vineri, 28 ianuarie 2022

Un egal muncit

             Cinci de-ai nostri cu cinci de-ai lor am salvat ultima etapa din ianuarie 2022.Asa cum a promis,Gabitrei a l-a trimis pe Tolea cu un moldovean din Republica Moldova-Vladimir(20 de ani)si cu un arab-Bediamin(tot tanar),plus Andu-baiatul cu ochelari.Din partea noastra s-au prezentat,Vasea ,Motanu, Tavi,Popica si cu Tudor care e mai mult de-al nostru,adica din grupul de baza al fenomenului fotbaldeziuacincea.In aceste conditii,Motanu era pregatit sa-si ia cartea si sa faca lectura pe margine,dar apare dincolo de gard Gabitrei care zice ceva de +,insa la insistentele noastre vine in teren si va juca ca portar mascat.

            Motanu cu Tolea fac alegeri,sunt ceva discutii,dar pana la urma se reuseste formarea celor doua echipe.

            E1: Gabitrei,Motanu,Tudor,Beniamin,Vasea.

            E2:Andu,Tavi,Tolea,Popica,Vladimir. 

           E1 deschide scorul prin Bediamin,E2 egaleaza prin Popica,E1 ia conducerea prin Vasea care sparge gheata pe 2022,la pasa in gura portii data de Beniamin,egalitate prin golul lui Vladimir,dupa care E1 se desprinde la 5-1,5-2,E2 revine in joc si se egaleaza la 6-6,E2 luind chiar conducerea cu 7-6,apoi 7-7,se desprind din nou la doua goluri si meciul se incheie la 16,30 la egalitate prin golul lui Vasea,deci scor final 9-9.Marcatori au fost:Vasea cu 4-5 goluri,Beniamin 2-3g si Tudor 2-3g de la E1 si Popica 4g,Tavi 2g,Vladimir 2g si Tolea 1g de la E2.Vasea a mai dat un gol din pasa precisa a Motanului,alte doua din lansari lungi ale lui Gabitrei din poarta cu mana in disputa directa cu Andu,portarul advers.A mai fost o iesire a lui Andu in afara careului care a facut hent,dar Vasea a jucat mingea neputandu-se opri si n-au acceptat sa se bata lovitura libera;a mai scapat Vasea spre poarta si cand se pregatea sa suteze pentru gol, a venit ca un taifun Tolea din lateral si a lovit mingea,dar l-a luat si pe Vasea pe sus care a cazut pe umarul drept.Incalzit,nu prea am resimtit efectele,dar acum am o contuzie la umar cu dureri mari,plus doua belituri la genunchiul drept si la palma dreapta.Mi-a mai scos Andu vreo 2-3 mingi,am mai ratat si eu niste preluari incomodat de soare.Per total a fost o disputa muncita de ambele parti,cu reprosuri ale domnului Motan si partial ale lui Tudor,la ceilalti ale lui Popica,dar in limitele acceptabile.Buni cei doi tineri,in special Vladimir.

            A urmat o scurta hidratare in patru,Gabitrei,Popica,Motanu si subsemnatul.Stelica a aparut si el pe dupa gard,dar a plecat inainte de a termina noi meciul.

            Sa ne revedem sanatosi in februarie!


          

25 de comentarii:

  1. Gabitrei a fost bombardat din toate pozitiile,mai ales de Vladimir si de Tolea,da a rezistat ca un erou,respingand multe ghiulele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Grande Sile a fost jucatorul meciului. Nu pentru cele 5 goluri "oferite" ci doar ultimele doua ale meciului, atunci cand E2 parea ca a scapat in castigatoare dupa ce rasturnase spectaculos cursul si scorul meciului. La 9-8, Vladimir a scapat singur cu portarul si a ratat, iar la faza urmatoare killerul Sile ne ucide satisfactia victoriei! Ah, nu-mi revin nici acum! Altfel,Vladimir, desi a ratat, a fost de nota 10. Simplu, sa mai vina pe la noi. Tolea va raspunde de problema😉👍.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tavi,mersi pentru aprecieri!Citind postarea ta mi-am amintit de un gol;Beniamin se pregatea sa bata un corner de pe dreapta,il fac atent cu un semn si tasnesc din spatele lui Tavi in fata sa, primesc mingea in fata portii si iese si golul.

      Ștergere
    2. Asa este, imi amintesc 😬😬🤡🤡, zvac de leopard !

      Ștergere
  3. Bancul zilei: Dacă Adam și Eva ar fi fost chinezi

    Știți cum ar fi fost dacă Adam și Eva ar fi fost chinezi?

    Păi acum încă ar fi fost în grădina raiului fiindcă ar fi ignorat mărul și ar fi mâncat șarpele!


    RăspundețiȘtergere
  4. Ce zi am ratat vineri, priveam cu jind din mașină, 8 grade C!
    Vasea, jos pălăria pentru cum tratezi fenomenul de ziu 5, chiar dacă fenomenul nu te tratează cu menajamente. Sper să te refaci repede, tu ești bibelou de porțelan, trebuie să te regăsim pe aceeași etajeră exact cum te-am lăsat acum un an! Aviz combatanților mai tineri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tavi,verifica daca nu cumva aceasta cronica concureaza pentru premiul de rapiditate a postarii!

    RăspundețiȘtergere
  6. După un meci fabulos cu nişte execuții incredibile,"cel plin de ticuri" îl bate pe "cel deşirat"şi e primul în lume cu 21 de mari premii.Felicitări Rafa Nadal!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru ultimii 4-5 ani e sigur cea mai rapid scrisa. Tin minte, top-fulger e o cronica publicata la ora 18.45 cand baietii inca participau la repriza 3a la nea Nicu. Eso precum Nadal, parca vad ca vinerea viitoarw bati recordul!🙏✌😄🍀

    RăspundețiȘtergere
  8. Motanu imi reproseaza ca n-am scris in cronica ca i-ar fi dat craci lui Popica.I-am zis sa scrie el daca e asa,eu eram departe, la cealalta poarta si cu soarele in fata si n-am vazut;daca confirma cineva spusele Motanului eu imi cer scuze ca "am scapat savoarea jocului",asa cum se exprima Motanelul.

    RăspundețiȘtergere

  9. Vladimir Putin, reacție de milioane după ce rusul Medvedev a pierdut finala Australian Open în fața lui Nadal
    Autor: Teodor Serban
    Luni, 31 Ianuarie 2022, ora 16:05
    50 citiri
    Vladimir Putin, reacție de milioane după ce rusul Medvedev a pierdut finala Australian Open în fața lui Nadal
    Vladimir Putn. Foto: Twitter
    Rafael Nadal face istorie în tenis după al 21 titlu de Grand Slam cucerit în carieră.

    Spaniolul l-a învins pe rusul Daniil Medvedev în cinci seturi, 2-6, 6-7 (2), 6-4, 6-4, 7-5, după un meci formidabil și a câștigat Australian Open.

    Finala de la Melbourne l-a încântat chiar și pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, chiar dacă favoritul său a pierdut trofeul.

    "Medvedev este vedeta noastră, dar de aceea sportul este fantastic, pentru că poate exista un singur câștigător și el trebuie să fie cel mai puternic. Așa că, îl felicităm pe Nadal. Cinci ore de sărbătoare a tenisului, a sportului", a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, la o conferiță de presă, conform AS.

    După finala de la Melbourne, Daniil Medvedev a sugerat o atitudine anti Rusia în Australia.

    "În fiecare meci mare, nimeni nu a vrut să reușesc, nimeni nu m-a sprijinit. Aceste emoții s-au acumulat și au atins azi apogeul. Acum spun tot ce am pe suflet. Cred că e și o chestiune de naționalitate.

    Tenisul rusesc era în declin, dar am apărut eu, Rublev și Karatsev. Și l-am dus iar în top. Însă, în alte țări, oamenii se bucură pentru insuccesele noastre. Mă întreb de ce", a spus Medvedev la conferința de presă.

    RăspundețiȘtergere
  10. Bancul zilei: Bulă în armată

    Un ofițer de grad înalt vine în vizită la grupul de armată din care face parte și Bulă. Acesta începe să le vorbească soldaților despre datoria lor de a proteja pământurile patriei.

    Observând că mulți dintre ei nu erau atenți, îl întreabă pe Ion:

    -Soldat! Ce înseamnă pentru tine patria?

    - Patria e mama mea!

    Bun! Dar tu? îl întreabă el pe Marin.

    - Patria e și mama mea, să trăiți!

    - Bun!

    Mergând mai departe, îl observă pe Bulă, care fluiera, nepăsător.

    Ofițerul îl abordează, calm:

    - Dar tu, soldat? Ce ai înțeles din tot ce am vorbit până acum?

    - Am înțeles ca Ion și Marin sunt frați.

    RăspundețiȘtergere

  11. Bancul zilei: Viața la țară și durerile de spate fulgerătoare




    Ana și cu Măria stăteau de vorbă la poartă:
    - Măi, Mărie Tu, da' unde ți-i bărbatu' că nu l-am vazut de fro' două zile să iasă din casă?!
    - Îl doare rău spatele!
    - Dară ce a ridicat?
    - Glasul!

    RăspundețiȘtergere
  12. Inca ma doare umarul cu toata doftoriceala de rigoare...
    Mi-amintesc cum baiatul de bun simt,Dandu,caruia nu i-am auzit glasul in timpul meciurilor,statea langa mine cu mana intinsa si-mi zicea:nu vreti sa va ajut sa va ridicati? Dupa ce mi-am revenit din soc,i-am intins si eu mana si m-a ajutat sa ma ridic de pe gazonul artificial...

    RăspundețiȘtergere
  13. Bancul zilei: Ion și Maria de Ziua Aviației

    Ion şi Maria mergeau în fiecare an să vadă spectacolul de Ziua Aviaţiei şi în fiecare an Ion era tentat să se plimbe cu elicopterul, dar de fiecare dată primea acelaşi răspuns de la Maria:

    - Ion, ai înnebunit, 5000 de lei sunt totuşi 5000 de lei.

    S-a întamplat mai mulţi ani la rând şi, anul acesta, Ion a decis:

    - Marie, fac 70 de ani, nu ştiu cât mai trăiesc şi poate este ultima şansă.

    - Ion, tot tembel ai rămas, 5000 de lei sunt totuşi 5000 de lei.

    Pilotul elicopterului a auzit discuţia şi a venit cu o propunere:

    - Pentru că este Ziua Aviaţiei, astăzi vă fac o reducere semnificativă, amândoi la preţ de unul. Iar dacă pe parcursul zborului nu scoateţi nici un cuvânt, pur şi simplu nu îmi daţi nici un ban.

    De îndată ce a decolat de pe pistă, pilotul a început tot felul de manevre riscante, coborâri aproape de sol ... nici un sunet, întoarceri ... nici un sunet, răsuciri ... nici un sunet.

    După aterizare, pilotul se întoarce către Ion și îi spune:

    - Sunteţi tari, dom'le, nici un sunet, am rămas impresionat ...

    Ion, livid la faţă, găseşte puterea să îngâne:

    - Eu ... am vrut să zic ceva când a căzut Maria din elicopter, dar totuşi 5000 de lei rămân 5000 de lei.

    RăspundețiȘtergere

  14. Bancul zilei: Bulă la ora de istorie


    Bancul zilei: Bulă la ora de istorie


    – Bulă, ce au făcut românii după ce au trecut Dunărea?

    – Şi-au uscat hainele.

    RăspundețiȘtergere


  15. Bancul zilei: Ion, amărât, după o vizită la dentist

    Vine Ion acasă, amărât, după o vizită la dentist. Fără s-o salute pe Maria dispare direct în baie.

    După o jumătate de oră se duce Maria să vadă ce s-a întâmplat.

    Ion, dezbrăcat, cu un picior pe chiuvetă și unul pe cadă, încearcă să își bage o bucată de franzelă în fund.

    – Ce faci, Ioane??? Ai înnebunit?

    – Lasă-mă, Mărie, că am fost la dentist, mi-a făcut o lucrare și a zis să mănânc vreo două zile pe partea cealaltă.

    RăspundețiȘtergere
  16. Bancul zilei: Simptomele Covid-19, similare cu un obicei banal pe care-l faci toată ziua

    Simptomele Covid sunt practic similare cu cele care te apucă în momentul în care ai uitat telefonul deblocat, iar soția pune mâna pe el și-l verifică:
    - Dificultăți de respirație
    - Transpirație rece!
    - Slăbiciune la nivelul picioarelor!
    - Durere de cap!
    - Durere de stomac!

    iar când te întreabă ”Cine-i asta?”

    .. atunci începe tusea seacă”

    RăspundețiȘtergere
  17. Bancul zilei: Conversație la linia de ajutor pentru alcoolici

    - Alo, asta e linia de ajutor pentru alcoolici?

    - Da!

    - Cum se face un mojito?

    RăspundețiȘtergere
  18. E clar nene, 4 la 4, cu Găbiță în spate și totuși Vasea n-a dat niciun gol, nasol momentul. Poate scrie un cititor de carte cronica etapei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-avem pardon ins "semn de carte",Vasea a dat un gol,aproape din poarta-n poarta in victoria cu 3-1 din primul meci cu om in minus in formula 3la 4 si 2 goluri in victoria cu 7-5 din a doua miuta in formula 4 la 4,asa ca sa se stie...

      Ștergere