duminică, 24 iulie 2011

Etapă cu puţine vedete

Vineri 22.07.2011, pe o vreme totuşi bună pentru fotbal, doar +32gradeC, s-a disputat un meci care a consemnat câteva lucruri aparte. În primul rand lipsa celor trei jucători-cronicari şi ai altor protagonişti obişnuiţi cu prezenţa la “primul fluier al arbitrului”. Apoi revenirea lui Eugen, scăpat ca prin minune de supravegherea strictă de la locul de muncă şi includerea lui în lotul pinguinilor, probabil în schimbul revenirii lui Milito la echipa care l-a purtat pe acesta spre glorie. În fine, intrarea pe teren a lui Şorţuleţ abia pe finalul meciului, când scorul era 2-0 pentru pinguini.
Din aceste motive şi cronica etapei este extrem de sumară cu impresii doar din ultimile 20-25min. Aşadar echipele:

• Pelicanii - Cătălin(nerefăcut, a stat în poartă), Balaurul, Traian, MihaiS, LuciMessi şi Milito,
• Pinguinii – Lucian, Bebe, Stelică, Gabi, Mitică , Eugen .

După intrarea lui Şorţuleţ, probabil şi datorită omului în plus, dominarea pelicanilor a fost continuă, cu ocazii şi ratări, campion al acestora fiind golghetarul Milito care a dat semne evidente de lipsă de inspiraţie şi de oboseală tocmai acum când juca la ai lui, după ce, în etapele precedente, a făcut atâta risipă de energie şi eficacitate. Din păcate aşa au stat lucrurile şi astfel nu s-a marcat nici măcar o dată în poarta dlui Lucian. Departe de noi intenţia de a-l încărca în totalitate pe Milito cu responsabilitatea lipsei golurilor. Aşa a fost să fie.
De partea cealaltă aproape nimic de reţinut, poate doar eforturile apărătorilor pinguini să nu încaseze primul gol, căci, apoi , cu siguranţă ar fi urmat întoarcerea rezultatului şi bifarea înfrângerii.
Întrebarea care ne-am pus-o a fost : - cum de au reuşit totuşi alb/negrii să dea două goluri (Mitică-singurul alb, restul negri , cu excepţia lui Bebe şi a lui Stelică percepuţi drept negri absoluţi - PelicanRaduTănase, prezent la faţa locului, a avut impresia la un moment dat că la pinguini sunt şi doi nigerieni)? Primul gol a fost dat de Gabi. După descrierea făcută chiar de autor la şedinţa cu răcoritoare de după meci, golul s-a marcat în urma unei piruete subtile urmată de un şut în colţul de sus al porţii. Dacă judecăm după şuturile expediate de tătucu în ultimile minute ale jocului, ne imaginăm destul de greu cum a reuşit el aşa ceva. Una peste alta, meritul îi aparţine. Al doilea gol a fost probabil capodopera lui Mitică, pentru că unii martori spun că mingea s-ar fi lovit de el la o fază destul de confuză. Ambele bobiţe s-au înscris în primele 10-15minute .
Pentru vinerea viitoare se anunţă un meci decisiv pentru palmaresul lunii iulie, statistica consemnând până acum câte două victorii de fiecare parte.

PS - Găbiţă, Răzvane, vă aşteptăm fraţilor, ce aveţi? Fără voi ne e totuşi mai greu să vă batem. Nu vedeţi ce s-a întâmplat acum.
- Cristi, tu de ce ai lipsit nemotivat la doar 32gradeC cu plus?
- Pe Popicu nu vrem să-l deranjăm de unde este, cenaclul “Flacăra lui Byron” putând să-i acapareze fără probleme tot timpul (7 din 7, 12 din 12). I-am fi recunoscători. Noi şi cei ce-i vor citi operele.

12 comentarii:

  1. problema e ca am ajuns sa fie meteo(in)dependent. daca nu ploua, adio buletin de bucuresti! si cand te gandesti ca anumite personaje care servesc acum sauna si strand se minunau cu voce tare: "cat timp liber au unii!"...

    RăspundețiȘtergere
  2. Motănele, pe la voi pe acolo, nu este vreo tarla buna pentru fotbal?. S-ar putea sa organizam o mica caravana si sa te vizitam in corpore, sa jucam etapa in provincie. Apoi micii cu bere, carligul la peste si parole-parole. Cine doreste poate chiar sa ramana si a doua zi sa-ti dea o mana de ajutor la treaba. Ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  3. Tavi,recunosc ca nu mi-a iesit mai nimic in meciul de revenire la echipa-mama,acelasi lucru spunand(despre el)si Messi-jr.Poate data viitoare...

    RăspundețiȘtergere
  4. Tavi,cred ca am inteles bine,concediul vostru va fi in Italia la Alberobello in camera cu patul cu baldachin...

    RăspundețiȘtergere
  5. Adevarat sau doar posibilitate, e foarte frumas in ambele ipostaze. Altfel, ai dreptate, la urma urmei si vineri e o etapa, vorba parafrazei la replica finala din "Pe aripile vantului".

    RăspundețiȘtergere
  6. Gabita, rumeneste-ti suncile sensibil subtiate in ultimul timp,
    pe unde esti prin „tari” mai calde, noi cu stiinta noastra de fot-
    bal ne descurcam cum putem sa nu te facem de ras in lipsa,
    exprimarea noastra fiind mai combinativa, incercand sa-ti su-
    plinim lipsa de pe teren si din inimile noastre. Eu sper ca la
    intoarcerea in mijlocul (era sa zic talia) noastra sa fii perfect
    echilibrat fizic si mai ales psihic. Altfel eu am venit de la mare
    cam soprana de coloratura neagra asa cum remarca Tavita de
    vie. Vremea a fost aparent confortabila dar eu tot am transpirat
    bine si cu folos, ma indeamna modestia sa afirm. Dupa aceasta
    introducere te asteptam inapoi la noi ca esti important in mecan-
    ismul echipei.

    RăspundețiȘtergere
  7. cristi nu am putut veni pt ca am un inginer pe giurgiu care ia fost luat permisul si nu are cine sa aduca baieti in bucuresti dar vineri imi iau liber si pun alt inginer sa-i aduca

    RăspundețiȘtergere
  8. I-a uita-te! Eu stiam ca inginerii conduc lucrarile, iar pentru deplasari au sofer. La voi,Cristi, se pare ca lucrurile stau invers. Inginerul face pe soferul si baietii comanda: stanga-dreapta. Asa, uite unde ati ajuns. Pana vineri puneti fiecare lucru la locului si sa nu mai lipsesti. E un meci decisiv. OK?

    RăspundețiȘtergere
  9. Ia te uita si eu care credeam ca inginerii stiu sa scrie!

    RăspundețiȘtergere
  10. Un filozof, nu filosof27 iul. 2011, 13:21:00

    Ia te uita si eu care credeam ca inginerii stiu sa scrie!

    RăspundețiȘtergere
  11. DEX-ul admite ambele forme filoz/sof. Ca o curiozitate, eu am
    scris doar primul comentariu semnat Bebe fil... celelalte sunt
    scrise de alter ego-ul meu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Dragi colegi de placere fotbalistica va doresc o disputa antrenanta in meciul de astazi,la care,din pacate,nu pot participa.

    RăspundețiȘtergere