duminică, 16 iunie 2019

Rocco alias Ely si fratii sai

            Imi calc inca o data pe inima, sper sa fie ultima oara si scriu aceasta cronica, cu toate ca nu ar fi trebuit, unii se obisnuiesc cu lenea sau cu promisiuni neonorate…
            Asadar, vineri pe o caldura sufocanta ne-am strans greu(ca durata in timp) 15 curajosi sa jucam fotbal pe arsita; in asteptarea lui Gabitrei si Tavi, dupa indelungi dezbateri, Ely si cu Mitica purced la alegeri si de data asta se pare ca acesta din urma a fost pacalit; sa-i lasi pe toti trei frati in aceeasi echipa, sprijiniti de Gabitrei si cu Nelu-Bronson intre buturi este o aventura, stiind ca Gabita este nerefacut... In sfarsit, asta a fost, insa daca ne alegeam mai repede jucam in spate unde mai prindeam si ceva umbra, asa ca ne-am chinuit pe terenul mic de langa vestiare.
            Echipa de 7: Nelu-Bronson, Tudor, Popica, Gabitrei, Cristi-frizeru, Andrei, Ely.
            Echipa de 7+1: Luci, Motanu, Tavi, Hercule, Mitica, Mihai,Gabita +Vasea(la numar).
            Evident ca cei trei frati  carlani au pornit ca din tun si prin sarje repetate au amenintat poarta lui Luci, numai graba si imprecizia suturilor lui Gabitrei din unghi au amanat deschiderea scorului care s-a produs totusi  prin Andrei, cel mai bun si mai usor  de pe teren cu un sut puternic si plasat din pozitie centrala, la care Luci n-a avut ce face. Survine egalarea, oarecum neasteptata, Vasea primind o pasa data cu spatele de Gabita, pe care reuseste s-o introduca in poarta cu ceva emotii. Urmeaza o perioada de foc in care cei sapte se desprind la 5-1 si meciul era cam jucat. Se face o mica rocada cu Cristi la 7+1 si Vasea dincolo, dar degeaba. Se trece prin 5-2, apoi 6-2 prin golul lui Vasea de langa Mitica; Vasea se mai scoate odata, furandu-i mingea lui Mitica, pasa la Ely si un nou gol.Caldura isi spune cuvantul, Hercule iese din nou pe margine si nu mai revine, pleaca si Tudor, se continua, Gabita si ai lui forteaza inscriu cateva goluri, intre care al lui Mihai a fost de exceptie, reluare din vole cu un sut naprasnic, scorul se mai strange ajungand la 11-7(confirmati) cand mai ies unii de pe teren punandu-se capat acestui meci.Daca nu se rata mult, mai ales de catre Cristi dupa ce a trecut la cealalta echipa, Hercule, Mitica, chiar si Tavi, poate, poate scorul ar fi fost mai strans, dar atat...Si dincolo, Vasea a ratat o mare ocazie, mai mult din neatentie, care l-a cam suparat pe Ely.
            Cum e si cu evolutia de la o ETAPA la alta? Daca vinerea trecuta nu se mai terminau elogiile la adresa capitanului, pasator de exceptie in prima repriza si marcator grozav in a doua, acum nici tu pase, nici tu goluri.
            Apropo de goluri, au marcat pt. cei 7, Andrei si cu Ely aproape toate, Vasea 1g; nu stiu daca Gabitrei si Cristi au inscris; pt. cei 7+1 au marcat Mihai si Gabita cate trei(cred) si Vasea 1g.
            Au fost ceva probleme cu strangerea  banilor, daca pentru Andrei platim noi, am inteles ca au fost unii care au plecat fara sa plateasca, nu-i frumos...
            A urmat hidratarea de pe peluza care s-a prelungit si  a continuat si prin alta locatie se pare.
           


PS. Hercule, sper sa citesti ce-am scris. Am observat ca la cadura te supara ceva si mai iesi pe margine sa te racoresti. Te rog sa fii atent si sa nu nelijezi sanatatea; du-te la medicul de familie explica-i simtomele si poate te trimite la un medic specialist, poate ai o afectiune, respecta sfaturile.
Apropo de canicula, daca mai continua asa probabil sa nu mai vin, nu m-am simtit prea bine nici in timpul meciului, nici dupa, a doua si a treia zi. De vineri seara  n-am mai iesit din casa.

29 de comentarii:

  1. Hai sa va racoresc si cu bancul zilei!

    Doi politisti mergeau pe strada. La un moment dat, vad un pusti fumand si-l iau la intrebari:

    - In ce clasa esti, ma?

    - In clasa a 2-a.

    Unul dintre ei incepe sa-l certe, la care celalalt ii spune:

    - Ce-ai cu el? Tu in clasa a 2-a nu fumai?

    - Ba da, dar eu aveam 18 ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasea, esti un suflet calcat in picioare , sau pe picioare? Sper ca nu te-am calcat eu. Pune mana si scrie.

      Ștergere
  2. Inspirat, Vasea, sa adauge pe lângă prenume si ocupația.Astfel Mitica cerșetorul,Popicu patronul, Mihai tenismanul,Gabita lăutarul,Vasea pensionarul,Motanu fomistul,Tudor TVR,etc.Se evita confuziile si totul e clar.Bravo,felicitări !

    RăspundețiȘtergere
  3. Bancul zilei: Probleme de vedere

    Soția către soț: Dragul meu, degeaba îți tragi burta când te urci pe cântar. Imposibil să-ți arate mai puține kilograme.
    Soțul: Știu draga mea...
    Soția: Atunci de ce ți-o tragi?
    Soțul: Ca să văd ce scrie…

















    RăspundețiȘtergere
  4. A inceput Copa America:Brazilia fara Neymar bate Bolivia cu 3-0(2 g. Coutinho), pe cand Argentina cu Messi o incaseaza cu 2-0 de la Columbia!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo VASEA, m- ai facut ce sa maI zic ai fost un erou , mi –ai dedicat si cronica . Totusi incredibil ai fost peste HERCULES, tu ai jucat tot meciul el nici o repriza . Revenind la meci imi asum infringerea cu o mutare atit era alt meci asta e clar . Dar exista niste explicatii clare ,de unde sa stiu eu ca HERCULE ,o sa joace jumatate de repriza si o sa fie terminat idupa 15 minute de caldura . Colac peste pupaza si GABITA ,a jucat accidentat deci 2 chestii nasoale pentru echipa noastra astea au daunat la greu. Meciul a avut 2 reprize in prima am fost batuti clar ,dar dupa rocada facuta cu CRISTI ,ERA ALCEVA dar acolo ne –a parasit HERCULES , eu am pus baza pe el ca va lupta la mijloc va face ceva dar s-a ales praful . Daca il luam de la inceput pe CRISTI ,nu mai zic de ANDREI , e clar ca era alt meci .Dar si asa fara HERCULES , cind a intrat CRISTI, s-a ma jucat ceva .Noi am avut si citeva ratari CRISTI, a avut spre finalul meciului 3 ratari mari, acolo era depasit BRONSON ,trebuia doar sa puna picioru si mingea era in plasa dar s-a ratat . De remarcat paradele lui BRONSON , cred ca ascos citeva goluri ca si facute . Dar asta e a cistigat si ELY , trebuie felicitat pentru asta ,cred ca are vreo 3 daca nu 4 infringeri pina aici .O secunda daca eram mai atent, era bine nu mai eram acuzat aveam echipa buna. O alta chestie nasoala, a fost ca am fost luat la ranga de COSTI , CA IAR S-A INJURAT S-A TIPAT nasol.AM fost nevoit la sfirsitul meciului sa merg la el sa- mi cer scuze, ca nu mai facem ,nu mai dregem ca nu mai vroia sa ne accepte vinerea, viitoare sub nici un motiv.MOTANU , a vazut faza . Ar trebui sa mergem mai des la OPERA ,ATENEU sa furam atmosfera de acolo si s-o aplicam la teren .Meciul viitor TREBUIE sa jucam la umbra in spate asa ca vino VASEA,ca numai cu tine cistig si joc bine .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multam Mitica, multam!
      Apropo de Cristi, dupa ce am schimbat echipele intre noi, a plecat cu o minge din propriul careu, eu am vrut sa-l incurc putin, el a sutat-degajat violent, norocul meu e ca m-am intors repede si mingea m-a lovit in spate, altfel o luam in zona inimii si nu stiu ce putea sa se intample…
      Asta e, eu caut sa ma feresc, dar in tensiunea meciului se pot petrece multe lucruri.

      Ștergere
  6. Bancul zilei!

    Politistul: - Ati consumat bauturi alcoolice?

    Soferul: - O lada de bere, 2 litri de vin si o sticla de vodca.

    Politistul: - Va rog sa suflati aici.

    Soferul: - De ce? Nu ma credeti?

    RăspundețiȘtergere
  7. Bancul zilei!

    Un politist ajunge intr-o dimineata geroasa la sectia la care lucra, zgribulit tot. Seful lui vazandu-l il intreaba:

    - Dar ce s-a intamplat?

    - Stiti, domnule capitan, in fiecare dimineata, iau mereu acelasi tren, acelasi loc langa geam de ani buni...

    - Asa, si?

    - Si in dimineata aceasta am avut ghinionul sa gasesc geamul deschis si nu am reusit sa il inchid.

    - Pai si de ce nu ai schimbat locul cu altcineva?


    - Pai cu cine, domnule capitan, compartimentul era gol...

    RăspundețiȘtergere
  8. Iata ca au picat 4 goluri,consecinta fiind ca a picat si prima victorie a Romaniei la europeanul de tineret(4-1 cu Croatia), dupa ce mai devreme "picase" ceva pt. a patra oara!

    RăspundețiȘtergere
  9. Slab meci, super rezultat.Ne așteaptă zile grele."Perlele" lui Becali,Man,Coman sunt râsul lumii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una19 iun. 2019, 17:04:00

      Tinere, daca atat ai inteles din meci, esti dobitoc!!

      Ștergere
    2. Mai antipatici sunt prostii ca tine care isi traiesc toata viata in ura si nu se pot bucura de o victorie a Romaniei la un turneu final, prima dupa 19 ani de pauza, din cauza ca era Man pe teren.

      Ștergere
  10. Așa, să-mi dau și eu cu părerea despre meci. Era greu de făcut un echilibru la alegeri om cu om, cine alegea primul avea avantaj (7 jucători la categoria ”tineret” - me included :) ).
    Poate doar dacă se făcea concesie, echipa cu 3 să-i ia la pachet pe Mitică și Tudor ca să compenseze. De fapt, singura perioadă echilibrată a fost după ce a ieșit Hercule, care căuta singura zonă cu umbră, de 1 mp! :)) Atunci a trecut Cristi la noi și a fost egalitate la nuclee. Adevărul e că dacă reușea cumva Mitică să-l tragă din prima pe Cristi la noi, și să rămână și Hercule în teren, echipele ar fi fost dezechilibrate în sens invers. În ce mă privește, m-am menajat la dueluri, dar numai pe faza apărare. Pe atac am mers bine, chiar peste așteptări, și nici nu am simțit pericolul unei recidive. Încă vreo două etape de-astea și îmi revin la normal.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bancul zilei!

    Intr-o noapte, un individ a baut peste masura, dar tot s-a urcat la volan.

    Un politist il opreste.

    - De unde vii?

    - De la carciuma, evident, ingana betivul.

    - Pai, ai cam baut in seara aceasta.

    - Bineinteles, raspunde mandru betivul.


    - Dar stii ca, la ultima intersectie, sotia ta a cazut din masina?

    - Oh, slava Domnului, suspina betivul. Credeam ca am surzit

    RăspundețiȘtergere
  12. Ba,îmi spune si mie cine l-a convins pe motanu sa nu mai posteze nimic ca vreau sa-i fac cinste.Daca reuseste sa-l faca si pe Vasea sa ne scutească de bancurile lui răsuflate,îi dau o masa bogata la Gambrinus.

    RăspundețiȘtergere
  13. Bancul zilei!

    Un om de afaceri, plictisandu-se in avion, vrea sa faca glume pe seama blondei de langa el.

    - Uite, iti pun o intrebare. Daca o stii iti dau 10 dolari, daca nu, imi dai tu mie, apoi tu imi pui mie o intrebare si daca eu nu stiu, iti dau 100 de dolari. Vrei?

    - Da! Zi-mi intrebarea!

    - Ce sunt eu de profesie?

    Sta blonda, se gandeste, scoate 10 dolari si ii da.

    - Acum, pune-mi tu o intrebare, zice omul de afaceri.


    - Bine. Ce este mare, mare, cu 908 picioare, 53 de capete, 12 dinti, 5.623 coarne?

    Sta omul, se gandeste, intreaba cativa pasageri, dar tot nu gaseste raspunsul. Asa ca ii da blondei 100 de dolari.

    - Ma dau batut, ce este?

    Blonda scoate 10 dolari si-i da omului de afaceri.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vineri, El a fost valid 100%. Ultimele trei etape, fără cea de vineri, El a jucat accidentat si s-a văzut. Acel 21-1 asa se explica. De fapt doar 1 se cadreaza la afirmația de dinainte. Asa se explica in bună parte jocul bun si eficient al echipei in care a jucat Ely.

    RăspundețiȘtergere
  15. Scuze pentru calitatea textului. Scriu de pe telefon, de la Iași. Evident e vorba de Ely-sor, răsfățatul si talentatul nostru echipier.

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitări Vasea pentru cronica si prestația de vineri! Citind bancurile tale ma mai inseninez, printre atatea alte chestii curente care de regula fac zâmbetul sa dispară.
    Pe mâine!

    RăspundețiȘtergere
  17. Sa anulezi 3 goluri Braziliei la ea acasa e ceva, asta imi aminteste de cele 3 g. anulate Stelei in meciul cu Astra!Si totusi, fotbalul merge inainte!

    RăspundețiȘtergere
  18. Maine, nu poci pen' ca sa va-ncurc.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ai văzut ce se intampla daca n-ai var,nisip,ciment ? Europenii au si de aia un meci incepe luni si se termina sâmbătă.

    RăspundețiȘtergere
  20. Bancul zilei!(spre disperarea Popicului).

    Doi soti vizioneaza un film de groaza. Dintr-o data apare pe ecran un monstru.

    Sotia:
    - Oh, mama!

    Sotul:
    - Da, seamana...

    RăspundețiȘtergere
  21. Să mai spuna cineva ca cel mai bun castiga.

    RăspundețiȘtergere
  22. De necrezut, am Batut Anglia la tineret, cu un COMAN magnific!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Să nu va aud v-am fost mai buni,ca mor.Nu degeaba se spune"prost sa fii, noroc sa ai ".Dreptate a avut cel care a spus că "nu cei buni înving ci cei norocosi".Fotbaliștii stiu ca "daca Cel de Sus nu vrea, asta e " !
    Asta nu inseamna ca nu ma bucur, dar nu vreau sa fiu incorect si sa nu recunosc realitatea.

    RăspundețiȘtergere
  24. Steaua e numai una22 iun. 2019, 10:43:00

    Sper ca Specialistul vostru nu e intratat de prost incat sa nu se bucure si el!!

    RăspundețiȘtergere