sâmbătă, 8 octombrie 2016

Barca la vista, senhores

Atmosferă superbă ieri pe Ceape Camp, cu ocazia meciului festiv al Barcelonei de București, trialul cu cele mai multe vedete pe decimetru patrat. Este suficient doar să citim distribuțiile:
BarcelonaW: Luci Valdez, Bebe Dani Alvez(-1), Motanu Arda Turan, Stelică Pique(1), Gabi Mascherano,  Mitică Iniesta(2), Găbiță Messi(3)
BarcelonaL: Neluțu der Stegen, Bețișor Busquets (1), Marean Mathieu, Bogdănel Xavi, GabiIII Alexi Sanchez(2), Eli Neymar(1), Vasile Suarez (0,0)
Colegii domnului Marinuș, academicianul nostru de Vitan, pot desluși scorul fără prea mare greutate, importante ni se par însă câteva considerente tactice. Winnerii au adoptat o tactică oarecum inedită, cu Motanu  (cel puțin la fel de gras si indolent ca Arda...) libero si fără permis de trecere in terenul advers. Bebe și-a schimbat partea si astfel si-a derutat adversarii și prietenii deopotriva, lăsând astfel o mai mare libertate de mișcare si rază de acțiune lui Gabi si Stelică, nevoiți pe undeva sa suplinească și lipsa de apetit defensiv a eroinului de meciul trecut, Mitică Iniesta, foarte asemănător la tunsoare cu idolul de pe Nou Camp, dar timid ieri. Unii și-au dat cu presupusul că ar fi in acea perioada a lunii, dar el a venit cu explicația cum că ar fi consumat ceva ceapă și usturoi și, din delicatețe, a vrut să păstreze distanța față de atacanții adverși. Despre Găbiță, cele trei bobițe plus prestația sa pusă in slujba echipei spune totul și chiar adversarii au avut doar cuvinte de laudă.
Dincolo, Neluțu si-a tinut echipa in spate cât de mult a putut, ajutat in aparare de Bețișor(abonat și la gol) și de inegalabilul autogoleador Marean Mathieu, cel atât de înrudit in calitați cu Okaka si Alaba (sau Akaka si Olaba, mereu îi încurcăm), Bogdănel a ghicit punga corectă inainte de partidă si, ca dovadă, a prins una din prestațiile sale de toată isprava, GabiIII, altruist ca de obicei, a făcut ambele faze, Ely s-a luptat cu valurile de aparatori adverși iar bravul Vasilică Suarez s-a dezlipit in cateva rânduri de marcajul necrutațor al lui Arda, plasând două ghiulele pe poarta lui Luci, dar reflexele acestuia au fost fenomenale. Ca o paranteză, întrebat după meci cum a reușit paradele, bravul portar a mărturisit ca o dată ridicase mâna stângă să se uite la ceas, pentru că uitase in ce zi se află, iar la cealaltă ocazie iși amintise sfatul doctorului, cum că trebuie să se pieptene cât mai des, atunci cand folosește vopsea de par cromoplatin de ouă.
Scorul, din câte  ne amintim, a fost 1-0 pentru BarcaL, gol GabiIII dintr-un carambol, egalare Găbiță după o actiune Gabi, 3-1 pentru BarcaL, cu două cadouri de la doi Moși Gerilă (doar așa, de încercare, pentru că dupa aceea și-au spălat "păcatele"), 4-3(!!!) pentru BarcaW, foarte importante fiind golul lui Stelică, de la 1-3,  și al lui Mitiniesta, șut năprasnic, gen Vasilică Suarez, de la 30 de (centi)metri, apoi 4-5 si 5-5 cu câteva minute înainte de expirarea timpului regulamentar. Din păcate, și spunem aceasta pentru că a fost unul dintre meciurile în care personal ne-a părut rău de echipa învinsă, încercarea lui Arda de a termina partida la pace s-a lovit de cronometru, cele 10 minute rămase fiind suficiente doar pentru un singur gol, voleu Găbiță la vinclu și astfel meciul se termină în oglindă perfectă cu cel de acum câteva săptămâni și cu întrebarea dacă două egaluri fac mai mult decât o victorie și-o înfrângere, pe care vi-o lăsăm ca temă de casă.

PS: Nu putem totuși sa încheiem fără a-i mentționa pe jucatorii absenți din varii motive și pe care-i așteptam cu proxima ocazie: Paulică Umtiti, Virgil Puyol, Mihăiță Yaya Toure, Tudorică Pedro, Munir Vlad sau Ibrahimovici Octavian, eventual și nepotul rătăcitor Cristi N.Bunu Pepe, cel plecat in probe la Real Crevedia.

Completare de duminică, by Găbiţă. Frumos, civilizat, să tot vină muşteriii! :)
Mulţumesc băieţilor care mi-au dat vineri autografe.


40 de comentarii:

  1. Tinand seama de ratiunea crearii fenomenului de ziua cincea cred ca doua egaluri ar fi facut mai mult pentru spiritul intalnirilor noastre...

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare hoios si plin de fantezie motanelul Alibec.
    Buna si intrebarea retorica de la final. Eu as merge pe varianta + cu - pentru ca anima starile de spirit pentru meciurile urmatoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce vioi este duetul Zacusca-Conopida, pardon Ibrahimovic-Suarez. Daca ar fi asa si in meciuri, Mititica s-ar fi lasat demult de fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulţumesc pentru alăturare lui Motanu care-o Arde Turan, dar vineri n-am fost în apele mele, am jucat mai prost decât acum două două săptămâni când am luat băiaie cu 6-5, exact în oglindă ca acum, tot cu 5-5 şi încă 10 minute stabilite de joc. Dar amintiţi-vă ce scriam atunci şi cât de adevărat s-a dovedit a fi şi acum: "vedeta" poate juca bine şi pierde, dar dacă e ajutată de echipă, câştigă şi dacă joacă mai slab.

    RăspundețiȘtergere
  5. La primul gol trebuia să fiu doar coautor, dar mingea trimisă de Gabi în bară se învârtea pe linia porţii şi doar am împins-o în plasă, cred că o făcea şi Gabi, că o urmărise şi el. Ăsta fost golul de 1-1, după care a urmat o perioadă lungă în care am fost inconsistenţi şi eu, şi Mitică. N-am avut energia obişnuită, dovadă că am cerut multe mingi înalte în careu din degajare. Câteva am şi lovit pe spate, dar Beţe, Nelu şi Popicu s-au plasat excelent, blocându-mă. Aşa că golul lui Stelică, venit din senin la 1-3, ne-a scos din foame. Şi-a revenit şi Mitică, a înfipt două bucăţi, apoi şi eu, reuşind goluri importante, pentru 5-4 şi apoi pentru 6-5. Pe3nultimul a reuşit mai mult statistic, adică venit după o cursă pe dreapta în care senzaţia a fost că puteam fi blocat, ca în alte destule rânduri, fie la ultima pasă, fie la şut. Numai că una tot trebuia să strecor şi eu, mingea ducându-se cuminte la colţul lung. Cât despre golul victoriei, nu a fost voleu, cum zice Motanu, dar asta nu-i scade cu nimic din splendoare (a se scuza lipsa de modestie, dar dacă aşa a fost... :). Păi judecaţi voi: la una din multele mingi înalte trimise în careu, am trimis cu capul pe spate, Popică, aflat la marcaj, a respins spre mijlocul terenului, de unde Stelică a retrimis la firul ierbii; rămas cu spatele la poartă, am făcut câţiva paşi în întâmplinarea mingii, iar când a ajuns în dreptul meu am plesnit-o... a) cu stângul b) din prima, c) din întoarcere d) la vinclu curat!

    RăspundețiȘtergere
  6. N-am cum să nu amintesc de două parade perfecte reuşite de cei doi portari. Mai întâi Neluţu mi-a scos o foarfecă laterală, după o fază şnur, apoi Luci şi-a arătat muşchii, salvând rezultatul cu cvadricepsul, singur cu Ely în careu, după ce acesta driblase tot!

    RăspundețiȘtergere
  7. Steaua e numai una8 oct. 2016, 19:59:00

    Saracii Dinamo, ce pacat ca nu au mai multe echipe, ar fi jucat cu cite una in fiecare faza de cupa si asa poate ar fi prins finala.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ne-a sunat un ascultator sa ne intrebe cind va da gol si un jucator de la Dinamo. Despre goluri nu ii putem raspunde in mod sigur, dar primul autogol al lor va fi.

    RăspundețiȘtergere
  9. S-a creat o perceptie gresita: ieri nu am dat eu berea, ci am pus , alaturi de baieti(Motanu, s.a.) si s-a luat de cat s-a strans.

    RăspundețiȘtergere
  10. Azi e ziua lui Mihai Tenismanu, să trăiască, împlineşte 10 ani (mai puţin ca mine)! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. M-a bucurat sa aflu ca astazi e ziua lui Mihai, pentru ca tot astazi ester ziua in care s-a nascut John Lennon, idolul meu.
    La multi ani Mihai!

    RăspundețiȘtergere
  12. mă gândeam că s-ar putea să fie unii nemulțumiți cu ce fotbaliști s-au ales, mai ales cei ce s-au pricopsit cu unii mai de doi lei. dar n-aș fi crezut că lui silică, după cum mi-a mărturisit, nu-i place să fie suarez. așa că încerc să îndrept lucrurile și-i ofer două variante: Bunică sau Golubovici. exista și varianta Nilă Costea, da mi-era că se trezește cu Cruduța pe el și nu știe ce să-i facă.

    RăspundețiȘtergere
  13. Piticii de gradina9 oct. 2016, 21:54:00

    O echipa mai buna nu puteai sa gasesti? Iti spun eu una care tot castiga Liga Campionilor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Steaua e numai una10 oct. 2016, 11:20:00

    Aseara chiar mi-a parut rau de Dinamo la handbal.

    RăspundețiȘtergere
  15. Maia Plisetkaia10 oct. 2016, 20:03:00

    Mitica mai lipsea in poza din cort, dar la el ar fi trebuit sa scrie 'daca ai cu ce'.

    RăspundețiȘtergere
  16. Va rog sa nu POLITIZATI acest blog cu specific sportiv!
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar o Maia Pisidovskaia cu iz specific de bloc, s-ar putea ?

      Ștergere
  17. Xavi, X ari şi X bani10 oct. 2016, 20:21:00

    Bv Arşdane, e super OK, dar te rog eu fă de urgenţă precizare de maximă importanţă pentru ţară, respectiv precizează dacă litera W provine de la ce utilizează poporul zilnic pe vine sau de la ce şi-ar dori să fie dar nu se poate (sau nu se vrea), adică de la winner.
    Idem pt. litera L, provine de la ce prestează poporul acolo unde utilizează sau de la ce şi-ar dori să nu fie, dar se poate (sau se vrea), adică de la looser ?
    Mişto hoceag Găbiţă, este posibil să-i tragi noaptea o draperie şi un lacăt de interior marca Audi că acum aveţi cu cine ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hogeac, dar nu prea ajută vremea! :)
      Nu politizăm nimic, încă nu e campanie.

      Ștergere
    2. Sau poate horceag?! Nici la asta nu ajută vremea! :)

      Ștergere
    3. te-ai prins, L vine de la învingători și W e pe invers.

      Ștergere
    4. Ai pierdut, răspunsul corect era : "da". Dar nu-i nimic, premiul I, o pungă goală second-hand marca Metro-Penny-Golden-Mayerin nu a fost atribuit, deci poţi participa cu mai mult success data viitoare.

      Ștergere
    5. Metro-Penny-Golden-Merlin.

      Ștergere
  18. Popica vroia el sa fie Ronaldo si de aia e suparat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. știu, lui cred că i-ar fi plăcut să fie și mânerul de sub burtă, dar nu se poate de fiecare dată. eu m-aș mulțumi și cu băiatul de mai jos, chit că joacă la o echipă doar un pic mai spălată decât ceahlăul

      https://www.youtube.com/watch?v=EM0HLakqsSc

      Ștergere
  19. Vad ca sint pe aici unii incintati ca au fost asemuiti cu fotbalisti, in frunte cu Bogdan, cel care doar singur se intelege. Sa inteleg ca la restul nu le convine, cum e si la mine ca sint de culoare? Daca da de ce n-o spun, sau le este frica de gura autorului?

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu asa-l stiu pe Popicu
    https://www.youtube.com/watch?v=mr9AicDp5Uo

    RăspundețiȘtergere
  21. Cu hogeacul ai dreptate, mersi, pe cealaltă las-o aşa, sau adaugă un s după intempestivul intercalat ye, dacă nu-ţi place pune un spaţiu după yer.
    Nea Dani eşti rasist ? Ha, ha, mişto ! Deşi după "gură" pare a fi adormitul atottemător de umbra porţii bicolor (să nu fiu şi eu acuzat).

    RăspundețiȘtergere
  22. misto cronica se vede ca motanu tine cu barselona; da nu stiu ce cauta papucaru in echipa, io la-s fi lasat pe bara ca nu te mai poti intelege cu obraznicu. am vrut s-ai refac viata daca imi dadea un sivi si o foaie conpletata cu tabla impartiri sa stie lumea ca poate sa dea restu la veceu ca i gasisem job; n-a facuto, acuma doarme in parc da vine iarna si zboara lebedele nu mai are ce manca dati si voi de o ciorba. vad ca mitica[s-al pup io pe chelie[ si bogdan s_au facut si ei jucatori n-as fi zis dupa cum ii stiam cadea echhipamentu de pe ei salutari multe lui nea vase anu asta ia steluta canpionatu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred că sughiți, la cât te-o pomeni (de bine) academicianul.

      Ștergere
  23. Ai dreptate, şi de pe tine cădeau banii iar acuma iată, vrei să dai şi la alţii. Dar având în vedere că noi nu ne-am făcut jucători, sunt doar glume, stau şi mă întreb dacă tu te-oi fi făcut cu bani sau e tot o glumă ?

    RăspundețiȘtergere
  24. De doi lei fotbal12 oct. 2016, 21:50:00

    O tara trista, un fotbal pe masura. Nationala e ca vai de ea, cluburile sint ciuca bataii in Europa, campionatul e slab. Iar antrenorii care se duc afara cad ca potarnichile: Andone,Reghe, Rednic, Piturca, Galca, Moldovan, Dan Petrescu, Contra

    RăspundețiȘtergere
  25. Băbăieţi, toate ca toate, dar editorial parşiv ca ăla al lui Buză mai rar... Daţi clic pe linku de la twitter şi delectaţi-vă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. l-am văzut de acu două zile, îl promovau băieții în cotrapondere la geambașu și otrava aia de andrieș. de curiozitate, am răsfoit și comentariile. din 500, vreo 20 dădeau în burleanu, vreo 10 îl aprobau pe buzete, restul i-au dat muie, după posibilități. acu, cred că-i și ceva ciudat, dacă a trecut și un comentariu în care se scria doar "bine", dar era semnat de buzărin=jigodie!!!

      Ștergere
  26. Cum s-a terminat cu caldura cum se inghesuie musterii la fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  27. In curand ne vom inmulti.Cristi gaz, o fi oare vorba de gazul pe care-l elimini cand mananci fasole ?, va veni acasa.S-au trezit nemtii si le taie ajutoarele, asa ca pasol la voi in tara bulgarilor, romanilor, etc.Un an, doi l-oi tine in carca dar mai mut nu ma bag ca nu vreau sa-l obisnuiesc pe post de cocoasa.Oricum nu-l voi lasa de izbeliste, sunt patron nu de alta, asa ca, Cristinel draga, poti veni sanatos.

    RăspundețiȘtergere
  28. Ia uite cine are apartament cu doua banci in parc!

    RăspundețiȘtergere