sâmbătă, 1 aprilie 2017

12 oameni furiosi

By Bețișor


...pe teren.  Ultima zi de martie, am razbit o luna a primaverii. Vineri o zi obisnuita: o mare parte din locuitorii urbei incaleca caii putere si  se indreapta spre munte, o alta parte sa taie mielul  si sa aduca vinul si noi alergam spre "Agronomie". Prezenta slabuta: Nelu, Mitica, Vasea  si  Stelica stau cu ciolanele obosite la soare, apar Bebe, Bete, si Gabi. Avem sperante pentru echipe. Intram  pe Terenul nr.4, ne echipam si continuam calculele. Se fac echipele:
Bete: Batrinii 1 (B1):    Popicu, Paul, Gabi, Razvan, Bebe, Bete.
Mitica: Batrinii 2 (B2): Nelu, Tavi, Stelica, Mitica, Bogdan, Vasea.
Meciul incepe.
 (B1) plimba mingea si este periculoasa, cade si golul: deschidere Bebe  in adincime, razvan preia si paseaza,  Bete tempereza basica si o expediaza in stanga  lui Nelu: 1-0
(B1) Un sut Gabi,  Nelu respinge si Bete care era la numar o impinge in poarta: 2-0
(B2) are ambitie si Vasea ( comenteaza) inscrie: 2-1
(B1) Bebe deschidere in dreapta Bete centreaza in fata portii si Paul ridica scorul: 3-1.
(B1) Razvan suteaza la coltul scurt, Nelu nu vede mingea  si este 4-1.
(B2) insista si Mitica  face 4-2.
(B2) lupta si neobositul Stelica suteaza din dreapta in diagonala 4-3.
(B2) Si Tavi suteaza din dreapta la coltul scurt 4-4.
S-a terminat respiram usurati si lesinati. Meciurile in care echipele sunt constituite din 6 oameni  au calitatea de a fi distrugatoare. Dpmv cei  12 merita felicitati, ii remarc pe Gabi si Paul. S-a jucat pana la epuizare, nu conta ca suntem la (B1) sau la (B2) toti ne vaitam si doream sa se termine meciul.
Asa ca traiasca berea si saptamana viitoare o luam de la capat. Sanatate!
P.S. Va rog sa completati aceasta scriere, autorul are o varsta.

28 de comentarii:

  1. parte din ratarea victorie mi se datorază, am fost indolent când am vrut să rup poarta dintr-un metru și am greșit pasa decisivă de vreo câteva ori, în final. îmi pare bine pentru mitică, că altfel săracu' voia chiar să se retragă, nu însă și pentru siliboa (el și paul au foat remarcații mei) care a căpătat tupeu obraznic și amanință că data viitoare ne dă două goluri de acasă. mama soacră știe?

    RăspundețiȘtergere
  2. Blat ca sa nu mai plinga Mitica!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa cum a promis camaradul meu Tavica,am luptat pana la epuizare pentru ca capitanul(scuzati repetitia lui"ca") nostru drag sa nu o incaseze iarasi si cu multa sudoare si ceva noroc am scos un egal nesperat dupa componenta echipelor si mai ales evolutia scorului.Dupa atatea infrangeri a venit acest egal si poate ca vinerea viitoare urmeaza si victoria mult asteptata de catre Miticuta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bk.:
    El: - Faci ceva de mancare?

    Ea: - Poate iti fierb un ou...
    El: - Poti sa zici "nu" si fara amenintari.

    RăspundețiȘtergere
  5. Steaua e numai una3 apr. 2017, 00:06:00

    Si uite asa Dinamo a luat intr-o saptamina si cupa si campionatul!

    RăspundețiȘtergere
  6. trebuie să recunosc, paulică mi-e mai simpatic decât siliboa, plus că sare mai repede cu berile, dar accept să mă cinstească și golgeterul, mai ales că iar m-a făcut chiftelaru.

    RăspundețiȘtergere
  7. Steaua e numai una3 apr. 2017, 11:11:00

    Lasati-ne sa ne pregatim de Liga Campionilor!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pregatiti-va!
    Bk:
    O femeie insarcinata se trezeste in miez de noapte:

    - Iubitule, vreau melci!

    Omul pleaca in parc, gaseste cativa melci pe care-i pune in buzunar si in drum spre casa se intalneste cu o fosta iubita care il invita la ea... acasa sa-si mai aduca aminte de clipele lor frumoase.

    Barbatul accepta si spre dimineata isi da seama ca a uitat de sotie. Ajunge acasa si scoate toti melcii din buzunar asezandu-i in fata usii.

    Nevasta-sa care il astepta furioasa, il ia la rost:
    - Unde ai fost, nenorocitule?

    El, cu o fata de om grijuliu si rabdator, spune:
    - Hai, baieti, hai ca mai aveti un pic...

    RăspundețiȘtergere
  9. Vrem, nu vrem, si meciul de vineri a purtat pecetea Capitanului. Imediat dupa alegerile la care a participat, marele Capitan a inceput sa se uite la noi si pe chipul sau care-si pierdea usor culoarea se puteau descifra gandurile: ”bai, ia uita-te cu cine trebuie sa joc!, ailalti sunt beton in aparare, ce ma fac?, iar o s-o incasez”.
    Din fericire s-a inselat, toti cei 5 camarazi de arme s-au luptat eroic alaturi de el si i-au facut cadou cel mai bun rezultat dupa o lunga serie neagra de meciuri-cosmar. Ce e drept si adversarii au meritul lor, pentru care ii si evidentiez acum, acela ca au acceptat sa mai joace vreo 15min. peste ora oficiala de final de partida. Sigur, nu din marinimie 100%, ci si pentru ca scorul era 4-2 in favoarea lor. Oricum, au acceptat si asta e important!
    Rezultatul a creat o stare de multumire generala! Vraja cea rea fusese alungata. La party, ma uitam la Mitica cum incepuse sa dea dreptate si la partenerii de discutie, la fel se intampla si intre alti interlocutori care fusesera adversari pana cu cateva minute mai inainte. Atmosfera minunata! Rezultatul ii dadea marelui capitam un tonus si o buna dispozitie de nedescris, mai ales ca seara avea o noua intalnire, una si mai pretentioasa, cea cu dama de pica. Acolo nu mai stiu rezultatul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Toate cele 8 goluri au fost splendide. Fiecare avand particularitatea sa. Combinatie (Doru-1, Vasea, Paulica), specula (Doru-2, Razvan), contratac (Mitica), sut direct dupa la o respingere a apararii (Stelica) si actiune individuala (Tavi). Cu acest gol dat in ultima secunda, mandel s-a eliberat de presiunea cu care venise pentru a-l sprijinii pe Capitan sa regaseasca drumul marii performante. Ole!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mentiuni speciale : Sile, care dupa ce a dat un gol fabulos s-a retras in a doua parte a meciului in aparare unde, de cele mai multe ori singur, a fost de netrecut. Acest lucru ne-a ajutat sa fortam atacul cu om in plus, situatie care a permis egalarea. O alta mentiune este pentru Bogdan. Imi amintesc de o pasa pe care mi-a dat-o la intalnire, de pe o parte pe alta a terenului, care a facut sah-mat apararea B1, doar ca mandel sigur de el a dat un rateu de zile mari. Oftica mare, sa nu ma intrebati mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  12. Protectorul vostru4 apr. 2017, 11:17:00

    Ii fac cinste cu 0 masa la restaurant si il las sa ia si la pachet celui dintre voi care il lauda pe bebe.

    RăspundețiȘtergere
  13. Un cacat adevarat


    https://www.dcnews.ro/petrica-folica-fondatorul-partidului-rezist-la-un-pas-de-executare-silita_538292.html

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonimul e un cacat adevarat ? Ei si,toti stiau asta si n-au facut atata caz.

    RăspundețiȘtergere
  15. luați d-aci un rahat adevărat, la min.4.05:

    https://www.youtube.com/watch?v=-Z0G6ocUp4g
    și același nenorocit, care scapă de două ori de roșu:

    https://www.youtube.com/watch?v=GYliv-TiOAs

    RăspundețiȘtergere
  16. Totusi, nu inteleg de ce au fost furiosi oamenii?

    RăspundețiȘtergere
  17. Protectorul vostru6 apr. 2017, 11:18:00

    Trei zile si nimeni n-a reusit sa scrie ceva de bine despre bebe. Stiu ca sinteti puturosi si va dau o tema ceva mai usoara:laudati-l pe Mitica.

    RăspundețiȘtergere
  18. Un domn destept6 apr. 2017, 12:50:00

    Ia uitati-va cine s-a gasit sa aplice arbitrajul video la meciurile de fotbal, Australia.De ce oare nu s-a inghesuit nimei dintre tarile cu fotbal adevarat ? Raspunsul e simplu, pentru ca sunt oameni cu capul pe umeri, care adica au ceva-n el, nu ca unii de pe aici.S-a inteles la cine fac aluzie ? Daca da, spuneti-i si lui 'nealui, ca sigur n-a inteles ce-am vrut sa spun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ciorditorule, zi să faci tu plici dacă germania (acolo unde a vrut prietenul tău găzel să-ți relanseze cariera la întins mâna) nu introduce sistemul de la toamnă. așa că roagă-te să bage tembeliziune și-n parc, ca să prinzi și tu măcar reluările.
      în rest, domn ești probabil pentru că nu faci pipi de pe vine, ca fetițele, iar de deșteptat te-au trezit dimineață ciorile de pe alee, da' le-a trecut și lor repede, că le-ai doborât cu aroma de la ciorapi.

      Ștergere
  19. D-le cronicar am ramas dator cu raspunsul solicitat:
    -La golul marcat de mine am primit o pasa f. buna,in diagonala, de la Stelica si am reluat tare si dintr'una spre poarta si cu tot plonjonul lui Popica,mingea a intrat in poarta.Popi ma intreba nedumerit daca a fost gol...
    -La scorul de 4-1 am primit o pasa ideala de la Mitica si cand ma pregateam s-o bag sigur in poarta,apare ca o naluca din lateral-spate Gabi si-mi sufla basica care ajunge totusi la Mitica care inscrie.

    RăspundețiȘtergere
  20. MARKERII VÂRSTEI PSIHOLOGICE:

    1. Relația cu timpul

    Primul semn al îmbătrânirii psihologice – senzația că cele mai importante, interesante, tulburătoare evenimente din viaţa voastră au avut loc în trecut. Că în viitor nu se va mai întâmpla nimic şi nu va mai trebui să începeți ceva. Un om bătrân psihologic trăiește cu amintirile, cel tânăr – cu planurile de viitor. În Occident la 50 sau chiar 60 de ani poți începe o facultate, o afacere, poţi merge la dansuri, poţi planifica călătorii uimitoare şi poţi duce o viaţă sexual activă. Desigur, pentru a face toate aceste lucruri trebuie să fii sănătos, energic, atrăgător, adică să-ţi menții tinerețea biologică. Şi atunci, dacă există o astfel de necesitate, creierul îi spune corpului – să rămână în formă.



    Pesimismul, lipsa de speranță, lipsa de planificare, răscolirea amintirilor – aceștia sunt marker-ii îmbătrânirii psihologice și catalizatorii ei.

    Prin urmare, o rețetă efectivă pentru a prelungi tinerețea – să faceți planuri, să trăiți cu viitorul, să depuneți efort pentru a vă dezvolta. Să fiţi optimiști în ceea ce privește viitorul, să credeți că multe lucruri bune şi importante în viaţă urmează să se întâmple – este un lucru extrem de important pentru a rămâne tânăr.

    RăspundețiȘtergere
  21. 2. Raportul către limitele tale.

    O persoană tânără psihologic crede în puterile şi posibilitățile sale. Ea înțelege că toate lucrurile frumoase şi importante care pot fi realizate în viaţă- sunt sfera influentelor ei, gradul cărora depind doar de dorințele subiectului şi alegerea metodelor de acțiune. Bătrânețea psihologică din contra, este legată de sentimentul de limitare şi mila pentru sine însuși: “Eu deja nu voi putea înota la 100 metri sau sări cu parașuta – puterile nu mai sunt aceleași”. Nu trebuie să vă prefaceți că aveți 20, când în realitate aveți 50 de ani, nu trebuie să suprasolicitați organismul fizic. Excesul – este stres, iar stresul – principalul factor al îmbătrânirii. Da, cu timpul într-adevăr avem mai multe limite fizice, dar acestea sunt legate de vârsta noastră biologică. Recunoscând acest lucru, omul tânăr psihologic se gândește astfel: “Da, nu pot face ceia ce făceam la 20 ani, însă acum am mai multe oportunități, abilitați şi aptitudini”.



    Stabiliți-vă sarcini creative, “scuturați-vă” neuronii, învățați limbi străine, călătoriți, faceți sport: este demonstrat faptul că odată cu înaintarea în vârstă, creşte eficienţa creativă şi în unele domenii poți fi chiar mai bun decât la 20 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  22. 3. Gradul de dezvoltare a competențelor emoționale

    Încă un marcher al tinereții, legat de dezvoltarea creierului şi capacității rapide de a se adapta situațiilor de stres – este competenta emoțională. Adică capacitatea de a ne controla emoțiile , de a crea legături emoționale cu alții, de a vedea partea bună în tot ce ne înconjoară şi a nu pierde simțul umorului.

    Cu alte cuvinte, competenţa emoțională – este capacitatea de a ne pune în locul altor persoane, de a fi recunoscători, de a trece cu calm prin diferite situații ale vieţii. Știința modernă nu o singură dată a demonstrat faptul că oamenii recunoscători şi fericiți trăiesc mai mult timp şi arată mult mai bine. Aceasta este legat de un şir de procese hormonale şi neurochimice, care determină mobilitatea specifică a mușchilor feței și a structurii pielii: oamenii fericiți au alte expresii faciale, în alt mod li se formează cutele faciale, au mai puține riduri.

    Deci, planificați şi deschideți noi pagini în viaţa voastră, credeți în voi, utilizați din plin resursele pe care le aveți, învățați să vă controlaţi emoțiile, mulțumiți-vă cu aveți şi bucurați-vă de viaţă. Aceste reguli sunt întotdeauna actuale şi garantat prelungesc tinerețea psihologică, respectiv şi cea biologică şi oferă plinătate vieții.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bune sfaturile domn profesor! Un exemplu pozitiv in sensul celor spuse de dvs. este cel ala ”Vechi Garzi” care sta temelie la fenomenul nostru! Ole-Ole-Ole -Ola!

      Ștergere
    2. Scuze, scaparile de pe text sunt datorate ritmului inalt al derularii evenimentelor din jurul meu si nu un semn al varstei, eiii, ce v-ati imaginat!

      Ștergere
  23. Steaua e numai una7 apr. 2017, 11:31:00

    Iar au inceput militienii sa umble pe la arbitrii. Doua penaltiuri nedate Clujului, se pregateste Astra.

    RăspundețiȘtergere
  24. Astazi vreau sa fac cuplu in aparare cu Bebe. E unul dintre cei mai constanti fundasi dreapta (uneori si stanga) din grupul nostru. In ultima perioada am jucat cateva meciuri impreuna si rezulatele au fost remarcabile. Prefer sa-l am partener decat adversar! Ole-Ola!

    RăspundețiȘtergere
  25. Seful lui Motanu7 apr. 2017, 11:54:00

    Mamaaaa,cum a sarit Motanu ca ars. S-a prins ca despre el e vorba.Inseamna ca nu-i totul pierdut, ca se mai poate face ceva cu el.Pentru asta ii recomand sa inceapa cu revistele Arici pogonici, sa-l intrebe pe profesorul lui Mitica sa-i explice ce scrie in ele.Cat despre venituri,sa vorbeasca altul, nu unul care-si tine maruntisul in batista, asa cum a vazut el la tara de unde se intorcea toamna cu carca rupta de atata carat.

    RăspundețiȘtergere