luni, 11 februarie 2013

Suflu nou

Vremea capricioasă de vineri, cu ploi în reprize, era să ne pună iarăşi capac. Am început meciul în formulă de 5 contra 5, ceea ce înseamnă că fără cei 2 băieţi noi, pe care i-am adus eu (Găbiţă), nu s-ar fi jucat. Echipele...

Echipa A: Bebe, Paul, Motanu, Mitică, Ely + Eugen, după juma' de oră
Echipa B: Găbiţă, Popică, Stelică, Mircea, Piticu

Ca să poată evalua echipele şi cei care n-au fost, Piticu are 23 de ani, atacant (Gabi a jucat cu el vreo 2-3 ani în echipa noastră de la competiţie, unde şi Popică şi Cristi îl văzuseră în destule meciuri), în schimb pe Mircea nici măcar eu nu-l văzusem vreodată jucând fotbal, doar tenis de picior, el fiind mai de vârsta mea, vreo 40 de ani, şi ne-a arătat un stil cam ca al lui Cătălin-Spania, circula mingea fără atingeri în plus. Acestea fiind zise, vă daţi seama că echipele iniţiale erau dezechilibrate, deşi Ely a ghicit unde e piatra, preferând însă să-şi aleagă un fundaş, pe Motanu, ceea ce-mi aminteşte de Mitică, acum câţiva ani, pe zăpadă, care-şi luase exclusiv apărători şi după aia se mira de ce pierde! :)
Echipa A începe în forţă, 2-0, ambele goluri cu şpiţul, la firul ierbii. De fapt, pe tot parcursul meciului, am luat o mulţime de goluri cu şpiţul, de la Ely, Mitică şi Motanu, date şi cu precizie de lunetişti, numai lângă bară sau bară-gol! Încet-încet, echipa B începe să se cunoască (nici ăştia noi nu se cunoşteau între ei!) şi până ajunge Eugen scorul devine 7-3 pentru B, toate golurile înscrise de Piticu şi Mircea. Cu Eugen, însă, Echipa A începe să vină peste noi şi se apropie la un singur gol, cu om în plus trendul fiind clar în favoarea lor. Trebuia să schimbăm ceva şi, deşi îmi propusesem să stau tot meciul în poartă, fac schimb cu Popică. Mişcarea s-a dovedit inspirată, Popică n-a luat gol vreo 15-20 de minute, în timp ce în atac, cu 3 oameni predispuşi la combinaţii în viteză, ne-am dus destul de repede la diferenţă de 6 goluri. În perioada asta, deşi teoretic rămăsesem într-un singur fundaş, Stelică s-a ţinut ca scaiul de Ely, care s-a încărcat cu energie negativă, sabotându-şi randamentul. Am revenit în poartă şi din nou situaţia a basculat, Echipa A venind iarăşi la minus un gol! Asta şi pentru că Popică s-a mutat în atac, dar, cu doi oameni care nu ştiau ce joacă el, n-a reuşit să se lipească de gol. Am făcut din nou rocada în poartă şi meciul s-a terminat după ce Echipa B s-a dus la diferenţă de 5-6 goluri. Să tot fi fost vreo 18 sau 17 la vreo 12. De la Echipa A cele mai multe au înscris Mitică şi Ely, dar şi Motanu şi Eugen. Deosebit a fost ăla cu călcâiul la colţul scurt (Mitică? Motanu?). De la Echipa B au înscris în principal Piticu şi Mircea, iar eu vreo 3. Deosebit a fost un voleu cu latul sub bară, mingea înfăşurând plasa în jurul transversalei şi rămânând agăţată acolo!
Una peste alta, s-a salvat ziua de fotbal şi poate că am câştigat şi combatanţi noi de ziua 5, că prea ne rărisem. Unul dintre absenţii motivaţi este Cătălin, cu care am vorbit la telefon după operaţie, a decurs bine, e optimist, abia aşteaptă să revină. Chiar mai repede, odată cu primăvara, îi aşteptăm şi pe ceilalţi, acum doar cititori.

18 comentarii:

  1. Gabita,am vorbit si eu cu operatul Catalin si se simte bine,a inceput recuperarea;probabil ca maine,marti,va fi externat.
    La meciul de vineri,inteleg ca diferenta au facut-o noii veniti:Piticu si Mircea.

    RăspundețiȘtergere
  2. meritele că s-a jucat îi revin în mare parte lui Găbiță, răsplătit cu niște alegeri pe măsură. trebuie lucrat cu Eli să nu se mai demoralizeze așa ușor și probabil vor fi multe meciuri echilibrate. asta până revin papagalii, pardon, pelicanii.

    RăspundețiȘtergere
  3. motanu neparior11 feb. 2013, 23:52:00

    incredibil. catastrofa de Hănescu l-a bătut pe polonezul ăla meseriaș, Janowicz. e ca și cum Marinuș ar ieși Miss Piranda...

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta e, când apar oameni noi, puţini riscă să se arunce la alegeri, să nu ia ţeapă. Dar asta se întâmplă doar prima dată.

    RăspundețiȘtergere
  5. motanu neparior12 feb. 2013, 20:37:00

    mult hazard și în sport. două echipe de volei conduc cu 2-0 la seturi și după aia o fură. ce să mai zic de una de fotbal, care bate TOT în primele șapte deplasări din campionat iar în următoarele patru nu ia vreun punct. Băsilică, o ghicești?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu-mi pasa ce zic altii, dar se cunoaste din prima influenta benefica a marelui profesor ex-pelican asupra celor doi debutanti in Agronomie. Rezultatul spune totul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ah, era sa uit! Gabita, ne-ai spus varsa, postul, dar ai uitat sa ne spui ceva si despre H-ul Piticului. Asta pentru curiozitatea celor care doar citesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, Piticu nu e chiar pitic, e mai înalt decât mine, dar sportul lui de bază e voleiul, aşa că porecla lui se justifică.

    Acum 2-3 ore am jucat un meci cu adevărat echilibrat la sală, două echipe din campionatul de minifotbal, a mea şi a lui Cristi. Cum Ely a jucat la mine, iar Popică la Cristi, e clar cine a câştigat! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. cu riscul să mă dea afară ăsta micu de pe blog, nu pot să nu remarc o vacă handicapată, pe nume Sorana. Wozniacki cere time-out medical, proasta familiei ajunge să aibă 4-1 în tie-break, după care pierde setul 1, iar în al doilea o fură cu 6-0.

    RăspundețiȘtergere
  10. E joi şi plouă? Deja e semn bun! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Mitică se resimte după meciul de data trecută, s-ar putea ca mâine să stea în poartă!

    RăspundețiȘtergere
  12. CAPITANU
    Gabita m-ai tradat poate fac operatie pina miine sa nu stau in poarta .

    RăspundețiȘtergere
  13. Pe Mitica l-as programa la o operatie pe cerebel dar nu cred ca il mai are la el.

    RăspundețiȘtergere
  14. Degeaba chestia aia cu suflul nou, eu nu simt nimic, nici vantul, nici ploaia. Asa ca nu o sa vin astazi dupa 14.30.
    I-auzi domnule, la el! Eiii.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cata, ce mai faci? Stim ca nu mai esti in spital.

    RăspundețiȘtergere
  16. Silică, iar ai pariat pe Steaua?

    RăspundețiȘtergere