sâmbătă, 18 mai 2019

Șase-șase, zar de fugă

Ieri, ora 10:30

Sculat de cu dimineață, Căpitanu Mitică îi mai rezolvă încă o dată pe băieți: balonul îi așteaptă la ora 3, totul e să se mobilizeze lumea și să-i dăm drumul la timp.E unul din motivele care te fac să nu te poți supăra pe el și să-i poți ierta cel puțin două ratări pe meci. Dacă îi ești adversar, chiar mai multe.

Ieri, ora 15:28

După cum era de așteptat, la ora 15 trecute fix suntem prezenți mulți, aproape destui, dar nicidecum toți. Ca de atâtea alte ori însă, se aplică regula sfertului academic, chiar în variantă extinsă. Alegeri Găbiță cu Ely, primul ghicește  piatra, aproape că mă îngrozesc când văd echipele.
Ei (noi): Luci, Virgil, Gaby, Paul, Răzvan Police, Mitică, Găbiță
Noi (vechi): Nelu, Răzvan, Bogdan, Tudor, Tavi, Marean, Ely.
Pornește jucăria, în ideea de a ne opri atunci când vin copiii la teren. E bine că nu ne plouă, e rău că-i cald și umed, e printre puținele dăți când mă bucur că joc în spate și nu trebuie să alerg. Începutul seamănă la indigo cu cel de acum câteva săptămâni, din același loc, tot împotriva lui Găbiță&co. Avem 1-0, ratăm câteva ocazii iar scorul se întoarce la 1-3. Adversarii ne joacă pe contraatac, sunt mai combinativi și ne menținem cu greu în meci. Și totuși, Ely înfundă două bucăți, Tavi are și el o tresărire de geniu și, cum-necum, întoarcem la 5-3. Moment psihologic nevalorificat, pentru că Mitică, aflat nu chiar în cea mai bună zi, dă un telefon de la distanță și-l păcălește pe bravul Nelu. Imediat se face 5-5, luăm din nou conducerea, dar nu pentru mult timp, căci se face de 6-6.

Ieri, ora 16:30

Ca de atâtea alte ori, la egal și aproape de limita de timp, propun și votez să o dăm la pace. La fel ca de fiecare dată, unii sunt de acord cu ideea, alții așa și așa, unii ar mai fi vrut să joace. Și totuși, egalul, mai ales unul după un meci echilibrat, este și va fi cea mai corectă variantă și o perfectă tranziție spre etapa cea mai importantă a zilei. Așa se face că nucleul dur se regăsește la o șuetă. Iarbă verde, ploaie udă, bere rece, noroc mare cu niște corturi, noroc și mai mare cu Mihăiță Hănescu, mereu amator de-o parolă cu băieții și galanton din fire, plăcerea lui, un rând (ba chiar două...) din partea casei fiind bine primită. Și tot ca de obicei, maestru de ceremonii și responsabil cu aprovizionarea, Mitică, chiar dacă un pic tristuț și nedumerit asupra mijlocului de transport către casă: în dreapta, lângă șofer, în portbagaj sau cu tramvaiul. Sper să se fi găsit totuși un suflet milostiv care să-l extragă din dilemă.

Ieri, ora 21:01

Lume vine, lume pleacă, mai ales la ore într-atât de înaintate și după o muncă atât de grea. De salutat prezența lui Stelică, venit la o șuetă, chiar dacă în continuare se ferește să joace, o umbră de regret vis-a-vis de golgeterul Vasilică Trombon, mai ales că-mi propusesem să-l cinstesc și n-am avut pe cine. Nu-i nimic, vinerea viitoare e rândul lui.

26 de comentarii:

  1. cât de bună e o bere rece dimineața...

    RăspundețiȘtergere
  2. Aseara,vineri, pe la ora 21,30,am vorbit la telefon cu un Motan bine dispus, chiar euforic,care sa fie explicatia?!?

    RăspundețiȘtergere
  3. Motane , m-ai scos un pic daca ma scoteai si la golul ala frumos chiar meritai o bere . Referitor la meci da ,am ratat citeva ocazii bune, dar nu toate au fost simpliste cum s-a zis exista si portar si fundas acolo .O sa ma razbun pe DAN PETRSCU, m-a facut praf o sa mi pun antrenor ,psiholog terapeut si o sa vedem daca mai face asa. . Eu zic ca la general nu a fost rau. Am contribuit la 3 goluri ,noi am combinat mai bine am dus mingea in careul advers destul de usor.Daca politistu era valid, si nu era frica de accidentare era mult mai bine,tragea la poarta ca lumea asa doar cauta pasa. Nu stiu daca mai vin o vreme sunt in cantonament cu VIRGIL , jucam la perete cu mingea sa nimerim poarta . sa nu mai gresim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai nu te mai alinta cu portar și fundaș, că n-ai nimerit poarta de 5 ori la rând din careu, timp în care noi am primit 4 goluri! Dar, așa cum există un Dumnezeu al bețivilor, probabil există și unul al ratangiilor, care te-a scos cu golul ăla bulănos de la mijlocul terenului. Unde ai dreptate e la golul ăla cu călcâiul, că Motanu are regulamente diferite la televizor și pe teren, și la faza cu Ely care sărise la tine când i-ai dat mingea în aut.

      Ștergere
  4. Hai si cu un banc!

    Seful politiei il cheama pe agentul care tocmai il urmarise pe criminal:

    - Cum ti-a scapat?

    - A intrat la cinema.

    - Si de ce nu ai intrat dupa el?

    - Pai... nu aveam bani de bilet si vazusem oricum filmul!

    RăspundețiȘtergere
  5. Surpriza nu s-a produs si Bayern este din nou campioana Germaniei!

    RăspundețiȘtergere
  6. Inainte de Vasea19 mai 2019, 15:38:00

    Ka.Pliskova castiga Foro Italico si o detroneaza pe Simona de pe locul 2.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi da, că Vasea ar fi știut când se folosește ”detronează”! :))

      Ștergere
    2. Uite ca Simona era pe locul 1 si eu habar n-aveam!

      Ștergere
  7. Bancul zilei!

    Un cuplu in magazin:

    - Iubitule nu-mi mai pot dezlipi ochii de pe rochia asta superba! Este grandioasa! Este magnifica! Este... ce sa mai zic... ma lasa muta!

    - Bine, bine, draga! M-ai convins! Stai ca-i fac o poza si te mai uiti si acasa la ea!

    RăspundețiȘtergere
  8. Regele zgurii(NADAL) castiga inca o data la Foro Italico in fata numarului 1 mondial si regele Messi mai da 2 goluri!

    RăspundețiȘtergere
  9. FCSB-ocupanta locului 2 pentru al patrulea an consecutiv, s-a despartit de acest campionat cu o victorie contra campioanei, cu un "gol de tinut minte"marcat de Texeira.

    RăspundețiȘtergere
  10. Căpitane, vei avea loc să te desfășori, sunt cu glezna cât un butuc după un meci cu liceenii. Era cât pe ce să pățesc ca Buzărnescu!

    RăspundețiȘtergere
  11. Reprezentanţa Comisiei Europene declara:
    Romania importa mazare din Republica Madagascar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stirea corecta e ca UE a importat 179000kg de mazare din Madagascar anul trecut.

      Ștergere
  12. rar se întâmplă vinerea să servesc atâtea beri câte goluri primesc și nu-s mai mult de două, așa c-aș fi nerecunoscător să nu-i pomenesc pe mihăiță și ceilalți doi sponsori: nelu și ciulică. să le dea Doamne-Doamne sănătate și tot ce-și doresc, deși la fotbal dacă te plac portarii e ca-n viață când le placi femeilor (bine) trecute de o anumită vârstă.

    RăspundețiȘtergere
  13. A servi=A aduce la masa mâncare,băuturi etc.
    Să înțelegem că de aia e mulțumit motanu ?
    Dacă nu,atunci exprimarea sa e defectuoasa si trebuie sa vina cu corecturi.

    RăspundețiȘtergere
  14. Bancul zilei: Congresul international pentru reducerea natalității

    Un doctor român se întoarce din China unde participse la un congres internațional pentru reducerea natalitățîi. Toți se adună în jurul lui, curioși să afle cum au rezolvat chinezii problema.


    - E foarte simplu. Când bărbatul vine la consultație, doctorul îl pune să-și așeze testicolele pe masă, le ține bine, ia ciocanul și le trage una tare cât poate.





    Pe cei prezenți îi trece un fior rece pe spinare. Unul zice cu jumătate de voce:


    - Dar nu doare?


    La care doctorul, calm:


    - Doar dacă-mi dau din greșeală cu ciocanul în deget.

    RăspundețiȘtergere
  15. Fac un apel la combatanții de ziua 5: Căpitanu e răgușit și nu va putea să stea cu gura pe voi, deci va trebui să vă descurcați singuri!

    RăspundețiȘtergere
  16. servì v. (activ) 1. a fi în serviciul unui stăpân ca servitor; 2. a se consacra serviciului: a servi patria sa; 3. a împlini anumite funcțiuni: a servi Statul; 4. a îndatora, a face servicii: a servi pe amicii săi; 5. a furnisa: croitorul mă servește bine; 6. a pune pe masă: a servi prânzul; 7. a face serviciul divin: a servi pe D-zeu ║ (neutru) 1. a fi servitor; 2. a fi soldat; 3. a fi bun la, a fi destinat pentru: acest aparat servește la; 4. a fi de folos: acest instrument nu mai poate servi; 5. a ținea loc de: a servi de tată. ║ (reciproc) 1. a face uz de: a se servi de un dicționar; 2. a trage folos din: a se servi de relațiunile altuia; 3. a fi servit la masă: supa se servește la începutul prânzului.

    copy/paste din dexonline. mă abțin(deocamdată) de la comentarii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motane, vezi că pe dexonline e și DEX-ul curent, tu ai dat copy/paste la Șăineanu din 1929.

      Ștergere
    2. De pe vremea când nici vestitul Sile nu era flăcău! :)

      Ștergere
  17. Miine reluam figura cu jocul in balan ,se anunta ploaie deci la 15 .ne vedem .Motane ,stii ce sa faci ,cade beleaua pe tine iara.

    RăspundețiȘtergere
  18. Motanel,nu uita ce ti-a transmis căpitanul,sa aduci balanul de acasa ca se anunță ploaie.

    RăspundețiȘtergere