vineri, 9 februarie 2018

Dezechilibrul alegerilor si un spectator de calibru

            Pe o vreme frumoasa afara si pe un covor sintetic din ce in ce mai prost in balonul mic, ne-am adunat iarasi destul de multi amatori de miscare,saisprezece in total. Cei mai fotbalisti dintre noi, anume Ely si Gabitrei au purces la alegeri si Ely prea galanton si prea sigur pe fortele sale l-a cam lasat pe pe Gabitrei sa-si faca echipa;e adevarat ca initial Gabimare a fost ales de Ely, insa acesta motivand ca nu poate juca in aceeasi echipa cu Popica a facut schimb cu Paul. Dezechilibrul echipelor a fost destul de evident: daca Gabitrei putea combina cu Mitica, cu Tudor si chiar si cu Matei2, dincolo, Ely nu prea a avut cu cine combina, poate cu el insusi.
            Asadar sa va prezentam cele doua formatii.
            Team G3: Nelu-Bronson, Gaby, Motanu, Tavi, Matei2, Mitica, Gabitrei, Tudor.
            Team E :  Popica,(Luci), Virgil, Paul, Luci(Popica), Doru-Bete, Bogdan, Ely, Vasea.
            Asa cum era de asteptat, prima echipa s-a impus cam de la inceput, conducand in permanenta, de cele mai multe ori cu cate un gol, dar si cu trei goluri.Meritul celei de-a doua echipe a fost ca de fiecare data a revenit, mai ales datorita  eforturilor individuale ale lui Ely prin suturile si pasele sale.
            Din pacate si de data aceasta am avut aceiasi doi tipatori de meserie, e adevarat ca in echipe diferite si in loc sa ne destindem jucand relaxat fotbal,avem aproape la fiecare meci cateva reprize de tipete  pe marginea unor faze, nu chiar asa de controversate sau reprosuri facute coechipierilor si nu numai, duse dincolo de limita normalitatii. De ex.la golul lui Bete cand mingea a atins coltul sacului din spatele portii si a revenit in teren, am crezut ca acest tip de faza a fost lamurit inca de acum cateva etape cand tot Bete a dat cu capul in celalalt colt al portii si mingea s-a lovit de coltul sacului...
            Golurile invingatorilor au fost marcate de catre Gabitrei,cred ca 4,Tudor 2-3 si Mitica 1-2.
            De la perdanti, dar merituosi, au inscris Ely 3g., Vasea tot trei g. si Doru-Bete una bucata gol.
            Daca Ely a marcat prin suturi tari si cu efect de la distanta, Vasea a finalizat din apropiere, la primul gol primind o pasa de la Ely care l-a si atentionat verbal ca-i trimite mingea din centru-stanga spre lateral- dreapta; al doilea gol a fost tot din pasa lui Ely din lateral-stanga in mijlocul careului unde Vasea era f. bine demarcat si la ultimul a fost o combinatie in trei, Ely pasa la Popica in stg. si acesta reuseste in ultima instanta o pasa la Vasea aproape de linia portii in dr.-lateral, de unde dibaciul de mos reuseste s-o strecoare(pe dansa cea rotunda) pe langa Nelutu in poarta si scorul devine 8-7. Eram aproape de egalare, dar Paul se indrepta deja spre marginea terenului si meciul se incheie.
            Scor final 8-7.
            Am avut si un spectator de calibru in persoana lui Gabita care are interdictie de la efort una luna de zile, dar care ne-a adus vinul comandat lui Stelica .
             Ca de obicei a urmat repriza de hidratare si de ceva ciuguleala de pe peluza verde, inconjurati de stoluri de ciori, semn ca se va schimba vremea.

Vinul de la Stelică...


74 de comentarii:

  1. O sotie ingrijorata ajunge la medic.

    - Domnule doctor, sunteti ultima mea speranta. Nu stiu ce sa ma mai fac cu sotul meu, vorbeste in somn!

    - Doamna, nu e asa grav, sunt multi oameni carora li se intampla asta.

    - Nu e grav? Zilele trecute a vorbit in somn si-a ras tot Senatul de el!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca Popica juca tot meciul in teren in aparare si chiar mai sus, echipa lui Ely avea o sansa in plus.In poarta a "reusit"sa ia 4 boabe.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar cum să facem să ne ferim de acest stres? Sunt o mulţime de probleme cu care ne confruntăm zilnic.

    Sigur că este esenţial să nu te implici. Implicarea emoţională într-un fenomen negativ, într-o ştire de la televizor etc. îţi consumă enorm de multă energie. Trebuie să te aperi încercând să te detaşezi, asta înseamnă autoeducaţie, să cunoşti ceva despre tehnici de apărare de stres şi, sigur, să-l eviţi. De exemplu: te duci la şeful tău şi, dacă ştii că o să-ţi facă scandal, deja să anticipezi, să încerci să fii cât se poate de indiferent, să-ţi pui un baraj. E una dintre tehnicile de apărare. Sigur că nu poţi să eviţi complet stresul, fiindcă trăim într-o lume în care vrem-nu vrem, avem şi stres. Fiecăruia dintre noi i se îmbolnăveşte cineva, îi moare cineva, ne mor prieteni, ne mor din familie, acestea sunt stresuri care sunt inevitabile, fac parte din biologia noastră. Evident, acestea sunt situaţii în care nu poţi rămâne indiferent. Îţi moare cineva, nu poţi să râzi, este anormal, astea sunt lucruri care ţin de naturaleţea lucrurilor, nu despre asta discutăm. Dar eu vorbesc de celelalte cazuri, în special de stresul pe care ni-l provoacă urmărirea ştirilor negative, pe care cineva ni le toarnă pe gât gratuit, numai ca unii să câştige audienţă. Cred că societatea ar trebui să gestioneze stresul şi sunt multe mijloace. Cred cu toată tăria: condiţia este ca oamenii care ne conduc să aibă şi ceva noţiuni de psihologie socială, aşa acum trebuie să aibă noţiuni de filosofie economică.

    Dar ce putem face concret?

    Fiecare dintre noi trebuie să facă efortul să se schimbe, în primul rând să nu-l streseze pe cel de lângă el, pentru că în momentul în care eu îl stresez pe celălalt, mă stresez implicit şi pe mine însumi. Această schimbare trebuie să înceapă cu fiecare din noi. Deci avem nevoie la nivel social de o gestionare a stresului, dar şi la nivel individual şi când vom reuşi toate lucrurile acestea putem să mai vorbim atunci şi de sănătate şi de o existenţă cât de cât armonioasă.

    TREI PRAFURI OTRĂVITOARE

    Alimentaţia ce rol joacă în menţinerea unei stări bune de sănătate?

    Sunt trei prafuri albe otrăvitoare: sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rău, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, coloranţii, toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Să ne controlăm gândirea şi emoţiile, pentru că altfel ne putem îmbolnăvi“

    Credeţi că suntem într-un proces de evoluţie spirituală sau dimpotrivă, de involuţie, având în vedere proliferarea vulgarului şi a mediocrităţii?

    Suntem la două niveluri cumplit de distante. Este un nivel de evoluţie spirituală superbă şi unul care din ce în ce cade mai mult, mai mult. Revoluţia ne-a adus nouă şi foarte multe lucruri bune, dar şi foarte multe lucruri de care ar trebui să fim foarte departe. Eu nu sunt de acord cu vulgarizarea culturii, cu vulgarizarea limbajului. Cuvintele noastre, sentimentele noastre şi acţiunile noastre au două finalităţi concrete şi distincte, una este pozitivă şi una este negativă. Cea negativă ne îmbolnăveşte pe noi, cei care le gândim, le spunem, îi îmbolnăveşte pe semenii noştri, îmbolnăveşte universul, creează o disfuncţionalitate în Univers prin capacitatea de propagare. Gândul este un câmp de energie modulată în semnale purtătoare de informaţii. Acest câmp se degajă ca orice câmp fizic şi atunci să nu ne mirăm că aici avem secetă şi dincolo inundaţii şi atâtea necazuri din punct de vedere natural, pentru că astea sunt gândurile noastre, o bună parte din ele. Orice gând negativ, care înseamnă ură, invidie, ostilitate, agresivitate, violenţă, inclusiv pronunţarea cuvintelor vulgare ne face rău şi nouă, şi Universului. Deci noi trebuie să fim extrem de atenţi, să ne controlăm gândirea şi emoţiile, pentru că altfel ne putem îmbolnăvi. În momentul în care noi percepem realitatea, participăm şi aducem din câmpul cuantic una din posibilităţile realităţii, noi ne creăm realitatea, cuvintele noastre devin substanţa noastră, ceea ce spun eu bine sau rău, asta devine substanţa mea, dacă este rău, negativ, ceea ce mi se întâmplă mie nu e bine. Ne trezim cu tot felul de eczme, de tumori şi ne întrebăm cum au venit. Uite aşa au venit, din ceea ce vorbim, din ceea ce gândim, din ceea ce simţim şi ceea ce facem.

    RăspundețiȘtergere
  5. cu părere de rău constat că unii persistă să ne povestească din legile frecării, tot ce-au înțeles ei din fizică.
    - la faza de ieri bețișor lovește mingea cu capul, nelu o amortizează, mingea cade aproape vertical, atinge plasa (nicidecum sacul, păcăliciule!!!)și e respinsă, netrecând de linia porții. singura chestie de discutat e cât de tare a influențat plasa toată faza, dar asta n-o poți face cu portarul echipei adverse, care zice că a văzut mai bine ca unul aflat pe linia porții, la nici doi metri. bine oricum că în final n-a contat.
    - referitor la faza cu sacul, de acum câteva săptămâni le-am explicat domnilor (atunci n-am vrut să le spun cretini, acum mă mai gândesc) CĂ ÎNTR-UN FEL SARE MINGEA DIN BARĂ ȘI CU TOTUL ALTFEL DIN SAC. sacul absoarbe energia, d-aia e și folosit pentru antrenamente la box, bara e la fel precum colțul mesei cu care fac preluarea unii atacanți, sare mingea din ea, ciocnirea fiind elastică. dovada cea mai bună, chiar și pentru cei mai slăbuți mental,dar care-și fac cultură la televizor e șutul lui nistor din meciul cu craiova: mingea șutată puternic lovește bara interioară și ricoșează, ce să vezi, ÎN AUT LATERAL PE PARTEA OPUSĂ, exact ca în faza mult discutată.
    acum, fiecare cu ale lui: ori nu știu eu să explic suficient, ori...

    RăspundețiȘtergere
  6. v-a explicat maistrul sadoveanu cum de s-a ajuns la dezechilibrul de vineri, în principiu mai mic decât cel de vinerea trecută, deși atunci parcă nu era așa vocal.întrebarea ar fi cum raportăm super-valorile, momentan doar ely și găbiță, la restul lumii.
    acu, cu tot respectul datorat vârstei, vă amintesc deja celebrele cuvinte ale lui găbiță:"mitică, fă-ți echipa". ce-i drept, hoțomanu avea ceva rușine și nu lua chiar tot dar aproape invariabil găbiță ne tăvălea de mai mare rușinea, de unde se vede clar diferența față de muritorii de rând.
    acum, vine chiar găbiță și îmi spune că pe atunci nu era gabi3 prezent, perfect adevărat, doar că:
    - vorbim de ely la 20 de ani și găbiță la +40, îi respect pe amândoi în mod deosebit, ca dovadă nici nu-i compar
    - una e să-ți iei toată echipa, alta e să faci alegeri,chiar dacă nu foarte fericite, precum vineri
    - o fi lipsit gabi3, dar era prezent stelică, împăratul fazei defensive, greu de trecut de el. și totuși o furam cu succes.

    RăspundețiȘtergere
  7. Motane stai linistit, tu esti cel mai destept,cel mai frumos si intotdeauna numai tu ai dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu cunosc doar doi specialisti in legile frecarii fizice,unul tare in meditatii la fizica si altul care explica cum se opreste mingea intr'o prapadita de plasa atarnand liber deasupra liniei portii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ca sa-mi dovedesc marinimia ofer Motanului una bere daca in seara asta FCSB bate pe CFR.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ministerul Muncii a dat startul programului "slujbe pentru toti somerii din Romania".

    Anuntul oficial suna astfel: "Slujbele sunt oficiate sambata dimineata, in bisericile din toata tara."

    RăspundețiȘtergere
  11. Cum se face ca cei din ultima categorie,socotiti apriori mai slabi(intre care ma numar si eu) de catre unii dintre partenerii de intrecere s-au regasit aproape toti in aceeasi echipa?!?

    RăspundețiȘtergere
  12. Fotbalul "spectacol"practicat de echipa lui D. Petrescu a avut castig de cauza.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Motane, eu deja pot fi avansat la categoria -50! :)
    @Vasea, aveam interdicție 30 de zile după diagnosticul preliminar, care s-a schimbat după ecografie. Era o contractură musculară la gambă, care a blocat fluxul sanguin prin artera tibială posterioară. M-am ales cu chestia asta după ce am schimbat bateria la Smart! Greutate mare manipulată cu o singură mână (pentru că locul bateriei e îngust), poziție incomodă, sprijn pe un singur picior etc. Cum am scăpat? DE LA SINE! Pur și simplu, după o săptămână m-am trezit cu mușchiul relaxat și deci irigat. Nu e chiar la 100%, încă gamba dreaptă e mai mare în circumferință cu 1 cm decât aia stângă (până atunci era cu 3 cm!). Măcar a dispărut durerea, iar vineri aș fi jucat în poartă dacă erați impari.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cât despre meci, mi-a venit prea târziu ideea să trimit mesaj Motanului cu cine câștigă! Dacă eu făceam alegeri și mă trezeam că un om de bază vrea să joace dincolo, ori dădeam RESET, ori ceream unul dintre Motanu sau Tudor.
    Oricum, am avut ocazia să admir talentul pur al lui Ely, care nici nu s-a mai enervat, ca altădată. Nu toate golurile sale au fost cu șuturi tari, pe ultimul l-a dat plasat, cu stângul. Dacă avea și piciorul stâng, era de națională! Totuși, păcat că n-are curaj să-l folosească mai des, nu e chiar așa de rău, plus că ar putea progresa.

    RăspundețiȘtergere
  15. În încheiere, cercul vicios ”Popică”: face urât la alegeri pentru că are echipă slabă, asta pentru că tot mai mulți nu mai vor să joace cu el pentru că face scandal! :))

    RăspundețiȘtergere
  16. @vasilină:"Cum se face ca cei din ultima categorie,socotiti apriori mai slabi(intre care ma numar si eu) de catre unii dintre partenerii de intrecere s-au regasit aproape toti in aceeasi echipa?!?" te consider prietenul meu, accept și-o bere, dar câteodată ești mai mult decât distractiv. vinerea trecută ai început meciul în aproape aceeași companie agreabilă(mici diferențe ar fi prezența lui bebică și a lui gabi3, pe post de ely!!!) iar dincolo numai "balauri" și n-ai cuvântat nimic.
    @gabiță. ca la domnișoare,sună mai bine cu + decât cu -. ai perfectă dreptate în ceea ce spui, după cum cred că am avut grijă și eu să nu susțin inepții în postările anterioare. oricum, unul dintre motivele pentru care mitică e printre protejații mei e simpatia comună și declarată pentru ely.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @motalina. Din cand in cand mai castiga si echipa mai prost cotata, prin mobilizare,prin daruire si prin evolutia mai stearsa a echipei cotata mai buna,dar asta nu inseamna ca n-ar trebui ca la meciurile dintre noi echipele sa fie cat mai echilibrate. Cat despre data trecuta, ai cuvantat tu destul, numai trebuia s-o fac si eu.
      @gabita.Ma bucur ca s-a scurtat mult perioada de accidentare si vei reveni in joc.

      Ștergere
  17. Grăbită,precizează la ce naționala ar avea loc Ely,sa nu mor prost. Iti spun eu: nici in cea a veteranilor.Si eu care credeam ca te pricepi la fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  18. SINGURI NE-AM ÎNGRĂDIT DREPTURILE DE OAMENI CINSTIȚI - CU LEGI IDIOATE

    Țâganu emancipat . . .

    Puradelu' îl întreabă pe regele Cioaba ce este democraţia:
    - Atunci când cheltuim ajutorul social în două zile şi apoi mergem şi luăm ce-i al altuia, aia e democraţia.
    - Şi ăla nu zice nimic?
    - Nu poate sa zice, ca aia e rasism.

    RăspundețiȘtergere
  19. SOTUL, LA ANIVERSAREA VARSTEI DE 75 DE ANI, SE ADRESEAZA CREDINCIOASEI LUI SOTII:
    – DRAGA, DE MULTA VREME VREAU SA TE INTREB CEVA: MEREU M-A FRAPAT FAPTUL CA CEL DE-AL SAPTELEA COPIL AL NOSTRU NU SEAMANA CU CEILALTI. MACAR ACUM, SPRE SFARSITUL VIETII, AS VREA SA STIU DACA A AVUT UN ALT TATA FATA DE CEILALTI SASE COPII?
    EMOTIONATA, SOTIA MARTURISESTE:
    – DA, AI DREPTATE, A AVUT ALT TATA.
    – SI POTI SA-MI SPUI CINE A FOST?
    – TU!

    RăspundețiȘtergere
  20. Vasile si Maria mergeau in fiecare an sa vada “Ziua Aviatiei” si in fiecare an Vasile era tentat sa se plimbe cu elicopterul, dar de fiecare data la rugamintea lui primea acelasi raspuns de la nevasta:
    – Vasile ai inebunit, 5000 lei sunt totusi 5000 lei!
    S-a intamplat mai multi ani la rand si anul acesta Vasile a decis:
    – Marie, fac 70 de ani, nu stiu cat mai traiesc si poate este ultima sansa.
    – Ioane, tot tembel ai ramas, 5000 lei sunt totusi 5000?!
    Pilotul elicopterului a auzit discutia si a venit cu o propunere:
    – Pentru ca este “Ziua Aviatiei” astazi va fac o reducere semnificativa, amandoi la pret de unu si daca pe parcursul zborului nu scoateti nici un cuvant, pur si simplu nu imi dati nici un ban.
    De indata ce a decolat de pe pista, pilotul a inceput tot felul de manevre riscante, coborari aproape de sol… dar nici un sunet; intoarceri…nici un sunet; rasuciri…nici un sunet……
    Dupa aterizare pilotul se intoarce catre Vasile si ii spune:
    – Sunteti tari dom’le, nici un sunet, raman impresionat!!
    Vasile livid la fata, gaseste puterea sa ingane :
    – Eu… vroiam sa… zic ceva… cand… a cazut Maria…., dar totusi… 5000 de lei… raman 5000…

    RăspundețiȘtergere
  21. O poveste despre două găini :

    - Camarade! Dacă ai avea două case, ai da una revoluției?

    - Da! ...vine răspunsul tovarășului.

    - Camarade! Dacă ai avea două mașini de lux, ai dona una
    revoluției?

    - Da! ...răspunde tovarășul.

    - Dar, camarade! Dacă ai avea un milion de euro în cont în
    bancă, ai dona jumătate revoluției?

    - Da! ...răspunde mândru tovarășul.

    - Camarade! Dar dacă ai avea două găini, ai dona una
    revoluției?

    - NU! ...răspunde tovarășul.

    - Dar de ce donai o casă, deși ai avea doar două,
    donai o mașină deși aveai numai două, donai jumătate din bani și, de ce nu donezi o găină, deși ai tot două ??!!

    - Pentru că găinile le AM !!

    MORALA : Este foarte ușor să fii socialist cu proprietatea, munca și banii altora!

    RăspundețiȘtergere
  22. Știati că ......în ziua de astazi este ceva jignitor să arăți degetul mijlociu. Dar acum sute de ani gestul avea altă semnificatie. Înaintea bătăliei de la Agincourt din 1415, francezii anticipând victoria lor asupra Angliei, au decis să le taie degetul mijlociu tuturor soldaților luați prizonieri. Asta pentru ca fără degetul mijlociu le va fi imposibil să mai tragă cu arcul și astfel să mai ia parte la vreo luptă pe viitor. Însă francezii au pierdut acea bătălie iar soldații englezi îi batjocoreau arătându-le degetul mijlociu, pe care aceștia intenționaseră să li-l taie"

    RăspundețiȘtergere
  23. http://evz.ro/explicatii-kovesi-tolontan-dna.html

    RăspundețiȘtergere
  24. Daca e sa despicam firul in patru, parca planeaza mai multe dubii la faza din care a deschis scorul CFR decat la cea in care a egalat Steaua(parca nu pot sa ma obisnuiesc cu FCSB).
    Eu am alte pretentii de la Steaua.E adevarat ca i-au lipsit ambele varfuri, dar ma intreb ce a facut Gnohere de a fost suspendat 3 etape? Cat despre nefericitul de Alibec, de abia revenise cu gol si a fost suspendat din cauza unui fault inutil facut mai mult din dorinta de a recupera mingea.

    RăspundețiȘtergere
  25. La Palatul Victoria se opreste badea Gheorghe cu bicicleta, o rezeama de gard si incepe sa caste ochii in jur.

    Gardianul: - Bade, ia bicicleta de-aici ca vin ministrii, premierul...

    Badea Gheorghe: - No, ca nu-i bai, i-am pus lacat!

    RăspundețiȘtergere
  26. Referitor la derbi, daca e sa despicam firul in patru parca planeaza mai multe dubii la faza din care CFR a deschis scorul decat la cea din care Steaua a egalat(parca nu ma pot obisnui cu FCSB).De la Steaua am alte pretentii.E adevarat ca i-au lipsit ambele varfuri, dar ma intreb, ce a facut Gnohere de a fost suspendat 3 etape? Cat despre nefericitu de Alibec, de abia revenise cu gol ca a si luat un galben de suspendare dupa un fault inutil.

    RăspundețiȘtergere
  27. Motanila,pomeneai ceva despre un titlu de cronica...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dacă tot nu l-ai folosit, îl păstrez.
      la golul cfr-ului a fost un pic de ofsaid (zice chiftelaru, ăștia ai mei deocamdată n-au dat reluări semnificative), un pic de fault și un pic de henț, dar probabil că se anulează între ele. dincolo, putoarea mică a căzut ca secerat, vrajă multă dar probabil și neglijența fundașului. la maillat e roșu aproape curat, derbedeul își flexează cotul și duce brațul înapoi, am văzut roșii date pentru intrări mult mai nevinovate. iar trei etape pentru gnohere sună exagerat, am văzut faza de zeci de ori, dacă a lovit, că nu sunt lămurit, oricum n-a făcut-o cu intensitate. probabil l-au băbat la comportament antisportiv.

      între timp, treaba merge după scenariu. botoșaniul a furat-o,e cam pa, simt ceva bun pentru cățeluși. și pentru mine.

      Ștergere
    2. Fault n-a fost sigur, nici măcar puțin. Iar penalty la Tănase dădeam și eu, prostia fundașului.

      Ștergere
  28. Superba Victoria M.Niculescu cu M.Sharapova 4-6, 6-4, 6-3!

    RăspundețiȘtergere
  29. Nemtii au fost obligati sa-si inchirieze un vagon, de la defuncta cfr, sa-si care essseurile administrate de multicolora nationala a Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
  30. Steaua e numai una13 feb. 2018, 11:40:00

    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/wtf-declaratie-socanta-facuta-de-cornel-dinu-despre-gabi-torje-are-inima-aproape-de-fund-532711.html
    Cum isi permite sfertodoctul asta cu bube pe fata si de caracter sa ia pe toata lumea la misto!!El, 'eroul' de la Kosice si din meciul cu Foresta, gaunosul gaunosilr si rautatea intruchipata, fotbalist bun, antrenor slab, zero ca om!!

    RăspundețiȘtergere
  31. 10 avantaje ale sportului combinat cu regimul alimentar echilibrat
    Dacă tot am ajuns la beneficii, trebuie să trec în revistă cât mai multe, pentru că există persoane destul de reticente la ideea de sport. Asta în condiţiile în care au kilograme în plus, se plâng de dureri osteoarticulare şi sunt lipsite de energie, în ciuda faptului că unele nu au nici măcar 30 de ani. Aşa că dacă le-aş putea prezenta măcar un motiv ca să facă din sport un obicei pe viaţă m-aş bucura enorm! Iată ce am constatat pe pielea mea!

    Mişcarea mă ajută să arăt mai bine. Cum? Foarte simplu! Accelerează circulaţia, iar pielea este mult mai bine hrănită cu nutrienţi.

    Sportul îmi dă energie. Dacă aleg antrenamentele care mi se potrivesc, starea de oboseală trece repede şi mă simt excelent.

    Mişcarea accelerează metabolismul. Se ştie că înaintând în vârstă, rata metabolismului scade la fiecare perioadă de 5 ani. Aşa că are nevoie de un boost ca să nu ne îngrăşăm, deşi ne menţinem constant numărului de calorii ingerate. Soluţia? Tot sportul.

    Sportul îmi topeşte grăsimile. Dacă ne menţinem pulsul într-o anumită valoare dictată de vârstă, greutate şi înălţime, vom arde din grăsimile în exces, pe care noi, fetele, le avem depozitate de multe ori şi pe unde nu ne dorim: abdomen, coapse, fese.

    Mănânc sănătos. Eu consider dieta corectă şi sportul zilnic combinaţia perfectă pentru sănătăte. După ce am ars 200, 300 de calorii la un antrenament, parcă nu-mi vine să mă refugiez în pâine şi prăjituri. În plus, dacă optez pentru proteine din peşte, iaurt, legume, fructe şi cereale integrale, beneficiez de tot suportul nutriţional pentru a face faţă efortului.

    Nu ratez proteinele. Masa musculară în proporţie optimă în corp este garanţia menţinerii unui metabolism bun. Dar ea trebuie antrenată şi hrănită cu cele mai bune surse de proteine, iar preferatele mele sunt iaurtul, ouăle si peştele. Consum zilnic cel puţin o salată cu peşte sau ouă şi un iaurt Activia Finesse, fie la mic dejun, fie drept o gustare.

    RăspundețiȘtergere
  32. Mă destresează. Povestea cu endorfinele date de sport este atât de veche, dar atât de nouă, pentru că stresul afectează persoane din ce în ce mai tinere. Iar cel mai sănătos remediu este secreţia naturală de hormoni ai stării de bine care se are loc în timpul sportului.

    Sportul îmi îmbunătăţeşte postura. E atât de importantă prezenţa antrenorului care te ajută să-ţi menţii spatele drept şi ne dăm seama de asta după ce tensiunea din umeri dispare cu timpul şi ne simţim ca şi cum am fi fost eliberaţi dintr-o menghină. Da, sportul are această putere.

    Respir mai bine. Rareori, ştim să respirăm la capacitatea noastră optimă, lipsa de oxigenare a creierului şi a altor organe ducând la oboseală şi letargie. În timpul programelor de sport, putem deprinde şi respiraţia corectă, ceea ce schimbă în bine starea de sănătate a întregului organism.

    Dorm mai bine. Orice zi cu mişcare este urmată de un somn mai bun. Însă trebuie să am grijă să fac dimineaţa antrenamentele mai intense, seara fiind ideală pentru yoga şi pilates

    RăspundețiȘtergere
  33. v.banc cu MITICA13 feb. 2018, 15:26:00

    Cum e sa fii insurat, Mitica?
    - Pai, cum sa fie? N-am voie sa beau, n-am voie sa fumez, n-am voie sa merg cu amicii la o bere, n-am voie sa ma uit dupa vreo femeie pe strada...
    - Inseamna ca regreti pasul pe care l-ai facut?
    - Nici asta n-am voie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. anonimul Mitica13 feb. 2018, 15:30:00

      Evident ca nu e cazul lui Mitica al nost,el are voie sa faca orice...

      Ștergere
    2. anonimul Mitica14 feb. 2018, 13:27:00

      ...sa faca curatenie, sa spele vasele etc.

      Ștergere
  34. dacă tot se poartă linkuri, unul către un vechi laudatio:
    http://fotbaldeziuacincea.blogspot.ro/2013/03/amicul-public-numarul-1.html
    acu, nu-mi amintesc exact cine a fost obiectul descrierii, darămite dacă autorul a fost onorat cum trebuie sau nu.

    @găbiță: s-a invocat un fault la momcilovic. privit dintr-un anumit unghi, mureșan intră cu ceva forță în el. multe labe de ziariști pun presiune aiurea pe vlad, niță a luat exact același gol în meciul tur, greșind chiar mai flagrant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu ce zic labele de ziariști, dar văd ce a zis Duckadam azi. Asta era și părerea mea: cu Gazul a scăpat, cu CFR n-a mai scăpat. Sigur că o astfel de greșeală poate să facă (sau a făcut) și Niță, dar aia vine statistic, după ce și-a salvat echipa de n ori.

      Ștergere
  35. E unul de isi zice Revoltat. Spuneti-i sa stea pe faza ca am sa-i pun niste intrebari.

    RăspundețiȘtergere
  36. Judecătorul care n-a participat la deliberări nu poate semna și motiva hotărârea

    Pornind de la cauza ”Cerovsek și Bozicnik împotriva Sloveniei” în care CEDO a subliniat că judecătorii care n-au participat la proces nu pot motiva și semna hotărârea judecătorească pentru că nu pot oferi garanția că s-a realizat o bună administrare a actului de justiție, CCR a subliniat că redactarea și motivarea hotărârii judecătorești nu poate fi făcută decât de judecătorul care a participat la dezbateri și deliberări. În caz contrar, s-ar încălca dreptul la un proces echitabil:

    ”În situația în care nu judecătorul care a participat la dezbateri și la deliberări este acela care redactează/motivează hotărârea judecătorească, garanțiile pe care Constituția și legea le consacră pentru protejarea dreptului la un proces echitabil, pentru asigurarea unei justiții imparțiale, înfăptuite în numele legii, rămân instrumente declarative, lipsite de efectivitate, inutile”.

    CCR a mai precizat că ”motivarea hotărârii judecătorești este un act inerent funcției judecătorului cauzei, constituie expresia independenței sale și nu poate fi transferată către o terță persoană”.

    Cazul pe care s-a bazat CCR, de la CEDO, identic cu al lui Liviu Dragnea

    Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul ”Referendumul” de către Completul de 5 al ÎCCJ format din judecătorii Livia Stanciu (președinte), Angela Dragne, Luciana Mera, Livia Zglimbea și Ioana Bogdan. Decizia a fost pronunțată în 22 aprilie 2016. Hotărârea a fost motivată în februarie 2017, nu în 30 de zile, potrivit legii.

    Hotărârea de condamnare, în forma ei motivată, nu a fost semnată de judecătorii care s-au pronunțat. În momentul pensionării, judecătoarele Livia Stanciu și Luminița Zglimbea nu motivaseră hotărârea în forma motivată. Această a fost semnată de către președinta ÎCCJ, Cristina Tarcea, care nu a participat la judecare și este judecător de civil, nu de penal.

    RăspundețiȘtergere
  37. Unui batran suporter dinamovist i-a sunat ceasul. Pe patul mortii, el isi cheama fiul si-i zice:

    - Fiule, iti las ca mostenire abonamentul meu la tribuna 0.
    - Da, tata...

    - Vreau in schimb sa-mi cumperi un abonament la meciurile Stelei, iar pe ultimul drum sa-mi invelesti cosciugul in steagul ros-albastru.
    - Dar, tata, toata viata ai fost devotat lui Dinamo, de ce te schimbi acum, pe patul de moarte?

    - Da-i incolo, decat sa moara unul de-ai nostri, mai bine unul de-al lor!

    RăspundețiȘtergere
  38. Simona Halep apare la Doha sub culorile noului sponsor NIKE.Toate componentele echipamentului(sepcuta, tricoul, sortul si incaltarile)au imprimata sigla NIKE.
    Sa fie cu noroc!

    RăspundețiȘtergere
  39. Supărat pe prosti14 feb. 2018, 17:46:00

    Anonimicul sa-mi raspunda daca ala, al cărui nume îmi e scârba sa-l rostesc,e vinovat sau nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da pe destepti nu esti suparat?

      Ștergere
    2. Pentru suparatul pe el. Raspunsul este: nu stiu. Stiu doar ca unii au luat hotararea si altii au motivat-o, dar poate tu nu ai suficente notiuni de drept sa rwlizezi ca asta nu-i legal.

      Daca in locul celor doi procurori inregistrati erau Dragnea si Tariceanu, este ca ai fi iesit in strada plin de ura-ti caracteristica?
      Stai prin zona, ca mai am treaba cu tine.

      Ștergere
  40. Pentru Simona a fost cu noroc, ca si pentru Sorana de altfel.
    Le asteptam si pe celelalte doua fete ale noastre.

    RăspundețiȘtergere
  41. Si cand ma gandesc ca era cat p-aci sa nu vin vinerea trecuta,o indispozitie stomacala, cu un inceput de cufu.....
    Mai contabilizam eu 3 goluri in cont? Daca nu veneam,juca Gabita, chiar si in poarta si posibil sa fi fost alt rezultat.

    RăspundețiȘtergere
  42. Formidabila zi au prins toate cele patru fete:Simona, Sorana,Monica si Mihaela si-au invins adversarele. In afara Simonei, celelalte trei fete au batut tenismene de top. Felicitari fetelor!

    RăspundețiȘtergere
  43. Cum ramane cu ZGOMOTOSII?
    Maine este vineri,venim sa ne simtim bine si sa avem liniste. SPER!!!!!
    Cea mai buna solutie: ECHIPA ZGOMOTOSILOR contra celor Tacuti!
    Doru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam mare inghesuiala la galagiosi, ca si pe tine tot pe acolo te vad.

      Ștergere
  44. PSG au platit infumurarea si faptul ca au un antrenor slab. Realul n-a stralucit nici el, Toni Kros e chiar mai simulant ca Tanase dela FCSB, un 11 ar fi trebuit dat la hentul lui Ramos.

    RăspundețiȘtergere
  45. Agentul de circulatie pandeste in fata unui club.

    La un moment dat, iese un grup de tineri, in stare avansata de ebrietate, se urca in masini si pleaca in diferite directii.

    Agentul a observat ca unul din ei, in special, nu se putea tine pe picioare, asa ca, hai sa-l urmareasca pe acesta. Il opreste:

    - Suflati in etilotest.

    Sufla tanarul, rezultatul zero. Mai sufla o data, iarasi - zero alcool. Politistul nedumerit:

    - Cum se poate una ca asta???




    - Azi a fost randul meu sa fiu momeala.

    RăspundețiȘtergere
  46. lăsați bericile să vină la mine! șase sunt ca și puse la rece, din partea cățelușilor, două sunt pe drum de la madrid, tare mi-e că vin două și de la barcelona. bașca una de la silică, c-a egalat steluța, cred că devin dependent.

    RăspundețiȘtergere
  47. Motanila, abia acum ai o bere de la mandel dupa prima victorie a Stelei in fata unei echipe italiene.
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  48. Slabut cu mintea mai e si Dica, sa nu stie ca Pintili va fi suspendat! Inainte de orice meci din UEL, Uefa transmite cluburilor un comunicat, care cuprinde si jucatorii pasibili de suspendare... Trebuia doar sa-l citeasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una16 feb. 2018, 13:02:00

      De unde stii? A primit si Dinamo comunicat, ca aveti prea multi purici?

      Ștergere
  49. Dialog la Oficiul pentru Plasarea Fortei de munca:

    - Buna ziua, vreau si eu un loc de munca.
    - Avem ceva foarte bine platit, dar e mult de lucru.

    - Nu, multumesc. Daca am bani, ii dau pe bautura.
    - Atunci, avem un loc in care nu prea aveti de munca, dar e prost platit.

    - Nu, pentru ca, daca am timp, fac rost de bani si ii dau pe bautura. Nu aveti ceva unde sa muncesc toata ziua si sa fiu prost platit?
    - Imi pare rau, dar nu aveti studii superioare...

    RăspundețiȘtergere
  50. Se pare ca azi vine si Stelica la joc. Sa fie cu noroc!

    RăspundețiȘtergere
  51. Am privit cu oarecare amuzament primele peripetii ale bravului Portocala,zicand ca e un ciudat singuratic. Dar cand vad cum lucra mana in mana cu seful lui la paradit de cetateni, cum minte fara sa clipeasca prima doamna a tarii, cum presedintele spune ca n-a citit despre aceste lucruri dar stie el ca nu sint importante, cand ii vad pe impotentii ailalti cum promit marea cu sarea si tot felul de pomeni inutile unora care la iau banii si isi bat si joc de ei, aproape ca il regret pe Ceausescu, macar atunci stiai de cine sa te aperi. Care mai sinteti tineri, plecati unde vedeti cu ochii!!

    RăspundețiȘtergere
  52. Supărat pe prosti16 feb. 2018, 17:44:00

    Bă fraților, nu-i spune nimeni jegului ăsta de anonimic să manance rahat in altă parte ? Se uita ca prostul la antene si se da destept.Cu cât se va uita mai mult cu atat va fi mai idiot.E ultima oara ca-i raspund.Daca-i prost si vrea sa fie asa e treaba lui,dar sa ne lase-n pace,sa-si prezice idioteniile in altă parte.

    RăspundețiȘtergere
  53. Supărat pe prosti16 feb. 2018, 17:46:00

    Bă fraților, nu-i spune nimeni jegului ăsta de anonimic să manance rahat in altă parte ? Se uita ca prostul la antene si se da destept.Cu cât se va uita mai mult cu atat va fi mai idiot.E ultima oara ca-i raspund.Daca-i prost si vrea sa fie asa e treaba lui,dar sa ne lase-n pace,sa-si predice idioteniile in altă parte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are curajul sa se jure prietenul prostilor pe familia lui, daca are vreuna ca spusele alora sint nascoceli?

      Ștergere
  54. Dar daca e mai destept decat tine acest anonimic?

    RăspundețiȘtergere
  55. Blestemata de tendinita o scoate pe S.Halep din circuit: a abandonat la Doha si nu participa nici in Dubai si nu se stie cat va lipsi, prilej pt.Wozniacki sa puna distanta intre ea si Simona.

    RăspundețiȘtergere
  56. Spre surprinderea mea, fiul meu-Razvan a vizionat meciul Steaua- Lazio chiar de pe stadionul National Arena.
    Si cand ma gandesc ca joi am trecut pe la fostul loc de munca si un coleg avea un bilet la meci pe care l-am refuzat din comoditate si-acum imi pare rau ca am ratat o victorie a Stelei in direct de pe stadion.

    RăspundețiȘtergere
  57. Un hot ii spune prietenului sau:
    - Aseara, am spart casa unui parlamentar, dar m-a prins asupra faptului si apoi mi-a dat drumul...
    - Nu a anuntat politia?
    - Nu. Mi-a zis asa: Corb la corb nu-si scoate ochii

    RăspundețiȘtergere
  58. Sexcronic. A ! Proape porn. Ooo !!

    An Agrostar Production
    O palincă de 5x stele, multiplă laureată a premiilor bafta delo delo

    Deşi vremea a fost favorabilă unei mozoleli pe cinste iar ciorile croncăneau a sex sau mai repede a foame, cu greu au putut fi atrase de pe piaţa liberă 12 prezervative de calitate , o siliconată cu ochi albaştri şi păr roşcat, toate lovite de infla(ma)ţie, preţul acestora explodând odată cu apropierea primăverii. De menţionat că înainte de începerea orgiei Mitică nu s-a putut abţine şi a dezumflat-o un pic pe sili.
    După negocierile de rigoare cu peştii a rezultat următoarea distribuţie :

    Vativii : în rolul lui Jimenez 1, Nelu Şpagat, dublura originală a lui Charles Bronson, în rolul liniilor de fund atrăgătoare, Motanul încins în balonul rece şi Marin Limbopen, dublat la fazele fierbinţi de Yellow Submarin, în rolul taliei mlădioase, Bg zoidul obosit în pungă şi Gabi frenezia întruchipată, violatorul căutat în 5 regiuni viticole, vârf penetrant Tudor rating de cu seară până-n zori

    Prezerii au interpretat rolurile : Jimenez 2 însuşi Găbiţă, gambitul damei nerefăcut încă după erorile lui Mitică, linia de fund asaltată, Gaby pe faţă antisubmarin şi Paul Mcnumără silicoanele, talia un pic mai ţeapănă Mitică gata sculat şi T. Avi de opturi, goluri şi degajări, vârf exagerat de împins Vasea, venerabilul ovul veneric agăţat permanent de himenul advers

    Silconata este aşezată la mijlocul patului verde vizibil erodat de multiplele popasuri ale tiriştilor nocturni. Jimenezii jură să apere cu credinţă găurile marcate de bare şi tare precum şi lăţeii ce atârnă
    sfâşiaţi în spatele lor. Mitică o încinge primul pe sili, se satură, i-o dă puţin şi lui T. Avi dar Motanul se gudură pe el şi Vasea nu mai

    RăspundețiȘtergere
  59. are ce împinge. Sili vizibil excitată se plimbă pe la Gabi, Tudor, Bg, Marinuş care o plimbă la aer curat, o mângăie, o răsfaţă, o trimit pe lângă gaură sau în tentaculele himenului, dar la un moment dat Gabi simte că îşi dă drumul, avansează pe dreapta, intră în unghi aproape închis, vede lângă bara stângă câţiva centimetri de gaură (n)udă şi o plesneşte pe sili drept în lăţei. Deep inside. Primul bebe face oaaa. Luptă acerbă în careu, Tudor şi Bg o plesnesc pe sili dar aceasta refuză să intre în gaură, Găbeii fac paradă pe rând dar Bg reuşeşte în cele din urmă, după multă vrăjeală, să convingă siliconata şi al doilea bebeluş face oaaa ! Paul urcă de multe ori, Vasea freamătă pe la buziţele porţii, Mitică şi T.Avi o pocnesc pe rând pe sili dar aceasta refuză să facă şi pentru ei o penetrare, se dă cu capul de bară, zboară tocmai în buric sau se opreşte în braţele lui Nelu care o strânge tandru la piept, o sărută cu drag după care o retrimite la muncă că până se termină programul mai e şi timpul costă. Motanul îi ia pe piept sau pe picior când pe Vasea, când pe T.Avi, când pe sili, oprind desfrâul prezerilor din faşă. În timpul ăsta guriţa nu i se mai oprea depăşindu-l audio pe Limbopen. Gabi, Tudor sau Bg îi mai fac odată pe prezeri şi al treilea bebeluş se naşte din flori, după efectuarea analizelor la cald se va putea stabili cu siguranţă paternitatea. Dezmăţul continuă, al 4-lea goluţ îi aparţine lui Limbopen care se demarcă în careu pe partea stângă, primeşte siliconata şi îl învinge pe Jimenez 2. Prezerii speriaţi de natalitatea în continuă creştere încearcă să facă nişte avorturi şi apelează la medicii pediatri Mane, Salah şi Firminho dar nu reuşesc să-l racoleze decât pe Tudor şi să-l cedeze pe Paul la maternitatea bere Griviţa. Găbiţă face schimb de roluri cu Vasea iar prezerii devin ceva mai periculoşi dar Nelu îşi apără gaura cu succes. Al 5-lea bebe ia naştere urmare a unui viol în grup, dar paternitatea va fi stabilită cu siguranţă ca fiind a lui Gabi. La uşa balonului se aude soneria. Gabi întreabă cine este, lăptăreasa, răspunde o voce suavă, nu doriţi nişte lăptişor de văcuţă pentru bebeluşii apăruţi în distribuţie, ba da răspunde Gabi, dar du-te mai sus pe stânga şi o trimite în diagonală la Bg care o suge de lapte şi o plasează

    RăspundețiȘtergere
  60. pe lângă Vasea drept în lăţei pt. a 6-a oară. Ghem, set şi meci. Să mai notăm că la o fază sexi în careu, lui Gabi i-a venit ciclul după o mângăiere cu pumnul a lui Vasea, dar tampoanele erau la regizor şi scenaristă, drept pt. care nu s-a bătut nici măcar fault. Au lipsit din distribuţie Bebe, dar până la urmă au apărut suficienţi, Lucifer Adorbere şi Doru spaima sacilor, acesta din urmă datorită unei plângeri înaintate cu 10 ani în urmă de nisipul fin din Crevedia din partea unei depuţate. Stilistul aromelor bahice răspândite în film, Stelu Genunchi, vizibil ros de cearceaf la ambele coate, a dat autografe mai multor fani şi studente faine. În timp ce gaura, lăţeii şi siliconata depuneau plângere la praşila de zăpadă, o parte din autorii violului în grup organizat continuau în libertate să-şi bage limba. În whisky, ţuică, vin sau bere, toate având un iz de miere aşa cum numai izma o poate cere.

    RăspundețiȘtergere
  61. Dragi cititori delectati-va cu cronica lui Bogdan.
    Sincere felicitari autorului!

    RăspundețiȘtergere
  62. Dragi cititori delectati-va cu cronica lui Bogdan.
    Sincere felicitari autorului!

    RăspundețiȘtergere
  63. Dragi cititori delectati-va cu cronica lui Bogdan.
    Sincere felicitari autorului!

    RăspundețiȘtergere