sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Echipele si scorul

          Vineri, 27 noiembrie 2015 are loc primul meci in balon in sezonul de toamna-iarna.
          Echipa A: Nelu, Stelica,Popicu, Bogdan,Vladut, Mitica, Vasea si Tudor.
          Echipa B: Virgil, Bebe, Gabi, Tavi,Stefan, Bete si Gabita.
          Ceea ce merita sa fie semnalat este absenta Motanului de la intalnirea noastra dupa o lunga si lata perioada de prezenta neintrerupta si reaparitia lui Gabita dupa ceva timp.
          Scorul a fost 7-4 pentru echipa care a fost condusa mult timp cu 3-1 si 4-2...
          Va las placerea sa cititi comentariile spumoase marca Bogdan .

HRISOV apartinand lui Voda - BOGDAN

 ” Caţavencu plagiat pentru golul ce l-a dat şi vinul care l-a vărsat fără ca măcar să fie blat .

       În etapa a – fără număr – fără număr, s-au întălnit într-un balon (Arena fiind suspendată de USI) arhiplin, spectatori aproximativ 50-80 de mii, echipele Trâmbiţa De Sus (n.r.-Echipa-A) şi Toboşarii Veseli (n.r. - Echipa-B). Formaţiile standard, loturile nefiind atăt de lărgite ca ale lui Răţoi, plus revenirea lui Gabi 44 (La mulţi ani, sănătate şi bucurii)(n.r.- e vorba de Gabita in toata cronica), după un împrumut de o lună la Casă şi Pronosticuri, echipă din divizie superioară, başca Ştefan poreclit Me(r)ssi în lumea interlopă şi Vlăduţ artificierul minune, poreclit Copilu de către Tichi. Atmosfera se încinge, aşa cum îi stă bine unui mare meci, înaintea primului fluier care dă startul la huă. Suntem cu un om în minus, ba nu mă că vine Motanu, poate mâţa popii că motanul nu vine, ba da mă, mi-a zis mie că vine, atunci du-te şi ia-l din pat, ia-l tu că ne bat ăştia de ne usucă, schimbăm la jumate, o jumate e prea mult, mai bine la întreg, mingea asta e mai rotundă decăt capetele noastre şi mai tare, tu-i…etc., etc.
      Meciul începe, driblinguri, şpiţuri (în tribune nu în gură), passing-shoturi in adăncime, multe pase în spate la portar, e de înţeles, după mai mult de trei minute de joc infernal, oboseala îşi spunea cuvântul, iar preparatorul fizic, adus cu mari sacrificii financiare, tocmai de la Universitate adormise şi nu îşi făcea treaba, pe scurt, nu stropea jucătorii înfierbântaţi cu palincă rece ca ghiaţa, aşa cum era prevăzut în regulament dar şi în contractul strict secret, încheiat unilateral între vodă pentru plăieşi.
            În minutul nici 5, o minge aruncată în careul advers îl loveşte pe Vasea care se sperie fiind luat prin surprindere, dă din picior, loveşte săraca şi nevinovata minge care, şocată la rândul său, se scurge vlăguită pe lăngă bară, direct în plasă. Trâmbiţaşii exultă, dar cu Gabi nu e de glumit, îşi începe raidurile contorsioniste, dar trimite mingea de 4 ori în bară, de 4 ori pe lângă poartă, dă 4 pase de gol, dar din ele se alege doar aerul şi de alte 4 ori este faultat dar arbitrul nu fluieră, fiind delegat la alt meci. Baftă delo, delo. Nelu, la rândul său, scoate mingi de lângă bară, de sub bară şi de oriunde, dar Tichi Ţaca nu vede deşi era delegat federal cu drept de joc la acest meci, drept pe care nu şi l-a prea exercitat atât din modestie dar mai ales din populism. Pe un contratac tăios, Vlăduţ copilul minune înşiră vreo trei adversari şi trimite mingea în poartă. 2-0. Rin Rin Pampon respinge de patru, cinci ori mingea cu capul (mă rog… ce vrei mă…, aşa…, aşa se spune), avansează cu mingea în jumătatea adversă şi câte şi mai câte. Dar Gabi şi ai lui insistă, nu iartă, iar un dribling într-una din cascadele de la Valea Spumoasă a sus-numitului se încheie cu un şut sec în colţul porţii. 2-1. Pastilele, dar şi loviturile primite de la minge îşi fac efectul iar Rin Rin lansează în premieră absolută, arhicunoscutul său şlagăr “ Aurolacule, eşti bolnav, ia-o în dos, pentru trei beri te fac sănătos”.
            Între timp, vodă recuperează 20-30 de mingii, îi pasează lui Tudor, Vlăduţ, Vasea, Tichi, Rin Rin, sau vrea să tragă la poartă printre picioarele lui Gabi Solemnul dar nimereşte ceva mai sus fix în ouăle (nu ale lui Adi, că nu ar fi fost nicio problemă) acestuia. Delegatul federal, nu vede nimic din toate astea, Rin nici atât, fiind preocupat să-şi fredoneze şlagărul. Mai mult, Tichi începe să apostrofeze vehement şi chiar să se certe cu propriul televizor. Învălmăşeală la o minge în careu, mingea pluteşte şăgalnic pe lăngă capul lui Tichi, sau invers, nu contează, trâmbiţele încep să urle “ bag-o mă !”, iar Tichi chiar o bagă. 3-1. Toboşarii nu-şi lasă beţele din mână, avizi după un sictir-pilaf turco-chinez, şi reduc rapid din diferenţă. 3-2. Este momentul fatidic când pe Tichi Ţaca îl cuprinde o jale pribeagă, de la televizor la vodă, de la coechipieri la adversari, leit-motivul fiind “nimeni nu-mi pasează, toţi mă sabotează”. O altă minge aruncată în careul advers, Vasea pare că mîngăie mingea, doar pare, iar aceasta se scurge alene, ca un fulg de nea în plasa porţii. 4-2. Tudor îi dă o pasă excelentă în centrul terenului, dar Tichi dă cu stângul în dreptul, prilej cu care ecoul tuturor apostrofărilor anterioare, vuieşte acum în urechile delegatului federal. Vodă îi dă o pasă super lui Tichi pe dreapta dar acesta se autoîmpiedică şi cade fleţ pe gazonul nătăfleţ (s-ar potrivi şi altfel). La o fază ulterioară, similară cu cea anterioară, Tichi pierde o minge uşoară în terenul advers, vodă îşi bagă mâinile în buzunar, sictirit că nu mai aude cei circa 50-80 de spectatori din cauza urletelor cauzate de acuitatea balonului (ceilalţi neavând nicio contribuţie), Doru şi Gabi pleacă furtunos pe contraatac, cu umbrela de ploaie marcă înregistrată Tichi în ceafa lor, pătrund în careu, Gabi prelungeşte mingea si Nelu o deviază incredibil în corner. Gabi execută parşiv, scurt şi cu mult efect, Nelu, magnific până atunci, se lasă păcălit (portarul nu trebuie să stea la colţul scurt) şi este 4-3. Tichi Ţaca Agronomia sparge indubitabil armonia. La Mărcuţa, Socola, Berceni 6 cu curul în sus, se trăia încă bine. Ca tacâmul să fie complet, vodă recuperează o minge de la Gabi, în colţul drept al propriei jumătăţi şi nu ascultă cerinţa stelienilor (foarte buni dar de multe ori panicaţi nejustificat) de a trimite totul în eter sau macar in aut, trimite mingea în propriul careu, Rin Rin Pampon, Stelică şi Tichi, năuciţi de melodie privesc melancolic cum aceasta se opreşte în piciorul lui Tavi (nemulţumit de ridicolul salariu oferit, doar trei milioane de copeici anual, încă nu a semnat cu Arsenal) care singur singurel, trimite o bombă care zguduie plasa. 4-4.

            Toboşarii încep să bată toba şi mai tare, simfonia a V-a a lui Bethoven (nu e vorba de minunatul Saint-Bernard) le dă ritmul ca într-un ultim asalt. Tichi îl face paharnic pe vodă, apoi sticlar, apoi damigeană. Băi, până aici ! Pahar, pahar, sticlă, sticlă, dar damigeană ? Într-o tânără democraţie adevărul deranjează, nu-i aşa ? Vodă îl cheamă imediat pe logofăt, îl pune să scoată toate letopiseţele din arhiva secretă, vrea să ştie tot ce a făcut Tichi de la primul pipilică până la ultimul său gol dat societăţii de stat…indescifrabil. Condamnarea, prea blândă, fie vorba între noi, a venit repede. Trei etape cu executare între 4 bări şi o linie de demarcaţie, două bări pline cu coniac, înfipte în pământ şi alte două cu cracii în sus ca să nu strice pereţii. Ce a urmat nu e greu de prevăzut, Messi şi Doru ne-au pus plasa porţii pe bătător şi ne-au scuturat-o temeinic de praf, la scorul de 7-4 trâmbiţele au bătut cu palma (sau cu capul ) în saltea, au depus uneltele materiale şi vocale pe banca de rezerve, după care s-au îndreptat în mediul privat să facă duşuri cu palincă moroşan-bronsoniană şi cu bere plină de premii (pentru producător), goala de hamei.

N.R. : Acesta este un pamflet (să credeţi voi) şi nicidecum un atac la persoană aşa cum se vede din sateliţii artificiali ai Terrei, atac interzis încă din minutul 90 de către un spectator fidel pe nume Ion, într-un meci cu miză împotriva Universităţii.
 ”

40 de comentarii:

  1. Motanu-l a avut scutire medicinala? A avut de efectuat activitati etilocasnice?

    RăspundețiȘtergere
  2. Repede ca ma grabesc:
    - Nu am vazut gaina asa oparita ca Mitica. Dupa ce ca e ciuca batailor si fug oamenii pe capete de la el din echipa, a ajuns sa fie si magarul de bataie de la gazeta de perete
    - Bogdan e si mai santaliu ca Motanu si il banui din ce in ce mai mult ca trage din punga fermecata, ca altfel nu vad cum i se leaga atatea idei seci intr-un cap de altfel plin. sau invers
    - Meciurile in care marcheaza Tavi si Vasea nici n-ar trebui sa fie puse la socoteala, fiind o prea mare rusine pentru adversarii lor sa ia gol de la niste gospodine impiedicate pe care le musca mingea.
    - Gabita e bun la suflet, spre deosebire de Milica si bun la fotbal la fel ca Milica. Intr-o zi cand ma plictisesc o sa-i provoc pe amandoi la o partida de fotbal pe bune iar eu imi ia u coechipier pe oricare dintre Tavi, Vasea sau Bogdan, nu de altceva dar sa-mi stearga ghetele si sa-mi toarne in pahar.
    L-as lua si pe Lucifer, dar l-am prins ca umba cu pasarea vopsita si ciordeste la gramaj. In plus si sforaie pe el intr-un mod dezagreabil.
    Hai pa, ca mai are lumea si treaba.

    RăspundețiȘtergere
  3. poșta emisiunii, că mă grăbesc și eu, ca domnul de mai sus:
    -ciulică, zi-le și tu la băieți de surpriza pe care s-ar putea să le-o faci la primăvară
    - silebulan. m-a sunat virgil să mă întrebe de sănătate și mi-a confirmat c-ai dat două goluri. da cică ambele au fost leșinate, așa că te recunosc
    - bogdan. în cronica ta îmi ies mai multe personaje decât cei prezenți la teren, plus că pe unele nu le știu. cine-i tichi,c-am o bănuială?
    - marinuș. vezi c-am pierdut un portofofel. dac-l găsești, facem jumi-juma, dacă nu, poți să păstrezi tu tot, să bei în cinstea mea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincere felicitari, Voda-Bogdan!
    Am citit de mai multe ori si de fiecare data m-am strambat de ras; chiar ai talent literar(nu ne referim acum la cel fotbalistic) nenica. Pastrand proportiile, eu te-am asemuit cu Cartarescu, Motanu si Virgil cred ca semeni la stil cu F. Neagu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vremuri grele pentru iubitul meu Mitica, n-as fi crezut ca si Bogdan o sa mature cu el pe jos. Vino la mama, puisor, ca baietii sint rai cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici un stelist pe aici sau v-a stins Sumudica lumina si inca nu v-ati trezit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una30 nov. 2015, 18:45:00

      Traim intr-o tara de securisti si impostori. Armata penisului nare bani sa treaca strada dar viseaza sa-l jupuie de bani pe Gigi. Stadionul national e bun pentru altii dar nu si pentru noi, iar cea mai iubita echipa a tarii joaca in provincie meciurile de acasa. In timpul asta Dinamo e chipurile musafir in propria ei groapa si multi imbecili de strinsura se bucura ca maninca campionii bataie
      Toate ca toate dar iti vine sa borasti cind vezi cum se lauda sfertodoctul derbedeu Sumudica, al de-a furat sase puncte si umbla in libertate gata sa spuna prostii fanfaronade cui il asculta.

      Ștergere
  7. stelist serios pe aici e nea silică feribotu (am citit...), iar alți susținători ar fi tavi, mitică, luci, cred că și marean, dar nu recunosc stilul vreunuia. limbajul nu-i cel mai elegant,dar sunt, în mare, de acord cu cele scrise, așa că deocamdată scapă de gumă.

    RăspundețiȘtergere
  8. Juma de sfertodoct, dar tiganu e pe val.

    RăspundețiȘtergere
  9. Din surse de incredere am aflat ca nimeni nu mai vrea sa il ia pe Mitica la el in echipa. Asa ca cel mai bine e sa se ocupe in continuare de teren, sa aranjeze portile, sa tina cheia de la vestiar si sa chibiteze de pe margine. La sfarsit, se cotizeaza in contul Mitica50 si toata lumea este multumita. Nu mai mult insa de 200 de ml. ca sa nu aiba probleme dupa aceea in tramvai, asa ca se va actiona cu schimbul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur ca Bogdan si-a luat inima-n dinti si a realizat prima lui cronica. Nu e chiar usor de trecut pragul asta, dar uite ca a reusit. O sa-i fie din ce in ce mai usor la urmatoarele, ca doar a debutat la un meci pe care echipa lui l-a pierdut. Cronica lui este excelenta, iar condeiul unui cronicar poate fi o unealta foarte importanta in tumultul evenimentelor petrecute in ziua 5-a . Ave- Voda!

    RăspundețiȘtergere
  11. Tichi cred că vine de le Mitichi-taca, deci e nume înnobilat, aşa cum un alt Mitică autohton (Golfineanu) a devenit cunoscut la Paris ca Jean de Mitty! :)

    Cât despre domnul care suferă, deşi altădată, când echipa lui Becali mai oua câte o mărgică, făcea cu boltă pe-aici, i-aş spune că acest Becali merită tot ce i se întâmplă. La fel şi ăia care îl urmează ca oile, în loc să-şi ia ţara înapoi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Din lipsa de timp (suna ciudat cand teoretic sunt 4 zile libere), punctual, cateva aspecte interesante.
    - S-a consemnat debutul unui vechi combatant de ziua 5-a.(!?) Daca prima impresie conteaza, atunci sosirea lui Gabita a fost a unui necunoscut, caci asa cum arata nu l-a recunoscut nimeni din prima. Frumos din partea-i, mai ales ca venirea lui a fost ocazionata si de apropiata zi de nastere, motiv pentru care ne-a facut si cinste dupa meci. Oricum, nici el nu a plecat cu mana goala, impreuna cu tobosarii bifand o frumoasa victorie de etapa.
    - Vineri s-a consemnat prima infrangere a Copilului (Vladut), cel care toata vara ne-a batut in toate formulele in care noi, astia, traditionali de ziua 5-a, am jucat impotriva lui. Asta poate fi un eveniment major, daca nu se mai repeta. Totul e sa vina vinerea, si el si amicul lui Stefan . Stefan a avut un merit important pentru a-i strica palmaresul lui Vladut marcand parca de 2-a ori, odata la final cand abia se mai tinea pe picioare de cat efort depusese.
    - Capitanul nostru trece printr-o perioada grea, nu se mai lipesc victoriile de el. Poate ca in aceste 4 zile libere a meditat la ce trebuie facut pentru a schimba ceva major in jocul si atitudinea lui, caci numai prin efort unipersonal nu se razbeste. Asta e situatia.
    - Ne bucura mult cand il avem pe Tudor printre noi, dar se vede treaba ca e nevoie sa vina cat mai des pentru a tine pasul cu indracitul ritm al evenimentelor de pe terenul din Agronomie.
    - Cred ca Bogdan a fost mai atent la a retine fazele decat la joc, mentalul ca va scrie cronica l-a monopolizat mai tot timpul. Si mie mi se intampla uneori, daramite unuia care stie ca urmeaza sa debuteze in scris. A meritat Bogdane, cronica este f.f. reusita. Faptul ca ai debutat se va retine, rezultatul negative se va pierde in timp.

    RăspundețiȘtergere
  13. Alte comentarii si pareri . . maine .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai pus muraturi, sa ne servesti si pe noi?

      Ștergere
  14. http://www.youtube.com/watch?v=X6JaUibNDPY&feature=youtu.be

    Doru

    RăspundețiȘtergere
  15. Om cu scaun la cap2 dec. 2015, 11:41:00

    Ce-i mai frumos, decat sa dai gol la ultima faza a meciului ? Sa le dai adversarilor impresia ca sunt egali cu tine, dupa care sa-i lasi cu buza umflata, uitandu-se la luna.Ce ma mira e ca ciobanul nu-si asuma nicio vina. El e fata mare, altii sunt de vina ca echipa a ajuns de rasul lumii.Culmea e ca nu intelege ca baza sportiva din Ghencea nu-i al lui.Dupa el, faptul ca a luat cu japca echipa, ii da dreptul sa ia tot clubul la pachet.Nu ma mira ca sunt si retardati care-i dau dreptate.Ce nu ma asteptam e ca sunt astfel de specimene si printre noi.Daca stiam asta mai de mult...

    RăspundețiȘtergere
  16. Ai intuit bine dar nu ai crezut. Într-adevăr,
    Capul e sec, ideile sunt pline
    Şi au în viaţă doar un dat,
    Tristeţile să le aline.
    De turnat în pahar îţi turnăm, pt. că suntem specialişti, sirop de cucută sau mătrăgună, dacă nu găsim la farmacie sau costă prea scump, îţi dăm pipilică de văcuţă dobrogeană, are acelaşi gust, o să fi mulţumit. Ştim o să întrebi de unde ştim, dacă am gustat ? Nu, dar avem prieteni care au făcut facultatea de chimie şi acum lucrează la nivel (standarde) înalt.
    Pantofii nu ţi-i curăţăm pt. că nu suntem specializaţi, dar găseşti prin ţară, minim 15 mii. De ce ţi-am lua tocmai noi doctoria preferată de pe pantofi ? Sfatul nostru este să îi vinzi cu 2 lei şi să îţi cumperi alţii cu un leu, ai obţine un profit excelent de un leu greu şi ai intra în clubul extrem de restrâns al întreprinzătorilor autohtoni care au aşa ceva.
    Eu nu mătur cu nimeni, doar aspir, inspir şi tratez. Dacă vrei să-l superi pe căpitan, te invităm în spatele primăriei la un restaurant fost "doi colonei",
    unde poţi să-ţi serveşti o excelentă ciorbă din burtă. Sau de sub.

    Cu multă dragoste
    Grupul gospodinelor libere din Agronomie, având
    J/40/ de pahare goale pregătite special pt. tine

    RăspundețiȘtergere
  17. motanu către silebulan2 dec. 2015, 20:39:00

    am încercat să-ți urmez sfatul și să pariez pe multe beri cu prostu familiei, dar văz că nu-mi răspunde la esemes, așa că dacă pierde steluța voi fi neconsolat. mă bazez însă pe tine să le faci moșmoande la ăia de la târgu-mureș, poate prindem și noi play-offul. nu te concentra însă prea tare, că rămâi fără inspirație și vineri te așteaptă cronica.

    nea bostanine, nu fi bre, așa nedelicat cu animalele mici și murdare, că se sperie și fug.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasea pt. Motanu3 dec. 2015, 12:41:00

      Evident ca ai fi pariat pe victoria echipet din Tg. Mures care a jucat in ros-albastru.Si de data asta echipa mai "buna" a egalat sau chiar a invins, ca Astra, etapa trecuta...
      Motanele, ce grijuliu esti cu cronica, asa ca pregateste-te s-o scrii, ca ca tine asa talentat nu mai gasim !

      Ștergere
  18. Stelist in vis3 dec. 2015, 08:59:00

    Uraaaa ! Habemus antrenorus.Gata, s-a deschis sezonul la sedinte de partid in mijlocul terenului, in timpul si dupa meci.Dupa reusite maxime in campionate puternice(sanchi), Prodanca Laurentiu se intoarce( cu fundu-n sus).Sa vezi atunci folbal si folbalisti.Primul loc e adjudecat, pariurile se fac doar pentru cine va ocupa locul doi, trei, etc.Stelistii sunt in delir, vor umple stadioanele(care ?) pana la refuz. Doamne, bine ca m-am trezit, ca cine stie ce mai visam.

    RăspundețiȘtergere
  19. Steaua e numai una3 dec. 2015, 11:44:00

    Intr-o tara de vagabonti ai succes doar cu smenuiala. N-o fi Reghe mare antrenor, dar el si cu nevasta sint scoliti in smecherii si n-o sa ne mai fure arbitrii in halul asta. Si aseara am avut penalti clar nedat, dar la noi e invers ca la ciinii lui peste, iertati de penalti si cartonas rosu in meciul cu voluntarii. De acum nu mai mi-e frica.

    RăspundețiȘtergere
  20. Păcat, dacă venea Gâlca ţineam cu Steaua şi anul ăsta. Aşa, cu manelistu să ţină cine se-aseamănă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici mie nu-mi place reghe, pe motiv de caracter. poate mi-ar fi plăcut o dată (scris despreunat) de nevastă-sa, cu cinșpe kile mai slabă și mult mai tăcută. nu-mi place nici de gigi, tot din motive de caracter, deși cred c-a făcut pârnaie la hohă, c-a avut gura prea mare. n-a învățat însă nimic și a rămas la fel de arogant.
      nu-mi plac însă nici derbedeii care scot capul din toaletă și se dau lebede-n porumb. adică ăi de n-au pupat trofeu în viața lor și vorbesc de parc-ar fi buricul pământului, sau strâmbii care fură șpăgile. nu-mi plac nici apeviștii bășinoși, care ar vrea/sau n-ar vrea echipa pe de-a moaca, dar cel mai mult s-au îndrăgostit de banii lui gigi și îl iau acum de prostul satului, să plătească și ce nu face.
      nu-i înțeleg nici pe suporterii p...lii, care ani de zile s-au împăunat cu rezultatele echipei și acum, dintr-o dată, le pute a oaie și, ca orice român de caracter (cuvânt ce tot revine...) au întors armele și dau din gură, că le place oralul.

      așa că, dacă-și rupe reghe gâtul, mă doare la bască, deși n-aș vrea să-l văd pe șumudiCĂ CAmpion. dar și dacă reușește...

      Ștergere
    2. Io ţin cu oameni, nu cu echipe. Aşa a enunţat un anumit extremist de centru, mi-a plăcut cum sună, oricum practicam avant la lettre.

      Ștergere
  21. motanu către silebulan3 dec. 2015, 19:53:00

    io cred că ți se pare cam des că se întâlnește hoțu cu prostu, așa că fii cu pixul pregătit, că mâine compui. și las-o cu lingușeala pentru ăi de bagă botu, că matale ești băiat inteligent și manierat, plus că ai și un fel frumos de-a fi și-o prezență agreabilă, de domn adevărat.

    RăspundețiȘtergere
  22. Steaua e un brand national, asta fiind valabil si pentru Dinamo, Rapid, Craiova (aici e o disputa mult mai neclara decat la Steaua), etc , fara de care nici nu s-ar concepe un campionat intern de fotbal. Pentru un adevarat suporter al traditionalei Steaua Bucuresti este imposibil sa nu tina cu echipa care are o continuitate sportiva de zeci si zeci de ani atat timp cat exista in denumirea acestei echipe cuvantul STEAUA . STEAUA e numai una ! , indiferent daca detinatorul ECHIPEI STEAUA e Gigi sau armata si se numeste acum FCSB. Suporterii iubesc in primul si in primul rand ECHIPA-STEAUA si nu proprietarul sau detinatorul sau cum vreti sa-i spuneti. Scriu asta pentru ca tin cu Steaua 1000 in 100, fara a ironiza pe altii (bineinteles daca nu merita asa ceva) sau sa nu am respect si pentru celalalte mari cluburi de la noi care au adus si ele, atat cat au putut, glorie fotbalului romanesc. O rivalitate trebuie sa existe, cu cat mai mare cu atat mai bine, fiind echivalentul concurentei din economia de piata, dar ea trebuie sa ramana in esenta cu iz sportiv si nu de dusmanie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una3 dec. 2015, 21:56:00

      Domnule, mi-ati luat exact cuvintele din gura. In seara aceasta insa am tinut cu Voluntariul si cu Iasul, iar etapa viitoare tot cu iubitii moldoveni. Daca noi nu sintem inca in stare sa ajungem pe primul loc, atunci sa se impiedice si dusmanii. Iar pentru ce a furat, pedeapsa lui Sumudica va fi de zece ori mai mare!

      Ștergere
  23. Cronicar de specialitate4 dec. 2015, 10:18:00

    Mi-as dori sa ia titlul Viitorul lui Hagi, pentru a recompensa munca de ani a celor care au luat parte la proiectul constructiei unei echipe competitive din tineri talentati, descoperiti si slefuiti de oameni priceputi in ale fotbalului.Respect curajul, daruirea, increderea lui Hagi in talentul copiilor din tara asta, dar tare ma tem ca prin comportamentul sau isi va atrage antipatia multora si ar fi pacat.Ar trebui sa fie atent mai mult la ceea ce a inceput si mai putin la dispute in care altii vor sa-l atraga pentru a-l discredita.Cu cat va reusi mai mult Hagi, cu atat se va dovedi ca toti cei care s-au ocupat pana acum de fotbal au fost niste hiene, dornici doar de castig cu orice pret, fara a fi preocupati de a cladi ceva.Au muls cat au putut fara a avea grija si de vaca, sa-i dea si de mancare. Si chiar daca unii au bagat bani in fotbal, au facut-o fara cap(Gigi, Iancu, Mititelu, etc.) si lacomia lor, impanata cu nepricepere au adus fotbalul nostru sa se bazeze tot pe Mitica, Popicu, Tavi, Vasea, Motanu, Bebe, Stelica.Dar cat s-o mai duca si ei ?

    RăspundețiȘtergere
  24. Colonelul Tavi4 dec. 2015, 11:34:00

    Bine ca n-au muls taurul, se poate sa fi avut surprize!

    RăspundețiȘtergere
  25. Da, e aproape corect ce scrie cronicarul de mai sus. Imi permit doar o mica corectura de specialitate. Domnii Tavi, Vasea, Motanu, Bebe, Stelica sa fie plasati inaintea domnului Popicu. Asta pentru ca cineva , evident cel mai bun in asa ceva dintre cei nominalizati, ar trebui sa tina si lanterna rosie (lingura de lemn o are mai de mult, a dus-o acasa definitiv dupa ce a cucerit-o acum vreo 10 ani pentru a treia oara) .

    RăspundețiȘtergere
  26. La o zi asa de insorita si nascatoare de buna dispozitie se potriveste si o melodie calda, fierbinte as putea ca sa zic, cantata de o femeie superba. Ea este cant-autoare ! Sa mai zica cineva ca femeile nu pot fi sublime in dragoste. Priviti-i chipul si interpretarea. Sunt magnifice !

    https://www.youtube.com/watch?v=5boRQcTvnwU

    Exista o versiune a Evei Kiss extraordinar de reusita. Din pacate nu i-am gasit ceva potrivit pe you-tube, asa cum o stim de la radio sau disc.

    RăspundețiȘtergere
  27. Azi servim iarba la exterior. Unii vor avea si supliment, loboda. Inca nu stim cine vor fi ”favorizatii”

    RăspundețiȘtergere
  28. Tavi, eu o sa vin in Agronomie cu ATV-ul!

    RăspundețiȘtergere

  29. C-aşa beu băieţii tineri ghe sâmbătă până vineri


    Profitând din plin de 4 zile libere, dar şi de sloganul „ e greu până te matoleşti pe urmă nu te mai opreşti”, studenţii tineri din Agronomie şi-au turnat trăscău proaspăt în vene fix din titlu până vineri fix orele 14 zero-zero la pauză. În acest răstimp, de bună voie şi nesiliţi de nimeni şi-au fredonat, cântat, urlat, şlagărele intime din liceu, astfel :
    - Motanul : „ Puştoaico, tu ai sânge de viperă, da,da, tu, tu...,îţi zic adio şi te las”. Mă duc să-mi văd Pisicile (coapte) Aristocrate.
    - Vasea : „ De-aş mai duce-o pân la vară ca să beau o va-
    dră-ntreagă”. Astăseară.
    - Tavi : „ Don”t cry for me Arheeentinaaa..., I love you so much, but I am going (or flying, să văd cum stau cu banii) to London”. A semnat campfa in locul meu.
    - Gabi : „ Acum ori niciodată, găseşte-ţi drum spre poartă, din al tău crampon să zboare un balon, la care să se-ndoaie toţi portarii lui pampon”. Goool, îmi e paharul, dă sticla la mine.
    - Tichi Taca : „ Barcelona, Barcelooona, Barcalona... , ia mai toarnă o ricadona”. Menţionez că Barca e gacica lui iar Lona,
    bună rău şi asta, printr-un tertip reuşit, ar putea deveni soacra lui nelegitimă la care să tânjească motanul Bebe.
    - Găbiţă : „ Fie viaţa cât de grea eu la fisc tot (sol, sol, do, re, mi) aş băga, pe sol, pe fa, pe cine-o vrea”. Bagăăă mare !
    - Rin Rin : „ A dubaa, a duba, a dubaaa, asta-i viaţa mea, u..la...lala, ulalala. Dai o bere şi te fac la gol băiete”.
    - Bebe : „ Bun e vinul ghiurghiuliu, dau în minge şi sunt viu,
    şi ţi-o dau printre picioare, sunt iar tânăr frăţioare”. Ui, ui, ui.
    - Nelu : „ Când îmi vine să mă..., mă duc iute-n aluniş, boxez mingea ca un lord, când atac vă fac la cord”. Ia mai bagă măi la bord, că plânge paharul.

    Nicu nu a băut şi nu a căntat nimic pe motiv că se păstrează pt. azi şi nici fotbal nu joacă. Sanchi.

    RăspundețiȘtergere
  30. La ora H, pe un teren mobil şi tare s-au adunat aleşii moi a lui reghe şi din contra. Vodca le şiroia în vene, coniacul în muşchi, palinca în glezne şi berea în izmene. În apă erau numai microbi. Vântul adia uşor spre năprasnic de la o poartă goală la alta, pe cer nu apăruseră încă stelele, dar pe dreptunghiul verde se puteau zări vreo trei sau cinci, în funcţie de calitatea coniacului îngurgitat. Norocul cel mare a fost că nea Nelu i-a strâns deîndată pe toţi în piaţa Agronomiei şi i-a adăpat cu câte o cinzeacă, lucrurile revenind la normal pt. cel puţin 90 de minute. Sângele începu să susure vesel, muşchii se dezmierdau în soarele aflat la asfinţit, moneda se rostogolea în aer, doar alegerea lui F. Chilian urma să se mai facă aparent la mijlocul terenului. Practic însă alegerile se făcuseră de mult prin telefon sau chiar prin internet.
    Meciul începe şi în fatidicul minut nici 5, elitistul face o cursă caracteristică pe dreapta, înşiră vreo trei adversari, centrează cu efect în faţa porţii şi Rin Rin mult mai vioi şi activ (în general pasiv) înscrie. 1-0. Cine a zis că nu poţi da gol după o damigeană şi un jambon ? Mare fan al natof14, Găbiţă nu se arată impresionat şi îşi continuă raidurile imperturbabil, dar Gabi metronom, Bebe gastronom şi Motanul rade tot, îl opresc acolo unde le place mai mult, pe linia de fund, amânând egalarea. Noul, ca venit (pe scurt nkv), se descurcă bine, recuperează destule mingi, la una din ele îl deschide pe elitist care nu se mai opreşte şi înfige mingea în poartă. 2-0. Hai cu egalarea. F14 croşetează printre adversari, Tichi şi cu Messi îl secondează foarte bine, şut în colţul lung şi este 2-1. Nu trec nici alte 9 săptămâni jumate când şpiţul necruţător a lui Tichi găseşte zăvoiul prin pădurea de jucători şi mingea se opreşte în plasa porţii preaadăpătorului nostrum fericit. 2-2. Eliiştii încep să se enerveze, regretând că au lăsat butoaiele temelie pt. fotbalul băşcălie fie şi pt. 90 de minute. E bine. Eli mai face o cursă, îi pune minge pe cap lui Tavi care îşi desenează parabola adorată, mingea se duce pe lung în vinclu şi este 3-2. Cursele pe stânga ale lui Tudor îşi fac efectul, acesta trimite puternic spre poartă, mingea îl loveşte pe Vasea şi ricoşează în poartă.
    Aici apare o mare dilemă. Dacă Tudor ştia că mingea se sperie când îl simte pe Vasea şi se ascunde de bunăvoie în plasă, se cheamă că a premeditat şutul şi golul îi aparţine, dar dacă el nu a cunoscut sensibilitatea băşicii şi a tras la

    RăspundețiȘtergere
  31. întâmplare, atunci mingea are tot meritul iar golul îi aparţine lui Vasea. În fine 3-3. Nkv de un culoar îl deschide pe Tavi
    ( e..e.., nu la şliţ, nici chiar aşa), acesta face un dribling scurt şi înscrie pt. 4-3. Atenţi la elitrist, pe care apărătorii patriei (urmează staţie cu piperonii dreapta) au reuşit în câteva rânduri să-l oprească din acţiune sau să-i blocheze şuturile înverşunate, conducătorii dintîi au uitat că Găbiţă nu cedează nici de frică şi s-au lăsat în cele din urmă (ca mai întotdeauna) sedaţi de croşeta fermecată care, profitând şi de două bâlbe ale portarilor, înghesuiţi la maxim de jucătorii ambelor echipe, a schimbat tabela mentală (electronică nix) în 4-6 (poartă-n casă). Deşi cu un om în plus (Tud fiind eliminat în direct de PRO-TV la o fază de maximă audienţă), deşi au profitat de indulgenţa administratorului încă 15 min. şi de lumina lunii până dimineaţa devreme, conducătorii dintîi au reuşit să reducă din handicap, dar nicidecum să egaleze. Scor final 5-6.
    Marcatorii, pasatorii şi minutele de prelungire vă rugăm să le consultaţi pe site-ul nostru WWW…, rămâneţi alături de noi că ne-a căzut rating-ul în căgard.

    B.G. transport şi securitate doar către naivitate.




    RăspundețiȘtergere