duminică, 13 martie 2016

PLEDOARIE PENTRU CONCEPT

Vreme marsava vineri 11.03.2016. Frig, vant rece cu o ploaie enervanta, cand normala, cand pulverizata, cum gasesti vara prin centru, pe la diversi, ca sa se umezeasca aerul, numai ca asta patrundea in haine , incaltaminte si suflet. Cu greu ne-am strans 10 musterii. Absente importante, una anuntata, a lui Doru, restul mai mult sau mai putin neasteptate, Vasea, Gabita, Tudor, Ely,  tinerii, nu mai spun de Razvan. Pe Luci nu-l includem dearece nu a apucat sa revina ca sa fim cu bifa pe el. Presimt ca mult nu mai e pana atunci.
Ca si saptamana trecuta alegerile s-au facut pastrand noul concept, propus de Doru, la care imediat am aderat si eu, dar si altii, adica  ”cu maniera si respect-fara vedetism si reprosuri-restul vine de la sine”.  Rapid si fara ca cineva anume sa participe la alegeri s-au alcatuit urmatoarele echipe :

·         Pinguinii (manierati si respectosi) : Nelu, Paul, Gaby III, Tavi si Bogdan ,
·        Pelicanii : Bebe, Gaby, Stelica, Popicu si Mitica .

            Asta nu inseamna ca s-a impartit lumea in doua, caci manierati si vedete respectoase se vor afla intotdeauna in ambele echipe, dar acum, la lansarea conceptului, au intrat in prima grupare, ca sa zic asa, ”radicalii cauzei”. Si saptamana trecuta si vineri au fost amici plini de bun simt si respect care au preferat sa joace in echipa care teoretic avea prima sansa la victorie si nu au vrut sa tina cont de concept sau de echilibrul numeric al echipelor. Nicio suparare, doar e libertate de opinie si optiune. Daca etapa trecuta le-a iesit pasienta din acest punct de vedere, vineri au regretat amarnic. Sesizati ca toti cei 5 pinguini au jucat impreuna si acum doua etape. Spuneam in unul din comentariile la cronica trecuta ca faptele vor grai si echipa noastra, cea fara viitor, care a pierdut, isi va lua revansa. Multi au zambit. Atunci, in teoria ”valorilor de ziua 5-a”, cele doua echipe erau disproportionate, dar la final, la raportul golurilor s-a consemnat doar 2 (10 la 5). Vineri, in formule echilibrate folosindu-ne de aceeasi teorie a valorilor (depasita in opinia mea) , raportul golurilor a fost de . . . 2 ? Nu. De . . .  3? Nu. A fost de 4!  Adica scor final consemnat: 12-3 pentru pinguini.
Ultimele doua etape au demonstrate ca la noi acea teorie a valorilor e perimata pentru ca nu ia in calcul si forta grupului ci doar a individualitatilor. Noutatea propusa de grupul care a lansat conceptual ”revolutionar” a constat in autosustinere, in ambitie si in implicarea ”egala” a tuturor jucatorilor in cele ce se petrec pe teren.. A rezultat o forta de grup extraordinara. Talentul din fiecare s-a descatusat, nu a mai fost teama ca daca nu ai pasat vedetei vei primi observatie, nici retinerea sa te exprimi cateodata dupa chipul si asemanarea proprie in detrimentul instructiunilor de joc pe care ti le fixeaza din mers un asa-zis cunoscator din echipa ta sau, ca atunci cand gresesti vei fi umplut de sus pana jos de reprosuri sau mustrari, de la cele blajine pana la cele mai abjecte. Nu, asemenea stari si comportamente nu se vor intalnii in interiorul acestei ECHIPE DE CONCEPT .

Domnule profesor Bete, raportam : OBIECTIVUL DVS. A FOST INDEPLINIT!      Respect+maniera = forta grupului = victorie ! Si ce victorie ! Va asteptam sa reveniti si sa va ocupati locul in echipa care tocmai s-a lansat spre marea performanta. La fel pe domnul Vasea !  

PS – Desigur, lista pentru a face parte din aceasta echipa e deschisa, dar numai in conditiile de mai sus !    Gloria presupune si unele ”sacrificii”.

17 comentarii:

  1. Bebe imbatrinesti urit si e pacat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceleasi echipe ca data trecuta? Parca de la invinsi au lipsit Ely si Tudor.Dupa cum s-a vazut Mitica fara Ely e zero brat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicit echipa invingatoare , din nou BRONSON a aparat bine, a scos citeva goluri ca si facute care cintareau ceva la momentul respectiv . Tavi a fost in bulan a ales bine , a scris cronica ca la ROVINE , nu stiu ce scria fara GABI 3 care afost mai util decit ELY deoarece alearga mult , e peste tot si vine mereu inapoi la aparare . El cu PAUL a tinut bine apararea, aici s-a facut diferenta . Ely daca avea 2-3 goluri avantaj gata, se juca si nu mai dadeam de el si in aparare . Tavi ai pus un gol in plus dar nu mai conteaza la dezastru nostru. Noi nu am legat mai nimic , multe pase au fost tocmai bune de interceptat si de plecat pe contra- atac de GABI 3 CARE PE SPATII MARI , CULOARE NU IL MAI PRINZI cu 4 oameni in cimp i-a fost mai usor. Am incercat sa joc ceva cu POPICU CARE A URCAT virf dar nu merge, a primit citeva mingi bune dar le-a ametit . El ar fi mult mai util in poarta si mai ales daca ar tacea si sa nu mai faca pe jucatorul antrenor ca te enerveaza la culme de numai joci nimic. SI acum a facut iures degeaba cred ca este o problemea de a mai juca cu el.. Cind ii dai mingea se termina , sau cind ia un gol gata iese din poarta. Am ajuns sa-l punem pe STELICA in poarta, era clar ca luam gol el este util fundas . Am luat 3 goluri cu poarta goala , portaru nu mai era BOGDAN, A DAT DE PE LINIA PORTI 2 -3 GOLURI , ce sa mai comentezI. NOI am gresit ca am iesit prea sus si am fost prinsi de multe ori pe contra -atac si ERA O FORMALITATE golul . Dar asta e, ai de invatat din greseli , scorul este rusinos .NU caut scuze, dar am jucat cu 3 fundasi nu am avut om de combinatii. Motane rezolva-ti treburile si vino la teren.Anonimule am fost zero barat ca am jucat cu tine .

    RăspundețiȘtergere
  4. Si uite asa, mititelul iar da vina pe altii, ca doar a luat bataie,nu ? Daca invingea, ehehe, meritul era al lui si iar i se infoia parul de pe picioare.Mititelule, cand o sa-ti dai seama ca esti un anonim, desi semnezi caca pitanu ? Nu esti bun in atac,unde ti se spune cap de linie, iar in aparare esti varza a la Cluj.Sa nu te mai vad niciodata cu mine in echipa ca fac apoplexie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Popicule tu nu faci apoplexie esti in permanenta in starea asta Problema ta o sa fie cind nimeni n-o sa mai fie cu tine in echipa.

    RăspundețiȘtergere
  6. O sa fie sau n-o sa fie, hotaraste-te ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Rectific m-am grabit nimeni nu o sa mai joace asa trebuia .

    RăspundețiȘtergere
  8. Conceptul lui Beţe n-avea legătură cu câştigul, dimpotrivă, echipa adversă n-avea decât să fie mereu învingătoare, astfel încât nici ceilalţi să nu mai aibă de ce să facă reproşuri. Dar ce te faci cu Miticăpitanul, care boscorodeşte şi la victorie?! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Profesorul de fotbal si bune maniere15 mar. 2016, 10:18:00

    Fratilor, ma dau batut ! Mi-am pierdut tineretea sa fac fotbalisti din miticaca,behehe,stelicaca, tavita, cotoiasul cel nebun si n-a iesit nimic.Recunosc, m-a invins antitalentul lor.Degeaba le-am spus ce trebuie facut, in zadar le-am aratat cum trebuie procedat,eu vorbeam, eu auzeam si ei cangi, ori nu intelegeau, ori nu puteau, nu stiu, dar rezultatul e cel pe care-l vedeti si voi, pentru ei mingea e in colturi, joaca parca legati la ochi.M-am gandit sa le fac rost de niste carucioare cu telecomanda pe care s-o manuiesc eu de pe margine, iar ei sa aiba impresia ca joaca. Nu pot sa le iau bucuria de a se crede fotbalisti. E singura lor placere si ar fi o cruzime din partea mea sa-i dezamagesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. Steaua e numai una15 mar. 2016, 11:52:00

    Or fi terminat maidanezii banii de nu mai au nicio victorie in ultimele cinci etape! Da-ti cite un leu sa-i trecem strada.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nelu cel Batran15 mar. 2016, 13:44:00

      Un fel de cronica
      Fiindu-mi incredintata poarta cetatii, urmaream de pe pozitia mea si ascultam vuietul bataliei crancene care, cand se-ndeparta, cand se apropia, cand se-ndeparta cand se apropia. I-am distins pe vajnicii aparatori ai valorilor neamului, de la Bete Voievod incoace, Tavi cel Mare si Sfant, Bogdan Viteazul, Gabi Tepes si Paul de Hunedoara, care luptau vitejeste cu uraganul insusi, deslantuit de o oaste vrasmase. Dupa semiantunericul de pe stindarde si dupa racnetele infioratoare de-ncurajare si indemn, am banuit ca sunt turci. Fapt ce s-a adeverit intr-un ceas, acestia fiind vanturati. Au curs apoi tuicile si berile, din pocale in burdihane.

      Ștergere
  11. "da-ti" cite un leu sa faca si stelistii scoala.

    RăspundețiȘtergere
  12. De la concept la contraceptiv

    Sub auspiciile începutului de primăvară, o ploaie şi un vânt, aidoma sfârşitului de toamnă (la ora când scriu aceste rânduri ne aflăm deja în plină iarnă aşteptând cu nerăbdare ca în zece zile să trecem la ora de vară), au îmboldit mironosiţele, să ridice fustiţele statuilor vetuste din marmură de Carrara, încrustată cu diamante rare, fiecare având cel puţin 200 K. Nu mică le-a fost mirarea când în faţa ochilor le-a apărut o prea frumoasă şi tânără portiţă cu găuri multiple în faţă, pe spate şi în laterale, sprijinită bine în gazon de doi craci puternici, echidistanţi, netezi şi apetisanţi, cu nurii abia înmuguriţi săltaţi la înaintare, cu o apărare fragedă şi rumenă în obrajii portarului care o părăsea adesea oscilând între oriunde şi nicăieri. Deşi proaspăt hirotonisiţi la concept, mironosiţii nu şi-au putut stăvili preacucernicia şi au împins vreo 11-12 balonaşe prea mult adulate, din faţă, din spate sau chiar de pe linia de demarcaţie, în nuditatea sublimă a porţii, dând naştere prematură la tot atâţia puişori de goluri valizi. În fapt trebuiau să fie vreo 16-17, dar fascinarea emoţiilor puternice, i-a făcut pe unii să mai dea şi pe lângă de câteva ori. Natalitatea îngrijorător de crescută i-au determinat pe fragezii apărători, 3 la număr şi cu portarul 4, să urce necugetat pe nimburile celor 2 înmuguriţi, în speranţa de a combina împotriva conceptului de viol african, dar deşi combinaţiile nu le-au ieşit, ci mai degrabă le-au intrat, Neluţu a scos vreo trei, patru vaccinuri antinatalitate ca şi făcute. Astfel conceptul nu a putut, încă, cuprinde întreaga populaţie fotbalistică, zarva iscată în zăvoi fiind pur latină, întocmai ca la noi.
    Fostul şef al Ligii a hotărât :” Toţi cei care s-au făcut vinovaţi de penetrarea neîncuvinţată prin faţă sau prin spate a porţii aproape caste, precum şi cei care au pasat decisiv balonaşele adulate (un fel de peşti motivaţi doar spiritual, nicidecum material) vor purta următoarele trei etape prezervative roz-bombon cu gust de lămâie acră iar poarta rebel acceptantă va fi îndopată cu anticoncepţionale la concept şi căptuşită straşnic cu un sterilet de tip industrial şi gust
    de banană coaptă. Cei care nu vor respecta prezenta hotărâre, vor fi suspendaţi pe termen nelimitat, meciul putându-se desfăşura chiar şi în situaţia de unu la unu, cu condiţia ca şi mireasa să fie mulţumită.”
    Violatorul de convenţii

    RăspundețiȘtergere
  13. Profesorul distrat16 mar. 2016, 10:20:00

    O blonda si o bruneta se plimbau pe strada, cand il zaresc pe trotuarul celalalt pe un baiat. Bruneta:
    - Uite, draga, e prietenul tau Mitica. Fa-i cu mana.
    Blonda:
    - Lasa, draga, ca e obisnuit sa-si faca singur.

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca ma musti de cur macar ai curajul sa te deconspiri. Ca veni
    vorba nu stiu la ce te referi. Na ca am ajuns sa comunic cu a- nonimi, vorba vine.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ha, ha, Liverpool-Dortmund!

    RăspundețiȘtergere