duminică, 10 iunie 2012

Cel alb, cel galben, cel rozi

Allah Preamilostivule, iată că minunea s-a îndeplinit! Su(s)pusul tău şi căpitanul nostru Găbiţă şi-a revenit! După cinşpe goluri servite ciumpalacilor vinerea trecută şi o bucată cu călcâiul în meciul de joi cu profesioniştii, iată că vineri a zburdat ca o fată mare (să nu exagerăm, măricică...) prin apărarea adormiţilor pelicani, servindu-i la fără de număr. Căci aşa este, indolent cum îl ştim cu toţii, Motanu a uitat şi scorul şi echipele... N-a uitat însă să-i aducă un smerit omagiu Prea-jucătorului, total dezinteresat de altfel, căci mai uşor scoţi juma de pahar de apă storcită (adică plată) de la Somnorilă, pe care l-am votat cu propria mânuţă  ca piua-ntâi la concursul de frumuseţe Miss Piranda Tâncăbeşti decât vreo licoare de la barosan.. Din câte se vede, o veste foarte neplăcută pentru BăSilică, care ne-a tratat (sau parcă s-a tratat...) cu fundu, pe punctul de a-şi pierde titulatura de golgeter-şef-jupân-mascotă.
Dar ce să vă mai povestim!?! Toată echipa pinguină a dat dovadă de abnegaţie şi vitejie, începând cu Gabi, reprofilat portar, reflexe, priză la balon, mobilitate şi inspiraţie. Apoi, Bebiţă, care a închis toată banda sa şi a dublat şi în centru la atacurile furibunde ala măscăricilor. Stelică, rănit la picior, Motanu, împuşcat într-o aripă, Claudiu, cu un imens travaliu şi alţii, şi alţii şi alţii... Singurul mai timid a fost Mitică blajinu, dar se pare că suferinţele din amor şi-au pus pecetea pe jocul său.
Evenimentul cel mai pitoresc al reuniunii i se datorează însă trimisului special al gazetei de perete Vocea Satelor, venit să filmeze  meciul pentru RadioŞanţ. Fermecat de prestaţia magnifică pe post de apărător a lui Marinică i-a acordat acestuia premiul special al juriului, o excursie cu căruţa până-n Bulgaria, nu ştim însă dacă şi înapoi! Nu c-am regreta nereîntoarcerea marţafoiului, dar din căte ne amintim, ciacardelul parcă a jucat atacant la echipa adversă!?!

PS: Îl sfătuim pe pretenu Marean să le lase încolo de premii şi să-şi relanseze cariera. În momentul când poate produce un act cum că a absolvit patru clase, văcuţele de la CAP Frumuşani îl aşteaptă cu mult drag. Singura problemă ar fi că proba de muls se dă pe tauri...


45 de comentarii:

  1. Geamparale cu bășica...
    L.

    RăspundețiȘtergere
  2. Unora ar trebui sa li se puna fiola si atunci cand scriu!

    RăspundețiȘtergere
  3. L. vine de la Lacusta sau de la Loboda?

    RăspundețiȘtergere
  4. Inteleg ca amicul GABITA a revenit la forma de odinioara,adica maxima si marcheaza "fara numar",incat cronicarul-motan nici nu mai stie despre ce scrie...
    Sper ca vineri sa va onorez cu prezenta mea,spre regretul unora!

    RăspundețiȘtergere
  5. Un arab lasa mostenire celor trei fii 19 camile.Primului ii lasa 1/2 din total, mijlociului 1/4 din total, iar celui mai mic 1/5 din total.Cum a fost facuta impartirea?

    RăspundețiȘtergere
  6. Este foarte simplu:lui Vasea ii lasa cozile, lui Mitica cocoasa si lui Motanu proba de microfon.Daca mai ramane ceva sub coada ia si Tavi iar copitele sint ale lui Lucian.

    RăspundețiȘtergere
  7. Alo, iiruc-ul! Mai dați cu flit, că iar au intrat muștele de rahat pe sîrmă și iar se umple blogu de cacao.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  8. L. vine de la Leustean,trei la doi lei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Lasati mistoul si rezolvati problema.Pentru Gabita e floare la ureche,asa ca lasati-l in pace.Nu-l obositi cu nimicuri.

    RăspundețiȘtergere
  10. Silică, ai putea să faci şi tu un pustiu de bine şi să scrii echipele, că ăilalţi cronicar văz că-s obosiţi.

    RăspundețiȘtergere
  11. motanu către Pitagora11 iun. 2012, 18:19:00

    Maistre, numele matale mic e cumva Marin? Oricum, nu mă bag la problemă, că n-am aritmetica la mine.

    RăspundețiȘtergere
  12. ce înseamnă să mai stea şi tăticu pe acasă... x la pauză pentru franţa-anglia la ăla mic şi nişte euroi în cont. cota de 2,1 că se dă gol în prima repriză (undeva prin minutul 25) era prea tentantă ca să nu joc la două capete şi, eventual, să fie 1-1. poc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Meciul l-a câştigat Gabi. A intrat în poartă când Luci a trecut la pelicani pentru alternarea superiorităţii numerice, deci jumătate de oră, plus încă vreo 15-20 de minute de echilibru numeric după plecarea lui Tudor. În tot acest timp a luat doar un gol, (poate două, dar nu-mi vine în minte decât unul), dar a apărat alte vreo 10 şuturi!!
    Scorul a fost 8-6, unul rezonabil pentru porţile de handbal. Eu am dat 5 goluri, dintre care unul în urma unei croşete de-a lungul zidului şi apoi al liniei de corner. Am mai repetat de două ori momentul vesel, dar odată am dat bară, iar a doua oară pelicanii, frustraţi că nu reuşesc să înscrie, mi-au negat golul pretinzând că mingea iesşise în aut de poartă, deşi nu trecuse dincolo nici măcar cu jumate din circumferinţă. Luci, care era portar, a dat-o la-ntors că n-a văzut, că altfel îi săreau pelicanii în cap.

    Cred că am uitat să vă spun, că eram prins cu concursul, dar vinerea asta nu pot veni, am Revederea cu colegii de facultate. Asta nu înseamnă că nu voi fi cu ochii pe blog...

    RăspundețiȘtergere
  14. motanu către Silică12 iun. 2012, 00:04:00

    ruşinos să se pricepă mai bine doamna decât tine la pariuri! fii pe fază, dacă sunt plecat te sun.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce bulangiu Lucian asta...
    L.

    RăspundețiȘtergere
  16. Adevarat graiesti,fiule!

    RăspundețiȘtergere
  17. Sa ne spuna si Mitica cand are revederea cu colegii de facultate ca sa-i facem cheta pentru consumatie.

    RăspundețiȘtergere
  18. Da, Motane ai dreptate,astia sunt cam puturosi(oricum pe tine nu te depaseste nimeni la acest capitol)si o sa scriu eu componenta echipelor,chiar daca n-am fost la meci;mama, ce echipe or sa fie...,ai umor MOTANELE!?!

    RăspundețiȘtergere
  19. Un parinte disperat12 iun. 2012, 14:03:00

    Ba, eu v-am ajutat pe voi si v-am rezolvat cand ati avut nevoie.Voi ce paziti? Vreti sa ma rog de voi? Atatia absolventi de facultati si nu misca niciunul?

    RăspundețiȘtergere
  20. Cred ca si domnul Lucian ar fi putut sa ne spuna echipele daca nu ar fi dormit!?!

    RăspundețiȘtergere
  21. Demostene Botez12 iun. 2012, 15:33:00

    Zau?Si cum ai facut?

    RăspundețiȘtergere
  22. motanu de pe trei13 iun. 2012, 00:06:00

    degeaba şefu vostru joacă aproape impecabil, cu şase bucăţi din opt ghicite, că vine ăla mic şi îl face dintr-un foc. sunt curios dacă acum îşi schimbă stilul...

    RăspundețiȘtergere
  23. motanu către păcălici13 iun. 2012, 00:09:00

    de abia acu văzui pe tuităr că ieri se jucară polonia-cehia şi grecia-rusia!?! hai noroc!

    RăspundețiȘtergere
  24. Pe unde o umbla Zacusca?Ori i s-au terminat tastele de cand se viseaza atacant?

    RăspundețiȘtergere
  25. Vad ca Leustean vorbeste-n somn.Sa nu cazi din pat,tataie!

    RăspundețiȘtergere
  26. @Popica&Mitica(Blajinu):Fratii mei,am pariat la DANEMARCA-PORTUGALIA scor corect 1-3(cota:11)si la 2-1 pt.PORTUGALIA a ratat COCALARU'de ronaldo(sic !) din pasa Nani singur cu portarul !!! Mi-a scos "lovelele"din buzunar!!!Bip!Bip!Bip! la infinit...Concluzia: fratii mei,sunteti de 87 de ori mai valorosi decat COCALARU' ala!!! PS.E valabil si pt.Vasra.
    Cu simpatie,acelasi Dan C.

    RăspundețiȘtergere
  27. La PS. am vrut sa zic VASEA,da' sunt plin de draci pe COCALARU' c7!!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Cocorule, te înţeleg perfect, eu l-am numit manelist fiindcă aveam victorie Portugalia în handicap, adică la mai mult de un gol diferenţă. Altă vedetă expirată este Robben, care s-a ofticat la schimbare deşi stricase aproape toate fazele de atac ale olandezilor. Nu mai zic că a îngropat-o pe Bayern şi în campionat, şi în Liga Campionilor!

    RăspundețiȘtergere
  29. În altă ordine de idei, aseară, pe 13, am avut ultimul meci din campionat, cu locul 3, pierdut lamentabil cu 7-2 sau 7-3, cu reproşuri între noi mai mult sau mai puţin întemeiate, cu Mihai plecat definitiv la atac la 4-2, cu ratări multe din care rezultau goluri primite... La anul mai iau 2-3 oameni pe vână, serioşi, că nu se poate să jucăm etape întregi fără nici o rezervă!

    RăspundețiȘtergere
  30. in primul rand scuze lu nea tavi pentru ca am pus presiune pe el la meci cu tot ca am dat doua goluri nici eu nu am stralucit marian a reusit sa bata un record care dateaza de cand sa jucat fotbal prima data atunci primi jucatori nu stiau care este poarta si scoteau tot ce se putea nu conta poarta marian trebuie felicitat ca ne-a adus an acele vremuri adica a scos 3 mingi pe linia porti la adversari.an proportie de 90 la suta noi pelicani santem vinovati pentru ca ti-am spus an ultimele 2 minute ca tu joci la noi

    RăspundețiȘtergere
  31. gabita eu eram o rezerva

    RăspundețiȘtergere
  32. stiti cea patit marinica. a venit un pusti si ia vandut un bilet pe care scria.iti place sa fii mangaiat .sa fii atins .sa fi pipait .sa fii incins .iti place sa simti respiratia la o gramada de fete si doamne langa urechea ta,sau poate pe gat ori pe fata .iti place sa ancerti poziti noi .sa ancepi rece si sa sfarsesti fierbinte si transpirat.dupa ce a citit marian i-a dat bani si fericit a plecat dar pe drum si-a dat seama ca nu are adresa si a intors biletu invers si ce credeti ca scria . ratb...cu noi fanteziile tale devin realitate.ancearca-ne 30 de zile alaturi de noi ..la un pret ce sfideaza concurenta

    RăspundețiȘtergere
  33. motanu spre câmp14 iun. 2012, 06:57:00

    se vede că nu vă pricepeţi deloc la fotbal! Mitică e Robben, Marean e Ronaldo, Luci e Cech şi Vasea e Mario Gomez. îţi dai seama ce onoare să joci cu aşa vedete...

    RăspundețiȘtergere
  34. Curiosule, nu ieși din casă să nu te lovesacă .... furtunele...
    L.

    RăspundețiȘtergere
  35. Echipele de vinerea trecuta, in formula de inceput:
    # Pelicanii - Tavi, Balaurul, Popicu, varul-Danut, Tudor, Ely, Cristi-g
    # Pinguinii - Luci, Bebe, Motanu, Stelica, Gaby, Mitica, Claudiu si Gabita

    As putea spune acum si echipele de vinerea viitoare, dar ma tem ca atunci,la comentarii, nu o sa mai am ce adauga.

    RăspundețiȘtergere
  36. Am ras de m-am prapadit de marinica. I se potriveste manusa chestia cu ratb-ul. Dupa ce i-au "expirat" numerele rosii, trebuie sa traga cu dintii de bike-ul din dotare, caci alternativa nu e alta decat ratb-ul. Iar acolo sunt doamne si domnisoare ...dar si barbati si nu se stie daca va mai ajunge vinerea la meci.

    RăspundețiȘtergere
  37. Luaţi de aici cu copy/paste:

    http://www.youtube.com/watch?v=aYbJkCwzEAg&feature=youtu.be

    RăspundețiȘtergere
  38. Asa...pentru aducere aminte, doresc sa laud doi pelicani, a caror realizari de vineri, au dat frisoane celor doi reputati portari pinguini (Luci si Gabi). E vorba de golul doi al lui Cristi, marcat lui Luci (pana sa treaca la noi), precum și golul de la distanta al lui Tudor, servit lui Gaby la vinclu, atunci cand acesta din urma era la apogeul evolutiei sale de vineri. Fara sa exagerez, cred ca bobita lui Cristi este una dintre cele mai frumoase executii vazute pe terenul sintetic. Sut puternic, fara preluare, executat de pe stanga, iar mingea catapultata s-a inaltat peste grupul din fata portii si apoi a plonjat fara sperante in coltul lung al portii. Marcheza rar gazistul, dar cand o face te lasa mut si te apuci de scris.
    Concluzia e simpla. Decat 10 cu calcaiul, mai bine doua de inalta amplitudine si larga respiratie. Ah, ce bine suna!

    RăspundețiȘtergere
  39. stiti cum la dat pe marin afara de la munca ,sa dus la sefu an birou ia aruncat telefonu pe jos la dracuit si la injurat pana astrigat ceilati angajati ,ba tanpitule noi am glumit ca ai castigat la loto

    RăspundețiȘtergere
  40. Prieteni, Motanu mi-a dat o veste rea, Vasea a păţit un necaz, e în spital şi un timp nu va mai veni la fotbal. Să-i trimitem un gând bun şi să nu uităm să fim mai toleranţi, că fotbalul e plăcere, altele sunt supărările în viaţă.

    RăspundețiȘtergere
  41. Vasea este internat la spitalul Municipal si se simpte mai bine. Miercuri seara a alunecat pe scari in momentul cand incerca sa prinda metroul la Unirii. Are contuzii serioase la fata, precum si o desprindere a unei vertebre cervicale, motiv pentru care in jurul gatului i s-a aplicat un fel de guler de fixare si sustinere al gatului si capului. Se pare ca nu sunt probleme sa se vindece. Va trebui sa astepte ceva timp si sa beneficieze de o supraveghere atenta, de specialitate.
    Desigur, suntem cu totii alaturi de el si-i dorim grabnica insanatosire.
    Ne vedem ca de obicei la locul faptei, dupa 14-30.

    RăspundețiȘtergere