luni, 23 ianuarie 2023

RECONSTITUIREA

             Etapa a treia din 20 ian.2023 


Vazand ca nu se inghesuie nimeni sa scrie cronica,m-am gandit s-o fac eu dupa ce am citit si ascultat postarile de pe WhatsApps dinaintea si mai ales dupa meciul de vineri,plus s.a.surse.Apoi am purces la reconstituirea celor intamplate, pe scurt si fara greseli,sper.

Locul faptei:balonul mic de la Scoala de fotbal din Agronomie.

Prezenta:14 jucatori.

Absente de marca:Gabita,Gabitrei,Adi-P,anuntati initial.

Echipele:

            1.Faimosii:Nelu-Bronson,Razvan-M,Tavi,,Popica,Mitica,Ely,Andrei.


            2.Razboinicii:Tolea,Bogdan,exotica Alina,Vladimir,Doctoru,Hercule,Sica.


Prima echipa s-a impus in prima parte,nu degeaba se numesc faimosi, chiar a condus cu 7-4,dand impresia ca va castiga,dar razboinicul Tolea paraseste poarta si ca un adevarat conducator de osti isi duce echipa spre victorie,el si coechipierii sai marcand 4 goluri consecutiv,ajungand scorul la 8-7 pentru razboinici;gurile rele spun ca daca faimosii n-ar fi parasit terenul ceva mai devreme decat s-a convenit la inceput,bataia ar fi fost mai severa.

Despre autorii golurilor n-avem informatii clare,asa ca invitam pe cei prezenti la fata locului sa intervina cu cat mai multe date.

Atentie la Doctoru,el este un mare sufletist,un tip mai sensibil la rautati,asa ca aveti grija cum va comportati cu el,ocrotiti-l cat puteti ca s-ar putea sa paraseasca grupul si o sa regretati...




30 de comentarii:

  1. Bancul zilei: O femeie sună la ușa unui bărbat Un tip aude soneria, deschide şi vede o femeie, care întreabă:- Dumneata ai salvat ieri de la înec un băiat?- Da, eu.- Şi şapca unde e!?

    RăspundețiȘtergere
  2. Etapa 3/2023. Data 20.01.2023 ora: aproximativă, ca de obicei 15 și ceva(care cum poate)
    Meciul a fost umbrit de absenta unor nume grele ale fenomenului de Ziua a 5-a.(Gabriel si Mihai - doborâți de ceva carcalaci mioritici), dar și de "sportivitatea" si "fair-play-ul" prezenței surpriză, Daniel Marchidan.
    Echipa1:
    Căpitanul, Ely, Andrei, Popică, Bronson, Motanul, Tavi.
    Echipa2:
    Țolea, Vladimir, Hercule, Sică, Alina, Bogdan, Doctoru.

    Alegerile au fost altele, dar cei doi oameni chemați de Țolea pe ultima sută de metri au ajuns mult prea târziu si drept urmare nu au mai fost folosiți.
    Echipa 2 a dominat tactic si teritorial, dar stângăciile doctorului, alinei pe de-o parte si apărarea aglomerată(Motan, Popică, Tavi) au facut ca dominarea să fie una sterilă. In schimb, pe contra-atac, cuplul Eli-Andrei au cam făcut ravagii, echipa 2 fiind salvată de la umilință de intervențiile lui Țolea(portar) dar si de ratările monumentale marca Andrei si Căpitanu.
    Echipa 1 a condus in permanență, diferența cea mai mare fiind înregistrată cu 20 de minute inainte de final, când scorul era 7-4, moment in care Țolea nu a mai suportat si a ieșit din poartă, fiind înlocuit de Doctoru. Aproape în același timp, inexplicabil, Căpitanul a coborât în apărare(probabil obosit), iar din apărare au plecat Popică si Tavi... probabil mirosind oportunitățile oferite de un portar slab(nu a fost cazul).
    Cu apărarea slăbită, obosiți după contra-atacurile repetate și cu un Țolea odihnit, echipa 1 a reușit să incaseze 4 goluri in 10 minute, scorul devenind 7-8.
    Meciul a fost întrerupt prematur(mai erau de jucat 10 minute) de echipa 1, probabil pentru a evita un dezastru.
    Rog cititorii prezenți la meci(și nu numai) să-mi ierte stângăcia literară si să corecteze sau să completeze pseudo-cronica cu faze si întâmplări ce merită menționate.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Vasea, pe mine cine m-a anunțat? Că eu sigur nu.

    @Doctore, ți-am mai spus, Tenismanu muncește la ora la care noi jucăm fotbal. Deci niciun carcalac în cazul lui. El vine în vacanța elevilor sau de sărbători legale (ori conjunctural când zgura e impracticabilă de la ploi anterioare), deci știre e atunci când vine, nu când nu vine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai Gabita,nu mai fi asa scrupulos cu anuntatul!

      Ștergere
    2. Uite că sunt, și cu anunțatul, și cu enunțul despre anunțat. De fapt, în afară de mine, toți cei menționați au o scuză (eu n-am scuză fiindcă n-am nevoie de ea, n-am anunțat nicio clipă că ajung, nici măcar n-am fost în dubiu, ca altădată, știam sigur că n-o să vin).
      Gabi3 a anunțat din timp pe grup că a intervenit un eveniment, și-a cerut scuze, în timp ce polițiștii au sunat pe diverse telefoane să anunțe că întârzie, dar deja lumea era pe teren.

      Ștergere
    3. nu mi-ai mai spus. nu stiam ce si unde lucreaza Mihai.

      Ștergere
  4. Altfel, dacă tot s-a încheiat meciul înainte de vreme (nicio surpriză aici) de ce s-a ieșit la diferență de un gol și nu la egal: Mi-e greu să cred că n-a avut Motanu ideea asta... :)

    Oricum, dezechilibrate rău echipele, la nucleu a fost 2 contra 4. Cât să ducă Eli și Andrei, mai ales pe final, când erau toții greii în câmp?

    RăspundețiȘtergere
  5. Am uitat să menționez marea bilă albă pentru Sică, care deși a jucat sub potențialul lui la capitolul tehnică și șuturi, a slăbit vizibil, iar acest aspect i-a adus o mobilitate mult mai bună si o rezistență pe măsură.

    RăspundețiȘtergere
  6. corect ce spune doctoru, cu câteva amendamente.
    - în condițiile în care andrei n-a vrut să mai joace în ultima juma de oră, nici nelu nici eu n-am prins vreun meci grozav, marean (raportat la ceea ce se cere de la fiecare) ar fi putut fi omul partidei. asta pânâ când a plecat aiurea la vânătoare
    - ceasu lu doctoru e în urmă, când ne-au egalat erau mai puțin de cinci minute. da unii sunt prea orgolioși, sau timizi, sau mai puțin inteligenți, ca să tragă linie și să plece prieteni acasă
    -aia cu frica de dezastru e o prostioară. e ca și cum deja ești mort și ți-e frică să mai fi împușcat o dată, nu te costă nimic, nici măcar vanitate, să-ți încerci șansele de a egala. da bravu mitică s-a fleșcăit ca înghețata la soare, andrei era de mmult pe punct de plecare, iar adversarii au profitat cu grație și au acceptat stingerea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ma pregateam sa repun mingea trimisa inalt catre varfurile autentice(Popica si Tavi), iar restul echipei o astepta cand au vazut ca nu mai au adversari(care plecasera spre banca). Cat timp ati avut disciplina tactica(si cu Tolea in poarta) v-a mers totul. Cand ati renuntat la displina sau poate ati schimbat liniile deliberat(mai probabil), v-ati luat-o grav. mingea e rotunda, veața e frumos. ;)

      Ștergere
  7. Bancul zilei: Un oltean în taxi Un oltean, într-un taxi care coboară o pantă, cu o viteză considerabilă. Șoferul:- Suntem pierduți!- De ce? întreabă olteanul.- Nu mai funcționează frânele și nu am cum să opresc.- Măi neică, oprește măcar aparatul de taxat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Banc cu Mitică25 ian. 2023, 21:32:00

    Intr-un parc, Mitică , la vreo doi-trei ani, miorlaia așa cum știe el. Un domn care trecea prin zonă, o roagă pe mama lui:
    - Doamna, copilul dvs cred că vrea ceva. Îndepliniti-i dorința și toată lumea e mulțumită.
    -As vrea eu, dar nu pot. A făcut o groapă în nisip și acum vrea să o ia acasă.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ghici ghicitoarea mea: golul nostru, victoria voastră, ce-i?

    RăspundețiȘtergere
  10. Bancul zilei: De ce miresele se îmbracă în alb? O copilă își întreabă mama:- Mamă, de ce toate miresele se îmbracă în alb?- Pentru că sunt fericite.- Atunci de ce mirele e îmbrăcat în negru?

    RăspundețiȘtergere
  11. Bancul zilei: Întrebare capcană pentru Bulă - Bulă, ce înseamnă să fii diplomat?- Să te gândești de două ori înainte să nu spui nimic.

    RăspundețiȘtergere
  12. Etapă mai mult decât incompletă, pe vreme nasoală, de a fost coborât balonul mic, astfel că am jucat în cel mare, singurul disponibil, de unde am fost scoși la 4:15, după două meciuri de maximum 20 de minute fiecare!

    Am făcut alegeri cu Eli, la piatră, a ghicit el, l-a ales pe Andrei, iar de aici s-a terminat orice discuție. Drept e că la fel ar fi fost și dacă ghiceam eu...

    E1: Vasilică, Motanu, Popică, Gabi3, Vladimir, Andrei, Ely, Mitică.
    E2: Găbiță, Țolea, Tudor, Hercule, Sică, Doctoru, UnBăiat (care a mai fost acum 2 etape), UnCopil (doar la primul meci, la număr, orice veteran fiind mai bun decât el). Ulterior a mai apărut Bogda, iar la meciul 2 Tavi.

    Neavând portar, am stat eu primele două goluri (luate), apoi am ieșit în câmp dar nu s-a legat nimica-nimicuța. Ne-au hăcuit efectiv, pe teren mare nu i-am făcut față lui Andrei care ne-a fugărit ca pe hoții de cai. Vreo 4 sau 5 la 0 a fost scorul.

    Până când am oprit jocul, supărat că jucăm practic cu om în minus, după ce că alesesem al doilea! Era 15:42 când i-am scris furios lui Tavi să nu mai vină! S-a supărat și Sică, a vrut să plece, Vladimir a vrut să treacă la noi, Motanu n-a fost de acord, Sică s-a răzgândit, a apărut și Tavi... Nebunie! :))

    Au intrat Tavi și Bogdan la noi, UnCopil la ei, dar a ieșit foarte repede și așa, cu om în plus, s-a echilibrat cât de cât meciul (cel mai bine a fost când a intrat în poartă UnBăiat). Am pornit de la 0-0 și deși am venit mereu din urmă, am terminat la egalitate, 4-4. Iar când era cel mai bine, ni s-a tăiat macaroana de la administrație...

    Atenție, s-a hotărât la Nostalgia că data viitoare începem la 15, cine întârzie riscă să nu mai joace!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabita,m-ai pacalit,parca mi-ai zis ca Tavi a scris cronica...

      Ștergere
  13. Unii (sunt băiat drăguț și nu le dau numele) au impresia că Mitică e angajatu lor cu ora. Să facă mobilizarea și demobilizarea la teren, să umble cu miloaga după bani, să aprindă lumina, să umfle/ dezumfle mingea, eventual să-i și spele pe dinți (pe ăia de practică sportu ăsta...) și să le citească, nu că ar avea cine știe ce dicție, un basm la culcare. Greșit! Anumite lucruri, știți foarte bine, ți le faci cu propria-ți mână. Așa că ciocu mic și voie bună, dați-vă ceasurile înainte și o să ajungeți la timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Singurul comentariu pe care mi-am permis să-l am la adresa Capitanului, a fost referitor la acea dată când, desi nu a venit, i-a zis lui Țolea să nu aducă oameni, noi fiind de un 5-5 scremut. In rest sunt remarci la cald. 😉

      Ștergere
    2. nu a fost vina lui. ciucaletele de Ely ne-a tras țeapă, și nu e pentru prima oară.
      ps: mai am puțin și îl adopt pe Mitică.

      Ștergere
  14. Bancul zilei: O blondă la muzeu O blondă merge la muzeu. La un moment dat obosește și se așează pe primul scaun pe care îl vede. Un paznic îi spune nervos:- Domnișoară, nu aveți voie să vă așezați pe scaunul acesta! E al lui Ludovic al XIV-lea!- Ei, și? Când o veni, mă ridic.

    RăspundețiȘtergere
  15. Bancul zilei: Medicii din Vaslui Inscripție pe ușa unui medic din Vaslui:- Flori și ciocolată nu beau!

    RăspundețiȘtergere
  16. Bancul zilei: Doi hoți sunt duși la secția de poliție Doi hoți au fost prinși și duși la secția de poliție. La interogatoriu sunt intrebați:- Unde locuiți?- Știți, eu nu am un domiciliu...- Bine, dar dumneavoastră, zise el, uitandu-se spre celălalt hoț, unde locuiți?- Vis-a-vis de dumnealui!

    RăspundețiȘtergere
  17. Nelu - Virgil, Răzvan, Stelică, Doru - Nicu, MihaiT, Gaby - Mitică, Vasea, Găbiță.

    O echipă bună, cu un atac mai slab. toți sub 75 de kile. Mitică și Vasea pot juca și rezervă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai ales Mitica...ha,ha,ha.
      Nu cred ca toti au sub 75 de kg,vezi Virgil,poate si MihaiT...

      Ștergere
    2. Doar că pe Mihai nu-l trecuse în atac. Eu mă încadrez, la limită.

      Ștergere
    3. corect. am vrut să scriu atacul mai slab, mai bună apărarea, dar s-a terminat pasta.

      Ștergere
    4. Mergea și 5-3-2, cu Gaby pe spate și eu la mijloc.

      Ștergere