sâmbătă, 6 aprilie 2019

Mașina de goluri

odă(m) lui Vasilică

Nu-i puțin lucru să reușești să evadezi în fiecare vinere de acasă,(asta dacă nu greșești ziua și-o confunzi cu miercurea, când e zi de baie) sub pretexte într-atât de năstrușnice încât și ție îți vine greu să le mai crezi: că au băgat zarzavaturi proaspete la piață și ți-ai lăsat sacoșa la coadă, că te întâlnești cu colegii de facultate, că te-a rugat un prieten să treci pe la el să-i aștepți pensia sau foștii de la institut să-i ajuți la un sondaj, că te duci să iei mâncare la pisică (bine, voi n-aveți, dar faci un comision pentru tanti Doina de la 5) sau ai programare la coafor și la cosmetică.
Dac-ai nimerit și tramvaiul potrivit și direcția cea bună, ții minte și stația unde cobori, ești deja cu un pas mai departe. Ai venit cu o oră mai devreme, ai timp să discuți cu băeții, eventual să mai testezi din producția de țuică a lui N și, dacă posezi echipamentul la tine, la un moment dat apari vioi și pe teren. Nu faci nimic, doar te uiți la potențialii adversari și le ochești deja punctele mai slabe: unul se gâdilă, lu altu nu-i place despre tine și te marchează mai de la distanță, cu altul merge cu bancuri sau cu povestiri de când erai flăcău, îl adormi sau măcar nu mai e vigilent, unii chiar sunt mai distrați și uită de tine...
Dacă toate aceste lucruri le poate face și-un om obișnuit, de aici încolo se vede stofa de  mare campion, foarte puțini atacanți reușind să îngenuncheze generații întregi de bravi fundași, S,G, B, T, V, (din câte se observă, domnilor respectivi li s-a păstrat anonimatul, din motive de respect), M1 nu, că dă la oase și-ți mai ajustează și garderoba, M3 e prea slab ca să-l iei în serios și portari precum L sau N. Și totul după același unic și binecunoscut scenariu: G, E, M2 (mai rar) sau G3 avansează în terenul advers, driblează câte 2-3-4-5 apărători, sunt faultați, deposedați, revin, pasează și bravul nostru (care între timp aștepta cuminte, c-o mână ținându-se de bara din stânga, că tot timpul i-a plăcut de comuniști, pe Ana Pauker chiar a iubit-o, e drept, fără speranță... și cealaltă de șapcă, să nu i-o zboare vântul) intră pe recepție, fentează scurt linia porții, trage cu putere și!!!
Ceea ce , chiar de două ori, s-a întâmplat și ieri. Bravo ție, rușine nouă nici că mai contează!

E57: Gabi3- Bebe, Răzvan, Tavi- Tudor, Hercule, Eli - Vasilică
E 75: Nelu- Virgil, Gaby, Marean - Mitică, Chinezu, Bogdan - Găbiță
Scor final 4-4, după ce primii au condus cu 4-0! meciul terminându-se cu câteva minute mai devreme, din motive de creșterea tensiunii.

Până aici v-am adus eu. De acum încolo, liber la comentat.




23 de comentarii:

  1. S-a trezit nostalgia-n Motan si a aparut cronica, drept pentru care merita sa fie felicitat!
    "Masina de goluri", mister mare, cine sa fie, cine sa fie, ala eu ,altu, eu, ce mai, bataie mare pe trofeu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Banc!
    - Sunt nelinistit, nevasta-mea a inceput sa umble prin restaurante.

    - Nasol! Bea mult?

    - Nu bea deloc. Ma cauta pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu se poate ,nu imi vine sa cred ca un meci care a inceput bine, ca atitudine ,comportament s-a sfarsit iara prost din cauza nervilor si a dorintei de a nu pierde, de a cistiga neaparat .Am zis ca data trecuta a fost un incident neplacut si gata ,dar vad ca nu mai putem juca. Trebuie sa aducem un popa la teren ,un psilog etc ,etc ca se intimpla lucruri trasnite . Cit am fost condusi a fost ok era miere pe teren ,la scorul de 4 – 3 gata se simtea in aer o oarecare tensiune ,nervi ,frustrare deja se vocifera ca alba, neagra ca a fost fault ca nu afost etc,etc . l A 4 -4 – s-a tras cortina GABI3, CERE INSISTENT UN FAULT LA GABITA , si enervat ca nu il obtine trage un sut aiurea inspre GABITA ,si gata cu meciul se iese afara se pune capat meciului . S- a jucat aproape o ora . Gabi3 ,este un jucator respectat de noi ,el nu se supara chiar daca pierdea la scor mare, dar incet cu timpul cred ca s-a molipsit de la noi .Nu ma asteptam sa faca asa cu GABITA ,care duce la faulturi ,e corect cind faulteaza asta cind o face si daca o face el lasa mingea . Data trecuta GABITA , a plecat acasa cu o mare rana facuta de ELY, CARE NU recunostea . Ely , dupa aproape o ora de joc nu a vrut sa plateasca ,a uitat ca noi l –am infiat fotbalistic vorbind de la 14 ani si i-am platit ani in sir terenul .M-am suparat nu neaparat pentru 6 – 7 lei ca i-am platit ,gestul lipsa de respect asta m-a deranjat .Nu se poate face asa ceva ,noi dam cel mai putin din tot ce vine acolo sa joace fotbal.E golaneala sa faci asa ceva cu noi .Se suparase pe mine la un moment dat, de ziceai ca sunt SERGIO RAMOS pentru el .Referitor la meci eu zic ca si data trecuta ,si acum s-a jucat ceva fotbal asta pina la incidentele iscate . Sa fii codus cu 4 – 0 si sa egalezi impotriva unei echipe tari ELY,GABI3 ,HERCULE e ceva poate de aici a venit pierderea controlului, dar chiar si asa nu era cazul .Noi am jucat calmi ,linistiti ,GABITA, a fost mut si cred ca de aia a jucat mai bine, ca nu s-a mai enervat, nu a mai contat scorul si cine rateaza .EL, trebuie sa joace la echipa mai slaba ,asa cum facut- o de multe ori . Popicu, a vociferat ceva dar l-am temperat noi , cred ca si- a dat seama ca nu are rost .DECI e clar ca trebuie sa facem ceva , sa putem continua CU BINE aceasta zi de vineri ,ALFEL NU MAI SE POATE ,trebuie sa renuntam .

    RăspundețiȘtergere
  4. Banc cu blonde!
    Doua blonde se uitau cu interes la o pereche de manusi din cauciuc, intr-o vitrina.

    - La ce or fi bune manusile astea?

    - Eh, cum la ce?! Te poti spala pe maini fara sa te uzi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mitica,vezi ca daca aduci un popa sa alunge dracii dintre voi,s-ar putea sa rămâneți fara jucători.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragă Vasea, uite cel mai tare banc, delectează-te cu ăsta:

    https://www.youtube.com/watch?v=qc1rXDbWQ9s

    RăspundețiȘtergere
  7. "Până aici v-am adus eu. De acum încolo, liber la comentat."
    Asa a incheiat cronicarul; credeam ca dati navala, dar se vede ca nu mai este entuziasmul de acum cativa ani.
    Mitica nu dispera,incet, incet ne revenim noi!

    RăspundețiȘtergere
  8. La primul gol Ely suteaza puternic din lateral dreapta si Vasea o introduce in poarta cu pulpa piciorului stang langa bara,nemaiavand timp sa fenteze linia portii; bine ca s-a intamplat asa, ca cine stie se mai impiedica de linia portii si iesea alta dandana!
    La al doilea gol,Ely combina cu Hercule care paseaza in fata portii de unde oportunistul de Vasea reia cotofana direct in ate, scurt si la obiect.
    Frumoasa si faza in care Ely dribleaza mai multi jucatori dupa care inalta balonul la intalnirea cu capul lui Hercule de unde se duce in vinclul portii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bancul zilei!
    Sotia se priveste in oglinda... Nu e multumita de ce vede si-i spune sotului:

    - Ma simt oribila, par batrana, grasa si urata. Sunt deprimata, am nevoie de un compliment, repede.

    Sotul raspunde:
    - Ai vederea perfecta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bancul zilei: Două povești cu vajnicii funcționari: vameș și primar
    La vamă, polițistul și câinele de la brigada anti-drog.
    - Câinele meu spune că ați consumat ceva droguri... vă supunem la un test.
    - Cine, eu? Dumneavoastră vorbiți cu câinele și eu am consumat droguri?!

    *********

    Proprietarul unei firme de construcții vorbește cu primarul orașului:
    - Am la firma un Mercedes nou, de care nimeni nu se folosește, mă gândeam să vi-l fac cadou.
    - Nu, nici într-un caz!... Eu nu pot primi așa cadouri scumpe.
    - În cazul acesta, aș putea să vi-l vând cu 100 de euro.
    - Eeee... atunci aș vrea să cumpăr două.

    RăspundețiȘtergere
  11. Luci cred că a fost la mare în weekend. Nu, nu a venit bronzat la tenis, ci aerian, probabil a făcut aerosol pe plajă, clar a fost ceva praf și în aer! :) Am avut de tras cu el.

    RăspundețiȘtergere
  12. Primele doua goluri ale echipei 75 au fost de exceptie; de la 0-4 au revenit la 2-4 prin doua suturi imparabile ale lui Chinezu, respectiv, Gabita.De aici a inceput recuperarea pana la egalare si pe fondul jocului prea individualist practicat de Ely; pacat ca s-a terminat meciul asa brusc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Bancul zilei: Spovedanie in post
    – Părinte, sunt foarte speriat! Ascult o voce care îmi zice toată ziua ce să fac. Sunt posedat?

    – Nu, fiule! Ești însurat!

    Astăzi, mergând pe stradă, am găsit 50 lei. Ca un bun creștin, m-am întrebat ce ar fi făcut Iisus. Așa că i-am transformat în vin. Două sticle!

    RăspundețiȘtergere
  14. Inca un banc.
    Sotul si sotia merg in SUA si se cazeaza intr-un hotel.

    La un moment dat, sotia vede un soarece in camera, se sperie, urla si ii zice sotului: Suna repede la receptie, ca tu stii mai bine engleza si zi-le ca la noi in camera este un soarece.

    Sotul: Hello.

    Receptionera: Hello.

    Sotul: Do you know Tom&Jerry?

    Receptionera: Yes.


    Sotul: Jerry is here!

    RăspundețiȘtergere
  15. Stie cineva cate goluri a dat "jeniul "Barcelonei ? Ca ala "facutul" iar a facut-o ! Si ma intreb,ce e mai bine să fii facut sau jeniu ?
    Vasea, fa te rog o pauză cu bancurile, ca vreau sa aud glasul peluzei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care-i treaba, trollezi sau chiar crezi ce spui? Adică a ouat unul o mărgică și gata, dacă n-a ouat ălalalt, e prilej de comparații? Chestiile astea sunt pe termen lung, dude! Sau măcar așteaptă un nou meci meci direct, dacă se va ajunge acolo, că în celelalte directe favoritul tău iese copios pe minus.

      Ștergere
  16. Baieti, MIINE TREBUIE SA VENIM LA 15. FIX LA TEREN .Se anunta ploaie, si trebuie sa putem juca o ora in balon este mai sigur asa,luati -va masuri sa ajungeti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acesta e mesajul cel mai asteptat. Bravo Capitane!
      Sper sa ma revad maine si cu Doru, si cu Stelica.

      Ștergere
  17. "Facutul" l-a tot așteptat pe "jeniu" sa se întâlnească în finala lc,dar l-a așteptat degeaba.Ce trebuia sa faca ?
    Dacă e să discutăm de termen lung, cerceteza cine e golgheterul lc.Nici asta nu e concludent ? Spune-mi la ce il depășește "jeniul".Jeniul vine de la jena ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. OK, hai să mai fac o încercare. Cineva, persoană importantă, spunea că mai bine să aibă o hârtiuță în mână decât să spună prostii. Notează: Ronaldo are mai multe goluri decât Messi în LC și pentru că are mai multe partide. Dar la media de goluri pe meci Messi stă mai bine, 0.82 față de 0.78. Vom vedea când își vor încheia amândoi activitatea cine va fi golgeter all-time. Messi e mai tânăr cu 2 ani jumate, deci teoretic poate recupera și ecartul de partide și goluri. Teoretic, am zis.

      Ștergere
  18. Gabita,Gabita,cum vrei tu sa ai dreptate! Dupa logica ta,de aia are Ronaldo mai multa goluri pentru ca e mai bătrân.Wrong !Are mai multe meciuri în l.c.pentru ca a reușit să ajungă în fazele superioare cu echipele la care a jucat,lucru pe care jeniul l-a reușit de mai putine ori. Tu crezi ca va reuși la batranete sa faca ce n-a reușit la apogeul carierei .Eu ma indoiesc dar chiar dacă nu va reusi,nu ma va împiedica sa-l admir si sa-l consider un jucător fenomenal,ceea ce tu nu spui niciodată despre Ronaldo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-am supraestimat, e nevoie de mai multe încercări...
      În primul rând, nu eu am pornit discuția asta, sunt sătul de comparațiile Ronaldo-Messi, dar măcar să fie făcute pe bune, nu ca pentru proști, gen ”am depășit PIB-ul Portugaliei”!

      Cum, mă, să faci comparația aia după două meciuri de moment?! E ca și cum ai spune după ultima etapă: Florinel Coman, MBappe de România, a dat gol și a obținut un penalty, în timp ce Mbappe de la PSG n-a livrat nimic, ce prost e Mbappe, e fake, al nostru e acel devărat etc, etc!

      Așadar, Ronaldo e mai bătrân, ăsta e motivul PRINCIPAL pentru care are mai multe meciuri decât Messi în LC, a debutat când Messi avea 16 ani! Poți căuta și singur pe google, nu trebuie să aștepți de la alții.

      Și b) ce n-ai înțeles din indicatorul goluri/meci? Hai că sunt niște împărțiri simple, nu e laserul de la Măgurele!

      Ștergere