sâmbătă, 9 iulie 2016

8+1...

            ...precum un echipaj de la canotaj, a fost prezenta de vineri in Agronomie, numai ca spre deosebire de cursa nautica, "carmaciul" nostru a preferat sa stea cu burta la soare si din cand in cand sa faca misto de cei din teren sau sa mai dea indicatii tehnico-tactice unora  sau altora, mai ales lui Vasea, asta asa,ca e prietenul sau.V-ati dat seama ca e vorba de Motanu, care conform unei teorii bizare, nu "serveste"fotbal cand nu sunt prezenti cel putin zece fraieri, apud acelasi Motan.Indemnul lui Tavi de pe blog adresat mai ales celor cinci absenti de cateva etape de a veni la miscare a avut ceva efect asupra a trei din cinci, lipsind doar Doru-Bete si Virgil, dar din pacate au absentat altii... Vremea a fost destul de placuta, 29 de  grade, ne-am dus pe terenul dreapta spate si am incins miuta pe jumatatea de teren spre gardul din spate, partial la umbra. Evident, ca inainte de a incepe joaca a trebuit sa se faca niste alegeri si cum multi ezitau, cei doi decani de varsta, Nelu-Bronson si cu Vasea si-au asumat aceasta responsabilitate si au purces la treaba. Vasea a ascuns o frunza intr'o mana pe care Nelutu a ghicit'o si a ales primul, ghici pe cine, taman pe Mitica, care cel putin teoretic era cel mai bun dintre pamantenii prezenti pe arena din Agronomie...Vasea l-a ales pe Stelica, Nelu pe Paul, V. pe Popica, N.pe Tavi siV. pe Bebe, dar ce sa vezi, Popica era nemultumit ca nu l-am luat pe Mitica, numai ca n-aveam cum, pierzand intaietatea alegerii si pana la urma s-a convenit ca Tavi sa treaca in echipa lui Vasea si Bebe dincolo.
            A inceput disputa intr'o nota de echilibru, dar cu teama cuibarita'n suflet ca Mitica si-ai lui ne vor nimici. Dar ce sa vezi, dupa o ratare a lui Vasea care n-a reperat bine pozitia portii(s-a jucat la portile ceva mai mari decat cele de vinerea trecuta), acelasi Vasea deschide scorul cu o executie fabuloasa cu calcaiul(apreciata de capitanul Mitica ca cel mai frumos gol al meciului) in poarta nefericitului Bronson. Echipa lui Mitica macina in gol, pe cand ceilalti maresc difernta dupa golul lui Tavi in urma unei combinatii cu Vasea, acelasi Tavi impingand mingea in poarta dupa trei incercari ale lui Vasea si Tavi care au chinuit basica pana a trece de linia portii. Paul intra in poarta si Nelu in camp, chiar in atac , reusind primul gol al echipei sale, insa partenerii de intrecere isi continua presiunea cu un Stelica foarte generos la efort care mai da o pasa lui Vasea pe partea stanga si acesta cu un ultim efort, aproape de coltul liniei de corner, centreaza mingea in fata portii care, buclucasa de felul ei, sare in poarta dintr'un adversar, cred ca din Paul-portarul. La acest scor de 4-1 prinde si Popica mai mult curaj(care a aparat f. bine poarta), iese mai mult dintre buturi si dupa un un-doi cu Vasea, prinde un sut bun de la distanta care loveste bara si intra in gol.Inainte de asta marcasera si ei,cred ca prin Mitica.La 5-2 si-au recunoscut infrangera, totusi rusinoasa, daca tinem seama de "valoarea"teoretica a echipei Capitanului si am convenit sa continuam joaca de la 0-0, dupa ce Tavi a facut schimb de echipe cu Nelu.
            Acest al doilea meci a fost mult mai echilibrat pe fondul oboselii acumulate, mai ales resimtita de catre Vasea si cum nu marca nici'o echipa,iar ceasul era deja 17.10, am cazut de acord sa mai jucam 10 minute.Mitica profita de o pasa data la distanta de Nelu-portarul catre Vasea si fura mingea pe care o expediaza in gol cu un sut puternic.Sub presiunea adversarului, Stelica recupereaza o minge degajata de Paul, paseaza lui Popica caruia i-am strigat ca poarta e goala si acesta plaseaza mingea in gol, incheind astfel si al doilea meci, de asta data la egalitate, 1-1.
            Per total a fost o vinere reusita, mai ales pentru invingatori. Ca de obicei, au urmat concluziile trase la o bere si ceva de-ale gurii si evident ca Mitica era nemultumit...
 

      P.S. Motane iti "multumesc" pentru refuzul de a scrie cronica. Aceasta fronda indelungata deja, eu, cel putin, nu o inteleg!

39 de comentarii:

  1. Bravo Sile pentru frumoasa cronica, scrisa cu verva regasirii de sine dupa o absenta de 3 saptamani de pe dreptunghiul atat de indragit din Agronomie. Meriti felicitari si pentru jocul tau fabulos, fara exagerare, care practic, in primul meci, a condus la inclinarea balantei in favoarea noastra. Magice au fost si cele doua goluri ale tale. Calcaiul la primul, dar mai cu seama, in opinia mea, acea solutie magica, uluitoare, la golul doi, cand, de pe linia de fund, ai gasit o traiectorie neinteleasa de nimeni in acele momentele, cu o minge trecand printre picioarele a trei aparatori aflati in fata portii si lovind bara doua se intoarce, ciupeste tibia unuia din cei trei fundasi si intra in poarta. Halucinant!!! Genial!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sile, se pare ca ai scris cronica inainte de finala feminina de la W.
    Am tinut cu Serena din mai multe motive si nu m-a dezamagit. A muncit si a luptat cu multa-multa ambitie pentru acest al 22 titlu de mare slem pe care-l merita din plin. Apoi si-a luat revansa impotriva celei care o batuse in finala de la Melbourne, practic desfiintand-o. Finalul a aratat acest aspect. Serena a dovedit ca este o Marilyn Monroe de culoare. Cu fustita alba ridicata de acel vant buclucas, directionat de jos in sus doar in perimetrul ocupat de adidasi marii campioane, Serena a aratat ca o mare artista a rachetei de tenis. Bravo ei si felicitari! Pentru Angeligue Kerber toate aprecierile, dar privirea ei cand asteapta serviciul adversarei ma inspaimanta. E rece, e feroce, e 1940-1945.

    RăspundețiȘtergere
  3. Curand si alte comentarii despre cele petrecute vineri.A fost, din nou, o etapa de mare exceptie cu multe evenimente si patanii inedite. Sper sa nu repet figura de saptamana trecut.
    Pana atunci toata lauda pentru cei care au onorat cu prezenta aceasta ultima etapa din cel mai important foileton sportiv din cate exista pe acest mapamond-pamantesc, ca sa nu zic altfel!

    RăspundețiȘtergere
  4. Profesorul distrat9 iul. 2016, 20:31:00

    Primii-n sport, primii la literatura! Uitati-va cine joaca si cine scrie si minunati-va cat mai aveti timp!
    Mitica mai lipseste, dar deocamdata se chinuie cu cititul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Surorile de abanos au castigat si proba de dublu, dupa ce Serena se incununase cu titlul la simplu! Mai poti sa zici ceva?!?

    RăspundețiȘtergere
  6. Vasea despre ce meci scrii tu acolo. Ma asteptam sa scrii ce a fost, cum s-au dat 5 goluri din care 3 au fost cadouri clare date de noi 1 autogol si 2 pase date de la jumatatea terenului inapoi care au ajuns la TAVI sau la tine si ati dat gol .Stii ca BRONSON A RECUNOSCUT ASTA IN TIMPUL MECIULUI LA FAZELE ASTEA EU SI BEBE eram avansati si asteptam pasa BRONSON nu era sub presiune nici nu era atacat vorba vine si a vrut sa paseze la PAUL CARE ERA IN POARTA . Alt GOL l-am luat dintr-un hent facut in careul mic, deci ce sa mai faci ,STELICA a ras tot era sa –mi rupa piciorul nu stiu cum am scapat, am genunchiul drept umflat si acuma . Paul a lipsit vreo 3 meciuri asta s-a vazut alta data, contra mea ,era rau de tot acuma a fost balerin pe linga STELICA , care a facut 2 henturi la mingi de gol cind era depasit. Stii CA NU AVEATI NICI O SANSA sa cistigati daca TAVI, juca la noi asa cum trebuia de fapt din alegeri, dar am acceptat asa. Asta AM DEMONSTRAT-O la urmatorul meci cind a fost cu totul alt meci am condus ,dar si acolo la ultima faza PAUL, a iesit din poarta cu mingea citiva metri ,si a pasat practic lui POPICU CARE A RAMAS CU POARTA GOALA SI A EGALAT asa a fost , nu ce scrii tu acolo de aceia am vrut sa plec sa ies de pe teren . Cred ca mai bine NE ALATURAM la programul MISA YOGA care a inceput la AGRONOMIE si la care am asistat o ora noi savurind o bere, .decit sa facem meciuri din astea,plus ca facem scandal si ne mai injuram .

    RăspundețiȘtergere
  7. Mitik supararile astea se uita si ramanem doar cu amintirile
    frumoase, care nu sunt putine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai bine, mai dom'Mitica, eu caut sa te laud chiar si in conditiile unei infrangeri neasteptate a echipei tale si tu te dai suparat?!?
    In general, jocul greseala asteapta, asa ca ce vina avem noi ca ati gresit mai mult voi?
    Recunosc ca am uitat in ce conditii a marcat Popica golul; intr'adevar, din penalti, dar executia a fost impecabila.

    RăspundețiȘtergere
  9. Miticuta, daca e sa ma iau dupa logica ta,putem si noi sa invocam scuza ca la deschiderea scorului de catre tine in meciul doi, ai profitat de greseala lui Bronson la pasa catre mine si de neatentia mea...

    RăspundețiȘtergere
  10. In lipsa celor mai buni trei tenismani din ultimii ani(Nole,Roger si Rafa) cine putea castiga finala de la Wimbledon? Acesta nu putea fi decat Murrey care este un jucator mult mai complet fata de Raonic,cam limitat...

    RăspundețiȘtergere
  11. Fiecare meci este alt meci, asta confirmă cronica. Data trecută Mitică îşi dorea porţile medii ca să-i intre mai bine şuturile, dar până la urmă a înfipt destule la porţile alea minuscule. Iar acum, la porţi mai ofertante, abia a dat un singur gol, în al doilea meci?! OK, am înţeles, s-au luat goluri pe greşeli, dar de dat, prea subţireanu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Maia Plisetkaia10 iul. 2016, 23:20:00

    Pai bine bre nea Mitica, ai ajuns sa te lamentezi ca nu il ai pe Tavi in echipa? O fi vreun Ronaldo si nu ne-am dat noi seama. Oricum, rusinos sa te bata o echipa cu Vasea, Tavi si Stelica.

    RăspundețiȘtergere
  13. Trebuie sa deschidem o scoala de vaitatori. Profesori cu experi-enta avem: Ely si mai ales Mitik, care in loc sa joace si sa traga echipa dupa ei, ca-s mai tineri, stau si se lamenteaza.

    RăspundețiȘtergere
  14. Breaking-News de dispensar!

    Cele două staruri împiedicate să străluceacă de adversari contondenţi, care le-au provocat accidentări la genunchi, vor rata următoarele meciuri oficiale: Ronaldo - Supercupa, Mitică - Ziua 5!

    RăspundețiȘtergere
  15. Degeaba faceti misto de Capitan. El chiar a fost faultat foarte tare la o faza cand interceptase mingea si scapase singur spre poarta adversa. In plus ii inteleg si supararea de la finalul meciului 2. Golul egalizator a venit nemeritat in urma unei gafe incredibile chiar la finalul finalului, cand se conturase o victorie muncita, la doar un gol diferenta, dupa multe ocazii avute fata unei aparari foarte bine pusa la punct de Stelica si ai lui. Ce nu inteleg la Capitan e ca el, pe langa o observatie valabila care sa justifice o nereusita, vine si cu argumente care de multe ori contrazic propriile lui afirmatii facute anterior, lasand impresia celor din jur ca totul nu este decat de conjuctura. In ipostaza asta risca sa cada marele nostru Capitan. A scuza o nereusita e in firea omului, dar a face din asta un modus vivendi e o greseala, caci toti gresim si asta nu trebuie demonstrat. Ave Capitanul Mitica! Fara el putine lucruri mai au farmec !

    RăspundețiȘtergere
  16. pe noi ne intereseaza mai putin Ronaldo, dar de Mitica ni se ru-
    pe..... inima.

    RăspundețiȘtergere
  17. El anuntase de la inceput ca va lipsi data viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  18. Meciul de vineri parca e un remake dupa filmul amrican de mare succes "Magarul intre oi". Ghici cine e in rolul principal?

    RăspundețiȘtergere
  19. Prietenul lui nea Mititica12 iul. 2016, 11:29:00

    Nu-i mai spuneți Mitică, ci Mititica că așa a fost întotdeauna și așa este și acum pentru cine se pricepe la fotbal.Că are gura mare asta așa e, dar că nu le are cu fotbalul e sigur. Vrea, dar nu poate, de asta m-am convins si nu mai insist.Să-l suportăm așa cum e,colorează tabloul și măcar numai pentru atât merită să-l ținem printre noi.

    RăspundețiȘtergere
  20. Da de ciomăgarul Stelică nu se ia nimeni ? Până când să-l mai suportăm să ne rupă picioarele ? După ce că nu știe nimic, deși se chinuie de o viață, fiind exemplul perfect că nu toate muștele fac miere, nu e săptămână să nu-l ologească pe vreunul.Parcă-l văd după meci ce mândru e că i-a mai rupt picioarele unuia, deși noi venim să ne distrăm nu să le facem clientelă ortopezilor. Dacă nu poate altfel să stea acasă, că n-avem nevoie de cineva care să ne strâmbe oasele.Propun ca de acum, dacă totuși vrea să joace, să vină cu banii și să suporte reparațiile celor pe care-i va accidenta. Ce zici nea Bebe, îți place cum pun problema ? Ca matale cu regulamentul.

    RăspundețiȘtergere
  21. Pronosportist, nu glumă12 iul. 2016, 12:00:00

    Motanele, tu cine crezi că va câștiga balonul de aur ? Ai curaj să dai un pronostic ? Ai voie să pui trei nume, dar te rog nu-l pune pe ăla mic, al cărui nume l-am uitat, că iei plasă.Îți dau un indiciu.Incepe cu R și se termină cu o.Joacă la o echipă care culmea începe tot cu R, dar nu se termină cu o.Dacă ți se pare greu întreabă-l pe Bebe și roagă-l să te ajute.Poate aveți noroc, succesuri, vorba unei cunoscute persoane publice atât de dragi vouă.

    RăspundețiȘtergere
  22. Şi care trebuie să fi fost desemnat cel mai bun jucător de la EURO, nu? Că altfel cum ar putea să ia Balonu?!

    RăspundețiȘtergere
  23. Simona Halep ne-a dat ceva emotii aseara!

    RăspundețiȘtergere
  24. Sile, la Simona e greu sa n-ai emotii .

    RăspundețiȘtergere
  25. Niculescu,olteanca din Slatina ne-o facu!
    Aut din Bucharest Open!

    RăspundețiȘtergere
  26. Daca iei si Champions League si Campionatul European,esti cel mai bun din ambele echipe, cine crezi tu Gabita ca ia balonul de aur ? Unul de la echipa care a pierdut ambele finale ? Daca te indoiesti, ai curaj sa faci un pariu ? Nu vezi ca nici Motanu n-are curaj sa mai zica nimic ?

    RăspundețiȘtergere
  27. Simona si-a mai intrat in mana, dar e departe de siguranta mainii(indiferent care-dreapta sau stanga)lui TUDY...(cum care Tudy, fostul amant al Oanei Zavoranu).

    RăspundețiȘtergere
  28. Provocare pentru Nelu Bronson: Mick Jagger va deveni din nou tată la 72 de ani! :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Da Bebe, eu vin macar pentru bere, dar nu se stie niciodata!
    Ne vedem acolo, pe sintetica sau pe naturala. Sau si-si! Ole! Ole!

    RăspundețiȘtergere