sâmbătă, 12 noiembrie 2016

Frunzele toamnei



debutul editorial al lui domn Profesor Bețe, vă rog să-l onorați cum se cuvine

Frunzele cad pe aleea care duce spre balon, lasand la vedere copacii goi in uratenia lor, precum o femeie pe care o admiri si care cand se dezbraca isi expune batjocura la care a fost supusa de mama genetica.
Suntem trei rataciti, ne echipam. Numarul combatantilor creste. Apare Tudor care face o afirmatie de care imi voi aduce aminte in timpul meciului “ce umezeala este”.
Se fac  echipele, Mitica si Gabi:
EM: Paul, Razvan, Tavi, Popicu,Mitica, Tudor.
EG: Nelu, Bebe, Gabi, Stelica, Doru, Bogdan.
EG pleaca greu la joaca, EM zboara pe teren. Stelica are cateva  suturi la poarta, dar EM deschide scorul…si este 2-0.
EG incerca formule de joc, face permutari, aranjamente si ajung   la Binomul lui Newton: nu merge, nu se leaga. Stelica suteaza minge loveste bara: este gol, altii nu este gol….discutii, tensiune, parlament. Partida devine tensionata.EM ataca pe parte stanga centreaza, Nelu prinde in brate pe Afrodida, Afrodida il priveste in ochi, se sbate, il loveste in piept si scapa…in plasa. Nelu au trecut anii, fug fetele. 3-0.
Nelu a scos mingi,  umezeala lucreaza.
NU NE LASAM, muncim si atat. Stelica loveste mingea care refuza sa intre in poarta, minge atinge bara orizontala si pauza.
EM nu joaca mai bine ca EG, este 4-0.
Gabi arunca mingii in fata unele le gestionez bine, la altele sunt cap de linie si SNCFR a inchis gari si trasee. La o deschidere a lui Gabi deviez mingea cu capul: GOOOOOOOOL, valoreaza cat o victorie este  4-1. La o alta centrare pasez spre Stelica: este penalty, nu este penalty, sa vizitati Palatul Parlamentului,
se voteaza este penalty. Executa Gaby, apara Popicu. Plecam de pe teren, cautand privirea Fortunei ne arata spatele. Ceva sperante pentru saptamana viitoare?
Dupa meci tensiunea devine scandal: Mitica si Stelica. Grupul se imparte in doua: boschetarii si frigurosii.
Frigurosii{Stelica,Gabi si Doru} au fost cinstiti de Gabi cu o bere si au discutat diverse,  dar nu despre fotbal. Plecam impacati ca am fost prezenti , ca am onorat Fotbal de ziua 5.
Fara indemnizatie: Luci si Vasea, cu sortulete{2 bucati}: Doru.
Remarcatul meciului: Razvan.
 ….si frunzele cad.

42 de comentarii:

  1. mulțumesc, dom' profesor, și mie mi s-a părut c-am prins o zi foarte bună, chiar dacă golul l-ai dat de lângă mine. perechea de șorțulețe ți-am oferit-o cu multă simpatie, a doua bucată e chiar de colecție. te văd băiat finuț, o să mai lucrăm la garderobă, chiar dacă mai am niște comenzi de onorat de la silică și bogdan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bg lipsă garderobă12 nov. 2016, 19:02:00

      Pe a mea sper că ai anulat-o de mult, eu lucrez numai la lumina soarelui şi a lunii, dar ţi-l recomand pe... apare el imediat. Greşelile mele, destule, au plecat tocmai de la faptul că nu am avut imaginaţia, dar mai ales suflul necesar să schimb repertoriul, după ce am dat pase în lateral sau în spate, şorţuleţe pt. garderoba de toamnă la cine a vrut să primească, s-a trecut la colecţia de iarnă, cam timpuriu cred eu, clima crede ce vrea ea, şi am pierdut o grămadă de mingii (nu chiar pe toate cum li se pare unora), dar trecând peste astea, sper că ai observat că dacă eşti băiat drăguţ şi sari la cap, pot să închid ochii (zice Tavi şi eu îl cred) şi să las mingea să treacă (e valabil doar la fotbal şi alte sporturi), sau să o arunc pe lângă plasă.

      Ștergere
  2. O intrebare sau mai multe

    A fost pusa de Stelica mi-am pus-o si eu si altii:
    De ce in timpul meciului (meciurilor) se injura se jigneste?
    De ce se bea o bere se rontaie o aluna... dupa meci?
    Eu cred ca trebuie facut ceva cu toate riscurile!
    Vinerea este o zi pentru eliminarea stresului nu pt amplificarea lui.
    Doru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu-i arinul e Bg12 nov. 2016, 19:45:00

      Stelică, de multe ori trebuie să răspundă, nu să întrebe. Are Motanul nr. de telefon a d-rei Ursula, cred că îl oferă gratuit, marţea e mai ieftin. Fiindcă oamenii refulează ca şi chiuvetele. Berea se bea de sete, alunele, pt. echilibrarea sucului gastric (ca să nu râgâi prea mult, nefiind neamţ nu-ţi poţi permite prea mult). Şi eu, în general spun, dar în colonel, ai oameni suficienţi ? Eu am spus de un million de ori că nu mă mai bag, sunt prea ros (adică terci) de vrem(uri)e, dar nu se ştie niciodată. Păi, asta se şi întâmplă vinerea, dar sub diferite forme. Înţelegi ?
      În ce priveşte începutul cronicii greşeşti..., deşi desigur şi copacii depind de vârstă, climă şi alţi "viruşi", ei sunt minunaţi şi stoici oricând. E adevărat şi... şi... şi... fe... fe...meile, câteodată. Fără glumă, or să sară pontoşii imediat, asta e, o femeie (un om în general) poate fi dezbrăcată din ochi, funcţie de tipologia ei (lui), asta am învăţat-o de la I.A.T.C.-işti, după care am constatat exhaustiv, fără a fi obligat de a avea surprize ulterioare ( la copaci niciodată nu a fost cazul). Dacă vrei şi poţi să bei cabernet noaptea, te învăţ, fără mişto, promoţional, gratuit. Să-mi aduci adresa de e-mail, am nişte chestii extraordinare, numere, matematică, adevăr, atitudine (preluate), pictură pe pene,bancuri, din păcate (îmi vine să urlu), cea cu legătura om - copac (Gabi Doina din proiectare mi-a transmis-o), nu ştiu dacă o pot recupera (atunci am înţeles de ce turbez când cineva taie un copac, tânăr sau în putere) dar om vedea. Dacă vrei băbească de Valea Călugărească, să-mi spui. Dar nu te mai lua de copaci, ia-te de mine, sau de ... apare el imediat. Te-am pupat, sub clar de lună, garderoba e ocupată de Motan.

      Ștergere
  3. Vezi Mitica, daca erai baiat cuminte mergeai si tu cu domnii sus si te alegeai si cu o bere, sa fie primita. Asa a iesit sarbatoritul mai ieftin, ca oricum s-a facut ca nu ne vede.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ghici că nu e greu12 nov. 2016, 20:08:00

      Dacă ţi-e sete, te aştept jumătate la şi un sfert.

      Ștergere
  4. Dorulet, sugerez s-o intrebam pe dna dr. Ursula Sandner. Competenta cum o stim, poate sa ne dea un raspuns si ce e mai important, un tratament.

    Felicitari pentru supergolul marcat cu ce ai tu mai bun! O bijuterie de finalizare! Felicitari si pentru debutul tau in postura de cronicar. Se simte emotia momentului, adeverindu-se ca si oamenii mari pot fi boboci, mai ales toamna, nu? Iti doresc un cont personal pe blog si un parcurs pe masura golului de ieri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a ajungem preşe (dinţi) zise Bg12 nov. 2016, 20:01:00

      Băbeasca, să înţeleg că Doru a dat gol cu...? Pe Ursula v-am spus să o abandonaţi,poate în altă viaţă, acum e prea scumpă, o capcană a lui Doru, posibil impresar de ziua a cincea (restul sunt ocupate). Eşti sigur că finalizarea a provocat emoţia, sau doar bijuteria de la (aştept să-mi şoptească Lenuş sau Alinuş). Tratamentul vi-l oferă Jack Nicholson (ÎÎ ?)

      Ștergere
  5. Noapte buna copii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari pentru prima cronica, d-le prof. Bete!
    Va uram sa scrieti cat mai multe!
    Va invidiez ca voi v-ati distrat jucand fotbal si eu,efectiv,zac ca urmare a unei raceli zdravene...

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa lasam fotbalul nostru de zi si sa-l analizam pe cel ...de noapte.Constat ca ne departam tot mai mult de fotbalul adevarat care se joaca in lume si asta in ciuda oricaror masuri pe care le luam sa dregem busuiocul.Cand vad ca in echipa noastra au jucat 9 actuali si fosti stelisti care au avut o prestatie jalnica,imi amintesc de cat de infatuati erau suporterii stelisti care credeau ca pot evolua cu succes in liga campionilor, fara sa vada prapastia dintre fotbalul nostru si cel de afara.Si daca am ajuns aici, o vina o are si cel pe care nu-l intereseaza decat castigul cu orice pret al campionatului intern,distrugand alte echipe, mituind arbitri cand se putea, echipele adverse cand reusea, dar niciodata sa investeasca in fotbalul de maine, asa cum face cel in fata caruia trebuie sa ne scoatem palaria, cei care au asa ceva,sau basca in cazul celor care o mostenesc de la ilusti lor inaintasi.
    P.S.Astept injurii de a cei care, nu inteleg de ce, se vor simti jigniti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una13 nov. 2016, 21:31:00

      Domnule, banuiesc ca sinteti un dinamovist frustrat si incerc sa va ofer un moment de bucurie; primavara ce vine veti sarbatori zece ani de cind nu ati mai castigat campionatul, asa ca pentru club o coroana de flori si pentru dvs. o sticla de sampanie, din partea firmei. Lasati-mi datele de contact, va caut eu.

      Ștergere
  8. Sint stelist, deci timpit13 nov. 2016, 21:14:00

    Ce infatuati erau mititeii, in frunte cu Reghe si Meme, cit tupeu pe capul lor si cind au scos capul in lume s-au intors cu coada intre picioare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una13 nov. 2016, 21:32:00

      Stelist nu stiu daca esti, dar timpit esti sigur.

      Ștergere
  9. Aţi jucat un fel de atac contra apărare! Nu era greu de ghicit deznodământul. Alegeri trebuiau să facă Mitică şi Tudor.

    RăspundețiȘtergere
  10. M-ati tot omorat cu Tudor, de parca ar fi Maradona coborat printre noi, cand colo nu face nimic in aparare, sta lipit de tusa si de cele mai multe ori doar scutura copacii cu suturi. Bogdan in zi neagra si tot mi se pare mai util, macar il invarti la cheie si se duce unde trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  11. S-ajungem...e un a şi un spaţiu în plus.
    Sunt tare supărat pe justiţia din fotbal. Şi pe Tavi.
    Nu pot să înţeleg de ce Maradona a dat gol cu mâna, arbitrul a validat golul deşi erau zeci de mii de martori şi probe video, a eliminat Anglia şi a ajuns campion mondial iar mie, care nu am eliminat pe nimeni, mi se anulează un gol perfect valabil, deoarece, zic unii, aş fi înscris cu pumnul. La al doilea gol orice arbitru mi-ar fi lăsat legea avantajului. La câte a făcut Nelu pentru porţile şi apărările noastre, greşeala de la golul 3 ar fi fost considerate umană, Nelu iertat şi golul anulat. La executarea loviturii de pedeapsă, portarul a rămas nemişcat pe mijlocul porţii ceea ce contravine însăşi definiţiei de sportiv care presupune mişcare permanentă. E clar, portarul era drogat, trebuia eliminat şi acordat gol pt. noi. Scor 4-3 pt. EG.
    Tavi a fost crescut în pepiniera noastră, noi l-am lansat în fotbalul de performanţă, noi i-am schimbat numele în renume, apoi s-a transferat gratis la rivalii de o viaţă. Numai că în contract există o clauză clară care interzice să fie folosit în meciurile directe. El nu numai că a jucat, dar a şi marcat decum a intrat. Meci pierdut la masa verde, 3-0 pt. noi. 3 plus 4 fac 7. Deci, la orice liceu cu profil real, scorul cu profil uman ar fi fost 7-3 pt. EG.
    Găbiţă, dacă mă ia Nicuşor în campanie, promit să fac 18-3 până joi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Un fel de varianta la scenariul de mai sus al Bg-ului nostru inegalabil.
    Ce vreau sa spun e ca il suspectez pe marele Capitan Mitica de super-inteligenta in faza alegerilor. La numar impar el a ales sa fie in echipa cu om in minus, dar cu Tudor la el. Stia ca mandel intarzie, cum desigur stiau si ceilalti (impricinatul anuntase ca intarzie) dar care nu au dat importanta cuvenita aspectului. Si s-au fript. Cand echipele au devenit egale numeric, fecunda strategie a Capitanului a iesit la iveala in toata splendoarea sa. Cei 6EM au devenit o forta si s-au completat impecabil, dand un echilibru teribil in toate compartimentele, inclusiv in poarta unde Paul si apoi Popicu au aparat fara cusur. Chiar si la golul primit de la Doru, nu i se poate reprosa nimic lui Popi, sutul a fost imparabil. In meci a mai fost un gol de generic, golul 3 dat de acelasi inegalabil Capitan. Cu trei secvente succesive (snur), stralucitoare! Pasa curata a lui Tudor in adancine-dreapta, printre fundasi, mandel a agatat acrobatic mingea dupa care a centrat rapid in partea stanga, langa linia de fund, la Mitica si acesta finalizeaza(nu se stie cum a reusit acea executie) de pe linia de fund , avandu-l de Nelutu in fata!
    Degeaba spune Van Bostan ca Tudor n-a facut nimic. Da, n-a reusit sa marcheze, dar a construit mult si a dat pase de gol la 3 bucatele.
    Invinsii n-au jucat deloc slab, au facut risipa de efort si au combinat destul dar le-a lipsit zvacul la finalizare, sclipirea sau precizia unor faze sau suturi castigatoare. Stelica, ca de obicei, a alergat si a muncit foarte mult, a reusit si acel sut foarte frumos pe care si l-ar fi dorit gol clar, dar modul in care mingea buclucasa s-a invartit in zona porti a lasat loc la discutii. Despre Bogdan, parerea mea este ca el a jucat bine in toate compartimentele, inclusiv in atac, dar aici i-a lipsit sansa si precizia ultimei lovituri. A incercat cu picioarele, cu capul si in final cu mana (pumnul), n-a fost sa fie! Cand adversarul are 2-0, 3-0 sau 4-0, orice ai face bine in aparare sau la mijlocul terenului nu mai conteaza daca ratezi in atac sau sansa nu te favorizeaza. Aceasta e legea cruda din fotbalul de mare clasa care se practica in Agronomie!

    RăspundețiȘtergere
  13. Da la Mitica, si nu e prima oara.

    RăspundețiȘtergere
  14. la boul sărac nici arbitrii nu trag, ne-au dat rușii gol dintr-un offside grosolan, în minutul 93, adică ultimul.

    dincoace, a fost una dintre dățile când lui mitică i-a mers la alegeri. oricum, echipele au fost mai echilibrate, față de ce-mi propusese inițial, când i-am dat cu pas. restul lumii era într-un loc, iar mitică, stelică, gabi, marinuș și tudorică jucau rolul domnilor care-l așteptau pe tavi.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce diferenta intre motanel si anonim, ca de la cer la o gaura neagra care aspira tot. Gaura e din cosmos, evident, doar suntem civilizati.

    RăspundețiȘtergere
  16. A murit Didi Prodan, un băiat din generaţia mea, cu care am jucat la juniori. Şi noi ne mai supărăm că la fotbalul nostru se mai întâmplă una-alta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Steaua e numai una17 nov. 2016, 12:08:00

    Dumnezeu sa-l ierte!

    RăspundețiȘtergere
  18. Anunt important17 nov. 2016, 17:41:00

    Maine imi fac echipa.Aduc doi,trei fotbalisti sa simt si eu ca joc fotbal.Asa ca, chiftelele pot sta acasa. S-a auzit, Tavi, Stelica,Bogdane ? Bebe poate veni ca-i aduc un pat si poate dormi pe margine.Motane, tu e musai sa vii, ca daca n-am de cine rade nu ma simt bine si nu e altul care sa ma distreze ca tine.Cand te vad ca abia te tii pe catalige ma tavalesc de ras. Mitica, nici tu sa nu lipsesti ca n-are cine face curat la wc si stii ca sunt baiat de oras si suport mizeria.

    RăspundețiȘtergere
  19. Anunt important17 nov. 2016, 17:43:00

    Maine imi fac echipa.Aduc doi,trei fotbalisti sa simt si eu ca joc fotbal.Asa ca, chiftelele pot sta acasa. S-a auzit, Tavi, Stelica,Bogdane ? Bebe poate veni ca-i aduc un pat si poate dormi pe margine.Motane, tu e musai sa vii, ca daca n-am de cine rade nu ma simt bine si nu e altul care sa ma distreze ca tine.Cand te vad ca abia te tii pe catalige ma tavalesc de ras. Mitica, nici tu sa nu lipsesti ca n-are cine face curat la wc si stii ca sunt baiat de oras si nu suport mizeria.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. unii, după ce că trăiesc pe altă lume și sunt bâlbâiți, bagă și virgulă între subiect și predicat. poate nici n-ar fi trebuit să fie băgați în seamă, mai ales într-o zi precum aceasta.

      Ștergere
  20. Stau acasă, vrei 10 lei, calmează-te17 nov. 2016, 21:40:00

    da , linişteşte-te, bagă muzică, Socola e cu ... aproape... Lasă-l motane help him.

    RăspundețiȘtergere
  21. Băbăieţi, fază suprarealistă azi, în Bolintin: m-am întânit cu Eugen! Mai ţineţi minte faza cu veveriţele din Agronomie? :) Ei bine, în timp ce discutam despre accidentarea lui la picior, care l-a împiedicat în ultimul an să mai vină la fotbalul de ziua a cincea, a observat o albină care se odihnea exact în sigla Renault a maşinii mele, cu picioarele îngreunate de ceva galben: "Uite, e plină de polen!", după care i-a oferit braţul, adică degetul, pentru a ieşi de acolo, albina i-a mulţumit fără să-l înţepe şi şi-a luat zborul...

    RăspundețiȘtergere
  22. Privesc pe fereastra iar orizontul e departe si invaluit in lumina. Aha! E senin si soarele lumineaza direct! Ehehe! Ridic o spranceana, cad in imaginatie si ce vad cu ochii mintii?
    - Pe Sile cum ia ultimul paracetamol inainte de meci ;
    - Pe Luci cum isi pregateste combinezonul negru de lupta impotriva mingilor dusmane care-i vor asalta poarta ;
    - Pe Nelutu cum maseaza degetele de la perechea de manusi protectoare ;
    - Pe Motanel, cum testeaza rezistenta elasticul de la al sau sort-bermuda, tip ”all-season”, langa sortuletele de colectie pe care le va darui astazi adversarilor;
    - Pe domn profesor, care pune tacticos in sertar tema de seminar si se pregateste pentru cronica 2-a ;
    - Pe Gabita care vrea sa ajute la traversarea astrazii o albinuta blonda cu boxele pline de polen ;
    - Pe Paulica, care-si pregateste sticla cu apa;
    - Pe inegalabilul Bg, care umbla la frigider sa-si puna sticla cu intaritoare in sacosa;
    - Pe Bebe, care-si verifica echipamentul, chiar daca stie ca Tavi are un sort de rezerva pentru el;
    - Pe Van Bostan, care face gargara in fata oglinzii pentru a-si drege glasul si exerseza texte de incurajare pentru partenerii sai de astazi;
    - Pe Gabi, care da tarcoale volkswagen sa fie sigur ca are presiune in pneuri pentru drumul care urmeaza.
    -Pe . . . pe . . . . pe marele Capitan nu-l vad, nu-l . . . reperez. Gata, l-am gasit, s-a inchis in debara si cred ca face niste scheme pe o hartie si . . .parca scrie niste nume pe doua coloane.. E clar, face in secret algoritme cu echipele si stabileste tactica de astazi. Ave !! Vreau sa joc cu el astazi! Sigur castiga !!

    Inchid fereastra, baietii sunt aproape gata de a porni catre Agronomie. E cazul sa fac la fel, nu vreau sa mai intarzii .
    Ave tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maioru Tavi, colt cu Maioru Coravu19 nov. 2016, 15:18:00

      Inutil sa spunem ca prostovanul iar a intarziat!

      Ștergere
  23. Mai scrie cineva cronica?

    RăspundețiȘtergere
  24. Ronaldo(motane, se pronunta Ronaldu, asa ca sa stii, sa nu zici ca n-ai invatat ceva de la mine )21 nov. 2016, 22:03:00

    Au amutit fcsb-istii ? Dar barcagii ? Si cand te gandesti ca prostovanul de motan, dupa ce nu stie fotbal, se mai da mare si la gramatica, pe care o stie ca pe fotbal, adica varza.Totusi cel mai mare fraier sunt eu, ca-mi pierd vremea cu maidanezii astia in loc sa-mi folosesc timpul facand ceva pe masura valorii mele.

    RăspundețiȘtergere
  25. Eunuc, adu-mi nevasta nr.1.

    - Eunuc, adu-mi nevasta nr. 2.

    Si tot asa...

    - Eunuc! Nevasta 80!

    La un moment dat eunucul nu mai raspunde. Iese sultanul furios si-l gaseste mort.

    Morala: Nu sexul te omoara, ci alergatul dupa femei.

    RăspundețiȘtergere
  26. Dragii mei, Tavi nu va scrie nicio cronica, nu are timp (norocul lui Van Dovleac, tavalit bine vineri de asul driblingului, adica de domnul Tavi). In schimb, acesta promite ca nici comentarii n-o sa mai faca pentru ca nu se apreciaza faptul in sine, mai ales ca el a explicat de atatea ori in ce imprejurari le poate face.

    RăspundețiȘtergere
  27. Maioru Tavi, colt cu Maioru Coravu22 nov. 2016, 12:16:00

    Pe unii nu-i duce mintea sa inteleaga ca tmpul petrecut cu familia in weekend sau la servici e mult mai important decat sa scrii povesti pentru niste maimutoi care nu te apreciaza. Voi nu sinteti in stare sa deosebiti plebea de elita, asta-i una din temele la care va lasa seniorul sa va ganditi in fiecare vineri, inainte de augusta si tarzia sa aparitie. Pfu, cu cine-mi stric eu stilul!

    RăspundețiȘtergere