sâmbătă, 15 aprilie 2017

Meciul din vinerea mare

Vreme frumoasa, multi combatanti (18), s-a jucat pe 2 trenuri alipite cu porti mari si in urma alegerilor facute de Mihai si Gabita au rezultat urmatoarele echipe;
E Mihai: Nelu - Robert, Stelica, Gaby, Cristi Biciclistul - Mitica, Mihai Tenismenul, Bogdan Tavi.
E Gabita:Luci - Matei, Razvan, Bete, Bebe - Popica, Cornel, Gabita, Gabi III.
Meciul a inceput cu un cadou de la Tavi la Gabita, care deschide scorul. Urmeaza doua atacuri reusite de Mihai si avantajul trece de partea echipei sale, 2-1.
Mitica face si el un cadou la Gabi III si scorul devine egal 2-2.
Echipa lui Gabita joaca mai combinativ, dar se loveste de o aparare ferma si de un portar in forma de zile mari. Pe contraatac si folosind cu predilectie partea dreapta a atacului, Mihai trage echipa dupa el si scorul ajunge la 6-2.
Spre final Razvan trece in atac, Popica intra in poarta ( la scorul de 4-2) si echipa lui Gabita inscrie de 2 ori prin Razvan si Cornel.
La scorul de 6-4 se produce o faza controversata. Nelu si Razvan se ciocnesc si fiecare considera ca a lovit primul mingea. Dupa lungi parlamentari se executa penalty-ul, dar Nelu apara sutul lui Gabita.
Pana la sfarsitul meciului ( inca 10 min.) nu s-a mai intamplat nimic deosebit. Scor final 6-4 pentru echipa lui Mihai.
Marcatori: Mihai 3 g, Luci 1 ag, Mitica 2g / Gabita, GabiIII, Razvan, Cornel.
Tuturor combatantilor le uram Paste Fericit!

Foto actualizare, via Nelu Bronson

Şi optimizat...


51 de comentarii:

  1. Dragii mei sa aveti parte cu totii de un Paste fericit si linistit!
    Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fără Bogdan, care făcea poza, şi fără Tavi care încă se echipa.

    RăspundețiȘtergere
  3. mulțumim pe această cale tuturor celor care, coechipieri sau adversari, au făcut totul ca mitică să aibă și el sărbători fericite.

    ps:în trei cuvinte, rezumatul meciului: "nelu, nelu, nelu".

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate,omul meciului a fost Nelu.Fara el efortul lui Mihai ar fi fost in zadar.

    RăspundețiȘtergere
  5. Petre Ispirescu17 apr. 2017, 11:50:00

    Ce se bucura dupa meci fraierul oparit, cum dadea el din coada si se baga in seama cu adevaratii jucatori!In locul lui Gabita il lasam pe laudaros sa mearga cu Itebeul, mai scotea si el un ban, cu fata aia de milog.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eroule NELU,felicitari pentru prestatia din vinerea mare!
    Poti sa ne dezvalui si secretul?!?

    RăspundețiȘtergere
  7. Un mosulet statea la o margine de padure si spargea alune cu… instrumentul din dotare.
    Doua tinere care treceau pe acolo raman cu gura cascata cand il vad pe batranul potent.
    Se opresc ele si, mirate, il intreaba:
    – Mosule, dar nu te doare?
    – Cum sa nu fetele mosului, ca mi-a cam scazut vederea si imi dau peste degete... :)
    Doru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasea, secretul consta in faptul ca ai lipsit.

      Ștergere
    2. ia uite, nene, ce făcea nea vasilică, în loc să vină la meci, că-i pica de-o bere de la șeful lui.
      să nu uităm de matei și de bețișor, cei mai buni de la învinși. iar despre mihai senzația mea e că nici măcar nu s-a forțat prea tare, având și echipa mai bună. poate mă înșel, o să-l întreb.

      Ștergere
  8. Nelule, sa zici mersi ca n-am fost vineri ca poate te pacaleam cu un gol,doua din alea...stii tu...

    RăspundețiȘtergere
  9. Cele 10 nevoi umane – de Solomon Marcus

    Avem cele zece porunci. In complementaritate cu ele, propun zece nevoi umane. Ele isi au radacinile in copilarie. Ar fi trebuit sa faca obiectul educatiei si invatarii, la toate varstele. Dar nu prea se intampla acest lucru. Poate ne aude cineva; acum, la acest moment al unui nou inceput.
    1. Nevoia de a da un sens vietii, la nivel elementar
    Macar o data pe zi savureaza faptul ca respiri; ca privesti cerul si pamantul; ca te misti; traieste-le ca mari evenimente. Bucura-te ca ai schimbat un zambet cu un copil care a trecut pe langa tine. Toate acestea sa-ti fie suficiente pentru a simti ca viata are un sens, ca merita sa fie traita, ca este un dar pentru care cei care te-au adus pe lume si te-au crescut au dreptul la iubirea si recunostinta ta.
    2. Nevoia de improspatare
    Dar respiratia si miscarea sunt cu noi tot timpul. Exista riscul, tentatia ca ele sa devina rutina, sa nu le acordam nicio atentie, cum de fapt se si intampla in general. Rutina nu poate si nu trebuie eliminata total, o mare parte a comportamentului nostru urmeaza reguli precise, tin de civilizatie. Problema este de a reduce rutina la minimul necesar, de a nu deveni sclavul ei, cum se intampla din pacate frecvent.
    Asa cum avem grija zilnic sa ne improspatam corpul prin odihna, prin miscare si prin folosirea apei si sapunului, avem nevoie si de o improspatare a mintii, a simturilor, a sufletului nostru. Sa ne trezim in fiecare dimineata capabili de a arunca o privire proaspata asupra lumii, cu dispozitia unui nou inceput, cu o limpezire a simturilor si a gandurilor; intr-un anume sens, sa recapatam, sa recuperam candoarea copilariei.

    RăspundețiȘtergere
  10. 3. Nevoia de intrebare si de mirare
    Eram in copilarie intr-o permanenta stare interogativa, de curiozitate, de mirare, de extaz in fata spectacolului naturii si al lumii, al propriei mele fiinte. Pentru a da un singur exemplu, sunt de-a dreptul fermecat de nazdravaniile creierului meu, in materie de memorie si de imaginatie. In fiecare seara, cand ma las prada somnului, ma intreb ce calatorii neasteptate imi vor oferi visele din noaptea respectiva.
    Starea de mirare, de extaz mi-a alimentat totdeauna pofta de viata, a fost mereu o sursa de energie. Atunci cand sunt intrebat: de ce traiesti? ii raspund: pentru a ma mira. De prea multe ori, scoala, in loc sa intretina si sa dezvolte aceasta nevoie, o anihileaza. Dar daca nu ne mentinem starea de curiozitate, de mirare, de dorinta de a intelege lumea, nu doar de a o inregistra, atunci nu ne putem forma capacitatea de problematizare, de identificare a aspectelor neelucidate, nu putem sesiza amploarea si natura ignorantei noastre.
    4. Nevoia de indoiala si de suspiciune
    Ce poate fi mai uman decat ezitarea, nehotararea, nedumerirea? Pentru Rene Descartes, starea de indoiala este semnul clar al naturii ganditoare a fiintei umane. Un acelasi lucru poate fi considerat din mai multe puncte de vedere si, in aceste conditii, spiritul critic ne obliga la o analiza comparativa, care uneori nu conduce la un rezultat ferm, ci la o pluralitate de posibilitati, fiecare fiind descrisa in termeni de grad de plauzibilitate.
    In justitie se lucreaza cu prezumtia de nevinovatie. In educatie si in invatare, este recomandabil sa adoptam prezumtia de suspiciune.
    Ne nastem criticand; plansul nou-nascutului este reactia sa critica fata de o nemultumire. Sa privim cu interes, dar cu suspiciune orice ni se livreaza de la catedra, de la o tribuna, de pe internet, din carti, din orice fel de publicatii, asa cum un politist care cauta pe autorul unei crime suspecteaza totul. Educatorii, profesorii ar trebui sa fie primii care sa recomande, sa stimuleze aceasta atitudine la elevi, la studenti, sa le spuna acestora: «Cel mai clar semn de respect pe care mi-l puteti arata este sa-mi acordati atentie, dar sa nu acceptati nimic din ceea ce va spun inainte ca spiritul vostru critic sa va asigure de adevarul si de interesul spuselor mele; daca nu ma intelegeti, sa nu ma lasati sa trec mai departe, sa-mi cereti sa fiu mai clar; daca vi se pare ca nu am dreptate, sa va manifestati argumentat dezacordul».
    O atitudine similara se cuvine a fi adoptata fata de litera tiparita, din manuale sau din orice alt loc. Omul de la catedra nu trebuie sa pozeze intr-un a toate stiutor, este normal ca uneori sa le spuna celor pe care-i instruieste: «nu stiu», «nu inteleg nici eu»; iar atunci cand cineva din banca ii corecteaza o scapare, o greseala, sa-i multumeasca pentru atentia acordata. Uneori introduceam deliberat o greseala in prestatia mea, pentru a testa vigilenta studentilor.
    Nevoia de indoiala si de suspiciune functioneaza concomitent cu o alta, opusa: nevoia de complicitate la o conventie. De exemplu, mergem la un spectacol de teatru. Ne supunem prezumtiei de complicitate la conventia de fictiune propusa de spectacol, o acceptam, ii acordam credit. Dar spiritul nostru critic nu inceteaza sa functioneze si avem dreptul, ulterior, sa ne exprimam eventuala insatisfactie, sa pretindem ca autorii spectacolului au inselat asteptarile noastre, creditul pe care le-am acordat. La fel, in cazul unei poezii, a unui roman etc.

    RăspundețiȘtergere
  11. 5. Nevoia de greseala si de esec

    ... Tinand seama de inevitabilitatea esecurilor, este esential sa educam rezistenta la esec, intelegerea faptului ca esecul este normal; mai mult: dintr-un esec este totdeauna ceva de invatat.

    RăspundețiȘtergere
  12. 6. Nevoia de joc
    Apreciez jocurile bazate pe reguli prestabilite, de la fotbal si tenis la sah si go. Ele au un rol important si merita atentia tinerilor. Dar nu in primul rand la ele ma gandesc acum.
    Am in vedere jocurile care valorifica nevoia de libertate, curiozitatea de a intelege cele percepute prin simturi si prin observatie directa, nevoia de si dreptul la greseala si esec, fara a fi pedepsite. Am considerat astfel de exemple la punctul anterior: cum invatam sa ne tinem pe picioare si sa mergem. Este clar ca orice copil de pe suprafata Pamantului trece prin aceasta experienta.
    Acum ma voi referi la un alt joc, si el practicat, pe cat mi-am putut da seama, de toti copiii lumii: jocul de-a v-ati ascuns. Eu ma ascund iar tu ma cauti si daca ma gasesti, ai castigat. Acest joc nu face decat sa imite un altul, pe care natura, lumea il practica fata de noi, la orice varsta si de la inceputurile omenirii.
    In tentativa noastra fireasca de a intelege lumea, totul se intampla ca si cum lumea ne spune: «cauti sa ma intelegi, dar eu ma ascund; si cu cat lucrul pe care-l cauti este mai interesant, mai semnificativ, cu atat il ascund mai bine si il fac mai greu de gasit. Dar merita sa-l cauti. Chiar fara rezultatul asteptat, cautarea iti va da satisfactii, care insa ar putea fi altele decat cele la care te-ai gandit initial. Cauti ceva, nu-l gasesti, dar gasesti altceva; uneori mai interesant decat ceea ce cautai initial».
    Invata sa savurezi acest spectacol al omenescului, sa te imbeti de el – si din nou sa simti ca viata merita sa fie traita. Cautarea se dovedeste de multe ori mai importanta decat gasirea. Placerea de a urca un munte sta in primul rand in a savura fiecare moment al parcursului, chiar daca nu ajungi in varf.
    Mai e si un alt aspect, observat de Blaise Pascal: de multe ori cauti ceea ce deja ai gasit. Gasesti ceva ca o banuiala, o intuitie, o extrapolare a unor observatii empirice. Dar ai nevoie de o confirmare mai convingatoare. Asa se intampla, de exemplu, ca in matematica multe teoreme sunt ‘gasite’ mult inainte de a fi demonstrate; cazul teoremei lui Pitagora, gasita empiric mult inainte de Pitagora.
    Dar toata cautarea la care ne referim ce este altceva decat invatarea, descoperirea, inventia ? Nevoia noastra de a intelege lumea, de a ne intelege pe noi. O cautare care trebuie sa valorifice toate nevoile umane discutate anterior, dar si pe cele care urmeaza.

    RăspundețiȘtergere
  13. 7. Nevoia de identitate
    Aici se afla o provocarea majora, dramatica, si o sansa de a da vietii noastre o motivatie superioara. Direct implicate sunt toate celelalte 9 nevoi pe care le discutam.
    Biologic, avem o identitate individuala, prin faptul ca fiecare fiinta vietuitoare de pe aceasta planeta are un ADN specific. Acizii dezoxiribonucleici sunt ‘cuvinte’ pe alfabetul celor patru tipuri de baze nucleotide. Acest alphabet este acelasi pentru toate fiintele traitoare pe planeta Terra. Dar ordinea in care sunt asezate elementele alfabetului in alcatuirea ADN-urilor este alta la fiecare dintre noi, deci fiecare fiinta umana are o identitate biologica specifica.
    Ne nastem preluand o intreaga mostenire genetica de la parinti si, prin intermediul lor, de la bunici, strabunici etc. Preluam o seama de trasaturi, deprinderi, reprezentari, judecati si prejudecati determinate de contextul geografic si istoric in care ne dezvoltam. Toate acestea ne confera o identitate genetica, de familie, de loc geografic si de moment istoric, deci o identitate locala, una regionala, una nationala, de limba, de credinta.
    Aceasta identitate pe care natura si istoria ne-o imprima, de multe ori fara a ne da seama, ramane pentru prea multi oameni singura lor identitate. Prea multi oameni nu simt nevoia unei identitati mai bogate decat aceea primita fara vreun efort personal.
    In perioada trecerii de la copilarie la adolescenta ar trebui sa inceapa constientizarea nevoii de construire a unei identitati mai bogate decat aceea cu care ne-a inzestrat natura. Cum sa facem sa educam la cat mai multi tineri aceasta nevoie (valorificand critic, selectiv, identitatea primita de la natura)? Cum sa-i facem pe tineri sa constientizeze faptul ca in conditiile actuale ale globalizarii de toate felurile actioneaza asupra noastra, direct sau indirect, toate nivelurile sociale, de la cele locale la cele regionale, nationale, europene, occidentale si planetare?
    Sa le explicam tipologia identitatilor culturale: balcanica, dunareana, a Marii Negre, sud-est europeana, central europeana, mediteraneana, europeana, occidentala, planetara dar si tipologia care rezulta din diversitatea lingvistica, de credinte, de civilizatii.
    Se intampla un lucru fara precedent in istoria omenirii: numeroasele identitati ale fiintei umane, aflate intr-o dinamica permanenta si o interactiune continua, nu mai pot fi intelese decat concomitent, formand un sistem. Sau le intelegem pe toate sau pe niciuna. Globalizarea si internetul au o contributie esentiala la aceasta noua configuratie a identitatilor.
    Educatia nu reuseste sa faca fata acestor probleme, nici nu prea le are in atentie. Dar tensiunile existente intre diferite identitati ale fiecarei persoane si intre identitatile unor persoane diferite sunt, in ultima instanta, la radacina multor conflicte si razboaie; aici isi afla radacinile si terorismul existent la scara mondiala. Posibilitatea unei dezvoltari armonioase a identitatilor ramane deocamdata doar un proiect.

    RăspundețiȘtergere
  14. 8. Nevoia de omenesc si de omenie
    Identitatea este primul termen al unui cuplu esential, in care al doilea termen este: alteritatea. Niciunul dintre ei nu se clarifica in absenta celuilalt. La orice nivel, ne definim identitatea prin raportare la ceea ce este diferit. Diferenta se poate referi la varsta, la sex, la nationalitate, la limba, la culoarea pielii, la religie, la nivel de cultura, la pozitie sociala, la apartenenta politica, la filosofie a vietii, la preferinte literare sau de orice alta natura etc.
    Sa fim pregatiti sa intelegem omenescul in diversele sale ipostaze, sa admitem ca tocmai infinita sa diversitate ii da farmec. Nu exista doua fete umane identice, nu exista doua voci umane identice, nu exista doua priviri umane identice. Dar dincolo de aceasta diversitate, toti copiii lumii au o prospetime cuceritoare, toti alterneaza rasul cu plansul, toti rad la soare, toti indragesc miscarea si jocul, toti ard de curiozitate.
    Omenescul este o sursa nesfarsita de delectare, de minunare. Iata, pentru a alege numai una din fermecatoarele manifestari umane: vorbirea, limba. Cata subtilitate, cata finete, cat joc al nuantelor iti ofera cuvintele, frazele, discursul! Muzica lor, semnificatia lor. Cat de placut e sa constati ca reusesti sa spui ceea ce ai gandit, dar cat de usor, pe nesimtite, frazele derapeaza si nu mai exprima ceea ce ai dorit! O continua alternare a gasirilor si a ascunderilor, a confirmarilor si a frustrarilor.
    Sau jocurile memoriei umane, ale amintirilor si uitarilor; sau trecerile insesizabile de la zambet la lacrima, de la gravitate la duiosie. Iata un pariu major al educatiei: sa-i antrenam pe copii sa savureze omenescul in intreaga sa diversitate.
    Omenescul nu este ca jocul de tenis, unde castigi in dauna altora, care pierd; omenescul poate fi universal castigator. La animale, o pornire instinctiva vede in diferenta o adversitate. Pentru ca oamenii sa nu reproduca si ei acest comportament, este nevoie de o educatie corespunzatoare, altfel se intampla ceea ce vedem mereu: baietei de clasa a treia primara care se iau la bataie pentru ca «eu am spus intr-un fel iar el a spus altfel».
    De la omenesc, nu e decat un pas pana la omenie. Nevoia de a fi bun, generos, de a darui, de a-i contamina pe altii de bucuria vietii. De a adopta in comportamentul tau prezumtia de solidaritate cu ceilalti oameni. Copiii care se formeaza in acest fel (iar internetul ar putea avea aici un rol esential) vor putea fi mai greu antrenati in razboaie de tot felul.

    RăspundețiȘtergere
  15. 9. Nevoia de cultura
    Omenirea a acumulat un imens tezaur de cultura stiintifica, literar-artistica, tehnologica, religioasa, filosofica etc. Culmi ale spiritualitatii umane, in matematica, astronomie, fizica, chimie, biologie, filosofie, literatura, muzica, arte vizuale, teatru, stiinte juridice, economice, istorice, arheologice, geografice, geologice si, mai recent, in film si in disciplinele informatiei si ale comunicarii stau marturie pentru splendoarea omenescului, pentru puterea sa de patrundere, de imaginatie, de descoperire si de inventie.
    Dar cine beneficiaza de ele, cati sunt cei care au acces la aceste piscuri, le inteleg, isi pot umple sufletul si mintea de intelepciunea si frumusetea lor, se pot astfel inalta spiritual mult peste starea de animalitate?
    Cati sunt cei care ajung sa traiasca fiorul unui vers, al unei povesti, al unei muzici, al unui tablou, al unui monument de arhitectura, al unei sculpturi, al unei ecuatii, al unei formule chimice, al tabelei lui Mendeleev, al unui program de calculator, al geometriilor neeuclidiene, al relativitatii einsteiniene, al lumii cuantice, al dualitatii Watson-Crick a acizilor nucleici?
    Oare pe la urechile cator copii, adolescenti, trece adierea unor acorduri din Beethoven, Bach, Mozart sau Chopin? Cate priviri aflate in dimineata vietii ajung sa se desfete in prezenta unui tablou de Rembrandt, a unei sculpturi de Brancusi? Va fi in stare educatia publica sa preia acest mesaj? Mai avem timp de asa ceva? Un timp de contemplare, de suprema emotie.
    Nu cumva eliberam pe banda rulanta diplome de diverse grade, fara acoperire culturala? Si daca nu au acoperire culturala, ce sunt posesorii acestor diplome altceva decat, in cel mai bun caz, furnizori de servicii? Si daca nu prea au nevoi culturale, ce motivatie mai profunda pot da vietii lor? Cohorte de oameni, unii cu o stare de prosperitate materiala, au totusi un statut de sclavi culturali.
    Sa nu-ti fie mila de ei? Sa nu-i compatimesti? Nu cumva se afla aici sursa principala a derapajelor de ordin civic, moral, juridic, a violentei verbale, psihice, fizice? Care este nivelul de cultura al celor ce ne conduc, ce repere umane au ei? Ce anume da un sens vietii lor?

    RăspundețiȘtergere
  16. 10. Nevoia de transcendenta
    Ne aflam aici la modul superior, de cea mai inalta complexitate, pe care o poate capata nevoia de a da un sens vietii. Etimologic, trans inseamna dincolo iar verbul latinesc ce i se alatura s-ar traduce prin a te catara. Obiceiul copiilor de a se catara in copaci, pe garduri, pe stalpi exprima nevoia, tentatia de a se inalta, de a se departa de sol.
    Asa incepe transcendenta. Sa treci dincolo de limitele, de cadrul ce ti-a fost impus prin nastere, sa nu ramai sclavul perceptiei senzoriale si empirice, sa incerci sa le depasesti.
    Asa a aparut geometria neeuclidiana, care sfideaza perceptia senzoriala a spatiului; fizica relativista, care transgreseaza perceptia empirica a timpului, energiei si miscarii; constientizarea limitelor limbajului uman, inadecvat situatiilor in care nu mai exista o diferenta clara intre subiect si obiect si dincolo de care urmeaza tacerea sau compromisul de toate felurile; logicile neclasice, care incalca una sau mai multe din cele trei principii ale logicii aristotelice: identitate, necontradictie, tert exclus; imaginarea unui calcul care depaseste frontiera Turing data de ideea obisnuita, elementara de calcul etc.
    Transcendenta este atat la destinatie cat si la origini. Distinctia kantiana dintre transcendent (dincolo de posibilitatile cunoasterii umane) si transcendental (relativ la achizitii ale cognitivului uman care preced orice experienta; cunoasterea apriorica). Transcendenta matematica se refera, in acord cu Euler, la operatii care nu se pot realiza prin repetarea de un numar finit de ori a unor operatii elementare, aplicate numerelor intregi si unei variabile x.
    De aici, nu-i decat un pas pana la distinctiile profan-sacru, imanent-transcendent. In aceeasi ordine de idei, se poate discuta despre transcendenta in muzica, in viziunea fenomenologiei sunetului, preconizate de Sergiu Celibidache.

    Desigur, nu sunt acestea singurele nevoi umane. Dar sunt dintre cele mai importante si dintre cele mai neglijate. Traim acum un moment al unui nou inceput. Voi, oameni ai scolii si ai universitatii, voi, elevi si studenti, voi, parinti ai elevilor si studentilor, voi, oameni de cultura, intelectuali, ce ar fi sa valorificam a doua nevoie evocata

    RăspundețiȘtergere
  17. Felicitări pentru mult stimatul domn profesor Doru!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ronaldo,Marcelo,Ramos,Modric, Isco,etc.19 apr. 2017, 11:12:00

    Miorlaitule, mai traiesti ? Nu te-au omorat "tiganii" de la iREAL ? Te prinzi la un pariu ? Daca se califica barcagiii tai nu mai vin la fotbal, dar daca pierd calificarea nu mai ai ce cauta tu acolo.De acord ? Bati laba cu mine ? Daca esti de acord, ceilalti trebuie sa sara cu daruri catre mine ca i-am scapat de Miorlaitul Balamuc si pot veni si ei la teren cu consoartele lor fara teama ca-l vor auzi pe maimutoi dandu-se in spectacol.

    RăspundețiȘtergere
  19. Alergatul este cel mai eficient antrenament fizic pentru care putem opta pentru a beneficia de creşterea speranţei de viaţă, arată concluziile unui studiu efectuat recent de cercetătorii americani şi publicat în jurnalul “Progress în Cardiovascular Disease,” scrie nytimes.com, preluată de MedLive.ro. Oamenii care obişnuiesc să alerge trăiesc, în medie, cu aproximativ trei ani mai mult, chiar dacă sunt fumători, obişnuiesc să consume alcool sau sunt supraponderali. Nicio altă formă de exerciţii fizice nu are un impact atât de însemnat asupra creşterii speranţei de viaţă, sunt de părere cercetătorii. Concluziile lor au fost extrase în urma analizei rezultatelor unui studiu efectuat în urmă cu trei ani, în cadrul căruia au fost investigate datele medicale ale persoanelor înscrise la antrenamentele sportive din cadrul Institutului Cooper din Dallas.
    Cercetătorii au supus investigaţiei lor şi datele rezultate în urma unor studii de specialitate efectuate pe scară largă pe tema asocierii dintre efectuarea exerciţiilor fizice şi rata mortalităţii. Studiul a fost realizat pentru a răspunde întrebărilor adresate de alergători, care au ridicat problema contraproductivităţii unui program intensiv de alergare şi asocierea cu un risc crescut de mortalitate prematură.
    De asemenea, multe persoane ce practică sportul s-au întrebat dacă mersul pe jos poate aduce beneficii similare alergatului, atunci când vine vorba despre extinderea speranţei de viaţă. Analiza oamenilor de ştiinţă arată că numai cinci minute de mers pe jos zilnic este asociat beneficiului de extindere a speranţei de viaţă. Datele analizate de cercetători au indicat că, indiferent de viteza la care aleargă şi kilometrajul efectuat la fiecare sesiune, riscul declanşării decesului prematur a scăzut cu aproximativ 40% în rândul persoanelor care obişnuiesc să alerge. În baza datelor extrase din studiile efectuate pe această temă, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că, dacă fiecare participant la studiu ar fi adoptat acest program de antrenament, atunci rata deceselor înregistrate pe perioada studiilor ar fi fost cu 16% mai mică, iar numărul atacurilor de cord ar fi scăzut cu aproximativ 25%. Cel mai interesant aspect al studiului îl reprezintă faptul că timpul petrecut pe banda de alergat este compensat prin extinderea speranţei de viaţă. Un alergător obişnuit petrece, în medie, circa şase luni din viaţă alergând în decursul a 40 de ani, dar se poate aştepta la o creştere a speranţei de viaţă de circa 3,2 ani.
    Mai exact, o oră de alergat prelungeşte viaţa unui alergător obişnuit cu până la şapte ore, arată datele statistice. În timp ce alte tipuri de antrenament fizic ne aduc beneficii considerabile atunci când vine vorba despre bunăstarea organismului şi creşterea speranţei de viaţă, alergatul este singurul tip de activitate fizică ce scade riscul declanşării decesului prematur cu până la 12 procente, sunt de părere cercetătorii.

    RăspundețiȘtergere
  20. E oare normal ca cel mai batran jucator sa fie cel mai bun de pe teren ? Grabiti-va sa-l interogati, sa aflati ce mananca,la ce ora se culca seara,cu cine se culca,care este programul lui de fiecare zi.Puteti trage foloase din faptul ca il aveti saptamanal printre voi.De ce nu stiti sa exploatati o astfel de comoara si sa castigati din experienta sa ?

    RăspundețiȘtergere
  21. băi cap de oaie congelată19 apr. 2017, 14:32:00

    băi bășină constipată,
    ție nu ți-e rușine să te mai și fălești după furăciunea de ieri? roșu nedat la casemiro, roșu dat aiurea (nici urmă de fault, deși vidal făcuse o groază de tâmpenii), iar cocalarul gelat era la faza unui gol mai singur în careu decât tine când faci sex. lasă că și băbăciunea de ancelotti și-o merită, că de abia acum țipă și el după arbitraj video, mărturisind ca prostu că până acum nu-i plăcea. asta probabil pentru că nu credea că-s unii în stare s-o fure pe ditamai bayern. uite că s-au găsit alții mai hoți.

    ps: dacă tot ești pe pus pariuri, dă-mi și mie o șansă. uite, tu spui că la noapte dormi pe bancă, în parc, comme d'habitude, io zic că-n cotețul porcului, că-i mai cald și nu te plouă, bașca miroase și mai plăcut. te bagi?

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce dialoguri de inalt nivel intelectual,ce limbaj academic intre Popi si Motan; ce mai stati, luati notite,acum cand sunt inca printre voi, profitati de asemenea sansa.
    Oricum,arbitrii si-au mai batut joc de inca un meci si Real, incet, incet si cam pe furis o vezi iar in finala si mai castiga un trofeu de CL.Nu ca n-ar fi una dintre cele mai bune echipe,dar parca prea multe calificari cu cantec.

    RăspundețiȘtergere
  23. Da,cam multe daca te referi si la baca-psg.

    RăspundețiȘtergere
  24. Motane, te pacalesti, nu-l primeste porcul pe Popica in cotet.

    RăspundețiȘtergere
  25. Uraaa! Am scapat de miorlau.Sa se duca sa mai invete fotbal si apoi sa faca o cerere sa vad daca-l mai primesc la teren.Pana atunci putem rasufla usurati, un prost mai putin.Trebuie sa mai fac cateva pariuri sa curat ograda de jivine.Mitica, Bebe va bagati ?

    RăspundețiȘtergere
  26. La Real cu Bayern era suficient ca acelaşi tuşier să ia două decizii corecte, deci pe dos decât le-a luat, pentru ca soarta meciul să se scrie tot pe dos: să nu ridice la Lewandowski, atunci când polonezul i l-a arătat cu degetul pe Marcelo care îl scotea din ofsaid, şi să ridice la Ronaldo, la golul de 2-2.

    RăspundețiȘtergere
  27. Tot astfel şi la meciul nostru de vineri, era suficient ca Bronson să mai fure un singur gol din alea 6-7 mingi salvate (nimeni n-ar fi avut ce să-i reproşeze, mai toţi se minunau că nu scotea mingea din poartă!), iar Luci să nu-şi bage în poartă una din alea două mingi, prima ca portar, cealaltă ca fundaş).
    În rest, aş putea să-mi reproşez că n-am dat mai tare la poartă, faptul că era mare a fost înşelător, s-a dovedit că nu era de ajuns doar să prinzi cadrul porţii. Apoi, nu am înţeles de ce Gabi 3 a jucat mai avansat decât mine, ăsta ar fi singurul lucru pe care l-aş schimba dacă s-ar mai juca meciul o dată. Beţe şi Motanu s-au completat perfect la Mihai, nu i-au dat mai mult spaţiu decât putea el să-şi creeze, apoi Motanu a şi înscris când a trecut în atac, dacă o dădea şi pe-aia cu poarta goală chiar era impecabil. Măcar ne consolăm cu cel mai frumos gol al meciului, autor Cornel: voleu în plin la colţul lung!

    RăspundețiȘtergere
  28. Cât despre acel penalty, n-a fost absolut deloc controversat, dar aşa e când dincolo sunt numai unul şi unul, ştiţi toţi la ce mă refer. Mihai ajunsese să spună după aia că el, dacă ştia că e 6-4, în loc de 5-4 cât credea, nici nu se mai opunea atât. De parcă e fault în funcţie de scor! Dar asta e, a obţinut ce-a vrut, vreo 10 minute pierdute şi nervi cât cuprinde.

    RăspundețiȘtergere
  29. Ia uite ce subiect de discutie a gasit messi147 ! Ratarile lui, de parca ar fi fost primele.Mapamondul vuieste de prestatia remarcabila a Realului, de chiftelarii de la Barca si messi147 ne omoara cu ce ar fi fost daca baba,nu e vorba de Bebe, ar fi avut o matura-n stiti voi unde.

    RăspundețiȘtergere
  30. Cred ca va este clar de ce pina si Porcul a refuzat sa-l primeasca pe Popicu in cotet.

    RăspundețiȘtergere
  31. Sigur nu este vorba de Ronaldo al nostru, doar ni s-a spus ca face sex de unul singur.http://www.gsp.ro/international/campionate/dezvaluiri-socante-din-apartamentul-57306-tanara-care-l-a-acuzat-de-viol-pe-cristiano-ronaldo-a-povestit-totul-intr-o-scrisoare-nu-ti-bate-joc-si-de-alte-femei-asa-cum-ai-facut-cu-mine-508214.html

    RăspundețiȘtergere
  32. Am dat si cu stangul in dreptul. Gabita multumesc pt. aprecieri.

    CE FACEM MAINE?!

    Doru

    RăspundețiȘtergere
  33. Miine jucam pe terenuldin DrumulTaberei unde am mai fost cu Gabita.Am aranjat dela ora 16 sa veniti la timp

    RăspundețiȘtergere
  34. Copitanule, ție ți s-a interzis accesul la meci ! Că doar nu l-am trimis la plimbare pe motanul turbat să te țin pe tine, copitanul răsuflat.Stai acasă și-ți povestesc cum a fost, în ce echipă puteai să joci, câte chiftele ai fi dat dacă ai fi jucat,ne scutești și de berea pe care ar trebui,din milă creștinească,să ți-o dăm la sfârșitul meciului,ce mai, toată lumea mulțumită.Sper să nu mă trezesc cu tine și cu ăla de ține cu ăia de s-au făcut de râsul curcilor și al cărui nume nu mai vreau să-l rostesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Popica, nu te-ai plictisit sa tot faci sex oral de unul singur?

      Ștergere
  35. Baieti ,am o veste buna POPICU,nu vine miine .Afost inundat rau de vecinul CER ,ca urmare apele i-au luat casa adica bancuta,cartonasele si presuletul dat de nevasta .Este incredibil a scapat de nameti si adat de ape .Asa ca eu zic miine, sa fim milostivi si sa aduca fiecare un ousor chiar daca e spart ,o felie de cozonac o conserva chiar de la RIKI, la el merge sa-i facem un pachet de sarbatori. MOTANE ,SI NU NUMAI ebine ca POKEMON e obsedat ,frustat ,invidios, etc etc pe noi pentru ca incet dar sigur va juca jocuL BALENA ALBASTRA ,asta e viitorul lui sigur. Adevarul e ca nu imi pot explica, cum poate fi atit de obsedat,frustat de niste oameni fara de care ar fi mult mai sarac decit este.Eu nu as scrie cu lunile despre EL, ca nu am ce ,dar uneori merita sa-i mai raspunzi sa vada cine este de fapt . Eu nu m-as scoate prin mirlaniile astea scrise despre prieteni .

    RăspundețiȘtergere
  36. Tavi,prostanacule, vezi sa intarzii si astazi, ca te lasam sa joci cu Bebica,in spatele portii.

    RăspundețiȘtergere
  37. Capitane-Mitica, Drumul taberei inseamna CORA Lujerului, langa grande Sile,da? Tacerea poate fi un raspuns! Ave!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Tavi,terenul din Militari,nu din Drumul Taberei cum zice dom'Mitica...

      Ștergere
    2. E chiar deasupra pasajului. Dar dacă am considera linia de tren ca fiind graniţă, e exact lângă, de partea Militarilor.

      Ștergere
    3. Da, imi amintesc discutia Gabita. Merci amandurora.

      Ștergere
  38. Mitica, spune-mi un singur motiv pentru care ar trebui sa fiu invidios pe tine.Esti cumva frumos si nu mi-am dat seama? Ai bogatii ascunse? Destept se vede, nu mai mult decat motanu care a fost declarat precum tinerii care erau scutiti de la serviciul militar, adica inapt.Si atunci ?Nu mi-o lua in nume de rau, dar ma amuza figura ta si atat.Hai pa,ai o bere de la mine(la gard).
    P.s.Daca mai vrei niste bani spune-mi cat, ca eu nu umblu cu maruntis la mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. apropo de mărunțiș, sunt curios cum o să faci blatul pe metrou, da' tu ești băiat deștept și mergi pe tampoane.

      ca să se bucure și mocofanu, recunosc că am ajuns rău de tot. probabil c-o să țin în ligă cu juventus, așa c-ar fi bine ca țiganii să cadă cu verișorii de la atletico.
      nu cred c-o să am bafta asta, și parcă-i văd cu monaco...

      Ștergere
  39. Life is life, oboseala mare, poporul popor, profesorii fură şi se duseră. La primul gol P.M. (post meridian) primeşte o omenească cultură de joc şi de mirare de la Tavi, P.M. aflat în mijlocul careului mare , nu are curaj să tragă de oriunde şi oricum, îi pasează în dreapta lui Gabi (nu Găbiţă) şi acesta înscrie fără şansă pentru portarul anului, fără reţetă şi declaraţie de beatutitudine, potenţă sau risc la fisc, F.G.A, Caritas sau Carick. În schimb portarul cotat cu două autogoluri de Sergio Ramos (pentru a se spăla el însuşi de păcate, labageală în termeni autohtoni), nu a apărat şi nu a comentat nimic, mai puţin golul lui Tavi, comentator play out, la care din jocul în cultura ierbii profesoral arbitrare, Mitică a înscris în slava competent profesională încă o dată, deşi transcendental împrospătat, autorul golului este Bg care i-a strigat lui Mitică, împinge-o măăăăăăăăăăăă,(fără nicio referinţă sexuală, dar cine oare poate proba extrădarea lui ghiţucă sau milostivenia miticului ? ). În rest, Găbiţă sau Mihai, nu au făcut mai nimic, în cea mai mare parte a timpului mingea fiind aruncată dintr-un careu în altul, pomana de joc, întru identitate vorbind, alergând cu celeritate la cine se nimerea, Gabi neînţelegând tactica, jocul, stând, culmea mai avansat decât Robert, foarte bun în apărare şi mijloc, dar necotat încă pe Bloomberg, i-a surclasat pe "fraierii de vedete de lux" care ratează a la Ibra din ... metri. Anonimilor, chiar credeţi toate astea (?), chiar nu vă permiteţi un abonament de căcat pentru meciuri de legendă la care participă tineri în declin sau pensionari în amonte, chiar preferaţi mass-media .ulii în locul realităţii, fie ea şi temporale. Unde .racului mai auziţi voi răcnete şi spume natural, aproape moca, la Niagara în câmpie, trecând agale prin Rovine, căci Moldova îngheţată, stai un pic că acum vine, dă un ban la De Veselu, căci Atheneul e Rovine.

    RăspundețiȘtergere
  40. un pitic mic,mic23 apr. 2017, 23:45:00

    Ce sa vezi, piticii din gradina batura pe Real.
    Super MESSI!

    RăspundețiȘtergere
  41. Nu se lauda nimeni pe aici?

    RăspundețiȘtergere