sâmbătă, 25 ianuarie 2014

In asteptarea...



                Bineinteles nu in asteptarea lui Vasea si nici a lui Bronson, ci a zapezii care a venit a doua zi ne-am incins la joc in urmatoarea formula:
Echipa E: Ely, Gabitza, Stelica, Bete, Gaby, Robert, Popica
Echipa C: Catalin, Mitica, Motanu, Tudor, Paul, Bebe, Luci si Bogdan
                Printr-o conventie facuta cu ceva timp in urma am stabilit ca cel care alege al 2-lea (fiind impari la numar) sa aleaga ultimii doi oameni. Spre ghinionul meu m-am ales cu Bogdanel care a fost intr-o forma de zile mari, capat de linie la majoritatea actinilor. Chiar daca echipele par dezechilibrate la prima vedere (Gabitza+Ely), trebuie sa precizam ca din motive tehnice avand probleme cu bujiile (asa am inteles de la Mtiica), Gabitza a evoluat pe postul de portar, deci echipele au fost foarte echilibrate. Meciul incepe intr-o nota de tatonare a ambelor echipe, cca 20 min fara gol, dar dupa o faza frumos lucrata de Cata, Tudor si Mitica reusim prima bobitza a partidei, autor Miticaaa. Pasele curg destul de bine in echipa C si la un moment de neatentie in fata careului advers apare si a doua bobitza, autor Cataaa. De la 0- 2 filmul a inceput sa se cam rupa, echipa E incepe sa combine mai mult, Ely ca niciodata joaca foarte mult cu colegii de echipa si bineinteles apare si prima bobitza, autor Roberttt. Dupa cateva minute la o actiune ce nu anunta nimic important Stelea egaleaza. Ma cam pierd cu firea si incerc sa fac o mutare castigatoare, il scot pe Paulica din poarta (omu venise la miscare) si il bag … pe Bogdan. Bineinteles ca mutarea a fost …  si pe principiul cand vezi o minge ca vine spre tine cu o viteza mai mica de 20 km/h iar tu esti intre buturi, boxeazo prietene, nu ca Pascal ci ca Bute, adica prost. La o centrare spre poarta noastra Bogdanel da o directa de dreapta mingiei si aceasta ajunge la …. vulpoiul (la figurat) Popica care face 3-2. La acest scor schimbam portarul, intra Lucica. Robert care pe mine m-a impresionat placut in ultimele meciuri reuseste desprinderea de 4-2 dar are o ciocnire mai dura cu Lucica la o minge centrata de Ely in careu, vina nefiind a nimanui amandoi incercau sa joace mingea, aici intervine Mitica care era pe langa subiect si care trebuia sa isi faca simtita prezenta, reprosandu-i lui Robert jocul dur (daca tacea filozof ramanea). Trecem peste acest mic incident si marcam si noi golul sperantei, autor Mitica (sut Cata de la 10m, Mitica sare peste minge, Gabitza plonjeaza, mingea atinge bara il loveste in spate pe Gabitza si intra in poarta), nu pot sa ma trec ca autor, deoarece timp de 15 secunde dupa marcarea golului Mitica mi-a explicat cat de bine a sarit el peste minge;)). Dupa cum precizam si mai sus Ely isi serveste colegii cu pase de vis iar pe rand Robert (vreo 3-4 clare), Popica, Stelica cat si juniorul ne iarta de un scor la handicap. Pe la si 25 apar si juniorii asa ca suntem nevoiti sa incheiem distractia si in asteptarea zapezii fugim la ping-pong.

Ping- Pong: Aici ne prezentam in formatie de 8 voinici, unul mai oboist decat altul dar cu atitudine. Nu ne incadram noi in decor, majoritatea meselor fiind pline de ping-ponogisti :)), dar atmosfera de la masa noastra ….e de zile mari. Aproape toate meciurile au fost la dublu, combinatiile facandu-se intre urmatorii combatanti : Bebe, Luci, Gabitza, Mitica, Popica, Cata, Ely si Stelica. Au fost si 2 meciuri la simplu Popica-Mitica si Luica-Popica, primul meci aducandu-mi aminte de o poveste de-a lui Gabitza: ,,Cata a jucat Mitica tenis de picior cu Popescu si parca ma uitam la un joc intre tata si fiu cand tata (Mitica) incerca sa-si invete copilul (Popica) sa puna macar mingea in teren ;)), la ping- pong rolurile s-au inversat si Popica a aratat ca are si calitati, este un tata extraordinar. Daca la capitolul tehnica, tinerii au impresionat la celelalte capitole (distractie, atmosfera, voie buna…etc) ceilalti colegi au fost net superiori. In asteptarea urmatoarei partide de ping-pong, va las sanatosi si bucurosi.

duminică, 19 ianuarie 2014

Foresta de Fălticeni

Fiind la debutul în postura de redactor publicist-comentator al fenomenului, o să îi rog pe cei cu mai multă experiență să îmi ierte, dar să și corecteze, eventualele fapte care nu corespund întocmai cu realitatea. Pe la jumătatea meciului mi-am adus aminte că îi promisesem mentorului meu că fac cronica, după vreo 3 minute am uitat din nou, așa că nu am fost prea atent la marcatori și alte detalii de acest gen.

Așadar, o zi frumoasă de jucat, în care s-ar fi putut evolua fără probleme și sub cerul liber, dar ostilitățile s-au desfășurat în balonul mic. Trebuie să încep cu o veste foarte proastă pe care mi-a dat-o nea Bebe, și anume că s-au desființat dușurile, dar cum suferința noastră nu este împărtășită și de ceilalți, nu voi insista pe acest subiect. Echipele:
Foresta: nea Paul, nea Bebe, nea Stelica, Bogdan, Cătălin, Cornel, Găbiță, Robert, Popică
Echipa cealaltă: nea Nelu Bronson, nea Luci, Motanu, Bețe, nea Gabi, Mitică, Eli, Cristi Gaze, nea Vasea, Tudor TVR (cand a aparut Tudor la teren, nea Vasea a trecut la forestieri - asta prin minutul 10)
Prima concluzie este că Foresta a avut mai puțini de „nea”, de aici și lipsa de experiență.

Echipa cealaltă a început meciul în forță, deschizând scorul relativ repede. Combinațiile dintre Cristi, Eli și Mitică au mers foarte bine la început, când fundașii Forestei păreau depășiți aproape la orice fază. Lucrurile au început să se așeze după ceva timp, dar deja era 5-0, astfel că socotelile păreau făcute. Foresta reușește să marcheze și reduce din diferență, pe fondul unui joc bun, moment din care au început și certurile în formația adversarilor. Eli le-a reproșat celorlalți aproape fiecare minge greșită, motiv pentru care și jocul său a avut serios de suferit, în ciuda faptului că reușise câteva execuții superbe în prima parte - inclusiv vreo 2 goluri de excepție. Dacă nu mă înșel, s-a marcat alternativ până la 7-3, când avea să înceapă o revenire extraordinară. Cu Găbiță și Cătălin în formă maximă, dar și cu o apărare care cu greu a mai lăsat câte o minge să treacă, s-a ajuns la 7-6, când subsemnatul a trimis mingea plasat, în dreapta portarului, egalând. De remarcat că Eli l-a învinuit pe Mitică pentru acest gol, apaludându-l ironic în genunchi timp de câteva secunde. După numai câteva momente, liderul apărării adverse, Motanu, a suferit o accidentare provocată de o mișcare greșită, fiind nevoit să abandoneze, apoi a fost urmat la vestiare de Tudor, care era, ca de obicei, pe fugă. Nea Vasea a făcut cale întoarsă la Echipa cealaltă, iar lucrurile au devenit mult mai simple pentru Foresta, care oricum domina autoritar. Golul prin care s-a preluat conducerea a venit mai mult decât logic, aproape fără bucurie din partea celor din Fălticeni, la fel ca și cel al desprinderii, de 9-7. Echipa cealaltă a mai marcat o dată, apoi Cristi a insistat să ceară penalty la o fază pe care personal nu am văzut-o, discuțiile s-au întins mai mult decât era cazul, iar Găbiță a preferat să plece. Victorios!

La capitolul marcatori stau, așa cum am anunțat, mai slab, dar încerc. Foresta: Găbiță(5), Cătălin (2), Robert (2); Echipa cealaltă: Motanu (1, din propriul careu!), restul Cristi și Eli - posibil și Mitică. Mi s-a transmis clar că dacă a dat și nu-l menționez, nu mă mai primește.

Ceilalți combatanți au hotărât să continue, impresia generală fiind că este vorba despre alt meci. Nu cred să fi apărut schimbări în echipe, cu excepția plecării anunțate acum vreo două fraze. Tot Foresta a fost cea care a reușit să se impună, de această dată cu 2-1, grație unei „duble” semnate de Cornel, care și-a spălat, astfel, păcatele adunate până atunci. Evident, habar nu am cine a marcat pentru Echipa cealaltă.

Vă rog să completați în comentarii marcatorii, precum și alte detalii care sigur mi-au scăpat.

Pe vineri! 

luni, 13 ianuarie 2014

Revenirea in balon!

  Iata ca dupa doua meciuri jucate afara pe sinteticul moale si cu multe granule , am revenit,ne-am reintors in balon sub cupola mica.
Drept sa spun, dupa vizionarea in direct pe Eurosport a Galei decernarii Balonului de Aur FIFA, de la Zurich,Elvetia, pe 2013, parca nu mai am niciun chef de cronica. Intre altele fie spus, m-au impresionat marele Pele si Cristiano Ronaldo. Spuneam de lipsa de chef pe fundalul tragerii de "clapa" oferita de coechipierul Catalin care a promis ca scrie cronica si n-a mai facut-o cu toate ca era randul lui; azi, luni pe la ora 11.00 imi da telefon si ma roaga sa scriu eu, deoarece domnia sa este plecata "din tara" si iata cum el a ramas cu promisiunea, iar eu cu scrierea cronicii. Cum sunt baiat simtit incerc sa ma achit de sarcina,chiar daca cu intarziere,pentru care imi cer scuze cititorilor acestui blog care si-au pierdut rabdarea si au continuat sa posteze comentarii(circa 20)la cronica anterioara, dezbatand cu ardoare problema cu boii,vacuta si alte alea,numai despre meciul de vinerea trecuta necomentand...
Dar sa revenim la ziua de vineri,10 ian.2014. s-au prezentat 16 musterii impartiti in doua echipe dupa alegeri.
Echipa AB: Nelu-Bronson, Bebe,Motanu-Razvan, Virgil, Bogdan, Mitica, Elly si Gabita.
Echipa BA: Popica, Vasea, Stelica, Paul, Bete, Catalin, Robert si Cristi.
Salutam revenirea lui Virgil dupa o perioada de absenta.
Componenta celor doua echipe parea una echilibrata, ba chiar cu un plus pentru BA in aparare cu trei fundasi de valoare in comparatie cu omologii lor de la AB, insa tocmai apararea a cedat. Pe scurt,echipa AB s-a impus cu peste zece goluri in fata echipei BA care a inscris peste cinci goluri. Cine stie scorul exact il rog sa intervina... Marcatorii au fost Elly, Gabita si Mitica, respectiv Catalin, Cristi si Robert. Atuurile echipei invingatoare au fost prezenta in poarta a bravului Bronson(de cand a revenit, echipa in care a jucat a pierdut o singura data) si randamentul ridicat al tandemului Elly- Gabita. La ceilalti s-a simtit lipsa unui portar,perindarea mai multora prin poarta nu este de bun augur, chiar conduce si la bulversarea apararii, prestatia mai slaba a lui Cristi. Jocul constant bun practicat de Catalin(ca un metronom, precum odata Boloni) nu a fost suficient. Cred ca a avut si multa nesansa Catalin, a lovit bara de vreo patru ori, destule suturi bune i-au fost blocate sau deviate( ex. un sut se ducea pe  poarta, dar a fost deviat cu mana de catre maestrul Mitica). Imi cer scuze pentru intrarea mai tare la Mitica, dupa care asteptam sa bata fault, dar hotomanul a continuat actiunea si a marcat gol.
Cam astea ar fi pe scurt faptele din teren legate de fotbal, insa ce ma ingrijoreaza pe mine cel mai mult este comportamentul execrabil la care a revenit Popica dupa o perioada in care am crezut ca s-a indreptat...Eu am crezut ca venim sa ne bucuram de putina miscare si sa ne destindem, nu sa ma "bucur" de toate injuriile si epitetele suburbane debitate de preopinentul; daca nu facem front comun sa-l aducem pe calea dreapta, eu cu parere de rau renunt de a mai veni in Agronomie. Dixit!   

duminică, 5 ianuarie 2014

Apărarea câștigătoare

Vreme bună, teren aproape impecabil, instalație de nocturnă parțială, o minge așa și așa, punte generoasă între Sărbători, astfel încât lumea s-a strâns, cu mic, cu mare, la primul meci al anului. Singurul absent important a fost Marinuș, știrile despre el fiind contradictorii. Tavi zice că ar fi rămas blocat sub masă la Hilton, la braț cu secretara, Găzel l-ar fi văzut plecat cu sorcova prin vecini pe la bulgari, iar altă informație din surse confidențiale spune că ar fi în așteptarea unui important transport de ciungă prespălată, așa că a lăsat fotbalul pe afaceri. Treaba lui, însă și-a luat adio de la postul de titular, fiind acum rezerva rezervei lui Ciulică. Bună țuica, maistre, să trăiești!
Ca de obicei în ultima vreme, s-a trecut la alegeri, c-așa-i în tenis, distribuțiile ieșind mai mult decât echilibrate. Iată-le:
Echipa Hănescu Mihăiță: Bebilă, Bețișor, Paulică, Ciuli, Găbiță, Eugen, Găzel
Echipa Copil Eli: Neluțu, Bazile, Răzvan, Stelică, Răzvan Police, Cătălin, Mitică
Meciul a fost disputat, echilibrat în prima sa parte și pe final, fără a se ridica la un nivel tehnic deosebit. Copiii au condus la un moment dat cu 3-0, meritele revenindu-i lui Eli, bine susținut de RăzvanP și Cătălin, după care s-au lăsat dominați și au contat mai puțin în atac. Aceasta nu a făcut decât să-i încurajeze pe Hănești, care au schimbat liniile, trimițându-l în atac chiar pe șeful lor . Acesta a marcat un gol cu capul, la una dintre puținele erori ale apărării adverse și a hărțuit permanent fundașii, cu unul dintre ei reușind chiar să se împrietenească. Nu știm însă să-și fi schimbat numerele de telefon, deoarece după meci au plecat în direcții diferite, dar timp mai este. Alt gol frumos a înscris tânărul Găzel, lob de efect peste portarul Neluțu, la poate singura ocazie când a scăpat de sub marcajul excepțional al bravului fundaș dreapta Bazil. Încă un gol reușit din penalti (în urma unui fault la Găbiță, fază care a și grăbit finalul jocului) l-ar fi putut face pe Găzel jucătorul meciului, dar n-a fost să fie, punctul înscris de Mitică (câteodată inspirat, alteori visător, ceea ce-i scade din calități) consemnându-i pe copii ca învingători meritați și pe unul dintre ai lor ca fiind Emvipiul partidei.
Meritele fiind împărțite, juriul încă deliberează, se pare însă că laureatul va fi un apărător. Cum Stelică și Răzvan au câte un cartonaș maro (ultimul pentru injurii în fază agravantă), în competiție au mai rămas Neluțu, care a dovedit a nu știm câta oară că la el este vorba de valoare și nu de noroc și Bazil, impecabil pe postul de fundaș lateral. De va fi acesta din urmă alesul, premiul se va duce însă spre mentorul său, care l-a învățat fotbal, l-a luminat și i-a arătat locul în echipă, de a ajuns acum să fie vedetă. Așa că ar trebui să ne simțim onorați că starul  a acceptat să-i pozeze alături de noi maestrului Paulică, clișeele fiind în momentul de față la developat.

P.S: La închiderea ediției primim un comunicat din partea federației, în care se specifică cum că "din repunerea mingii în joc în urma autului de poartă se poate înscrie direct gol, dar doar(!!!n.a) în poarta adversă", ceea ce face ca partida să se omologheze cu scorul de 5-3 pentru copii.



Nu am dori ca acest blog să devină site de matrimoniale, dar dacă tot am primit o poză de la prietena lui Marinuș, facem o excepție și o publicăm. Cred că pe urechiușe e scris numărul de telefon, așa că aviz amatorilor.