vineri, 28 iunie 2019

Vocea dobitocului naționale

Prostie multă, mon cher, și nu din aia molcomă și așezată, în care poți acorda beneficiarului circumstanța îndoielii, ci d-aia aplicată și asumată, ce te lasă cu gura căscată iar pe cei prea delicați chiar fără de răspuns. Ca să nu se spună c-am filozofa pe lângă, patru cazuri ne vin la îndemână.
Primul, un băiet oarecare. N-ați auzi vreo vorbă bună din parte-i, vocabularul său de bază n-are mai mult de șase cuvinte, mestecate-n buclă: șmen, tarabă, miliție, jiji, obor, milionar (el...) și două expresii declamate: "mânca-ți-aș, n-am", și "dă și mie, trăi-ți-ar", bune în orice circumstanțe, fără de cratime și goale de conținut precum personajul. Prost nu-i, mult mai degrabă aplicat și gata oricând de buzunăreală, d-aia  ne și tot explică cum orice lege (precum VAR-ul...) nu-i bună pentru minți luminate și degrabă aplicate spre șmenozeli.
Dacă primul semi-erou nu-i nicidecum prostuț, ci mult mai degrabă ticălos, al doilea e personificarea tristă a maniei persecuției la purtător. C-a fost într-atât de jenant încât să se ceară singur afară, pentru ca apoi să ia tot grupul la judecată, în loc s-apară ca o garofiță a doua vineri, nesimțitor și rece, precum orice om cât de cât serios, e-o treabă. Dar să persiste în frustrarea-i, cu mesaje de genul: "Ați supt-o! Na (cf. original) mai mers scor de salon. iar prințul Janis a rămas cu tricou alb al lui ăla, sub unghiile lui negre.. Luați tricolorul și faceți turul stadionului dacia logan iar noi ieșim pe stradă să fim mâine primii la aeroport ", după ce în prealabil declarase că-i rușine de blatul României în meciul cu Franța la tineret, te face  ca  nici milă  să nu-ți mai fie...
Ok, primii doi ipochimeni se-nvârt în bula lor (și a noastră... ) cea măruntă. Al doilea e prea retard ca să aibă măcar vro adresă de mail, darămite cont pe vreo rețea, primul, ceva mai răsărit, are și cont pe fb, chit că pozează c-o sticlă de șampanie goală, sau la o masă cu bunătăți, unde comesenii se pare că luaseră o pauză de pipi, iar respectivul a avut o pilă la chelner, să-l tragă și pe el în eternitate.
Al treilea marțafoi e-un pic sărit peste cei doi nevolnici. Ziarizd, sau cumva pe acolo, nu-i pomenim decât inițialele, că poate mămica-i citește p-acilea din greșeală și regretă a nu știu câta oară că n-a apucat să avorteze,. Așadar C. Ș.., băiat nu prost și cu ceva vocabular, dar restanțier la caracter, se crede urmașul lui Tolontan cel viteaz (ăl de se făcu maro de sus până jos, cu radiațiile alea de mii de ori mai puternice decât permite legea, un fâs total, dar ce bine dă la proști...), scarpină și el rahatul pe post de justițiar. Nu negăm , o fi, dar rar mi-a fost să văd un mai josnic caracter, genul de ipochimen care scuipă-n ciorba ta, ca să empatizați împreună, că ce greu o duce el, în lupta cu adevărul.
Al patrulea-i tăticul lor, în sensul că le adună defecte și calități-mpreună. O singură observație: atunci când despre tine ca antrenor se pomenește de meciul de la Kosice, 2-5, luat în opinci, sau, și mai rău, de 4-5 cu Foresta, că mare ticălos e-acesta (rimă facilă, da bună), în viața viețișoarelor tale ar trebui să stai cu râtul în țărână și să nu ți se audă vocea. Când colo, berbantu o arde-n vocalize, cu pumnu-n piept și ochii peste cap, precum precupețele, totul pe fundal din citate de Kent&Co. Cornel Dinu îl strigă, că chemare  demult nu are...

                                                          *            *           *

Așadar, azi vreme super-plăcută, prezență bunicică, meci acceptabil, înfrângere meritată.

Leii(7): Nelu, Stelică, Tudor, Andrei, Matei, Găbiță, Vasilică
2Leii(5): Luci, Bebe, Răzvan, Mitică, Tavi, Mihai, Cristi, Gabi3
Remarcați, de la învingători, Nelu și Matei, dincolo Luci ne-a ținut, cât a putut, în joc. Noroc că Găbiță și-a pierdut ghetele fermecate, da nu știu cât ne-o ține. Mitică, în lacrimi la final...

29 de comentarii:

  1. Eu trebuia să scriu cronica, dar s-a băgat Motanu peste mine, era nescris.
    De precizat că Mihai e un new-entry, adolescent tehnicuț, dar cam firav. Gheata mea dreaptă s-a rupt la a doua fază de atac, am mai jucat așa vreo 10 minute până când s-a dus juma de talpă, apoi am continuat la ciorap (suficient de plictisitor? :) ). Pe final, de la granulele de pe sintetic începuse să mă ardă talpa, așa că am încheiat meciul la fix, după un penalty la un henț neintenționat. Remarcat, peste toți, Andrei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asadar, d-ale Motanului! Interesant ca descriere a unor tipuri de oameni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Azi m-a târât fii-miu la un 5 la 5 pe sintetic, timp de 2 ore... Crunt!
    Mai pe seară mă duc la un fotbal între scriitori, ca rezervă în primă fază, că n-am debutat încă! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne,am ajuns s-o aud si pe asta! Un prost sa-i critice pe alții ca ar fi mai prosti ca el.E oare posibil ? Cum a putut ajunge el la acesta concluzie nu ne spune, ne lasa sa ghicim.Nici cine sunt impricinatii nu vrea să ne spună, vrea să fie enigmatic.Bineinteles ca nu m-a pasionat sa-mi pun mintea la contributie sa aflu care-i mai dus cu pluta decât autorul portretelor pe care a încercat să le facă.Un lucru m-a făcut curios si anume cum s-ar descrie motanu pe el,ce defecte si-ar recunoaște. Pentru ca sunt săritor, l-aș ajuta si i-as recomanda,pentru ca portretul sa fie cat mai aproape de realitate,sa aleaga cateva din urmatoarele "calități" care i se potrivesc:bădaran,arogant,semidoct,prost crescut,scandalagiu si as putea continua.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce poate fi interesant la motanu ? Vasea,si tu faci misto de el ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Mare curaj pe Gabita sa ma aleaga tinand seama de varsta mea si mai ales de problemele mele; de regula eram ales la numar, sa particip si eu acolo la joc, dar acum am fost ales la subnumar...Pana la urma a iesit bine si daca pentru Motan a fost o infrangere meritata, pentru echipa mai putin numeroasa a fost o victorie meritata.
    Autorii golurilor: Gabita, Andrei si Vasea cate doua fiecare si Tudor un gol, respectiv, Motanu cu doua lesinate(conform propriei aprecieri), Gabitrei, Cristi si Mitica cu cate un gol, se pare.Pot sa ma laud si cu o pasa deosebita servita lui Gabita din care a marcat.
    Oricum a fost bine, mai ales dupa, pe pajiste la hidratare si concluzii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Băbăieți, cum e soarta! Sâmbătă seara am jucat și eu în ultimul meci la Cupa Iova, denumită așa după scriitorul Gheorghe Iova, spitalizat la acel moment. Ideea era ca participanții și spectatorii să contribuie cu donații pentru tratament. Ei bine, scriitorul a murit chiar în timpul competiției! Cei de pe margine au aflat vestea, dar mulți dintre cei din teren au aflat abia după poza de final, la care încă se zâmbea, ca după o acțiune umanitară reușită...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce exact s-a autocaracterizat motanu, "vocea dobitocului nationale".Nici nu putea gasi o expresie mai adevărată.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce exact s-a autocaracterizat motanu, "vocea dobitocului nationale".Nici nu putea gasi o expresie mai adevărată.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  11. Vineri a crescut media IQ-ului participanților, și nu numai prin veniri, ci și prin absențe.

    RăspundețiȘtergere
  12. Breaking news, adică alte chestii plictisitoare: de la 1 iulie am intrat oficial la cură de slăbire! :)
    Cu alte ocazii era destul de simplu: fără pâine, fără bere (adică se face trecerea la șpriț de vară, vin alb, gheață, tot ce trebuie). De data asta o să mai adaug restricții, fiindcă vreau rezultate rapide. De exemplu, fără zahăr în compot. :) Apoi, să văd dacă mă pot ține de plan, în zilele pare mănânc doar fructe (canicula ajută). În rest, principala hrană va fi compusă din ”sandviciuri circulare”: o felie de salam uscat (Sibiu) pusă între o felie de castravete și una de roșie. Mă mai gândesc dacă adaug și o felie de brânză, dar numai dacă reușesc s-o tai rotund, că nu vreau să strice estetica. :)
    Nu m-am inspirat de nicăieri, vă țin la curent dacă funcționează. Numărătoarea începe de la 80 (record egalat), cât aveam pe întâi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Meci aspru in Copa America, Brazilia 2 goluri-Argentina 2 bare si Brasil joaca finala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ora 5 dimineață am văzut ultimul sfer de oră, adică exact perioada în care nu s-a jucat deloc fotbal. Brazilienii cădeau din picioare, parcă erau ultima echipă din Africa! Aia cu cea mai frumoasă echipă, cu samba etc s-a transformat în legendă.

      Ștergere
    2. A, și o agresiune cu cotul în gât pentru care se dădea roșu nici n-a fost băgată în seamă de VAR!

      Ștergere
  14. Gabita,nu vorbi de rau var-ul ca se supăra motanu.Nu spunea el ca gata,prin introducerea "ăluia alb " va scapa omenirea de hoții din arbitraj ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred că spunea. Poate doar că se vor rări, ceea ce s-a și întâmplat, U21 s-a ales cu două penalty-uri și un gol.

      Ștergere
  15. Gata si cu Messi ! A sărit de 30 ani, i-a sosit si lui ceasul.Cu batranetea nu te pui.Nu va mai castiga mare lucru de acum.Lumea il va uita si pe el, cum a facut-o si cu atâția alții.Vin lupii tineri care vor sa fie primii si e greu să le mai facă față.

    RăspundețiȘtergere
  16. Gabita,vezi ca important nu e doar ce mănânci ci si cât.Fructele îngrașă ca ciorba.Secretul e foamea,tată.Si iata ca a aparut aia de zice ca mănâncă o dată la 97 zile si are un corp super?!! Adica nici daca nu mananca nu slăbește ? Si atunci ce-i de făcut ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vorba lui Stratan, nu mai mult decât încape-n mine. Deocamdată, -1,5 kile.

      Ștergere
  17. https://www.reddit.com/r/soccer/comments/c8iimx/arthur_off_the_ball_tackle_on_otamendi_in_the_box/

    Arbitri ecuadorieni, ăia recunoscuți pentru privirea bovină... Și-au luat brazilienii toate măsurile.

    RăspundețiȘtergere
  18. Azi jucam la expoflora, in divizia leandrilor si a macaleandrilor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu vin cu doi tineri, că e vacanță. Matei și un coleg care a mai jucat o dată cu noi la Cora.

    RăspundețiȘtergere
  20. O veste bună pentru Mitică Dichisitu! :)))

    https://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/primul-ruj-barbati-lansat-romania-barbatii-devenit-mai-deschisi-foloseasca-produse-cosmetice-1_5d1cb9ea892c0bb0c6137e53/index.html

    RăspundețiȘtergere
  21. Ne vedem la teren!
    Bine Gabita! Continuitatea e cheia! Si la cura si la mobilizare tineri!
    4 exclamari. Cred ca merge.

    RăspundețiȘtergere
  22. Steaua e numai una.Aia care are palmaresul.FCSB are palmarasul.

    RăspundețiȘtergere
  23. Stiti asemanarea dintre Mitica si Desdemona? Amandoi au nevoie de batista.

    RăspundețiȘtergere
  24. Unde ne sunt scriitorii-cronicari sau cei sponzorizati?!?

    RăspundețiȘtergere