sâmbătă, 29 aprilie 2017

Opt la opt, exact câți am fost

Bănuiam că buna tradiție a ultimelor săptămâni e pe cale să se păstreze, când Eli a sunat ca să-și anunțe sosirea alături de Ștefan, iar Virgil se zărea venind agale. Apariția unui Tudor ediție cu barbă, nerecunoscut de mare parte dintre purtătorii de ochelari, n-a făcut decât decât să ducă numărul combatanților la 16, mai degrabă bine decât rău, dar ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă alți obișnuiți ai casei (Luci, în pragul exmatriculării, cu două absențe consecutive și Nelu, cu oră la ginecolog) ar fi onorat masa. Probabil Marinuș n-ar mai fi prins un loc de titular, ceea ce (valabil de altfel și pentru alții) i se poate întâmpla oricum, dacă nu-și perie vocabularul.
Nu cunoaștem dedesubturile parlamentărilor dintre Eli și Mitică, știm însă ce-a rezultat.
Real Pătârlagele: Virgil - Gabi, Răzvan 1-1 - Tavi1, Bogdan1, Mitică1 - Tudorică1, Sică2
Atletico Crevedia: Paulică - Bebe, CristiB1? - Ștefan3, Eli2, Bețișor1 - Marinuș0, Vasilică-1
Cifrele nu înseamnă nu neapărat notele, ci numărul de goluri marcate. Ștefan a fost surpriza plăcută, mai ales prin acuratețea execuțiilor la finalizare, Sică (control bun al balonului, șut așezat, viziune) își face și el loc în echipă, fiind deocamdată terorizat de Mitică în fazele de atac (obișnuitul "dă-mi și mie, nene", al Căpitanului) și de Răzvan, atunci când doarme în apărare. Senzația cvasi-generală e că rezultatul a fost echitabil, aceasta, precum și căldura de iunie curat fiind și ideea celui ce a dat semnalul de plecare la bere. Real a deschis scorul prin Vasilică, "împrumutat" de la dușmani până la sosirea interului rătăcit(or) Tavi, după care Atletico a preluat inițiativa și, pe total, a fost echipa mai norocoasă, dacă e să ne luăm după numărul de bare și după monumentala ratare a lui Tudorică, singur cu mingea jos, la trei metri, central pe cadrul porții, Marinuș cu spatele, bea apă, apucă însă să se întoarcă și parează șutul. La faza următoare, CristiB prinde o torpilă leșinată, mingea îl lovește pe Răzvan, aflat la blocaj și, de la șase metri, ia o traiectorie arcuită și se duce în colțul porții lui Virgil, de altfel creditat cu câteva intervenții super-utile și fără conștiința încărcată la vreo reușită a inamicilor..
Dintre ghinioniștii etapei îi putem evidenția pe Bogdan, lipit în cele din urmă la gol, și pe Bețișor, autorul câtorva șmecherii în atac, inclusiv mingi lăsate să treacă printre picioare, menite să deruteze adversarul, ceea ce nu-i frumos. Iar ca pată de culoare ni se pare intersant că, probabil pentru prima dată în istoria recentă, conferențiarii Mitică și Marinuș au fost de acord cu un lucru, cum că Realul a avut echipă mai bună decât Crevedia. Dacă primul a fost lămurit repede, propunându-i-se un schimb de locuri, Căpitanul încă se mai izmenea la bere că ar fi trebuit să bată. Probabil se gândea că-l are pe Mihăiță în echipă, iar dincolo nu-i Eli...

29 de comentarii:

  1. era să uit de stelică, prezent și el ca spectator și apoi combatant la terasă. înțeleg c-a venit special mai târziu, ca să nu fie tentat să joace, dar e de apreciat că-i face plăcere compania, fiind cam a treia oară anul acesta când execută manevra.

    RăspundețiȘtergere
  2. Motanele,ai percutat destul de rapid la scrierea cronicii,insa cronica de vinerea viitoare o va "executa" BOGDAN.Sa nu zica ca a fost luat prin surprindere.Urmatorul cronicar va fi TAVI.Am decretat!Ave!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe cat de simplu, pe atat de inspirat titlul!
    Tudor a dat cel putin un gol, sigur atunci cand la un moment dat Atleticii exersau cometarii aiurea si luati de elanul vorbelor au repus gresit mingea, direct la Tudor si acesta i-a executat scurt cu un sut plasat perfect pe coltul din stanga al portii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Golul lui Mitica Pletosu l-a dat de fapt Bebe, in somn.

    RăspundețiȘtergere
  5. sică von munchausen30 apr. 2017, 11:31:00

    și mie mi s-a părut că tudor a dat golul ăla, dar la bere sicănștain se lăuda chiar cu patru!!! bucăți. cum pe restul îi știam, l-am scăzut doar cu una, dar acum am rectificat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce tupeu pe Reghe si ai lui, se fac ca uita cum i-a batut Fcsb pe Astra cu un penalti dubios facut cadou de Geraldo si se leaga acum de Viitorul.Frica mare la meciul de miine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ghici ghicitoarea mea1 mai 2017, 11:15:00

    Stiti bancul cu 1 Mai?
    Unu mai fraier ca Mitica doar bebe ar putea sa fie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ba,voua nu va e rusine, golurile lui Marinus unde sunt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci hai sa nu ramai prost, iti spun bancul cu doi mai. Doi mai fraieri ca aia de mai sus ati fi tu si cu Motanu.

      Ștergere
  9. Golurile lui MARINUS, sunt in cap si sunt fff multe .Nu a plouat si iar a putut scrie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. prietenul tău e cel mai fericit atunci când își amintește de "idolii" lui. că se gândește la ei cu drag e dovadă și-o scriere mai veche, vezi comentariile din linkul de mai jos.

      http://fotbaldeziuacincea.blogspot.ro/2015/07/mititeii-la-ei-carnea-de-tun-la-noi.html

      pe van hanegem, ăl de pe 28 iulie seara, parcă-l știu de undeva.

      ps: silică, pe eurosport e finala la snooker, ți-o recomand.

      Ștergere
  10. Steaua e numai doua2 mai 2017, 00:01:00

    Cit de slabi pot sa fie unii daca cel mai bun jucator al lor e unul Fleasca.

    RăspundețiȘtergere
  11. Chiar asa, pe unde umbla stelemistii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa faca si ei,ca suporterii Barcelonei, stau cu nasul in pamant.

      Ștergere
  12. steaua plătește pentru prostiile pe bandă rulantă. jucători de doi lei,(bălașa, papașa, amorim, man, tănase...) tactică greșită, fanfaronadă și mai ales dobitocia de a face egal într-un meci pe care era mai bine să-l piardă, cel de la mediaș. așa i-au băgat pe dinamo în play-off și și-au luat-o în freză.

    RăspundețiȘtergere
  13. https://www.youtube.com/watch?v=rF0fHm9q8nI

    oau!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Iar si-au gasit securistii si provocatorii pretext sa iasa in strada. O tara mica cu multa ura si prostie pe masura!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Feriti-va de magarus4 mai 2017, 17:07:00

    Mitica, sa-mi spui ce masura porti la pantofi, ca ti-am gasit de ocazie o pereche minunata de slapi roz, culoarea care-ti place tie. Deja ma gandesc ce bine o sa-ti vina pe peron la gara de nord, o sa zica trecatorii ca esti milionar in vacanta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mâine nu se poate juca pe terenul din AGRONOMIE, este o competitie, turneu de fotbal copii. Am vorbit pentru terenul din MILITARI de linga CORA de la ora 16. Sper sa fim peste 10 OAMENI, fără OMUL STRAZII, stiti voi. Sper să nu-l văd mâine, pentru că se dau ajutoare in toate parcurile si ar fi cretin sa rateze ocazia.

    RăspundețiȘtergere
  17. Capitanu Zacusca5 mai 2017, 10:44:00

    Pana si aurolacii din gara sint invidiosi pe mecla unuia care le-a tradat vocatia si s-a bagat franar la Cfr.Iar acum profita si se baga primul la ajutoare.

    RăspundețiȘtergere
  18. Bebe,de la ora 16, in Militari,in spate la Cora,ai inteles?!?

    RăspundețiȘtergere
  19. vin paulică, stelică, bogdan, vasile, virgil!?! tombe cu prietenul lui, sică. pe bețișor îl doare piciorul, luci are probleme, bebe doarme.

    RăspundețiȘtergere
  20. Face Mitik ce face si ne duce in Militari.

    RăspundețiȘtergere
  21. Capitanu Zacusca5 mai 2017, 13:28:00

    Motane, doar unul ca tine si ca Mitica poate sa se agite sa convoace toti pensionarii,ca sa iasa el in evidenta. Vasea, Luci, Tavi si bebe, asta e tot ce stiti, cum apare cineva mai rasarit va ia smiorcaiala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci, de ce te-ai inghesuit, cu caciula-n mana ,sa faci parte din acest club de pensionari?

      Ștergere
  22. bucură-te, m-a sunat eli, încearcă să apară. vine și neluțu, în loc de țuică s-ar putea să vi-l aducă pe biciclist.

    RăspundețiȘtergere
  23. Mâine scriu cronica. Vasea pregăteşte mălaiul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bogdan,merci!"Dupe"negociem.
      Se pregateste TAVI, apoi BETE.

      Ștergere