa.

    - Un whisky sec, te rog!

    Dupa un moment de gandire, adauga:

    - La ce inaltime zburam acum?

    - La 11.000 de metri altitudine.

    - Hmmm, prea aproape de sefu! Adu-mi mai bine un ceai.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cateva remarci despre meci:
    - dupa 20 de zile de absenta m-am miscat mai greu ca de obicei,cam de la incet, la si mai incet sau chiar foarte incet.

    - pana la 3-3 meciul a fost foarte echilibrat si parca capatasem mai multa incredere dupa ce la incercarea de a pasa inapoi lui Stelica care mi-a solicitat pasa, lunganul de Alex a ajuns primul la minge si a marcat pentru 2-1, dupa care nefericitul de Stelica a deviat in propria poarta(eu asa am vazut)si s-a facut 3-1, dar noi am revenit si am egalat la trei cu un gol in paianjen,marca Gabita.Parca chiar dominam,dar...
    - Motanu inainteaza tiptil in terenul nostru si prinde un sut de gol;aici cred ca s-a rupt echilibrul.
    - Ca sa nu zic ca am venit degeaba la meci, am reusit sa marchez si un gol la o pasa scurta a lui Ely printr-o deviere subtila printre picioarele portarului Gabitrei, f. bun intre buturi. Am mai dat o pasa lui Eugen care a ratat, dar si el una mie si la fel am ratat;era sa dau un gol la un duel cu Motanu aproape de linia de fund de unde am reluat tare aproape de gol.
    - Din pacate nu ne-am putut abtine nici in Vinerea Mare...





    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, meciul a fost echilibrat, doar că noi dădeam bare (eu chiar două la aceeași fază!), iar ei goluri.
      La echipe am stabilit două perechi, Gabi3 și Alex versus Ely și cu mine, apoi am ascuns piatra, urmând ca pierzătorii să joace cu om în plus (adică să rămână cu ultimii doi). A câștigat Gabi3, astfel că a putut alege 2 dintre Mitică, Tudor și Eugen.

      Ștergere
  6. Iti multumesc Gabita! Voi incerca sa ma achit cat mai bine de aceasta sarcina. :)
    In ceea ce il priveste pe Alex, consider intr-adevar ca a avut reactii cam nepotrivite la unele faze, dar nu voi comenta mai mult.
    Vasea, stai linistit, reintrii tu in forma. Oricum ai adus un plus echipei tale chiar si asa ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma tot bateti la cap cu alde Mitica,Eugen si Tudor ai vostri. Primul umbla teleleu pe teren, cu gandul sa-i pice de-o ciunga la sfarsitul meciului.Tudor prinde si el un meci la un an odata, in rest doarme pe el, iar de Eugen ce sa mai zici?Cara mingea in lateral cu capul in pamant, pana o pierde. Zero in aparare toti trei, chiar daca-i pui cu mana, mai bine te descurci cu Vasea, Bulgarul si Motanu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. trăiască familia ta, colonele, că bine le mai spui. doar la mitică n-ai dreptate, n-am timp să-ți explic acum, dar poți să mă crezi pe cuvânt. eugen și tudor însă mi se par cei mai umflați practicanți de vineri: nu au atitudine, foarte rar joacă colectiv, faza de apărare e subțire, deposedări maxim una pe meci. sunt cel puțin trei oameni dintre cei "normali" mult peste ei ca valoare și/sau aport la joc. gaby e clar unul dintre ei, cel puțin două clase peste filfizoni și, iertată fie-mi aroganța, cam tot ce fac cei doi pot să fac și eu, bașca ceva în plus,adică mecla la bătaie, ceea ce nu-i place lui pungu.... vineri am avut noroc, am scăpat aproape neatins, spre ghinionul lui gaby, rupt de câteva șuturi, omul s-a ridicat și a continuat la fel. și voi îmi vorbiți de fetițele alea leșinate?

      când o mai fi timp, câte ceva despre meciul de vineri și despre noul sosit. până atunci, sărbători tihnite!

      Ștergere
  8. Paste fericit si linistit!
    Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevărat a înviat!

      - Ai postit?
      - Da, părinte, în fiecare zi postez! :)

      Ștergere
  9. Hristos a inviat baieti! Sa aveti un Paste Fericit si linistit alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Manchester City a ratat ocazia de a castiga titlul in Premier League in fata propriilor suporteri, dupa un meci cu marea rivala Manchester United.

    Trupa antrenata de Josep Guardiola a fost invinsa cu 2-3 de formatia pregatita de Jose Mourinho, dupa ce la pauza a condus cu 2-0.

    Kompany (min.25) si Guendogan (min.30) au marcat pentru "cetateni" si gazdele pregateau deja sampania.

    United a revenit insa formidabil in partea secunda, iar Pogba cu doua goluri marcate in doua minute (min.53 si 54) si Smalling (min.69) au intors scorul si le-au stricat planurile gazdelor.

    E cea de-a doua infrangere dureroasa suferita de Manchester City in aceasta saptamana, dupa ce miercuri a fost invinsa de Liverpool cu un categoric 3-0 in prima mansa a sferturilor de finala din Liga Campionilor.

    City ramane insa cu prima sansa la titlu, avand un avans de 13 puncte in fruntea clasamentului din Premier League in fata lui Manchester United, cu doar 6 etape ramase pana la final.

    RăspundețiȘtergere
  11. Motane, vineri Eugen a jucat bine. Băiatul ăla nou l-a provocat la fugă pe dreapta, capitol la care Eugen nu stă chiar rău, mai ales că l-a ajutat și fii-miu. Plus că a dat un gol frumos din deviere cu capul, anticipându-l pe Gabi3. Mai degrabă eu am fost fraier, am ratat două goluri ca și făcute, practic cele mai simple pe care le-am avut.

    RăspundețiȘtergere
  12. @g: m-am obișnuit ca fiecare să se uite la un meci pe propriul televizor și să cadă altceva decât ceilalți. d-aia și nea vasilică (bravo lui,s-a mișcat bine, era să mă mai facă cu un gol) e bucuros de nu mai poate că a bătut united, uitând că au jucat ceva fix un sfert de ceas. la pauză probabil își propuseseră să joace la zero, ca la renț, nema șuturi(!!!) iar 5-0 pentru city era mult mai aproape de adevăr.
    așa și vineri. domnii lângă care am degustat erau de părere că tu și eli ați jucat slab iar alex e scula sculelor. la mine s-a văzut cu totul altceva. în primul rând, voi ați încercat să jucați, ați pasat,ați presat, ați avut ocazii. dincoace, DIN SECUNDA DOI aburică a arestat mingea și s-a dus ca vițelul pe extremă, unde a reușit exact jumatea lui cinci: centrări în primul adversar și cornere pe care, la mintea lui de **** le bătea TOT EL, noi având, bineînțeles, numai și numai jucători excepționali la jocul cu capul. la fel, venea în propriul teren să bată auturile!!!, convingerea mea fiind că gabi3, nejucat deloc și văzând că nu-l poate aduna, a intrat în poartă, undeva la alibi. bineînțeles, mitică a mormăit pe treaba asta un sfert de oră, cu ceva dreptate.
    golurile lui alex au fost, scuzată fie-mi expresia, ca ale măgarului dintre oi. un autogol stupid stelică și TOATE RESTUL din careu, pe respingeri, exact cum am încercat o oră să-i explic: decât să se blocheze pe margine, să profite de fizic și să joace pe centru, că doar nu e zoli crișan sau torje, să nu conteze la cap.
    nu cred că alex i-a luat mult mai multe mingi lui eli decât invers, țin minte însă că eli ataca în zona lui și el se întorcea cu spatele, refuzând jocul și lăsându-l pe tavi singur, sau cu matei2. asta am văzut eu.

    cât despre partea cu eugen, știu că nu mă simpatizezi și că nu-i elegant să mă bag singur în seamă. gol am dat însă și eu,chiar daCĂ CA servitorii, am urcat de doar câteva ori, deposedări am făcut, cu sau fără fault, blocaje, pase, unele, destul de multe, chiar bunicele, mi-au ieșit și mie, atitudine am avut (poate chiar prea multă) goluri ți-am blocat și tu vii să-mi spui că băiatu acela a jucat bine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adică dacă tu ai jucat bine, altul nu mai are loc? Păi la ce povesteai mai sus, cu închiderea pe extremă, este și meritul lui Eugen. Din punctul meu de vedere, a împinge adversarul cel mai periculos în extremă, fie că reușea să centreze, fie că obținea corner, înseamnă rezolvarea fazei! Ely n-a jucat slab, doar că vechea lui meteahnă de a se enerva când e condus a reapărut, iar de mine am zis că am jucat slab, însă granița e subțire. Ajungea fie să le marchez pe-alea cele mai ușoare, fie să am ceva mai mult noroc la barele alea. Revenind la Eugen, din afirmația mea de acum câteva zile, când am spus că Gabi3, ghicind piatra, a putut alege doi dintre Mitică, Eugen și Tudor, se subînțelegea că l-a luat primul pe Mitică, deci eu aveam de ales între ceilalți și cred că am ales bine. Iar a spune despre cineva că a jucat bine nu înseamnă că îl compar cu cineva, mai ales când posturile nu se compară. Pur și simplu, și-a făcut treaba.

      Ștergere
    2. Intarata-i,drace!

      Ștergere
  13. Invatatoarea vrea sa isi cunoasca noii elevi si incepe o sesiune de intrebari si raspunsuri. Se ajunge si la capitolul cu ocupatia parintilor.

    Gigel spune ca tatal lui e inginer, Ionel ca al lui e avocat. Bula ramane tacut in ultima banca.

    - Bula, tatal tau ce este?

    - E medic stomatolog agricol, doamna!

    - Cum adica, ce face un medic stomatolog agricol?

    - Pune dinti la grebla, doamna!

    RăspundețiȘtergere
  14. Se duce Bula la peste si face el cum face si prinde pestisorul de aur.

    Acesta incepe sa vorbeasca si ii spune ca ii va indeplini o dorinta daca il arunca inapoi in lac.

    - Bine, ii spune Bula, vreau sa ma faci nemuritor!

    - Stai, Bula, sunt eu puternic, dar asta nu pot sa fac.

    - In regula, atunci vreau sa mor in momentul in care ajunge Dinamo in Champions League.

    RăspundețiȘtergere
  15. Steaua e numai una10 apr. 2018, 15:14:00

    Au ajuns rinamovistii pe locul unu in playout. Le-o da si lor vreun premiu de ros?

    RăspundețiȘtergere
  16. păi ce facem, colonele? arunci cu piatra-n baltă și dup-aia te hlizești de pe margine?

    @g: relativ corect, fără prima propoziție, agresivă, cu destulă răutate și nu prea potrivită în context. slavă Domnului, am ce răspunde, dar o las să se mai răcească. bașca se pot plictisi și băieții.

    RăspundețiȘtergere
  17. Luati de cititi,cine castiga de doua ori mai mult decat presedintele, de zece ori mai mult decat multi dintre voi sau de douazeci de ori mai mult decat multi dintre parintii vostrii. Sint aceeasi care nu vor raspunderea magistratilor.

    Potrivit unei liste a Directiei Nationale Anticoruptie, veniturile salariale ale procurorilor, procurorilor militari si personalului de specialitate juridica asimilat magistratilor din cadrul DNA, variau, la data de 31 martie 2018, intre 26.641 lei si 17.645 lei. Comparativ, in ianuarie 2018, Presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, a incasat un salariu de 13.338 lei.Deloc surprinzator, cea mai mare indemnizatie de incadrare o are procurorul sef al Directiei, Laura Codruta Kovesi, care pentru o vechime in functie de peste 20 de ani si cu gradatia 5, primeste suma de 26.641 lei, figurand cu spor pentru conditii grele de munca, vatamatoare sau periculoase de 3996 lei, spor de risc si suprasolicitare neuropsihologica si spor de confidentialitate de 3498 lei, dar si cu indemnizatie lunara pentru titlu de doctor de 950 lei, scrie Lumea Justiției.

    Procurorii sefi adjuncti ai DNA, Marius Iacob si Calin Nistor, figureaza potrivit listei DNA cu indemnizatii de incadrare de 26.063 lei si 25.061 lei, cu sporurile aferente care variaza intre 3.910 lei si 3.290 lei.

    Iata care sunt veniturile primilor oameni in stat:

    Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis – conform informatiilor oferite de catre Ministerul Muncii in presa, a incasat in ianuarie 2018 un salariu de 13.338 lei/luna.

    Presedintele Senatului Romaniei Calin Popescu Tariceanu – conform informatiilor oferite de catre Ministerul Muncii in presa a incasat in ianuarie 2018, un salariu de 12.782 lei.

    Presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea – conform informatiilor oferite de catre Ministerul Muncii in presa a incasat in ianuarie 2018, un salariu de 12.782 lei.

    Prim-ministrul Romaniei Viorica Dancila – conform informatiilor oferite de catre Ministerul Muncii in presa, a incasat in ianuarie 2018 un salariu de 12.782 lei.

    Salariile la Inalta Curte, 17-18.000 lei, in 2016

    Indemnizatiile de incadrare declarate de DNA par sa depaseasca si veniturile pe care le-au incasat in ultimii ani judecatorii Inaltei Curti, incepand cu conducerea instantei. Conform celor mai recente declaratii de avere facute publice de institutiile statului, judecatorii ICCJ figureaza cu salarii comparative cu procurorii DNA care au o vechime in functie de 5-10 ani si gradatia 2.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica 6.000 de euro. Prostul vostru de Grindeanu a fost plasat la 10.000 ca nu cumva să dea din casa.

      Ștergere
  18. Salutari de la Roma pentru Motanu si compania!O sa va fac la toti cadou cate un pitic de gradina.

    RăspundețiȘtergere
  19. Fără Messi, Barca e o echipă de mijlocul clasamentului in Spania.Asa ca nu-i de mirare ca nu poate mai mult in liga campionilor.Cat s-o mai tragă si piticot de unu singur? Când ma gandesc ca marele,inegalabilul Gică Popescu il baga pe Pique, Puyol,Dani Alves,Busquets in echipă lumii din toate tipurile si-l omitea pe Ronald. Asta e chiar mai prost decât MM Stoica.Ia uite cine era sa ajunga președintele FRF.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bre nea marinuș, parcă nu-i cazul să te dai așa pipoi. una la mână, am spus de mult că barca e messi-dependentă, joacă bătrânește, e uzată în părțile esențiale iar câțiva dintre ciumpalacii de pe acolo (asta e formularea doctorelui chiftelaru)gomes, alcacer &co. n-ar avea loc pe agronomiei decât după ce l-ar cinsti pe mitică. și asta nu de ieri: ultimele 5 deplasări din cl au fost 0 victorii și un biet egal, golaveraj 1-13!!!!, un fel de steluța a lui nea silică, de-o să-i beau eu berile. pe de altă parte, în campionat realul e așa departe că, scuzați expresia, nici băș...ile nu le puteți mirosi.

      hai că nu știu cum, da azi te văd deștept: zi-mi și mie, când eu îți servesc o clanță și tu o iei, cu plăcere, as usual, se numește că colaborăm sau că cooperăm?

      Ștergere
  20. Cata satisfactie pot sa aiba unii la insuccesul unei echipe rivale, negandindu-se ca maine poate veni randul si echipei sale favorite.
    Orice echipa poate fi invinsa la un moment dat!
    Barca a jucat la ciupeala si Roma printr-o daruire exemplara si un joc fizic dus pana la limita s-a impus. Asta e,fotbalul merge mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  21. Uite ca n-au trecut nici 24 de ore si minunea s-a produs:3-o pt Juve si nici nu mai conteaza ce se va intampla pana la urma.

    RăspundețiȘtergere
  22. Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooolll!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Gooooooooooooooooooooooooollll!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Unde esti motane jigarit ? Ti-a mai băgat Ronaldu un cuțit în spate.Asa-ti trebuie,sa te înveți minte sa mai zici ceva rau de El grande .

    RăspundețiȘtergere
  25. Motane, lasă că îi dau eu clanță lu' ăsta de deasupra. ”Deșteptule”, cum se numesc ăia care îți bagă cuțitul în spate? Ai dreptate, ronalzi se numesc. N-am crezut să văd o manifestare așa cretinoidă, nici măcar la unul ca Ronaldo, care își cumpără copiii ca pe electrocasnice! A sărbătorit înfrângerea cu 3-1, cu penalty acordat la o deposedare exact cum mi-a făcut Gabi mie vineri, fapt pentru care eu l-am FELICITAT! În schimb, tot respectul pentru Zidane, exact așa trebuia procedat, manifestare sumară de bucurie și fuga la vestiare. Dacă Real câștigă anul ăsta urecheata înseamnă că nu mai există dreptate în lume. Le doresc un Hațegan meci de meci, dar pe invers!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și precizez că nu-i sufăr pe Juventus, ăștia chiar au păcate de pe urma cărora să pătimească!

      Ștergere
  26. Destept, nu ca tine12 apr. 2018, 09:05:00

    Uitati-va la cate faulturi a facut Juve si spuneti dacă era drept sa câștige.Fotbalul nu inseamna sa-ti rupi adversarul si atunci cum sa nu te bucuri când se face dreptate.Cat despre copii,mai bine taceai si nu se vedea ca esti fraier.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parenting, ceva? :) Te pomenești că o fi normal la cap ăla care-și plătește femei să-i facă copii.
      Dar în rest, ai dreptate. Exact așa a zis și Zidane, bravo lui: ”Am meritat calificarea în 180 de minute. Ultima fază n-am văzut-o bine, dar mi s-a spus că a fost penalty clar.”
      Este tot ce putea spune pentru a depăși elegant situația asta ingrată.

      Ștergere
  27. Ce se bucura tzaranul ca a marcat golul infrangerii!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Al calificării,țăranusule.Asa e,Ronaldo nu gaseste femei care sa-l placa si trebuie sa le plateasca.Gabita,spui prostii la foc automat.N-ai tu par pe cap cate ar fi dispuse să plătească sa fie bagate in seama de cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor.Ma deceptionezi pe zi ce trece.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor?!?! :)))
      Ce să zic, uite eu chiar cred că tu nu spui prostii, doar că nu ești capabil să discerni. Posibil să fie multe alea dispuse să plătească pentru a fi băgate în zeamă de narcisistul ăla. Tu, având o gândire de manelist, crezi că asta e ceva de bine. De fapt, alea sunt cele cu IQ nedectabil, adică s-ar potrivi destul de bine cu idolul tău. Chiar și cu tine, doar că ar trebui să plătești tu! :)

      Ștergere
  29. De ce sa faca asa ceva, cand are mana la indemana?

    RăspundețiȘtergere
  30. Da, acest Michael Oliver a arbitrat in 2014 pe Steaua-Dinamo Kiev si i-a refuzat un penalti clar Stelei,insa a validat un gol din ofside pentru Kiev, asa ca Steaua a fost eliminata. Bun baiat acest arbitru!

    RăspundețiȘtergere
  31. "Tradare" la Madrid
    Specialistul in arbitraj al celor de la As, una dintre publicatiile "de casa" ale Realului, sustine ca echipa lui Zidane nu trebuia sa primeasca penalti in ultimul minut al meciului cu Juventus.

    Eduardo Iturralde Gonzalez, fost arbitru FIFA, devenit dupa retragere expert pentru As si pentru reteaua SER, spune ca interventia lui Mehdi Benatia asupra lui Lucas Vazquez nu a fost una care impunea acordarea unei lovituri de la 11 metri.

    "Interventia lui Benatia nu e suficienta. Nu ar fi trebuit acordat penalti", a spus Iturralde pentru As.

    RăspundețiȘtergere
  32. notă introductivă: de multe ori în postări mă adresez cuiva. nu este neapărat un personaj în piele și oase, ci mai degrabă o denumire generică. în loc să spun îngâmfat, obraznic, închipuit, slab crescut, parșiv, nerecunoscător, am ales calea mai scurtă și i-am zis marinuș. fiecare e liber să creadă ce dorește.

    și acum, inginerește:
    1. toate echipele mari sunt avantajate de arbitri față de celelalte, unele însă mai mult. barcelona a primit anul trecut și în turul cu roma, în schimb în retur adversarii au scăpat de două roșii, pentru lovire și faulturi repetate. în campionat i s-a scos și mingea din poartă, au cerut var , n-a vrut realul. de ce? pentru că le convine, totdeauna ei știu că beneficiază de pe urma neclarităților. deloc de mirare, nici juve nu agreează var-ul, că prelungește jocul, că taie din emoții și alte lăbăreli. ia întrebați-i după meciul de ieri. să mai amintim că realul și-a permis să-i facă cu arbitrii chiar și pe bayern???
    2. var-ul e făcut să ajute arbitrii să nu greșească și, CEL MAI IMPORTANT, să nu facă pe proștii atunci când greșesc: că n-au văzut, că a plouat, că era prea cald. puletele de aseară are în carieră greșeli impardonabile ( https://www.digisport.ro/live-text/video-steaua-dinamo-kiev-0-2-calificare-ratata-291458 , min. 55 henț în careu, mâna ridicată, mingea vine de la 20 de metri) sau alt henț clar la șahtior-bilbao, la doi metri de el, era adițional. e dobitoc? e hoț? sau doar greșește? var-ul îl ajută, dacă e cât de cât cinstit.culmea, dobitocul e englez, că tot aud spunându-se că în anglia se joacă liber, bărbătește și nu știu ce fault nu s-ar fi dat niciodată...
    3. la penaltiul de aseară balaj și-a dat cu părerea c-a fost, culmea, cu argumente pe care de obicei le folosește să spună că n-ar fi: se vede o mână, ăla din spate vine în viteză, ar băga și piciorul. porumboiu, în două intervenții vine și-l tăvălește, spunând că nu e penalti vreodată, bimbirică ăla deja aruncându-se când simte fundașul în spate, pe un contact minimal. pe scurt: dacă nu ilegal, măcar imoral.
    4. la fel de imoral e preamărețul. tot meciul a cerșit câte ceva, motiv pentru care în viața vieților lui nu va fi un fotbalist uriaș. la sfârșit, primește o miloagă și se bucură deșănțat, la fel cum făcuse în finala cl cu atletico, când, ce să vezi, dădea și el golul de 4-1, din penalti. să fie fericit, cu tot cu familia și admiratorii, eu unul însă mi-aș păzi buzunarele, dacă aș fi cu el în tramvai.
    5. sunt filozofi de sume mici și foarte plini de ei, care afirmă că fotbalul a fost inventat cu tot cu greșeli de arbitraj. spuneți-i asta lui guardiola, că tot nu vă place multora ce joacă, asta după ce în trei meciuri consecutive e ars de nu se vede? poate vasilică e bucuros că united a întors scorul, dar eu, oricât aș ține cu klopp și liverpool, nu pot să nu înțeleg și victima, mai ales că și merita mai mult.
    6. ca privitor de fotbal să nu admiți var-ul denotă prostie și/sau rea-voință. ce ai de pierdut daca se revede o fază litigioasă? eventual ai chiar timp să dai mâna cu un bun prieten, iar dacă nu te cheamă marinuș intră și de-o spălare pe mâini. se recomandă înainte și după.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce e aia slab crescut? Nu poti sa-i spui dobitocului pe nume?

      Ștergere
    2. nu suntem suficient de intimi ca să-i spun pe numele mic.

      ps: nu vi se pare că stilul lui eli seamănă cu al lui payet?

      pps: poate-i spune cineva lui mațe-fripte că țigănușii lui sunt pe PATRU în campionat, la ani-întuneric de barca. am înțeles, atunci când nu-l iei campionatul nu se pune.

      Ștergere
  33. M-am întrebat adesea daca cotoiul asta jigarit e prost sau se face.Acum m-am edificat,e prost.Ura lui fata de cel mai mare fotbalist ever demonstrează că se uita la fotbal ca pisica in calendar Mi-l citează pe Porumboiu ca fiind expertul de necontestat in timp ce alți cunoscători sunt circumspecți,vezi cazul lui Ilie Dumitrescu,Duckadam,etc. care văzând meciul la tv,cu reluări din diferite unghiuri nu stiu ce sa zi ca.
    Si vine asta, de zici ca a scapat de la spitalul 9 si fara rusine se da mare specialist.Ce trebuia sa faca RONALDO ? Sa rateze si atunci sa fi vazut bucurie pe țărănusi sau sa refuze sa bata penalty si atunci l-ar fi acuzat ca-i las,fricos etc.Nu mai bine mai stau piticii un an si se uita la tv sa vadă și ei ca joacă ceva învechit și să încerce să copieze de la aia de stiu?

    RăspundețiȘtergere
  34. Am aflat ca s-a introdus o noua unitate de masura a prostiei
    UN Marinush=10 Dobitoci=20 Cretini = 50 Oligofreni=100 prostanaci

    RăspundețiȘtergere
  35. 20 de ani de la moartea marelui actor-dizident Dumitru Furdui. ”Nepotul său îi calcă pe urme”

    RăspundețiȘtergere
  36. Steaua e numai una14 apr. 2018, 13:08:00

    Mai au un pic catelusii si castiga campionatul!! S-0 da vre-o diploma pentru locul sapte?

    RăspundețiȘtergere
  37. Dacă Steaua e numai una,atunci pe cine a batut Realul din Giulesti ? Pe CSA,pe wcsb sau pe ambele ?

    RăspundețiȘtergere
  38. Ati vazut nivelul din eșalonul 4 al fotbalului românesc.Crede cineva ca Ely ar fi avut loc în vreo echipă care a jucat aseara ? Eu sunt convins că nu si atunci nu înțeleg cum l-a văzut un "specialist" de al nostru in echipa naționala.

    RăspundețiȘtergere
  39. Cu mare intarziere, Inspectia Judiciara s-a sesizat pentru incalcarea deontologiei profesionale de catre Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar si a declansat cercetarile impotriva acestuia pentru declaratiile pe care le-a facut la 8 decembrie 2017, dupa ce sefa DNA Laura Kovesi (prietena de familie) a fost rechemata sa se prezinte in fata Comisiei speciale a Parlamentului. Lazar nu s-a putut abtine sa nu arunce cu noroi in Parlamentul Romaniei, declarand presei in data de 8 decembrie 2017:

    “Noi suntem ingrijorati si societatea civila e ingrijorata. Trebuie transparenta si sa se functioneze in mod legal. (...) In tot cursul anului 2017, Ministerul Public si in general institutiile din justitie au format obiectul unor atacuri concentrice, ele s-au vazut. Am folosit expresia «hartuit» pentru ca am gasit-o in raportul de la Geneva, unde scrie «Procurorii din DNA sunt hartuiti prin campanii media, prin chemarea in fata unor comisii speciale». Dar acolo cine ii convoaca? Niste inculpati de rang inalt, care vor ca discutiile sa aiba loc in alt mediu in afara de cel judiciar. Procurorii sunt invitati sa dea seama intr-un mediu care nu e judiciar. Am folosit aceasta expresie pentru ca o foloseste nu numai redactorul acestui raport, ci o vedem noi din ceea ce vedem noi prin atacuri media si alte acte care sunt evident neprietenoase procurorilor, cum ar fi aceea sa scoatem cuvantul «independent» din textul legii privind statutul si care intr-o maniera subtila, dar dubioasa a dorit evident sa indeparteze statutul procurorului de statutul de magistrat si sa-l duca in zona Executivului”.

    Taica Lazar nu a putut spune cine sunt “incupatii de rang inalt” din Comisia Parlamentara, pentru ca nu exista niciunul

    Dezastru pentru guralivul Lazarica, Inspectia Judiciara a constatat ca in Comisia speciala de control a Parlamentului nu se afla niciun inculpat si, mai grav, Procurorul General Augustin Lazar, in apararea pe care a facut-o la Inspectie, nu a putut indica vreunul - (vezi facsimil)

    Si chiar daca ar fi existat vreun inculpat, Lazarica tot nu avea voie din calitatea sa de sef a PICCJ sa se adreseze cu asemenea termeni alesilor poporului, el care este numit in functie de alesii poporului si care are obligatia profesionala sa respecte prezumtia de nevinovatie.

    RăspundețiȘtergere
  40. "NE-A SALVAT VASEA!"....si cronica nu mai apare.

    RăspundețiȘtergere
  41. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  42. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  43. De ce ștergeti comentariile revoltatului,ca-i singurul care zice ceva interesant ?

    RăspundețiȘtergere
  44. Supărat pe prosti16 apr. 2018, 23:18:00

    Ca motanul e fricos nu ma mira.Il inteleg ca-si pierde ajutorul social. Ca grăbită nu stie pe ce lume traieste nu mai e ceva care să surprindă pe cineva. Dat fraților,sa stati impasibil când un neicanimeni, un agramat va da lectii de democrație și voi nu reacționati asta întrece orice limita.Chiar va e frica,nu v-ați rupt de comunism ? Nu credeam ca o sa spuc sa retrăiesc acele vremuri.Sa va fie rusine!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule, chiar aveti talent! Nu v-ati gandit sa scrieti undeva? Sa va pun o vorba buna la o toaleta publica?

      Ștergere
  45. Numai acolo ai relații ? Esti tare, tare idiot !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sinteti cumva domnul Sandi Matei? Manierele v-ar recomanda.

      Ștergere