duminică, 10 iulie 2011

Bute, pelicanul învingător

Dragii mei, vineri 8 iulie 2011 a fost ziua celei de-a 2-a etape din cele cinci ale acestei luni de adevărată vară . La ora 15 erau 34 gradeC iar după meci termometrul indica nu mai puţin de 38gradeC. Temperaturi ridicate la propriu dar şi la figurat. După victoria din meciul precedent pelicanii doreau să continue începutul bun din acest al doilea semestru competiţional.
Aşadar echipele :
  • Pelicanii - Virgil, Şorţuleţ, Balaurul, Traian, Popicu, Cristi, Robert şi Cornel debutant în Agronomie ,
  • Pinguinii – Lucian, Bebe, Stelică, Gabi, Motanu, Mitică , Sile şi Găbiţă

De la prima lectură, exceptându-l pe Cristi, se poate observa că din lotul pelicanilor a lipsit cel puţin o a doua piesă forte care să dea încredere echipei şi consistenţă jocului. Mă refer în primul rând la MeSe, care a revenit şi a jucat în ultimile două etape reuşind tot atâtea victorii, apoi la Tudor, sau LuciMessi. De Cătă ce să mai spunem. De partea cealaltă, grupul compact şi intact al pinguinilor, asemenea celor şapte fraţi şi a mireselor lor, la care s-a alăturat Sile, fratele vitreg, atacant pur sânge, integrat rapid pe postul lui Gigi.
Chiar şi aşa, partida a fost în prima sa parte aprigă cu destule ocazii la ambele porţi. În lipsa unui vârf adevărat pelicanii au practicat mai mult un joc poziţional, cu combinaţii în faţa apărării pinguine suprasaturate, presărat cu un-doi-uri şi şuturi de la distanţă. Cristi, Robert, Traian şi posibil Popicu, dar numai de pe loc şi nu din lovitură liberă, au avut mai multe realizări frumoase, din păcate nefinalizate. De partea cealaltă jocul obişnuit, cu şarjele fostului vitezist, sau cu angajări în adâncime ale lui Sile, de regulă laterale, urmate de centrări sau intrări ale acestuia în scurte combinaţii cu ceilalţi echipieri îngrămădiţi până atunci, veniţi din apărare. Nimic nu le-a ieşit. Slipul prea strâmp şi ionii negativi, cumulaţi în membrele posterioare, i-au influenţat lui Găbiţă randamentul şi precizia finalizărilor. De asemenea Sile, Mitică şi chiar Stelică au fost prade uşoare pentru apărătorii pelicani, bine organizaţi, dintre care Cornel s-a detaşat prin talentul său şi mobilitatea specifică vârstei. Păcat că a acuzat încă din această perioadă dureri datorate unor probleme mai vechi şi care aveau să-l determine ceva mai târziu să părăsească terenul de joc.
Primul gol a venit împotriva cursului firesc, în urma unei lovituri libere de la circa 5-6m de poarta pelicană. Găbiţă execută lobat , peste zid, în partea stângă şi Gabi, venit tiptil-tiptil şi nemarcat, reuşeşte să împingă mingea în poartă. Mai mult decât atât, la o fază în care şi-a demonstrat încă o dată ameţitorul joc de gleznă, ghepardul Traian îl zăpăceşte pe fundaşul care îl luase în primire şi este lovit de acesta peste ambele picioare (nu suntem sigur că voit). Articulaţia piciorului stâng cedează şi temuta extremă părăseşte terenul într-un moment în care echipa avea aşa mare nevoie de el. Rămaşi cu un om mai puţin, pelicanii încearcă să străngă rândurile şi menţin în continuare un echilibru de joc care încă oferea sperantă pentru întoarcerea rezultatului. Dar seria evenimentelor nefaste abia începuse. Aşa avea să se întâmple până la scorul de 4-0. Totul s-a frânt la o fază anonimă când mingea venită de sus, aruncată la întâmplare sau centrată (camerele de luat vederi nu au surprins momentul) cade în faţa porţii pelicane între doi fundaşi şi încorsetatul Găbiţă. Denivelările şi iarba tăiată în dinţi de fierăstrău fac ca mingea, altfel uşor de respins, să rămână pentru o clipă într-o poziţie incertă. Pentru clarificarea situaţiei, fundaşii aşteaptă preţ de câteva clipe, însă doamna minge o ia complet aiurea şi se lasă atrasă de domnul pinguin, rătăcit prin zonă dar încărcat electrostatic . Formalitate şi evident urmarea este marcarea golului doi. Exasperat de atâta cumul de neşansă Balaurul ia de gât sticla cu apă şi iese din joc. Lucian trece la pelicani şi echilibrul numeric se reface, dar nu şi jocul echipei. Desigur proaspătul convertit nu are vreo vină. Cu Robert în poartă, epuizat de atâta efort şi cu o apărare descompletată , în cadrul căreia Cornel abia se mai mişca din cauza durerilor, pinguinii mai înscriu de două ori prin acelaşi Gabi. Şutul de 3-0 îl apreciem ca fiind unul de excepţie. Mingea lovită scurt, din alergare, cu exteriorul bocancului, de la circa 6-7m de poartă, a prins efect suficient cât să ocolească fundaşul din faţă (Şorţuleţ) şi să poposească în colţul lung. Astfel tătucul autogolgheterilor se răcoreşte la 37gradeC , marcând într-un singur meci cam tot atâtea goluri câte şi-a consemnat el ca autor în ultimile trei luni în poarta lui Lucian. E ceva, trebuie să recunoaştem. Ar fi vrut el să înscrie şi pe cel de-al 4lea, ca să intre în clubul selecţilor, dar şi aşa rămâne performerul etapei.
Cum voinţa nu anulează durerea, Cornel iese din luptă pentru a desăvârşii seria ghinioanelor care s-au ţinut lanţ de gruparea pelicană. Ne pare rău, îi dorim refacere grabnică şi poate fi sigur că legitimaţia de pelican îi va fi păstrată cu grijă până la proxima revenire în Agronomie. În aceste condiţii Mitică trece la pelicani şi pe finalul meciului consemnăm cel mai frumos gol al partidei, acela de 4-1. Marcator Cristi cu o execuţie splendidă, din mişcare, la capătul unei faze şnur compusă din 4-5 pase succesive care au făcut şah-mat balizele pinguine. În acest moment s-a văzut că de unul singur este greu să faci totul în atac. Cristi are nevoie de cel puţin încă un echipier de valoare cu care să poată conlucra şi ajuta în segmental ofensiv al jocului.

Şi pentru ca totul să fie OK, supărarea pelicanilor a fost alungată de stânga nimicitoare a lui Lucian Bute. Aşa cum recunoştea cu fair-play Găbiţă, în adolescenţă super campionul nostru era denumit Pelicanul . Curând vor urma şi loviturile pelicanilor agronomişti în figurile drăgălaşilor de pinguini care vor vedea alb-negru în faţa ochilor (desigur, ideea de final este tratată, cum este şi firesc, la figurat) .

45 de comentarii:

  1. Scuze, dar nu mă pot abţine...

    Pelicanul Bute,
    Cum te prinde,
    Cum te fute!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragă Tavi, dar Cristi îl are coleg în atac pe nepreţuitul Popicu...

    RăspundețiȘtergere
  3. motanu dedectiv?10 iul. 2011, 21:34:00

    Şi încă ceva,o informaţie de ultimă oră primită pe surse: Măria-sa Întunecilă Marean ar vinde tricouri în Obor, 10 lei bucata, 2 la 20 de lei, cu bonificaţie o pereche de şlapi. Şlapii m-ar interesa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bucurie mare pentru Bute, iar cei care nu sunt obisnuiti cu galele de box au ramas nedumeriti ce repede s-a incheiat meciul, ramanand cu berea si floricelele neconsumate. Cred ca lovitura a fost mai mult in tampla...vai de capul aluia.
    Motane, bietul Cristi a ajuns sa fie criticat de Popicu, cel mai exigent si valoros jucator-anternor din cati s-au perindat pe tarlaua din Agronomie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tavi, te înţeleg şi te iert pentru "fostul vitezist", nu-i uşor să treci peste aşa o aroganţă cum ai păţit la braziliana aia. Ar trebui să te treci în casetă Şorţuleţ cu Freză! :)) Şi a mai fost şi o foarfecă, la centrarea lui Mitică, cerută anume pentru această execuţie! De unde se poate deduce că pinguinii sunt interesaţi în primul rând de spectacol, nu neapărat să vă umple sacul de goluri (asta vine de la sine!). Iar după ce Mitică a trecut la voi, scorul a devenit 6-2, cu încă un gol al meu şi unul al lui Vasea, care a revenit la gol cu ocazia asta. Dacă nu schimba echipa, avea şanse şi Mitică...

    RăspundețiȘtergere
  6. Gabita, freza mea si cea din coltul barelor(asta intr-adevar a fost spectaculoasa) s-au consemnat din lovituri de pe loc. Sincer, nu-mi amintesc de golurile 5,6 si de al 2lea al nostru. Cu atat mai putin de autorul ultimului. Imi cer scuze, daca stiam iesea o cronica si mai faina pentru pelicani. La supararea care ma stapanea... Oricum la cate ghinioane si pierderi de componenti a suferit lotul nostru, oricine se poate lauda ca a facut spectacol. Cred ca Mitica a fost pana la urma corect. A ratat cand era la voi, dar a pasat la foarfeca ta, iar la noi s-a zbatut si împreuna cu Cristi i-au tabacit funduletul lui Bebe cu 3-4 ghiulele de a plecat bietul pinguin in concediu.
    Vezi ce faci cu slipul. El se poarta la soare pe cearceaf sau cand faci pluta. Altminteri e unul misto, ce e drept, dar cu inconveniente privind libertatea de miscare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ioane, pastreaza-ti salutul pentru tine. Sa-ti fie rusine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Trebuie spus pentru cei care au deschis blogul mai târziu, că Ion îl viza pe Popicu, deci Tavi a sărit în apărarea colegului său ca un brav pelican ce se află. De acum încolo cine se mai ia de Popicu are de-a face cu Tavi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai procedat foarte bine dle administrator (Gabita).
    O fi avand Popicu uneori probleme de adresare, insa consider ca nu in acest mod obscen trebuie sa i se replice, mai ales pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  11. PelicanRaduTanase12 iul. 2011, 22:23:00

    Ufff Şefu, ce sufocant şi ce stare daia generală de te trage la somn, de dimineaţă până dimineaţă . Încă se mai odihnesc pinguinii şi pelicanii care au combătut vineri pe canicula aia nebună.

    RăspundețiȘtergere
  12. evident, ....d-aia...

    RăspundețiȘtergere
  13. Daţi un copy-paste la link-ul de mai jos şi pe la minutul 2 şi un pic puteţi vedea scurte secvenţe în care veţi recunoaşte nişte protagonişti de ziua 5. În afară de mine, care i-am fost adversar direct lui Kamara, mai apar Cătălin Spania, Mihai Tenismanul şi, dacă nu mă înşel, cel pe care îl rupe la un duel la cap este celălalt Cătălin (eventual, să ne confirme).

    http://vaporuliubirii.a1.ro/secvente/Drumul-lui-Kamara-Ghedi-spre-Vaporul-iubirii_2945.html

    Încerc să fac rost de toată înregistrarea.

    RăspundețiȘtergere
  14. In primul rand ,,salut'' toti baietii. Referitor la link-ul pe care l-ai postat Gabitza, da este adevarat in acel duel apar si ,,Eu'' in zilele mele ''bune''. Sper sa ne revedem curand, poate o sa incerc sa joc pe postul care m-a consacrat ,,portar''. Bafta baieti !

    RăspundețiȘtergere
  15. Cătă, Mitică abia te aşteaptă, chiar avea nevoie de un portar! :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, da, asa este, ca doar Mitica este proaspata achizitie de mare valoare a pelicanilor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Corect, că tot zicea la golul ăla al meu de care nu-ţi aminteşti "LA NOI (subl. mea) n-a dat un şut ca ăsta!" :)

    RăspundețiȘtergere
  18. La noi o sa fie adevarat capitan, adulat si apreciat, pe cand la voi e ironizat. O sa simpta singur diferenta. Cand va venii si golul, probabil din pasa lui Cristi, se va auzi: Bai ce le-am bagat-o, ca sa tina minte... ca a fost odata ca niciodata ...

    RăspundețiȘtergere
  19. Până una-alta, de la voi fug jucători din cauza atmosferei. Parcă aţi fi Steaua. Rău aţi ajuns! :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Atmosfera este pentru ca valorile noastre traditionale nu joaca (Cata, MeSe, Eugen, CatalinSpania, Tudor+LuciMessi sunt cel mult la jumatate de norma) iar rezultatele desigur lipsesc. Milito e singura exceptie, dar el e un fel de jucator universal. Va revenii la matca cat de curand.
    Gabita, cand e meciul pentru Supercupa, sambata sau duminica?

    RăspundețiȘtergere
  21. Tavi,Supercupa se joaca duminica la Piatra Neamt de la ora 20,45 si poate fi vizionata la PRO-TV.
    Ai inceput sa ma omiti de la marcatori...;oricum,de cand am trecut la Pinguini, cu exceptia unui meci,am marcat in fiecare partida cel putin cate un gol,odata doua si alta data chiar patru bobite,asta, asa,ca sa se stie...

    RăspundețiȘtergere
  22. @Tavi - deci înţeleg că Mese făcea atmosfera bună la voi! :) Din toată lista aia îl reţin doar pe Cătălin. Eugen avea clienţii lui de care se lua, şi reciproc. Cât despre Cătălin Spania, e o pasărea prea rară ca s-o invoci.

    @Vasea: dacă nu mă înşel, când ai rămas pe sec nu avea cine să-ţi toarnă apa pentru şpriţ! :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Vasea, echipa care castiga Supercupa este cea mai buna din tara, nu?
    Revin, e adevarat,pe tine si pe Gabita v-am privat de cate un gol, imi cer scuze, dar cel mai grav mi se pare faptul ca nu imi amintesc autorul golului nostru, al 2-lea. Poate mi-l spune si mie cineva. Ofer aceasta oportunitate celor care vor sa faca misto de mine. Oferta e valabila doar astazi.

    RăspundețiȘtergere
  24. S-au, cu golul doi, m-a pacalit smecherul de Gabita pentru ca l-am sarit odata de pe lista marcatorilor ?

    RăspundețiȘtergere
  25. sau... , viteza dlor, ce...sai faci.

    RăspundețiȘtergere
  26. Tavi, mai bine o lasai asa necorectata.

    RăspundețiȘtergere
  27. Te l-as, daca asa vr-ei tu.

    RăspundețiȘtergere
  28. Intrebati-l pe Mitica, ce pelican a fost, este si va fi cosmarul vietii lui la fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  29. Se pare ca a amutit Popicu;macar de l-ar tine "mutenia" si pe teren!!!
    Si totusi,cine a marcat al doilea gol al Pelicanilor?

    RăspundețiȘtergere
  30. Vasea, sa fie vreun autogolgheter pinguin?
    -Ce saptamana linistita. Chiar nu cade rau aceasta acalmie si pe blog. Pot spune ca noi astia cativa, care "ne-am bagat", lucram la intretinere, astfel incat totul sa se mentina intact pana cand baietii vor revenii in forta
    si motoarele se vor tura la maxim.

    RăspundețiȘtergere
  31. O sa ajungem sa-l platim pe Popicu sa ne mai scrie ceva.Fara el,ne plictisim de moarte.Daca Popicu nu e, nimic nu e, vorba unui intelept de demult, pe numele lui de fata mare, Bebe.De glumele aluia mic, doar curcile mai rad si nici alea cand sunt treze.

    RăspundețiȘtergere
  32. Paradoxal, chipurile, Popicu este fan al lui Fan(e) Popicu! Iar vorba aia înţeleaptă e, de fapt, dacă Popicu nu e, nu e!
    În altă dezordine de idei, mă tem că-i voi dezamăgi pe fanii mei de la cârciumă... Isonul îl voi ţine, dar nu voi bea decât răcoritoare. Duminică se anunţă un meci tare la Ploieşti şi vreau să fiu în formă. Dacă se anunţă amatori pentru o excursie de o zi, am loc în maşină!

    RăspundețiȘtergere
  33. Azi nu vă încurc. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  34. Eu ştiam că Luci e un băiat sensibil, dar chiar aşa să se supere imediat ce i l-am propus lui Mitică pe Cătălin ca portar! :)

    RăspundețiȘtergere
  35. Azi va halim, n-aveti portar, n-aveti fundasi (Bebe, Motanu e ca si inexistent saptamana asta, si...nu excludem alte surprize), Mitica joaca la noi, ala Micu incepe mai devreme sedinta de conservare a energiilor, nu la nea Nicu ci de la teren, iar cu Sile stau eu de vorba.

    RăspundețiȘtergere
  36. Nu vine nici Popicu, deci chiar s-ar putea să aveţi o şansă...

    RăspundețiȘtergere
  37. Ca sa vedeti ce interes mai starneste blogul asta printre fotbalistii de ziua 5, scadeti din numarul total al interventiilor, pe cele ale lui Tavi(13) si Gabita(11).Veti constata ca lumea s-a cam plictisit. De ce oare?

    RăspundețiȘtergere
  38. Pierderea este a mea. Pe problema cealaltă, pot să spun că nu mă oxidez chiar în orice condiţii( la o simplă tastare de glumiţă). Încă o dată - succes!

    RăspundețiȘtergere
  39. Luciane sa-ti iei scufita pentru soare si petrecere frumoasa. In secret, ne bucuram ca nu vii. Abia asteptam sa-l bumbacim pe Gabita(portarul).
    -Lumea nu s-a plictisit de blog. Multi dintre noi sunt plecati sau sunt mai ocupati decat de obicei din cauza celor cu CO activ. In privinta lui Popicu problema este cat va rezista el fara blog. Sunt sigur ca foarte multi asteapta in tacere rezultatul testului de vointa .

    RăspundețiȘtergere
  40. Popicu n-a stat fără blog, doar că se dă fan al său ori anonim. Ideea pe care vrea s-o inducă este că vom ajunge noi la concluzia că o fi rău cu rău, dar mai rău fără rău. Dacă mergem pe logica lui, hai să eliminăm comentariile mele şi ale lui Tavi de la celelalte posturi, plus cele ale lui Motanu (care s-a făcut ţăran, dacă nu cumva era!). Reiese că Popicu vorbea doar cu Luci şi, sporadic, cu Vasea! Evident şi cu Impresaru, Chibiţu etc... :)

    RăspundețiȘtergere
  41. Atentie,a sosit Motanu si vine la meci!!!

    RăspundețiȘtergere
  42. Gabita, bineinteles ca mandea il percepe pe domnul Popicu in orice travesti ar apare el pe blog, chestia e sa nu-si dea el seama.

    RăspundețiȘtergere