sâmbătă, 3 decembrie 2016

Domnul Luci ot Tărtășești, de felul său boier

Sunt destul de prins cu treburi și oarecum pe grabă, dar n-aș vrea să se treacă prea ușor peste eleganța lui Luci de ieri după-amiază, când, la 1-0 pentru echipa sa și cu adversarii în căutare de idei, a făcut un gest pe care mulți dintre noi nu l-ar comite vreodată în viață, iar alți câțiva o dată la trei ani, când se aliniază planetele, sau când ai  lor au un avans care să-i scutească de orice fel de probleme.
Acesta a fost și momentul în care practic am fost băgați înapoi în joc, trei goluri venind unul după altul, urmate la ceva timp de încă unul, iar scorul de 5-1 era deja greu măcar de egalat. Finalul ne-a prins la 6-3, deși adversarii au presat mare parte din timp, dar Nelu, Bebe și Tavi au fost imperiali pe spate, Pungulă a prins una din zilele sale pare, iar despre Mihai orice am spune este de prisos. Dincolo, Găbiță plătește tribut domniei de care a dat dovadă la alegeri, părerea mea fiind că se putea negocia omul în plus, iar echilibrul s-ar fi deplasat aproape ireversibil spre un avantaj clar de partea lor. Iată echipele, în formula stabilită de Mitică și Găbiță:
Învingători: Neluțu, Tavi, Bebe, Stelică, Pungulă, Mihai, Mitică, Răzvan
Învinși: Luci, Bețișor, Gabi, Găbiță, Gabi3, Vasea, Surinam
Respect Luci, complimente doamnei, oricând onorat de prezența ta, dacă te supără vreodată ceva, telefonul meu e mereu deschis, cu mine pe lângă el.

48 de comentarii:

  1. Cu toate ca domnul Motan a zis ca nu scrie cronica, totusi nu l-a rabdat inima sa n-o "comita" mai ales la un grande succes al echipei din care a avut onoarea sa faca parte.
    Cat despre Tavi ce sa mai spunem, cu toate rugamintele si insistentele noastre refuza cu obstinatie de a mai scrie si el cate o cronicuta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cam multe henturi in cele doua careuri intr'o repriza in El Clasico!

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Mi-am făcut meciul greu încă de la alegeri, perminţându-i lui Mitică să-şi aleagă încă 2 oameni pe lângă Mihai, doar pentru că eu jucam cu Gabi3. Başca om în plus tot meciul! Mi-a dat şi Luci o mână de ajutor, făcându-l şi mai greu. Nu discut aici recunoaşterea unei "infracţiuni" când n-o vede nimeni, asta e mereu de apreciat, ci faptul că el a "recunoscut" ceva ce n-a existat! A fost un şut, mingea a lovit mâna, nu invers, iar mâna era pe lângă corp. La câteva minute, am şutat la poartă, Tavi a blocat cu piciorul, mingea i-a sărit în mână, iar el n-a zis nimic pentru că aşa era şi firesc să facă. Nici eu n-am cerut, pentru că n-a fost intenţie. Nici la Luci nu ceruse nimeni, din punctul meu de vedere a fost o hipercorectiudine păguboasă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din acest punct de vedere s-ar putea sa fie asa(pentru cei care privesc din acest unghi/perspectiva), dar daca hentul nu a fost nici eu nu am fost: din pacate mana a fost pe spatiul portii si inaintea piciorului.
    Ceea ce fac altii,ulterior , este o alta treaba.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oricum, m-am ales c-un titlu de crronica dedicat.

    RăspundețiȘtergere
  6. 2.
    a) Meciul a început cu Mitică şutând în plin. În piciorul meu! Mingea era la mine, deci nu mă băgasem riscant la vreo deposedare, pur şi simplu am încasat din senin. N-am bătut fault.
    b) La şutul din care am obţinut penalty-ul, Stelică m-a contrat atât de puternic, încât n-am fost în stare să bat lovitura, iar apoi am stat câteva minute în poartă ca să-mi revin.
    c) Am suportat tot meciul şicanele lui Mihai, bătând un singur fault, culmea, pentru o ţinere, nu pentru că mă controla sistematic la picioare.
    d) Motanu mă calcă pe gleznă, cad şi mă bulesc urât la genunchi în gazonul ăla mizerabil. Am bătut fault.
    e) La golul dat de Mihai pe contraatac, Motanu s-a pus în faţa mea, fără să aibă treabă cu mingea, obligându-mă să-l ocolesc. N-am cerut obstrucţie.
    f) La golul lui Bogdan, după ce prima dată a lovit bara, poarta s-a deplasat vreo 10 cm în spate, mingea a revenit la el, în unghi aproape zero, iar el a reluat în plasă exact pe acolo pe unde nu mai era bara. N-am zis nimic.

    RăspundețiȘtergere
  7. 3. După 2. a+b+c+d+e+f, Motanu îmi cere fault pentru că întind piciorul să preiau o minge pasată din aut şi-l ating, el venind din spate! Scuze de expresie, dar dacă lăsam şi la faza asta de la mine, mai rămânea doar să-mi dau pantalonii jos ca să mă luaţi la ştangă! Normal că mi-au venit toate spumele...

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe langa toate cele, mai am si-un meci pierdut pe constiinta, lucru cu care nu se pot "mandri " multi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai, nu te mai văicări, că te crede lumea! :) Ai greşit doar la un singur gol, ăla printre picioare, de departe, nu ştiu cine l-a dat. Dacă-i pe-aşa, eu am pierdut mingea la golul ăla al lui Mihai, pe contraatac, când nu mai era nimeni în spatele meu. În afară de Motanu, desigur! :)

      Ștergere
    2. eu imi reprosez si golul 3, cand, uitand de fuleul lui Mihai, am iesit prea devreme si nu ti-am oferit timp sa acoperi poarta; au mai fost si golurile lui Bogdancu bara), Mihai, cand a barbierit o minge ca la tenis, etc.
      Si nu ma vaicaresc.

      Ștergere
    3. Da, la golul 3, ar fi fost o opţiune să stai în poartă, dar asta nu asigura nimic, Mihai te poate fixa prin şut, ai văzut cum a dat penalty. Golul lui Bogdan l-am povestit, ce puteai face, să ţii bara? Iar când zici tu că Mihai a bărbierit mingea ca la tenis, ăla a fost cel mai frumos gol al meciului, din nou, ce puteai face, mai ales fără mână, la vinclu?!

      Ștergere
    4. Hai să-ţi fac un rezumat, să te linişteşti! :)

      Golul 1 cred că puteai să-l eviţi, dar nu te mai lăuda Motanu...:)

      Golul 2 (de fapt, habar n-am ordinea, dar contează că ies la număr) - voleu Mihai cu exteriorul la vinclu, niente da fare.

      Golul 3 - să zicem că e ăla al lui Bogdan, nu intra niciodată dacă bara era fixă. Nothing to do, again.

      Golul 4 - ai fost singur cu Mihai, cine ce să-ţi reproşeze?!

      Golul 5 - cineva, poate Motanu, trage în bară, poarta se deplasează la peste 45 de grade faţă de poziţia iniţială (!), mingea sare la Mihai care se străduieşte şi reuşeşte să dea pe mijlocul unei porţi fictive. Rien de rien.

      Golul 6 - nu ştiu cine l-a dat, şut pe jos de departe, scăpat printre picioare. Pe-ăsta ia-l, e al tău!

      Ștergere
    5. Am exersat intens. Se poate. Dacă Pisiculă îmi dă o pasă meseriaşă mâine, dau gol din spatele porţii.

      Ștergere
  9. Acum îmi dau seama că nu s-a precizat nicăieri că am jucat la porţi mici, de aici faza cu bara deplasată, şi în balonul mare, de aici mocheta deplorabilă, de pe vremea când jucam noi alături, pe iarbă!
    Dacă jucam la porţile mari, omul în plus nu s-ar fi cunoscut chiar aşa. Chestia e că una din porţile mari a căzut la încălzire... de la vânt!!! Noroc că nu era nimeni prin zonă! Practic, n-am avut de ales şi am jucat la porţi mici, spre bucuria celor mai mulţi. Dar a ieşit mai multă aglomeraţie decât fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  10. Piticii de gradina3 dec. 2016, 20:34:00

    Pe unde sunt barcagiii? I-a luat somnul mai devreme?

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce vrei bai gaina de gradina, intr-o saptamana in care a pierdut Steaua, am luat bataie, cum era sa castige Barca?

    RăspundețiȘtergere
  12. Oricum, a fost o placere(totusi) sa joc cu voi. Hai,pa, noapte buna, ca ne iau aia de la boliwood si ne baga -ntr-o telenovela , de ne curg mucii pe taste. Servus!

    RăspundețiȘtergere
  13. Pungula, Surinam, astia cine mai sint?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lui bogdănel, când era ceva mai mic, i se spunea punguță. acu, a mai crescut (mai ales în joc) și emomentul să renunțăm la diminutivul -uță.
      dincolo, după vorbă, după port, se ghicește personajul.

      ps. între timp, a egalat pandurii. liverpool a furat-o în minutul 92 cu 4-3!!!!, după ce avea 3-1. zi de rahat, cred c-o să țin și eu cu realul.

      Ștergere
  14. Oare cu cate beri o fi cotizat Ciulica la Motanu, de l-a vopsit asa frumos?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. una singură, am prelucrat-o și te așteaptă.
      dacă cumva îl vezi pe ronaldo, transmite-i ciocu mic, jos de glezne și să-i pupe mâna lui sergio ramos, că i-a scos din nou. arda turan și mascherano, buni de steaua2, portarul nici atât. greșeli multe și enorme de arbitraj, penalti clar la gelet, când
      îl trage păcăliciul de mascherano, gata să-i rupă tricoul. greșeli mari și la nemți, de abia aștept arbitrajul electronic.

      Ștergere
  15. E riscant sa te comporti ca un domn pe terenul din Agronomie! Trebuie sa fi cu masura si rece, adica precaut, caci in destule astfel de situatii gesturile sau faptele tale de baiat fin, cu maniere, se vor intoarce cu ingratitudine impotriva ta. Am simtit-o pe propria-mi piele. Vineri, Luci si Gabita au fost la rand. Primul a vrut sa fie super-sincer, celalalt galanton. N-a tinut figura, realitatea dura a confruntarilor din ziua 5-a a spulberat asemenea comportari de oameni subtiri. Bietii de ei, s-au aflat si in aceeasi echipa. Ce sanse sa fi avut echipa lor sa castige? Raspunsul: nicio sansa! Traiul pe terenul de fotbal e greu! Ambitiile au crescut odata cu varsta, toti am devenit mai destepti in ale fotbalului, nevoia de barbatie/performanta isi cere dreptul macar aici, cu besica cea nazdravana sau cu gura cea bogata. Scorul final e o rasplata, restul conteaza foarte-foarte putin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Romanie, tara mea,
      Astazi, este ziua ta
      La multi ani, sa fii frumoasa
      Imi pun sufletul pe masa.

      La multi ani, cu sanatate
      Ti le zic, cu drag, pe toate
      Eu n-am flori, tu n-ai bomboane
      Ai oameni prin tomberoane.

      Ce ai fost si ce-ai ajuns
      Ca dau veselia-n plans
      Nu zic vorbe intr-o doara.

      Nu e romanas in tara
      Sa nu aiba un var, un frate
      La munca-n strainatate.

      Facem alte tari frumoase
      Construim la altii case
      Cat le ingrijim batranii
      Aici, ne mananca cainii.

      Romanii isi lasa copiii acasa
      Sa puna o paine pe masa
      Si-i vad o luna pe vara
      Atunci cand se intorc in tara.

      Drumul asta nu-i usor
      Te usuci incet, de dor
      Anglia, Italia,
      Cei mai multi in Spania.

      Ne-a batut Albania
      Ca nici fotbal nu mai stim
      Peste minge noi sarim
      De ea zici ca aproape fugim.

      Vai de tine, vai de noi
      Asta e, astia suntem
      Noi, la suparare, bem.

      Europa ne cam tine la perete
      Avem servicii mult prea secrete
      Desi nu-s autostrazi
      La permise-s cozi de cozi.

      Multi se chinuie de foame
      Avem mai putine mame.
      De padure, ce sa spun
      Ca padurea zici ca-i drum

      Scoala e pe aratura
      Se face pe scurtatura.
      Gimnastica nu mai avem
      Aia e, atat putem.
      Nu mai face nimeni barna
      Nu mai striga nimeni sarma.

      Sanatatea nu-ti mai spun
      Moare pacientu-n drum
      Doctorii, precum se stie,
      Sunt plecati in pribegie.

      Cei ce fura milioane
      Au costume si sutane.
      De-ai trecut prin puscarie
      Nu-i rusine, e mandrie.

      Vai de tine, vai de noi
      Asta e, astia suntem
      Noi, la suparare, bem.

      Romanie, tara mea, astazi este ziua ta
      Si in loc de o urare
      Din pieptutul meu de dac
      Am sa strig in gura mare
      Iarta-ma, ca nu mai fac.

      Nu-i mai las sa te mai fure
      Nu-i mai las sa te injure
      Nu-i mai las sa-si bata joc
      Si de-o fi, ti-i trec prin foc.

      Sper ca in a mea viata
      Sa te vad din nou in fata
      In fata pe harta lumii,
      La-mparteala cu jupanii.

      Asta e, astia suntem
      Noi, la bucurie, bem.
      Si-ti mai spun, nu ma feresc
      Romanie, te iubesc!".


      Autor: Celentano/Las Fierbinti.

      Ștergere
    2. Maioru Tavi, colt cu Maioru Coravu5 dec. 2016, 12:16:00

      Ma ia somnul. Apropo de somn, ce-o mai face bebe?

      Ștergere
    3. Super, extra Celentano ! Când a recitat, în decor nu mai era decât el şi Firicel, restul dispăruseră. Super Luci, dar câţi români cunoşti ca tine ? Vreau şi eu să-i cunosc.

      Ștergere
  16. Răspunsuri
    1. Ave Luci! Sa stii ca la intersectia celor doi maiori e si o alee, Aleea Surinam.

      Ștergere
    2. când joacă în atac, e fundătura Marin Popescu, peron pe partea stângă, toată lumea coboară.
      când joacă în apărare, e bulevardul cu patru benzi pe sens unic Popescu Marean.
      șmecher rău de tot nea surinam, nici nu știi de unde să-l iei.

      Ștergere
  17. Comentariile lui Gabita sunt convingatoare.El e un sufletist,un patimas, poate gresi uneori ca doar e si el om, dar cu siguranta a dovedit ca e mai fair play decat multi dintre noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mitica, tu esti? Iar o dai anonima.

      Ștergere
    2. Sunt servicii pro bono de PR! :)

      Ștergere
    3. Pedagog la derbedei6 dec. 2016, 12:14:00

      Da, si are abonament mocca la scurs halbele.

      Ștergere
  18. Steaua e numai una5 dec. 2016, 23:29:00

    Alo curcanii, am auzit ca la o infringere la patru goluri diferenta se scad si patru puncte. Nasol de voi cind nu aveti arbitri pe mina!

    RăspundețiȘtergere
  19. Pokemon , nu am scris eu, nu ma semnez anonim, tu poti ca asta esti. Dar si asa decit abonament la dormit in parc si la cantina saracilor tot e mai bine . Nu mai vorbi de LUCI, ca au fost meciuri cind a aparat mai bine nu ca tine care ai luat niste goluri antologice, ai uitat din degajare din careul advers. Pokemon , esti fericit de sarbatori tu ai brad chiar linga tine numai sa nu-l tai sa-l vinzi. Luci nu este nici o probleme trebuie sa fii prezent ,e important ca putem miza pe 2 portari .

    RăspundețiȘtergere
  20. la mulți ani nicoletelor, niculinelor, lui nicușor iar lui nea nicu milițianu salutări de la mediaș!

    ps. mitică, bună asta cu bradul, bravo ție dac-ai gândit-o singur.



    RăspundețiȘtergere
  21. fugi, ronaldo, fugi!6 dec. 2016, 15:10:00

    mare pericol pentru gelatu marean, dacă ăștia de mai jos au dreptate.
    http://www.gsp.ro/international/campionate/oficial-din-ministerul-de-finante-minimum-6-ani-de-inchisoare-pentru-cristiano-ronaldo-496088.html#

    iar cine e să aibă noroc, are și în minutul 93. fostul fotbalist aliuță jucase 11 meciuri și-i trebuia egal la valencia-malaga. pac, gol și 450 de milioane vechi la teșcherea...

    RăspundețiȘtergere
  22. Steaua e numai una7 dec. 2016, 19:50:00

    Nu inteleg de ce se strofoaca unii ca Nistor si-a bagat banderola de capitan in chiloti. Daca acolo are omul capul!

    RăspundețiȘtergere
  23. Mai pune si tu niste virgule, niste alea,alea, ca ne faci dracu' de rusine.

    RăspundețiȘtergere
  24. DenisA + ElizA + CristinA = 3 ASE (nu e bine dar e minunate!)

    RăspundețiȘtergere
  25. Putina gramatica8 dec. 2016, 11:53:00

    Impresia mea e ca Tavi a ajuns sa copieze dupa Mitica si Motanu. Bine ca l-am lasat repetent pe Ciulica, ca strica atmosfera elevata din a patra-bis!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti narod cazut gramada, dar simpatic ca orice caraghios care vrea sa para ce nu e.

      Ștergere
  26. Motanu si restul barcaletilor, nici nu stiti voi sa numarati la cate meciuri am ajuns fara infrangere. In milostivenia mea, va astept pe toti ciumetii cacalani sa va dam autografe cu campionii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. motanu către puradel ronaldo8 dec. 2016, 19:58:00

      potaie leșinată, ție chiar nu ți-e rușine. pe barcelona i-ați egalat în ultimul minut, iar meritul tău e zero tăiat. dortmundul a avut penalti la ultima fază, când boul ăla de carvajal intră dur în aubameyang și mai face și semn că n-a fost nimic.
      mai bine spune-ne tu câte campionate ați câștigat în ultimii zece ani. aud?

      Ștergere
  27. Probleme azi cu terenul, sunaţi-l pe Mitică.

    RăspundețiȘtergere
  28. Am rezo ceva putem juca,sa aveti o bluza in plus daca e cazu ,oricum timpul este ok

    RăspundețiȘtergere
  29. Bunul samaritean9 dec. 2016, 12:14:00

    Mitica, tu ia-ti o haina mai naspa, asa ca tine si stai in intersectie la Universitatii, sigur iti iese ceva.Lasa fotbalul ca nu-i de tine.Treci si pe la teren pe la ora 18, ca-ti las ceva-n sticla.

    RăspundețiȘtergere
  30. Doarme bebe la pranz9 dec. 2016, 12:49:00

    Azi am visat ca dadeam doua goluri si eram cel mai bun de pe teren.

    RăspundețiȘtergere