duminică, 14 iunie 2020

Primul meci din restul vieții noastre!

Pe final de interdicții fotbalistice, când nici prohibiția nu mai e ce-a fost, combatanții de ziua 5 s-au ridicat din nou la luptă, care din tranșee, care din buncăre, și au mai scris o pagină de istorie.
Vremea a îngreunat și ea misiunea, unii au rămas în porturi, însă cei rămași și-au făcut treaba: debarcare pe teren străin, cu călăuză, stabilire cap de pod, acțiuni succesive de atac și apărare, sărbătorirea victoriei!

Pe o ploaie torențială, prima jocțiune s-a făcut cu grupa specială a lui Gabi3, care ne-a condus la teatrul de operațiuni. S-a făcut alegere la mica înțelegere, s-a drumul la ”ostilități”, iar prima bătălie a fost câștigată fără drept de apel trupa lui Gabi3, cu Luci în poartă, Mitică în apărare, Tolea, China și... încă un puști pe drum! Vasăzică noi, ăștialalți (Bebe în poartă, Gabi, Andrei, Cristi Frizerul, Găbiță și încă un puști mai micuț care a mai jucat cu noi - îl recunoașteți din poză) n-am putut să-i dăm niciun gol lui Luci cu om în plus! Am furat-o rău, cu vreo 5 la zero. Când a venit puștiul întârziat (cel înalt, blond, cu care am ajucat prima dată astă-iarnă pe sfert de teren - îl recunoașteți și pe el din poză), am făcut o propunere cu care a fost toată lumea de acord, anume să începem de la 0-0. Și iată cât înseamnă presiunea psihologică a scorului! Acum, de la egal la egal numeric, am trecut la egal în joc, în consistență. Au început să curgă și golurile nostre, și-a mai descoperit și Bebe niște reflexe nebănuite, astfel că la ora 18 scorul era egal, 7-7.

Deși așa ar fi trebuit să se termine, parcă nu ne puteam opri să jucăm în continuare, mai ales că era o vreme absolut perfectă. Am stabilit încă 10 minute de joc și, ce să vezi, reușim să marcăm un golul care putea fi al victoriei, dar Gabi3 aduce egalarea în minutul suplimentar, astfel că a urmat sărbătorirea ”victoriei” de către echipele înfrățite, preț de încă vreo două ore!

Chiar a fost ceva deosebit, la înălțimea momentului, n-o spun numai eu...


21 de comentarii:

  1. Felicitari baieti! Se pare ca jonctiunea cu grupa speciala a lui Gabitrei a reusit si in caz ca nu revenim la starea de urgenta, asa cum se zvoneste prin targ si Ionut nu ne lasa la baza noastra draga, avem unde sa ne desfasuram.
    S-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bancul de rigoare.

    - Am auzit ca te-ai insurat. Ce te-a apucat?
    - Nu mai voiam sa umblu cu alte femei.
    - Si acum?
    - Acum vreau..

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu mai bine o poantă de-ale noastre? La hidratare s-a făcut analiza meciului și s-a convenit că Il Capitano încă știe fotbal, dar e asimptomatic! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. B.

    Puiul de leu catre tatal sau:
    - Tata, se spune ca esti regele animalelor? Asa este?
    - Cand nu e maica-ta in apropiere, da.

    RăspundețiȘtergere
  5. Incredibil dar adevarat, ce zi a fost vineri , am plecat la teren pe o ploaie torentiala si am incheiat pe un soare torid. Pacat ca nu au mai ajuns inca 2-3 oameni din cauza ploi , chiar au pierdut o zi nemaipomenita .Nu stiu daca mai avem asa un noroc se anunta in continuare ploi ,si restrictii .De apreciat efortul lui BEBE ,de a ajunge si a juca . LA ORA 18. 30 am intrat sub umbrela sa bem o bere, ardea soarele si era senin . Ca joc a fost OK s-a jucat linistit fara certuri ,injuraturi, reprosuri etc , etc asa trebuie sa se joace . Patronul terenului a baut cu noi o bere si a fost multumit de atmosfera. A spus ca nu la fel a fost cu o zi sau 2 inainte, cind o trupa de pusti si cu ELY , au facut scandal nasol ,si a zis ca nu mai au loc,aici se joaca si tenis de camp deci nu merge . Echipele se stiu GABI3 ,a avut echipa mai buna puteam cistiga si meciul 2 nu conteaza prea mult , dar pe niste greseli, relaxare aveam vreo2 sau 3 goluri avans am fost taxati de GABITA,care a tras de el in meciul asta si a marcat destule goluri, nu prea a fost ajutat de cei 2 pusti . In ultimele 5 minute noi cred ca am avut 3 –sau 4 bare . Gabita a dat 2 bare intr un sut Eu si inca citiva am venit dupa o pauza de 3 luni ,dar chiar si asa pe ansamblu nu a fost rau, ne am miscat binisor . Eu am jucat mai bine decit OVIDIU POPESCU l am inlocuit pe SERGIO RAMOS ,accidentat. Vedem cei de facut pe viitor unde si cum mai vorbim . Eu sunt asimptomatic cu virusul fotbal, si pe cine infectez joaca mai bine s-a vazut la GABITA . Trebuie laudat si GABI3, pentru meci si pentru ce a putut rezolva pentru noi ca sa jucam .

    RăspundețiȘtergere
  6. Saracul Mitică, el e asimptomatic da îi infectează pe alții ! Si-mi reprosati ca fac mișto de el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea le ai cu subtilitățile, să fii asimptomatic la fotbal și să îi infectezi pe alții înseamnă să le dai pase, să-i pui în valoare. Dar pe unii cum să îi pună în ce n-au? :)

      Ștergere
  7. Hai ca esti Mitică II ! Le ai cu limba română cu le ai cu tenisul de câmp.

    RăspundețiȘtergere
  8. B.

    Cum traverseaza romanii strada?
    Se uita la semafor si, daca e verde trec, iar daca e rosu alearga.

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari celor prezenti ca au facut fata presiunii (de fapt depresiunii) la care am fost supusi de vremea ingrata chiar in ajunul intalnirii. Ei au ajuns si au jucat, altii au facut stanga-nprejur pe linia de start si au renuntat. Bravo Luci, Bebe, Gaby si nu in ultimul rand Gabita, animatorul si anfitrionul intregii miscari in perioada de pandemie. Despre asimtomaticul Il Capitano nu am cuvinte. E singurul din vechea garda care a fost prezent si in ultima etapa jucata la inceputul lui martie. Asta spune ceva care i se potriveste de atatia zeci de ani, nu? Bravo si celorlalti baieti, in special lui Gagy3 pentru oferta. El impreuna cu Ely, China si Cristi au fost prezenti si la acel ultim meci. AVE !

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma uit cu zoom la grande Bebe! Cat de tacticos si asezat isi pune incaltarile! Cu o mana mangaie gheata dreapta precum calaretul-osten capul si narile fierbinti ale calului inainte de marea batalie, iar cu privirea scruteaza campul de lupta. Ce moment! Ah Bebe cat de mult te invidiez!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Vedeti,așa e si la muzee.Oamenii văd diferit acelasi tablou.Ati citit cum interpreteaza Tavi poza cu Bebe.Să vă spun varianta mea, care e cea reală.
    Bebe se uită ca curca-n lemne si nu pricepe unde e.Trebuia sa fie la piața să ia fasole, că tocmai i s-a terminat tocana de cartofi si nu pricepe cum si unde a ajuns.In cap îi apare prințesa in mână cu reteveiul gata sa-l atloiasca.Se gândește ce să-i spună,ca nici el nu mai intelege nimic.Ii vede pe Gabi si Mitică si parcă i-ar cunoaște dar nu e sigur.Il vede pe ăla in pielea goală și il compatimeste pe bietul om că n-a avut bani sa-si ia o cămasă.Bagă mâna in buzunar cu intentia de a-i da un ajutor,dar buzunarul e rupt.Realizeaza apoi ca oricum nu l-ar fi putut ajuta că ar fi insemnat sa renunte la fasolea după care l-a trimis prințesa.Artistul nu ne spune ce s-a intamplat in final cu eroul nostru si ne lasă pe noi să ne imaginăm restul poveștii pe care il veți găsi în volumul 2 al culegerii de povești nemuritoare.Si am încălecat pe o sa și v-am spus o poveste adevărată.

    RăspundețiȘtergere
  12. B.

    Pe Transfagarasan, urca o masina in marsarier. Un politist ii intreaba:
    - De ce urcati pe traseul asta atat de periculos cu spatele?
    - Ne-am gandit ca, daca sus nu gasim loc de intors, vom putea veni la coborare cu fata.
    Dupa un timp, masina coboara Transfagarasanul tot in marsarier.
    - Si acum de ce coborati Transfagarasanul cu spatele?
    - Am gasit loc de intors...

    RăspundețiȘtergere
  13. Exista diferente in a-ti exprima invidia, asa cu este si chestia cu privitul si interpretarea unui tablou. Un senior precum Bebe, care vine din partea cealalta a Bucurestiului sub teroarea ploii si joaca fotbal intr-o perioada in care teoretic este inca expus naste invidie, multa, multa invidie din partea celor care au ratat etapa de vineri. Vreti dovada? Recititi textul meu si apoi pe cel al "raposatului povestitor". Vorba unui clasic: "Stilul e omul insusi".

    RăspundețiȘtergere
  14. Caragiale era un invidios !!!

    RăspundețiȘtergere
  15. B.

    Iubita mea nu foloseste bors. La final, doar arunca o privire si ciorba s-a acrit.

    RăspundețiȘtergere
  16. Incredibil, se pare că în Agronomie încă nu s-a dat drumul la treabă!

    RăspundețiȘtergere
  17. Bk.:
    Pe usa unui bar apare un anunt: "Barul este inchis luni , incepand cu ora 9; naste nevastamea.".
    Mai jos apare o nota: "Marine , deschide, nu esti tu tatal".

    RăspundețiȘtergere
  18. Bk.: In compartimentul unui tren, un tip si o tipa stau fata in fata. Vazandu-l foarte concentrat, femeia intreaba: " La ce va ganditi?".
    El raspunde: "La ce va ganditi si dumneavoastra".
    'Nesimtitule,porcule,obsedatule"!

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu mai primim si noi informatii unde s-a jucat,cine cu cine,care a fost scorul,cum a fost la petrecerea de după ?

    RăspundețiȘtergere