marți, 15 septembrie 2015

Vinerea fara fotbal...

          ...de ziua cincea, dar cu o scurta cronicuta. Dupa cum se vede am tinut seama de indemnul lui Gabita adresat celorlalti cronicari de a scrie totusi o minicronica si sper sa nu ma-ncalec cu alt doritor de scris, ceea ce nu inseamna ca nu mi-ar placea...
              Asadar, vinerea trecuta, pe 11 sept. 2015, NU s-a jucat fotbal in Agronomie de catre grupul nostru, in primul rand, din motive METEO. Poate ca pe la 16,30 se putea juca, asa cum sustine Gabita ca l-a sunat Bogdan-descalatorul, dar daca pe la ora 15 ploua mocaneste, era deja tardiv.
              Apropos, de vinerea asta sper ca se reintra in programul normal si din cate stiu eu, noi avem terenul inchiriat de la 15,30 la 17,00, asa ca va rog sa veniti la stadion pana la 15,15 sa putem incepe joaca la 15,30.
              Pe  vineri!

20 de comentarii:

  1. Puteti sa comentati, nu va rusinati!

    RăspundețiȘtergere
  2. silică: dacă tu crezi că trei rânduri leșinate o să te sară un rând la cronică, te înșeli cu succes.
    fane ronaldo: cel puțin patru din golurile date de cocalarul tău le dădea și siliboa, cu stăngul, în timp ce cu dreptul semna autografe la admiratoare, în rest, anunță-mă și pe mine când cr0,7 se bucură pentru vreun gol dat de un coechipier, eventual cu excepția celor decisive.
    în privința lui vadim, și dușmanii lui ar trebui să știe că sunt muritori. puteau să tacă măcar o tură, până se răcește și după aia se declare orice zi, inclusiv cea a "țigăncii împuțite". confund cumva personajele?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motane, ai ghicit, e randul tau la cronica, ce baiat istet esti!
      In privinta lui Vadim sunt de acord cu tine.

      Ștergere
  3. Uau, nu ştiam că eşti aşa religios Motane, tu eşti de-ăla care întorci şi celălalt obraz, nu? N-am înţeles-o pe-aia cu ţigancă împuţită, asta era a lui Băse.
    Altfel, dacă eşti de părere că X a fost un ticălos în viaţă, dacă îţi schimbi discursul doar pentru că a dat colţul, te plasezi în plin Caragiale.

    RăspundețiȘtergere
  4. pișa-m-aș pe ochii lui de zdreanță bășinoasă, cum a văzut cocalaru hențul la srna, când de fapt mingea l-a lovit în spate.

    gabi: ai dreptate cu religia, ai dreptate și cu celălat obraz, poate ai dreptate și să mă antipatizezi, după cum se vede cu ochiul liber. acum, există anumite obiceiuri în privința celor morți, nimeni nu spune să le ridici osanale, dar poți măcar să taci cu decență, o zi-două. remarca mea a fost mult mai blajină decât a lui tavi și nu ți s-a adresat neapărat ție (poate erai dușmanul lui vadim?!?). acum, tavi nu știe fotbal, așa că nu se pune ceea ce spune el, iar vasea e de modă veche și un pic cam ramolit, așa că toți trei suntem proștii tăi. poate s-or mai găsi și alții...

    RăspundețiȘtergere
  5. Motane, eşti ca Victoria, 50 de magazine în atât de puţine rânduri. Deci dacă îţi dau o replică, te antipatizez. Eu nu mă gândisem că Tavi mă antipatizează, credeam că e doar de altă părere. Dar acum, că mi-ai deschis ochii, e clar că e de altă părere tocmai pentru că mă antipatizează. Îl mai pun şi pe Vasea pe listă, plus că, dacă tot ai ridicat mingea la fileu cu o mişcare de captatio benevolentiae, "s-or mai găsi şi alţii". Păi dacă ţineţi doliu pe blog pentru unul ca Vadim, io mă retrag. Am înţeles, cu moartea nu se glumeşte, că aşa e obiceiul. Doar serios se poate vorbi pe tema asta, cum o făcea tribunul. Dacă nu ştiaţi, pe jidanul Iosif Sava l-a muşcat cancerul de fund. Cu Coposu vreţi? Poate vă spun, dar numai dacă faceţi dovada că vă pricepeţi la fotbal, domeniul meu maxim de competenţă. Subtilă şi asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Scrieti si despre meciul de vinerea trecuta si lasati-l pe Vadim sa se odihneasca in pace. Dumnezeu sa-l ierte!

    RăspundețiȘtergere
  7. Găbiţă15 sept. 2015, 16:31:00

    Pentru fanii Vadim, alt citat (Julică, pentru cunoscători): În memoria marelui pamfletar care a fost Vadim Tudor, propun ca astăzi să ne adresăm unii altora doar cu "fă tâmpito", "schiloada dracului" şi "nu vezi că eşti dobitoc, tâmpitule?" :)))
    RăspundeţiȘtergere
    Tavi15 sept. 2015, 20:05:00

    Sunt momente cand se da adevaratul examen al demnitatii si tinutei unei persoane. Moartea cuiva, cel putin pana se duce in groapa, e un asemenea prilej. Mai ales in cazul unei personalitati, fie ea si controversata, asa cum a fost Vadim. Gabita , din pacate , din punctul meu de vedere, ”iesirile” tale imi arata ca ai cazut la acest test.
    RăspundeţiȘtergere
    Găbiţă15 sept. 2015, 22:48:00

    Tavi, bine că erai ocupat cu altceva când a murit Hitler. Iar faptul că tu ai fost cândva în partidul acestui personaj (sau simpatizant) îmi arată că tu ai picat alt fel de test.

    Tavi poate ca imi place, Motanu sigur nu, Vasea a fost si ramine un domn. Niciunul insa nu a provocat disputa de mai sus, asa ca Gabita intreab-o pe mama ta daca e frumos ce ai facut. Orice raspuns sper ca te va lamuri.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am întrebat-o. A zis că nu trebuie să vorbesc cu necunoscuţi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mergeti la miscare, sa va racoriti.

    RăspundețiȘtergere
  10. Băbăieţi, eu v-am citat nişte glume, dar dacă o luaţi în serios, atunci vă pot da şi nişte citate din Cărtărescu sau Dorin Tudoran. Vă asigur că ăştia n-au glumit deloc în legătură cu subiectul. Să-i trimitem şi pe ăştia la mamele lor, zic.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa va mai spun cateva lucruri despre Vadim.
    Am fost coleg cu el de facultate; ambii am facut Facultatea de Filosofie, sectia de Sociologie in actuala cladire a Fac. de Drept. Doi ani ne-am suprapus, chiar am facut o practica impreuna de o luna cum se facea pe vremea aceea, in vara lui 1970, la Pitesti. Tin minte ca eram cazati in caminul unui liceu si vine Vadim tantos in camera noastra, iritat de faptul ca un coleg s-a luat de prietena lui care era colega de grupa cu mine si acesta,adica colegul meu de camera, nici una, nici doua il pocneste pe Vadim care cade cat era el de mare; e drept ca si colegul meu era un malac...
    Dupa cativa ani buni, prin 83-84,eram la mare cu sotia la Jupiter si intr'o zi ma pomenesc cu Vadim langa cearceaful nostru si ne cere sa-i imprumutam tranzistorul sa-si asculte emisiunea de la ora 11(avea o emisiune la radio); pe moment nu si-a dat seama cu cine vorbeste, dar imediat m-a recunoscut.
    Moartea lui ne-a luat prin surprindere si mi-am amintit de toate astea.

    RăspundețiȘtergere
  12. Azi se anunta o vreme excelenta pentru fotbal; la ce ora incepe?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La 15,30 trecute-fix meciul a inceput!
      Luci, te asteptam!

      Ștergere
  13. Salut Luci ! Azi e revenirea din C.O. Meciul va incepe la ora exacta! Prevad aglomeratie la teren, si, pentru toti, ceva mai multa lene la glezne. Asta sa fie problema. Dupa cum ai observat in ultima vreme Luci, se poarta meciuri cu spectatori. Te bagi?

    In alta ordine de idei. Gabita, las-o mai moale cu vedetismul si atitudinea zgomotoasa si grabnic acuzativa, un fel de proletcultism pur sovietic ”vopsit intr-o culoare” specifica capitalismului de piata (nu economie de piata). Istoria si cultura sunt ceva mai grele decat fotbalul de calitate pe care-l practici. Reprosul meu viza cu totul altceva decat ai inteles. Pacat!

    RăspundețiȘtergere
  14. Uite, Tavi, punctual şi fără patimă:
    - nu e vorba de niciun vedetism, părerea mea despre personaj era aceeaşi încă de când era în viaţă. S-a întâmplat să nu fie subiect de conversaţie la ziua a cincea, poate pentru că nici nu merita.
    - nu "grabnic", pentru că am aflat imediat după 1990 a cui goarnă era Săptămâna, iar ce a urmat a confirmat cu vârf şi îndesat.
    - asta cu protelcultismul tu ar trebui s-o ştii mai bine, inclusiv din versificaţiile personajului.
    - la istorie n-am făcut studii de specialitate, cum n-ai făcut nici tu. Rămânem fiecare cu ce a citit.
    - cât despre cultură... te poţi delecta aici cu una din contribuţiile culturale ale personajului în cauză (http://www.ziartricolorul.ro/balada-oanei-zavoranu/).
    - îmi cer scuze că joc fotbal relativ bine, încep să realizez că e un dezavantaj în polemici.

    În încheiere, te salut cu deosebită dragoste şi respect filial.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine Gabita! Iti multumesc pentru raspuns, se poate intampla oricui sa mai rabufneasca intr-un fel sau altul. Eu l-am apreciat pe Vadim pentru cultura lui extraordinara si pentru forta cu care a aparat romanismul, nu comunismul. A facut osanale pentru ca atunci romanii nu s-au dus la Praga, ca istoriografia incepea sa readuca la lumina meritele unor ”oameni grei” si partide care au facut Romania Mare. Pe fondul acestor osanele, impreuna cu altii, a salvat de la demolare multe biserici, etc. Si atunci ca si acum, dupa 90, filonul lui interior, care l-a dominat pana la moartea sa prematura, a fost ”demodatul” patriotism. Un patriotism luminat si demn zic eu, pentru ca el a fost semnatar fara ezitare al aderarii la Uniunea Europeana, la NATO. Si bine a facut, caci asta era interesul national!! Chestia de limbaj cu O. Zavoranu si nu numai, sunt chestii lumesti, nu de fond. Pai daca citim ce-au mai scris pe de laturi Creanga, Eminescu sau mai stiu eu cine, te apuci cu mainile de cap. Dar aceste lucruri nu sunt definitorii pentru niciunul dintre ei. E parerea mea.

      Sa traiesti , prietene! Ia-ma in echipa ta astazi, daca vii, desigur.

      Ștergere