luni, 31 octombrie 2016

Avizii si guvizii

  Ultimele stiri - by Bg-Observator    

 "Pe o vreme, ca şi vremurile, tipic românească, importată second-hand cu mari sacrificii financiare, tocmai din capitala brexit-ului, Londra, puritatea griului autentic mocnea încet, iar avizii de fotbal şi guvizii de apă s-au adunat din nou încetişor în fieful irigatorilor de caractere şi de orice altă plantă terestră, în speranţa unei noi şi răsunătoare victorii (sursa : Victoria Socialismului).
Deşi Mitică a mai pierdut din avansul pe care îl avea în fruntea clasamentului, susţinut în continuare, din păcate doar moral de Olguţa, speră să poată fura anul acesta titlul Stelei şi să poată participa cu succces în Cupa oraşelor târguri sau măcar a oraşelor sate, că bine zici măi Olga. Şi dacă n-o fi să fie titlul, măcar banii Stelei că şi ăia e buni şi destul de puţini, sau măcar diurnele pentru cantonamentele din Austria, Elveţia sau Satu-Mare (s. Baia Mare).
Dar să-l lăsăm pe Mitică şi să prezentăm cum se cuvine, cu arma la picior, echipele :

Avizii de fotbal : Luci- Motanu, Stelică, Gaby, Unicul (Bebe), 
Mitică, (Vasea)
Guvizii de apă : Tavi (Bronson)- Bronson (Tavi), Bebe (Poetul 
limbii universale), Gabi, Bg, Doru, Vasea (liber)

          Cea mai mare surpriză pentru amatorii de pariuri (sau cel puţin aşa părea) a fost apariţia lui Tavi cu două poziţii noi învăţate după cantonamentul ce a urmat nunţii lui Ramona, încă nerefăcută complet după multipla întindere. Multă sănătate ! (s. Băile Herculane).
Guvizii stau călare pe avizi, motorul de unşpe cai putere a lui Gabi îi avântă în apă, Bg în poziţie ideală vrea să trimită cu latul stângului în dreapta lungului porţii, dar mingea îi şterge puţin călcâiul şi ceva mai mult ocazia de gol. Bg se aruncă în fund cu picioarele în sus, aşa cum le stă bine fetelor şi ... stupoare... observă că era încălţat, nu cu adidaşii, ci cu papucii de casă. Al doilea stâng a fost tot drept, abia la al treilea mingea s-a dus ceva mai aproape de bară, tot în stânga (s. Băile Ano). 
         La o fază ceva mai bine lucrată, mingea ajunge la adversar, Luci iese să-i micşoreze unghiul scurt şi freza dată pe spate, un coechipier lasă culoarul liber, adversarul pasează lui Bg care singur în faţa porţţţii (ghici ciupercă ce-i) bagă mingea cu tot cu papucii de casă în poartă (s. Vasea şi Bebe) declanşând furia oarbă a avizilor. În scurt timp se schimbă valize grele, grele rău cu bani sau cărămizi, ocăruri grele, ocheade fade, semne obscene, informaţii tainice şi în fine se cade la pace şi se realizează schimbul de prizonieri. Arinul se săturase să mai apară în clasicul Car cu... bere sau cu mere a lui Grigorescu şi acum vroia doar în aceiaşi ramă cu Faţa în iarbă a celebrului poet austriac, Aman, nu mai îmi amintesc, Issac era ăla cu nebunul care arunca mere de la etaj ca să scoată o teorie, în fine era clar ca Platina că meciul era Blatter (s. Baia de Aramă).
În timpul ăsta Stelică alerga desculţ pe plajă ca la volei, Motanu alerga după pisici care ştiau să toarcă mingea, Gaby se mai enerva în plin travaliu şi toţi trei îi trimiteau mingi lui Mitică, în aplauzele Olguţei. Vă mai aduceţi aminte de super Nancy Callahan care cu poponeţul gol învârtea biciul pe scenă şi-l pocnea cu vârful pe lângă scenă, Nancy, îndrăgostită lulea de un tip Bruce, cam de aceiaşi vârstă cu Nelu, dar cu parale mult mai multe ? E, tot aşa şi Mitică, cu popoul complet acoperit, învârtea mingea pe teren şi o pocnea cu şpiţul pe lângă poartă, başca că drăgălaşii de Nelu, Tavi sau Gabi i-o furau de cum îl prindeau. Abia spre sfârşitul meciului Mitică s-a uitat spăşit în jos şi a înţeles tot (sau doar a mimat corespunzător). În picioare nu avea pantofii sport cu şpiţul aprig ci, pantofii de la nuntă, model ’89-’90 cu tocuri de 5 cm şi vârful bombat şi lat ( s. Băile Govora).
         Gabi ară tot terenul în lung şi-n lat, pregătindu-l pt. însămânţările de primăvară, Bg îi dă o pasă super lui Doru, acesta trage pe lângă Luci, besica loveşte bara pe interior dar refuză să se ducă în locul de origine. Gabi îi dă o pasă ideală pe dreapta lui Bg, acesta scapă papucul din picior, rămâne cu piciorul ca şi cum n-ar fi simţit manevra grosolană iar mingea îi trece pe sub picior exact la o distanţă egală cu grosimea tălpii papucului de casă (s. Băile Tuşnad).
         Număr magic, iluzionism curat, minge aruncată lângă poarta adversă, toată lumea vede mingea în mâinile lui Luci, dar unul din şlapii lui Doru, tenişii de un alb imaculat precum omătul vara (iarna aţi văzut cu toţii ce murdară e) îi uitase acasă, mângâie curios dar magic mingea, aceasta se învârte pe lângă Luci şi intră în poartă. 2-0. Mitică vrea să intre în poartă împreună cu mingea, dar Olguţa se opune ameninţându-l cu depunctarea (sursa Băile Olăneşti). Gabi înscrie şi el cu un şut teribil de la distanţă, dar golul este anulat pe motiv de henţ. La Luci. În poartă cu excepţia lui Mitică altă minge a refuzat să mai intre, mingile parate de portari sau ratările depăşind evident nr. golurilor din perete.
Bă Ileano, lasă-l fă în pace pe dom primar Mitică şi pe d-ra căpitan Vasilescu, că te cheamă ăştia la bară de-o să dai numai rateuri şi numai da banii pe băutură, las că dă Mitică, dă şi tu la lăutari că şi ei e oameni, chiar dacă numai e aşa de mulţi ca altădată, că majoritatea au plecat pe Coasta de Azur, aici a rămas doar Găbiţă Luncă şi cu mine care nu am voce iar eu tot cuasta te... semnez (sursa Băile)."

43 de comentarii:

  1. Bogdane,nu afostRazbStelelor,nici Avatar,a fost um meci slab jucat de noi nu ne-aiesit nimic,nu am putut construi mai nimic.AM luat 2goluri din niste greseli mari nepermise.Totusi tu si Bete felicita
    pentru goluri.Asta e precum Halep mergem inainte

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi dacă toată vara au consumat ăia materialele pe borduri în campus, voi cu ce să mai construiţi ? Golurile contează mai puţin, mişcarea din buric face tot banul, masa şi dansul.
      Normal că nu a fost război, armele ar fi stat la umăr nu la picior lângă papuci, ceva stele au mai apărut, dar ele până dimineaţa pier, numai una-i mai frumoasă şi e-n ... Hoo ale le ! De Nancy văd că nu spui nimic avatarule, înţeleg că nu ţi-a plăcut cadoul lui Jessica Alba.

      Ștergere
  2. Popicule.tu trebuia sa iti vezi de meci ,si era mult mai bine,sper sa inveti ceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, surprinzător, cam aceleaşi echipe de etapa trecută, care mi se păruseră dezechilibrate, iar rezultatul pe dos! Iar scorul de 2-0, dacă am înţeles bine, indică faptul că s-ar fi jucat la porţi mici, aşa o fi?

    Iar pentru Bogdan, deşi poate ar însemna să distrug corola de minuni şi mistere: care sunt Baile Ano? cine e Ileana? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru a te lamuri, trebuie spus ( si nu stiu daca s-a mentionat) ca scorul de data trecuta a fost mincinos... Eu personal, am beneficiat , data trecuta, de 3-4 pase de la advesarii directi (Vasea, Doru, Bogdan, fiecare in parte), in situatie de 1-1. Nu mai vorbesc de mingiile trase in becuri, din fata portii mele.
      Am fost mirat, vinerea asta, ca s-au ales aceleasi formule, in situatia in care, data trecuta am suferit din greu, iar acum ei au beneficiat ( in realizarea traseelor) si de un teren cu deschidere mai mare, care a facut ca echipa noastra(in inferioritate-in prima parte) sa se rasfire mult, lasand, nu o data, spatii si advesari nemarcati. De aceasta data, Gabi cel nou(pentru mine) a fost beneficiarul acestui joc si cred ca fost foarte bucuros sa-si ia revansa in
      ( aproape) aceesi formula.

      Ștergere
    2. Una de la băi care a acumulat mai multe cartonaşe.

      Ștergere
    3. Porţile au fost suficient de mari dar obsesia lui Chivu a acoperit mare parte din ele. Başca papucii, şlapii, pantofii de nuntă.

      Ștergere
  4. Gabita,e surprinzator, dar mai mult rusinos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Surprinzător nu e deloc, stai să-şi intre Tavi în ligament, ruşinos este când nu termini vinul din butoi toată iarna. Apoi, vorba lui Chivu, nu poţi sta mereu cu ... în poartă şi să speri că ai să câştigi cu trasoare.

      Ștergere
  5. Ei au folosit trasee, noi trasoare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Doarme bebe la pranz1 nov. 2016, 11:34:00

    Baieti stie cineva daca eu am fost vineri la fotbal?

    RăspundețiȘtergere
  7. L. are dreptate.
    La meciul de acum 13 zile am fost mai buni si meritam sa castigam.
    Cauza infrangerii sunt eu si L.:
    L. a aparut 3 suturi plasate in colturile portii sale;
    Eu am ratat trei ocazii, din care doua cu poarta goala.
    28 oct.2016
    Gabi III are valoare si PENTRU CA SCOATE IN EVIDENTA CALITATILE CELOR CU CARE JOACA.
    ... atat in 22 cat si 28 octombrie NIMENI nu a reprosat ceva.
    Cam astea ar fi rezultatele modestiei si respectului pe teren
    Doru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da bine le zici matale,profesore!

      Ștergere
    2. E, lasă că nu e chiar aşa, vin alegerile şi vrei să cucereşti simpatia poporului. Uite, Vasea s-a supărat că nu l-am evidenţiat şi mi-a schimbat titlul. A fost ziua lui Mitică,
      a dat şi o bere, merita să-i dedic cronica. Vasea mi-a dat pasa la gol dar intrigat pe nesăbuinţa sa, în partea a doua a trecut în cealaltă tabără, deci adversar. Bebe a participat la rocadă (adică la blat), deci deşi adversar, a rămas coechipier (zicea Gaby la bere) în momentul golului (sursa : fără).
      În rest, respectul e bun şi în tramvai, metrou, acolo să te văd câte goluri dai, că la şi un sfert nu ai venit (sursa : Ileana).

      Ștergere
  8. Dar, până la urmă, la ce fel de porţi s-a jucat, că e foarte derutant acest 2-0?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Culmea e ca s-a jucat la porti mari pe terenul din spate dreapta.

      Ștergere
    2. Atunci are dreptate Mitică, ruşinică! :)

      Ștergere
  9. Doarme bebe la pranz1 nov. 2016, 14:43:00

    Sa fi mancat Mitica bataie pentru ca am trecut eu la ei? N-am dat nici un autogol!

    RăspundețiȘtergere
  10. genul de meci pe care n-ai de ce să-l regreți, atât am jucat de slab. gabi3 face cât destul de mulți dintre noi,au jucat bine băieții,a mai căzut și luci la pace cu dom profesor, vasile llullaku de la ei a fost mai în vână ca vasile golubovici de la noi și uite așa se adună și dă cu minus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai mă motane, lasă modestia că până la urmă vă corupe Doru pe toţi. Uite Vasea nici măcar nu mi-a mulţumit pentru că i-am dezvăluit în premieră absolută sursele (fără nicio presiune din partea fbi), iar Găbiţă vă alintă, dar vă şi incită. Ştie dintotdeauna că sunteţi mai slabi.

      Ștergere
  11. Doarme bebe si sforaie1 nov. 2016, 19:44:00

    Singura schimbare in echipe e ca a trecut Popescu la adversari. Sa fie el chiar atat de bun sau o fi alta cauza? Iar Bogdan o face misto de mine? Sa-i raspund? Mai bine dorm.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ceea ce ma supara este ca echipa a muncit f. mult, cu exceptia celor 2 inculpati-subsemnatul si Mitica, si totusi nu s-a vazut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie să te superi câtuşi de puţin. Aşa e în toată România.

      Ștergere
  13. Răspunsuri
    1. Felicitari celor DOI:

      LUCI;
      NELU.
      Ei tin echilibrul si scorul strans al jocurilor noastre.
      Doru

      Ștergere
  14. Asta înseamnă să fii gazda cronicii, intri şi răspunzi la toată lumea! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Bebe, basinosul2 nov. 2016, 11:05:00

    Cum sa joace Bg simplu, care e perfectiunea in fotbal,cand e atata harababura in capul sau ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce o insemna Barca ? Cred ca e ceva de genul "hai valea"ai luat bataie acum du-te si lasa-ne.Nu mai inteleg nimic ! Cu astia intru in faliment.Am mers ca iau bataie, dar credeam si eu ca o fura la un gol, cand colo ei pana nu iau trei boabe nu se lasa.S-au molipsit de la astia bolnavi di la noi, di la stana.Sa-i vad joi pe mititeii nostri, merg ca pierd la trei gouri si sa vezi ca ma fac si astia, pierd la mai mult si nu mai castig nimic.Daca-i asa, îi bag la acatiste sa se aleaga praful si de ei si de ăi de tin cu ei.

    RăspundețiȘtergere
  17. Steaua e numai una2 nov. 2016, 17:34:00

    Vai ce nenorocire au inceput sa-i fure arbitrii pe militieni. Nu-i nimic, sa vada si ei cum e cu ciordeala, lui domnul de mai sus i-au furat mintile si tot se descurca.

    RăspundețiȘtergere
  18. mare pișicher nea bogdănel, auzi că ramona nu-i refăcută complet după multipla întindere. ce-or fi înțeles băieții cuminți din așa exprimare?

    poate ceva mai mult decât nenea prono, pe care-l sfătuiesc amical să nu-și strice ochii cu "mititeii noștri", mai bine îi păstrează odihniți să-l vadă vineri pe mititelul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nothing hill porno, you a mistake, only friend, no war, mă bag la luci, Ramona it is a joke, only putere,vezi mai departe

      Ștergere
    2. Aniversare, bloody mary, coniac, palincă, 3 feluri de vin egal mangă. Mă duc să mă culc. Mâine joc arbitru pe tuşă.

      Ștergere
  19. Vand microscop, putere de marire 1:10000000...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maioru Tavi, colt cu Maioru Coravu3 nov. 2016, 10:45:00

      Foloseste-l tu in continuare.

      Ștergere
  20. Hai sa facem un concurs, sa spuna fiecare scorul meciului de azi al fcsb.Cine nimereste primeste o bere de a cei care o dau in bara.Eu zic ca fcsb va pierde cu 2-0.Mitica nu poate participa la joc ca nu-i solvabil, dar va putea profita, avand in vedere ca va avea atatea cutii de scurs.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nebunaticule, n-am zis că-ți dau mititelul, doar te las să te uiți la el. iar cu berea, dacă-ți place skol, stai după meci s-o preocesez.

      Ștergere
  21. Cine? Nea Nicu? La litru? Vreau si eu!

    RăspundețiȘtergere
  22. 1-1, logic. Ca acum 2 ani cu alţi elveţieni, ăia de la Basel. Fac cinste cu berea, că eu nu vin sigur, intru în sezonul de nunţi. Vă pupă Ramona! :)

    RăspundețiȘtergere
  23. @ Bogdanele iti multumesc, cu toate ca nu prea stiu pt. ce...
    Eu, fiind mai naiv, am crezut ca tu o sa-mi multumesti pentru pasa primita de la mine, dar tu in modestia ta nu prea ai descris acea faza care realmente a fost una reusita, eu primind o pasa de la Gabi3 pe partea dreapta, Luci a ramas pe coltul scurt crezand ca sutez acolo(asa mi-a spus dupa meci), insa eu am vazut culoarul liber prin fata portii si ti-am pasat pt. gol. I-am mai pus una minge pe cap lui Bete pe care a ratat-o; de altfel am combinat destul de mult cu Gabi3, partea proasta fiind ca nu prea i-au intrat suturile pe poarta, asa cum s-a intamplat si cu Mitica.Per total a fost un meci disputat si destul de echilibrat, pacat fiind ca am jucat prea putin, pierzand timp aiurea...
    Veniti la teren cel tarziu la ora 15.15 ca sa putem incepe la 15.30. Noi avem terenul inchiriat de la 15.30 pana la 17.00.
    @ Domnul Tavi Angheluta,te asteapt-o cronicuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bg donez căciulă3 nov. 2016, 21:13:00

      Mulţumesc Vasea ! Dar, sincer, aş fi preferat un cozonac cu nucă. Deoarece Gabi a primit pasa de la Ştefan cel Mare care a mai rupt poarta otomană, e adevărat, dar nici el nu a nimerit uşa de la intrare, propun să-i excludem din lot pe amândoi, sau măcar să le dăm un avertisment cu ceapă la pachet.
      Nu am înţeles de ce îţi baţi joc de Doru, vine iarna şi, în loc să-i pui pe cap o căciulă sau măcar o şapcă, tu îi pui o minge. Mai lipseau doi cercei sub formă de salam. Halal prieten !

      Ștergere
  24. Prostovane iar n-ai ghicit scorul, treci si da cate o bere la baieti!

    RăspundețiȘtergere