vineri, 26 mai 2023

Fotbal nu, dar nici băutură?!

 Totto, fratele lu Motto: zece ***** mititei, și-a rămas doar unu.


Vremuri maro pentru fenomen, căci din varii motive prezența a fost sub-statutară. Din respect pentru cei veniți, le voi pomeni numele. Primul plecat, Dan Pizzaru, ostenit deja după o partidă de tenis, din câte am înțeles, câștigată. Ușor-ușor, pe urma lui, Eliegras, Herculeetrist (probabil cel mai afectat că nu s-a jucat) șiVasilică cel bandit, eroinu meciului trecut. Gaby și Doctoru (care ne-a arătat doar pectoralii, nu se știe dacă avea șorț la el) i-au urmat pâș-pâș. Tudorică, băiat deștept, e singurul câștigat, (zice el) c-a dat ture de teren, deși unii-l bănuie că-și căuta șapca. Tavi, as usual, ultimul sosit la fotbal, ultimul la bere, n-ar fi pentru prima oară când face 40 de minute de pe teren la boscheți. 

Și-au rămas doar doi. Colonelu s-a dus să execute un duș. Acu, că n-o fi fost apă rece, o fi rătăcit săpunu sau s-a ivit o misiune (zacuscă, gogoșari sau murături) nu avem de unde să știm. Contează puțin spre deloc. Important e să intre Dinamo în Ligă, că m-a invitat la cofetărie. Până atunci, după două beri și-o lectură la umbră, ce să facem, încercăm și noi să-i prindem pe intelectuali din urmă, ținem cu cățelușii.

19 comentarii:

  1. Se poate întâmpla să se găsească voci, de obicei contra-bași, care să considere că scrierea de mai sus nu merita statutul de cronică. Whatever, m-am obișnuit să iau de bun ceea ce oferă, ca să nu mai spun că inspirația e o chestiune de moment.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari CRONICARE! Asa e frumos,sa tii stegu sus!
      Pentru mine urmeaza o pauza mai lunga,marti ma operez de cataracta,apoi urmeaza sotia cu protezarea genunchiului...

      Ștergere
  2. Razvan, Dan Pizzaru era ostenit de câtă bătaie a luat la tenis....3-6, 4-6.
    Dacă rămânea jucam totuși 5 la 5. Cică se grăbea....Cică!

    RăspundețiȘtergere
  3. Data viitoare, o să-i chem la fotbal pe Zorro, Laleaua neagră, D'Artagnan, Athos, Phortos și Aramis.
    Să fim siguri că barem jucăm o sârbă!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ploaia anuntata ieri(invocata drept cauza a nedisputarii meciului) a venit azi,mai bine mai tarziu decat niciodata,macar de-ar fi linistita,fara pagube...

    RăspundețiȘtergere
  5. Bancul Zilei: Cârlig de autobuz La magazinul cu articolele de pescuit:- Dă-mi, te rog, un cârlig, dar repede că vreau să prind autobuzul!- Regret, domnule, zice vânzătorul dar nu avem cârlige aşa de mari!

    RăspundețiȘtergere
  6. @: N. Vasilică, ai grijă despre doamna și de matale. vezi că pauzele lungi au devenit și dese iar Mitică deja a ochit locu lu matale de lângă bară
    @: Colonele, am dat deja deux-piece-u la Nufăru. hai cățelușii!

    PS: știe cineva ceva de soarta lu Marin Găină? nu de alta, dar să nu se bucure unii anticipat c-au scăpat de măgăruș.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci Popică a lipsit singura dată când era dorit? :))

      Ștergere
  7. Dar de ce n-ați pus de o miuță, nu e păcat dacă tot ați venit? Am jucat câteva miuțe antologice sezonul ăsta, inclusiv una 3 la 3, pe lat, în balon!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred că le-a fost lene. cu cronica erau oricum asigurați.

      O situație la care m-am gândit de mult. e scorul minim la care rupi casele de pariuri, dar se și întâmplă o dată pe an
      https://www.gsp.ro/international/campionate/southampton-liverpool-meciul-inverzit-de-toti-pariorii-cum-a-fost-posibil-699379.html

      Ștergere
  8. O situație inedită, pentru agențiile de pariuri la acest meci Southampton - Liverpool.....
    În speță la Superbet, pentru un pariu de tip 2 la acest meci, agenția ți-l da câștigător dacă echipa pe care ai pariat, aici vorbim de Liverpool, conduce la o diferență de 2 goluri.
    Dar cum scorul la acest meci, e evoluat la modul 0-2, 4-2 și final 4-4, ce crezi?
    Toate pariurile soliste au ieșit câștigătoare.
    Și cine a pariat 1 (victorie Southampton) și cei care au pariat x (egal) și aceia care au mizat 2, pe victorie echipei Liverpool.
    CIUDAT, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. meciuri precum ăsta sunt unul la câteva mii, pentru casele de pariuri e o picătură în ocean. dacă sunt șmecheri, și sunt, e o bomboană pentru marketingul lor. iar banii și-i scot imediat.
      mi-a fost lene (a și plouat) și nu eram hotărât cu Dortmundul. Xpsf sau X2 erau peste 4.5, mai era și varianta bayern campioană. aș fi văzut un X2 pentru arieni, cotă 2.85 dar nicidecum victorie farul sau sepsi. cine le bunghea pe toate lua 6.30x7.00x8.20, de 360 de ori banii!
      ps: pe dobitocu ăla de-a pasat aiurea înapoi, pe centru, la golul farului, îl băteam o săptămână.

      ham, ham!!!

      Ștergere
  9. Pun pariu ca va meditez la orice sport. Cine vrea sa încerce sa se înscrie pe blog. Secretarul meu va selecta doritorii asa cs profanii,pisicile și miticii mai bine stau acasă

    RăspundețiȘtergere
  10. Răspunsuri
    1. se pare că da! lăsând la o parte berile (unele dintre ele ipotetice, Paulică, par exampl, nu răspunde la telefon), chiar mi-a plăcut cum au jucat. meritul principal e al lui Burcă, plecat cu cântec de la țigani, că nu mai avea loc niculaie de el.

      juma de veste bună. se pare că n-am scăpat de spurcăciune, măcar pe blog, că vinerea și-a găsit de treabă, la cules de portofele.

      Ștergere
  11. Bancul Zilei: Soția la volan - M-am săturat de mania asta a vitezei pe care o ai! E pentru a treia oară când mai ai puțin și mă omori, strigă soţul, foarte nervos.- Iubitule, te rog, mai dă-mi o şansă!

    RăspundețiȘtergere
  12. La mulți anișori, tizule!

    RăspundețiȘtergere
  13. La mulți anișori, tizule!

    RăspundețiȘtergere
  14. Astăzi nu vin, că e închis la bere.

    RăspundețiȘtergere