sâmbătă, 25 mai 2019

POTOPUL DIN BALON!

            Incep prin a-mi exprima regretul ca nici de data asta Gabitrei nu si-a respectat cuvantul dat, anume de a scrie cronica acestui meci bizar.
            Despre conditiile meteo:
               Cand ne indreptam spre balon, nori negri amenintau cu ploaia. Am jucat cam un sfert de ora si a inceput urgia, un adevarat potop, ploaia torentiala rapaia pe balon; perceptia dintr'un spatiu inchis a ceea ce se intampla afara a fost una deosebita, intensitatea si durata de peste jumatate de ora a acestei asa zise ploi torentiale "de vara", au depasit limitele normale; eu si cu Nelu-Bronson am concluzionat ca n-am mai trait asa ceva la varsta noastra destul de inaintata… La un moment dat apa a inceput sa patrunda pe teren pe sub balon in spatele portii lui Luci dinspre alee, fiind nevoiti sa mutam poarta spre centru cu cativa metri.Am inceput meciul pe la !5,25 si pe la 16,45 l-am incheiat pentru ca nu avea rost sa mai continuam din motive de scor si de apa pe teren. Ploaia s-a mai domolit, insa au inceput fulgerele si tunetele puternice,Ely chiar intreband putin ingrijorat daca putem fi trasniti in balon. Cand ne imbracam pe banca din spatele portii lui Nelu, intr'un moment de neatentie apa a patruns si acolo udandu-ne gentile si echipamentul. Nu peste mult timp apa de la apus s-a unit cu cea de la rasarit pe  toata lungimea terenului spre tusa cu usa de iesire.In sfarsit am reusit sa iesim din balon prin apa si cum  ploua mai marunt ne-am adapostit sub cort(protejati de sus,jos apa mustea) si-am lins cate doua beri, dupa care sub adapostul umbrelei am plecat spre casa.Afara, pista terenului mare cu iarba era inundata ca si jumtate din lungimea terenului mic de la intrare spre celalat teren.
           
            Despre meci:
               E1. Nelu, Motanu, Tavi, Mitica, Andrei, Gabitrei
               E2. Luci, Gaby, Popica, Sica, Ely, Vasea
            E1 incepe in forta si relativ repede deschide scorul prin Gabitrei cu un sut din unghi stanga.La un sut al lui Sica sau Ely mingea loveste bara si Vasea o impinge in poarta cu bratul drept putin departat la contactul cu balonul si pe buna dreptate golul se anuleaza. Urmeaza un hent in careu al lui Tavi, dar cum faza a continuat nu s-a mai revenit; se pare ca si Motanu a facut un pui de hent, nerecunoscut. Vasea primeste o minge in fata de la Motanu, apoi cam la un minut dupa, mai ia una si de la Tavi; eu am fost multumit ca nu m-au lovit in zona inimii. Pe acest fond trioul Gabitrei, Andrei, Mitica combina spectaculos si inscria gol dupa gol; pe la 5-6 zero, apare si Bogdan si intra la noi(el zice ca a  intrat la 8-0);Motanu m-a atentionat ca daca se intampla ceva il vor revendica pe Bogdan, m-am uitat la el cu ochii mari.La 9-0, in sfarsit inscriem si noi un gol prin Ely la o actiune individuala.Daca noi ratam din toate pozitiile, eu fiind campionul-la o minge primita de la Ely in fata portii am "reusit"  sa-mi dau cu ea in bot si de acolo in bara-partenerii de intrecere marcau pe banda rulanta. La noi, in afara de Luci portarul, fiecare a ratat cel putin o ocazie; Ely n-a fost in apele sale, se pare ca era usor accidentat, n-a prea sutat la poarta, a dat pase, din pacate ratate de noi; Pe langa ratarile de rigoare, Sica a sutat mult la poarta periculos, insa Bronson a scos tot; vazand ca nu merge mai nimic, Ely a continuat sa dribleze, sa se distreze, bine ca nu s-a enervat.
            Ce s-o mai lungim, scorul a continuat sa creasca oprindu-se,se pare, la 21-1!!!, probabil ca e un record in Agronomie, ca diferenta de goluri marcate si primate.Autorii  golurilor: Gabitrei 10 g, Andrei 6g, Mitica 5g, respectiv Ely 1gol.
            A fost genul acela de meci cand la o echipa nu se leaga nimic si cealalta inscrie la aproape fiecare actiune. Culmea e ca n-a fost nimeni suparat.
            Pe langa potopul de apa a fost si un potop de goluri.

29 de comentarii:

  1. Sunteti asa preocupati de alegerile de maine incat nu va mai pasa de fenomenul nostru?!?
    Apropo de potop, cum o fi fost ieri-aseara la miting?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rezonabil, m-am descurcat cu umbrela. Doar în nord a fost rupere de nori.

      Ștergere
    2. Mi-a zis sotia ca in Militari-Cora la ora 17 a inceput sa ploua.

      Ștergere
  2. Banc: Replica de blonda

    Doua blonde discutau despre subiectul de bacalaureat la limba romana.
    -Fata, a picat Harap Alb!
    -Lasa fata,sa ia si el la toamna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Băbăieți, îmi cer scuze, o să încerc pe viitor să nu vă mai las singuri... Toate ciudățeniile acestui fenomen de ziua 5 s-au întâmplat când am lipsit: mai întâi 12-0 la porți de handbal (cu Tavi - 10 goluri!), apoi revanșa de 1-12, iar acum ceva INCOMPREHENSIBIL, mai rău decât mi-a comunicat Mitică, ”mai rău de 14-1”!
    Abia aștept să vorbesc la tenis cu Gabi și cu Luci, poate o să reușesc să înțeleg.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dedic aceasta victorie luiGabita,s- a vazut ca mi -am pus antrenor nu am m-ai ratat ,am jucat mai bine.De fapt cu Gabi3,joci bine linistit nu pune presiune, e ok sa joci cu el.Referitor la meci niciodata nu l am vazut pe Ely,jucind asa apatic fara nerv ,fara ambitie eu cred ca a fost un accident meciul asta.De remarcat ambitia lui Gabi3, care s-a luptat cu Ely,nu l a lasat deloc si aici poate fi cheia meciului.Vasea ai dreptate curios rau la diferenta asta de scor s a jucat linistit ,fara scandal .Asa ar trebui sa se joace mereu ,nu e vorba.de scorci de atmosfera.
    .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amicitia dintre noi s-a vazut dupa meci cand cu toata vremea potrivnica ne-am strans de-o echipa,6 curajosi, la concluzii in cort, trei de la invingatori(Mitica, Motanu,Nelu)si trei de la batuti(Popica,Bogdan, Vasea).

      Ștergere
    2. Eu nu m-as infoia atat de atat de tare pentru scorul de vineri; am stat mai tot timpul in apa pana la glezne, sub covor era o panza de apa care facea "gazonul" sa valureasca, calcam ca-n mlastina. Curios, dar nu s-a propus schimbarea terenului , la jumatatea timpului, si nici macar jocul pe lungul balonului, in zona uscata. Daca lui Mitica i-a fost bine, n-a mai contat altceva, dar stiu sigur ca altii ar fi plecat de mult.

      Ștergere
  5. De la alegeri mi-am dat seama ca nu avem nici o sansa.Ely a facut alegerile cu Gabi3 si primul care a ales a fost Gabi3, care l-a luat pe Andrei.Avand in poarta si pe Nelu, echipa era net superioara.Gabi3 si Andrei au jucat pe tot terenul, facand atat faza de aparare cat si cea de atac la care venea si Mitica.In partea cealalta apararea era formata din Gaby si Popica.Ceilalti jucau numai in atac.Ely dribla pana pierdea mingea, iar atunci cand pasa la Vasea sau Sile era cap de linie.Sica a reusit sa traga peste 20 de suturi de la distanta, nimerind poarta foarte rar si atunci cand gasea poarta,reusea Nelu sa respinga.
    Desi scorul lua proportii, nici unul din cei de mai sus nu veneau sa faca faza de aparare, desi se juca 5 la 5 in camp.
    Mai tarziu a venit si Bogdan care a avut un aport aproape de zero. Cel mai nefericit a fost Luci, care tot meciul a stat sub o cascada cauzata de ploaie.Desi s-a mutat poarta pana la linia de 6 metri, a continuat inundatia cu inca 3-4 metri in teren. In partea cealalta nu au fost probleme de inundatie.
    In aceste conditii si cu Ely doar o umbra,nu e de mirare ca scorul a luat asa proportii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-am exprimat dreptul constitutional de a vota, acum sa vedem ce-o iesi.
    Vorba ardeleanului: eu am votat mereu pe-ai nostri, dar au iesit tat ai lor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nelule, ajuta-ne cu scorul de vineri!
    Dupa fiecare gol tu anuntai cu voce tare scorul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vasea,am numarat pana la 23 si am renuntat. Jocul s-a oprit, nu dupa mult timp, in urma fenomenelor meteo traite de noi toti, in balon.Intre timp, cred ca s-au mai inscris goluri.

    RăspundețiȘtergere
  9. nene vasilică, te consder prieten, așa că zic și io câte ceva:
    1. nu m-aș fi grăbit cu scrisul cronicii, i-aș fi lăsat omului cel puțin 2 zile ocazia să arate că are cunt. așa nici nu știi dacă are și ai impresia că ai prestat în locul altuia și altădată te vei codi cu scrisul
    2. bogdan a apărut cam pe la 2, 3-0. am crezut că se echipează, ca să observ apoi că are țigara aprinsă și s-a așezat pe bancă. i-am zis să intre (EU, adică ăla de-l făcuși ierou negativ...) i-am zis și lui gaby și ție că, dacă se întâmplă ceva, mai vorbim. evident, nu l-ai auzit pe unu de la noi din echipă care deja propusese jumi-juma. până s-a descălțat/încălțat s-or mai fi dat goluri. sănătate.
    3. golul tău și hențul lui tavi s-ar fi validat la un alt scor decât 1-0. la mine NU a fost henț.
    4. îmi pare rău pentru mingea luată în cap. fără intenție, am băgat prea puțin piciorul sub ea, pentru o boltă
    5. apreciez că ați rămas până la final. de la un anumit scor încolo, faptul că n-ați dat gol(uri) n-a depins de mine, după cum n-am avut nici foame-n gât să vin să dau eu
    6. sunt și băieți ghiduși, care-l bănuie pe mitică, cum că n-ar decarta lozul la final. mulți (de fapt majoritatea) au o lene în ei și-o boierie de nici nu le-a dat prin cap vreodată să strângă ei bani, mai ales dacă au servitor. cu atât mai meschin e să te plângi dacă dai, conform împărțirii, cu 50 de bani sau un leu în plus, mai ales că nu toți copiii plătesc și unii mai și uită să decarteze. iar cu nedatul banilor există două variante, ori ăștia de aici sunt îngrozitor de proști și ne lasă să jucăm pe de-a moaca, ori prostia e în altă parte. bine, mai sunt și unii care vor bon...
    7. tot la temă. ghicitoare cu un leujumate premiu: la un moment dat tariful era de 120 lei/ședință, în perioadele când se băga și lumină. CINE a obținut reducerea tarifului?

    ps: nu vă gândiți la mine. n-am nevoie de lăudători.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-am grabit, chiar pot sa zic ca am intarziat putin cu scrierea cronicii din moment ce GaBITREI mi-a promis ca scrie in seara de vineri deoarece dupa aceea nu mai poate din motive de munca.De asemenea, a si precizat scorul de 21-1 si faptul ca el a marcat 10 goluri. Restul problemelor punctate de tine raman asa, oricum n-o sa-ti schimbi parerea.

      Ștergere
  10. Luci descrie mai sus niște condiții care mi se par ireale. Cum de nu s-a pus problema schimbării terenului?
    De fapt, soluția ar fi fost să se joace cu apă pe o laterală a terenului, îmi amintesc că am mai jucat o dată așa, nu să stea portarii, pe rând, în apă până la glezne.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Mitica ce zicea ?

      Ștergere
    2. Il Capo di tutti capi zice că a așa a fost optim, erau mai multe șanse să plutească pentru Luci decât pentru Nelu! :)

      Ștergere
  11. Bancul zilei!

    Doi ciobani merg la un restaurant mediteranean.

    Dupa ce citesc meniul il intreaba pe chelner:

    - Domnule, draga, ce is acelea fructe de mare?

    - Caracatita, calamar, rac, creveti, raspunde chelnerul.

    - Apoi bag de seama, zice unul dintre ciobani, dupa cum zici dumneata, vulpea, ursul si lupu is fructe de padure!

    RăspundețiȘtergere
  12. Hai cu bancul zilei!

    Un mecanic auto ajunge in Cer si i se plange sfantului Petru:

    - Cum se poate sa mor la 38 de ani?

    - Uite, noi am adunat toate orele de manopera de pe chitantele eliberate de tine si reiese ca ai 90 de ani

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce se umfla-n pene cei doi M,Miticaca si Mototolu de parca ar fi avut vreun rol în dezastrul de vineri.Erau si ei pe acolo,se ofereau de ploaie si mai ales de trasnete si acum nu le mai intră dovleacul in căciulă.Stati cuminți copii,ca voi sunteti incluși in categoria si altii,adică dacă tot au venit si ei la vanturat izmenele hai sa-i băgăm si pe ei intr-o echipă,nu conteaza in care.Asa ca ciocul mic si joc de glezne,bineinteles daca puteti sa va mișcați picioarele.

    RăspundețiȘtergere
  14. Un alt banc!

    Un betiv incepe sa urle in autobuzul plin cu calatori:

    - Voi aia din spate sunteti niste prosti, aia de la mijoc niste hoti si aia din fata niste dobitoci!

    Soferul, nervos, pune o frana puternica si multi dintre pasageri cad.

    - Ia mai zi, ma, o data, care sunt dobitoci, prosti si hoti?

    Betivul se culege de pe jos si zice:

    - De unde sa mai stiu, ca acuma i-ai amestecat pe toti

    RăspundețiȘtergere
  15. Miine e o problema daca ploua la 15.In AGRONOMIEI, nu se mai poate juca in balon am vorbit la CORA ,nu e loc. Ramine sa vedem miine daca ploua dupa 14-15 sau ne iarta o ora ploaia sa jucam afara.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mâine plouă de rupe, mai ales după-amiază. Asta e, nu moare nimeni dacă nu se joacă o săptămână. Eu nu sunt 100% după entorsa de acum 2 săptămâni, dar mi-am luat ghete cu protectie pentru glezne, au o prelungire ca o fașă elastică, și eram nerăbdător să le încerc. Mai vedem, dar șansele sunt mici.

    RăspundețiȘtergere
  17. Steaua e numai una30 mai 2019, 19:34:00

    Ce ziceti, Ia din nou Dinamo campionatul sau termina pe 2, ca noi?

    RăspundețiȘtergere
  18. Hai sa stabilim de acum cine sta in poarta din apa, sa nu fie discuții.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Balonul nu mai există, deci toți vom intra în apă.

      Ștergere
  19. Ploaia, daca va fi, e calda, de vara, iar fulgerele vor reprezenta salutul Sfantului Petru pentru Suveranul care in aceste momente ne viziteaza si ne binecuvanteaza, ca avem nevoie de asa ceva. Asadar baieti, eu ma bag la apa. Sper sa fim cat mai multi!

    RăspundețiȘtergere
  20. Evident, salutul de acest gen ii apartime Sfantului Ilie. Sfantul Petru e primul si cel mai de seama inaintas al actualului Suveran Pontif.
    Hai, la teren!

    RăspundețiȘtergere