vineri, 30 august 2024

O miuta fara istoric...

            Pe scurt...

 Intr-o zi aproape ideala pentru un joc de fotbal,am asteptat pana la ora 16 sa ne adunam mai multi de zece,dar degeaba...Am fost 11,dar Motanu s-a fofilat si m-a fentat cu scrierea cronicii,insa a baut berea promisa de mine,nu-i nimic,sa fim noi sanatosi...Gabita si Dan-Pizzaru au venit de la tenis in pauza miutei noastre si n-au mai jucat.Asadar, cei 10 au fost repartizati in cele doua echipe de catre Mihai-T si Gabitrei.

            E1 Favoritii: Ciprian, Gabitrei,Bogdan,Dani,Mitica.

            E2 Napastuitii: Doru-Bete,Tavi, Mihai-T, Salah,Vasea.

            Am jucat o miuta la porti mici pe terenul din stg.spate.Primele 10 minute au fost echilibrate,chiar Vasea putea deschide scorul la o pasa a lui Mihai,dar balonul reluat din bucata din lateral stg.a sters bara dar prin spatele portii,incat Ciprian portarul a crezut mult timp ca a fost gol.In schimb,la cealalta poarta,tanarul facut bine si talentat a deschis scorul cu un sut din lateral stg.,apoi a marcat si Gabitrei,rupandu-se echilibrul si echipa mai buna s-a distantat fara prea mari eforturi.La pauza scorul era deja 4-0,la Favoriti a intrat in poarta Gabitrei,iar la Napastuiti s-au mai perindat prin poarta, Tavi si Vasea.La 5-0 a reusit Tavi sa inscrie primul gol pentru E2,facand scorul de 5-1,apoi s-au mai marcat goluri,printre care si cel al lui Mihai-T printre picioarele lui Gabitrei care apara tinandu-se cu mainile de bara transversala,ciucit si cu piciorele oarecum desfacute.Ce s-o mai lungim,miuta s-a incheiat cu scorul de 8-2 pentru Favoriti(Dani si Gabitrei cate 3 goluri fiecare,Mitica si Ciprian cate 1 gol).

            De remarcat ca miuta s-a desfasurat in deplina liniste,fara vociferari si alte altercatii,cea ce nu prea s-a mai intamplat de mult timp,poate datorita si absentelor unor jucatori...Din pacate scurta cronica nu contine si imagini video...

            Daca sunt doritori sa vina cu completari sunt bine primiti,daca nu,nu si gata,sa se pregateasca viitorul cronicar al meciului de vinerea urmatoare!

sâmbătă, 24 august 2024

CÂND FOTBALUL DEVINE TEATRU!

       

Agronomie, 23 august 2024, 38 grade ..Lovitura de stat de la 23 august 1944

Meciul mult așteptat dintre Îmbrăcații alias "Leii Fără Dinți" și Dezbrăcații alias "Rățuștele Șchioape", promite să fie unul dintre cele mai intense dueluri ale stagiunii de vară.

Îmbrăcații alias "Leii Fără Dinți", vine după o serie impresionantă de victorii, cu un atac care a marcat goluri pe bandă rulantă și o apărare ce a lăsat puține ocazii adversarilor.

De cealaltă parte, Dezbrăcații alias "Rățuștele Șchioape" și-a regăsit ritmul după un început ezitant de sezon, acumulând puncte prețioase în ultimele meciuri. Cu un stil de joc bazat pe posesie și combinații rapide, Dezbrăcații alias "Rățuștele Șchioape", va încerca să impună un ritm care să destabilizeze apărarea solidă a adversarilor.

Din punct de vedere tactic, echipa care va controla mijlocul terenului are șanse mari să-și creeze numeroase ocazii de gol.

Confruntarea dintre jucătorii cheie, ale celor două echipe, va fi esențială pentru deznodământul final. De asemenea, finalizările în fața porții vor juca un rol decisiv, iar atacanții sunt pregătiți să profite de orice eroare a apărării adverse.

Cu miza ridicată și presiunea acumulată în jurul acestui duel, spectatorul Bețe, se poate aștepta la un meci tensionat, plin de dramatism și cu răsturnări de situație.

Va fi o bătălie nu doar a talentului individual, dar și a strategiilor bine gândite.

Mihai T și Sică, au purces la alegeri.

Echipele de start!

Îmbrăcații alias "Leii Fără Dinți" ►Bronson - Ciprian, Mihai T, Dan Pizzaru’, Mitică, Adi Colonelu, Doctoru’, Vasea.

Dezbrăcații alias "Rățuștele Șchioape" Gabi – Popică, Tavi, Țolea, Răzvan M, Sică, Mese, Găbiță.

P.S. Adi Colonelu’, Găbiță și Dan Pizzaru’, au venit să participe la această bătălie, după un nr de 120 de minute jucate în arena "Roland Garos".

Pe terenul de minifotbal "Speranța Deșartă", s-a desfășurat un spectacol fotbalistic demn de Cupa Satelor.

Echipa "Leii Fără Dinți", a întâlnit formația "Rățuștele Șchioape", într-un meci care va rămâne în analele sportului ca exemplu perfect de... cum să nu joci fotbal.      

            












Meciul a început sub auspicii promițătoare pentru "Rățuștele Șchioape".

Au reușit să țină mingea în posesie timp de aproape vreo 10 minute, înainte să marcheze primul gol al partidei prin Popică, care accidental a reușit să marcheze un gol adversarilor, gol pe care, chiar coechipierul lui Găbiță, l-a blamat.

Din acest moment "Leii Fără Dinți", a schimbat planul și a aplicat varianta "Dama cu Camelii" - ”Sufletul cunoaste refugii bizare”, demonstrând că, pot devora o echipă întreagă în doar 20 de minute, servind "Rățuștelor Șchioape", o porție de 7 goluri.

Tactica "Leilor Fără Dinți" a fost simplă dar eficientă: să dea mingea spre poarta adversă și să aștepte ca apărarea "Rățuștelor" să facă restul.

Această strategie a dat roade de șapte ori.

Primul gol a venit de la Adi Colonelu’, care a expediat o recomandată de la vreo 12 metri către buturile echipei adverse, Doctoru’ fiind și el în zonă în caz de ajutor.

La numai 30 de secunde, Adi Colonelu’, îl servește impecabil pe Vasea, care fără ezitare printr-o mică deviere îl pacălește pe portarul advers, ducând-și echipa în avantaj.

Și uite tot așa, au urmat rând pe rând la cârmă, Doctoru’, Mihai T, Mitică, Vasea și iar Mihai T, ultimul ducând scorul la un neverosimil 7-1.

De menționat că, în poarta echipei "Rățuștele Șchioape", pe final de primă repriză a intrat și Popică.

"Leii Fără Dinți", a demonstrat o foame de gol demnă de numele lor, mușcând nemilos din apărarea adversă.

În schimb, "Rățuștele Șchioape" a excelat în arta de a se bălăci prin propriul careu, ratând ocazii care păreau mai ușor de marcat decât de ratat.

Scorul final de 7-1 reflectă perfect diferența de clasă între cele două echipe - una juca fotbal, cealaltă părea să joace șotron pe un teren greșit.

Punctul culminant al partidei a fost spre sfârșitul primei reprize, momentul în care, la scorul de 7-1, Mese și Sică de la "Rățuștele Șchioape", au decis că au văzut destul fotbal pentru o viață întreagă și au început să solicite în gura mare "Hent! Hent!" sau "Fault! Fault!", deși mâinile adversarilor erau lipite de corp respectiv picioarele la locul lor, doar, doar o ține cu vrăjeala…

Careul propriu devenise pentru cei doi, un fel de zonă sacră, unde orice contact era interpretat ca un fault grosolan sau chiar henț.

Pe lângă abilitățile lor fotbalistice "impresionante", respectivii jucători de la "Rățuștele Șchioape" au demonstrat o vocație aparte pentru teatru și pantomimă.

Cu fiecare atac al "Leilor Fără Dinți", terenul se transforma într-o scenă demnă de un festival de dramă.

Mese, nemulțumit de atitudinea tutror participanților la acest fenomen, a aplicat o variantă nesportivă, dându-și drumul la vocabular, adresînd cuvinte mai dure, unul dintre ele fiind acela de "proștilor", părăsind atăt terenul cât și baza sportivă.

Sică - duetul lui Mese, a rămas în continuare pe teren pentru repriza a doua, fiind foarte agitat și iritat de rezultatul primei reprize, manifestând ușor și el un comportament nesportiv.

Pauza a fost pentru echipa "Rățuștele Șchioape", o mare terapie.

Locul lui Mese, a fost luat de Bețe, iar locul din poartă a lui Popică a fost luat de Găbiță.

Ce-a fost în a doua repriză? Scurta agonie!

Cu moralul refăcut și o nouă strategie "Rățuștele", au intrat optimiste pe teren.

Surprinzător, au rezistat eroic timp de 15 minute fără să primească gol, asta și datorită lui Găbiță, care a fost imbatabil în poartă.

În minutul 16, al celei de-a doua reprize, la o fază confuză între Bețe și Adi Colonelu’, în care primul declara că a faultat iar cel de-al doilea ca nu a fost faultat, Adi Colonelu’, a executat iute către Mitică un aut de margine, acesta marcând în poarta aproape liberă, moment în care au început iarăși nemulțumirile.

Adi Colonelu’, a acceptat varianta adversarilor și printr-un gest nesportiv a executat așa zisul fault, lovind mingea cu forță peste gardul împrejmuitor!

De aici a început tot scandalul, care a ulterior a și pus capătul unui meci și așa tensionat.

În concluzie, a fost un meci de neuitat pentru "Leii Fără Dinți" și unul pe care "Rățuștele Șchioape" vor încerca din răsputeri să-l uite.

Următorul lor obiectiv? Să găsească un sport în care să exceleze. Poate șah?

Arbitrul, vizibil ușurat că poate să-și termine tura mai devreme, a fluierat sfârșitul meciului, declarând victoria "Leilor" prin neprezentarea adversarilor în a doua jumătate a reprizei secunde.

În timp ce "Leii Fără Dinți" savurau victoria cu înghițituri mari de licoare și zâmbete largi, tabăra "Rățuștelor Șchioape" era scufundată într-un scandal apăsător, prin nimeni altul decât Sică, care vocifera și țipa ca o focă, găsind tot felul de scuze pentru neputința echipei lui și cu ochii injectați de frustare și-a îndreptat privirea acuzatoare spre învingători, că nu a primit un penalty, unul mic, acolo, de pomană, nici măcar atât!

Din surse se pare că, "Rățuștele", au plănuit deja o petiție către federație pentru introducerea "penalty-ului de consolare" în regulamentul oficial…😭 😭 😭.

Această cronică rămâne un testament al faptului că în fotbal, ca și în viață, uneori cea mai mare victorie este să accepți cu demnitate înfrângerea.

Sau, în cazul "Rățuștelor Șchioape", să o accepți pur și simplu, demnitatea fiind opțională.

După meci, Adi Colonelu’ și Mihai T, cunoscuți ca și suporteri ai lui Dinamo, l-au consolat pe Răzvan M (Motanu), pe pajiștea consacrată consumând licoarea vieții pe timp de vară!

Și neneaMotanu, care nu părea supărat de aceste derapări ale unor coechipieri, a declarat pe un zâmbet ironic, „Așa cum am promis, beau azi cu cățelușii!”, cuvinte rostite într-o tentă jucăușă.

În continuare, atmosfera s-a mutat de pe teren la terasa restaurantului Nostalgia, dar nu s-a mai simțit deloc aceeași camaraderie.

Unii dintre jucători, încă marcați de înfrângerea suferită, au ales să se așeze la mese separate, evitând privirile celor care sărbătoreau victoria zdrobitoare.

Sau cel puțin așa s-a înțeles.

Poate că timpul va estompa supărarea, dar pentru acea seară, diferența dintre victorie și înfrângere a fost clar resimțită, chiar și la terasa în cauză.

SCOR FINAL

Îmbrăcații alias "Leii Fără Dinți"                       7

Dezbrăcații alias "Rățuștele Șchioape"               1

Autorii golurilor

Îmbrăcații alias "Leii Fără Dinți"- Vasea-2, Mihai T-2, Adi Colonelu’-1, Mitică-1, Doctoru’-1

Dezbrăcații alias "Rățuștele Șchioape" -  Popică-1  

MVP-ul meciului - Greu de ales....🙆‍♂️.

Vă las pe dvs. sa votați! 

"Fotbalul este ca șahul, dar cu zaruri."

sâmbătă, 17 august 2024

Iar am luat bătaie


 

Ghici ghicitoarea mea! Vasea, nu te băga, că poate știe Colonelu...

Ieri, pe la prânz, primesc un semese de la amicul Silivacă (băiat bun, sufletist, da n-are minute) că sunt doar patru amatori de-o joacă mică, așa că întâlnirea se amână. Sună și Mitică, pe aceeași teamă, dar cum vinerea după-masă e singura mea zi liberă (pe vremea mea servantele aveau învoire joi după-masă) mă hotăresc să fac o plimbare la teren. 

Zis și făcut, iau cartea și merg pâș-pâș spre Agronomie. Când să intru în complex, pac, telefonul, Mitică mă bunghise din tramvai (se îndrepta spre Nostalgia cu prietenul Mihăiță) că hai să facem o partidă. Și am făcut! Mai bine de patru ore, la umbră deasă, cu întăriri pe parcurs. Nu vă spun formula de joc, nici echipele, ci doar scorul final: 10-5 (sau 9-6,nu pot ca să fiu sigur ) pentru Mihai, după ce o perioadă lungă s-a mers aproape cap la cap. Mitică are și el vreo trei bucăți, Pacientu și Veterinaru s-au pierdut în ceață și n-au punctat, restul cine știe ce-or mai fi executat. Tombi s-a dat rănit, Colonelu și-a efectuat ultima etapă de suspendare, Pigsy și Pițaru au servit patria la tenis.

PS: Ideal ar fi ca fiecare să-și recupereze ambalajele goale. Dacă nu, la fel de logic ar fi ca ele să fie ridicate și valorificate prin rotație. Mie nu mi-e greu să debarasez masa, dar nu-i corect față de ceilalți s-o fac mereu. 


sâmbătă, 10 august 2024

Neabatut Tomberon...

             Emotii mari ieri,vineri,ca nu ne strangem suficienti sa disputam etapa,mai ales ca natura,conditiile meteo erau favorabile jocului de fotbal;spun asta,deoarece la prezenta facuta pe WhatsApp,erau mai multi absenti,G3,Tolea(inclusiv oamenii adusi de ei,de obicei),Doctoru,Tudor-Tv,chiar si capitanu Mitica...,dar pana la urma au venit 12 oameni,majoritatea din nucleul fenomenului fotbaldeziuacincea.

            Gabita si cu Mihai-T au ales cele doua echipe,Gabita alegand primul,om cu om,se pare ca portarii au fost luati in al treilea val...S-a convenit sa jucam 2 reprize a 25 de minute fiecare,pe terenul din stanga spate.

            VALOROSII: Nelu-Bronson,Doru-Bete,Popica,Mihai-T,Sica,Vasea.

            NOROCOSII: Gaby-D,Razvan-M,Tavi,Dan-Pitaru,Ciprian,Gabita.

            Valorosii au inceput mai bine,Vasea a conlucrat pe stanga cu Mihai-T care a deschis scorul cu un sut din unghi.Nu dupa mult timp,Vasea paseaza de pe stg,in fata portii de unde Sica marcheaza,Urmeaza doua mari ratari ale lui Popica din fata portii,care in loc sa puna latul cu dreptul,el a incercat cu stangu lui,asa-zis de baza,la cele doua pase excelente oferite pe tava de Sica...,si asa in loc de 4-0,meciul se strange si Norocosii egaleaza prin Tavi ,sut din centru stg langa bara din stg. portarului si Dan-P cu un exterior,la semiinaltime langa bara din dr.lui Bronson,doua goluri cu noroc,asa cum le-a caracterizat Gabita...Lupta din teren e tot mai palpitanta,Norocosii chiar iau conducerea cu 3-2,ceilalti egaleaza la 3-3,apoi fac 4-3,Sica Tomberon, cum il alinta Motanu, marcheaza la foc automat,scorul ajunge la 6-4 pentru Valorosi si se opreste la 8-5.

            Marcatori pentru echipa invingatoare: Sica-5 goluri,goleadorul absolut,Mihai-T-2g,Popica-1g,si cu voia dvs.,Vasea 3 pase de gol si o bara transversala la o reluare puternica,dar a si gresit o pasa simpla catre Sica care s-ar fi soldat cu inca un gol;a mai dat si Mihai-T o bara laterala in dr.portarului.Pentru pierzatori au inscris,Tavi-2g,Dan-P-1g,Ciprian-1g;a mai fost un autogol.Gabita a dat 2 pase de gol. Bronson,in lipsa echipamentului de portar,parca a avut cateva ezitari.Cativa coechipieri(Mihai-T,Sica)si un adversar(Razvan-M) au apreciat evolutia lui Vasea,chiar daca n-a marcat niciun gol,prin implicarea in jocul echpei cu pasele oferite...Doru-Bete a facut cateva incursiuni in terenul partenerului de intrecere cu mingea la picior,chiar driblinguri,punandu-l pe "ganduri" pe Gabita...

           Asadar,disputa dintre Valorosi versus Norocosi s-a incheiat cu scorul de 8-5,fiind pana la urma o victorie logica.

           Ne-am retras pe pajistea noastra draga,unde Gabita ne-a tratat cu lichide,in special bere, facand cinste de ziua fiului Matei care a implinit 22 de ani,plecand repede la sarbatorirea evenimentului.Inca o data,La multi ani cu multe impliniri draga MATEI! Cand ne cam pregateam sa parasim pajistea apare si Tavi cu un cos de lichide,facand cinste,nu stiu exact pentru ce,probabil pentru ca si pe feciorul sau il cheama tot Matei,oricum, multumiri amandurora pentru tratatie.Pe final,au aparut si Adi'Colonelu cu Giggs de la petrecerea tenismanilor,se pare...Daca pe teren au cazut cativa stropi de ploaie,pe pajiste a plouat,dar f. putin.

            La buna revedere! Asteptam cat mai multe comentarii!

sâmbătă, 3 august 2024

DEJA VU!

 


Agronomie, 02 august 2024

Pe terenul din spate stânga al bazei sportive Sport Team, ne-am întâlnit vreo 10 spartani, doritori de mișcare și de adresare de înjurături.

Toate bune și frumoase, până când d-nul Motanu, ne-a anunțat că nu dorește să participe la acest eveniment întrucât suntem prea puțini și că are alte priorități, una dintre ele fiind studierea din poieniță a sexului frumos ce traversează aleea, în vederea acordării de medalii olimpice celor care au posteriorul și bustul mai robust decât media normală.

Și uite cum am rămas doar 9 spartani.

Gabi 3 și Mihai T, au purces la alegerea jucătorilor în varianta 5 contra la 4.


Echipele de start!

FC Gladiatorii Jucăuși – Popică, Bronson, Tavi, Gabi 3, Salah

SC Leii Hoinari – Ciprian, Mihai T, Mitică, Adi Colonelu’


Ca și mențiune…că premii nu am avut,.. Popică a schimbat pe final de meci locul cu Bronson, iar la echipa formată doar din 4 jucători, s-a folosi schema ultimul pe linia porții, adică doar Ciprian și Adi Colonelu’, ultimul fiind sosit de la tenis de câmp, arătând mai mult obosit decât odihnit.,






Meciul - la cele două porți cu dimensiuni mici, a început cu o atmosferă tensionată, echipa SC Leii Hoinari adoptând o strategie defensivă pentru a compensa dezavantajul numeric.

În primele minute, echipa FC Gladiatorii Jucăuși a dominat posesia, încercând să găsească breșe în apărarea adversă.

Rezultatul final de egalitate 2-2, reflectă determinarea echipei SC Leii Hoinari și incapacitatea celeilalte echipe de a profita de avantajul numeric.

A fost un meci plin de suspans, demonstrând că în fotbal, strategia și spiritul de echipă pot compensa diferențele numerice.

În primele minute ale meciului, SC Leii Hoinari, a reușit să deschidă scorul prin Mihai T, care a reușit un un-doi de toată frumusețea cu Adi Colonelu’.

Răspunsul echipei FC Gladiatorii Jucăuși, nu a încetat să apară și Salah a reușit să marcheze la o pasă magistrală dată de către Mitică, care l-a apostrofat ulterior  pe Ciprian, că părăsise poarta, el fiind ocupat în acel moment să joace aripă falsă și nu ultim apărător, posibil că vroia să prindă o cazare la Bran, la răvășitul oilor… din luna septembrie, pe considerentul că, poarta era liberă.

Și cum gafa asta nu era de ajuns echipei SC Leii Hoinari, Mitică nu se dezminte și îi mai pasează încă o dată decisiv lui Salah, pentru înscrierea golului doi a echipei FC Gladiatorii Jucăuși. 

Ce mai putem zice, decât că, cineva a jucat la pariuri....

Și ce să vezi? Ciprian iar nu era în fața porții…își căuta cred chiloții prin spatele porții, că el de fapt acolo era… 🤦‍♂️ 🤦‍♂️ 🤦‍♂️.

Și uite cum cuplul Mitică – Ciprian, au reușit relansarea meciului… 😭 😭 😭

Și poate când nimeni nu mai spera (nici chiar nea Gigi B.), egalarea la 2, avea să vină prin finalizarea lui Mihai T., ca urmare a unei pase a lui Adi Colonelu’, rezultată dintr-o recuperare spectaculoasă. a celui din urmă.  

Și când astrele păreau a fi așezate, la ultima fază a meciului, Ciprian bucuros că și-a găsit chiloții în spatele porții, le mai acordă încă o șansă echipei FC Gladiatorii Jucăuși, prin facilitarea unui penalti…. 🙆‍♂️ 🙆‍♂️ 🙆‍♂️.

Gabi 3, bucuros de situație (care se vedea deja victorios), execută și zeița Fortuna își arată chipul, moment în care mingea este orbită și ocolește poarta liberă degrevată de orice sarcini, consfințind astfel scorul final.                             

SCOR FINAL

FC Gladiatorii Jucăuși - SC Leii Hoinari  2-2

Autorii golurilor

FC Gladiatorii Jucăuși - Salah-2, assit – Mitică-2

SC Leii Hoinari -  Mihai T-2, assit – Adi Colonelu’-2  


Motanu' devenit URS!...dar nu Meier!

Hidratarea obișnuită s-a ținut tot în poieniță, urmată de episodul 2, la Nostalgia!

   "Fotbalul este simplu, dar cel mai greu este să joci simplu."